Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

LT-LT. "Lietuva -lietuviams" ir kiti ekstremistai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    pats šūkis "lietuva lietuviams" skamba kiauliškai kitataučių lietuvos piliečių atžvilgiu.
    teisingiausias žingsnis atkuriant nepriklausomą valstybę buvo suteikta galimybė gauti pilietybę visiems to pageidaujantiems.
    tai pagreitino visų nelietuvių integraciją ir suvienijo pastangas atstatant valstybę.
    žemaičiai irgi turėtų užsigauti
    pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

    Comment


      #22
      Parašė Rimantas Rodyti pranešimą
      Na čia, panašu, labai jau masinės eitynės buvo ir neonaciai daugumos nesudarė, bet juk prieš metus kelis ir vien nacių eitynės buvo... Čia labai jau sudėtinga tema ir vieningo atsakymo nerasit... Reikia būt patriotu, bet su saiku... Galima kažkiek įsileisti kitataučių, papildyti genofondą Bet negalima tiek prisileisti, kad pradėtų kurtis Chinatown'ai ar juodžių kvartalai, kaip jau senokai yra Prancūzijoje, Anglijoje.... O tas neonacių judėjimas jau tikrai išsigimsta Lietuvoje, nesimoko iš istorijos klaidų, o gal čia kaip ir madų pasaulyje - sukasi ratu... Tai va tiek norėjau pasakyti šita tema...
      Prancūzijoje, Anglijoje tai yra natūralus dalykas, dėl to kad Prancūzija, Anglija savo laikų turėjo daug kolonijų.
      "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
      Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

      Adam Mickiewicz

      Comment


        #23
        Esu absoliučiai prieš tokias eitynes. Jei tai toleruojama tada nereikia pykti, jei žygiuoja asmenys, dalyvavę II P.K (veteranai, kad ir rusų kilmės, tokią teisę - moralinę ar ne - jie turi), nepykime, jei žygiuoja Paleckio tipo politikieriai. Nepykime jei žygiuoja prie Seimo buduliai su akmenimis, nepykime jei žygiuoja homoseksualai ar anarchistai. Priešingu atveju ryškėja dvigubi standartai ir tai nėra į gerą Lietuvos prestižui. Atrodo, joge gzistuoja viena ideologija,kuri valdžios aparato yra palaikoma. Tai neturi būti, nes kaip John rašė, turi būti nuomonių pluralizmas. Jei nebūtų radikalizmo - viskas ok. Šiemet pakankamai nuosaikiso eitynės buvo, bet problema atsiranda po jų - kaip tada vertinsime kitas eitynes, kurių akcentas nebus patriotinis,o veikiau socialinis?
        kas yra skinheadai, kokie jų metodai, kokios kalbos ir kokia ideologija- nėra paslaptis. Tam užtenka paskaityti atitinkamus interneto forumus, kurių žinučių turinys neretai primena vieno gerai žinomo asmenio pasvaisčiojimus apie pasaulinius sąmokslus prieš keliasdešimt metų....
        Mes juos kažkada vadindavome buduliais su kerzais. Bet nenoriu įžeidinėti, nes gal ir tarp jų yra tokių, kuriems nacizmas smirda kaip ir komunizmas. Bet teiginiai, jog nacizmas buvo mažiau žalingas nei komunizmas Lietuvoje man skamba neadekvačiai, nepagrįstai ir įžeidžiančiai. Tokia jų retorika yra ir ji yra gyva, tai nesiderina nei su Lietuvos istorine patirtimi, nei su kaimyninių valstybių ar apskritai ES praktika.
        Šūkis "Lietuva - lietuviams" skamba irgi įžeidžiančiai. Kudirka, su visa derama pagarba jam, nebuvo labai toliarantiškas... Savaime aišku, 19a.pb-20pr. Lietuvos istorija bei politinė mintis buvo komplikuota ir pilna įvairiausių klišių. Šūkio vartojimas pasiremiant a la Kudirkos asmeniu man neatrodo priimtinas. Nebe tie amžiai...
        Dar keisčiau atrodo, kai vienoje patriotinėje eisenoje buvo nešamas transparantas su data "1926 XII 17". Nežinau, ar galima didžiuotis antidemokratiniu perversmu (o gal norėti jo pasikartojimo...?), nors tokie buvo beveik visur Europoje, išskyrus tuometinę Čekoslovakiją...
        Uoka, Gražuliai, Paleckiai iš to darosi reklamą. patraukti konservatyvesnius ar socialiniai angažuotus rinkėjus kartais reikia smulkmenų. Bet džiugu, kad Kubilius reagavo į tai.
        Gal ir naiviai nuskambės, bet bent jau Vilnius, niekada nebuvęs etniškai vienalytis/homogeniškas, o ypač prisimenant visas čia įvykusias tragedijas dėl nacionalizmo (lenkų, vokiečių, rusų ar lietuvių) man neatrodo esanti tinkama erdvė bandyti tai reanimuoti. Juoaba į tai reaguoja ir užsienios sp auda, kuri, mano nuomone, žymiai aktyvesnė ir įtakingesnė formuojant viešą opiniją EU erdvėje, o skandalų-skandaliukų mum ir taip pakanka...

        "Lietuva visą laiką turi rinktis tarp dviejų polių – arba Lietuva vakarietiška, arba rytietiška. Visokie tarpiniai variantai „Lietuva – lietuviams“, radikaliai tautinė, su nacionalistiniu atspalviu Lietuva yra kažkoks nesusipratimas, ypač jeigu tai sklinda iš mūsų partijos prieigų. Moderni, nebijanti globalios konkurencijos, ambicinga, konkurenciją laiminti Lietuva – tai mūsų vizija, tai mūsų ambicija, patriotizmo esmė. Ir tokią pergalę turėsime pasiekti visi, kurie gyvename čia, Lietuvoje – ir lietuviai, ir žydai, ir lenkai“, - teigė A. Kubilius. "


        Kartais reikia išsivaduoti iš šiokio tokio provincializmo ir nematomų priešų-fantomų paieškos ar istorijos viražų ir įsisamoninti, jog išliksim tik jei būsim matomi; ne lokalioje, bet globalioje erdvėje. Pasirašau po Kubiliaus žodžiais.
        o jei tai patriotinė eisena, mano galva, yra žymiai opesnių klausimų, į kuriuos galėtų aktyvūs patriotai reaguoti, siulyti konstruktyvius pasiūlymus, pradėti diskusiją - emigracija, korupcija et cetera.

        Comment


          #24

          Įdomu tai, kad būtent Vilniuje skinheadai aršiausi. Nesenai žiniasklaidoj nuskambėjo istorija, kai po Vasario 16-os ar Kovo 11-os eitynių Kaune "skinai" apstumdė pakistanietį. Pasirodo ir tie vilniečiai ...
          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

          Comment


            #25
            Leiskite ir man įkišti savo trigrašį...

            Kaip tas "kitatautis" galiu pasakyti, kad jaučiu tam tikrą simpatiją žmonėms, kurie dalyvajua tokiose eitynėse. Šūkį "Lietuva - lietuviams" reikia suprasti plačiau. Patys organizatoriai berods ir kalbėjo apie tai, kad jie sąvoką "lietuvis" šiame kontekste supranta kaip "politinis lietuvis".
            Aš pavyzdžiui, esu "tautinis ukrainietis", bet "politinis lietuvis", nes gyvenu Lietuvoje. Na, kad būtų visiškai aišku, jei tarkime Ukrainos valstybė pultų Lietuvos valstybę, aš ginčiau Lietuvos valstybę nepaisant savo tautinių jausmų. Manau tai yra teisinga ir logiška.

            Galbūt tarp eitynių dalyvių ir pasitaiko agresyviai nusiteikusių dalyvių, bet tai jau pačių organizatorių reikalas - apsivalyti nuo asmenų, kurie gali diskredituoti jų idėjas.

            Žymiai liūdnesnį įspūdį man padarė kažkokia sunkiai mekenanti lietuviškai ukrainietė (pavardė ukrainietiška, bet gal ir ukrainietiškai nemoka), kuri protestavo prieš šias eitynes Gedimino prospekte.
            Paskutinis taisė oranger; 2011.03.21, 10:40.

            Comment


              #26
              Jeigu šūkis "Lietuva - lietuviams" vis dėlto nėra rasistinis, tuomet organizatoriai vistiek yra kvailiai.
              Nejaugi negali kokio nors kito sugalvot? visiems šitas šūkis asocijuojas su skinais ir jų rasistinėmis pažiūromis.
              Paskutinis taisė Čikupakas; 2011.03.21, 10:50.

              Comment


                #27
                Parašė oranger Rodyti pranešimą
                Leiskite ir man įkišti savo trigrašį...

                , jei tarkime Ukrainos valstybė pultų Lietuvos valstybę, aš ginčiau Lietuvos valstybę nepaisant savo tautinių jausmų.
                O jei Lietuva pultų Ukrainą, kurioje barikadų pusėje tada būtum ?

                Comment


                  #28
                  Parašė micku Rodyti pranešimą
                  O jei Lietuva pultų Ukrainą, kurioje barikadų pusėje tada būtum ?
                  Nedalyvaučiau puolime

                  Comment


                    #29
                    Sėdi tu aukštyn kojom apverstame kambaryje su prie galvos priglaustu kitos valstybės kario pistoletu ir esi paklaustas: iš kurios "pusės" esi?
                    Ir viskas lyg ir būtų aišku, bet dilema: gali laisvai atsakyti, kad ir iš kitos...

                    Visada sakau: šiuolaikiniame pasaulyje nacionalizmas kėnksmingas ir beprasmiškas.

                    Comment


                      #30
                      Parašė Nikas Rodyti pranešimą
                      Sėdi tu aukštyn kojom apverstame kambaryje su prie galvos priglaustu kitos valstybės kario pistoletu ir esi paklaustas: iš kurios "pusės" esi?
                      Ir viskas lyg ir būtų aišku, bet dilema: gali laisvai atsakyti, kad ir iš kitos...

                      Visada sakau: šiuolaikiniame pasaulyje nacionalizmas kėnksmingas ir beprasmiškas.
                      Nikai, o kas turi prasmę? Gal tas filmas, kuris tau taip patinka ir kuriame žmonės dėl kiekvieno savo prakeikto ryto ar vidurių užkietėjimo nuo angliško kebabo kaltina Lietuvą? Lyg ne jie patys būtų ta Lietuva... Atkreipk dėmesį - net ne valdžią, ne biurokratus, ne savo sumautus sugebėjimus ir protą, o pačią šalį. Tai yra esminis jų smegenų error. Ir man tokie padarai yra patys kenksmingiausi.
                      Paskutinis taisė oranger; 2011.03.21, 11:21.

                      Comment


                        #31
                        Keistai skamba išvedžiojimai, kad "Lietuva - lietuviams" nėra nacistinis šūkis. Dėja, tačiau aš manau, kad dauguma jį supranta tiesiogiai - "lauk visi užsieniečiai".

                        Tie patys, kurie ten žygiavo, į rinkimus ėjo su šūkiu "Be juodų, žydrų, raudonų ir taboro čigonu". Perskaitęs tokį šūkį žmogus jį tiesiogiai ir supranta "Be juodaodžių, seksualinių mažumų, čigonų ir t.t.". Tačiau neonaciai pradeda išvedžiojimus ir "juodieji" čia pasidaro "juodais, nelegaliais pinigais".

                        Tačiau realybė yra tokia, kad šitoms organizacijos mažiausiai rūpi kažkokie politiniai, ekonominiai reikalai ar juolabiau šešėlinė ekonomika. Visi jų šūkiai, protestai, reklamos, eisenos ir visa kitą yra nukreipti viena kryptimi - nacizmo, prieš kitokius žmones.

                        Nors neonacių eitynės ir yra rengiamos Kovo 11-osios proga, galbūt ir tautiškumo tenais yra pakankamai, tačiau didele dalimi šitos eitynės yra nukreiptos išreikšti savo nacistines pažiūras. Ar Jūs dar kur nors matėtė, kad kas nors švęstų ar minėtų valstybinę šventę su šūkiais "Lietuva - lietuviams"?

                        Nors dauguma subkultūrų nėra piktybinės, tačiau visas pasaulis žino, kad skinai yra subkultūra, linkusi į susidorojimą ir smurtą, nukreipta prieš užsieniečius ir kitokius žmones. Paauglystėje pačiam ne kartą teko atsidurti jų aplinkoje, buvau ir psichbaryje (skinų baras) ir puikiai mačiau jų idealogiją.

                        Viešai reiškiamas neapykantos kurstymas prieš kitataučius prieštarauja Lietuvos įstatymams, tačiau bėda ne tame. Bėda tame, kad jos yra rengiamos Gedimino prospekte, praeinant pro Katedros aišktę. Tai yra vienos iš labiausiai turistų lankomų vietų ir jomis tikrai neturėtų būti leista žydiuoti eitynėms, nukreiptoms prieš kitataučius.

                        Aš tikrai nesu prieš draudimą jiems žygiuoti, tačiau jie neturėtų savo eitynėse kurstyti neapykantos su šūkiais "Lietuva - lietuviams" ir juo labiau neturėtų būti leista žygiuoti turistų lankomiausiose vietose, kaip Gedimino prospektas, kuriame leidimą protestuoti ar rengti eisena gauna tikrai tik maža dalis to norinčių ir tai nėra joks pažeidimas ar diskriminacija.

                        Comment


                          #32
                          Parašė Nikas Rodyti pranešimą
                          šiuolaikiniame pasaulyje nacionalizmas kėnksmingas ir beprasmiškas.
                          Didžiausia nesąmonė.
                          Nacionalizmas yra savo tėvynės puoselėjimas. Žmogus atsisakantis savo tautybės, atsisako didelės dalies savojo aš, tampa klonų armijos dalis.
                          Paskutinis taisė Čikupakas; 2011.03.21, 11:37.

                          Comment


                            #33
                            Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                            Didžiausia nesąmonė.
                            Nacionalizmas yra savo tėvynės puoselėjimas. Žmogus atsisakantis savo tautybės, atsisako didelės dalies savojo aš, tampa klonų armijos dalis.
                            Na jau ne. Nereikėtų tėvynės puoselėjimo sieti su tautybe. Reikia išsivaduoti iš tų konservatyvaus mąstymo gniaužtų ir suprasti, kad žmogus gali būti visoks, o ne tik toks, kad jis būtų geras ir gerbtinas.
                            O šiuolaikinis nacionalizmas - kažkokia atmaina.
                            www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                            Comment


                              #34
                              Nacionalizmas (vienos tautos iškėlimas virš kitų) yra kenksmingas. Jau matome tai su Lenkijos pavyzdžiu. Jie mus laiko "menkesne" tauta ir visada norės mums nurodynėti.

                              O vat patriotizmas yra gan pagirtinas dalykas. Savo šalies mylėjimas ir puoselėjimas dabar labai padėtų Lietuvai. Be to patriotizmas nepriklauso nuo tautybės. Daug pažįstu lietuvos rusų, lenkų, ukrainiečių, kurie yra didesni Lietuvos patiotai nei tie patys lietuviai.

                              Šitą mums reikėtų puoselėti, o ne kažkokį neonacių nacionalizmą. Ypač kai dar eisenos metu naudojama vokiečių kalba - vau, labai lietuviška

                              Mano nuomone Lietuvai teisingiausias Šveicarijos (ar JAV) modelis, kuomet žmones vienija ne pati tautybė, o prisirišimas, meilė valstybei.
                              Paskutinis taisė bebop; 2011.03.21, 11:48.
                              Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                              Comment


                                #35
                                Parašė amiko Rodyti pranešimą
                                Na jau ne. Nereikėtų tėvynės puoselėjimo sieti su tautybe.
                                Kodėl nereikia? Ar tu prieš tai, kad lietuviai puoselėtų Lietuvą?

                                Reikia išsivaduoti iš tų konservatyvaus mąstymo gniaužtų ir suprasti, kad žmogus gali būti visoks, o ne tik toks, kad jis būtų geras ir gerbtinas.
                                O šiuolaikinis nacionalizmas - kažkokia atmaina.
                                Nesupratau, kur tu, mano pranešime matai tai, ką parašei savajame?
                                Aš nesakau, kad visi žmonės turi būt vienodi, anaiptol, aš sakau, kad žmogaus tautybė ir daro jį išskirtiniu.

                                ------------------------
                                p.s. žiūriu, kad įvyko susipainiojimas terminuose. Nacizmas ir nacionalizmas nėra tas pats. Nacizmui visiškai nepritariu, o nacionalizmas man panašu į patriotizmą.
                                Paskutinis taisė Čikupakas; 2011.03.21, 11:48.

                                Comment


                                  #36
                                  Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                  Kodėl nereikia? Ar tu prieš tai, kad lietuviai puoselėtų Lietuvą?
                                  Esu už, tačiau puoselėti reikia protingai, neužgožiant, nekaltinant, nevaikant, nekeiksnojant kitų.
                                  www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                  Comment


                                    #37
                                    Parašė amiko Rodyti pranešimą
                                    Esu už, tačiau puoselėti reikia protingai, neužgožiant, nekaltinant, nevaikant, nekeiksnojant kitų.
                                    Na va, pasirodo neskiri nacizmo nuo nacionalizmo.

                                    Comment


                                      #38
                                      Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                      Na va, pasirodo neskiri nacizmo nuo nacionalizmo.
                                      Ne aš neskiriu. Neskiria eisenos dalyviai ir organizatoriai.
                                      www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                      Comment


                                        #39
                                        Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                        Didžiausia nesąmonė.
                                        Nacionalizmas yra savo tėvynės puoselėjimas. Žmogus atsisakantis savo tautybės, atsisako didelės dalies savojo aš, tampa klonų armijos dalis.
                                        Painioji nacionalizmą su patriotizmu. Kiti forumo dalyviai painioja nacionalizmą su nacizmu. Būna, pasitaiko...

                                        Manau, kad tautybė yra kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas ir apskritai neturėtų būti politinių svarstymų objektas. Aš mielai dainuoju liaudies dainas, kalbu ir kalbėsiu lietuviškai, tačiau Vasario 16 ar Kovo 11 švenčiu ne etninės tautos, o valstybės (ir politinės tautos) šventę.

                                        Nesuprantu, iš kur tas naivumas, kai kas nors ima aiškinti, kad "Lietuva - lietuviams", girdi, yra neutralus šūkis, kad galima įvairiai interpretuoti, ir pan. Na, negalima taip aklai ignoruoti konteksto. Nesveika...

                                        Jeigu visi pagaliau supras, kad kovo 11 dieną Gedimino prospekte tradiciškai vyksta smurtauti trokštančių ksenofobų, o ne patriotų eitynės, gal bus mažiau tokių nesusipratėlių, kurie eina kartu su skustagalviais, o po to ginasi, kad jie, girdi, "ne naciai". Viskas paprasta - su kuo susidėsi, tuo ir patapsi...

                                        Comment


                                          #40
                                          Parašė Kecal Rodyti pranešimą
                                          Painioji nacionalizmą su patriotizmu.
                                          Pripažįstu, kad ideologijų išmanymas nėra mano stiprioji pusė, bet tarp patriotizmo ir nacionalizmo matau nemažai panašumų. Tuo tarpu nacizmas yra iškrypusi patriotizmo forma.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X