Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos vidaus politika. Putino režimo griežtėjimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    O lietuviams galiojo "kaltumo prezumpcija" pvz. sovietmečiu iki perestroikos laikų? Kiek 1940 protestavo prieš "įstojimą" į SSRS ar apskritai kiek protestų vykdavo iki Gorbačiovo laikų prieš komunistinę valdžią, prieš visokius Afganistano karus, sovietų imperializmą ir pan.? Labai lengva sėdint Lietuvoje ant sofos aiškinti rusams, kaip Putiną nuversti. Mane labiau nuvilia ne eilinių žmonių menka reakcija, o kad tokioje kriminalinėje valstybėje joks nuo sankcijų nukentėjęs verslininkas (pvz. Fridmanas) nesugeba Putino užvertimo suorganizuoti. Gal dar tos sankcijos per mažai veikia turbūt.
    Na, kai kurios šalys pakuodavo lietuvius karo pabėgėlius ir karo pabaigoje atiduodavo sssrui. Tai tokiu būdu galiojo. O šiaip lietuviai pabėgėliai perkeltųjų asmenų (DP - displaced persons) stiovyklose organizupodavo įrodymo akcijas, kad jie nėra tie, kuriuos galima ir reikia atiduoti sssrui. Tai taip, ne visi buvo grąžinti savo naujajai “tėvynei”, už kurią neva “balsavo”.
    O tie, kurie liko Lietuvoje, arba protestavo, kariavo partizaninį karą, buvo nubausti, deportuoti iš Lietuvos (pvz., daugybė mokytojų buvo deportuoti, nes sugiedojo “Lietuva, Tėvyne mūsų” mokytojų suvažiavime po okupacijos) arba tiesiog turėjo penkiasdešimt metų pragyventi sssre. Man tai atstoja bausmę. Jiems nelabai patiko ten gyventi, todėl pasinaudojo pirma proga tai parodyti ir atkurti savo šalį.

    Kiek procentų Rusijos piliečių yra Rusijoje ir kiek procentų lietuvvių buvo sssre?
    Lietuviai pasidavė sssrui prieš 80 metų, tada buvo nepatyrę, kad demokratija yra gerai, ir nemokėjo masiškai protestuoti.
    O dauguma Rusijos piliečių taip elgiasi savo neokupuotoje šalyje, vadindami savo šalį okupuota ne kitos šalies, o dalies savo šalies gyventojų. Jie bijo pilietinio karo savo šalyje, todėl paklusniai laukia, kuo baigsis jų šalies karas prieš kaimyninę šalį. Kokie nelaimingi, kokie vargšai, mes, mažiau nei trys milijonai, privalome dėl jų pasiaukoti ir juos gelbėti.
    Paskutinis taisė manometras; 2023.01.06, 21:55.
    ПТН ПНХ
    «Русский военный корабль, иди нахуй!»

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
      Bet kai prasidėjo atšilimas kažkodėl staiga nebebijojom protestuoti? Šiaurės korėjiečiai irgi neprotestuoja prieš savo valdžią, turbūt visi irgi kalti ir palaiko tuos visus balistinių raketų skrydžius virš Japonijos.
      Visiems labai patinka Krymnaš negalvojant kur tai juda. Niekada per visą istoriją nebuvo nors kiek ilgesnio laikotarpio be priespaudos, patvaldystės. Tiesiog zombiai.
      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

      Comment


        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
        Gal tiesiog galime sutarti, kad šiuo metu rusams galioja kaltumo prezumpcija - guilty unless or until proven to be innocent. t.y.esi ruskis imperialistas ir krymnašistas, nebent įrodai kad toks nesi - sėdėjai kalėjime dėl protestų prieš Krymo okupaciją ar panašiai.
        Tie blogeriai per dieną sukuria dešimtis valandų turinio, kur kiekvieną dieną pasakoja apie tai, kad Rusija yra agresorė, kad Putinas yra diktatorius žlugdantis ne tik kitų šalių, bet ir tos pačios Rusijos ateitį, kad Krymas okupuotas ir t.t. Milijonai jų pasakytų frazių, bet užtenka kad kažkoks vienas kažkokią vieną frazę ne taip pasakytų - ir automatiškai blogi tampa visi, pamirštama milijonai prieš tai jų pasakytų frazių ir iš tos vienos frazės pasidaroma išvada, kad 'visi jie imperelistai ir visi jie Putinistai'. Kad ir keli apibrėžimai iš manometras pasisakymo:

        -šnipai,
        -agentai
        -mus vadina ubagais
        -loja, kad mes blogi
        -kritikuoja mūsų šalis už tai, kad nepakankamai jiems tarnaujam

        T.y. visiškas būrimas iš kavos tirščių, nes nieko panašaus nėra, o net jeigu kažkoks vienas kažką panašaus pasakytų, kažkodėl tai būtų pateikta, kaip kad neva jie visi taip galvoja ir tą sako. Akivaizdu, kad net jeigu jie būtų šventesni už Amerkos balsą - jie vis tiek bus blogiečiai. Ir man būtų kaip ir visiškai nesvarbu, jeigu ne tai, ką jie daro. O daro jie tai, už ką buvo išmesti iš Rusijos - transliuoja į Rusiją anti-Putinišką, anti-karinį ir anti-imperelistinį naratyvą. Jie iš Rusijos buvo išmesti, nes Putinas juos laikė didžiausia grėsme Rusijos viduje jo režimui ir Putinas dabar ploja mums už tai, kad mes norime jam padėti su jais susidoroti. JAV ne šiaip sau yra įkūrusi ir radiją ir televiziją, kad į Rusiją transliuotų lygiai tą patį, ką ir tie blogeriai transliuoja, tiesiog jie pasiekia kur kas didesnę auditoriją ir skirtingai nei su kokiu amerikiečių 'Laisvės radiju', jie tai daro už savo surinktas iš tų pačių rusų aukas, o ne iš mūsų ar amerikiečių biudžeto lėšų. Viskas, ko iš mūsų reikia, tai kad mes tiesiog netrukdytumėm anti-Putiniškai žiniasklaidai sklisti Rusijoje. Bet mes prisigalvojam šimtą išgalvotų priežasčių, dėl ko mums svarbiau su jais susidoroti, nei tai, kad jie kovoja prieš Putino režimą ir visišką totalitarizmo mūsų pašonėje suviešėjimą.

        Comment


          Eidvis pamiršta, kad yra kitokio kalibro žiniasklaida kaip "Radio svoboda" ar laikraštis "Novaja gazeta", kurių auditorija mus turėtų dominti, tiek šių žiniasklaidos priemonių turinys, o "gerieji rusai", kurie liūdi savo "berniukų" gali pasieškoti geresnių rezidavimo vietų, ir jeigu šios žiniasklaidos auditoriją tenkina tokia retorika, moralinė pozicija, tai tokios auditorijos pabėgėlių mums nereikia.

          Comment


            Eidvi, tu pats meluoji, kad aš sakiau, kad VISI JIE BLOGI. Aš nesakiau, kad visi jie blogi. Aš sakiau, kad mums daugybės jų nereikia, nes daugybė jų mums nebus naudingi. O kiekvienas pavienis turi būti išmestas, jeigu ir kai tik paaiškėja, kad jis blogas. Šitame forume buvo pacituota ne vienas pavyzdys, kaip tie rusai opozicionieriai reagavo į Dožd išjungimą. Iš tų reakcijų, iš tų opozicionierių socialinių tinklų, galima buvo suprasti, kad jie čia nereikalingi. Tegul kuria savo turinį kitur.
            Šnipai, kurmiai, provokatoriai, užsislaptinę krymnašistai ir taip toliau ne visi, o galbūt kai kurie iš jų. Taip aš sakiau. Tegu valosi už Lietuvos ribų. Kubilius ir kiti panašūs Lietuvos politikai yra naivuoliai, jei visais jais netikrinę pasitiki.

            Jeigu dauguma Rusijos piliečių bijo pakovoti už demokratiją savo šalyje, nes mano, kad ji nesvarbi arba net žalinga Rusijai, tai ką jiems padarys antiputiniški Rusijos žurnalistai, transliuodami iš Baltijos šalių faktiškai Baltijos šalių rusams? Nieko.
            Paskutinis taisė manometras; 2023.01.06, 22:22.
            ПТН ПНХ
            «Русский военный корабль, иди нахуй!»

            Comment


              Čia video apie tai, kaip sugriežtintas “užsienio agentų” įstatymas Rusijoje. Dabar jais gali būti pavadintas bet kuris užsienio pinigų gaunantis ir politiškai aktyvus neproputiniškas rusas, net nebereikia būti “asmeniu-žiniasklaida”, turėti daug sekėjų.
               
              ПТН ПНХ
              «Русский военный корабль, иди нахуй!»

              Comment


                Parašė manometras Rodyti pranešimą
                Aš sakiau, kad mums daugybės jų nereikia, nes daugybė jų mums nebus naudingi.
                Mes skirtingai tą naudą matuojame. Tavo supratimu tie rusų blogeriai, kritikuojantys Putiną, kažkodėl tai neva transliuoja Baltijos šalių gyventojams ir klausi tai kodėl titrų neuždeda, kai aš manau, kad Baltijos šalių auditorija pas juos sudaro kokį 0.1% ir jie dirba ne dėl to, kad mums kažkokias naujienas transliuotų, o tam, kad jas transliuotų į Rusiją. Jeigu tai būtų kokie youtube kanalai apie madą - tai ir aš sakyčiau kad mums iš jų menka nauda, nebent tiek, kad mokesčius į valstybės biudžetą moka. Bet JAV į Laisvės Radiją ir kanalą Nastojaščia Vremia, skirtus kovai su Kremliaus propaganda, investuoja šimtus milijonų dolerių, o mes tai gauname nemokamai ir dar su kur kas didesne Rusijos auditorija. Kokią JAV gauna naudą iš to Laisvės radijo, kad į jį šimtus milijonų dolerių investuoja? Atsakymas paprastas - jie yra suinteresuoti, kad Rusija netaptų totalitarine valstybe ir kad Putinui nepavyktų visiškai užgniaužti bet kokią jį kritikuojančią žiniasklaidą. Tai ar mums naudinga, kad Rusija taptų normalia valstybe? Mano supratimu taip, nes gautumėm ir didžiulę rinką mūsų prekėms, ir tranzitinius krovinius, ir pigius resursus, ir turistus ir nereikėtų tiek daug į gynybą investuoti. Ekonominė nauda iš to mums būtų milžiniška. Kitas klausimas ar Rusija tokia gali tapti ir yra nemažai šalių istorijoje, kurios visgi sugebėjo iš to diktatūros ir imperelizmo liūno išbristi. Aš nesu didelis optimistas ir galvoju, kad šansų yra mažai, bet kai prizas toks milžiniškas, tai netgi jeigu šansų yra vos 1%, vistiek yra verta mėginti tą šansą išnaudoti, ypač kai jis yra nemokamas. Rusija grimzta į totalitarizmą, bet Putinas nėra amžinas, o priedo Ukrainos karas daug ką keičia. Niekas nežino kas Rusijoje nutiks po metų, po 5 ar dešimties, niekas nežinos kas bus, kai Putinas užvers kojas, bet laisva žiniasklaida didina tikimybę, kad tie procesai užsibaigtų mums naudingai. Galbūt karas Ukrainoje tęsis dar du metus ir Rusija bus išgręžta iki tiek, kad prieš Putiną pradės kovoti visi - tiek taip vadinami 'liberalai', tiek ir Šiaurės Korėjos šalininkai, galbūt Putiną nuvers oligarchai, galbūt įvyks koks dvaro persversmas, galbūt jį nukals ukrainiečiai, galbūt pats užsivers - variantų yra daugybę ir kai tai nutiks ir Rusijoje prasidės kova dėl valdžios, tai jeigu mes sužlugdysim visą laisvą žiniasklą ir ten liks vien tik Šiaurės Korėjos naratyvas - tai nebebus kas pakovotų už mums naudingą demokratiškos ar bent jau kažkiek normalesnės Rusijos scenarijų. Man keista, kai yra klausiama 'o tai kodėl rusai neprotestuoja', 'o kodėl Rusijai sako, kad jie Baltijos šalis išlaisvino, o ne okupavo', 'o kodėl jie palaiko Krymo okupaciją' ir tai susakius padaroma išvada, kad reikia Putinui padėti susidoroti su tais, kurie būtent prieš tuos Kremliaus propagandos naratyvus ir kovoja.

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  Aš nelabai suprantu kodėl į šitą klausimą žiūrima kaip į kažkokią paslaugą rusams.<...> Primenu, kad Astravo AE 50 km. nuo Vilniaus buvo pastatyta ne dėl to, kad ten pati geriausia vieta tai elektrinei, o dėl to, kad reikalui esant Putinas galėtų ją pasprogdinti taip padarant Vilnių negyvenamu. <...> Aš palaikyčiau ir ufonautus ir bet ką, kas tas rizikas mums padeda mažinti, nes man rūpi ne ufonautai, o tų iš Rusijos kylančių rizikų mažinimas. Ir taip - nėra jokių garantijų kad ta anti-Putiniška žiniasklaida gali kažką pakeisti Rusijos viduje ir visgi Putinas ją uždraudė ir išvarė iš šalies visų pirma dėl to, kad būtent jie režimui kėlė didžiausią grėsmę, o dabar mes norime padėti Putinui su jais susidoriti ir tai vadiname 'kova prieš Rusijos imperelistus'.
                  Nu bet iš kur toks naivumas manyti kad šalis kuri 500 metų darė viską ką galėjo kad netapti demokratine staiga ims ir taps demokratine vien todėl kad Lietuva palaikyks kokį opozicionierių.

                  Primenu, kad net tyčiniu būdu susprogdinus Astravo AE, Vilniui nieko negresia.

                  Kas darosi kai bandai "mažinti Rusijos rizikas" jau matėme. Vakarai tai bandė padaryti su Rusiją 30 metų. Rezultatas - rizikų padidėjimas.
                  Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                  Gal tiesiog galime sutarti, kad šiuo metu rusams galioja kaltumo prezumpcija - guilty unless or until proven to be innocent. t.y.esi ruskis imperialistas ir krymnašistas, nebent įrodai kad toks nesi - sėdėjai kalėjime dėl protestų prieš Krymo okupaciją ar panašiai.
                  Jeigu "šiuo metu" turi omenyje paskutinius 500 metų tada taip.

                  Comment


                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                    Mes skirtingai tą naudą matuojame. Tavo supratimu tie rusų blogeriai, kritikuojantys Putiną, kažkodėl tai neva transliuoja Baltijos šalių gyventojams ir klausi tai kodėl titrų neuždeda, kai aš manau, kad Baltijos šalių auditorija pas juos sudaro kokį 0.1% ir jie dirba ne dėl to, kad mums kažkokias naujienas transliuotų, o tam, kad jas transliuotų į Rusiją. Jeigu tai būtų kokie youtube kanalai apie madą - tai ir aš sakyčiau kad mums iš jų menka nauda, nebent tiek, kad mokesčius į valstybės biudžetą moka. Bet JAV į Laisvės Radiją ir kanalą Nastojaščia Vremia, skirtus kovai su Kremliaus propaganda, investuoja šimtus milijonų dolerių, o mes tai gauname nemokamai ir dar su kur kas didesne Rusijos auditorija. Kokią JAV gauna naudą iš to Laisvės radijo, kad į jį šimtus milijonų dolerių investuoja? Atsakymas paprastas - jie yra suinteresuoti, kad Rusija netaptų totalitarine valstybe ir kad Putinui nepavyktų visiškai užgniaužti bet kokią jį kritikuojančią žiniasklaidą. Tai ar mums naudinga, kad Rusija taptų normalia valstybe? Mano supratimu taip, nes gautumėm ir didžiulę rinką mūsų prekėms, ir tranzitinius krovinius, ir pigius resursus, ir turistus ir nereikėtų tiek daug į gynybą investuoti. Ekonominė nauda iš to mums būtų milžiniška. Kitas klausimas ar Rusija tokia gali tapti ir yra nemažai šalių istorijoje, kurios visgi sugebėjo iš to diktatūros ir imperelizmo liūno išbristi. Aš nesu didelis optimistas ir galvoju, kad šansų yra mažai, bet kai prizas toks milžiniškas, tai netgi jeigu šansų yra vos 1%, vistiek yra verta mėginti tą šansą išnaudoti, ypač kai jis yra nemokamas. Rusija grimzta į totalitarizmą, bet Putinas nėra amžinas, o priedo Ukrainos karas daug ką keičia. Niekas nežino kas Rusijoje nutiks po metų, po 5 ar dešimties, niekas nežinos kas bus, kai Putinas užvers kojas, bet laisva žiniasklaida didina tikimybę, kad tie procesai užsibaigtų mums naudingai. Galbūt karas Ukrainoje tęsis dar du metus ir Rusija bus išgręžta iki tiek, kad prieš Putiną pradės kovoti visi - tiek taip vadinami 'liberalai', tiek ir Šiaurės Korėjos šalininkai, galbūt Putiną nuvers oligarchai, galbūt įvyks koks dvaro persversmas, galbūt jį nukals ukrainiečiai, galbūt pats užsivers - variantų yra daugybę ir kai tai nutiks ir Rusijoje prasidės kova dėl valdžios, tai jeigu mes sužlugdysim visą laisvą žiniasklą ir ten liks vien tik Šiaurės Korėjos naratyvas - tai nebebus kas pakovotų už mums naudingą demokratiškos ar bent jau kažkiek normalesnės Rusijos scenarijų. Man keista, kai yra klausiama 'o tai kodėl rusai neprotestuoja', 'o kodėl Rusijai sako, kad jie Baltijos šalis išlaisvino, o ne okupavo', 'o kodėl jie palaiko Krymo okupaciją' ir tai susakius padaroma išvada, kad reikia Putinui padėti susidoroti su tais, kurie būtent prieš tuos Kremliaus propagandos naratyvus ir kovoja.
                    Tu vis kartoji, kad išmesti Dožd iš Latvijos televizorių = sunaikinti visą opozicinę Rusijos žiniasklaidą. Tai netiesa, tai to Dožd isterija.

                    TIK Dožd buvo už savo nuopelnus išmestas. Net ir jis buvo išmestas TIK iš Latvijos ir kitų Baltijos šalių televizorių. Jo žurnalistai tebegyvena Latvijoje ir tebetransliuoja per youtube viso pasaulio rusams ir rusakalbiams, kurie netingi, jei reikia, pasinaudoti VPN. O kokiu būdu, tavo manymu, Dožd pasiekdavo Rusijos auditoriją, kol nebuvo išmestas iš Baltijos šalių televizorių?
                    Kaip ir ką pasiekavo “Amerikos balsas” sssro laikais? Tik tuos, kurie stengėsi jo paklausyti. Įsitikinusių sssrcų ir hiperbailių nepasiekdavo.

                    Dožd tikėjosi transliuodamas iš Latvijos būti žiūrimas Baltijos šalių rusakalbių ir gauti Baltijos šalių rusakalbiams skirtos reklamos. Būtų transliavęs ir viską apie Baltijos šalių rusakalbių problemas, pažiūras, “skriaudimą”.

                    Jokia kita nors kiek opozicinė putleriui Rusijos žiniasklaida, žurnalistai, kanalai, laikraščiai iš Baltijos šalių nebuvo išmesti. Gyvena, rašo, rodo, kalba.

                    Tai, kad Rusija TAMPA totalitarine ir niekaip netampa demokratine, mums nėra naudinga. Bet ji tampa totalitarine ne dėl mūsų kaltės. Ji tampa totalitarine dėl daugumos pačių Rusijos piliečių elgesio ir įsitikinimų. Baltijos šalys nėra ir nebus JAV. Net JAV nepavers Rusijos demokratine, kol patys Rusijos piliečiai to masiškai nesieks.

                    Niekas negelbėja ir neišgelbės visų Šiaurės Korėjos gyventojų nuo gyvenimo Šiaurės Korėjos ditatūroje, kol jie patys savęs negelbės.
                    Paskutinis taisė manometras; 2023.01.07, 10:21.
                    ПТН ПНХ
                    «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                    Comment


                      Parašė manometras Rodyti pranešimą

                      Tu vis kartoji, kad išmesti Dožd iš Latvijos televizorių = sunaikinti visą opozicinę Rusijos žiniasklaidą.
                      Aš to niekada nesakiau, atvirkščiai, aš vis kartojau, kad kalbu bendrai apie tendenciją, bent jau matomą šitame forume, kad reikia išmesti visus, arba bent jau daugumą, nes visi jie neva kažkokie užsislapstinę imperelistai arba išvis agentai ir šnipai. Latvijoje Dožd gali būti visiškai uždraustas, net youtubėj nerodyti - nuo to man nei šilta nei šalta, nes aš kalbu apie tokių kaip Dožd kanalų svarbą Rusijos auditorijai.

                      Comment


                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                        Aš to niekada nesakiau, atvirkščiai, aš vis kartojau, kad kalbu bendrai apie tendenciją, bent jau matomą šitame forume, kad reikia išmesti visus, arba bent jau daugumą, nes visi jie neva kažkokie užsislapstinę imperelistai arba išvis agentai ir šnipai. Latvijoje Dožd gali būti visiškai uždraustas, net youtubėj nerodyti - nuo to man nei šilta nei šalta, nes aš kalbu apie tokių kaip Dožd kanalų svarbą Rusijos auditorijai.
                        Aš nematau tokios baisios tendencijos nei forume, nei Lietuvoje, nei Latvijoje, nei Estijoje. Aš, pavyzdžiui, tik įspėju, kad negalima naiviai visais pasitikėti. Reikia visus kviečiamus ir įsileidžiamus atidžiai patikrinti, įvertinti, kontroliuoti, kuo įleistieji užsiima. O tai ir toks superinis politinis herojus kaip Šarij buvo įsileistas ir gavo leidimą gyventi Lietuvoje. Žinai, kuo dabar užsiima? Ukrainos ir kartais Lietuvos kritikavimu.

                        Kuo svarbesni jie realiai bus pačiai Rusijos auditorijai (kuo labiau jai nepatiks dabartinė putlerio politika ir jos pasekmės), tuo geriau jiems seksis. Lietuva, Latvija, Estija negali užtikrinti jų kanalų transliavimo per Rusijos televizorius.
                        ПТН ПНХ
                        «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                        Comment


                          Naujausias trendas rasijoje - romantizuoti vadinamąjį kuzmičiaus tipažą. Atseit, tokie labai teisingi ir neambicingi diedai apie 40 - 50 metų, kurie skirtingai nei jaunimas (kuriems gi tik karjera, kelionės, pramogos, ambicijos) labai greit priėmė naują mobilizacijos realybę, eina kariauti be didelių klausimų "nes reikia tėvynei", yra tikroji rusų žemės druska ir nacionalinio išlikimo pagrindas bei skrepai, ir kurie be abejo, va jau tuoj tuoj turi nugalėti "nacius ir narkomanus". Liaupsina tuos "tikrus rusiškus kuzmičius" visi nuo z-blogerių iki z-politikų, net eilėraščius rašo...

                          Neįsivaizduoju net kaip tokius marazmus pakomentuoti. Čia vadinasi "kaip padaryti herojizmą iš nieko"? Ar jau propagandai neliko idėjų visai? Nes čia toks iš piršto iščiulptas "nacijos idealas", kad net svetima gėda tiesiog.
                          Snowflakes will attack U <3

                          Comment


                            Parašė Kaimai

                            Aš žinau. Demokratijos ten nebus. Mišustinai ir Grefai - geriausia ko galime tikėtis. Visi apsišikę savęs besigailintys bestuburiai, bevaliai, ir savo bezdarnost ant kitų per projekciją permetantys opozicionieriai bus ir toliau nuspirti į istorijos paraštes. Kokie jie taktiniai genijai ir valdžios ėmėjai mes matėme jiems įgyvendinus stulbinantį planą - Navalno sugrįžimą ir jo dostojevskišką beprasmį sėdėjimą kalėjime. Kubilius yra naivus, žmonių skaityti nesugebantis autistas (kelis metus su juo dirbęs Bačiulis yra minėjęs, kad pas jį prastai su socialiniais įgūdžiais) kuris geriausiu atveju tinkamas biudžeto balansavimui, o tu Eidvi, manydamas, kad iki "demokratijos aušros" Rusijoje, pas mus Lietuvon čia kruopščiai atrinkus ir privežus protingų, stropių ir uoliai savo tikslų siekiančių rusų ir baltarusių padarytum mums labai didelę paslaugą, smarkiai klysti.
                            Kubilius nori dar karjerą pasidaryt manau europoje ir tas viskas iš to išplaukia.

                            Comment


                              Pasikartosiu - tikrai nieko nenutiks baisaus, jeigu iš karto už mūsų bus geležinė uždanga. Gyvensim kaip gyvenę. Aišku, demokratija ir taika pas kaimynus yra labai gerai ir tai yra pageidautina, bet neprivalom plėšytis maikių ir stengtis bet kokia kaina išgelbėti gerokai už mus didesnę valstybę nuo jų pačių valdžios. Yra gerokai už mus didesni ir įtakingesni vakarų partneriai, jų spectarnybos ir t. t. kurios jau manau dirba tais klausimais. Aišku, kiek galime prisidėti prie to - reikia prisidėti, bet nereikia kažkokio fanatizmo, kuris dažnai girdisi, kad tik mes čia galim, kad čia mūsų pareiga ir panašiai. Mūsų pareiga pirmoje vietoje - savo valstybė.

                              Svarbiausia, kad ta geležinė uždanga, jeigu ji susiformuos, maksimaliai būtų militarizuota NATO pajėgomis mūsų jautriame regione, ir reikia stengtis pasiekti Kaliningrado tranzito klausimo peržiūrėjimą ES lygiu - nereikia mums tikrai, kad čia važinėtų per mūsų teritoriją. O toliau, tegul gyvena jie kaip nori, svarbu kad mes (visa ES ir partneriai) būtume saugūs, rytinė ES + Ukrainos siena būtų tvirtovė.
                              Snowflakes will attack U <3

                              Comment


                                Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                                Neįsivaizduoju net kaip tokius marazmus pakomentuoti. Čia vadinasi "kaip padaryti herojizmą iš nieko"? Ar jau propagandai neliko idėjų visai? Nes čia toks iš piršto iščiulptas "nacijos idealas", kad net svetima gėda tiesiog.
                                Tai kad jie tikrai puola kaip didvyriai (arba zombiai, arba skruzdėlės) - iš 30 lieka gyvi 3, ir jie toliau veržiasi.

                                Click image for larger version

Name:	zombiu_laukas_photo_2023-01-07_19-58-48.jpg
Views:	237
Size:	183,2 kB
ID:	2021902

                                -

                                Comment


                                  Iki tokio lygio nevertinti SAVO gyvenimo. Pabrėžiu - SAVO!!! Islamistų savižudžiai rūko kampe.
                                  Paskutinis taisė Tomizmas; 2023.01.08, 17:39.
                                  Snowflakes will attack U <3

                                  Comment


                                    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                    Pasikartosiu - tikrai nieko nenutiks baisaus, jeigu iš karto už mūsų bus geležinė uždanga. Gyvensim kaip gyvenę. Aišku, demokratija ir taika pas kaimynus yra labai gerai ir tai yra pageidautina, bet neprivalom plėšytis maikių ir stengtis bet kokia kaina išgelbėti gerokai už mus didesnę valstybę nuo jų pačių valdžios. Yra gerokai už mus didesni ir įtakingesni vakarų partneriai, jų spectarnybos ir t. t. kurios jau manau dirba tais klausimais. Aišku, kiek galime prisidėti prie to - reikia prisidėti, bet nereikia kažkokio fanatizmo, kuris dažnai girdisi, kad tik mes čia galim, kad čia mūsų pareiga ir panašiai. Mūsų pareiga pirmoje vietoje - savo valstybė.

                                    Svarbiausia, kad ta geležinė uždanga, jeigu ji susiformuos, maksimaliai būtų militarizuota NATO pajėgomis mūsų jautriame regione, ir reikia stengtis pasiekti Kaliningrado tranzito klausimo peržiūrėjimą ES lygiu - nereikia mums tikrai, kad čia važinėtų per mūsų teritoriją. O toliau, tegul gyvena jie kaip nori, svarbu kad mes (visa ES ir partneriai) būtume saugūs, rytinė ES + Ukrainos siena būtų tvirtovė.
                                    Jei mes sugebam atvesti demokrarine, pro-Europietiska valdzia i Baltarusija tarnzitas is kart issiprendzia. Manau, kad net jei ir rusijoj isliks putinistai ar kiti imperiniai nacikai pasibaigus karui, vienu ar kitu atveju, Karaliaucius, Siaures Kaukazas, galbut ir Suomijos prarastas teritorijos, bei Idel-Uralo respublikos nubyres, nes rusija ir dabar nera labai pajegi islaikyt savo regionus, ypac tuos kurie nera rusiski.

                                    Kitas dalykas, manau reiktu stebet, kas dabar vyksta rusijoj su privaciom karinem grupuotem, kurios dabar dygsta, kaip grybai po lietaus. Bent jau pagal mane tai zenklas artejanciu dideliu vidiniu neramumu ir pilietinio karo, nes reguliari kariuomene, kuo toliau labiau praranda pajegumus, tiek zmogiskuoius isteklius, tiek iranga ir pan. Silovikai su rosgvardija irgi pararado daug savo zmoniu ir irangos. Tuo tarpu, visokie prigozinai ir kiti oligarchai siusdami savo karines grupuotes i fronta formuoja struktura, jiem zeku negaila, bet aukodami juos jie gauna po truputi kuria savo karininku branduoli, uzsitikrina parama is valdzios instituciju, kurios skirsto karine iranga sandeliuose ir t.t. Ypac dar matant, kad prigozinas au nesiskaito su kariuomenes vadais, manau yra tik laiko klausimas, kada atsiras trigeris, kuris prades susiremimus viduj.

                                    Comment


                                      Jau Suomija tikrai nesivels į kažkokių pusiau pelkių ir pušynų atsiėmimą, savų turi sočiai ir kokia iš viso to prasmė po >80 metų. Dėl Karaliaučiaus panašiai irgi nebus išorinio postūmio, o vidinio stipresnio irgi. Pirmiausia Š. Kaukazo tikėtina, gal dar kokie Tatarstanai ar kažkas pakeliui į Vladivostoką.
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                      Comment


                                        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                        Jau Suomija tikrai nesivels į kažkokių pusiau pelkių ir pušynų atsiėmimą, savų turi sočiai ir kokia iš viso to prasmė po >80 metų. Dėl Karaliaučiaus panašiai irgi nebus išorinio postūmio, o vidinio stipresnio irgi. Pirmiausia Š. Kaukazo tikėtina, gal dar kokie Tatarstanai ar kažkas pakeliui į Vladivostoką.
                                        Manau, kad del Karaliauciaus isorinis postumis labiausiai tiketinas. Jei pacioj rusijoj neramumai, jie lieka visiskai atkirsti, todel palikti rusija ir pasiprasyti buti adminsitruojamiem po kokiu nors UN, NATO ar ES mandatu, kol bus nuspresta, ka daryt su pacia sritim (tarkim padalint tarp Lietuvos ir Lenkijos, variantu daug) butu visai realu. Del Suomijos, jei Rusija subyretu ir prasidetu kariniai veiksmai palei Peterburga, jiem butu naudinga turet buferine zona, siekant kontroliuot pabegeliu srautus ir apsaugant Helsinki nuo kokiu durniu su raketom, tai Viipuri peremimas butu realu.

                                        Comment


                                          Greičiau suomiai suręs dar vieną Manerheimo liniją nei velsis į smirdančių žemių valdymą.
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                          Comment

                                          Working...
                                          X