Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie Ukrainą ir ukrainiečius

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė udrius Rodyti pranešimą
    Ghmmm... iš facebook sienos:

    Naujienos is Ukrainos: Corvus Corax:
    "Tam, kad įsitikinti kas iš tiesų vyksta Ukrainoje, ką tik skambinau tetai, kuri Ukrainoje gyvena virš trisdešimt metų:

    "Nieko čia pas mus baisaus nėra, mes ramiai gyvename, visas triukšmas tik maidane, protestuotojų tarpe surinkta aibės bomžų, chuliganų, aišku, ne visi ten tokie. Maidanas į savaitę gauna apie 2 000 000 dolerių, finansiškai remia ir kiršina JAV ir ES. Visi ten plėšosi dėl valdžios, o ne kiek dėl ES, kaip jums, Lietuv...oj, atrodo. Valdžios ten visi nori. Ryškiai matosi JAV ir ES su Klyčko priešaky. Mes patys matome, kiek ten visokių provakacijų, ir tuos provokatorius remia finansiškai. Mes matome ir jaučiame, kad daug provokacijų įvairiausių ateina iš JAV ir ES. Visi mes einame į savo darbus ir gyvename. Didžioji dalis ukrainiečių nenori į ES, nors ir yra dalis, kurie to norėtų, nes nori keliauti po Europą be vizų ir mano, jog tada ukrainiečiai gaus savo šalyje tūkstantinius eurų atlyginimus. Bet juk aš, ir dauguma ukrainoje žinome, kad pas jus Lietuvoje vidutinis atlyginimas nesiekia nei 1000 eurų per mėnesį, nors ir esate ES apie 10 metų. Mes nenorime į ES. Visas triukšmas vyksta tik maidane, ir tik dėl valdžios. Klyčko ten su savo chebra ten durniuoja. Taip, nėra pas mus viskas visiškai gerai, bet į ES mes nenorime ir netikime, kad ten būs daug geriau. Atvažiuokite ir pamatysite. Iš tikrųjų mes, ukrainiečiai, norėtume referendumo, o ne šitos nesąmonės maidane. Referendumo mums reikia. O maidane ten siaučia visokie nesusipratėliai ir Klyčko pasekėjai. Ir nereikia galvoti apie visą Ukrainą iš to, ką matote ir girdite apie maidaną. Nebijokite, viskas pas mus gerai."
    Tokių debilių kaip ta "teta" dar reikia paieškoti tikriausiai. Man net žmonės iš Doniecko tokių dalykų nesako. Tikriausiai FSB trolių sugalvotas "briedas".


    Parašė udrius Rodyti pranešimą
    Beje, šiandien ta tema buvo diskusijos su klausytijais M1+ radijuje - 50 proc palaiko maidaną 50 proc sako, kad maidanas yra tik riaušės.
    O per KAKA2 nebuvo dar apklausos?
    Paskutinis taisė oranger; 2014.02.19, 22:51.

    Comment


      Parašė Zosys Rodyti pranešimą
      Profesionalūs analitikai kalba, kad vakarykštės "Berkuto" aukos buvo nušautos labai profesionaliai: 1) snaiperiais nuo stogų; 2) tiksliai tiksliai į kaklą, tai yra ten, kur šalmas ir liemenė nesaugo. Tai daugiau nei pakankamai rodo, jog greičiausiai yra naudojami snaiperiai-provokatoriai, kaip tai buvo daroma Maskvoje 1993-ųjų raudonai-rudo pučo metu ir Pietų Osetijoje.
      Ir Lietuvoje, kai buvo omonininkas Šackis nušautas.

      Parašė rat
      Jo-fa-na, ar beturės omonas tiek atsarginių apatinių.

      Youtube video
      Nelabai aš supratau kame čia esmė, bet 112 - yra Janukovičiaus kanalas.
      Paskutinis taisė Romas; 2014.02.19, 22:58. Priežastis: Sujungti 2 pranešimai iš eilės

      Comment


        Parašė Sefas210 Rodyti pranešimą
        Aš nesuprantu, negi jie neturi nešiojamų defibriliatorių, kad gaivina žmogų rankomis.
        Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

        Comment


          Udriau, taip, Lietuvoje sh. Dėkokime Sovietų Sąjungai, kuri išdarkė viską ir paliko tą mentalitetą. Iki šiol kai kurie juo yra užsikrėtę.
          Tas pats, beje, ir Latvijoje, ir Estijoje (kad ir kaip mėgtų kai kurie tą neigti). Tik, skirtingai nei čia, Ukrainoje buvo ir tebėra politinė krizė ir ilgesnės draugiškos valstybės valdžios rankos. Ne tiek ekonominė situacija, kiek politinė krizė yra didžiausia bėda, kuri nemaža dlaimi ir išprovokavo judėjimus. orangeris galėtų plačiau pakomentuoti, bet aš visada kreipiu dėmesį į visuomenės specifiką, ypač į tam tikrus kultūrinius aspektus (pvz, Kinija, Japonija etc.), tad su ukrainiečiais yra "sudėtingiau" nei su balatarusiais. Kadangi pas turiu giminių Ukrainoje (gyvena Rytų Ukrainoje), tai patikėk, nėra ten taip gerai. Apie tau jau kuris laikas (kokia penki metai) girdžiu iš Lietuvos verslininkų.
          Ar ES ką pakeis? Jei ukrainiečiai to norės, bent jau formaliai susitvarkys. O kai spręsti socialines problemas - jau kita kalba. Kas dėl demokratijos - mes gi apklatą Paksiui suorganziavome ir sakykite ką norite, tai demokratijos pavyzdys, bene geriausios jaunos demokratinės post-sovietinės valstybės deemokratijos išraiška, o Ukrainoje (kruitaip pat jauna demokratija) tai, deja, kol kas neįimanoma.

          Požiūris į maidaną skirasi. Skirtingų nuomonių surasite panaršę įvairius šaltinius. Bet tai normalu.

          Comment


            Visame šitame Maidaniečių ir antimaidaniečių sūkuryje gali būti sunku susigaudyti, kas ir kaip. Vieni rėkia, kad jau tuoj tuoj Janukovičoius bus nuverstas ir pasodintas į kalėjimą, kai kiti (iš esmės Kremliniai) šaukia, kad anie mat kelia riaušes ir neramumus. Aš simpatizuoju maidaniečiams, bet tuo pačiu negaliu nematyti realybės, kuri yra, sakyčiau, netgi labai pilka.

            Žinau, kad ne visiems pavyks, o kitiems pratrūks emocijos, bet visgi pabandykim pasižiūrėti į Ukrainą ne iš ideologizuotos anti-Rusiškos ar pro-Kremliškos perspektyvos, bet tiesiog šiaip iš realistiškos ir nešališkos perspektyvos, vertinant realią situaciją, kokia ji yra.

            Tarkim, Janukovičius išvaromas iš posto. Kas toliau? Variantai tikriausiai tokie:
            1) Valdžią tiesiog paima opozicija
            2) Iškart rengiami nauji parlamento ir/arba Prezidento Rinkimai.

            1) atveju vėl kyla klausimas: o kas toliau? ES ir JAV tikrai nebus linkusios atvirai palaikyti "nedemokratinio" režimo, nes tai nesiderintų su jų PR'u. Tikriausiai visvien reiks neilgai trukus rengti rinkimus. O kas juos laimės? Ar vėl ne tas pats Janukovičius? Arba panašus Kremliaus statytinis? Sunku įsivaizduoti kitokį variantą, žinant, kad didžioji dalis Ukrainos tikriausiai palaikytų būtent pro-Kremlišką kandidatą ir šalies kryptį apskritai. O ir šiaip ką gali Ukrainai pasiūlyti dabartinė opozicija? Rusija tikriausiai įknistų sankcijas (tegul ir neformalias). Vakarai vargu ar būtų pasirengę skirti Ukrainai reikalingus milijardus $. Ekonomika duobėje ir nesimato perspektyvų, kad tai pasikeistų.

            2) atveju rinkimuose tiesiog laimi pro-Kremliškas kandidatas, kuriam pinigų dosniai seikėja (beje, daro tai ir dabar) Kremlius.


            O kas jeigu rinkimus laimi opozicija? Bet juk jau kartą taip buvo, ar ne? Oranžinė revoliucija, kurią kažkaip visi pamiršo. Kuo tai baigėsi? Ogi visišku, bekompromisiniu ir besąlygišku tuometinės opozicijos pravalu. Demokratiniuose rinkimuose, kur savo valią pareiškė Ukrainos piliečiai. Viena iš oranžinės revoliucijos lyderių pūna kaliūzėje, o kitas išvis velniai žino kur dingęs (gal mirė?). Dabartiniai opozicijos lyderiai (ex-boksininkas Klitschko) nekelia didelio pasitikėjimo kaip politikai.

            Realybė yra ta, kad skirtingai nei Baltijos šalys, kurias (visų pirma Lietuvą) mėgsta pakamuoti populizmo virusas, Ukraina yra nepalyginaiai rimtesnėje situacijoje. Ukrainos liaudis iš esmės palaiko pro-kremliškas jėgas ir tai yra natūrali tos šalies būsena. Pusė šalies yra rusakalbiai (iš esmės rusai), kad ir kaip kai kurie bandytų tai neigti. O jie visada bus linkę balsuoti už Kremliaus kandidatą, nei už pro-Vakarietį. Likusi (t.y. Vakarinė) Ukrainos dalis nepajėgs visko užgožti, nes ten bus didesnis susiskaldymas (ką jau irgi matėme po Oranžinių revoliucijų).

            Dėl tų priežasčių man labai sunku įsivaizduoti situaciją, kur iš valdžios būtų pašalintos pro-Kremliškos jėgos ir jų vietą užimtų pro-Vakarietiškos. Galima pašalinti Janukovičių ir jo sėbrus, bet jo vietą tiesiog užims kitas. Jį rems pusė šalies ir, be abejo, Kremliaus milijardai.

            Racionaliausias variantas būtų Ukrainos dalinimas į dvi atskiras valstybes - Rytų ir Vakarų. Aišku, diplomatinis korektiškumas neleidžia viešai ir garsiai apie tai kalbėti tarptautinėje bendruomenėje, bet realybė yra ta, kad jokios kitos galimybės Ukrainai (t.y. bent jau daliai jos) sukti į Vakarų pusę tiesiog nėra. Čia reikia vadovautis girežtai racionaliu požiūriu: palikti Rusijai visą Ukrainą ar tik pusę Ukrainos. Mano manymu, geriau palikti tik pusę, kai kita pusė turėtų realias galimybes ištrūkti iš viso to jovalo ir bent jau pabandyti tapti normalia Vakarietiškos krypties šalimi.
            Paskutinis taisė John; 2014.02.20, 02:16.

            Comment


              Nuimta nuo vieno Berkutininko:

              “The cavalry ain’t coming. You’ve got to do this yourself.” – Chris Gardner

              Comment


                Pagaliau nors kažkiek kitokia nuomonė, nors kažkoks bandymas analizuoti....

                Comment


                  Vakar vakare apie 22 val. žiūrejau specialią Rusijos valstybinės televizijos RTR propagandinę pokalbių laidą apie Ukrainą. Visos laidos metu Rusijos žurnalistai ir oficialios valdžios atstovai tiesiogiai reikalavo, kad Janukovičius panaudotų jėgą. Visus ukrainiečius, kurie nėra Regionų partijos šalininkais vadino "atmorozais", fašistais, benderovcais ir kitais keiksmažodžiais. Rusijos Dūmos veikėjai teigė, kad Ukrainoje jau vykdomas rusų genocidas ir Berkud šeimų naikinimas.
                  Kadangi jų kalbos buvo labai jau isteriškos, tai kaip suprantu, kad Ukraina jau pamažu slysta iš Rusijos įtakos sferos.
                  Laibai Rusijos valdžia bijo, kad per Ukrainą Gaspromas gali prarasti galimybę pardavineti didžiąją dalį dujų į Europą, o tai gali suduoti didelį smūgį Rusijos silpstančiai ekonomikai.
                  Dar vienas įdomus akcentas nuskambėjo laidos metu, kad jeigu Janukovičius praras postą, tuo atveju Ukrainoje kils pilietinis karas, o po to ir trečias pasaulinis karas, kurio metu Rusija suanikins visą Europą.
                  Rusija veidmainiauja ir kaltina Europą, kad kad ji yra blogą, nes dar tik planuoja taikyti Ukrainai sankcijas, kai tuo tarpu pati Rusija jau plačiai taikė ir net dabar taiko sankcijas Ukrainai.
                  Laida buvo skirta pagasdinti paprastus ukrainiečius ir rusus, kaip bus bogai, jeigu viskas pakryps kitaip negu nori Rusijos valdžia.
                  Paskutinis taisė luknas; 2014.02.20, 07:19.

                  Comment


                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Visame šitame Maidaniečių ir antimaidaniečių sūkuryje gali būti sunku susigaudyti, kas ir kaip. Vieni rėkia, kad jau tuoj tuoj Janukovičoius bus nuverstas ir pasodintas į kalėjimą, kai kiti (iš esmės Kremliniai) šaukia, kad anie mat kelia riaušes ir neramumus. Aš simpatizuoju maidaniečiams, bet tuo pačiu negaliu nematyti realybės, kuri yra, sakyčiau, netgi labai pilka.
                    Čia dar reikia įvertinti ir dar vieną dalyką. Daug kas čia svaigsta, kad Ukrainai reikia Europos Sąjungos. Bet ar Europos Sąjungai reikia Ukrainos? Mano supratimu ES gana aiškiai rodo, kad nelabai. T.y. Lietuvai buvo leista pažaisti smėlio dėžėje "Rytų partnerystę", bet dabar smėlio dėžėje žaidžia Graikija ir "Rytų partnerystė" senai pamiršta.

                    2014ų metų pavyzdžio ES tai ne ta 2004ų metų ES į kurią stojo Lietuva - atrodžiusi progresyvi ir dinamiška. Dabar tai yra savų problemų nesugebantis išspręsti begemotas. Ir vargu ar Merkel sugebėtų savo rinkėjams įrodyti, kad Vokietija turėtų prisiimti sau ant kupros dar 45mln. ubagų šelpimą.
                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                    Comment


                      Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                      Čia dar reikia įvertinti ir dar vieną dalyką. Daug kas čia svaigsta, kad Ukrainai reikia Europos Sąjungos. Bet ar Europos Sąjungai reikia Ukrainos? Mano supratimu ES gana aiškiai rodo, kad nelabai. T.y. Lietuvai buvo leista pažaisti smėlio dėžėje "Rytų partnerystę", bet dabar smėlio dėžėje žaidžia Graikija ir "Rytų partnerystė" senai pamiršta.

                      2014ų metų pavyzdžio ES tai ne ta 2004ų metų ES į kurią stojo Lietuva - atrodžiusi progresyvi ir dinamiška. Dabar tai yra savų problemų nesugebantis išspręsti begemotas. Ir vargu ar Merkel sugebėtų savo rinkėjams įrodyti, kad Vokietija turėtų prisiimti sau ant kupros dar 45mln. ubagų šelpimą.
                      Kad pilnateisės narystės, pasirašius asociacijos sutartį, jie dar ilgai negaus yra faktas. Kaip suprantu, Ukraina būtų gavusi laisvos prekybos sutartį, spaudimą daryti reformas ir kokią nors riboto dydžio finansinę paramą (kaip mes iki 2004 m.). Bet ir tai jau būtų gerai, nes galbūt padėtų po truputi Ukrainą paversti normaliai veikiančia valstybę, kai dabr rytuose kai kur oligarchai yra vos ne feodalais tapę.

                      Kitas dalykas, kad dabar ten žmonės ten protestuoja ne todėl, kad sutartis nebuvo pasirašyta ir net ne todėl, kad Janušesku kaip vadovas yra visiškai nekompetentingas, bet iš esmės todėl, kad nebenori turėti tokios valdžios, kuri daužo ir šaudo savo piliečius (ką rodo ir tai, kad didieji protestai prasidėjo tik po to kai lapkritį policija naktį sudaužė nedidelį ir taikų studentų protestą).
                      Post in English - fight censorship!

                      Comment


                        Parašė luknas Rodyti pranešimą
                        Visus ukrainiečius, kurie nėra Regionų partijos šalininkais vadino "atmorozais", fašistais, benderovcais ir kitais keiksmažodžiais.
                        Na žiuriu lietuvoje ne kažkas kitaip - visi pasisakantys pries oficialią politiką - runkeliai, bambaliniai, violetiniai, patvoriniai, tarnaujantys rusijai, otmorozai ir etc.


                        Netoli šituo klausimu nuėjome....

                        Comment


                          O jeigu vos vos plačiau pacituotum:
                          Parašė luknas Rodyti pranešimą
                          Visos laidos metu Rusijos žurnalistai ir oficialios valdžios atstovai tiesiogiai reikalavo, kad Janukovičius panaudotų jėgą. Visus ukrainiečius, kurie nėra Regionų partijos šalininkais vadino "atmorozais", fašistais, benderovcais ir kitais keiksmažodžiais. Rusijos Dūmos veikėjai teigė, kad Ukrainoje jau vykdomas rusų genocidas ir Berkud šeimų naikinimas.
                          Sunku patikėti, kad dar prieš 24 metus gyvenom su jais bendroje valstybėje. Vienas kitas veikėjas dar mėgina išlupti vieną sakinį iš konteksto ir prie kažko pritempti, bet iš esmės mes jau gyvename kitaip.

                          Comment


                            Parašė balietis Rodyti pranešimą
                            O jeigu vos vos plačiau pacituotum:

                            Sunku patikėti, kad dar prieš 24 metus gyvenom su jais bendroje valstybėje. Vienas kitas veikėjas dar mėgina išlupti vieną sakinį iš konteksto ir prie kažko pritempti, bet iš esmės mes jau gyvename kitaip.
                            Na jau - pakeisk žodžius "Visus ukrainiečius, kurie nėra Regionų partijos šalininkais " į "visi lietuviai kurie yra už referendumą dėl žemės pardavimo užsieniečiams" arba "visi, lietuviai kurie palaiko gariavos įvykius" - finale gausi lyyyygiai tuos pačius štampus , kuriuos naudoja lietuvos žurnalistai ir politikai. (ne kurie forumo nariai). Taigi , niekur mes toli nenuėjome.

                            Comment


                              Tai per kokią LRT laidą žurnalistai ir politikai ragino fiziškai susidoroti su referendumo šalininkais? Ir dar teigė, kad vyksta aukštaičių/žemaičių/dzūkų/suvalkiečių/zanavykų/kuršių (pats gali pasirinkti) genocidas bei "Aro" pareigūnų šeimų naikinimas? O svarbiausia, kad per rusų TV kalba ėjo apie svetimą nepriklausomą valstybę, bet tą irgi kažkaip sugebi ignoruoti.

                              Comment


                                Pala pala - Irakas , Iranas, Sirija, Libija, Šiaurės korėja... Ką sako vakarų spauda apie jas ? Versti valdžia! Ar dar vardinti ar nereikia ?

                                Comment


                                  Slaptas Rusijos vaidmuo Ukrainos krizėje

                                  Rusija apkaltino Vakarus politiniu kišimusi į Ukrainos reikalus. Maskva stengėsi vaizduoti, kad pati nesikiša į tai, kas vyksta kaimyninėje šalyje, tačiau užkulisiuose vis tik tampė įtakos stygas. Šiandien Maskva kaltina Vakarus dėl paskutinės smurto bangos Kijeve.
                                  Antradienį kilo patys žiauriausi opozicijos ir milicijos susidūrimai nuo pat to laiko, kai praėjusių metų lapkritį prasidėjo protestų banga. Rusijos Užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad smurtas yra „tiesioginis rezultatas“ Vakarų paramos Ukrainos opozicijai.
                                  Iki tol Maskva bent oficialiai stengėsi demonstruoti, kad nesikiša į tai, kas vyksta Ukrainoje. Nė vienas iš svarbiausių Rusijos politikų neapsilankė Kijeve. Nė prezidentas Vladimiras Putinas, nė premjeras Dmitrijus Medvedevas neskelbė kasdienių pareiškimų, kuriais kviestų kovojančias puses pradėti dialogą. Kitaip tariant, Rusijos politikai vengė daryti tai, kuo užsiėmė Europos Sąjungos ir JAV atstovai.

                                  Maskva kritiškai vertino Vakarų politikų keliones į Kijevą. „Man neatrodo nei teisinga, nei mandagu kasdien siųsti Vakarų emisarus“, – teigė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas per paskutinį Maskvoje vykusį susitikimą su Vokietijos kolega Franku-Walteriu Steinmeieriu. Prezidentas V. Putinas sausį pareiškė, kad Rusija „niekada nesikiš“ į Ukrainos reikalus.
                                  Tačiau akyli stebėtojai teigia, kad Rusija šiuo metu Ukrainoje yra aktyviausia per paskutiniuosius 20 metų. Skirtumas tas, kad įtakos Rusija siekia slapčiau. Tokia politika vykdoma keliais lygmenimis. Visų pirma susitikimai su Ukrainos politikais mieliau vykdomi namuose. Puikus to pavyzdys – Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus susitikimas su V. Putinu per Sočio žaidynių atidarymą vasario pradžioje. Apie jų pakalbio detales nieko nežinoma. Sausį keli Ukrainos ministrai lankėsi Maskvoje, o Ukrainos užsienio reikalų ministras į Rusiją vyks vasario pabaigoje.
                                  V. Putino patarėjų apsilankymai
                                  Sausio pabaigoje V. Janukovyčius savo administracijos vadovu paskyrė Andrijų Klijujevą. Dalis Ukrainos žiniasklaidos ir Vakarų ekspertų tokį žingsnį įvertino kaip Rusijos įtakos sustiprėjimą Ukrainoje. Ukrainos reikalų ekspertas iš Švedijos Andersas Aslundas teigia, kad A. Klijujevas yra labai artimas Kremliui. Ukrainos laikraščiui „Ukrainska Pravda“ A. Aslundas teigė, kad naujasis prezidento administracijos vadovas tiesiogiai dirba su Vladislovu Surkovu – V. Putino patarėju santykiuose su Nepriklausomų valstybių sandraugos šalimis (buvusiomis sovietinėmis respublikomis).

                                  Kitas Kremliaus patarėjas Sergejus Glazajevas pastaraisiais mėnesiais taip pat buvo labai aktyvus Ukrainos reikaluose. S. Glazajevas yra atsakingas už integraciją posovietiniame regione. Viename interviu jis netiesiogiai paragino Ukrainos lyderius naudoti smurtą prieš opozicijos aktyvistus.
                                  Oficialiai nėra jokios informacijos apie A. Klijujevo ryšius su Kremliumi. Tačiau kalbama, kad artimas jo sąjungininkas yra Viktoras Medvedčiukas – buvęs prezidento administracijos vadovas Leonido Kučmos prezidentavimo metu. V. Medvedčiukas yra artimas V. Putino draugas ir judėjimo „Ukrainos pasirinkimas“, pasisakančio už artimesnius Ukrainos ir Rusijos santykius, lyderis.
                                  Vokietijos politologas Andreasas Umlandas, gyvenantis Kijeve, taip pat ragina atkreipti dėmesį į V. Medvedčiuką. „Jo projektas, kaip teigiama, yra sutartas su Kremliumi ir veikiausiai finansuojamas Maskvos“, – apie „Ukrainos pasirinkimo“ judėjimą kalbėjo politologas.
                                  „Gruzijos scenarijus“ Kryme?
                                  Išaugusi Rusijos įtaka ypač pastebima Krymo autonominėje respublikoje, esančioje pietų Ukrainoje. Čia etniniai rusai sudaro du trečdalius gyventojų. Be to, Sevastopolyje dislokuotas Rusijos Juodosios jūros laivynas. Prieš kelias dienas nevyriausybinė organizacija „Sevastopolio koordinacinis komitetas“ paskelbė deklaraciją, kurioje grasinama, kad Krymas gali atsiskirti nuo Ukrainos, jei Kijeve bus įvykdyta tai, ką jie vadina perversmu. Rusijos parlamentaras ir „Tėvynės“ partijos lyderis Aleksejus Žuravliovas nuvyko į Krymą, kad ten pradėtų „Slavų antifašistinį frontą“. Šio fronto paskirtis – kovoti su opozicijos aktyvistais Kijeve. Opozicijos aktyvistus fronto nariai vadina fašistais.
                                  Paskutiniajame numeryje Kijevo savaitraštis „Dzerkalo Tyžnia“ rašo, kad Rusija Ukrainoje atidarė „Krymo frontą“. Reiškiamas nerimas, kad neramumai gali būti kurstomi panašiai kaip Gruzijoje 2008 metais. Leidinys perspėja, kad Krymas gali atsiskirti nuo Ukrainos, o to pavojus yra didesnis nei bet kada anksčiau. Verta atkreipti dėmesį į tai, kad Krymo politikai vis dažniau keliauja į Maskvą. Vasario 20 dieną į Rusiją skrenda Krymo parlamento vadovas Vladimiras Konstantinovas.
                                  Tiesa, Vokietijos politologas Christianas Wipperfurthas, dirbantis ir Berlyne veikiančiai Vokietijos Užsienio reikalų tarybai, teigia manąs, kad kalbos apie Krymo atsiskyrimą yra perdėtos. „Niekas nekvestionuoja Ukrainos teritorinio integralumo“, – teigė jis. Mokslininko nuomone, Rusija nėra suinteresuota Ukrainos suskaldymu priešingai nei yra kai kuriose kitose posovietinėse valstybėse.
                                  Intensyvus žiniasklaidos darbas
                                  Rusijos žiniasklaida taip pat vaidina svarbų vaidmenį Ukrainoje. Apklausos duomenimis, 22 proc. ukrainiečių žiūri Rusijos televiziją tam, kad sužinotų apie šalyje vykstančius įvykius. Rusijos žiniasklaida kalba apie tai, kad Kijeve yra bandoma įvykdyti perversmą, kurį kursto Vakarai.

                                  „Rusija dar niekada Ukrainai neskyrė tiek daug dėmesio kaip dabar. Visa tai rodo, kad Rusijai yra strategiškai svarbu išlaikyti Ukrainą savo įtakos sferoje“, – teigia leidinio „Telekritika“ atstovė Diana Dužyk.
                                  Rusijos žiniasklaidos įtaka Ukrainoje tik stiprės. Netrukus Kijeve ir visoje Ukrainoje bus pradėtas transliuoti naujas naujienų kanalas, kurio programų direktoriai yra iš Rusijos.

                                  Pagal „Deutsche Welle“ parengė Donatas Puslys

                                  Comment


                                    Neoficialiomis žiniomis per paskutinį susirėmimą į protestuotojus šaudė koviniais šaudmenimis, daug žuvusių... Nemažai vidaus kariuomenės kareivių (o ten dauguma šauktiniai, tai ne Berkuto smogikai) pasidavė. Panašu, kad režimas puola į desperaciją, o Janušesku "paliaubos" visada reiškia tik naują artėjantį puolimą...
                                    Post in English - fight censorship!

                                    Comment


                                      Ultimatumas protestuotojams – atsitraukti per valandą

                                      Lenta.ru praneša, kad Ukrainos Vidaus reikalų ministerija iškėlė ultimatumą protestuotojams – per valandą palikti Hruševskio gatvę ir grįžti į savo bazes Maidane.
                                      Ministerijos pareigūnas sakė, kad jėga bus naudojama tik tuo atveju, jei protestuotojai „ims žudyti mūsų vyrus“.

                                      15min.lt
                                      - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                                      - Rusija su Amerika kariauja.
                                      - Ir ką, kaip ten reikalai?
                                      - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                                      - O amerikiečiai?
                                      - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                                      Comment


                                        Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                        Na žiuriu lietuvoje ne kažkas kitaip - visi pasisakantys pries oficialią politiką - runkeliai, bambaliniai, violetiniai, patvoriniai, tarnaujantys rusijai, otmorozai ir etc.


                                        Netoli šituo klausimu nuėjome....
                                        Tai kaip supratu Jūs tokią Rusijos poziciją ir tokį kultūros lygį labai palaikote. Jums ir Lietuvoje norisi, kad dauguma taip kalbėtų.

                                        Rusija šiuo metu siūlo Ukrainai naikinti savo tautos dalį, kuri turi kitą nuomonę ir dėl to protestuoja. Rusija siūlo pasielgti taip pat, kaip Sovietinė Rusija, naikinti Lenino ir Stalino metodais visus oponetus.

                                        Comment


                                          Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                          Pala pala - Irakas , Iranas, Sirija, Libija, Šiaurės korėja... Ką sako vakarų spauda apie jas ? Versti valdžia! Ar dar vardinti ar nereikia ?
                                          Prieš valandą dar buvome netoli nuo Rusijos tenuėję, prie ko čia Vakarų spauda ir Irakas?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X