Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ekonominė situacija Vilniaus miesto savivaldybėje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė udrius Rodyti pranešimą
    tai kad rašo kiemsargiams ir visiems kitiems ?
    Tada nežinau. Tu minėjai rangovus. Tai statybos rangovai turbūt įsiskaito. Arba gal Maldeikienė tik išskyrė "liaudį", suprask, statybos bendrovė gali ir taip gyvent. Tai gali būti, kad kiemsargiams ta skola yra vos keli milijonai iš bendro katilo.

    P. Poderskis vienoje diskusijoje apie realų skolos dydį yra gerai pasakęs, kad skola keičiasi bene kiekvieną dieną. Tai didėja, tai mažėja. Ir ne todėl, kad kasdien skolinamasi ar grąžinamos skolos, o todėl, kad vykdomi mokėjimai. Viena dieną biudžetas bus minusinis, kitą - pliusinis. Ir tas pats galioja mėnesiams (pvz. dabar Vilniaus skola per ateinančius porą mėnesių sumažės ~35 mln. eurų, nes bus grąžinta skola aplinkkelio rangovams). Todėl geriau žiūrėti į bendrą metinį skolos pokytį, nes tai yra tiksliausiai skolos dydį apibrėžiantis rodiklis.

    Klausei kurie projektai bus įgyvendinami. Vilnius turi paruošęs ir patvirtinęs Integruotų teritorijų vystymo programą, kurioje numatyta iš ES pinigų (su savivaldybės dalimi be abejo) tvarkyti esminius miesto infrastruktūros punktus. Kol kas neaišku kurie iš jų bus įgyvendinti pasikeitus valdžiai, bet vargu ar kas bus labai iškarpoma.

    Comment


      Parašė udrius Rodyti pranešimą
      tai kiek suprantu, kad 30 mlj eur skolos padidėjo rangovams , o ne ES lėšų įsisiavinimui. Beje, jei nesunku pateikite please projektus kuriuos planuoja įgyvendinti Vilnius?

      P.s. sorry kad įdėjau tą patį straipsnį, bet pirminiame variante Maldeikienės komentaras nebuvo pilnas
      Išmok skaityti bent jau tai, ką įkeli(čia ne piktai).
      Šiaip jau pasakyta, kad lieka 30mil skola rangovams, o ne kad ji padidėjo. Ir kalbama ne apie tuos projektus, kuriuos planuoja, o kurie dabar įgyvendinami ar greitai bus pradėti įgyvendinti ir Vilnius turi prisidėti, nes, deja, ES 100% nefinansuoja.

      Comment


        Ghmmm.. Įdomus tekstuks.... Pasirodo, aplinkelis statomas, bet:

        a) aplinkelis statomas, nors neaišku ar VIlnius gaus iš ES pinigų
        b) įsiskolinimas ne 30 mlj, bet 20 mlj.
        c) gali būti vilnius mokės delspinigius, vieną mlj kas met

        http://www.delfi.lt/verslas/transpor....d?id=71219558

        Ir ką čia dar komentuosi

        Comment


          /\Išeitis būtų buvusi nevykdyti to III etapo, kol nebus pinigų. Tada Ūdrius rašytų, kad Šimašius Griovėjas sugeba tik griauti ir žlugdyti gerus Teisto už gerus darbus darbus. Kažką tokio ir rašė, man rodos, tingiu dabar ieškot po forumą.

          Comment


            Su udriumi galima sutikti dėl vieno dalyko - neūkiškumas savivaldybės įmonėse klesti. Bet tai ne tik Vilniaus yda. Kiek žinau Kauno savivaldybės skola irgi didelė, proporcinga vilnietiškai.

            Comment


              Ir ūkiškumo manau dabar daugiau nei zuokulos laikais. Ir Vilniaus vandenyse socdemų šėryklą uždarys. Po to Grindoje.
              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

              Comment


                Parašė udrius Rodyti pranešimą
                Ghmmm.. Įdomus tekstuks.... Pasirodo, aplinkelis statomas, bet:

                a) aplinkelis statomas, nors neaišku ar VIlnius gaus iš ES pinigų
                b) įsiskolinimas ne 30 mlj, bet 20 mlj.
                c) gali būti vilnius mokės delspinigius, vieną mlj kas met

                http://www.delfi.lt/verslas/transpor....d?id=71219558

                Ir ką čia dar komentuosi
                Kad ir tai:
                Pasirodžius apie tai pasakojančiam straipsniui meras Remigijus Šimašius informavo, kad įpareigojo Vilniaus miesto ūkio ir transporto departamento vadovą Virginijų Paužą kreiptis į „Kauno tiltus“ prašant nuo minėtos sutartiems nuimti konfidencialumo žymą.

                „Mano žinia yra labai paprasta: mes apskritai ne tik kad neturime ko slėpti, bet esame suinteresuoti, kad viskas būtų parodyta ir paviešinta“, – sakė R. Šimašius.

                Tačiau nepanašu, kad „Kauno tiltai“ ketina sutartį paviešinti.

                Comment


                  Vilnius iš suomių banko skolinasi 27,6 mln. Eur
                  Vilniaus miesto savivaldybė iš suomių banko „OP Corporate Bank“ (buvusio „Pohjola Bank“) skolinasi 27,6 mln. Eur. Šių metų miesto biudžete žioji 24,6 mln. Eur deficitas.

                  Kreditavimo sutartis 7-erių metų laikotarpiui pasirašyta antradienį, birželio 7 d., pranešė savivaldybė. Pasak miesto atstovų, šie pinigai skirti investiciniams projektams, ne senų skolų refinansavimui.
                  „Atpigęs skolinimasis liudija apie kreditorių sugrįžusi pasitikėjimą savivaldybe. Svarbiausia tai, kad sutaupytas lėšas bus galima skirti svarbiausiems vilniečių poreikiams – mokyklų ir darželių renovacijai, naujų darželių kūrimuisi mieste, kitoms svarbioms bendruomenei socialinėms reikmėms“, – teigia Remigijus Šimašius, Vilniaus meras.
                  Kvietimai paskolinti Vilniui buvo išsiųsti visiems šalyje veikiantiems bankams, konkurse dalyvavo „keletas“.
                  „Administracijai dar prieš metus buvo iškeltas tikslas – imtis priemonių, kad kuo greičiau atpigtų savivaldybės skolinimasis. Tad šiandien Vilniaus miesto savivaldybė atsakingai skolinasi tik būtiniausiems investiciniams poreikiams“, – sako Alma Vaitkunskienė, savivaldybės administracijos vadovė.
                  Pagal pasirašytą sutartį, minėti pinigai gali būti skiriami trims reikmėms. Pirma, miesto ugdymo įstaigų modernizavimui (11,66 mln. Eur). 7,39 mln. Eur paskolos dalis bus skirta vakarinio aplinkkelio III etapo statyboms, o trečia dalis – 8,57 mln. Eur – žemės ir kito NT paėmimo Vakarinio aplinkkelio III etapo įgyvendinimui.
                  Jau priimant šių metų biudžetą buvo teigiama, kad trūkstamą sumą (24,6 mln. Eur) teks skolintis. Vilniaus planuojamos išlaidos, įskaitant deficitą, 2016 m. sieks 487,6 mln. Eur. Šių metų sausio duomenimis, visa Lietuvos sostinės skola siekė 395,3 mln. Eur.
                  „OP Corporate Bank“ vadovė Lietuvoje VŽ anksčiau kalbėjo, kad banką domina ne tik privačių, bet ir valstybinių įmonių bei institucijų skolinimosi poreikiai.
                  „Dalyvaujame visuose didesniuose paskolų konkursuose. Taip, mus domina ir valstybės įmonės, ir savivaldybės, nes tikime šiuo segmentu. Aktyviai dirbdami vien pernai paskolų portfelį išauginome 140%, iki 333 mln. mln. Eur, o lizingo portfelį – 30%, iki 143 mln. Eur“, – sakė Erika Voverė, „OP Corporate Bank“ Lietuvos filialo generalinė direktorė.
                  Bankas neslepia: labiausiai domina 200 didžiausių Lietuvos bendrovių, įskaitant valstybines, ir jų skolinimosi poreikiai. Pavyzdžiui, pernai bankas suteikė 70 mln. Eur paskolą bendrovei LESTO, dabar pakeitusiai pavadinimą į ESO.

                  Pagal savivaldybės patvirtintą 2016 m. miesto biudžetą, kaip ir ankstesniai metais, planuoja išleisti daugiau nei turima. Kita vertus, minėtas 24,6 mln. Eur deficitas yra perpus mažesnis, nei pernai.
                  Iš viso planuojamo 487,6 mln. Eur biudžeto 301,1 mln. Eur pajamų turės pati savivaldybė, 19,8 mln. Eur siekia apyvartinės lėšos, 1 mln. Eur planuojama gauti iš miestui priklausančių vertybinių popierių pardavimo.
                  Speciali tikslinė dotacija iš valstybės biudžeto siekia 141 mln. Eur. Palyginti su pradiniu projektu, valstybinė dotacija išaugo 15,3 mln. Eur. Taip įvyko dėl didėjančio mokinio krepšelio (980 Eur 2015 m. iki 1.014 Eur 2016 m.) bei didėjančių pedagogų atlyginimų.
                  Dėl GPM skaičiavimo metodikos pakeitimų kitais metais miestas gaus apie 22 mln. Eur daugiau, nei 2015 m. Daugiau pajamų – 14,5 mln. Eur – planuojama gauti ir iš materialiojo ir nematerialiojo turto, kuris nuo praėjusių metų buvo įkainotas žymiai brangiau, o pardavimo laikas pailgintas.

                  http://vz.lt/vadyba/finansai-apskait...asi276-mln-eur
                  http://www.vilnius.lt/index.php?327005048
                  Paskutinis taisė Arunasx; 2016.06.08, 14:35.
                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                  Comment


                    Vilniečiams siūloma atlyginti žalą dėl miestui nesumokėtos GPM dalies

                    <..>
                    Vilniaus miesto savivaldybė buvo kreipusis į teismą su prašymu atlyginti Vilniui nuostolius dėl miesto negautos beveik 272 mln. eurų GPM dalies.

                    Ministerija siūlo kompensuoti maždaug penktadalį šios sumos – 55,8 mln. eurų. Lėšos būtų išmokėtos savivaldybei per 3 metus.
                    <..>
                    Meras ploja katučių, kad gausim vos penktadalį mums padarytos žalos.

                    Comment


                      Parašė liutass
                      galetu ir valstybe visiems atlyginti ir zalas, pvz. 100.000 mln uz stadiono griaucius ir panasias aferas.
                      Prie ko čia dabar valstybė? Kiek pamenu pinigėlius kažkaip sėkmingai įsisavino paksistai su meru Imbrasu priešakyje. Tai gal visgi ne valstybė, t.y. mes visi turėtume atlyginti tas žalas o konkretūs asmenys? Tvarka bus? Ar ir vėl dangstysis kolektyvine atsakomybe?

                      Comment


                        Mero deklaracijos Ypač įdomi situacija su Vilniaus meru :

                        Vilniaus meras R.Šimašius į turtingiausiųjų Lietuvos žmonių sąrašą tikrai nepatenka, net ir tarp merų jis greičiau būtų sąrašo gale. <..>

                        Tad bendras mero turtas – 111 tūkst. eurų.
                        Skola – įspūdingesnė: pasiskolinęs ir negrąžinęs R.Šimašius pernai buvo 152 tūkst. eurų.

                        Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...rtas-56-658753

                        Tad klausimas toks - kam skolingas meras ? Jei skolingas ne bankams - ar neatidirbinėja už tą skolą? Kaip gali miestui vadovauti žmogus, nesusitvarkantis su savo finansais ?

                        Comment


                          Parašė udrius Rodyti pranešimą
                          Mero deklaracijos Ypač įdomi situacija su Vilniaus meru :

                          Vilniaus meras R.Šimašius į turtingiausiųjų Lietuvos žmonių sąrašą tikrai nepatenka, net ir tarp merų jis greičiau būtų sąrašo gale. <..>

                          Tad bendras mero turtas – 111 tūkst. eurų.
                          Skola – įspūdingesnė: pasiskolinęs ir negrąžinęs R.Šimašius pernai buvo 152 tūkst. eurų.

                          Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...rtas-56-658753

                          Tad klausimas toks - kam skolingas meras ? Jei skolingas ne bankams - ar neatidirbinėja už tą skolą? Kaip gali miestui vadovauti žmogus, nesusitvarkantis su savo finansais ?
                          Jei kas nors yra paėmęs kreditą nekilnojamojo turto pirkimui reiškia jis nesugeba tvarkytis su savo finansais? Sakyčiau toks neandartaliečio požiūris į šiuolaikinius laikus. Arba tikro kauniečio į Vilniaus merą.
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                          Comment


                            edit

                            Klausyk - turima paskola viršyja turtą - joks bankas neduos. Antra, bankas duoda ne daugiau kaip 70 proc turto vertės.Patikėk čia taip neskaniai kvepia
                            Paskutinis taisė udrius; 2016.07.25, 17:55.

                            Comment


                              Parašė udrius Rodyti pranešimą
                              Klausyk - turimas turtas viršyja paskolą - joks bankas neduos.
                              Ar bent jau suvoki ką parašei?
                              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                              Comment


                                patikėk suvokiu- nueikite ir paprašykite kad Jums duotų 150 000 eur paskolą su 1,4 tūks eur alga - geriausiu atveju gausite 50 000 eur.

                                Comment


                                  Parašė Arunasx
                                  Gal pirma paaiškink savo juokingą frazę:

                                  Klausyk - turimas turtas viršyja paskolą - joks bankas neduos.
                                  sorry pataisyta.

                                  Comment


                                    Parašė Aleksio
                                    Patikrinau banko internetinėje skaičiuoklėje - 1,4€/mėn. "į rankas", paskolos terminas 25 metai, 113 k€.
                                    bet ne 150 000 ir jei paimta 150 000, o turimas turtas 111 000 ,kur likutis?

                                    Comment


                                      Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                      Mero deklaracijos Ypač įdomi situacija su Vilniaus meru :

                                      Vilniaus meras R.Šimašius į turtingiausiųjų Lietuvos žmonių sąrašą tikrai nepatenka, net ir tarp merų jis greičiau būtų sąrašo gale. <..>

                                      Tad bendras mero turtas – 111 tūkst. eurų.
                                      Skola – įspūdingesnė: pasiskolinęs ir negrąžinęs R.Šimašius pernai buvo 152 tūkst. eurų.

                                      Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...rtas-56-658753

                                      Tad klausimas toks - kam skolingas meras ? Jei skolingas ne bankams - ar neatidirbinėja už tą skolą? Kaip gali miestui vadovauti žmogus, nesusitvarkantis su savo finansais ?
                                      Čia tik Udrius nesusitvarko su finansais, jei tokius vėjus rašo. Kadangi mero ir jo žmonos turtas vienodas, po 111k Eur, turbūt po 50% namo valdo kiekvienas sutuoktinis kaip daugumoje šeimų, tad bendra šeimos namo vertė 222k Eur, o paskola mero vardu. Per metus sumažėjo nuo 166k Eur iki 152k Eur, kur čia galima įžvelgti nesusitvarkymą finansuose? Ar čia jūs pagal save vertinat, kad "nesusitvarkymas" yra kyšių neėmimas ir paskolos mokėjimas tik iš algos?
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                        bet ne 150 000 ir jei paimta 150 000, o turimas turtas 111 000 ,kur likutis?
                                        Remontui panaudotas.

                                        Mano manymu į tas deklaracijas reiktų žiūrėti kritiškiau

                                        Comment


                                          Na kad nea, su žmona yra taip, skaityti ponai reikia, skaityti:

                                          Mero žmona Agnė Matulaitė disponuoja tokiu pat turtu, kaip ir jos vyras. Jos nekilnojamojo turto bei žemės sklypo vertė nesiskyrė nuo vyro nei 2014 m., nei 2015 m., tik skolų ji neturi. O štai piniginių lėšų suma reikšmingai išaugo: nuo 1448 eurų 2014-aisiais iki 17,6 tūkst. eurų pernai.

                                          Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...rtas-56-658753

                                          Comment

                                          Working...
                                          X