Parašė Tomas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Didysis Kaunas (Kaunas Urban Area)
Collapse
X
-
Parašė John Rodyti pranešimąKaip tik vakar buvau Kaune. Keikiuosi, kad Vilnius atrodo kaip Magnitogorskas su savo duobėmis, purvynais ir betvarke. Bet tai Kaunas yra Magnitogorskas². Next level betvarkė ten. Man sunku suvokti, kas ten per "pokyčiai", kai miestas atrodo kaip Varšuva po WW2? Tai kaip ten anksčiau turėjo viskas būti, jeigu dabartinė tragiška Kauno būklė kažkam atrodo kaip pagerėjimas?
Aišku, "sovietiniai rajonai atrodo kaip sovietiniai rajonai" argumentas nėra žiauriai geras, bet it's the thought that matters.
Na, o dėl pačios temos, tai pakankamai aišku, kad čia yra rinkiminis triukas iš dabartinės valdžios. Ir aišku, kad žmonės nori iš mažų Magnitokorsko butų keltis į panašiai kainuojančius patogius namus užmiestyje. Susisiekimas su rajonais Kaune neblogas, tai kodėl ne? Miestui reikės dar nemažai infrastruktūros ir būsto projektų vystyti, kad kažkas matytų privalumus gyventi Vilijampolėje, o ne kokiuose nors Ringauduose.
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimąKaip tik vakar buvau Kaune. Keikiuosi, kad Vilnius atrodo kaip Magnitogorskas su savo duobėmis, purvynais ir betvarke. Bet tai Kaunas yra Magnitogorskas². Next level betvarkė ten. Man sunku suvokti, kas ten per "pokyčiai", kai miestas atrodo kaip Varšuva po WW2? Tai kaip ten anksčiau turėjo viskas būti, jeigu dabartinė tragiška Kauno būklė kažkam atrodo kaip pagerėjimas?
Komentuoti:
-
Komentuoti:
-
Tai sumažėjo ar padaugėjo gyventojų? https://www.delfi.lt/video/aktualijo...21841#cxrecs_s
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
Reikia pripažinti, kad per pastaruosius kelis metus jūsų mieste labai ryškiai pastebimi teigiami pasikeitimai, dėl to supantama, kad išvažiuoti norinčių mažiau. Sveikinimai iš Vilniaus
Komentuoti:
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąPirmą kartą per 23 metus Kaune padaugėjo gyventojų
https://kaunas.kasvyksta.lt/2019/02/...ejo-gyventoju/
Komentuoti:
-
Buvom praejusi sestadieni Kaune paturistaut, tai London grill vietu nebuvo, spurginej reikejo netrumpoj eilej laukt. Na pasirode visai gyvas miestas. Tik Britanika kraupokai atrodoO Vytis atrodo kaip cia stovejes 100m. Neisivaizduoju tos zonos be jo.
Komentuoti:
-
Pirmą kartą per 23 metus Kaune padaugėjo gyventojų
https://kaunas.kasvyksta.lt/2019/02/...ejo-gyventoju/
- 4 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Garbanius Rodyti pranešimąTaip, nėra blogai su tuo Kaunu, viskas keičias į gerą, reikia laiko, o laukti/pradėti nuo savęs niekas nenori. Taigi didžiausias praradimas - gabaus jaunimo emigracija į Vilnių ar užsienį, bet čia jau nieko nepadarysi, visam pasaulyje tas pats.
Prasčiausiai Centre mano akyse atrodo šiuo metu Kęstučio gatvė. Donelaičio g. sutvarkyta, daug visokių įstaigų, jaučiasi miestietiška gyvybė. Kęstučio g. nykesnė ir dar šaligatviai nesutvarkytiBendrai paėmus dar ir ne tokias svarbias gatves Centre, daugiau gyvybes reiktų įpūsti Karaliaus Mindaugo pr. priegose palei Nemuno senvagę ir Nemuno upę. Turiu omeny atkarpą tarp Vytauto Didžiojo tilto ir S. Daukanto g. tilto.
Tarp kitko Priemiesčių atmosfera, kaip retai ten besilankančiam...visai nebloga sakyčiau, nepaisant gatvių infrastruktūros netobulumų, teigiamai nuteikia spalvų gama, kurios itin trūksta visiems daugiabučių rajonams.
Matosi, kad ateities Kaunas bus Centras, Centro prieigos, nedideli daugiabučių kvartalai (tiek sovietiniai atrenovuoti, tiek šiuolaikiniai) ir priemiesčiaiDidelio ploto Dainava, Eiguliai ir gal šiek tiek Šilainiai kol kas turi prastesnes tendencijas. Jei visgi bus labiau renovuojami namai, tai gaal irgi nepasidarys koks nors vaiduoklių ar šiaip neaišku koks miestelis. Turiu kitą baimę - ar jų reikės tiek daug?
Paskutinis taisė PoDV; 2019.01.15, 14:23.
Komentuoti:
-
Taip, nėra blogai su tuo Kaunu, viskas keičias į gerą, reikia laiko, o laukti/pradėti nuo savęs niekas nenori. Taigi didžiausias praradimas - gabaus jaunimo emigracija į Vilnių ar užsienį, bet čia jau nieko nepadarysi, visam pasaulyje tas pats.
Komentuoti:
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimąGreičiau jau tegul miestas pasidaro pakankamai patrauklus, kad tie mokiniai ir studentai, kurie vaikšto dabar į akropolius labiau norėtų pasilikti čia gyventi, nes atrodo, kad mieste be močiučių (ar šiaip sodrinių) ir mokinukų nelabai ko yra.
Kalbant apie pasilikimą gyventi, tai paimsiu kaip pvz. mano komandą darbe - iš 12 žmonių, 7 yra ne kauniečiai (panaši situacija ir kitose komandose), o čia baigę studijas ir pasilikę gyventi. Manau, kad šitas procesas vyksta, tik viskas atsiremia į tai ką kiti minėjo - darbo galimybės. Tik po to eina visi kiti dalykai.
Tarp kitko, nemažai tokių, kątik pasilikusių gyventi po studijų, nėra čia deklaravę gyvenamos vietos. Tad manau, kad realių gyventojų yra daugiau, nei rodo statistika. O Vilniuje turbūt dar gerokai daugiau.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Garbanius Rodyti pranešimąŠiap anksčiau Kaune Dainavą labai girdavo, kad yra žalumos, patogus susiekimas su miestu, daug troleibusų, ko aš niekada nesuprasdavau. O ant mano gimtųjų Šiliainių, pastoviai girdėdavau stumimų/bumbėjimų: visi namai vienodi, mažai žalumos, transportas neišvystytas, reikia važiuot pro Slabotkę ir t.t.
Šilainių didžiausias trūkumas yra neišvystimas, atrodo, kad veidas iki galo nesuformuotas, bet pagaliau sovietinių daugiabučių era baigėsi ir rajoną galima išvystyti gražesne infrastruktūra. Antras didžiausias trūkumas yra važiavimas pro Slabotkę. Ten, kaip suprantu, sutvarkys gatves ir gal pusė bėdos nuims. Kitus trūkumus turbūt galima pritaikyti ir kitiems rajonams, ypač "visi namai vienodi", aišku Dainavos pliusas tas, kad bendrabučiai ir dvyliaukščiai yra geltonos spalvos, t.y. aplamai yra kažkokios spalvosKeletas daugiabučių palei Savanorių pr. turi raudonų plytų.
Paskutinis taisė PoDV; 2019.01.14, 22:51.
Komentuoti:
-
Gal aš ir klystu, bet man atrodo, kad Šilainiuose paslaugų kokybė (sporto klubai, galų gale kebabinės, etc.) yra aukštesnio lygio nei Dainavoje. Bendrai, rajonai skiriasi, ypač tiems, manau, kurie tokiuose gyvena.
Komentuoti:
-
Nezinau, bet man ir Šeškinė ir Šilainiai, ir Dainava ir Karoliniškės buvo ir yra kažkokie brutal soviet betoniniai getai. Kur jus juose matot skirtumą tai bbs žino. Ir diskutuot, kad fabai geriau nei eiguliai, minimum juikinga. Tv3 žinios, registrų centro duomenimis Lietuvoje 3 030 000. gyventojų. Ir topas -LSD komentaras, kas nedalyvavo 2011 m. Surašyme, tas statistikoje neegzistuoja. Alio, chebryte, niekad nebuvau išvykęs iš Lietuvos ilgiau nei dvi savaites, bet aš, LSD statistikoje neegzistuoju, nes tiksliai žinau, kad 2011 m. Surašyme nedalyvavau.
Komentuoti:
-
Šiap anksčiau Kaune Dainavą labai girdavo, kad yra žalumos, patogus susiekimas su miestu, daug troleibusų, ko aš niekada nesuprasdavau. O ant mano gimtųjų Šiliainių, pastoviai girdėdavau stumimų/bumbėjimų: visi namai vienodi, mažai žalumos, transportas neišvystytas, reikia važiuot pro Slabotkę ir t.t.
P.S. Baisiai nukrypom.
Komentuoti:
-
Parašė Garbanius Rodyti pranešimąŠiap uždirbant mažai, gyvent Šilianiuose Kaune ar Vilniuj Pašiliačiuose (tik pavyzdys) manau jokio didelio skirtumo, netgi Kaune lengviau įpirktum butą ir paslaugas kai kurias. Šiap man apie labiausiai apleistus/nugyentus rajonius kalbant taipogi atrdodo, pati nepatraukliausia gyvenimui Dainava. Bet ir Vilniuje yra visokie Šeškai ir Koralai (su visa pagarba ten gyvenantiems).
Kauno užmigimas man labai jausdavosi, kai iki 2018 rudens, 6:30 ryte iš Romainių važiuodavau į Girstučio baseiną, tuščiom gatvėm, kur didžioji dauguma transporto būdavo autobusai ir troleibusai, bei jų keleiviai perėjose. Vilniuje tuo tarpu jau pilnos gatvės, žmonių mašinų...
Komentuoti:
-
Šiap uždirbant mažai, gyvent Šilianiuose Kaune ar Vilniuj Pašiliačiuose (tik pavyzdys) manau jokio didelio skirtumo, netgi Kaune lengviau įpirktum butą ir paslaugas kai kurias. Šiap man apie labiausiai apleistus/nugyentus rajonius kalbant taipogi atrdodo, pati nepatraukliausia gyvenimui Dainava. Bet ir Vilniuje yra visokie Šeškai ir Koralai (su visa pagarba ten gyvenantiems).
Kauno užmigimas man labai jausdavosi, kai iki 2018 rudens, 6:30 ryte iš Romainių važiuodavau į Girstučio baseiną, tuščiom gatvėm, kur didžioji dauguma transporto būdavo autobusai ir troleibusai, bei jų keleiviai perėjose. Vilniuje tuo tarpu jau pilnos gatvės, žmonių mašinų...
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Manau viskas susiveda į pajamas, butai centre ir aplink jį vidutiniam tiek kauniečiui, tiek vilniečiui sunkiai įkandami, todėl jie tiek Vilniuje, tiek Kaune perka būstus už miesto, bet kadangi Vilniuje yra kur kas daugiau gerai apmokamų darbo vietų ir didesnė aukštesnė vidurinioji klasė, daug statoma ir perkama butų taip pat ir aplink centrą. Plius Vilniuje ir darbo vietų koncentracija gerokai didesnė centre, Kaune labiau po visą miestą išmėtyta, todėl iš rajono iki darbo vietos daug kam nėra didelė problema važinėti.
Dėl daugiabučių rajonų šiaip dvejopi jausmai. Geriausios perspektyvos šiandien atrodo Šilainiams. Kadangi pats naujausias rajonas, tai nei infrastruktūra labai nenusivažiavo, o ir kontingentas neatrodo labai prastas. Kuo rajonas senesnis, tuo labiau jis atrodo neprižiūrėtas, realiai ir dėl to, kad iš vis jokių rajonų netvarkė. Prasčiausiai, mano galva, atrodo Dainava. Ten ir infrastruktūros būklė (ar jos įgyvendinimas) pats prasčiausias, daug bendrabučių, labai daug senų žmonių, ten ir butai patys pigiausi iš miegamųjų rajonų (tiek bendrabučiai, tiek blokiniai namai). Palankiausiai vertinčiau tas Dainavos vietas, kurios atviros naujai statybai, tai kol kas man geriausiai man ten atrodo Partizanų g. (+ tai visai neblogai sutvarkyta gatvė apart 1,5+1,5 atkarpos su prastai išspręstu parkavimu), prasčiausiai atrodo Kovo 11-osios g.Paskutinis taisė PoDV; 2019.01.14, 16:10.
Komentuoti:
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimąBet nebemažėja kaip anksčiau. Jei pridėt tiek Kauno miestą, tiek Kauno rajoną, kuris iš dalies funkcionuoja kaip vienas miestas, kaip suprantu, skaičius laikosi stabilus.
Man dar vis atrodo, kad gyvenamoji aplinka Kauno miesto vis dar yra gana nyki, kad žmonės labai norėtų čia gyventi. Ko verti visokie Vilijampolės, Panemunės ir Aleksoto, Petrašiūnų užkaboriai? Šiek tiek prasčiau prižiūrimi ir labiau nei Vilniuje visomis prasmėmis apsileidę miegamieji rajonai? Aišku ir Vilnius tikrai nėra išsiustytas miestas, bet aplinka, bent jau man, atrodo šviesiau. Jei lygint su Vilniumi, įsivaizduokit miestą, kuriame pagrindą sudaro Šnipiškės ir Žirmūnų lygio namai. Centras daug mažesnis, naujų rajonų daug mažiau.
Man atrodo šioks toks Kauno atsigavimas ir buvo inspiruotas tuo, kad pagaliau buvo nuspręsta naikinti 90s lygio atsilikusių posovietinių respublikų įspūdį mieste ir statyti kažką panašesnio, kaip turėtų atrodyti ES valstybė. Jei gyventojų skaičiaus tendencijomis vis dar neišsiskiriame nuo kokios lėčiau ekonomiškai augančios Klaipėdos, Maurico paviešintuose grafikuose Kaunas pagal augimą artėja at par su Vilniumi.
Greičiau jau tegul miestas pasidaro pakankamai patrauklus, kad tie mokiniai ir studentai, kurie vaikšto dabar į akropolius labiau norėtų pasilikti čia gyventi, nes atrodo, kad mieste be močiučių (ar šiaip sodrinių) ir mokinukų nelabai ko yra.Paskutinis taisė Lettered; 2019.01.14, 12:24.
Komentuoti:
Komentuoti: