Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Religija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nei mokslas neigia Dievo, nei Dievas neigia mokslo. Mokslas paaiškina kaip pasaulis veikia, bet nei patvirtina, nei paneigia pirminės amžinos "The Reason" egzistavimo ar neegzistavimo.
    Beje, naujausi mokslo atradimai su tokiais niuansais, kaip materijos žemiausių atominių dalelių neegzistavimas (viskas realiai yra tik skirtingų dažnių energijos virpesiai - VISUR ESANČIOS energijos, vos ne kaip Biblijoje) irgi nenubraukia galimybės, kad galimai paskutinė mokslo stotelė bus paties Dievo esmės paaiškinimas. Ką, negali būti? Juk apie Dievą rašoma kad yra visur, kuriantis bet nesukurtas - tai yra daugiau kaip visuotinės pagrindinės ir esminės "energijos" forma, o ne kažkoks antropomorfinis padaras su barzda ant debesies ir t. t. kaip kai kurie ateistai mėgsta išsiderginėti (abraominių religijų Dievui priskirdami pagoniškus žaibų valdovo sinkretizuotus įvaizdžius, paveldėtus iš senovės indoeuropiečių).

    Dėl moralinių dalykų, tai reikia paskaityti elementariai Bibliją, Katekizmą, nors minimaliai žinoti tokius dalykus kaip laisva valia ir t. t. Nė vienam iš mūsų krikštas, komunija ir t. t. neduoda garantijos, kad tu jau geras ir gyvenimą nugyvensi dorai. Tas priklauso nuo mūsų pasirinkimų tarp gėrio ir blogio, kuriuos darome kiekvieną dieną. Visas gyvenimas susideda iš to, ir čia jau tavo pasirinkimas, kaip nugyvensi. Girtas ką nors pridaužęs o paskui nuėjęs į bažnyčią, vien dėl to doru krikščioniu netapsi, čia yra kompleksiškas dalykas - ir padorus gyvenimas, ir religijos praktikavimas, kažko negalima išbraukti.
    Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.01.23, 19:46.
    Snowflakes will attack U <3

    Comment


      Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
      Komiškai atrodo tie žmonės, kuriems pareiškus jog nesiskiepijau, jie klausia "O tai ką, tu netiki mokslu?"
      Tuomet aš jų lygiai taip pat galiu užklausti:
      -O tu turi vaikų?
      -Taip, du sūnus!
      -Vedei juos krikštyti, ėjot prie 1-os komunijos?
      - Tai žinoma, o kaipgi to nepadarius!?
      -Tai jei tu tiki mokslu, kaip gali gyventi pagal bažnyčios dogmas, atlikinėti tas visas apeigas su mažu vaiku jo neatsiklausęs, kaip? Juk tas tavo "mokslas" neigia Dievą (o Dievas - mokslą), tai kaip čia taip dabar... Mokslu realiai tikintis žmogus neturėtų daryti tų dalykų, kurių prasmės pats negali paaiškinti. Gera, aš nesiskiepijau dėl vieno, o tai ko jūs vedate dar nesiorientuojantį vaiką ten, kur jį pašlaksto švęstu vandeniu ir t.t.? Ar tas vaikas tikrai nuo to taps šventesnis? Kiek krikštytų vaikų (ypač vyriškos lyties) būdami vyriškoje kompanijoje drabstosi rusiškais keiksmažodžiais, kiek jų yra padarę adm. teisės pažeidimus/nusikaltimus, galų gale tarp visų savižudžių manau bent vieną tokį tikrai rastume... O aš nekrikštytas, ir nesu padaręs nė vieno iš paminėtų dalykų. Ką tai duoda?
      Įdomu kuo baigsis dušo lygio debatai, kai pasakys kad nevedė vaikų į bažnyčią

      Comment


        Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
        kaip gali gyventi pagal bažnyčios dogmas, atlikinėti tas visas apeigas su mažu vaiku jo neatsiklausęs, kaip?
        Nes žmonės klaidingai yra įsitikinę, kad vaikai yra jų nuosavybė ir su jais gali daryti ką nori.

        Comment


          Parašė Shernas

          ... Nuoširdžiai atsiprašau viso forumo ir adminų už OFFTOPIC, bet net socialiniai tinklai kuriam laikui keiksmaždžius ir neapykantis kalbas legalizavo ..

          Sancta simplicitas, BLT ...

          138 straipsnis. Išžaginimas
          1. Tas, kas prieš žmogaus valią su juo lytiškai santykiavo, panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj smurtauti ar kitaip atimdamas galimybę priešintis arba pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusiojo asmens būkle,
          baudžiamas laisvės atėmimu nuo vienerių iki septynerių metų.

          ----

          Loto dukterys

          30 [i7]Lotas pakilo iš Zoaro ir apsigyveno kalnuose su savo dviem dukterimis. Zoare pasilikti bijojo. Gyveno tad su savo dviem dukterimis oloje. 31 Pirmagimė tarė jaunesniajai: „Mūsų tėvas sensta, nėra kito vyro žemėje susidėti su mumis, kaip įprasta visame pasaulyje. 32 Eikš, nugirdykime savo tėvą vynu, – gulėsime su juo, idant turėtume palikuonį iš savo tėvo“.

          33 Tą naktį juodvi nugirdė savo tėvą vynu, pirmagimė įėjo ir gulėjo su savo tėvu. Jis nežinojo nei kada ji atsigulė, nei kada ji atsikėlė. 34 Kitą dieną pirmagimė tarė jaunesniajai: „Štai praėjusią naktį aš gulėjau su savo tėvu. Nugirdykime jį vynu ir šią naktį. Tu įeik ir gulėk su juo, idant turėtume palikuonį iš savo tėvo“. 35 Taigi juodvi nugirdė savo tėvą ir tą naktį. Jaunesnioji pakilo ir gulėjo su juo. O jis nežinojo nei kada ji atsigulė, nei kada ji atsikėlė. 36 Taigi abi Loto dukterys tapo nėščios iš savo tėvo. 37 Pirmagimė pagimdė sūnų ir pavadino jį Moabu,[i8] – jis yra dabartinių moabiečių protėvis. 38 Ir jaunesnioji pagimdė sūnų ir davė Ben-Ammi[i9] vardą, – jis yra dabartinių amoniečių protėvis.

          Toliau knist ... ar nesivargint ir eiti tiesiai į PornHub'ą ?

          P.S. PornHub yra naudotas Navalno filmų platinimui ir rinkiminėms kampanijoms ...
          Ir kam šitas BK citavimas - negi nepavyko pastebėti, kad Biblijoje tokie dalykai yra ne propaguojami ir palaikomi, o pateikiami kaip baisi nuodėmė?

          Moabitai ir amonitai Senajame Testamente buvo labai rimti Izraelio priešai, taigi, tokia jų "kilmės" istorija yra nestebinanti. Senovės tautos dažnai priešus kildindavo iš visokių kraujomaišų ir kitų panašių dalykų (tiesą sakant, toks archetipas apie "nuodėmingą priešų kilmę" ir sąsajas su seksualiniais veiksmais, kartais prasimuša netgi šiais laikais - pvz. kai Ukrainoje rusus pavadina "išd*lkintais mongolų", o ukrainiečius Rusijoje - "išd*lkintais lenkų").
          Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.03.13, 12:27.
          Snowflakes will attack U <3

          Comment


            Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
            O tai mes mentaliai ne Rusijoje gyvename? Sprendziant is sito video, tai nematau skirtumo

            https://www.facebook.com/DelfiLietuv...7674914114580/

            Kunigas Algirdas Toliatas pašventino naujus policijos BMW

            Click image for larger versionName:	-1-Facebook.pngViews:	0Size:	1,92 MBID:	2029196
            Normalus dalykas daugelyje krikščioniškų šalių, pvz. Lenkijoje ar Graikijoje dar daugiau šventina. Normali tradicija, o tikintiesiems - daugiau negu vien tik tradicija. Buvo praėjusį sekmadienį Šv. Agota, duoną šventino, nesivežiojat mašinoj? Nes tikrai labai daug kas vežiojasi, aš tame tarpe.
            Snowflakes will attack U <3

            Comment


              Duona mašinoje? Kodėl reikia vežiotis duoną mašinoje?

              Comment


                Parašė cozzamarra Rodyti pranešimą
                Duona mašinoje? Kodėl reikia vežiotis duoną mašinoje?
                Čia tu rimtai klausi? Tie žmonės tiki kad barzdokas diedukas, tupintis ant debesies, prie 6000 metų sukurė žemės planetą. Jie gali turėti šimtus priežasčių, kodėl reikia vežioti vietinio šamano užburtą duoną.
                If a lion could speak, we could not understand him.

                Comment


                  autoelektrikams tik daugiau darbelio, kai pacai įsimeta į duoną

                  Comment


                    Na taip, rimtai. Kažkaip negirdėjau, kad žmonės automobiliuose duoną vežiotųsi (išskyrus akivaizdžiais avejais, suprantama, pvz iš parduotuvės grįžtant ar į gamtą važiuojant).

                    Comment


                      Stebiuosi, kaip galit būti negirdėję. Dauguma pažįstamų tai daro, šeima, giminės. Juk ne pats sugalvojau.

                      Ir jeigu reikia net tokius (maniau kad visiems žinomus) dalykus aiškinti - ne kepalais vežiojamasi, o keli nedideli gabaliukai maišelyje. Juk bažnyčioje tą dieną žmonės šventina kelias atsineštas riekes, kurias paskui supjausto ir sudžiovina.

                      Man darbe tenka daug važinėti, visada turiu kelis gabaliukus kuprinės kišenėje, ir aš ne vienintelis aplinkoje, kuris tai daro. Kryželius žmonės irgi vežiojasi. Kaip gali žmonės nežinoti nieko apie šventinimą? Kyla net toks klausimas, ar maldas moka.
                      Paskutinis taisė Tomizmas; 2023.02.10, 15:38.
                      Snowflakes will attack U <3

                      Comment


                        O mintis kokia? Kad duonos visada turėtum? Saugo nuo nelaimių? Dar kas nors?

                        Nesijuokiu, tikrai pirmą kartą girdžiu apie duoną.

                        Comment


                          Parašė cozzamarra Rodyti pranešimą
                          O mintis kokia? Kad duonos visada turėtum? Saugo nuo nelaimių? Dar kas nors?

                          Nesijuokiu, tikrai pirmą kartą girdžiu apie duoną.
                          Kad saugotų nuo nelaimių.

                          Tiesą sakant, man sunkiai suvokiama, kad apie tokius dalykus įmanoma būti negirdėjus, gyvenant Lietuvoje. Gal tai priklauso kažkaip nuo regionų? Nes kai mokiausi pradinėse klasėse audringais 90-aisiais, pas mus Švenčionėlių mokykloje organizuotai mus visus vesdavo į mišias, padarydavo pertrauką pamokose per religines šventes ir vesdavo į bažnyčią. Ne tik mūsų klasė, bet ir paralelinės, ir vyresnės, ir jaunesnės - visi. Bažnyčia būdavo pilna vaikų.

                          Kai sulaukus 8 - 9 metų atėjo laikas eiti prie pirmos komunijos - visą katekizmo mokymą ir paruošimą pirmai išpažinčiai ir komunijai, organizavo mokytojai su vietiniais kunigais.

                          Tikyba būdavo pati pirma pamoka pirmadieniais, nuo jos prasidėdavo savaitė, ir apskritai savaitę pradėdavom visa klasė atsistojusi ir sukalbėjusi poterius. Per tikybos pamokas aiškindavo visas krikščioniškas tradicijas nuo - iki.

                          Ir mūsų kartos tėvai, net užaugę sovietmečiu, buvo ir yra religingi, pas visus namie visada mačiau kryžius ir šventus paveikslus, ir puikiai žinau kad net senesniais laikais, būdami pionieriais ir komjaunuoliais eidavo į bažnyčią, buvo krikštyti, priėję komunijos, sutvirtinti, tuokėsi bažnyčiose, krikštijo gimusius vaikus, aišku tam nuveždavo į kitą parapiją ar net rajoną "kad nesireklamuoti", bet religija visada buvo gyva, ir labai svarbi gyvenimo dalis.

                          Gal ne visur Lietuvoje taip buvo? Dėl to man ir keista. Kažkada vienas kolega pasakė, kad nemoka melstis, tai aš laikau išsižiojęs. KAIP įmanoma nemokėti maldų? Nes man atrodo, kad maldų mokėjimas - tai savaime suprantamas dalykas nuo vaikystės.
                          Snowflakes will attack U <3

                          Comment


                            Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                            KAIP įmanoma nemokėti maldų? Nes man atrodo, kad maldų mokėjimas - tai savaime suprantamas dalykas nuo vaikystės.
                            Žinau gal du žmones kurie mintinai maldas moka, prieškario gimimo.

                            -

                            Comment


                              Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                              Kad saugotų nuo nelaimių.

                              Tiesą sakant, man sunkiai suvokiama, kad apie tokius dalykus įmanoma būti negirdėjus, gyvenant Lietuvoje. Gal tai priklauso kažkaip nuo regionų? Nes kai mokiausi pradinėse klasėse audringais 90-aisiais, pas mus Švenčionėlių mokykloje organizuotai mus visus vesdavo į mišias, padarydavo pertrauką pamokose per religines šventes ir vesdavo į bažnyčią. Ne tik mūsų klasė, bet ir paralelinės, ir vyresnės, ir jaunesnės - visi. Bažnyčia būdavo pilna vaikų.

                              Kai sulaukus 8 - 9 metų atėjo laikas eiti prie pirmos komunijos - visą katekizmo mokymą ir paruošimą pirmai išpažinčiai ir komunijai, organizavo mokytojai su vietiniais kunigais.

                              Tikyba būdavo pati pirma pamoka pirmadieniais, nuo jos prasidėdavo savaitė, ir apskritai savaitę pradėdavom visa klasė atsistojusi ir sukalbėjusi poterius. Per tikybos pamokas aiškindavo visas krikščioniškas tradicijas nuo - iki.

                              Ir mūsų kartos tėvai, net užaugę sovietmečiu, buvo ir yra religingi, pas visus namie visada mačiau kryžius ir šventus paveikslus, ir puikiai žinau kad net senesniais laikais, būdami pionieriais ir komjaunuoliais eidavo į bažnyčią, buvo krikštyti, priėję komunijos, sutvirtinti, tuokėsi bažnyčiose, krikštijo gimusius vaikus, aišku tam nuveždavo į kitą parapiją ar net rajoną "kad nesireklamuoti", bet religija visada buvo gyva, ir labai svarbi gyvenimo dalis.

                              Gal ne visur Lietuvoje taip buvo? Dėl to man ir keista. Kažkada vienas kolega pasakė, kad nemoka melstis, tai aš laikau išsižiojęs. KAIP įmanoma nemokėti maldų? Nes man atrodo, kad maldų mokėjimas - tai savaime suprantamas dalykas nuo vaikystės.
                              mes per tikyba, kortom lošdavom.

                              Comment


                                Būtų įdomu šitą diskusiją perkelti į religijos temą. Šiaip tikrai įdomu, panašu kad skirtingose Lietuvos vietose religingumo tendencijos skiriasi. Tai aš ten apie vaikystę 90-aisiais kalbėjau, bet kad ir dabar - pernai per Šv. Agotą buvau Švenčionėlių bažnyčioje, šiemet - Švenčionių. Ir ten, ir ten bažnyčios buvo pilnos, ir toli gražu ne vien pensininkai. Duonos riekių atsinešė visi - reiškia, puikiai žinojo kas tai per diena, kas per ją yra daroma ir kokiu tikslu.

                                Bet Vilniaus bažnyčiose irgi nepasakyčiau, kad būtų mažai žmonių, ar kad jie būtų atsitiktiniai, nemokantys elgtis. Lanko ir didmiesčiuose žmonės bažnyčias. Vėl gi - matau toli gražu ne vien pensininkus. Jaunimo daug, šeimų su vaikais.
                                Snowflakes will attack U <3

                                Comment


                                  Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

                                  mes per tikyba, kortom lošdavom.
                                  Aš į tikybos tik pamokas ateidavau 3 kartus per metus, per paskutinę trimestro pamoką gautį parašą. Buvom sadarę tokį sandorį - mokytoja leidžia neiti į pamokas, aš nevaikštau, ir netrolinu klasės su visokiais bismillah ar rahman ar rahim
                                  If a lion could speak, we could not understand him.

                                  Comment


                                    Gal nuo regiono. Pas mane giminėse daug krikščionių ir pats save tokiu laikau, bet irgi nesu girdėjęs nieko apie duomą.

                                    O čia kas parašė, kad auto šventinimas ir sėkmės linkėjimas (tik) su Rusija susijęs, tai turbūt tiesiog ant krikščionybės užstumt nevykusiai norėjo, ale nelygis krikščioniškai šventint

                                    Comment


                                      Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                      Aš į tikybos tik pamokas ateidavau 3 kartus per metus, per paskutinę trimestro pamoką gautį parašą. Buvom sadarę tokį sandorį - mokytoja leidžia neiti į pamokas, aš nevaikštau, ir netrolinu klasės su visokiais bismillah ar rahman ar rahim
                                      11-12 panašiai buvo, bet kai jaunesni buvom ir pamoka viduryje dienos būdavo tiesiog kortom lošdavom, šiaip ne vieno žodžio ar temos neatsimenu, nors ji pastoviai kažką pasakodavo (dažniausiai pati sau).

                                      Comment


                                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                        Gal nuo regiono. Pas mane giminėse daug krikščionių ir pats save tokiu laikau, bet irgi nesu girdėjęs nieko apie duomą.

                                        O čia kas parašė, kad auto šventinimas ir sėkmės linkėjimas (tik) su Rusija susijęs, tai turbūt tiesiog ant krikščionybės užstumt nevykusiai norėjo, ale nelygis krikščioniškai šventint
                                        Na, čia gal ne tiek su krikščionybe, kiek apskritai su primityvumu susiję. Afrikos gentys visokios irgi mėgsta šventinti viską, ar babajai visokie.
                                        If a lion could speak, we could not understand him.

                                        Comment


                                          Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                          Na, čia gal ne tiek su krikščionybe, kiek apskritai su primityvumu susiję. Afrikos gentys visokios irgi mėgsta šventinti viską, ar babajai visokie.
                                          Argumentas śitas priimamas, bet ne tas, kad su Rusija.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X