Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos - Ukrainos karas 2014-2016 m. Rusijos grėsmė Baltijos šalims

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Siūlyčiau pasidomėti žiniasklaidos, viešinimo ir visuomeninės veiklos poveikiu demokratiniams procesams . Uždraudus rašyti ir kalbėti, išvis nebus jokio spaudimo kažką keisti.


    Tai yra sisteminė problema ir net patys geriausi įstatymai nėra kažkoks garantas, kad padėtis turėtų gerėti, jeigu už jų vykdymo stovės netinkami kadrai.
    Ziniasklaida, viesinimas yra gerai. Zodzio laisve yra vienas kertiniu demokratijos aspektu. Su salyga, kad:
    1. Ziniasklaida yra objektyvi ir nepriklausoma.
    2. Viesinami klausimai nesukelia pavojaus viesinamajam objektui.

    Siuo atveju as nematau atitikimo ne vienam punktui.

    Patys geriausi istatymai tikrai nera garantas, su situo irgi sutinku. Todel niekur pasaulyje nera 100% tobulos tvarkos, nera ne vienos 100% svarios organizacijos. Ir tas valymasis turi buti pastovus, nenutrukstamas darbas vykstantis lygiagreciai su kasdieniniu darbu. Ir Pentagone ne karta yra pagauta svetimu valstybiu snipu. Ka del to dabar uzdarom Pentagona? Nutraukiam jam finansavima? Pradedam viesinti JAV paslaptis? Tikrai ne. Jei i pirma plana iskelsim tik "raganu medziokle" ir tai laikysim svarbiausiu dalyku, pamirsdami visa kita - sustosime vietoje ir bus tik blogiau. Viskas turi vykti lygiagreciai ir nenutrukstamai.
    Paskutinis taisė taspac; 2015.02.24, 11:43.

    Comment


      Žiniasklaida nepasitiki, o tai kodėl pasitiki politikais arba valstybės pareigūnais?
      Pentagonui dar turbūt nevadovavo KGB rezervistas . Kai toks pareigūnas atsiduria tokiame poste, tai ir rodo sistemines problemas. Kažkoks Rusijos šnipų pagavimas tada tampa neįmanomas net teoriškai. Parlamentinė kontrolė silpna (politikai galbūt bijo netekti leidimo dirbti su slapta informacija ), veiklos pobūdis slaptas, puikios sąlygos užsiimti saviveikla. Nėra svertų, kurie užtikrintų tą valymąsi ir geresnį darbą.

      Comment


        Politikais/valstybes pareigunais as nei pasitikiu, nei nepasitikiu. As manau, kad yra ir geru ir blogu kadru. Paciam teko susidurti su vienais ir kitais. Ir visada taip bus. Ka asmeniskai pastebiu, kad santykis geru ir blogu krypsta link geruju, kas rodo, kad sistema ar valymasis, gal ir labai letai, gal ir ne maksimaliai efektyviai, bet veikia. Taciau taip pat zinau, kad niekada nebus taip, kad neliks ne vieno blogo.
        O kuo as tvirtai tikiu tai ideja, kad viskas turi buti tvarkoma civilizuotai, pagal istatyma, kompetetingu zmoniu, atitinkamu instituciju. O ne spaudoje, "patvoriniais" rekimais ar "paprastu zmoniu" nuomone. Zodziu, kaip visame civilizuotame pasaulyje. Ir pirmas prioritetas yra judejimas i prieki, progresas, o ne visko griovimas ar kaltu ieskojimas.
        Kad ir tie patys nauji VSD rumai, as tikiu ju nauda nes viena svarbiausiu valstybes istaigu turi dirbti geromis salygomis. Ar tarp tu dirbanciuju visi bus kompetetingi jas atlikti tinkamai? Ar visi bus lojalus 100%? Ko gero ne, ir niekada nebus taip, kad ten bus 100% svaru, taciau tarp ju, vienokiu ar kitokiu santykiu, tikrai bus ir puikiu darbuotoju. Galu gale vienokia ar kitokia kokybe pati organizacija irgi veikia, ir geros darbo salygos kokybini sverta lenkia tik i geresnes kokybes ir progreso, tobulejimo puse. Kas yra svarbiausias aspektas, mano nuomone.

        Reziume (ir ko gero laikas baigti sia tema): Lietuvoje tikrai nera viskas labai gerai, bet tikrai nera viskas labai blogai. Ir kuo labiau koncentruosimes i tai kas gerai, kuo labiau tos gerosios puses laimejimus isskirsime ir jais naudosimes, tuo labiau ta geroji dalis dides. Vyksta naturalus valstybes, valstybiskumo, pilietiskumo formavimosi procesas.

        P.S. URM Valionis. Visi peikia, kad rezervistas, bet man visai patiko jo darbai bunant ministru, net ir KGB priesas Adamkus apie ji teigiamai savo memuaruose atsiliepe. Ar ne jis pasirase stojimo i ES sutarti? As nesu kategoriskai isitikines, kad visi be isimties zmones, kurie dirbo KGB yra besalygiskai blogi ir tikrai kenkia valstybei. Bet cia mano asmenine nuomone.

        Comment


          Pritarčiau taspac, kad tokie objektai kaip VSD privalo būti saugomi kaip JAV Pentagonas. Čia juk ne koks policijos komisariatas. Kas per slaviškos manieros žūtbut žinoti kas darosi už kiekvienos tvoros pas kaimyną.

          Comment


            Parašė grustnyj Rodyti pranešimą
            Pritarčiau taspac, kad tokie objektai kaip VSD privalo būti saugomi kaip JAV Pentagonas. Čia juk ne koks policijos komisariatas. Kas per slaviškos manieros žūtbut žinoti kas darosi už kiekvienos tvoros pas kaimyną.
            Žinoma, kad turi būti taip saugomas. Tik va praleidžiame esminį dalyką, kas už tvoros sėdės. Jei sėdės tokie žmonės kaip Smetonos laikų saugumo vadai Skučas ir Povilaitis tai viena. Bet jei sėdės rezervistai, tai visiškai kas kita.
            K.Skučo ir A.Povilaičio galvų Maskva reikalavo jau seniai - kur kas seniau, nei įvesti į Lietuvą milžinišką papildomą Raudonosios armijos kontingentą ar pakeisti šalies Vyriausybę. Atleisti vidaus reikalų ministrą ir VSD vadovą - tokią sąlygą per derybas Maskvoje Lietuvos premjerui A.Merkiui iškėlė SSRS užsienio reikalų ministras Viačeslavas Molotovas jau birželio 7 dieną. Reikalavimas buvo pakartotas dar tris kartus - birželio 9, 11 ir 12 dienomis. Mėgindama nuraminti vis garsiau riaumojančią mešką, Lietuvos Vyriausybė priėmė K.Skučo atsistatydinimą, o birželio 13-ąją atleido A.Povilaitį. Deja, to buvo maža - pajutęs kraujo skonį, raudonasis žvėris jau kitą dieną iškėlė naujas sąlygas - K.Skučas ir A.Povilaitis turi būti suimti ir teisiami. Tai ir tapo pirmuoju jau minėtu birželio 14-osios ultimatumo punktu.
            http://lzinios.lt/lzinios/Istorija/k...avyste-/176976
            Matome, kad Maskvai tokie vadai buvo labai nepageidaujami. O jei būtų kokie pociai ar panašūs? Taigi ponai, aš manau kad pirma reikia sukurti profesionalią, veiksmingą ir atsidavusią Lietuvai tarnybą o paskui jau galima ir rūmus ar bunkerius statyti.

            Comment


              Viskas turi vykti paraleliai ir pagal situaciją, o ne pirma tas, o paskui tas.

              Comment


                Diskusija patapo labai abstrakti ir tuo pačiu karšta. Tad gal iš tiesų reikėtų šiek tiek atvėsti ir pabandyti vertinti VSD remiantis logika, o ne populiariosios spaudos kryptingai pateikiamais faktais. Nes populiariajai žiniasklaidai reitingai yra svarbiausia, o kas geriausiai gali pakelti reitingus jei ne tam tikromis retorinėmis priemonėmis sukurta sensacija.
                Jeigu jau norite teisti VSD už uždarumą, tai prieš tai įvertinkite kiek atvira yra CŽV, Mi5 ir t.t.

                Comment


                  Dar prideciau, kaip lengviau sukurti "sukurti profesionalią, veiksmingą ir atsidavusią Lietuvai tarnybą" - gerose salygose ar senomis salygomis? Norint pasiekti tai reikia tureti irankius. Skaitydami knygas ir zaisdami su senomis technologijomis geri agentai nesusikurs.

                  Comment


                    O ne spaudoje, "patvoriniais" rekimais ar "paprastu zmoniu" nuomone.
                    Tuose pačiuose Vakaruose reikalai pajuda į teigiamą pusę, kai kas nors rimtesnio nutekinama į žiniasklaidą. Ir tai nėra kažkoks griovimas, o elementarus viešumas, kurio kuo daugiau, tuo geriau. Pvz., nesenas HSBC banko skandalas.
                    KGB priesas Adamkus
                    Moka rusų kalbą, sovietmečiu važinėja į Lietuvą, dalina pilietybes visokiems Jakuninams. Nereikia tikėti tom prilipdytom kaukėm .

                    Comment


                      Nu vis tiek Grybauskaitė Adamkaus lygio nepasieks.

                      Comment


                        Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
                        Nu vis tiek Grybauskaitė Adamkaus lygio nepasieks.
                        Ir kas tau jau su Grybauskaite netinka ? Dar vienas Janutienės fanas ?
                        - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                        - Rusija su Amerika kariauja.
                        - Ir ką, kaip ten reikalai?
                        - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                        - O amerikiečiai?
                        - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                        Comment


                          Parašė DSaulius Rodyti pranešimą
                          Ir kas tau jau su Grybauskaite netinka ? Dar vienas Janutienės fanas ?
                          Adamkus už Grybauskaitę geresnis, reikia tą pripažinti.
                          Flickr

                          Comment


                            Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                            Adamkus už Grybauskaitę geresnis, reikia tą pripažinti.
                            Adamkus apskritai buvo geriausia ką Lietuva turėjo per visus nepriklausomybės metus.
                            - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                            - Rusija su Amerika kariauja.
                            - Ir ką, kaip ten reikalai?
                            - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                            - O amerikiečiai?
                            - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                            Comment


                              Parašė DSaulius Rodyti pranešimą
                              Adamkus apskritai buvo geriausia ką Lietuva turėjo per visus nepriklausomybės metus.
                              Na, žiūrim ką turim. Pirmoji kadencija. Didelių priekaištų kaip ir nėra. Antroji kadencija. Skolos už rinkiminę kompaniją (Uspaskichui?) ir visiškai blanki, kartais keista veikla. Vien pribloškiantis veto dėl KGB rezervo karininkų įstatymo kažką reiškia turbūt?
                              http://lzinios.lt/lzinios/print.php?idas=117731

                              Comment


                                Estai su JAV „trolina“ Rusiją: pasienyje surengė karinį paradą
                                Estija vasario 24-ąją švenčia savo Nepriklausomybės dieną. Kasmet ši diena tradiciškai paminima kariniu paradu Talino centre. Tačiau šiemet estai priėmė netradicinį ir drąsų sprendimą: karinį paradą kartu su Nyderlandų ir JAV kariais surengė prie pat Rusijos sienos.
                                Rusijos žiniasklaida netruko pastebėti, kad paradą estai surengė vos 300 metrų nuo Rusijos sienos, kur pernai rudenį pasienyje buvo pagrobtas vienas Estijos kontržvalgybininkas. Šį kartą, žygiuojant apie 1,4 tūkst karių, riedant Nyderlandų šarvuočiams CV-90 ir amerikiečių šarvuočiams „Stryker“ su JAV vėliavomis, vietos gyventojai koloną palydėjo smalsiais ir kiek sutrikusiais žvilgsniais. O Rusijos žiniasklaida įžvelgė tyčinę provokaciją.
                                http://www.lrytas.lt/pasaulis/europa...ini-parada.htm
                                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                Comment


                                  Parašė DSaulius Rodyti pranešimą
                                  Ir kas tau jau su Grybauskaite netinka ? Dar vienas Janutienės fanas ?
                                  Parašė DSaulius Rodyti pranešimą
                                  Adamkus apskritai buvo geriausia ką Lietuva turėjo per visus nepriklausomybės metus.
                                  Asmenybės susidvejinimas?

                                  Comment


                                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                    Aha, tiek slapta, kad net Seimas iš jų nelabai ką sugeba sužinoti . Įvairiomis valstybės įstaigomis pasitikėjimas šalyje mažas, pareigūnai įsivelia į visokius skandalus, tai kodėl VSD turėtų būti oazė dykumoje? Maždaug jei apie veiklą mažai žinoma, tai viskas idealu, institucija dirba puikiai? O gal kaip tik piktnaudžiauja savo įtaka prisidengdama slaptumu? Buvo juk pakankamai skandalų bendram vaizdui susidaryti. Galima įsvaizduoti, kiek tų skandalų būtų, jei įstaigos veiklos pobūdis nebūtų slaptas. Todėl nėra jokio pagrindo manyti, kad VSD dirba kažkokie išskirtiniai žmonės, sąžiningesni ir kvalifikuotesni nei kitose struktūrose.
                                    Demokratijoje yra institucijos ir pasitikėjimas jomis.
                                    Demaskavo Paksą, Uspaskichą, Zuoką. Vadinasi, jie kažką nuveikė naudingo Lietuvai.

                                    Comment


                                      Demaskavo Paksą, Uspaskichą, Zuoką.
                                      Aš irgi norėčiau kad mane demaskuotų. Sėdėčiau sau Europarlamente, arba Vilniaus mero poste. Neblogai visai, ar ne?

                                      Comment


                                        Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
                                        Asmenybės susidvejinimas?
                                        Norėtum brangusis Ne taip tavo mintį interpretavau apie Grybauskaitę bendram kontekste Taip Adamkus buvo geriausia ką Lietuva yra turėjusi, bet Grybauskaitė ir ne ką atsilieka. Gal ir nepranoks Adamkaus, bet mažai atsiliks.
                                        - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                                        - Rusija su Amerika kariauja.
                                        - Ir ką, kaip ten reikalai?
                                        - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                                        - O amerikiečiai?
                                        - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                                        Comment


                                          Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                          Aš irgi norėčiau kad mane demaskuotų. Sėdėčiau sau Europarlamente, arba Vilniaus mero poste. Neblogai visai, ar ne?
                                          Liaudis mėgta kankinius.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X