Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą

    Tai kad 99% dabartinio miestietiško maisto yra "šlamštas". Įskaitant ir žuvį, kuri parduodama.
    Kažkurie žurnalistai tyrė "šviežias" parduotuvines daržoves. Vitaminų lygis beveik nulinis.
    Taip labai priklauso kaip darzove sbuvo auginamos ir NOKINAMOS (visi supranta (kas nesuprata tai informuosiu ) kad nokinama sunkvezimiuose kai vezama su acetilenu ) ir jus tikities rast vitaminu bananuose?
    "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


    - George W. Bush President of the USA

    Comment


      Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

      labai priklauso koks suris kokia mesa ir kokia zuvis.. LABAI PRIKLAUSO! zuvis turi but kaip lasisa, silke ir tt, suris su riebalu dideliu kiekiu baltas netinka, mesa paukstiena netinka turi but steikai, bei mazai kepta(medium raw) gyvuline mesa.
      Pridesiu taipogi priklauso nuo idividualaus zarnyno stovio bei genetiniu mutaciju, netgi priklauso ar antibiotikus vartojai.

      bet siaip tai taip as net ir valgydams lasisa vartoju vit D priedus 200 proc (kuriuos taipogi reikia vartot su riebaluotu maistu kitap nebus to efekto)
      Žuvis - lašiša, skumbrė, silkė, kartais jūrų lydeka. Sūris - dažniausiai čederis. Mėsa - vištiena, kalakutiena ir kartais jautiena. Vartoju vaistus nuo hipertonijos.
      Vitamino D trūkumą (kaip vėliau paaiškėjo) pajaučiau fiziškai stipriai pradėjus svaigti galvai ir "laužant" kaulus, prasidėjus keistam dermatitui, nestipriai pakrikus žarnyno veiklai.

      Comment


        Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

        Klausyk as sitoj srity 15 metu prasimokes.. aiskina specialystas mat be issilavinimo koks vitaminas ir kur yra, bei skleidzia dezinformacija.
        Nekažką mokinaisi, jei per 15 metų nesužinojai, kad natūraliam maiste esantys kompleksai su daugybe dedamųjų ir chemiškai susintetintos atskiros jų dalys yra du skirtingi dalykai.

        OK, natural vs. synthetic. Let’s start with vitamin C. Most sources equate vitamin C with ascorbic acid, as though they were the same thing. They’re not. Ascorbic acid is an isolate, a fraction, a distillate of naturally occurring vitamin C. In addition to ascorbic acid, vitamin C must include rutin, bioflavonoids, Factor K, Factor J, Factor P, tyrosinase, ascorbinogen, and other components.

        In addition, mineral co-factors must be available in proper amounts.


        If any of these parts are missing, there is no vitamin C, no vitamin activity. When some of them are present, the body will draw on its own stores to make up the differences, so that the whole vitamin may be present. Only then will vitamin activity take place, provided that all other conditions and co-factors are present. Ascorbic acid is described merely as the “antioxidant wrapper” portion of vitamin C; ascorbic acid protects the functional parts of the vitamin from rapid oxidation or breakdown. (Somer, p 58 “Vitamin C: A Lesson in Keeping An Open Mind” The Nutrition Report)
        https://www.justlivewell.com/whole-f...not-vitamin-c/

        Profesorius Unikauskas lygiai tą patį sakė per kažkurią laidą.

        Comment


          Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

          Nekažką mokinaisi, jei per 15 metų nesužinojai, kad natūraliam maiste esantys kompleksai su daugybe dedamųjų ir chemiškai susintetintos atskiros jų dalys yra du skirtingi dalykai.



          https://www.justlivewell.com/whole-f...not-vitamin-c/

          Profesorius Unikauskas lygiai tą patį sakė per kažkurią laidą.
          o dieva raso man kazka , lyg as to nezinociau
          "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


          - George W. Bush President of the USA

          Comment


            Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

            o dieva raso man kazka , lyg as to nezinociau
            Tai ko tu čia apskritai draskaisi ir isterikuoji, jei žinai, kad askorbo rūgšties papildai nėra pilnas tikras vitaminas C, o tik jo kažkuri susintetinta dalis, ir aiškini, kad esą aš skleidžiu kažkokią dezinformaciją?

            Comment


              Parašė Sula Rodyti pranešimą

              Žuvis - lašiša, skumbrė, silkė, kartais jūrų lydeka. Sūris - dažniausiai čederis. Mėsa - vištiena, kalakutiena ir kartais jautiena. Vartoju vaistus nuo hipertonijos.
              Vitamino D trūkumą (kaip vėliau paaiškėjo) pajaučiau fiziškai stipriai pradėjus svaigti galvai ir "laužant" kaulus, prasidėjus keistam dermatitui, nestipriai pakrikus žarnyno veiklai.
              siuo atveju manau daug ka galima pasiekt susitvarkius maista. Turi buti lastelienos daug maiste kad naturalus zarnynio microbiomas ir virobiomas susitvarkytu. Salotos su riesutais ir alyvuogiu alieju, tomotai aliejuje izdziovinti... vopsim vidurzemio juros dieta, irodyta visom prasmem ir kuo maziau perdirbto maisto. O pasidegint labai nedaug soliariume nenori? cia tik galas ziemos arba pradzia pavasario arba egiptas tinka Hurgada (nauja lietuviu meka ).
              "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


              - George W. Bush President of the USA

              Comment


                Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                Tai ko tu čia apskritai draskaisi ir isterikuoji, jei žinai, kad askorbo rūgšties papildai nėra pilnas tikras vitaminas C, o tik jo kažkuri susintetinta dalis, ir aiškini, kad esą aš skleidžiu kažkokią dezinformaciją?
                nes netiesa sneki, vitaminas c nuo susintetinto niekuo nesiskiria, cia tau ne B 12 ar kiti B grupes vitaminai (jie yra tik cofaktoriai) , viskas priklauso kaip ta vit c vartosi, pats geriausias dalykas zinoma naturaliai su maistu ty citrusiniai vaisiai nes juose yra bio flavonu, flavonoidu, ir kitu vitamina C apsauganciu mdziagu. jei pyskinsi tabletes tik taip tai zarnyne kokia 80 proc jo skils. tai tik tiek.
                "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                - George W. Bush President of the USA

                Comment


                  Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

                  siuo atveju manau daug ka galima pasiekt susitvarkius maista. Turi buti lastelienos daug maiste kad naturalus zarnynio microbiomas ir virobiomas susitvarkytu. Salotos su riesutais ir alyvuogiu alieju, tomotai aliejuje izdziovinti... vopsim vidurzemio juros dieta, irodyta visom prasmem ir kuo maziau perdirbto maisto. O pasidegint labai nedaug soliariume nenori? cia tik galas ziemos arba pradzia pavasario arba egiptas tinka Hurgada (nauja lietuviu meka ).
                  lol specelystas su „15 metų mokslo“ patirtimi rekomenduoja valgyti riešutus, kurie apskritai nėra skirti žmogui virškinti + pomidorus, irgi pilnus visokių žalingų lektinų ir kitų antinutrientų.

                  Comment


                    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

                    nes netiesa sneki, vitaminas c nuo susintetinto niekuo nesiskiria, cia tau ne B 12 ar kiti B grupes vitaminai (jie yra tik cofaktoriai) , viskas priklauso kaip ta vit c vartosi, pats geriausias dalykas zinoma naturaliai su maistu ty citrusiniai vaisiai nes juose yra bio flavonu, flavonoidu, ir kitu vitamina C apsauganciu mdziagu. jei pyskinsi tabletes tik taip tai zarnyne kokia 80 proc jo skils. tai tik tiek.
                    Yra studijos, kurios teigia, kad askorbo rūgšties papildų perteklius gali būti žalingas širdžiai, gali susidaryti inkstų akmenys.
                    Ir kaip jis gali nesiskirti, jei askorbo rūgštis yra tik viena vitamino C dalis, ir visas kitas dalis organizmas turi iš kažkur kitur gauti pilnam vitamino veikimui?
                    Paskutinis taisė Eikantas X; 2020.03.13, 11:24.

                    Comment


                      Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                      lol specelystas su „15 metų mokslo“ patirtimi rekomenduoja valgyti riešutus, kurie apskritai nėra skirti žmogui virškinti + pomidorus, irgi pilnus visokių žalingų lektinų ir kitų antinutrientų.
                      Tau viskas su galva gerai? antinutrientu ir lektinu? ir riesutai bei pomidorai nera gerai.... OMG ar nebusi facebookinis specialystas? siaip tai ziauru..
                      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                      - George W. Bush President of the USA

                      Comment


                        Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                        lol specelystas su „15 metų mokslo“ patirtimi rekomenduoja valgyti riešutus, kurie apskritai nėra skirti žmogui virškinti + pomidorus, irgi pilnus visokių žalingų lektinų ir kitų antinutrientų.
                        O kokia jūsų patirtis? Pagal jus turbūt apskritai nieko negalima valgyti, jei net pomidorai kliūna.
                        Flickr

                        Comment


                          Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                          Yra studijos, kurios teigia, kad askorbo rūgšties papildų perteklius gali būti žalingas širdžiai, gali susidaryti inkstų akmenys.
                          daug visokiu studiju yra , ir as tarp kitko neaprobuoju arklisku doziu vartojimo, apelsinus ir citrinas taip.... viskas , jei trukumas galima ir vit c su bioflavanoidais bei augaliniais ekstraktais.

                          dabar del pavojaus..... vit D E A K taip gali skatint visokius blogus dalykus(ty ju perteklius)... bet vandeni tirpus, bus pasalinti per inkstus, zinoma kita problema jei yra inkstu nepakankamumas .

                          aplamai irodyta kad jei normalus subalansuotas maistas(bet kas yra normalus ir subalansuotas siais laikais....) tai papildu vartojimas nepatartinas, pirma reikia issitirt paziuret ar yra trukumas paskui juos vartot.
                          "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                          - George W. Bush President of the USA

                          Comment


                            Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                            Tau viskas su galva gerai? antinutrientu ir lektinu? ir riesutai bei pomidorai nera gerai.... OMG ar nebusi facebookinis specialystas? siaip tai ziauru..
                            Nelabai ką išmanai apie gamtą bei maistą. Žiauru... Riešutas yra sėkla, o sėklos yra skirtos augalams išaugti, o ne žmogui virškinti. Tam kad sėkla išaugtų, ji ginasi nuo aplinkos + plius jos dizainas yra siurbti naudingas medžiagas iš aplinkos. Šita visa chemija neigiamai veikia organizmus kurie nėra prisitaikę ją virškinti. Suvalgyk žalių pupų arba vyšnių kauliukų

                            https://www.bbc.com/news/uk-england-lancashire-40738573
                            Paskutinis taisė Eikantas X; 2020.03.13, 11:33.

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                              O kokia jūsų patirtis? Pagal jus turbūt apskritai nieko negalima valgyti, jei net pomidorai kliūna.
                              Kad gyvūnai gamtoje sveikai maitintųsi, jiems nereikia medicinos daktaro laipsnio.

                              Comment


                                Na bet kinai maitinosi laukiniais šikšnosparniais, kurių mėsa, ko gero, labai vertinga ir tikrai ekologiška, ir še tau

                                Comment


                                  Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                                  Kad gyvūnai gamtoje sveikai maitintųsi, jiems nereikia medicinos daktaro laipsnio.
                                  Bet jūs ne gamtoje gyvenančius gyvūnus valgot (nebent esat kinas)
                                  Atsakykite geriau į klausimą.
                                  Paskutinis taisė Lettered; 2020.03.13, 11:39.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                    Na bet kinai maitinosi laukiniais šikšnosparniais, kurių mėsa, ko gero, labai vertinga ir tikrai ekologiška, ir še tau
                                    Neveltui viduržemio jūros dietoje (kuri moksliškai įrodyta kaip sveikiausia) yra labai mažai raudonos mėsos.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                                      Nelabai ką išmanai apie gamtą bei maistą. Žiauru... Riešutas yra sėkla, o sėklos yra skirtos augalams išaugti, o ne žmogui virškinti. Tam kad sėkla išaugtų, ji ginasi nuo aplinkos + plius jos dizainas yra siurbti naudingas medžiagas iš aplinkos. Šita visa chemija neigiamai veikia organizmus kurie nėra prisitaikę ją virškinti. Suvalgyk žalių pupų arba vyšnių kauliukų

                                      https://www.bbc.com/news/uk-england-lancashire-40738573
                                      O dieve... jei trumpai tai zmogaus organizmas ir zarnynas YRA prisitaikes vartoti nedidelius kiekius sakniagumbiu, bei riesutu.. kaip galvoji pirmieji zmones isgyveno afrikoje? hunters-gatherers kaip sakant ir pabrezciau gatherers. Zinoma dideli kiekiai nera gerai ir zinoma kai kurie yra nuodingi... bet as gi sneku apie graikiskus riesutus, dziovintas datules bei razinas.. siaip tai kazkoks nesusipratimas jusu atsakymai.
                                      Paskutinis taisė DeSadas; 2020.03.13, 11:41.
                                      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                      - George W. Bush President of the USA

                                      Comment


                                        Apie pomidorus ir lektinus:


                                        ...

                                        Draugiški ir nedraugiški augalai

                                        Lektinai, pasak profesoriaus, kaupiasi daugelio augalų sėklose, odelėje, žievelėje ir lapuose. Juos augalai gamina, kad galėtų apsiginti ir nebūtų suvalgyti. Tiesa, ne visi augalai bijo būti suvalgyti. Tarkim, kaulasėkliai netgi labai „džiaugiasi“ tokiu savo likimo posūkiu, mat jų sėklos yra apsaugotos tvirtu kevalu, tad jei kažkoks žvėris, paukštis ar žmogus, jas suvalgys, augalai laimės dvigubai. Visų pirma, sėkla bus nunešta gana toli nuo motininio augalo ir naujam augliui nereikės kovoti dėl saulės ir vietos su senaisiais. Be to, sėkla pasišalins kartu su išmatomis, o tai padidins jos tikimybę sudygti.

                                        Visai kas kita, kai sėklos yra pernelyg minkštos, o jas brandinantys augalai – vienmečiai. Tokiems geriausia supūti vietoje, kad kitąmet toje pačioje augimvietėje sudygtų jų „vaikai“. Šie augalai, bandydami apsisaugoti nuo ankstyvos mirties, gamina įvairius toksinus, kad apsigintų. Vienas iš tokių nuodų, pasak S. Gundry, ir yra lektinai.

                                        Kaip veikia lektinai? Šie baltymai, patekę į organizmą, prikimba prie cukraus molekulių (ne veltui jie dar vadinami lipniaisiais baltymais), sutrikdo ląstelių viena kitai siunčiamus signalus ir sukelia toksines bei uždegimines reakcijas. Pasak profesoriaus, būtent lektinai kalti dėl cukrinio diabeto, įvairių alergijų, nusilpusio imuniteto, dažnų virusinių ir bakterinių infekcijų, virškinimo trakto ligų ir svorio augimo.

                                        ...

                                        Lektinų daug turi ir kai kurios daržovės. Ypač tos, kurių viduje gausu sėklų. Tai cukinijos, baklažanai, moliūgai, pomidorai, paprikos. Sumažinti neigiamą jų poveikį galime tinkamai jas apdorodami – nuimdami odelę ir pašalindami visas sėklas. Taip pat lektinų yra ir karvių, šeriamų miltais ir sojomis, piene ar panašiai šeriamų gyvūnų mėsoje. Lektinų lieka ir iš sėklų spaudžiamame aliejuje (dygminų, saulėgrąžų, žemės riešutų, rapsų, kukurūzų ir pan.)
                                        https://www.moteris.lt/lt/sveikata/g...i-ir-cukinijos

                                        Comment


                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                          Neveltui viduržemio jūros dietoje (kuri moksliškai įrodyta kaip sveikiausia) yra labai mažai raudonos mėsos.
                                          o kaip gi be tomatu isdziovintu sauleje ir su alyvuogiu aliejum saltai spaustu, su spalvotom salotom.....niam niam ir visi E D A K vitaminai bei kiti riebaluose tirpus junginiai kaip lycopenai bei phytosteroliai...

                                          "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                          - George W. Bush President of the USA

                                          Comment

                                          Working...
                                          X