Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos ekonomikos aktualijos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Atsakė į visiems svarbų klausimą: kodėl ekonomika auga, o lietuvių pajamos mažėja
    Lietuvoje vis dažniau kalbama apie pajamų nelygybę – ekonomika auga, finansinė šalies padėtis gerėja, bet žmonės nepastebi, kad uždirbtų daugiau ar gyventų geriau. Tą pripažįsta ir mokslininkai – lietuvių pajamos iš darbo tik mažėja.

    Nelygybę Lietuvoje didina pirminės pajamos – algos mūsų šalyje labai skiriasi ir šis skirtumas tik auga, o mokesčiai nelygybės nemažina. Skaičiai iš ties kalba už save – 20 proc. aukščiausias algas uždirbančių žmonių Lietuvoje gauna 50 proc. viso atlyginimo fondo, o 20 proc. mažiausiai uždirbančių gauna apie 4-5proc. bendro atlyginimų fondo. „Jei paimtumėme visą pajamų augimą, tai 15 proc. turtingiausių gavo 40 proc. viso pajamų augimo, o 15 proc. neturtingiausių tik 4-5proc. Tai ir yra atsakymas į klausimą, kodėl žmonės emigruoja ir kodėl žemesnes pajamas gaunantys žmonės nejaučia augančios ekonomikos poveikio“, – apibendrino J.Navickė.
    http://verslas.lrytas.lt/mano-piniga...mos-mazeja.htm
    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

    Comment


      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
      Pilna miestelių su naujais ir lygiais šaligatviais, kuriais mažai kas vaikšto. Vilniuje pilna senų ir išklaipytų šaligatvių, kuriais praeina daug žmonių. Tai nėra esminis dalykas, nes didesni miestai ir taip traukia. Pirmiau pinigus reikėtų kišti į darbo vietų kūrimą, tada lėšų šaligatviams savaime atsiras. Investavimas į aplinką miesteliuose, iš kurių visi darbingi jau išvažiavę, atgal neparvilios.


      Nebūtų didelio skirtumo, kurios iš didžiųjų partijų viršūnėlė būtų valdžiusi. Kažkur mačiau taikliai įvardyta, kad Lietuvos problema, jog ją valdo apsišaukęs elitas, kuriam neblogai sekėsi ir sovietmečiu. Įstatymai europiniai, mentalitetas tarybinis. You can't teach an old dog new tricks
      Sakyčiau pirmiausiai reikia pradėti nuo finansų paskirstymo reformos. Pinigai, investicijos turi keliauti ten kur yra ekonominis variklis, o ne aklai kišami pinigų maišai į 'lavonus'.
      Kitas dalykas bandant sustabdyti emigracija reikia įvesti lengvatų, kurias jaustų ir kasdien matytų visi gyventojai, o ne maža atskira gyventojų dalis. Kokios tai turi būti lengvatos reikia gerai apgalvoti? Visai neblogai būtų tarkim paimti Talino patirtį, kai uždeklaravus gyvenamą vietą mieste, viešasis transportas tampa nemokamu ( taip žinau, kad realiai nemokamų dalykų nebūna)

      Comment


        /\ Galima padidinti parkingo kainą, bus surinkta daugiau PVM ir pelno. Čia tik kaip vienas pvz., kad galima ir ne nemokamai padaryti VT nemokamą

        Comment


          Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
          Aha, Graikai nusekė būtent tamstos siūlomu modeliu. Šiuo metu neįtikėtinai gerai gyvena...
          Teigiate kad Vilnius stumia Lietuvą į bankrotą? Ši mintis prieštarauja įsigalėjusiam naratyvui, kad Vilnius tempia visą Lietuvą.
          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

          Comment


            Pajamų nelygybės tyrimas: Lietuva – paradoksų kraštas
            http://vz.lt/vadyba/2017/04/21/pajam...adoksu-krastas
            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

            Comment


              https://www.madinamerica.com/2012/01...health-system/

              A Visit into the Lithuanian Mental Health System
              Įdomus skaitinys apie Amerikietį, kuris dvi savaites 2011 praleido susipažindamas su LT mental health sistema. Keli dalykai apie ekonomiką, kurie verti dėmesio:

              1) According to them, the average Lithuanian psychiatrist earns about 2000 litas per month — which translates to a bit over $700 in U.S. currency. That’s more or less the American cost of one month of Risperdal…
              Algos 2017 nepasikeitė beveik NEI KIEK. Čia visiems daktarams. Kainos pabrango labai daug ypač miestuose. Gydytojai iš esmės nuskurdo.

              But who bears the financial cost of paying for the drugs? Not the patients — rather, all of society. Health care is free in Lithuania, so everyone pays for it, through their taxes. Though from what I heard from many people, it’s the poorer people who bear the heavier tax burden — they don’t have the resources to sneak through the tax loopholes.
              Ką žino visi, bet garsiai kalba nebent Maldeikienė ar Kuodis - skurdžiausi moka daugiausiai. Mokesčiai yra REGRESINIAI. Kelkite algas kiek norite, bet kol nebus pertvarkyta mokesčių sistema - šalis ir toliau žlugs. Ar mes galime sau leisti nemokamą health care? Tokio kaip dabar - negalime.

              Instead, what I found is that it’s easier to buy doctors in Lithuania. In the United States, most of the drugs reps I’ve met have bachelors degrees — and that’s it. No so in Lithuania. Rather, for a fraction of the cost of paying a post-bachelors-level rep in the USA, the pharmaceutical companies can hire a full-fledged doctor in Lithuania. And for a doctor willing to leave the medical field and work for Big Pharma, it’s big bucks — you can double your salary immediately, buy a Volkswagen, put your kids in private school, and quit your second job. This scared me.
              Protingiausi-apsukriausi baigę mediciną gydytojais dirbti neliko - įsidarbino farmoje, kuriai nerūpi jūsų sveikata. Jiems rūpi parduoti prekę. Čia seniau, prieš krizę. Dabar visi tiesiog emigruoja. Emigruoja skyrių vedėjai, nekalbant apie jaunuosius, iš kurių niekas beveik LT ateities neplanuoja. Dirbti už 700 eur, 10 metų nedirbus ir nedalyvavus soc sistemoje? Rimtai? Kokios pensijos mums priklausys? Jūs gal idiotai, jei manote, kad bus norinčių?

              Tai tokie pamąstymai. Ekonomika ar tiksliau jos augimas, priešingai nei konservatoriai mano, nėra tikslas savaime. Tai yra tikslas, uždirbti pinigų, kuriuos perskirstome gyventojams. Kenedežio citata "ką tu gali duoti savo valstybei" yra propagandinė nesamonė, su kuria nesutiktų joks egzistencialistas kaip Kamiu. Valstybė yra dirbtinis dalykas, didelė įmonė, skirtas padėti joje gyvenantiems žmonėms lengviau tvarkytis su ir taip iššūkių pilnu gyvenimu. Geriau tegul GDP/C bus mažesnis, bet pajamos bus lygesnės. Jeigu valstybė mano, kad vieniems iš protingiausių savo individų, kurie atsakingi už sveikatos apsaugą mokėti 700 usd yra adekvatu - nereikia stebėtis, kad apsauga prasta, geriausi emigruoja, ir pacientai yra nugydomi, nes daktarai nuperkami farmos.

              Ir šita lygtis neturi būti sprendžiama taip "uždirbsime daugiau pinigų - daugiau mokėsime daktarams". Veikiau taip - "iš kur norime ištrauksime pinigų - skolinsimės jeigu reiks, bet mokėsime specialistams algas, kurių jie nusipelnė. Tokiu atveju, jie bus motyvuoti, dirbs geriau, įkvėps pacientus ir jie bus darbingesni ir sveikesni".

              Kodėl išskiriu daktarus? Aišku, kad nereikia išskirti, mokytojai svarbūs ne ką mažiau, netgi gal daugiau. Mokslininkai, dėstytojai, valstybės tarnautojai taip pat. Bet daktarai, priešingai nei kiti, turi pasirinkimą, kuris atrodo taip:

              • Salary after obtaining the Swedish license: starting from 5900€ gross/month + 100€ for each year of previous experience. Duties, if there will be, will be paid apart
              Nepaisant ir taip nesuvokiamų pajamų skirtumų, per 7 metus alga pakyla tiek, kiek LT uždirba jau patyręs gydytojas.

              Tai ką kalbėti apie paprastus žmones? Kuriuos smaugia 55%?

              Užbaigiant šitą liūdną rant'ą - jei galvojate, kad valstybėje šik*a - palaukite dar 10 metų. Bus blogiau, gerokai blogiau.
              Paskutinis taisė Pedigree; 2017.04.22, 20:53.

              Comment




                Įdomumo dėlei va dar mokytojų algos - mažiausios ES (paimta iš Kuodžio Fcb). Mažiausios Europoje, valio. Visdar tikite pasakomis apie ekonomikos augimą? Rimtai? O kas iš to? Jei gyvenimas blogėja? Pažįstamas muitininkas paskaičiavo pajamas - nuo 2008 jos tik mažėjo. Mes taip elgiamės su žmonėmis, kurie saugo mūsų sieną? O po to stebimės, kad siena kiaura ir kontrabanda nesuvokiama?
                Čia jums pavyzdys link ko veda America-like neoliberalizmas. Sėkmės auginant jaunąją kartą. Beje apie amerikos ekonomiką įdomus skaitinys - https://www.ineteconomics.org/perspe...or-most-people
                Ar dar reikia įrodymų, kad USA modelis žalingas? Kad turime daryti atvirkščiai negu jie, o kaip Skandinavai?


                Parašė Tomas
                Pedigree, tamsta esi Lietuvos nemylintis bolševikas.
                Ką reiškia bolševikas? rimtai, be ironijos, aš per jaunas, kad suprasčiau.

                Comment


                  Aš čia tik trolinu. Iš tiesų tamstos mąstymas beveik teisingas. Užkliūna tik valstybės lyginimas su įmone, kuris gali pasirodyti lengvai suvokiamas, bet yra iš principo neteisingas (kaip ir konservatorių mėgstamas valstybės lyginimas su šeimos ūkiu) ir dažnai lemia neteisingas išvadas.

                  Pačiam kaip jaunam ir mąstyti linkusiam žmogui labai rekomenduočiau paskaitinėti tokio australų ekonomikos profesoriaus William Mitchell blogą http://bilbo.economicoutlook.net/blog/. Ten gana lengva forma viskas paaiškinama nuo a iki ž.
                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                  Comment


                    Bėda, kad nepanašu, jog kas keistųsi. Kol mokytojai ir daktarai nepastovės už save (t.y. kol pusė neemigruos arba nepereis į privatų sektorių), tol kažkokių permainų iš valdžios pusės manau nepamatysime.

                    Apskritai kalbant kokio mokytojo padėtis itin bloga, nes pvz mano žmonos tėvai abu biudžetininkai , bet karjeras padarė puikias (ir svarbiausia juodu darbu ir be niekieno pagalbos) ir tik dėl to, kad apskritai egzistavo karjeros galimybės srityse, kur jie dirba.

                    O kalbant apie privatų sektorių tai gyvenimas sostinės burbule atrodo puikus. Aplinkui trisdešimties neturintys asmenys kuria startupus su ženkliom investicijom iš užsienio fondų/stegia savo IT kompanijas/perka jau ketvirtą nekilnojamą turtą centre (trumpalaikės nuomos verslas) ir dar begalės tiesiog dirbančių paslaugų centruose už algą artimą vidutinei lyginant su Ispanija/Italija ir galinčių pirkti mašiną iš salono.

                    Žinau,kad vyresniems žmonėms nelengva, bet žinau ir tokių atvejų, kai prieš pat pensiją persikvalifikuoja, įkuria sėkmingą verslą, nors visą gyvenimą nieko ypatingo nedirbo.

                    Visi mažiau sėkmingi pavyzdžiai yra arba šiaip tingūs žmonės, arba labai atsargūs (nors moka tris užsienio kalbas bet dėl kažkokios archajiškos pasaulėžiūros neva dėl saugumo dirba valstybės tarnyboje) arba, deja, daktarai. Mokytojų asmeniškai nepažįstu nė vieno ir tai šiek tiek gąsdina.
                    Paskutinis taisė tomtom; 2017.04.22, 22:41.

                    Comment


                      Parašė Romas
                      Už įžeidinėjimus Tomui suteiktas atokvėpis nuo šios temos.
                      Common, nors su Tomu dažnai nesutariu, bet tai jau tikrai lazdos perlenkimas.
                      Reikalauju naikinti baną.Vien už tai?

                      Pedigree, tamsta esi Lietuvos nemylintis bolševikas.

                      Kas dar palaiko?
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                      Comment


                        Parašė tomtom Rodyti pranešimą
                        Bėda, kad nepanašu, jog kas keistųsi. Kol mokytojai ir daktarai nepastovės už save (t.y. kol pusė neemigruos arba nepereis į privatų sektorių), tol kažkokių permainų iš valdžios pusės manau nepamatysime.

                        Apskritai kalbant kokio mokytojo padėtis itin bloga, nes pvz mano žmonos tėvai abu biudžetininkai , bet karjeras padarė puikias (ir svarbiausia juodu darbu ir be niekieno pagalbos) ir tik dėl to, kad apskritai egzistavo karjeros galimybės srityse, kur jie dirba.

                        O kalbant apie privatų sektorių tai gyvenimas sostinės burbule atrodo puikus. Aplinkui trisdešimties neturintys asmenys kuria startupus su ženkliom investicijom iš užsienio fondų/stegia savo IT kompanijas/perka jau ketvirtą nekilnojamą turtą centre (trumpalaikės nuomos verslas) ir dar begalės tiesiog dirbančių paslaugų centruose už algą artimą vidutinei lyginant su Ispanija/Italija ir galinčių pirkti mašiną iš salono.

                        Žinau,kad vyresniems žmonėms nelengva, bet žinau ir tokių atvejų, kai prieš pat pensiją persikvalifikuoja, įkuria sėkmingą verslą, nors visą gyvenimą nieko ypatingo nedirbo.

                        Visi mažiau sėkmingi pavyzdžiai yra arba šiaip tingūs žmonės, arba labai atsargūs (nors moka tris užsienio kalbas bet dėl kažkokios archajiškos pasaulėžiūros neva dėl saugumo dirba valstybės tarnyboje) arba, deja, daktarai. Mokytojų asmeniškai nepažįstų nė vieno ir tai šiek tiek gąsdina.
                        Tai dėl tokių sėkmingų pavyzdžių reikia tik džiaugtis Puiku, kam pavyksta visi dėl jų džiaugiamės, ir jiems gerai sekasi ir kitiems darbo vietų sukuria ar tiesiog daugiau mokesčių sumoka.

                        Kalba ne apie tai - daktaru būti yra įdomu ir faina. Ta prasme, tai tikrai geras ir prasmingas darbas, kur tu gali domėtis dalykais, būti nerdas, to vaisius padalinti pacientmas ir už tai tau moka pinigus (ne LT, cha). Kad ir mokytojai ar biudžetininkai gal ir būtų patenkinti savo darbu - jei tik alga būtų didesnė.

                        Verslų kūrimu visi neužsiims dėl elementarios smegenų biologijos - ne visi tą iš esmės gali. Ne visi gali bėgti maratonus ar būti LeBronais. Sėkminga valstybė ir yra ta, kuri sugeba tų, kurie gali kurti vaisius padalinti taip visiems, kad visi būtų patenkinti - ir tie kurie gali kurti, kad kurtų daugiau ir tie, kurie kuria pvz vaikų ateitį - ką, mažiau svarbu? Kas iš to startupo, kuris užsiima neaišku kuo (wow, naujus web dizainus kuria, so important) pritraukė neaiškią storo depresuoto vokiečio milijonieriaus investiciją (kuris nebežino kur tuos pinigus dėt), jei tavo vaikas mokomas vos išgyventi galinčio mokytojo ir lignonėje gydomas daktaro, kuris suinteresuotas išrašyti nebūtinai geriausią vaistą (nes jam taip farma dadeda prie algos).

                        Tingumu ir atsargumu tai nehumaniška kaltinti - tiek kiek tie vyresni žmonės išgyveno tai yra siaubas. Smegenys pastoviai bombarduotos gliukokortikoidais nebepajėgs kurti startupų, deja. Kažkam gal pavyksta, puiku, bet kaltinti kitus, kad "neima likimo į savo rankas" - labai neoliberaliai skamba ir joks švedas ar prancūzas ar kitas išsivysčiusios šalies žmogus nesuprastų tokio požiūrio. Tu turi darbą, tu stengiesi jame, tu dirbi, tavo darbo nauda visuomenei aiški - kodėl tu turi skursti dėl to? Tipo startuperis įkuręs naują šūberį yra vertingesnis nei mokytojas? Pagal neoliberalus - taip. Pagal logiką - B$.

                        Comment


                          Ne taip truputį išsireiškiau, daktarais tapę pažįstami ne tai kad nėra sėkmingi, jie gal turi netgi geriausias perspektyvas, bet ne Lietuvoje
                          Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                          Tingumu ir atsargumu tai nehumaniška kaltinti - tiek kiek tie vyresni žmonės išgyveno tai yra siaubas.
                          Aš čia labiau apie tuos, kuriems dar trisdešimt nėra ir jie nematę jokių sunkumų gyvenime. Man žiauriai keista, kai jaunas žmogus kalba apie valstybės tarnybą kaip pažadėtąją žemę, kai žinau, jog nuėjęs į privatų sektorių iškart gautų DU kartus daugiau pinigų (o pastoviai kalba kaip jų trūksta)

                          Comment


                            Parašė tomtom Rodyti pranešimą
                            Ne taip truputį išsireiškiau, daktarais tapę pažįstami ne tai kad nėra sėkmingi, jie gal turi netgi geriausias perspektyvas, bet ne Lietuvoje

                            Aš čia labiau apie tuos, kuriems dar trisdešimt nėra ir jie nematę jokių sunkumų gyvenime. Man žiauriai keista, kai jaunas žmogus kalba apie valstybės tarnybą kaip pažadėtąją žemę, kai žinau, jog nuėjęs į privatų sektorių iškart gautų DU kartus daugiau pinigų (o pastoviai kalba kaip jų trūksta)
                            Tai ir nueina gi dauguma, rašiau tam poste, kaip medkę baigę nebedirba medkėj Bet anksčiau emigruot nebuvo galima, o dabar žiauriai easy.
                            Esmė, kad valstybė apsiėmusi organizuoti sritis kaip sveikatos apsauga ar švietimas, kurių nesugeba organizuoti. Dvi išeitys - atiduoti privačiam verslui. Variantas, bet turi side effectus kokius matome amerikoje - tragedija ten vyksta, jauni žmonės apkraunami skolomis už tai, kad daro tai, KĄ TURI daryti. Todėl geresnis valstybės modelis, bet toks, koks veikia skandinavijoje ar kitur europoje. Bet pas mus yra jo imitacija.

                            Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                            Common, nors su Tomu dažnai nesutariu, bet tai jau tikrai lazdos perlenkimas.
                            Reikalauju naikinti baną.Vien už tai?


                            Kas dar palaiko?
                            Aš neįsižeidžiau gi pajuokavo žmogus. Gal tikrai kiek per griežtai.

                            Comment


                              Jeigu lyginsime Lietuva su vakarų Europos šalimis, tai algos pas mus nėra labai didėlės, dėl to nereikėtų tikėtis, kad daktarams, policininkams ar gaisrininkams jos bus daug didesnės. Problema ne tame, problema tame, kad iš tiesų algos policininkams/mokytojams/daktarams gali būti neproporcingai mažos. Dėl to reikia galvoti, ką daryti. Ir galvojant dažnai apsigaunama, kad geriausia išeitis tiesiog pakelti visiems algas. Tai neįmanoma, nes mes turime limituotą biudžetą. O kai yra limituotas biudžetas, tai yra dvi išeintis: 1) padidinti biudžetą 2) pakelti algas iš esamo biudžeto. Jeigu mes norim kelti algas iš tokio biudžeto, kokį turime, tai kelias yra vienas - efektyvinti veiklą. Kol Lietuvoje policininkų, tenkančių tūkstančiui gyventojų, yra daugiausiai Europoje, kol Lietuvoje ligoninių lovų skaičius taip pat yra didžiausias Europoje, kol valstybinis sektorius nedirba efektyviai - tol didelės algos neįmanomos. Kad valstybinis sektorius pradėtų dirbti efektyviai - reikalingos reformos. O kas tas reformas padarys? Paprastai tai būna valdžios užduotis, bet paskutinius 4 metus prabuksavom su socdemų stagnacija, žiūrėsim ar su valstiečiais bus kas geriau. Kad algos daktarams, mokytojams ir policininkams kils - tai nėra abejonių, algos Lietuvoje kyla visiems. Bet ar jos kils sparčiai, ar vilksis iš paskosi, tai priklauso nuo to ar bus pertvarkytas viešasis sektorius ar ne.

                              Comment


                                Parašė tomtom Rodyti pranešimą
                                O kalbant apie privatų sektorių tai gyvenimas sostinės burbule atrodo puikus. Aplinkui trisdešimties neturintys asmenys kuria startupus su ženkliom investicijom iš užsienio fondų/stegia savo IT kompanijas/perka jau ketvirtą nekilnojamą turtą centre (trumpalaikės nuomos verslas) ir dar begalės tiesiog dirbančių paslaugų centruose už algą artimą vidutinei lyginant su Ispanija/Italija ir galinčių pirkti mašiną iš salono.
                                Pvz. Kaune steigiasi daug technologinių įmonių. Tai yra daug tvaresnės investicijos. Vilniuje nors ir investicijų daug, bet užseniečiai čia atėję tikisi pigios darbo jėgos. Ateina į Lietuvą jau taip nusiteikę, kas labai apsunkina derybas. Žmonės kaip visada pastebi tik labai išsiskiriančius ir taip susidaro bendrą vaizdą, nors jis klaidingas. Vilniuje gerai uždirbančių nėra nei pusės nei trečdalio. Kiek žmonių gyvena senuose daugiabučiuose, kiek naujuose? Dar nėra garantija, kad naujos statybos daugiabutyje gyvena gerai uždirbantys, paskolos gi pigios.

                                Comment


                                  Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                  Common, nors su Tomu dažnai nesutariu, bet tai jau tikrai lazdos perlenkimas.
                                  Reikalauju naikinti baną.Vien už tai?

                                  Kas dar palaiko?
                                  Be Tomo forume trūksta spalvingumo. Kartais nusibosta skaityti vien "racionalius" argumentus. Jis net neapsimetinėja, kad yra per daug "racionalus", ir nesibodi rodyti emocijų.
                                  Paskutinis taisė nomad; 2017.04.23, 09:32.
                                  There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                                  Comment


                                    Parašė Pedigree Rodyti pranešimą

                                    Valstybė yra dirbtinis dalykas, didelė įmonė, skirtas padėti joje gyvenantiems žmonėms lengviau tvarkytis su ir taip iššūkių pilnu gyvenimu.
                                    Vakaruose viena pagrindinių visuomenės problemų yra vis intensyvėjanti visuomenės infantilizacija. "Valstybė kaip mama" tai čia greičiau ne problemų sprendimo būdas, o jų didinimas.

                                    Comment


                                      Parašė Pedigree Rodyti pranešimą

                                      Užbaigiant šitą liūdną rant'ą - jei galvojate, kad valstybėje šik*a - palaukite dar 10 metų. Bus blogiau, gerokai blogiau.

                                      Kuo daugiau iššūkių, tuo įdomiau. Tokia valstybė, kaip Lietuva, tai yra nuotykis. Daug ko trūksta, daug ką galima nuveikti.

                                      Comment


                                        Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
                                        Kuo daugiau iššūkių, tuo įdomiau. Tokia valstybė, kaip Lietuva, tai yra nuotykis. Daug ko trūksta, daug ką galima nuveikti.
                                        Dabar pats kalbate labai infantiliai, vargas nėra nuotykis.
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                          Teigiate kad Vilnius stumia Lietuvą į bankrotą? Ši mintis prieštarauja įsigalėjusiam naratyvui, kad Vilnius tempia visą Lietuvą.

                                          Gal jūs dar kartą permastykite kaip priėjote prie tokios minties, nes taip nusišnekėti dar reikia sugebėjimų...
                                          Paskutinis taisė bato_usai; 2017.04.23, 22:20.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X