Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos informacinis karas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė oranger Rodyti pranešimą
    Dabartinė Rusija su Žalgiriu apskritai neturi nieko bendro. Taip vadinami "rusai" ten buvo baltarusiai ir ukrainiečiai.
    Aš nekalbu apie Smolenkiečius, aš kalbu apie rusus, kurių ten galėjo būti vienas kitas, kaip ir lietuvių visokiuose Poltavos mūšiuose ir pan.
    Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

    Comment


      Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
      Aš nekalbu apie Smolenkiečius, aš kalbu apie rusus, kurių ten galėjo būti vienas kitas, kaip ir lietuvių visokiuose Poltavos mūšiuose ir pan.
      Vienas kitas ten ir gruzinas arba švedas būti galėjo.
      Tiesiog masiškai yra painiojami istorinės Rusios ir dabartinės Rusijos sąvokos ir gyventojai, tuo padedant tokių filmukų užsakovams.

      Comment


        Parašė oranger Rodyti pranešimą
        Smolenske tada nebuvo moskovitų (maskolių), o buvo LDK rusėnai (dabartiniai baltarusiai ir ukrainiečiai). Elementari istorija. Reikia tiesiog išmokti skirti Rusios ir LDK rusėnus (tikruosius rusus) nuo moskovitų, kurie pasivadino rusais (pasisavindami Rusios ir dalį LDK istorijos) 18 amžiuje.

        Mitas apie "rusėniškus" Smolensko pulkus Žalgirio mūšyje 1410 m.

        Comment


          Tai gali būti ir taip, nesiginčysiu. Bet tikrai ne moskovitai ten buvo.

          Comment


            Tiesiog laikas sukurti rusišką youtube filmuką apie "synovya Algirdasa byli rešajuščej siloj Kulikovskoj bitvi" [Algirdo sūnūs buvo lemiama jėga Kulikovo mūšyje ir nulėmė jo baigtį]. Beje, jokių iškraipymų kaip šiuo atveju, tik faktai ir patrolinimas.

            Kas turite įgūdžių tokių filmukų kūrime – pavarykite!

            Comment


              Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
              Internetą taip pat uždrausi? Satelitinę TV taip pat uždrausi? Atrodo, kad valdžios atstovai iki šiol gyvena 1980 metais, kai buvo stengiamasi nuslopinti BBC ar "Amerikos balsą" - laikai pasikeitė.
              Internetas ir satelitinė tv būtų analogas mano pranešime radijo laidų per 2PK. Deja, bet dauguma rusų informaciją gauna ne iš šių šaltinių, o iš vietinės eterinės/kabelinės TV. Prie kurios mes prieigų neturime.

              Ir nereikia kliedėti apie slopinimą - tuo užsiėmė rusai. Kiek žinau, vakariečiai ne, mums irgi to nesiūlau. Siūlau tiesiog "nepardavinėti Berlyne ar Londone Maskvos laikraščių".

              Reikia taip gražiai propagandinti antiputlerišką žodį, kad niekam net minčių nebūtų klausytis KremlinTV nesamonių. Bet IMHO drausti negalima.
              Kaip jau rašiau, tai neįmanoma. Todėl drausti ne negalima, bet būtina.
              Paskutinis taisė digital; 2014.08.14, 16:21.

              Comment


                Labai geras komentaras apie tai, kaip vyksta prorusiškas komentavimas po delfių straipsniais:
                Dėl propagandos internete techninės -- organizacinės pusės

                Kažkodėl daugelis žmonių įsivaizduoja, kad prorusiški komentatoriai yra rusai (rečiau degradavę lietuviai) ir sėdi kažkur rusų ambasadoje Latvių gatvėje arba net rusijoje bei kala komentarus nukreiptus prieš LT, Vakarus ir sveiką protą.

                Pavienių debilų prorusiškų tikrai užtenka, bet jų yra tikrai mažiau nei prorusiškų rinkėjų (25-35 proc., įskaitant tautines mažumas). Sakykime, kad jie aktyvesni, bet vis tiek, gausime iki 40 proc. galimų prorusiškų sapalionių bendrame fone. Tačiau skaitant komentarus populiariausiuose LT info portaluose (ypač aktualiausius pranešimus), akivaizdu, kad dažnai dominuoja prorusiški pasisakymai. Taip pat ir reitingavimas.

                Kodėl taip yra? Kaip pasiekiamas toks rezultatas? Atsakymas labai paprastas. Jau senokai daugelis trečiojo pasaulio šalių (kai kada ir Vakarų šalys), naudojasi PR agentūromis siekdami formuoti nuomonę. Dažniausiai tai nukreipta į savo šalių gyventojus, konkrečias jų grupes arba tautiečių užsienio diasporą. Labai dažnai formuojamas teigiamas įvaizdis verslo žiniasklaidoje. Tačiau jei LT verslo skatinimo agentūros išbezda tik kelis abejotinos vertės straipsnelius kokiame nors The Economist, tai Azerbaidžanas, Makedonija, Lenkija (ankščiau ir Baltarusija), kai kurios Azijos šalys ne tik intensyviai užsakinėja palankius straipsnius, bet ir filtruoja visą verslo žiniasklaidos informaciją atsirandančia iš nepriklausomų ar konkuruojančių su šiomis šalimis šaltinių, ir stengiasi šią informaciją panaudoti savo šalies įvaizdžiui gerinti. Tai daroma arba staigiai paleidžiant atsakomąjį straipsnį arba komentuojant internete, jei yra tokia galimybė. Ir tai daro ne azerai arba baltarusiai, o pvz. Londono brangių PR agentūrų anglakalbiai darbuotojai. Jau nekalbu čia apie PR agentūrų veiklą ginant privačių verslo struktūrų interesus viešoje erdvėje ir, aišku tuo pačiu, internete. Bet reikia įsisąmoninti, kad tai daro ir valstybės.

                Tuo tarpu rusija, kariauja (ir ne kokį tai hibridinį karą, kaip nusipeša daugelis politologų, o tikrą karą). Ir puikiai supranta priešo piliečių nuomonės formavimo svarbą. Palanki nuomonė apie rusiją ir negatyvi apie Vakarus sutaupo begalę pinigų kituose frontuose: partijų tiesioginio finansavimo, verslo priedangos išlaikymo, politikų papirkinėjimo ir etc. Tiesiog tada reikia mažiau pinigų tiesioginiam kišimuisi, nes atsiranda natūrali ir didelė terpė kuri, balsuoja už rusiją rinkimuose ir toliau gausina rusijos draugų (arba šiaip debilų) gretas. Taip pasiekiamas ilgalaikis ir beveik negrįžtamas rezultatas konkrečiose šalyse. Aišku nuo konkrečios šalies priklauso ir investavimo į PR lygis, skiriamų lėšų kiekis ir keliami tikslai. Vienos sumos skiriamos Ukrainai, Moldovai, kitos LT, dar kitos Vokietijai.

                Kaip vyksta PR agentūrų darbas rusijos užsakymu. Projekto vadovu visada yra rusas. Dažniausiai dirbantis FSB su priedanga verslo struktūrose. Jis užsako paslaugas lietuviškose (latviškose, estiškose ir t.t.) PR agentūrose, formuoja užduotis, norimus rezultatus ir pan. Tada jau su PR vadovu derina propagandos intensyvumą, šaltinius, dalyvauja atrenkant darbuotojus. Darbuotojai visi privalo PUIKIAI žinoti vietinę kalbą (LT dažniausiai vietiniai rusai), būti moraliai neangažuoti. Jie dažniausiai dirba iš namų, arba sėdi kitame biure nei PR agentūros darbuotojai dirbantys su verslu. Reikia suprasti, kad tai kvalifikuotas ir santykinai brangiai apmokamas personalas. PR agentūra LT dirba ne viena, ir toli gražu ne pačios pigiausios. Praktiškai visos PR agentūros iš TOP10 turėjo santykių arba turi su rusais ir jiems dirbo arba dirba. Kai kuriose tai praktiškai vienintelis klientas. Finansuojama aišku per komercines struktūras. Čia aišku, technikos dalykas, bet pinigų judėjimas visada geriausiai išduoda užsakovą. Formaliai „užsakymus pateikia“ energetikos, dujų, naftos prekybos bendrovės su rusų kapitalu (nors jos visos tiesiogiai ar ne yra rusiškos).

                Patys komentarai. Klysta tie, kurie mano, kad jie rašomi spontaniškai, kiekvieną kartą reaguojant į komentuojamo straipsnio ar pranešimo turinį. Jei pažiūrėsit į daugumos turinį – komentarai universalus. Blogi Vakarai, supuvusi Europa, išsivaikščiojusi LT ir etc. Jie paruošiami iš anksto ir dedami pagal tam tikrą algoritmą iš eilės. Kiekvienas darbuotojas gauna savo straipsnį ir jį kuruoja. Labai maža dalis prorusiškų komentarų reaguoja į konkretaus pranešimo turinį (šie dažniausiai parašyti debilų dirbančių pro bono). Svarbiausia, kad komentarai ne rašomi nuo nulio. Imami prorusiškų debilų ar kitų PR agentūrų jau ankščiau paleisti realūs komentarai, kažkiek koreguojami ir dedami į duombazę, o vėliau pagal algoritmą keliami į informacinį portalą, feisbook‘ą ir etc. Daromos (paliekamos) gramatikos klaidos, naudojama skirtinga sakinių struktūra, formuojamas skirtingo intelektualumo turinys ir etc.

                Svarbiausias tikslas LT – supainioti, panaikinti moralumą, sudaryti įspūdį, kad degeneratai dominuoja, kad valstybė supuvusi ir t.t. Todėl atakuojami ne tik politiniai ir ekonominiai pranešimai, bet ir sporto, kultūriniai įvykiai, kriminalinės naujienos etc.

                Jei aktualus straipsnis kokiame nors delfyje talpinamas darbo dieną, tai pirmi 10 – 20 komentarų bus parašyti daugmaž adekvačių žmonių, po to gaunamas visiškai prorusiškas flūdas. Tai akivaizdus to aks išdėstyta aukščiau įrodymas. Tiesiog darbas PR agentūroje turi būti priskirtas konkrečiam darbuotojui, o tai užima kažkiek laiko.

                Taigi nekariaukite komentaruose su prorusiškais šunsnukiais. Tai profesionalūs teroristai. Tik jie žudo ne jūsų vaikų kūnus, o smegenis.

                Comment


                  Labai teisingas aprašymas kas vyksta internetiniuose komentaruose. Tiktai mažai kas suvokia viso šito mastą.

                  Comment


                    Ir tai labai gerai parodo, kad mes niekada neturėsime tiek pinigų, kad bandytume elgtis analogiškai priešo teritorijoje (žiniasklaidoje). Ar ne, Aleksio?

                    Comment


                      Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                      Internetą taip pat uždrausi? Satelitinę TV taip pat uždrausi? Atrodo, kad valdžios atstovai iki šiol gyvena 1980 metais, kai buvo stengiamasi nuslopinti BBC ar "Amerikos balsą" - laikai pasikeitė. Reikia taip gražiai propagandinti antiputlerišką žodį, kad niekam net minčių nebūtų klausytis KremlinTV nesamonių. Bet IMHO drausti negalima.
                      Užkliuvo už varčios ir vėl iš pradžios. Apsimetat kad nesuprantat, jog pagrindinė masė Rusijos propagandos valgytojų ją gauna būtent per TV. Ne per internetą (dažnas nė nemoka naudotis), ne per satelitus. Kramto būtent tai, ką jiems bruka kabelinių TV transliuotojai. Va čia ir būtina tą Kremliaus propagandą, visišką melą drausti ir drausti griežtai. Tik kad Lietuvos valdžia vaidina didelius demokratus ir nedrįsta to daryti.

                      Comment


                        Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                        Užkliuvo už varčios ir vėl iš pradžios. Apsimetat kad nesuprantat, jog pagrindinė masė Rusijos propagandos valgytojų ją gauna būtent per TV. Ne per internetą (dažnas nė nemoka naudotis), ne per satelitus. Kramto būtent tai, ką jiems bruka kabelinių TV transliuotojai. Va čia ir būtina tą Kremliaus propagandą, visišką melą drausti ir drausti griežtai.
                        Nieko nereikia drausti. Reikia tiesiog brukti savo propagandą. Ir kainuoja tai nedaug. O žodžio laisvė turi būti.
                        Parašė oranger Rodyti pranešimą
                        Šiaip, bendradarbiavimas visada turi būti abipusis. Ar Rusija leidžia savo teritorijoje platinti lietuviškas knygas apie istoriją? Ar leidžia transliuoti lietuviškus TV kanalus? Nuo šito reikia pradėti.
                        Lietuviški TV lanalai buvo pareiškę norą transliuotis Rusijoje? Lietuvos knygų leidėjai planavo leisti savo knygas Rusijoje? Jeigu norėjo, bet Putleris neleido, tada galima taikyti analogines sankcujas, bet jeigu Rusijos rinka jiems buvo neįdomi, tada neverta apie draudimą kalbėti.
                        Paskutinis taisė Aleksio; 2014.08.14, 19:12.
                        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                        Comment


                          Iš esmės Aleksio teisus, nes uždraudus kils vaitojimas, jog neva "pažeidžiama žodžio laisvė". Spėkit iš trijų kartų, kam tai yra be galo naudinga ir šitai daug kartų savo propagandai tiems patiems žiūrovams panaudos?

                          O štai sukurti tiesiog nesibaigiantį srautą, kuris neigtų tą propagandą būtų išties puiku. Tereikia pateikinėti neginčijamus faktus. Jei kišama informacija, jog "Pribaltikoje viskas bankrutavo", tereikia pateikti naujų, modernių gamyklų videosiužetus ar nuotraukas su darbuotojų skaičiaus augimo dinamika, eksporto apimtimis, bei BVP augimo dinamiką buvusių TSRS šalių kontekste, jei menkinama istorija, ironiškai primenama okupacija ir tyčiojamasi iš neva "aukos" (šitai dažnai daroma Rusijos infošaltinių, taip pat fotografuojami įvairūs paminklai tremtiniams ir kt.), tereikia paklausti ar seniai dėjo gėlių prie Minino ir Požarskio paminklo, paklausti kokiam įvykiui jis sukurtas, pasiteirauti ar nenori kompensacijos už Algirdo, Vytauto, Sapiegų, Chodkevičiaus piktadarybes Maskvoje, jei vagiami simboliai, tereikia pateikti informaciją kam jie išties priklauso, o taip pat galima ir "techniškai patrolinti" propogandoniškus kanalus ar pritaikyti inversiją. Tarkim sukuriant filmukus apie Kulikovo mūšio nugalėtojus lietuvius (litvci synovya Algirdasa), parašant straipsnių tema "litovci - zaščitniki drevnich ruskich" (" šlovingųjų lietuvių kunigaikščius – senųjų rusų gynėjus nuo totorių"). Juk viskam galima rasti priešnuodį ar atoveiksmį.

                          Comment


                            Parašė miestas Rodyti pranešimą
                            O štai sukurti tiesiog nesibaigiantį srautą, kuris neigtų tą propagandą būtų išties puiku. Tereikia pateikinėti neginčijamus faktus.
                            Tamsta esate naivuolis. Jau matėme, ką reiškia bendrauti su rusų "žurnalistais". Ekspedicijos į Sibirą vadovas porą žodžių tepasakė, o atgal gavome šlapiu purvinu skuduru. Išėjo taip, kad kapus lankę lietuviai važiavo nusilenkti Lietuvos "išlaisvintojams". Su jais apskritai negalima žmonių kalba šnekėti ar ką nors bandyti įrodinėti.

                            Comment


                              Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                              Tamsta esate naivuolis. Jau matėme, ką reiškia bendrauti su rusų "žurnalistais". Ekspedicijos į Sibirą vadovas porą žodžių tepasakė, o atgal gavome šlapiu purvinu skuduru. Išėjo taip, kad kapus lankę lietuviai važiavo nusilenkti Lietuvos "išlaisvintojams". Su jais apskritai negalima žmonių kalba šnekėti ar ką nors bandyti įrodinėti.
                              O kam su jais bendrauti? Nereikia su jokiais žurnalistais bendrauti. Reikia kurti savo informacijos šaltinius. Laidas, filmukus, filmus, straipsnius...

                              Comment


                                Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                Tamsta esate naivuolis. Jau matėme, ką reiškia bendrauti su rusų "žurnalistais". Ekspedicijos į Sibirą vadovas porą žodžių tepasakė, o atgal gavome šlapiu purvinu skuduru. Išėjo taip, kad kapus lankę lietuviai važiavo nusilenkti Lietuvos "išlaisvintojams". Su jais apskritai negalima žmonių kalba šnekėti ar ką nors bandyti įrodinėti.
                                Kas trukdo paimti interviu iš rusų poilsiautojų Palangoje ir pateikti kaip "Na cvetuščija Zapad posmotret prijechala udivlionaja grupa turistov iz Rasiji" [Klestinčius Vakarus lanko nustebinta rusų turistų grupė]?

                                Comment


                                  Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                  Užkliuvo už varčios ir vėl iš pradžios. Apsimetat kad nesuprantat, jog pagrindinė masė Rusijos propagandos valgytojų ją gauna būtent per TV. Ne per internetą (dažnas nė nemoka naudotis), ne per satelitus. Kramto būtent tai, ką jiems bruka kabelinių TV transliuotojai. Va čia ir būtina tą Kremliaus propagandą, visišką melą drausti ir drausti griežtai. Tik kad Lietuvos valdžia vaidina didelius demokratus ir nedrįsta to daryti.
                                  jokių demokratų valdžia nevaidina, drausti jie mėgsta viską, net savo 10mečio vaiko į N13 pažymėtą Hobitą ne taip seniai neleido nusivest. dabar su 15mečiu negalima į N16 nueit. tad nereikia priskirti pagyrų valdžiai, kurių jie nenusipelnę.

                                  šiuo atveju jie tiesiog neįgalūs, bijo, atstovauja Rusijos interesus.

                                  tačiau nėra viskas juoda ir balta. tarkim forumietis oranger viešai didžiuojasi, kad yra už priverstinę koloradų sterilizaciją. tai čia net nereikia būti Kremliaus simpatiku, kad suprasti, kad tokios pažiūros yra anti-demokratinės ir nacistinės.

                                  panašiai ir su bausme "už Holokausto neigimą", priimta Prancūzijoj ir davusi impulsą mūsiškam "Sovietų agresijos neigimo" įstatymui. išsireikšiu kaip patvorinis chemtrailgaudis: "ko bijoma??".

                                  juk kai kas nors draudžiama, visuomenė tai supranta, kaip kažko (tiesos) slėpimą. viskas apsipinama gandais, sąmokslo teorijom, išsipūčia burbulai ir tt. būkim atviri, kalbėkim faktais, jei reikia išsijuokim, taip tik ugdydami žmonių (pačių savo) sąmoningumą. nes jei bandysim visuomenę kontroliuoti draudimais, propagandom (įsitraukdami į melo karus), tai visuomenė tokia ir liks, kaip antai Rusijoj. suzombėjusi masė be kritiško mastymo. taip, draudimais pasiekti galima daug, uždraudžiant kitokią nuomonę, plaunant semegenis diena iš dienos (vėlgi tos pačios Rusijos pavyzdys), tačiau tada viskas, kas iš pilietinės visuomenės liks (ypač kai ji pas mus visdar po truputį kuriasi) - tai avių banda, kurią galės kontroliuoti vienas šeimininkas. juk net dabar už sarkastiškus pasijuokimus iš Russkij-mir propaguotojų tenka po lietuviškus teismus tampytis, ir aiškintis, kad tik juokavai ir tyčiojais. o kas tada, jei pralaimėsim propagandos karą? kas, jei mūsų žiniasklaida visa bus kontroliuojama priešiškų jėgų? draudimais parodę precendentą nebegalėsim sakyti "ėėė, palaukit, neuždarykit LRT, jie tik nuomonę savo rodo", "ėėė, palikit BBC, čia jokia gėjų propaganda, jie tiesiog pasakoja apie žmogaus teises", nes mes taip anksčiau būsim patys padarę.

                                  mes turim gražius įstatymus, draudžiančius skatinti tautinę/religinę nesantaiką, karą, susidorojimą su kitaminčiais. naudokimės jais. kai kažkuris Kremliaus ruporas nusižengia - uždrauskim 3mėn, už pakartotinį - metams. su išsamiu paaiškinimu kaip ir kodėl nusižengė, o ne vadovaudamiesi logiką - va rusiškas kanalas = neleidžiam rodyt Lietuvoj. taip tik patys sau kenksim.

                                  Comment


                                    Parašė miestas Rodyti pranešimą
                                    Kas trukdo paimti interviu iš rusų poilsiautojų Palangoje ir pateikti kaip "Na cvetuščija Zapad posmotret prijechala udivlionaja grupa turistov iz Rasiji" [Klestinčius Vakarus lanko nustebinta rusų turistų grupė]?
                                    šito nereikia patiems daryt. rusai tai daro ir nuoširdžiai stebisi Palanga, Druskininkais, Vilnium. ir rodo tai per dar kažkokiu būdu neužcenzūruotus rytinius šou rubrikose "Keliaujam" ir panašiai.

                                    Comment


                                      kai kažkuris Kremliaus ruporas nusižengia - uždrauskim 3mėn, už pakartotinį - metams. su išsamiu paaiškinimu kaip ir kodėl nusižengė, o ne vadovaudamiesi logiką - va rusiškas kanalas = neleidžiam rodyt Lietuvoj. taip tik patys sau kenksim.
                                      Ar matote nors vieną Rusijos kanalą, kuris nenusižengia praktiškai kasdien? Davė ką nors laikinas uždraudimas? Žinoma, būtų galima eiti step by step, vis ilginant uždraudimo laiką. Tik nereiktų pamiršti, kad jau vyksta karas, kuris Lietuvoje kol kas pasireiškia informaciniu karu. Ukrainoje tuo tarpu informacinis + kulkos ir bombos.
                                      Čia negalima vadovautis biblijine rekomendacija - gavai šlapiu skuduru per žandą, atsuk kitą.

                                      Comment


                                        Parašė nesekasi Rodyti pranešimą
                                        šito nereikia patiems daryt. rusai tai daro ir nuoširdžiai stebisi Palanga, Druskininkais, Vilnium. ir rodo tai per dar kažkokiu būdu neužcenzūruotus rytinius šou rubrikose "Keliaujam" ir panašiai.
                                        Viskas gerai su tais, kurie atvyksta. Tačiau jie ir taip mato tai ką mato. Tikslas turėtų būti sudominti žmones, kurie gyvena kokioj Vologdoj ir apie Pribaltiką yra girdėję tik "kaip ten viskas labai blogai ir kokie ten negeri žmonės". Jei tikra informacija juos pasiektų – būtų labai puiku. Geriausia yra būtent gerinti šalies įvaizdį ir net prisijaukinant draugų ir simpatizuojančių, kurie dar ir užkrėstų tuom savo kaimynus, draugus ar pažįstamus. Juk jei kas sukurtų filmuką "lietuviai - senųjų rusų gynėjai nuo totorių", jis tiek ir keltų lietuvių prestižą, pagarbą, tiek ir rusų akyse, kurie tokį filmuką pažiūrėtų, verstų susimąstyti "oho kokie šaunūs Pribaltai, jie mūsų protėvius gynė ir globojo, vadinas čia draugiška tauta" ir kuo daugiau būtų tokių filmukų, tuo juos mažiau veiktų oficiozinė negatyvi informacija. Žinote, neatsitiktinai visuose sovietiniuose filmuose nacius vaidino "pribaltai". O jei vaidintų rusų didvyrius, kas tada?

                                        Comment


                                          Parašė miestas Rodyti pranešimą
                                          Viskas gerai su tais, kurie atvyksta. Tačiau jie ir taip mato tai ką mato. Tikslas turėtų būti sudominti žmones, kurie gyvena kokioj Vologdoj ir apie Pribaltiką yra girdėję tik "kaip ten viskas labai blogai ir kokie ten negeri žmonės". Jei tikra informacija juos pasiektų – būtų labai puiku. Geriausia yra būtent gerinti šalies įvaizdį ir net prisijaukinant draugų ir simpatizuojančių, kurie dar ir užkrėstų tuom savo kaimynus, draugus ar pažįstamus. Juk jei kas sukurtų filmuką "lietuviai - senųjų rusų gynėjai nuo totorių", jis tiek ir keltų lietuvių prestižą, pagarbą, tiek ir rusų akyse, kurie tokį filmuką pažiūrėtų, verstų susimąstyti "oho kokie šaunūs Pribaltai, jie mūsų protėvius gynė ir globojo, vadinas čia draugiška tauta" ir kuo daugiau būtų tokių filmukų, tuo juos mažiau veiktų oficiozinė negatyvi informacija. Žinote, neatsitiktinai visuose sovietiniuose filmuose nacius vaidino "pribaltai". O jei vaidintų rusų didvyrius, kas tada?
                                          Neduos tas absoliučiai nieko. Mastelis ne tas. Čia būtų panašu į tai, kaip bandytume kanalizacijos kloakos kvapą atgaivinti atsinešę balionėlį oro gaiviklio.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X