Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos vidaus politika. Putino režimo griežtėjimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė R.D. Rodyti pranešimą

    Visiškai nusivyliau Galejevu po jo pigios apologetikos Palestinai, "islamo broliams ir seserims".
    Na jis lik taip kažkaip nenoriai, bet jis musulmonas tai "aplinka" verčia?

    Comment


      Nu gal čia tinka. Naujas dugnas ar ne sunku pasakyti. Teherane atidarė kažkokią parodą iš Rusijos muziejų. Parodoje ir šitas paveikslas, kuris buvo Chersono muziejuje ir pernai dingo kuomet ten šeimininkavo patys žinot kas:

      Click image for larger version

Name:	khrso.jpeg
Views:	1222
Size:	96,9 kB
ID:	2095524

      Comment


        Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
        Nu gal čia tinka. Naujas dugnas ar ne sunku pasakyti. Teherane atidarė kažkokią parodą iš Rusijos muziejų. Parodoje ir šitas paveikslas, kuris buvo Chersono muziejuje ir pernai dingo kuomet ten šeimininkavo patys žinot kas:
        Šitam kontekste galima prisiminti (ironiškai) tai:

        Iran fights to recover stolen antiquities
        https://www.france24.com/en/live-new...en-antiquities

        Lions and winged cows with human heads, horses and bulls with a goat's horn, kneeling men and women and other mythological figures decorate the work, created by the Mannaeans who lived in northwestern Iran in the first millennium BC.
        The 51 square bricks are painted with a glazed coating on a black, brown, light blue, yellow or white background.
        Their discovery and repatriation "is a series of incredible adventures," Youssef Hassanzadeh, an archaeologist with the museum, told AFP.
        It is also the latest example of Middle Eastern and African countries recovering stolen antiquities which have ended up in Western countries.
        Other artifacts have also come back, but with far fewer complications.

        Nokandeh, who is also an archaeologist, said a descendant of a Frenchman who lived in Iran during World War II approached Iran's cultural adviser in Paris last year to say "that he had a collection of Iranian antiquities."
        Those 29 pieces, from the Bronze Age to the Islamic period, are now also on display at the museum, while the quest to recover other stolen and lost artifacts from the country's rich history continues.
        "We are in talks with the United States as well as with Australia to return objects," Nokandeh said.
        Iranas yra pasirašęs UNIDROT 1995 m. konvenciją, kuri leidžia lengvai grąžinti pavogtas vertybes tarp šalių (beje, Ukraina nėra pasirašiusi - neradau sąraše)

        Comment


          sako, kad taip "tiesioginė linija" buvo reklamuojama Kamčatkoje:

          Click image for larger version

Name:	image_2023-12-17_165908434.png
Views:	1079
Size:	698,1 kB
ID:	2097273

          Comment


            Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
            sako, kad taip "tiesioginė linija" buvo reklamuojama Kamčatkoje:
            Serialas "Слово пацана. Кровь на асфальте" rusyne dabar ant bangos: https://www.imdb.com/title/tt28429213/
            Serialas apie Perestroiką ir visą tą 80-90-ųjų virsmo laiką. Tai kaip ir mėmu tapo.

            Comment


              Tas megztinis nuotraukoj Su tokia apranga bandė išgauti "pacansko kietumo" įspūdį? Lygiai tiek pat "kieta", kiek kojinės prie šortų.
              Snowflakes will attack U <3

              Comment


                Gal tiesiog bandė pritapti prie vietinių aprangos?

                Comment


                  Nelabai žinau kokios ten Kamčiatkoj mados, bet gali būti ir taip, jeigu tokie megztinukai ten stiliaus viršūnė ir šiame sezone ant bangos.
                  Snowflakes will attack U <3

                  Comment


                    Nu čia aiškiai prifotošhopintas putlerio veidas prie vietinio Žhenios megztuko.

                    Comment


                      Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                      peskovas grasina, kad nutrauks diplomatinius santykius
                      Na, nutrauks diplomatinius santykius... Ir? JAV dėl to labai susinervuos?

                      Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                      Serialas "Слово пацана. Кровь на асфальте" rusyne dabar ant bangos: https://www.imdb.com/title/tt28429213/
                      Serialas apie Perestroiką ir visą tą 80-90-ųjų virsmo laiką. Tai kaip ir mėmu tapo.
                      Pasižiūrėjau treilerį šito kinematografijos šedevro... Bet tai koks mėšlas ​ Kai kurių žmonių mentalitetą ir suvokimą paveiks dar baisiau, nei paveikė "Brat" ir "Brigada" prieš daugiau nei 20 metų. Glamūraizinti banditizmą ir parodyti jį kaip "tvirtą draugystę, atstovėjimą už chebrą, atstovėjimą už tiesą, vieningumą" yra amoralu.

                      Pažįstu ir Lietuvoje daug panašaus mentaliteto žmonių, kurie užaugo panašių filmų įtakoje. Negalima tokių dalykų rodyti žmonėms, pateikiant tai vos ne kaip kažką "herojiško". Rezultatai bus klaikūs.
                      Paskutinis taisė Tomizmas; 2023.12.23, 07:42.
                      Snowflakes will attack U <3

                      Comment


                        A. Navalnas patvirtino apie jo perkėlimą į koloniją „Poliarinis vilkas“

                        Plačiau: https://www.vz.lt/verslo-aplinka/202...#ixzz8N07praZj

                        20 dienų vyko pervežimas...

                        Comment


                          Kas turi mokama delfi? Būtų įdomu paskaityti

                          Paskelbtas rusiškojo nacizmo manifestas: pagrindiniai akcentai - rasinis genetinis karas ir reptilijos
                          https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=95462703

                          Comment


                            9-ame Rusijoje leidžiamo žurnalo „Teisės mokslas. Istorija ir dabartis“ („Juridičeskaja nauka: istorija i sovremenost“) numeryje pasirodė straipsnis, itin nekaltu pavadinimu „Rusiška šeima kaip nacionalinio valstybingumo pagrindas“. Jame FSB atsargos generolas, Valstybės Dūmos deputatas, teisininkas, taip pat nacionalinio saugumo ekspertas ir sanatorijos direktorius iš Voronežo pirmą kartą Rusijoje atvirai prabyla ta kalba, kuria kalba Europos ir Jungtinių Valstijų rasistai. Rusijai, jų nuomone, kelia grėsmę abortai, nežemiška reptilijų civilizacija, „Didysis pakeitimas“ ir oralinis seksas. Taigi, gavome pirmąjį ir ypač akivaizdų rasistų iš Rusijos „jėgos struktūrų elito“ bei atitinkamų veikėjų iš Vakarų ideologinio suartėjimo pavyzdį.
                            Iš straipsnio anotacijos darosi aišku, kad išsikeltas tikslas – demaskuoti Vakarus, jau „suformulavusius politinius tikslus žudyti rusus“. Kaip teigia rašinio autoriai, šeima Rusijoje tapo hibridinio karo taikiniu.

                            Susiję straipsniai
                            Britų eksperto interviu Delfi: kas laukia Ukrainos kitais metais ir kam teks nerimauti, jei JAV rinkimus laimės Trumpas (3)
                            Putino pastangos žlugo: ekspertas paaiškino, ar Europai reikia rusiškų dujų ir kas nutiks su naftos kainomis
                            Vis dėlto dėstyti savo teoriją autoriai pradeda ne nuo šeimos, o nuo valstybės. Ją neva sudaro teritorija, liaudis (tauta) ir valdžia. Šitai paaiškinę, autoriai pereina prie liaudies, kurią Rusijai būdinga maniera tuoj pat pradeda pravardžiuoti populiacija. Taigi, pagrindinė liaudies užduotis, autorių nuomone, „visada buvo veistis ir daugintis“. Rusai – tarsi ne žmonės, jie staigiai paverčiami kažkokiomis karvėmis, kurių paskirtis – duoti prieauglį.

                            Teksto autoriai – tai penki žmonės: Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos energetikos komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas Igoris Ananskich (pagal išsilavinimą – laivų branduolinių jėgainių inžinierius), FSB atsargos generolas leitenantas Ivanas Mironovas, sanatorijos direktorius Ilja Charinas ir „Nacionalinio saugumo“ ekspertų centro vadovas iš Voronežo Nikolajus Litvinovas, taip pat mokslo ir švietimo teisėsaugos srityje fondo „Universitet“ prezidentas teisininkas Michailas Salnikovas. Deputatas I. Ananskich po straipsnio pasirodymo savo parašą pašalino, tačiau žurnale nebuvo atlikta jokių pakeitimų.

                            Michailo Salnikovo fondas yra žurnalo, kuriame buvo išspausdintas čia minimas straipsnis, leidėjas. Leidinio redakcinėje taryboje posėdžiauja Rusijos tyrimų komiteto pirmininkas Aleksandras Bystrykinas, Rusijos centrinės rinkimų komisijos narys ir buvęs Rusijos Konstitucinio teismo teisėjas Borisas Ebzejevas bei buvęs ministras pirmininkas, FSB ir užsienio žvalgybos direktorius, teisingumo ir vidaus reikalų ministras Sergejus Stepašinas. Visi jie priklauso vadinamajam jėgos struktūrų elitui, t. y. buvusių ir esamų represinės ir teisminės sistemos aukšto rango pareigūnų ratui. Šie žmonės yra atsakingi už Rusijos politinės klasės ultrakonservatyvią pažiūrų sistemą.

                            FSB atsargos generolas Ivanas Mironovas yra viena iš pagrindinių figūrų, atsakingų už Vladimiro Putino režimo įtvirtinimą. Nuo 1989 metų jis vadovavo KGB 7-ajai valdybai, t. y. sekimo tarnybai. 1999 metais jis ėjo FSB Konstitucinės tvarkos gynimo ir kovos su terorizmu departamento – tarnybos, tyrusios gyvenamųjų namų sprogdinimus Buinakske, Maskvoje ir Volgodonske, – vadovo pavaduotojo pareigas. Per sprogimus žuvo 307 žmonės ir 1 700 buvo sužeista. I. Mironovo atlikto tyrimo ataskaitoje, kaip sprogdinimų organizatoriai, minimi čečėnų teroristai. To tyrimo išvados tapo pretekstu pradėti Antrąjį Čečėnijos karą, kuriame iškovota pergalė nutiesė V. Putinui kelią į valdžią. I. Mironovo vaidmuo to meto įvykiuose buvo lemiamas. Juk jau tada buvo rimtų priežasčių manyti, kad kruvini teroro išpuoliai – FSB darbas.

                            Autoriai rašo, kad Rusiją sukūrė „rusų gentis“, subūrusi „po savo sparnu skirtingo civilizacinio ir ikicivilizacinio išsivystymo lygmens gentis“. „Rusija ir rusai perleido toms gentims savus civilizacinius pasiekimus mokslo, švietimo, medicinos, miestų statybos ir kt. srityse. Bendromis pastangomis visos gentys per itin trumpą laiką įveikė daugybę amžių ir tūkstantmečių trunkantį civilizacinės raidos kelią. Jos persikėlė iš smėlynų ir kalnų į šiuolaikinius miestus ir naudojasi visais rusiškosios civilizacijos privalumais.“

                            Tai XIX a. kolonizatorių mėgstama tezė. Būtent ja šalys teisino kitų šalių pavertimą kolonijomis: Didžioji Britanija – Indijos, Prancūzija – Alžyro ir Maroko, fašistinė Italija – Libijos ir Etiopijos, o nacistinė Vokietija – Lenkijos ir Ukrainos. Tai ir yra imperializmas, kuriuo „kažkodėl“ nuolatos kaltinami rusų emigrantai.

                            Toliau deputatas-laivų mechanikas, FSB atsargos generolas ir jų bendraminčiai rašo, kad rusai tol statė civilizaciją buvusios SSRS platybėse, kol galop „pavargo traukti ant savo pečių daugiagentės Rusijos“ jungą. Štai tada, subyrėjus SSRS, rašo straipsnio autoriai, rusai staiga tapo auka tų tautų, kurioms „atnešė civilizaciją“.

                            Dėl šito, esą, kalti Vakarai, kurie, pasirodo, dar 1147 metais tokio Bernardo Kleroviečio (turimas omenyje Bernardas Klervietis, katalikų šventasis, raginęs kryžiaus žygiams į Palestiną ir dabartines Šiaurės Vokietijos žemes, red.) lūpomis paskelbė slavus savo priešais ir nuo tada naikina viską, kažkodėl neišskirdami nė rusų.

                            Vakarus valdo „300 komitetas“ (dar viena antisemitine dabar tapusi sąmokslo teorija), „kovojantis už valdžios Žemės planetoje perdavimą kosminei reptilijų civilizacijai“.

                            Vakarai pradėjo hibridinį karą su Rusija: ardo šalies šeimas, propaguoja feminizmą, liberalizmą, prostituciją, lytinį švietimą, homoseksualizmą, bevaikystę, abortus, rašo deputatas-laivų mechanikas ir kiti straipsnio autoriai. Šioje vietoje ima ryškėti rusų rasistų ir jų bendraminčių Europoje bei Jungtinėse Valstijose bendras požiūris: rusų rasistams, lygiai kaip vakariečiams, norisi priversti moteris gimdyti kuo daugiau vaikų, tik, žinoma, rusų. Moteris teksto autoriai apskritai traktuoja kaip daiktus: vienoje vietoje net vadina jas „moteriškos lyties rūšimi“.

                            Ypač daug vietos straipsnyje skiriama „moterų garbei“. Venerinėmis ligomis persirgusioms moterims, autorių nuomone, turi būti uždrausta tuoktis. Ypač daug nerimo autoriams kelia biologinė lytinių santykių pusė. Jie rašo: „Demokratija davė pradžią oraliniam seksui. <...> Oralinis seksas skatina gerklės ir burnos ertmės vėžio vystymąsi.“

                            FSB generolas, laivų mechanikas ir jų kolegos skambina pavojaus varpais. Rusijos populiacija traukiasi, jau trūksta darbo rankų: „2022 metais šalį paliko 1,2 mln. žmonių“. Kad žmonės taip pasielgė dėl V. Putino pradėto karo prieš Ukrainą, autoriai neužsimena. Ukrainoje vykstantis karas apskritai minimas labai retai. Sukėlė jį, savaime aišku, Vakarai, tvirtina autoriai ir Ukrainą vadina fašistiniu režimu. Jie rašo: „Rusai, Europos džiaugsmui, Ukrainoje pasidalijo į rusus ukrainiečius ir rusus maskolius ir užsiima savidestrukcija.“ Išeitų, kad vyksta kažkoks arijų vidaus karas.

                            Vis dėlto pagrindinė autorių tezė, iš kurios išplaukia išvedžiojimai rusų dauginimosi tema, skamba štai kaip: „Vietinę Rusijos populiaciją keičia migrantai, daugiausia iš Vidurinės Azijos ir Užkaukazės“. Maždaug tą patį ne per seniausiai pasakė Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarchas Vladimiras Gundiajevas. Straipsnio autoriai rašo: „Migracija <...> sukelia rasinį genetinį karą.“ Toliau surašyti standartiniai migrantams metami kaltinimai islamiškuoju ekstremizmu ir visais įmanomais nusikaltimais, bet visų prima – prievartavimais.

                            Tezę apie pakeitimą autoriai pasiskolino iš kraštutinių dešiniųjų flango Europos rasistams priimtinos sąmokslo teorijos, kurios sumanytojas – prancūzų rašytojas Renaud Camus. Teorijos pavadinimas – „Didysis pakeitimas“. Ji siekia giliausias rasistinių ir nacistinių XX a. teorijų ištakas. Dar 2011 metais išėjo R. Camus knygelė atitinkamu pavadinimu. Kaip teigia R. Camus, Europos elitas vykdo sąmokslą, kuriuo siekiama pakeisti baltuosius Europos šalių gyventojus „nebaltaisiais“ migrantais, pirmiausia, musulmonais ir afrikiečiais.

                            Su realybe ši sąmokslo teorija, savaime aišku, neturi nieko bendro. Remiantis nepriklausomos organizacijos „Pew Research Center“ 2017 metais pateiktais duomenimis, iki 2050 metų į Europą atvykę musulmonai, net ir tuo atveju, jeigu įvyktų masinė migracija, galėtų sudaryti tik 14 proc. visos ES, Norvegijos ir Šveicarijos populiacijos. Nepaisant šito, teorija yra ypač populiari tarp Europos ultradešiniųjų. Būtent su ja reikia sietis visas prieš imigrantus nukreiptas akcijas ir islamofobiškas nuotaikas.

                            Pavyzdžiui, Prancūzijoje aktyvi teorijos šalininkė yra Nacionalinio susivienijimo lyderė Marine Le Pen, nuo seno palaikanti ryšį su Rusija ir net su V. Putinu asmeniškai. 2014 metais „Pirmasis Čekijos ir Rusijos bankas“ net teikė jos partijai finansavimą.

                            Teorijos šalininkas yra ir Vengrijos lyderis Viktoras Orbanas. Tas pats pasakytina ir apie Italijos ministrę pirmininkę Giorgią Meloni bei Nyderlandų Laisvės partijos lyderį Geertą Wildersą. Visi paminėti politikai kažkada yra kalbėję apie savo simpatiją Rusijai ir V. Putinui. V. Orbanas ir R. Wildersas tai daro ir dabar.

                            Jungtinėse Valstijose R. Camus teorija yra įgavusi savitą skambesį: respublikonai baiminasi, kad baltuosius anglosaksus gali pakeisti migrantai iš Lotynų Amerikos ir afroamerikiečiai.

                            Būtent kraštutinėms dešiniosioms jėgoms atstovaujantys Europos Sąjungos ir Jungtinių Valstijų politikai šių metų pabaigoje pasisakė prieš karinę pagalbą Ukrainai. V. Orbanas užkirto kelią Europos Sąjungos sprendimo dėl 50 mlrd. eurų paramos Ukrainai paketo priėmimui. Kongrese posėdžiaujantys respublikonai atsisakė balsuoti už 60 mlrd. dolerių (54,6 mlrd. eurų) pagalbos Ukrainai paketą. Tokį savo apsisprendimą jie grindė prieš emigrantus nukreiptu požiūriu.

                            Mainais už karinės pagalbos šaliai, kurią mėgina okupuoti Rusijos režimas, finansavimą jie pareikalavo, kad būtų finansuojamas Donaldo Trumpo megalomaniškas projektas – 3 145 kilometrų ilgio sienos su Meksika statyba – ir atšaukta spartesnio pabėgėlių iš Ukrainos priėmimo programa.

                            „Didžiojo pakeitimo“ teorijos šalininkams Vakaruose visiškai nesvarbu, kas bus su Ukraina, o vėliau ir su Europa. Jiems tas pats, kad Rusija galbūt užgrobs Ukrainą, o tada Europai pačiai teks atremti naują Rusijos agresijos bangą. Svarbiausia – kad nepraeitų „nebaltieji“ migrantai. Šiuo požiūriu jie įtartinai panašūs į savo kolegas iš Rusijos jėgos struktūrų elito.


                            Comment


                              Šneka apie rasinį grynumą ir pergyvena dėl demografijos, o tuo pačiu metu siunčia savo jaunus vaisingus vyrus į mirtį Ukrainoje, naikindami savo "arijų genofondą". Logikos daug.
                              Snowflakes will attack U <3

                              Comment


                                Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                Šneka apie rasinį grynumą ir pergyvena dėl demografijos, o tuo pačiu metu siunčia savo jaunus vaisingus vyrus į mirtį Ukrainoje, naikindami savo "arijų genofondą". Logikos daug.
                                Valo genofondą siųsdami zekus ir visokią smulkmę.

                                Comment


                                  Dėl straipsnio - būtų daug įdomiau skaityti patį tekstą. O ne kažkokio politiškai angažuoto veikėjo geopolitinius komentarus iš konteksto ištrauktų citatų fone.

                                  Comment


                                    Sociologė dvejus metus kalbėjosi su rusais: „Susiformavo nuomonė, kad pergalė yra vienintelė alternatyva šalies žlugimui“
                                    – Kaip sociologė ir antropologė, stengiuosi vengti psichologinių paaiškinimų. Čia galima išskirti du aspektus, nors tai, ką minėjote, – baimė, aklavietės jausmas, propagandos įtaka – visa tai taip pat egzistuoja. Bet vėlgi, mūsų informantai dažnai nėra pasyvūs propagandos gavėjai. Kartais jiems reikia propagandos, kad paaiškintų nepaaiškinamus dalykus. Jie sąmoningai naudojasi jos ištekliais. Tai – dvipusis procesas.

                                    Dar kartą grįšiu į karo pradžią, į tą sukrėtimą, kai daugelis būsimųjų karo šalininkų sugebėjo vidujai moralinėmis kategorijomis pasmerkti tai, kas vyko. Kodėl jie nesugebėjo šio pasibaisėjimo, šio moralinio nepritarimo paversti politine pozicija? O juk būtent taip ir atsitiko.

                                    Jie nėra pasyvūs iš prigimties, jie tiesiog neturi politinio dalyvavimo patirties, institucinės politinio dalyvavimo galimybės ir apskritai tam tikros politinės kultūros, kuri per du V. Putino režimo dešimtmečius buvo nužmoginta, idant būtų galima įvykdyti šią transformaciją, šį perėjimą.

                                    Comment


                                      – Kaip sociologė ir antropologė, stengiuosi vengti psichologinių paaiškinimų.
                                      Va ties čia ir verta nustoti skaityti. Žmogus specialiai vengia paaiškinti realybę.

                                      Comment


                                        Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                                        Va ties čia ir verta nustoti skaityti. Žmogus specialiai vengia paaiškinti realybę.
                                        Neverta nustoti, nes iš psichologinės pusės palieka vertinti kitiems.

                                        Comment


                                          Protestas Rusijoje Iš tiesų ar yra ribos beprotybei ?

                                          Click image for larger version  Name:	ruso.jpg Views:	1 Size:	72,6 kB ID:	2100119

                                          Ribų beprotybei tikrai nėra Taigi kodėl šita ligonių tauta remia chujlo ? Rusijos provincijos miestelio gyventojų atsakymai, ypač patiko tas dėdulė, kuris grasina Europą badu numarinti, nes jie Europai maisto nesius Už pilvo susijuosęs laikiausi

                                          Comment

                                          Working...
                                          X