Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

LT-LT. "Lietuva -lietuviams" ir kiti ekstremistai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
    o dabar laukim The Economist/The Guardian straipsnio apie incidentą. Gabūt kai kurie pyks ant profesoriaus, bet ne jis tą pradėjo. Vėl prasidės kalbos apie Lietuvą kaip radikalų valstybę.
    Lieku prie klausimo - kam skirtos tos eitynės, kokia jų prasmė, jei ir jų dalyviai dėl kai kurių asmenų neadekavčių poelgių vėliau vadinami naciais, tiek visa Lietuva vadinama naciais. Diskredituojama ne tik šventė, bet ir visa valstybė. Gal LTJ apie tai susimąstys ir supras, kad ši eisena tik daugiau problemų sukelia, nes neįmanoma filtruoti kvailų asmenų, kai yra absoliuti laisvė prisijungti prie jų eisenos.

    Parašė tivoli Rodyti pranešimą
    Ir man juokingas naudojamas žargonas - tolerastai, kosmopolitai... kas čia tokie per padarai? Kaip man juos atskirti gatvėje? Čia tie, kurie nevaikšto su Lietuvos vėliava per Vasario 16d.?O tie kurie vaikšto - tai jau 'su tautine savimone'? Mažiau ieškok kažkokių 'clash of civlization'. Tai tėra sukonstruotas dalykas.

    Man iš viso, kažkokia mistika, kai tam tikros personos atvirai kalba kaip pasiilgsta sovietinės daktariškos dešros pusryčiams/pietums, o vakarienei 'bulbų' iš Batkos laukų, bei išreiškia meilę sovietinei sistemai - staiga persimeta į kitą kraštutinumą ir tampa prijaučiančiais tautinei savimonei, lyg nusikeliama į Smetoninius laikus ar partizanavimą. Jokio ideologinio nuoseklumo... sovietinėj visuomenėj nebuvo tokio žodžio kaip tauta ar tautinė savimonė, buvo tik internacionalus proletariatas arba sovietinė tauta. Jokio nuoseklumo...
    Kosmopolitai/tolerastai : aš skaitau kairiųjų pažiūrų mąstytojo Noam Chomsky knygas ir kai kuriomjo mintim pritariu. Aš - kosmopolitas. Aš turiu neigiamą požiūri į kai kuriuos partizaninio judėjimo veiksmus (nors giminėj būta ir partizanų, ir stambių jų remėjų) - aš komunistas. Aš neprieštarauja angliškiems užrašams ant vitrinų - kosmopolitas Man lesbietės ir gėjai netrukdo gyventi - aš tolerastas
    Štai : abi pusės turi skirtingus požiūrius ir abi pusės netoleruoja vieni kitų.
    Aišku, tai nėra didžiausia problema, nes tokia idėjų konfrontacija vyksta jau nuo Adomos ir Ievos laikų.

    Atkreipk dėmesį į plakatą : Emilija Pliater su Žemaičiu (?). Taip ir nesuprasi, kas yra tautiniai didvyriai.
    Paskutinis taisė D.P; 2012.02.17, 12:41.

    Comment


      Parašė LC. Rodyti pranešimą
      Ką čia gini, melagi?
      Aš neginu nieko, aš tik sakau, tai kas būna nurodoma per kiekvienas panašias eisenas. Dėl to, kad puolami kitokie žmonės man ir pačiam gėda ir nesuprantama, bet kartoju dar kartą dėl kelių asilų nereikia smerkti visų einančiųjų, nors tikrai galėjo žmonės varyti lauk tuos chuliganus, kurie vargiai težino už ką jie ir prieš ką.
      Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

      Comment


        Parašė D.P Rodyti pranešimą
        ...kam skirtos tos eitynės, kokia jų prasmė, jei ir jų dalyviai dėl kai kurių asmenų neadekavčių poelgių vėliau vadinami naciais, tiek visa Lietuva vadinama naciais...
        O kaip kitaip jei Kaune buvo sumuštas pakistanietis...
        Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
        Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

        Comment


          Parašė tivoli Rodyti pranešimą
          Kas yra apskritai vertybė? Kas pasako, jog tai yra vertybė, o tai jau nėra?
          Deja, pnas „tivoli“, esi viso labi tik apgailėtina PLANO auka. Skaityk čionai ir užsiimk savo psichoanalize:

          Plano (A. Daleso doktrinos) autorius Alenas Dalesas (Allan W.Dullas -1893 –1969) - nuo 1947m. (įkūrimo momento) dirbo JAV CŽV. 1942-1945m. vadovavo politinei žvalgybai Europoje. 1953-1961 m. - CŽV direktorius. „Šaltojo karo“ ideologas, vienas iš žvalgybinės veiklos prieš TSRS ir kitas socialistines valstybes organizatorių.

          Ištrauka:

          " Pasibaigs karas, viskas nurims ir nusistovės. Ir mes visas turimas jėgas: visą auksą, visą savo materialinę galią skirsime žmonių bukinimui ir apkvailinimui! Žmogaus smegenys ir sąmonė turi gebėjimą keistis, todėl pasėję Tarybų Sąjungoje chaosą, mes nepastebimai pakeisime tikras vertybes netikromis ir priversime žmones tomis netikromis vertybėmis tikėti.
          Kaip? Mes subursime aplink save bendraminčius, surasime sau sąjungininkus pačioje Rusijoje. Epizodas po epizodo bus pradėta vykdyti grandiozinė savo mastais pačios nepaklusniausios Žemėje tautos žūties tragedija, galutinis ir nesugrąžinamas tautos sąmonės užgesinimas. Pavyzdžiui, iš meno ir literatūros mes palaipsniui išguisime jo socialinę esmę; dailininkus ir rašytojus atpratinsime domėtis išraiška ir tyrinėjimu tų procesų, kurie vyksta tautos gelmėse. Literatūra, teatras, kinas – viskas vaizduos ir šlovins pačius žemiausius žmogiškus jausmus. Mes visokeriopai palaikysime ir padėsime taip vadinamiems dailininkams, kurie įkyriai kals į žmonių sąmonę sekso, smurto, sadizmo, išdavystės kultą – žodžiu, visokį amoralumą.
          Valstybės valdyme mes sukursime chaosą ir sumaištį. Mes nepastebimai, bet aktyviai ir nuolatos sudarysime sąlygas valdininkų despotiškumo klestėjimui. Biurokratizmas ir vilkinimas bus laikomi dorybėmis. Sąžiningumas ir padorumas bus išjuokiami, taps niekam nereikalingi ir virs praeities atgyvenomis. Įžūlumas ir akiplėšiškumas, melas ir apgaulė, girtuoklystė ir narkomanija, gyvuliška baimė vienas kito ir begėdiškumas, išdavystė, nacionalizmas ir priešiškumas kitoms tautoms – visų pirma priešiškumas ir neapykanta rusų tautai – visa tai mes kultivuosime vikriai ir nepastebimai, kol visa tai suvešės ir įsitvirtins.
          Ir tik nedaugelis, visai nedaugelis įtars ar net supras, kas vyksta. Bet tuos žmones mes įstumsime į beviltišką padėtį, paversime juos pajuokos objektais, rasime būdų juos apjuodinti ir paskelbti visuomenės atmatomis. Rausime dvasines šaknis, suvulgarinsime ir naikinsime tautinės doros pagrindus.
          Taip mes naikinsime kartą po kartos. Pradėsime nuo vaikų ir bręstančių paauglių, daugiausiai dėmesio skirsime jaunimui – skaldysime, demoralizuosime ir morališkai smukdysime jaunus žmones. Mes padarysime juos cinikais, nepraustaburniais ir kosmopolitais*.
          Štai taip mes tai padarysime!"

          A.Dalesas (A. Dullas)__

          *kosmopolitas – žmogus, nejaučiantis ryšio su kraštu, iš kurio yra kilęs arba kurio pilietybę turi, deklaruojantis savo bendrumą su viso pasaulio kultūra.

          P. S. Planas formaliai nebuvo įgyvendinamas, bet JAV, be ekonominės TSRS blokados, vien antitarybinių radijo stočių išlaikymui kasmet skirdavo apie 1 milijardą tuometinių dolerių (dabar būtų kokie 4-5 mlrd.).

          (Šaltinis: "JAV CŽV direktorius Alenas Dalesas”, 2007 m.).
          Knygą anglų klb. iIšleistą JAV, pagal 2004 m. išslaptintus CŽV archyvus, buvo galima nusipirkti “amazon.com”.


          PLANAS yra tęsiamas. O dabar pasistenk atpažinti tuos PALNO talkininkus Lietuvoje. Nenustebčiau, jei juo būtų netgi „Užkalnio 5“.
          Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

          Comment


            Parašė D.P Rodyti pranešimą
            o dabar laukim The Economist/The Guardian straipsnio apie incidentą. Gabūt kai kurie pyks ant profesoriaus, bet ne jis tą pradėjo. Vėl prasidės kalbos apie Lietuvą kaip radikalų valstybę.
            Lieku prie klausimo - kam skirtos tos eitynės, kokia jų prasmė, jei ir jų dalyviai dėl kai kurių asmenų neadekavčių poelgių vėliau vadinami naciais, tiek visa Lietuva vadinama naciais. Diskredituojama ne tik šventė, bet ir visa valstybė. Gal LTJ apie tai susimąstys ir supras, kad ši eisena tik daugiau problemų sukelia, nes neįmanoma filtruoti kvailų asmenų, kai yra absoliuti laisvė prisijungti prie jų eisenos.
            Šiaip geras pastebėjimas. Šiai organizacijai mažiau iššaukiančią formą linkiu kitą kartą pasirinkti, norint eiti švęsti Lietuvos 94-ą gimtadienį. Juk iš ties tai valstybės gimtadienis ir paminėjimas, tad kam pavyzdžiui yra reikalinga kažkokia kolona einanti per miestą tai paminėti. Juk eitinių funkcija savo prasme simbolizuoja, jog reikia kažką pabrėžtinai ir radikaliai deklaruoti generalinei populiacijai. Tai kam čia kažką reikia deklaruoti, jei susirinkta buvo švęsti. Kiek žinau nuo Cezario laikų eitynės skirtos parodyti kažkokią karinę ar simbolinę galią; o jeigu procesijos funkcija nebuvo demonstruoti kažkokio radikalumo, galbūt galima buvo pasirinkti kitą variantą? Gal tiesiog pasidaryti reikėtų pikniką kur nors centriniam parke (Nemuno saloje ar kur). Aišku Vasaris ir šalta, bet galima su dainom ir šokiais tai atšvęsti... Ir tai būtų tris kartus lietuviškiau visom prasmėm, nei eitynės. Ir tada didesnė populiacja žmonių prisijungia švęsti. Man ypač iliustruoja šis (gal kam trivialus) pavyzdys, kuomet savotiškai šventimas skiriasi savo nuotaika ir 'draugiškumo laipsniu' prisijungti prašalietį, nors sukasi apie tą patį objektą:
            Pavyzdys Nr.1.


            Pavyzdys Nr.2.





            Aš - kosmopolitas. Aš turiu neigiamą požiūri į kai kuriuos partizaninio judėjimo veiksmus (nors giminėj būta ir partizanų, ir stambių jų remėjų) - aš komunistas. Aš neprieštarauja angliškiems užrašams ant vitrinų - kosmopolitas Man lesbietės ir gėjai netrukdo gyventi - aš tolerastas
            Štai : abi pusės turi skirtingus požiūrius ir abi pusės netoleruoja vieni kitų.
            Aišku, tai nėra didžiausia problema, nes tokia idėjų konfrontacija vyksta jau nuo Adomos ir Ievos laikų.
            Konfrontacija gal vyksta ir viskas yra natūralu. Negali visi pagal vieną kurpalių gyventi ir vertybės skiriasi daugumos; bet kartu aš nesuprantu kažkokios atviros kovos (ar atvirų deklaracijų kovoti), kai nėra prieš ką kovot, o tik tereikia įsisąmoninti vieną dalyka - jog būtent visi esame skirtingi ir gyvename demokratijos sąlygomis, kai vienų vertybės nėra aukščiau-žemiau kitų.

            Atkreipk dėmesį į plakatą : Emilija Pliater su Žemaičiu (?). Taip ir nesuprasi, kas yra tautiniai didvyriai.
            Na jeigu ta LTJS organizacija iš tiesų ir nuoširdžiai atėjo paminėti tautiškumo, tai gal čia tam tikra prasme pažanga nuo kokių skinų, jog abu 'užskaitomi' kaip lietuviai įėję į Lietuvos istoriją
            Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
            Dordrechtas/Haarlemas
            Nesebaras/Plovdivas
            Kiolnas

            Comment


              Parašė Combat Rodyti pranešimą
              Deja, pnas „tivoli“, esi viso labi tik apgailėtina PLANO auka. Skaityk čionai ir užsiimk savo psichoanalize:

              Plano (A. Daleso doktrinos) autorius Alenas Dalesas (Allan W.Dullas -1893 –1969) - nuo 1947m. (įkūrimo momento) dirbo JAV CŽV. 1942-1945m. vadovavo politinei žvalgybai Europoje. 1953-1961 m. - CŽV direktorius. „Šaltojo karo“ ideologas, vienas iš žvalgybinės veiklos prieš TSRS ir kitas socialistines valstybes organizatorių.

              Ištrauka:

              " Pasibaigs karas, viskas nurims ir nusistovės. Ir mes visas turimas jėgas: visą auksą, visą savo materialinę galią skirsime žmonių bukinimui ir apkvailinimui! Žmogaus smegenys ir sąmonė turi gebėjimą keistis, todėl pasėję Tarybų Sąjungoje chaosą, mes nepastebimai pakeisime tikras vertybes netikromis ir priversime žmones tomis netikromis vertybėmis tikėti.
              Kaip? Mes subursime aplink save bendraminčius, surasime sau sąjungininkus pačioje Rusijoje. Epizodas po epizodo bus pradėta vykdyti grandiozinė savo mastais pačios nepaklusniausios Žemėje tautos žūties tragedija, galutinis ir nesugrąžinamas tautos sąmonės užgesinimas. Pavyzdžiui, iš meno ir literatūros mes palaipsniui išguisime jo socialinę esmę; dailininkus ir rašytojus atpratinsime domėtis išraiška ir tyrinėjimu tų procesų, kurie vyksta tautos gelmėse. Literatūra, teatras, kinas – viskas vaizduos ir šlovins pačius žemiausius žmogiškus jausmus. Mes visokeriopai palaikysime ir padėsime taip vadinamiems dailininkams, kurie įkyriai kals į žmonių sąmonę sekso, smurto, sadizmo, išdavystės kultą – žodžiu, visokį amoralumą.
              Valstybės valdyme mes sukursime chaosą ir sumaištį. Mes nepastebimai, bet aktyviai ir nuolatos sudarysime sąlygas valdininkų despotiškumo klestėjimui. Biurokratizmas ir vilkinimas bus laikomi dorybėmis. Sąžiningumas ir padorumas bus išjuokiami, taps niekam nereikalingi ir virs praeities atgyvenomis. Įžūlumas ir akiplėšiškumas, melas ir apgaulė, girtuoklystė ir narkomanija, gyvuliška baimė vienas kito ir begėdiškumas, išdavystė, nacionalizmas ir priešiškumas kitoms tautoms – visų pirma priešiškumas ir neapykanta rusų tautai – visa tai mes kultivuosime vikriai ir nepastebimai, kol visa tai suvešės ir įsitvirtins.
              Ir tik nedaugelis, visai nedaugelis įtars ar net supras, kas vyksta. Bet tuos žmones mes įstumsime į beviltišką padėtį, paversime juos pajuokos objektais, rasime būdų juos apjuodinti ir paskelbti visuomenės atmatomis. Rausime dvasines šaknis, suvulgarinsime ir naikinsime tautinės doros pagrindus.
              Taip mes naikinsime kartą po kartos. Pradėsime nuo vaikų ir bręstančių paauglių, daugiausiai dėmesio skirsime jaunimui – skaldysime, demoralizuosime ir morališkai smukdysime jaunus žmones. Mes padarysime juos cinikais, nepraustaburniais ir kosmopolitais*.
              Štai taip mes tai padarysime!"

              A.Dalesas (A. Dullas)__

              *kosmopolitas – žmogus, nejaučiantis ryšio su kraštu, iš kurio yra kilęs arba kurio pilietybę turi, deklaruojantis savo bendrumą su viso pasaulio kultūra.

              P. S. Planas formaliai nebuvo įgyvendinamas, bet JAV, be ekonominės TSRS blokados, vien antitarybinių radijo stočių išlaikymui kasmet skirdavo apie 1 milijardą tuometinių dolerių (dabar būtų kokie 4-5 mlrd.).

              (Šaltinis: "JAV CŽV direktorius Alenas Dalesas”, 2007 m.).
              Knygą anglų klb. iIšleistą JAV, pagal 2004 m. išslaptintus CŽV archyvus, buvo galima nusipirkti “amazon.com”.


              PLANAS yra tęsiamas. O dabar pasistenk atpažinti tuos PALNO talkininkus Lietuvoje. Nenustebčiau, jei juo būtų netgi „Užkalnio 5“.
              Apgailėtina auka tenori pasakyti, jog deklaracijos gali būti savo deklaracijom - bet realybė kitokia ir sudėtingesnė, nei čia pateiktos keturios pastraipos ir visi gyvena savo gyvenimus. Net toje deklaracijoje pateiktas planas yra pasmerktas žlugti, kai suvokia ponas Dullas, jog kultūra = vos ne praktiškai menas. Deja, bet norisi tik Kažkoks marazmas ir tiek. Ir nebūtina traukti ala ypač svarbių dokumentų apie demoralizaciją, skaldymą ir t.t. Žmogaus natūra universalesnė nei Jūsų cituojama knyga.
              Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
              Dordrechtas/Haarlemas
              Nesebaras/Plovdivas
              Kiolnas

              Comment


                0:24 ir 1:35 - Kazimieras Uoka
                0:55 - Dovydas Kacas
                1:24 - Milvydas Juškauskas

                Comment


                  Parašė Combat Rodyti pranešimą
                  (Šaltinis: "JAV CŽV direktorius Alenas Dalesas”, 2007 m.).
                  Knygą anglų klb. iIšleistą JAV, pagal 2004 m. išslaptintus CŽV archyvus, buvo galima nusipirkti “amazon.com”.[/I]
                  Mačiau, kad būtent šita ištrauka labai daug cituojama įvairiuose alternatyviuose portaluose.

                  Kas yra knygos autorius, kokia leidykla ir koks pavadinimas angliškai? Nerandu kitaip.

                  P.S. Radau, pasirodo, citata randama tik rusų kalba, iš atseit A.Dulles'o "Pamastymų apie amerikietiškos kovos prieš TSRS realizaciją"

                  Ir - tyrimas, ne bet kur, o armijos oficioze "Krasnaja Zvezda" (rusų kalba):
                  http://webcache.googleusercontent.co...8_10/4_01.html
                  Paskutinis taisė Sula; 2012.02.17, 14:20.

                  Comment


                    Parašė Sula Rodyti pranešimą
                    Mačiau, kad būtent šita ištrauka labai daug cituojama įvairiuose alternatyviuose portaluose.

                    Kas yra knygos autorius, kokia leidykla ir koks pavadinimas angliškai? Nerandu kitaip.
                    Toks "planas" tėra eilinė kvaila konspiracinė teorija, perimta su variacijomis iš SSRS išleisto romano. http://en.wikipedia.org/wiki/Dulles%27_Plan

                    Comment


                      Parašė Hortis Rodyti pranešimą
                      Toks "planas" tėra eilinė kvaila konspiracinė teorija, perimta su variacijomis iš SSRS išleisto romano. http://en.wikipedia.org/wiki/Dulles%27_Plan
                      Taip, bet Combat rašo, kad 2004 m. CIA archyvuose rasti originalai

                      Comment


                        Lietuvos veidas:

                        Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                        Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                        Comment


                          Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
                          Lietuvos veidas:

                          Atvaizdas
                          O Jus esate Nyderlandu veidas tuomet?

                          Comment


                            Intelektu nesubjaurotas veidas:

                            Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                            Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                            Comment


                              Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
                              Intelektu nesubjaurotas veidas:
                              O Jūsų veidas subjaurotas intelektu ar ne?

                              Comment


                                Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
                                Intelektu nesubjaurotas veidas:

                                Atvaizdas
                                Manyčiau jūs stipriai persistengiate. Tokiais užgauliais pasisakymais tikrai sau garbės nepridedate. Kaip jūs išvis drįstate spręsti apie žmogų vien iš jo išvaizdos? Jūs manote, kad vien dėl to, jog jo pažiūros yra kitokios, jis yra (sprendžiant iš jūsų žinutės) kvailys (švelniai tariant)?

                                Comment


                                  Kaip nebūtų keista iš asmens pažiūrų galima spręsti apie asmens intelektą ir būdą. Jei asmuo atvirai reiškia neapykantą kitos rasės, religijos, orientacijos ar tautybės žmonėms, tai diagnozė čia paprasta - pusprotis.

                                  Comment


                                    Parašė Perfect Rodyti pranešimą
                                    Kaip nebūtų keista iš asmens pažiūrų galima spręsti apie asmens intelektą ir būdą. Jei asmuo atvirai reiškia neapykantą kitos rasės, religijos, orientacijos ar tautybės žmonėms, tai diagnozė čia paprasta - pusprotis.
                                    O kokia diagnozė tiems, kurie reiškia neapykantą patriotiškai nusiteikusiam jaunimui?
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Parašė Perfect Rodyti pranešimą
                                      Kaip nebūtų keista iš asmens pažiūrų galima spręsti apie asmens intelektą ir būdą. Jei asmuo atvirai reiškia neapykantą kitos rasės, religijos, orientacijos ar tautybės žmonėms, tai diagnozė čia paprasta - pusprotis.
                                      Tada visi gėjai ir lesbietės yra proto bokštai ir intelekto virtuozai?
                                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                        O kokia diagnozė tiems, kurie reiškia neapykantą patriotiškai nusiteikusiam jaunimui?
                                        Koks dar patriotiškas jaunimas? - daug avinų ir keli vadukai. Rusija dabar turės dar vieną pretekstą antilietuviškai propagandai ir dujų kainų didinimui. Taip kad reikia patikrinti šitų "patriotų" ryšius su Rusijos ambasada (ir jų bankų sąskaitas).
                                        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                        Comment


                                          Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                          Tada visi gėjai ir lesbietės yra proto bokštai ir intelekto virtuozai?
                                          Ne visai taip. Apart viso to jie – tiesiog tautinės vertybės.
                                          Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X