Parašė Maalinauskas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuvos ekonomikos aktualijos
Collapse
X
-
-
Parašė tajus2 Rodyti pranešimą
Tai dvi įmones iš TOP30 svarbiausiųjų manau visai neperdedant galima vadinti labai svarbiu indėliu į mūsų šalies ekonomika.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Problema yra ta, kad tu tas baltarusių IT kompanijas, kurios į Lietuvą persikėlė būtent protestuodamos prieš diktatorišką valdymą ir karą Ukrainoje, sulygini su rusų Būčos skerdikais. Aš jokiu būdu nesu už kažkokį laisvą rusų įsileidimą, aš jokiu būdu nesu už vatnikų įsileidimą (kad ir iš kurios šalies jie būtų, tame tarpe ir Ukrainos), bet baltarusių programuotojai nėra tas pats, kas Bučos skerdikai.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąTaigi pats sakei, kad Baltijos Moldova.Stebint kad yra besišaipančių iš to New Nordic, tai įtariu lipam kažkam ant nuospaudų (aišku kažkiek atsižadam ir savo Slavic heritage bet koks skirtumas šiais laikais Slavic ar ne Slavic, svarbu yra klimato zona ir socialinis modelis).
Paskutinis taisė PoDV; 2025.06.14, 14:35.
Comment
-
Mauricas: jei ši tendencija išsilaikys, Kaunas gali tapti vienu iš lyderių Baltijos regione
Kauno regionas pastaraisiais metais demonstruoja vieną sparčiausių ekonomikos augimo tempų Baltijos šalyse, teigia „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas. Pasak eksperto, 2024 metais Kauno regiono bendrasis vidaus produktas (BVP) vienam gyventojui buvo tik 15 proc. mažesnis nei Rygos regiono, o prieš dešimtmetį šis atotrūkis siekė net 45 proc.
Be to, vidutinis darbo užmokestis „į rankas“ Kaune jau yra didesnis nei Latvijos sostinėje. Jei tendencija išsilaikys, po kelerių metų Kaunas gali tapti vienu iš lyderiaujančių miestų visame Baltijos regione, teigia ekonomistas.
„Kauno ekonominė trauka bei gyvenimo lygis auga kur kas sparčiau, nei daug kas galėjo tikėtis. Pastarąjį dešimtmetį Kauno regiono BVP augo bene sparčiausiai Baltijos šalyse, tik nežymiai nusileisdamas Vilniaus regionui. Šį rezultatą lėmė ne vien besiplečiantys gamybos sektoriaus pajėgumai, bet ir platus paslaugų sektoriaus augimas, ypač IT, logistikos ir aukštos pridėtinės vertės paslaugų srityse.
Kauno apylinkės, nuo Kėdainių iki Jonavos, taip pat prisideda prie šio šuolio. Regiono stiprybė – jo diversifikuota ekonominė struktūra: čia sėkmingai dera ir aukštųjų technologijų sektorius, ir apdirbamoji pramonė, ir logistikos tinklas“, – prežastis vardija Ž. Mauricas.
Žvelgiant į platesnį Baltijos šalių kontekstą, Kaunas yra vienas ryškiausių pavyzdžių kaip ne sostinė gali tapti realia ekonomine alternatyva pagrindiniam šalies miestui, teigia ekspertas.
„Latvijoje ir Estijoje tokių pavyzdžių beveik nėra – už Talino ir Rygos ribų ekonominis aktyvumas pastebimai mažesnis. Lietuva, iš kitos pusės, gali pasigirti „pusantro didmiesčio“ modeliu – Vilniumi ir Kaunu, kurie stiprina visos šalies atsparumą ir mažina priklausomybę nuo ekonominio sutelktumo viename taške“, – sako Ž. Mauricas.
- 7 patinka
Comment
-
Kaunas pirmasis raškys rezultatus pasibaigus Via Baltica modernizacijai iki Lenkijos sienos ir kada nors užbaigus modernizaciją iki Latvijos sienos - galimybė dar stiprinti logistiką ir įtvirtinti save kaip lyderį šioje srityje Baltijos šalyse. Tuo pačiu ir Rail Baltica bus visų pirma Kauno pergalė. Miesto tikrai laukia šviesi ateitis jeigu nebus pramiegota.
- 4 patinka
Comment
-
Kaunas ir yra toks kinda rygietiškas, tik jau paturbintas.
Naujamiestis praktiškai Lietuvos Rygos centras, tik Naujamiestis ir dalis Senamiesčio yra gyvesnis ir labiau renovuotas, europinis toks.
Senamiestis vis tiek susikeitęs biškį vietom su Rygos Naujamiesčiu, labiau neglected vietų yra, ypač kur tos tranzitinės autostrados.
Priemiesčiai toks mixed bag. Mikrorajonai tai man kažkas link Rygos, ypač Dainava, tik kas gerai, kad medžiuose tie namai pasislėpę, bet žiemą vis tiek liūdna. Eiguliai, Šilainiai geriau, tik gaila kad vis tik spėjo pradėt developint tuos Šilainius, geriau sustoję būtų su Eiguliais. Geriausias mikrorajoninis urbanizmas Kaune, kažkaip ir nėra baisu ten taip, o Šilainiai kažkokia nedadielka, tik fasadai čiut čiut geresni.
Iš kitos pusės, manau vis tiek labiau developed nemažai kur.
Mano svajonė, kad Kaunas labiau atitiktų Talino lygį ir jau eit link Vakarų Europosdaugiau mažiau, tiesiog palikt tą sovietinį šleifą, ką aš čia slėpsiu
Tai tiesiog gražesni Šančiai ir Žaliakalnis, daugiau konversijų aplink Centrą, nusimetimas to kažkokio rūstaus pramoninio šleifo iki galo.
Paskutinis taisė PoDV; Vakar, 14:46.
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimąKaunas ir yra toks kinda rygietiškas, tik jau paturbintas.
Naujamiestis praktiškai Lietuvos Ryga, tik gyvesnis ir labiau renovuotas, europinis toks.
Senamiestis tik susikeitęs biškį vietom su Rygos Naujamiesčiu, labiau neglected vietų yra.
Priemiesčiai toks mixed bag. Mikrorajonai tai man kažkas link Rygos, ypač Dainava, tik kas gerai, kad medžiuose tie namai pasislėpę, bet žiemą vis tiek liūdna. Eiguliai, Šilainiai geriau, tik gaila kad vis tik spėjo pradėt developint tuos Šilainius, geriau sustoję būtų su Eiguliais. Geriausias mikrorajoninis urbanizmas Kaune, kažkaip ir nėra baisu ten taip, o Šilainiai kažkokia nedadielka, tik fasadai čiut čiut geresni.
Iš kitos pusės, manau vis tiek labiau developed nemažai kur.
Mano svajonė, kad Kaunas labiau atitiktų Talino lygį ir jau eit link Vakarų Europosdaugiau mažiau, tiesiog palikt tą sovietinį šleifą, ką aš čia slėpsiu
Tai tiesiog gražesni Šančiai ir Žaliakalnis, daugiau konversijų aplink Centrą, nusimetimas to kažkokio rūstaus pramoninio šleifo iki galo.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Jeigu pasistatys tramvajų, tai tada tikrai niekuom nenusileis Talinui, jau ir dabar žymiai daugiau statybų, gyvybės nei Taline.
Comment
Comment