Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos vidaus politika. Putino režimo griežtėjimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Eidvis Nevzorovas geras rusas ar blogas?

    Comment


      liutass, grįžk prie savo kasdienio spaminimo apie nieką. Rimtai mums neišeis padiskutuoti.

      Comment


        Parašė liutass Rodyti pranešimą
        Eidvis Nevzorovas geras rusas ar blogas?
        Nevzorovas dabar jau ukrainietis.

        Comment


          Parašė liutass Rodyti pranešimą
          Eidvis Nevzorovas geras rusas ar blogas?
          Kokios naujienos iš fronto?

          Comment


            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

            Maidane žmonės su skydais prieš snaiperius nekovojo.
            Kovojo. Yra gi vaizdo įrašai kaip bando nutempti sužeistus atgal prisidengdami fanieros gabalais.

            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

            Tai, kad Rusijoje gyvena 3 mln. ukrainiečių ir dėja, bet ir jie ten neprotestavo - man atrodo kaip normalus argumentas, parodantis, kad Rusijoje protestuoti yra labai sunku
            Man tai atrodo kaip argumentas, kad ten gyvenanys ukrainiečiai yra surusinti.
            Paskutinis taisė MedinisStrazdas; 2023.01.12, 07:49.

            Comment


              Parašė Sula Rodyti pranešimą

              Kokios naujienos iš fronto?
              Labai prastos

              Comment


                Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

                Man tai atrodo kaip argumentas, kad ten gyvenanys ukrainiečiai yra surusinti.
                Ne tik ukrainiečiai šiuolaikine prasme. Etniškai Dono kazokai nieko nesiskyrė nuo Zaporižės kazokų, kol jų nepadarė "rusais".
                XiX a. pabaigoje - XX a. pr. Rusijos imperijos Tolimuosiuose rytuose ankesuotuose žemėse (Zelenij Klin) tam tikrą laiką ukrainiečiai sudarė daugumą gyventojų - 276 tūkst. iš pusės milijono visų kolonistų.

                Comment


                  Parašė Sula Rodyti pranešimą
                  Ne tik ukrainiečiai šiuolaikine prasme. Etniškai Dono kazokai nieko nesiskyrė nuo Zaporižės kazokų, kol jų nepadarė "rusais".
                  XiX a. pabaigoje - XX a. pr. Rusijos imperijos Tolimuosiuose rytuose ankesuotuose žemėse (Zelenij Klin) tam tikrą laiką ukrainiečiai sudarė daugumą gyventojų - 276 tūkst. iš pusės milijono visų kolonistų.
                  Tai kad net pati pietryčių Ukraina jau buvo pusiaukelėje į surusėjimą. Kai žmogus laiko save ukrainiečiu, o netgi namie šneka rusų kalba, situacija tokia truputį įdomi.

                  Įdomu, ar keisis kalbos situacija po šito karo.
                  Snowflakes will attack U <3

                  Comment


                    Parašė Kaimai
                    O Katzu tave vadinu nes tavo argumentai 1:1 kaip jo. Tas dar buvo išdrįsęs melagingai teigti kad Lietuvoje nebuvo jokio pasipriešinimo per 50 metų sovietų okupacijos.

                    Toliau nėra prasmės tęsti šią diskusiją. Išsakiau viską ką apie juos manau. Jie nėra tokie reikšmingi, kad ant jų švaistyti tiek laiko. Turi tyliai dirbti mūsų saugumas. Padugnė Prigožinas per pastaruosius kelis mėnesius daro didesnę įtaką Rusijos istorinei trajektorijai nei visa liberalioji tusovka per 20 metų Putino valdžios.
                    Dar gi papildant šį puikų komentarą, Eidvis tiesiog tyčia nenori matyti liberalosios tusovkos vidinio diskurso, kuris matomas jų komentaruose, pasisakymuose. Jau nekalbant apie anonimių liberalų poziciją. Štai puikus pvz. libertaras Mikhail Svetov, kuris neseniai pasirodė Feigino laidoje ir iš esmės parodė visą jų patetiškumą, kalbėjęs (beje, tai labai dažnas naratyvas), kad jėga imti ir žudyti kremlinių negalima, nes "būsime kaip jie", "mes laukiame RF pralaimėjimo", bet aiškau plano, ką daryti nepateikia. Tarsi ZSU turi nueiti iki Kremliaus, visus nudėti ir jiems ant stalo padėti visus valdžios svertus. Protestuoti jie nenori, nes, anot jų, nieko neduoda, tai geriau youtube rolikus dėti ir piktintis. O baisiausia jųjų pozicijoje yra tai, kad absoliuti dauguma jų tiesiog nenori pripažinti, kad problema nėra koprupcijoje (čia didžioji kritika Navalnui, kad nukreipė diskursą, kuris "vidinėje rinkoje" jokios įtakos nedaro, nes ir taip aišku, kad jie vagys), nėra putine ar valdžios aparate, o tai, kad realiai tauta, jos didžioji dalis nugravitavo į imperializmą, realų nacizmą ir tapo "kolektyviniu putinu". Jie visada kalba apie kažkokią ten abstrakčią Kremliau galią, bet kad tas Kremlius turi realų, kad dažnai ir nebylų palaikymą, to negali pripažinti, tačiau absoliučiai daugumai RF piliečių visiškai vienodai, kiek jų armija užmuš ukrainiečių. Štai ir Feiginas oponuodamas sako, kad deja su tokia visuomene neįmanoma sukurti ateities, jokia šalis negali iš supuvusio pagrindo gyvuoti, o kai to nesuvoki, tada ir kliedi apie "mūsų berniukus", kurie Donbase žūsta. Tad ir ta rusnios opozicija realiai yra tokia patetiška, bejėgė, kad ji nekelia jokio įššūkio Kremliui. Net sunku suprasti, kodėl mes turėtume galvoti apie juos ir priglaudinėti čia.

                    Comment


                      Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                      Eidvis tiesiog tyčia nenori matyti liberalosios tusovkos vidinio diskurso, kuris matomas jų komentaruose, pasisakymuose. Jau nekalbant apie anonimių liberalų poziciją. Štai puikus pvz. libertaras Mikhail Svetov, kuris neseniai pasirodė Feigino laidoje ir iš esmės parodė visą jų patetiškumą, kalbėjęs (beje, tai labai dažnas naratyvas), kad jėga imti ir žudyti kremlinių negalima, nes "būsime kaip jie", "mes laukiame RF pralaimėjimo", bet aiškau plano, ką daryti nepateikia.
                      Aš neseku tų 'gerųjų rusų' pasisakymų, neseku jų twitteryje, nežinau kokios yra Kaco pažiūros ir net nežinau kas tokie yra Mimkhail Svetov ar Estemirova ir man jie visiškai neįdomūs. Man jie įdomūs tiek, kiek jie padeda kovoje su Putino režimu ir viskas. Ir kai man sako, kad 'kažkoks ten Svetovas pasakė, kad mintis subombarduoti Kremlių yra bloga' ir kad neva dėl to kažkokio Svetovo mes turėtumėm užčiaupti visus Putino kritikus - aš tada nesuprantu logikos. Prieš ką mes kovojam - prieš kažkokį Svetovą ar prieš Kremlių? Manęs tokie argumentai visiškai neįtikina, nes net Lietuvoje demokratinėse diskusijose visada atsiras kas pasakys, kad 'Kremliaus neapsimoka subombarduoti ir reikia ieškoti kitų būdų jį nuversti', tik dėl tokio pasakymo niekas visų lietuvių nenurašinės ir apskritai net neatkreips dėmesio į tai. Man trūksta logikos dėl ko mes tuos Putino kritikus turėtumėm užčiaupti ir išvaryti. Man trūksta logikos, nes aš nevertinu kažkokių atskirų asmenybių atskitų pasisakymų, o vertinu tai, kas yra naudinga Lietuvai ir mano supratimu užčiaupti Putino didžiausius kritikus nėra Lietuvos interesas. Ir visgi tarp begalės cherry-pickingo argumentų 'o tas pasakė tą, o tas aną' radau ir argumentą, kuris man pasirodė įdomus:

                      Parašė Kaimai
                      Jiems turėtų mūsų saugumas išaiškint kad korupcija, betvarkė ir nesusitvarkymas Rusijoje yra mums į naudą ir su ja nėra reikalo kovoti iš Lietuvos teritorijos.
                      Tai visiškai racionalus argumentas ir aš jam pritariu ta prasme, kad kol Rusijoje yra totalitarinis ir agresyvus imperelistinis šalies valdymas - tol mūsų interesas yra kad Rusija būtų kuo silpnesnė. Dėl to reikia visomis jėgomis palaikyti sankcijas Rusijai ir visomis jėgomis palaikyti Ukrainą. Tie anti-Putiniški blogeriai pabėgę į Lietuvą būtent tą ir daro - palaiko sankcijas ir palaiko Ukrainą. Bent jau kiek man teko matyti jų video, tai jie kalba būtent apie tai, o ne apie tai 'kaip prie Putino režimo padaryti taip, kad korupcija Rusijoje būtų mažesnė'.
                      Europoje vyksta didžiausias karas po antro pasaulinio, tame kare yra svarbu viskas - svarbiausia yra ginklų tiekimas Ukrainai, labai svarbu yra ekonominės sankcijos Rusijai, bet kartu svarbu yra ir informacinis karas. Putinas kontroliuoja Rusijos žiniasklaidą, bet jis pilnai nekontroliuoja interneto - yra galimybių laisvai žiniasklaidai ir informacijai patekti į Rusijos vidų, nors tos galimybės ribotos. JAV yra įkūrusi 'laisvės radiją' ir interneto televiziją 'nastojašččia vrėmia', yra ir atitinkami į Rusiją nukreipti britų BBC ir vokiečių DW kanalai ir pan. Vakarų valstybės investuoja milžiniškus pinigus, kad galėtų pasiekti Rusijos auditoriją ir perduoti jiems žinias, kurios būtų alternatyva Kremliaus propagandai. Ar US, Vokietija, UK ir t.t. kvailiai, kad bando pasiekti Rusijos auditoriją? Kodėl jie investuoja šimtus milijonų eurų tam tikslui? Ogi todėl, kad informacinis karas yra labai svarbus ir tai turi daugybę tikslų, bet vienas iš pavyzdžių galėtų būti, kad rusams anksčiau ar vėliau užknis mobilizacija ir jie nuspręs informacijos apie tai pradėti ieškoti ne Kremliaus TV kanaluose, o internete, kur laisva žiniasklaida gali turėti ypatingai svarbų vaidmenį. Dabartinis standartinio ruso mąstymas yra, kad 'jeigu mane mobilizavo - tai reikia eiti, nes nenoriu sėsti į kalėjimą'. Jeigu jį pasiektų informacija ne iš Kremliaus TV, tai jis suprastų, kad jau geriau sėsti į kalėjimą, nei eiti kariauti, nes kare jis greičiausiai mirs, ko neparodo jo Kremliaus TV, bet yra dar geriau - tiesiog neiti, nes Rusijoje atsisakusieji mobilizacijos nėra sodinami į kalėjimą, tam nebūtų vietų ir tai tėra Kremliaus propagandos mitas. Jeigu eilinis rusas supras, kad sutikus mobilizuotis jis bus nužudytas ir kad to atsisakius jam nieko nebus - tai Rusija šį karą iš kart pralaimės, nes nebeliks patrankų mėsos. Dėl to informacinis karas yra ypač svarbus, dėl to vakarų valstybės investuoja šimtus milijonų, jei ne milijardus eurų į tai, kad pasiekti Rusijos auditoriją ir perduoti apie tai žinią. Lietuva šiame kare gavo nemokamą ginklą - iš Rusijos pabėgusius blogerius, kurie pasiekia netgi didesnę Rusijos auditoriją, nei tie vakarų finansuojami kanalai, o transliuoja iš esmė tą pažią informaciją. Tų pabėgusių iš Rusijos anti-Putiniškų blogerių vertė šitame kare yra daug didesnė, nei Lietuva suteikė ginkluotės Ukrainai ir kai man sako, kad mes turime juos uždrausti, nes kažkuris iš jų pasakė kažką, kas kažkam nepatiko ar kažką įžeidė, tai man kyla klausimas - kai bandot užtildyti Putino didžiausius kritikus, kuriuos jis išvarė iš savo šalies, jūs už kurią pusę kovojat? Už Ukrainos ar už Rusijos? Yra toks terminas 'naudingas idiotas', wikipedia apie juos sako:

                      Naudingas idiotas yra viešasis asmuo, kuriuo pasinaudojama propagandos tikslais, jam pačiam to nesuvokiant.
                      Paskutinis taisė Eidvis; 2023.01.13, 18:26.

                      Comment


                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                        Aš neseku tų 'gerųjų rusų' pasisakymų, neseku jų twitteryje, nežinau kokios yra Kaco pažiūros ir net nežinau kas tokie yra Mimkhail Svetov ar Estemirova ir man jie visiškai neįdomūs. Man jie įdomūs tiek, kiek jie padeda kovoje su Putino režimu ir viskas.
                        Nieko apie juos nežinai, o iš kur žinai kad jie padeda kovoje su putino režimu?

                        -

                        Comment


                          Parašė gerietis Rodyti pranešimą

                          Nieko apie juos nežinai, o iš kur žinai kad jie padeda kovoje su putino režimu?
                          Iš kur tu ištraukei, kad 'aš žinau kad jie padeda kovoje su Putino režimu'. Aš gi parašiau kad apie dvejus iš trijų visiškai nieko nežinau, o apie trečią žinau nedaug. Bet ne tai esmė. Esmė tai, kad man jie įdomūs tiek, kiek jie padeda kovoje su Kremliaus režimu ir jeigu aš jais domėsiuos - tai domiesiuos būtent kiek jie yra naudinga Lietuvai, Ukrainai ir vakarams kovoje su Kremliaus propaganda, o ne 'kas ką nedoro pasakė ir pan'.

                          Comment


                            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                            Aš neseku tų 'gerųjų rusų' pasisakymų, neseku jų twitteryje, nežinau kokios yra Kaco pažiūros ir net nežinau kas tokie yra Mimkhail Svetov ar Estemirova ir man jie visiškai neįdomūs. Man jie įdomūs tiek, kiek jie padeda kovoje su Putino režimu ir viskas. Ir kai man sako, kad 'kažkoks ten Svetovas pasakė, kad mintis subombarduoti Kremlių yra bloga' ir kad neva dėl to kažkokio Svetovo mes turėtumėm užčiaupti visus Putino kritikus - aš tada nesuprantu logikos. Prieš ką mes kovojam - prieš kažkokį Svetovą ar prieš Kremlių? Manęs tokie argumentai visiškai neįtikina
                            Ar iš vis kažką skaitote - twiterį, LJ, telegramą, fb - iš vadinamųjų "rusų liberalų", ar tiesiog pilstote paklodes apie nieką kvadratu? Nes kol kas tik kažkokie humanistiniai paplepėjimai, o ne realybė. Nes lygiai tą pačią "atmazų" maniera dominuoja kacapų pablikuose, todėl ir palygintas Kaimai buvote su šūdmaliu Kacu. Iš vis, ar rusiškai skaitote?

                            Comment


                              Rusijos didvyriai - zekai. Rusija - virsta Zekija.

                              Comment


                                Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                                Ar iš vis kažką skaitote - twiterį, LJ, telegramą, fb - iš vadinamųjų "rusų liberalų", ar tiesiog pilstote paklodes apie nieką kvadratu?
                                Turbūt tame skirtumas tarp mūsų, kad man visiškai nesvarbu ką tie rusų 'liberalai' kalba. Čia tu seki kiekvieną jų pasisakymą. Man jie svarbūs tiek, kiek jie gali pagėlbėti Ukrainai laimėti karą, nes man svarbu, kad Ukraina laimėtų karą, o ne ką koks Rusijos liberalas kur kažką ne taip pasakė.

                                Comment


                                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                  Turbūt tame skirtumas tarp mūsų, kad man visiškai nesvarbu ką tie rusų 'liberalai' kalba. Čia tu seki kiekvieną jų pasisakymą. Man jie svarbūs tiek, kiek jie gali pagėlbėti Ukrainai laimėti karą, nes man svarbu, kad Ukraina laimėtų karą, o ne ką koks Rusijos liberalas kur kažką ne taip pasakė.
                                  Skirtumas tarp mūsų yra toks, kad man absoliučiai nusispjauti ant kacapų aš jiems nuoširdžiai linkiu ******** (sugalvokite žodį) ir nei vienas jų nepadeda laimėti karo Ukrainoje, jie absoliučiai NIEKO dėl to nedaro, o tie kurie daro, jie seniai užsienyje sėdi, o ne pabėgo iš RU po vasario 24 ryto, nes bijojo būti mobilizuoti. Lygiai kaip ir tavo apologetiškai užtariamas "Dožd", kuris x*j ką padarė, kol kritikos nesulaukė, o tiesioginio eterio metu rinko paramą "mūsų berniukams", ar tas pats Kacas ir kiti, kurie kalba, kad jie "nieko neskolingi Ukrainai", kalbėdami opozicijos lūpomis. Kiek gi žinai akcijų, realios pagalbos Ukrainai iš RU piliečių? Jos beveik nėra. Jeigu aš būčiau opozicija, nuo vasario 24 dienos rinkčiau paramą tokią, kad ohoho, pavieniai lietuvių ar estų savanoriai padarė daugiau naudos Ukrainai negu tie rusai. Dabar gi visa ta opozocinė chebra, kaip kad Navalno "FBK", kuri realiai turi įtaką arba kaip koks Kara-Murza nieko ryžtingo nepadaro, o turėtų sėdėti vokietijose, amerikose, prancūzijose, italijose ir kalbėti, rinkti, šviesti, daryti įtaką dėl ginklų tiekimo ir t.t., o jie vyrkauja per savo laidas apie korupcijas. Man tiesiog juokinga skaityti kliediesius apie tai, kai šalies, kurioje gyvena daugiau negu 100 mln žmonių nesugeba surengti milijoninio protesto arba išvykę į užsienį remti UA pajėgas. Tai absoliučiai pasyvį, amorfiška bei itin konformistiška masė nieko nepadeda ir nepadės UA, tad bandyti glostyti juos, pasakojant paklodžių komentaruose, kad jie kažko negali, parodo absoliutų tokių postų autoriaus inantilumą, nes užtenka pažiūrėti ką jie realiai sugebėjo padaryti per šį laikotarpį.
                                  Paskutinis taisė R.D.; 2023.01.13, 20:53.

                                  Comment



                                    Dėl ko tiek daug emocijų? Kodėl nepakalbėt apie paprastus dalykus, pvz.: ar tu su Rusija ar su Ukraina? Tu supranti, kad vakarai investuoja šimtus milijonų eurų į visokias radijas ir televijas, tranluojančias į Rusiją tam, kad Rusijoje būtų kažkokia informacinė alternatyva Kremliaus propagandai. Kaip manai - ar tai, kad vakarai investuoja didžiulius pinigus į Kremliaus anti-propaganda yra gerai? Galbūt mūsų visų interesas turėtų būti, kad Rusija turėtų tapti Šiaurės Korėja ir tokie įvykiai, kaip migrantų krizė prieš metus, mums turėtų tapti norma?

                                    Comment


                                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                      Dėl ko tiek daug emocijų? Kodėl nepakalbėt apie paprastus dalykus, pvz.: ar tu su Rusija ar su Ukraina? Tu supranti, kad vakarai investuoja šimtus milijonų eurų į visokias radijas ir televijas, tranluojančias į Rusiją tam, kad Rusijoje būtų kažkokia informacinė alternatyva Kremliaus propagandai. Kaip manai - ar tai, kad vakarai investuoja didžiulius pinigus į Kremliaus anti-propaganda yra gerai? Galbūt mūsų visų interesas turėtų būti, kad Rusija turėtų tapti Šiaurės Korėja ir tokie įvykiai, kaip migrantų krizė prieš metus, mums turėtų tapti norma?
                                      Kokios dar emocijos? Pirmas dalykas, kurį kiekvienas bent kiek turintis smegenų asmuo turi suokti, kad vakarų investicijos jų mentaliteto didžiojoje masėje nepakeis. Vatos ir absoliučių amorfiškų gyvių ten dauguma ir "Radio svoboda" nieko neduos, ar BBC Russia ar dar kas. Tai bus įdomu man, tau, ir 10proc. Rusijos gyventojų, bet ne daugiau. Ir net perspektyvoje pažiūrėjus viso to rezultatus gali konstatuoti, kad jie technologijos priėmė kaip formą be turinio, darbo kultūros ir kt. perimti nesugebėjo. Nuo 1991 metų jie turėjo daug šansų tapti normalia visuomene. Dirbo tarptautinėse kompanijose, sedėjo tam pačiam internete kaip ir mes, dalis keliavo į užsienį, žiūrėjo tv, bet ar tai sustabdė nuo čečenų tautos genocido? Nuo Gruzijos karo, 2014 m., 2022 m.? Kaip visos tos pasakiškos "vakarų investijos" pakeitė tą visuomenę, kur toji protestinė masė? Vieną iš tiesų jie sugeba, anonimiškai keikti Xujlo, bet tai UA gyvybių negelbėja, o jų opoziciniai lyderiai bijo kalbėti apie valdžios užemimą jėga. Rusai yra žlugusi tauta ir ne todėl, kad mes kažko daugiau nepadrėm, o todėl kad jie to nenorėjo arba norėjo per mažai.

                                      Comment


                                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                        Iš kur tu ištraukei, kad 'aš žinau kad jie padeda kovoje su Putino režimu'..
                                        Iš vis gerai ... Ponas nežinote ar jie padeda kovoje su Putino režimu, bet pilate paklodes apie tai kaip svarbu juos gerbti ir mylėti, nes padeda kovoje su Putino režimu
                                        -

                                        Comment


                                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                          Turbūt tame skirtumas tarp mūsų, kad man visiškai nesvarbu ką tie rusų 'liberalai' kalba. Čia tu seki kiekvieną jų pasisakymą. Man jie svarbūs tiek, kiek jie gali pagėlbėti Ukrainai laimėti karą, nes man svarbu, kad Ukraina laimėtų karą, o ne ką koks Rusijos liberalas kur kažką ne taip pasakė.
                                          Iš kur tu žinai kad jie gali pagėlbėti Ukrainai laimėti karą, jei net nieko apie juos nežinai? Susikuri galvoje sau realybę ir joje gyveni?
                                          -

                                          Comment

                                          Working...
                                          X