Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sankcijų ir naftos kainų kitimo įtaka Rusijos ir kt. šalių ekonomikai (iki 2022.02)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Šiaip gerai, kad rusija užsidarys nuo pasaulio, kadangi dings perteklinės lėšos ir rusija įtakos sfera sumažės iki jos pačios išorės sienų, ji galės loti, spjaudytis, bet ne daugiau(panašiai kaip Š.Korėja). Politinę suirutę veikiausiai išnaudos kiniečiai, kurie dar labiau nuskurdins rusiją, nes pastaroji bus linkusi būčiuoti kinams tarpkojį už palankų žodį. Na ir visas pasaulis ekonomiškai augs, tuo tarpu rusija merdės, o gal net griaus kapitalizmo eros paveldą. Blogai tik tiek, kad į Lietuvą ir kitas šalis atvyks daug ekonominių-politinių emigrantų.

    Bet jeigu norit mano asmeninės nuomonės, tai ankščiau ar vėliau peraugs į karinį konfliktą tarp rusijos ir Vakarų ir rusijai šviečia bedugnė; tegyvuoja nepriklausomas Sibiras ir dar n naujų valstybių, ir tai bus putino eros pabaiga.
    Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

    Comment


      Tik Rusija daug galingesnė, nei Š. Korėja. Putinas ne tik gerai įvaldė visus energetinius, karinius, branduolinius ginklus, bet ir su kriminaliniu pasauliu palaiko plačius kontaktus, nuo 'titūšku' iki šnipų kone visame pasaulyje.

      Aš galvoju, kad Lietuva turi visas galimybes pasivyti ekonomiškai Sakndinavijos šalis, tik su viena sąlyga - Rusija turėtų tapti demokratinė. Mūsų verslininkai žino rusų kalbą, pergyvenę tą pačią transformaciją, įvaldę vakarų technologijas demokratinėje Rusijoje sulauktų milžiniško pasisekimo. Maxima šiuo metu tikrai ne Lenkijoje plėstųsi, o Rusijoje. Beto mus jungia ir keliai vakarų rytų kryptimi. Ekonomiškiausias jurų kelias produktams į Maskvą gabenti - per Klaipėdos uostą. Lietuvoje tuoj taps ir ta vieta, kur kertasi dvi skirtingos geležinkelio linijos. Ir šitai visai turėtų kur kas didesnį potencialą, jeigu Rusija būtų demokratinė normali šalis. Dabar netgi lietuviško eksporto (be paslaugų) į Rusiją nelabai daug vežam - berods tik 5-oje vietoje. Beto ir energetiniai resursai mums vis dėl to ekonomiškai pagrįsčiausi yra iš Rusijos. Jeigu Rusija taikytų teisingą kainą, tai mes dujas gautumėm pigiau nei vokiečiai, nes atstumas mažesnis. O tam vėlgi reikia demokratinės Rusijos.

      Dėl to jeigu Putinas nori izoliuoti Rusiją ir taip užsitikrinti sau padorią senatvę - tai Lietuvai nieko gero nežada, nes veikiausiai jis kad ir izoliuotas, tačiau stengsis papirkti politikus, toliau skleisti propogandą, skatinti mažumų tautinę nesantaiką, ir dar blogiau - gali visiškai nebeturėti gėdos paleisti laisvą fantaziją, kaip jis dar galėtų panaudoti kriminalines struktūras. Ir tai tik viena medalio pusė, kita - kokį didžiulį ekonominį potencialą Lietuva praranda dėl to, kad Rusija izoliuojasi.
      Paskutinis taisė Eidvis; 2014.11.16, 21:52.

      Comment


        Aš galvoju, kad Lietuva turi visas galimybes pasivyti ekonomiškai Sakndinavijos šalis, tik su viena sąlyga - Rusija turėtų tapti demokratinė.
        Galvojate teisingai. Tėra viena kliūtis - pačių rusų mentalitetas ir nenoras tapti demokratine šalimi. Tą rodo visa Rusijos istorija ir su tuo, būdami kaimynais susiduriame per paskutinius 500 metų.
        Viltys kad Rusijos inteligentija, pažangusis visuomenės sluoksnis prižadins Rusiją yra niekuo neparemtos. Pažangieji rusai beveik visi jau pabėgę į vakarus. Kiti, taip vadinami inteligentai palaiko Putino imperinius svaičiojimus. Tai Rusijoje vyko ir vyksta visą laiką.
        Grįžkime atgal. Štai Puškinas, to meto šviesuolis, po Lenkijos - Lietuvos sukilimo rašo eiles pasibjaurėdamas lenkais, išdavusiais imperiją.
        Dabar, atėjus V.Putinui, Rusijoje labiausiai cituojami rusų poezijos klasiko A.Puškino eilėraščiai „Rusijos šmeižikams“ ir „Borodino metinės“ („Kleviatnikam „Rossiji“ ir „Borodinskaja godovščina“). Pirmasis eilėraštis buvo skirtas savo nacionalinio susirinkimo deputatams, kurie reikalavo iš Prancūzijos vyriausybės suteikti pagalbą 1831 metų sukilimo dalyviams. Antrasis – tai visa imperinių liaupsių odė generolui Paskevičiui, užėmusiam Varšuvą. Odė irgi skirta Europos valdovams. Kreiptis tiesiogiai į lenkus A.Puškinas laikė žeminančiu dalyku, sovietiniams puškinistams teko ilgus dešimtmečius demonstruoti visą savo kazuistikos meną, kad užmaskuotų klasiko neapykantą lenkams, akiplėšiškai meluoti, kodėl gi rusų poezijos švyturys taip nemėgsta ir nemyli broliškos slavų tautos. Tačiau iš dainos žodžių neišmesi. A.Puškinas buvo visiškai nuoširdus. Viename savo laiške kunigaikščiui Viazemskiui, aukštindamas 1831 metų sukilėlių heroizmą, jis rašo: „Visa tai gerai poetine prasme. Tačiau juos (lenkus – Red.) būtina pasmaugti ir mūsų trypčiojimui aš nepritariu“.
        http://xxiamzius.lt/archyvas/priedai...60517/7-1.html
        Ne ką geresnis ir kitas garsus rusų poetas Tiutčevas. Jis rašė liaupsinimo odes 1863 metų sukilimo malšintojui Muravjovui-Korikui.
        Ne geresnis ir klasikas Fiodoras Dostojevskis. Netgi būdamas katorgoje niekino kalinius lenkų karininkus, sukilimo dalyvius, kviečiamas atsisakydavo eiti arbatos gerti. Jo supratimu taip pat mirtina nuodėmė yra pasikėsinimas į imperiją.
        Dar gražesnis vaizdelis dabar, tereikia paskaityti inteligentijos laišką - kreipimąsi į Putiną, jo palaikymą dėl Krymo aneksijos.
        Šlykštu ir beviltiška, ponai.

        Comment


          Maskvoje Putinas surinko iki pusės balsų, itariu realybėje tai būtų dar mažiau. Auga nauja karta, kuri dar mažiaus norės matyti tokią Rusiją, kokia ji dabar yra.

          Comment


            Parašė andyour Rodyti pranešimą
            Maskvoje Putinas surinko iki pusės balsų, itariu realybėje tai būtų dar mažiau. Auga nauja karta, kuri dar mažiaus norės matyti tokią Rusiją, kokia ji dabar yra.
            Putinui mažai rūpi kiek jis ten tų balsų surenka ar nesurenka. Sistema jau pastatyta. Rusai kaip gyveno konclageryje, taip ir tebegyvena. Gyvens dar ilgai, nes tos naujosios kartos nelabai matome. Matome kaip putiniškas maikutes perka masiškai ta jaunoji karta.

            Comment


              J.U. irgi pirktų maikutę su Grybauskaitės atvaizdu, jeigu ji visą pasaulį šokdintų.

              Comment


                Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
                J.U. irgi pirktų maikutę su Grybauskaitės atvaizdu, jeigu ji visą pasaulį šokdintų.
                Jeigu teta turėtų kiaušus, tai būtų dėdė.

                Comment


                  Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                  Jeigu teta turėtų kiaušus, tai būtų dėdė.
                  Esmė tame, kad rusai žino, kaip Putino nenuspėjamų veiksmų bijo likęs pasaulis, tad ir džiaugiasi tokiu savo šalies didvyriu. Šiaurės Korėjoje irgi tas pats. Ir ekonomika šalyje visiškai ne prie ko, nes bandos jausmas veikia ne tiek pas turtingus, bet ir pas vargšus.

                  Comment


                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                    Naftos kaina, bent jau šią minutę, nukrito žemiau 80 USD/barelį. Naujas psichologinis dugnas peržengtas. Rusijos centrinis bankas ryt gali ruoštis intervencijoms.
                    Šiandien JAV dorelis vėl žlunga. Jei tikėsime CBR statistika, jokių intervencijų praeitą savaitę jis nevykdė.
                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                    Comment


                      /\
                      Net per pilną rublį nukritęs nebuvo, o dabar baigia sugrįžti į 47 rublių už dolerį poziciją. Šiuo metu - 46.922. Nieko ypatingo, rublis prktiškai tam pačiam dugne.

                      Comment


                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                        Šiandien JAV dorelis vėl žlunga.
                        Kasdienių rinkos yoyo perspausdinimas kaip neva tai 'evidence-based approach' yra analogiškas konstatavimui beprasmiškai besidraikančių po kojom bangelių, absoliučiai neaprėpiant žvilgsniu ir nematant, kokios toliau nuo kranto formuojasi bangos ir srovės ...
                        Paskutinis taisė nomad; 2014.11.18, 22:27.
                        There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                        Comment


                          O kai kasdien krykštaujama, kad nafta pinga, rublis neišvengiamai nuvertės, kils hiperinfliacija, Rusija žlunga - tai jau vadinasi gilios strateginės įžvalgos?
                          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                          Comment


                            Viena įmonė veždavo nemaisto produktus į putleryną 8 fūras, o dbr po rublio nuvertėjimo 3. Va tau ir rublio kurso kritimas.
                            You've got one life! Live it!

                            Comment


                              O kas dėl to labiau kenčia - Rusija ar ta įmonė?
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                O kas dėl to labiau kenčia - Rusija ar ta įmonė?
                                forumieciai

                                Comment


                                  Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                  O kas dėl to labiau kenčia - Rusija ar ta įmonė?
                                  Lietuva, bet Rusija irgi kažkiek, jei negauna prekių iš kitur.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                    O kas dėl to labiau kenčia - Rusija ar ta įmonė?
                                    Bet jeigu buvo poreikis importuoti, tai jis niekur nedingo. Tik labai abejoju ar taip greitai pradės gamintis patys, nes neturi "know-how". O tai reiškia, kad ir rusijos įmonės pardavimai krenta kardinaliai ir paslaugų tam tikrų nesuteikia, tai gal reikės atleisti žmones. Tik dar klausimas kas dar labiau nukentės, LT ar RU įmonė...
                                    You've got one life! Live it!

                                    Comment


                                      Parašė fredis Rodyti pranešimą
                                      Bet jeigu buvo poreikis importuoti, tai jis niekur nedingo. Tik labai abejoju ar taip greitai pradės gamintis patys, nes neturi "know-how". O tai reiškia, kad ir rusijos įmonės pardavimai krenta kardinaliai ir paslaugų tam tikrų nesuteikia, tai gal reikės atleisti žmones. Tik dar klausimas kas dar labiau nukentės, LT ar RU įmonė...
                                      Čia dar priklauso nuo to ar vežė LT produkciją ar kažkieno kito - pvz.: EU.
                                      Antruoju atveju ne tokia didelė įtaka. O jei tai buvo kokios komplektuojančios rusų surenkamai produkcijai, tai patiems rusams gali būti liūdniau kai stos ženkliai rimtesni projektai.
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                      Comment


                                        Bet jeigu buvo poreikis importuoti, tai jis niekur nedingo.
                                        Jei sumažėja perkamoji galia, poreikiai automatiškai pasikoreguoja . Jei prekės nepriklauso būtinosioms, tai poreikiai bent jau trumpuoju laikotarpiu gali sumažėti iki visiško nulio.

                                        Comment


                                          Parašė fredis Rodyti pranešimą
                                          Bet jeigu buvo poreikis importuoti, tai jis niekur nedingo. Tik labai abejoju ar taip greitai pradės gamintis patys, nes neturi "know-how". O tai reiškia, kad ir rusijos įmonės pardavimai krenta kardinaliai ir paslaugų tam tikrų nesuteikia, tai gal reikės atleisti žmones. Tik dar klausimas kas dar labiau nukentės, LT ar RU įmonė...
                                          Arba ES galėtų JAV pasiųsti na..., tada užpulti vakarų Ukrainą, kad Rusijai būtų mažiau problemų. Rusijos ekonomika atsigautų ir vėl furos važiuotų sėkmingai. Gal net pati Rusija būtų čia Lietuvoje, tada nereiktų net niekur vežti nieko.
                                          Paskutinis taisė andyour; 2014.11.19, 13:09.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X