Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė andyour Rodyti pranešimą
    Manai, žmonės nesikeičia ar neišprotėja? Deja, jie neatrodo kaip eiliniai vakariečiai ir visuomenė nepriima jų. Londone būtent toks ir susisprogdino. Pagal aplinkinių pasakojimus kentė aplinkinių patyčias.
    Smurtas smurta gimdo...
    - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
    - Rusija su Amerika kariauja.
    - Ir ką, kaip ten reikalai?
    - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
    - O amerikiečiai?
    - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

    Comment


      Bin Ladenas negalėjo patirti smurto. Jis buvo iš multimilijonierių šeimos, jo socialinį ratą sudarė ne buduliai
      Paskutinis taisė Big Cat; 2011.05.05, 15:34.

      Comment


        Ketinama išduoti orderius Libijos lyderiams suimti
        Prokuroro duomenimis, vien tik šių metų vasarį Libijoje buvo nužudyta 500-700 žmonių. Preliminariais duomenimis, jau parengti kaltinimai dėl nusikaltimų, padarytų beginkliams žmonėms pačioje Libijos sukilimo pradžioje.

        Pareigūnai taip pat tiria informaciją apie žudynes, kankinimus, žaginimus, kasetinių bombų naudojimą gyvenamuosiuose kvartaluose ir trukdymą teikti humanitarinę pagalbą.

        Comment


          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
          Štai ką dėsto buvęs Valstybės sekretoriaus (JAV) pavaduotojas Steve R. Pieczenik. Yra dirbęs Niksono, Fordo, Karterio, Reigano ir vyresniojo Bušo administracijose.




          http://www.globalresearch.ca/index.p...t=va&aid=24622
          Gana viskas logiška ir įtikinama: apie Osamos ligas buvo žinoma seniai, o toks "žygis" JAV šiuo metu strategiškai naudingas: nesėkmės Libijoje, keliamas klausimas dėl prezidento kilmės, artėja rinkimai.
          Tai pagal šitą teoriją (osama mirė 2001) išeina, kad per 10 metų SŠA nebuvo rinkimų, blogų prezidento reitingų, nesėkmingų karo veiksmų, krizių ir t.t. - žodžiu, nebuvo jokio reikalo nudžiuginti visuomenę tokia pergale? Visą tą laiką Bushas (kurio visas prezidentavimas buvo paremtas kovos prieš teroristus šūkiu) nepasigyrė teroristo nr.1 likvidavimu, ir netgi paliko tai Obamai?

          Skamba briedovai.

          Comment


            bušas negalėjo pasakyti, kad osama miręs, nes reikėjo kažkaip pateisinti invaziją į afganistaną.
            Paskutinis taisė Tiesiog_as; 2011.05.18, 13:52.

            Comment


              O kam ta invazija į Afganistaną, jeigu nori nešti kudašių iš jo kuo greičiau, kai tik aplinkybės leis?

              Comment


                Tai pagal šitą teoriją (osama mirė 2001) išeina, kad per 10 metų SŠA nebuvo rinkimų, blogų prezidento reitingų, nesėkmingų karo veiksmų, krizių ir t.t. - žodžiu, nebuvo jokio reikalo nudžiuginti visuomenę tokia pergale? Visą tą laiką Bushas (kurio visas prezidentavimas buvo paremtas kovos prieš teroristus šūkiu) nepasigyrė teroristo nr.1 likvidavimu, ir netgi paliko tai Obamai?
                Per 2004 m. rinkimus Bušo reitingai dar nebuvo dugne, invazija į Iraką pradėta tik 2003 m., t. y. karai dar nebuvo nusibodę, gerai veikė retorika, kad ginami JAV interesai ir t. t. Baigiantis antrajai Bušo kadencijai jo įvaizdžio pudruoti nebuvo reikalo, nes vis tiek daugiau neprezidentaus. Buvo siūloma kandidatuoti jo broliui, bet tas, matyt, daugiau proto turi, tai atsisakė.
                Tuo tarpu Obama su pareigomis normaliai tvarkosi, už Bušą bet kokiu atveju geriau atrodo, tai yra svarbu, kad laimėtų ir antrą kadenciją. Juk keturių metų patirtį turintis kadras vertingesnis nei koks naujokas.
                Šiuo metu karai Afganistane, Irake jau išsisėmę, reikėtų preteksto jiems baigti. Europos šalys viena po kitos pranešinėja apie ketinimus nutraukti savo misijas, nors situacija ten ne ką skiriasi palyginti su buvusia prieš 5 ar 10 m. - vietinė valdžia nėra pajėgi užtikrinti tvarkos. JAV negali pareikšti, kad štai jau šiose šalyse viskas gerai, galima palikti tvarkytis savarankiškai. Tuo tarpu pagrindinio priešo "įveikimas" tarsi parodo, kad karo tikslas pasiektas. Galbūt JAV rimtai nusiteikusi pataupyti biudžeto lėšas, nes toje srityje turi problemų ir patempti visas karines misijas darosi vis sunkiau. Be to, artėja 9/11 dešimtmetis - vyks minėjimai, politikai sakys skambias kalbas, gera proga Osamos nugalėjimą pateikti kaip didelį laimėjimą.

                Comment


                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                  Be to, artėja 9/11 dešimtmetis - vyks minėjimai, politikai sakys skambias kalbas, gera proga Osamos nugalėjimą pateikti kaip didelį laimėjimą.
                  Tokių Osamų gali atsirasti dar 20, toje pačioje Al-Qaeda lyderių ne vienas. Ir šiaip, maniakų pilnas pasaulis, kurie nužudo daugiau žmonių nei teroristai.

                  Comment


                    Šiaip jau turint galvoje, kur yra NATO kariuomenė ir ką ji veikia, tai Europa ir JAV yra saugumo ir ramybės oazės.

                    Comment


                      Parašė Tiesiog_as Rodyti pranešimą
                      bušas negalėjo, pasakyti, kad osama miręs, nes reikėjo kažkaip pateisinti invaziją į afganistaną.
                      Zmogus turi mintyje, kad PO invazijos galejo sukurti istorija kaip jis nukauna Osama.

                      Comment


                        Kaip Baltieji rūmai nesusitarė, ką pasakoti apie bin Ladeno žūtį

                        Britų dienraštis „The Guardian“ užfiksavo, kad nuo pirmųjų minučių, kai buvo pranešta apie Osamos bin Ladeno žūtį, Baltieji rūmai vis keitė versijas, kas įvyko per reidą Abotabado mieste Pakistane.
                        Na, tikrai man susidaro vaizdas, kad kažkas čia ne taip. USA vyriausybė tiesiog nepasako visos tiesos. Mano nuomone ta tiesa yra ta, kad Osama yra susemtas gyvas, tačiau dėl keršto ir terorizmo grėsmės bandoma apsimesti, kad buvo nukautas.

                        Tačiau pažiūrėkim ir iš kitos pusės - konspiracijų teorijos. Šita operacija, kurioje dalyvavo mažas skaičius žmonių, iškarto kelia labai daug klausimų po jos. Kad ir kokią galingą struktūrą turėtų USA - jai vistiek nepavyksta išvengti klaidų, nepaisant to, kad operacijoje dalyvavo minimalus skaičius žmonių. O dabar prisiminkime didžiąsias konspiracijos teorijas -
                        1) Žmogus neišsilaipino mėnulyje (prie šio projekto dirbo dešimtys tūkstančių žmonių)
                        2) Vandenilinis variklis seniai išrastas, bet jo naudojimą stabdo naftos kompanijos (kad visam pasaulyje daryti tokią įtaką visiems gamintojams, universitetams ir t.t., reikėtų turėti super didelę infrastruktūra ir daugybę joje dirbančių žmonių ir verbuotojų).
                        3) 9/11 buvo USA vidaus darbas. (suorganizuoti tokio mąsto atakas yra lengva, bet suorganizuoti, kad jos atrodytų kaip kitų asmenų atakas - yra beproto daug darbo, vėlgi reikalaujančio daugybės žmonių ir t.t.)

                        Taigi, operacija prieš Osamą Bin Ladeną buvo šimtus ar net tūkstančius kartų mažesnė, nei dauguma konspiracijos teorijų siūlomų operacijų. Jeigu tokioje mažoje operacijoje iškyla tiek daug nesklandumų ir klausimų, tai kaip galima suorganizuoti pasaulinio mąsto slaptąsias operacijas? Mano nuomone - neįmanoma. Jeigu operacijoje dalyvauja tūkstančiai žmonių, tai tikimybė, kad jinai liks slapta - labai menka. O kas būtų kai išaiškėtų tiesa? Kas būtų, jeigu paaiškėtų, kad Osama seniai miręs, o JAV vykdyta operacija, per kurią buvo žudomi žmonės - tiesiog akių dūmimas. Išaiškėjus tiesai - Obama labai stipriai dėl to nukentėtų ir jis nėra toks kvailas, kad rizikuotų savo ir savo administracijos galva, nes tikimybė, kad išaiškės tiesa, yra labai didelė.

                        Comment


                          Parašė Tomizmas
                          To ir reikėjo tikėtis - dėmesio koncentracijos į kitą "priešą" ir jo demonizavimo.

                          Izraelis: žuvus O.bin Ladenui, didžiausią nerimą kelia Iranas

                          Iranas jiems ne Libija ir net ne Irakas. Į šitą šalį amerikonai su savo sąjungininkais gali apsilaužyti dantis, ko jiems nuoširdžiai ir linkiu.
                          Irano prezidentas beprotis, taip, kad su jais apskritai nelabai kas prasideda, net ir taikiais tikslais.

                          Comment


                            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                            Tačiau pažiūrėkim ir iš kitos pusės - konspiracijų teorijos.
                            Jų vietoje aš nutekinčiau tiesioginę transliaciją į CNN kaip "breaking news", kad nebūtų klausimų. (O pačią "transliaciją" susukti kur nors Holivude prieš mėnesį pagal kelis scenarijus

                            Comment


                              Tuo tarpu Ukrainoje:











                              http://lb.ua/news/2011/05/06/95122_A...heniya_se.html

                              Comment


                                „al Qaeda“ patvirtino savo lyderio žūtį
                                "al Qaeda" patvirtino savo lyderio Osama bin Ladeno žūtį ir pagrasino atkeršyti, sakoma džihadistų internetiniame forume paskelbtame pranešime, nurodo penktadienį JAV stebėsenos grupė "SITE Intelligence".

                                TIME žurnalo viršelis - 2011 m. gegužės mėnėsis:



                                O štai koks TIME žurnalo viršelis - 1945 m. gegužės mėnesis

                                Comment


                                  Gegužės 5d. NATO operacijų suvestinė:

                                  NATO Coalition aircraft conducted 154 sorties on May the 5th, 57 of which were intended as strike sorties. Some of the targets include:

                                  - In the vicinity of Zintan: 9 Ammunition Storages, 3 Tanks, 2 Armoured Fighting Vehicles, 2 Rocket Launchers, 2 Truck-Mounted Guns, 1 Resupply Facility.
                                  - In the vicinity of Sirte: 8 Ammunition Storages.
                                  - In the vicinity of Brega: 3 Rocket Launchers.
                                  - In the vicinity of Mizdah: 3 Ammunition Storages.
                                  - In the vicinity of Misurata: 1 Tank.
                                  - In the vicinity of Ras Lanuf: 1 Communications Facility.
                                  http://www.libya17feb.com/

                                  Comment


                                    NATO be neskraidymo zonos atlieka dar dvi operacijas: civilių apsaugą nuo karinių antpuolių bei ginklų embargą iš jūros. Tankai, raketų paleidimo įrenginiai ir pan. patenka prie civilių apsaugos, jeigu užfiksuojama, kad jie juda link civilių popupiacijos (pvz., link Misratos, Bengazio ir kitų miestų) arba užfiksuojama, kad iš jų atidengiama ugnis. Tankų, kurie stovi karinėse bazėse, nebombarduoja.

                                    Comment


                                      Jei sukilėliai neturėtų ginklų, tai seniai jau būtų sušaudyti, pakarti ir pan.

                                      Comment


                                        Parašė rat
                                        Tai tie sukilėliai ką ginklų neturi? Taigi jiems laisvai gali tiekti iš jūros. Ar Kadafis vis dar kontroliuoja visą kariuomenę? Come on...
                                        Kokie ten sukilėliai. Banditai ir prie jų prisijungę avantiūristai bei nuotykių ieškotojai. Nemenka dalis jų – патцаньё.

                                        Pastebėjau tokį dalyką: jei tiems „sukilėliams“ riesta, nei Delfyje, nei lietuviškoje ar rusiškoje žiniasklaidoje, taip pat ir BBC – jokių žinių iš Libijos. Bet jei Gadafiui lojalios pajėgos sukilėlių bent jau nepuola, tai prasideda visų žiniasklaidos „brendų“ propaganda apie „šauniuosius sukilėlius“. Youtube pilna tokių reportažų – pleškina į orą ir rėkia „Alach akbar“. Buvo ir tokių reportažų, kaip tie „sukilėliai“ savo bendražygius veik ne gabalais į paklodes renkasi ir kraunasi į sunkvežimius, arba, kai pamatę Libijos armijos kovines brigadas, sprunka kaip išmanydami. Po kurio laiko tokie „sukilėliams“ ir NATO nepalankūs reportažai iš Youtube dingdavo; bent aš jų jau neberandu.

                                        Kai į Misratą tiekė „humanitarinę pagalbą“, tai tie bandiūgos ginklavosi nerusiškais vamzdžiais; pradžioje jie buvo ginkluoti rusiškais. Dabar Libijos armija užminavo uosto prieigas ir iš pabūklų lopyja kiekvieną artėjantį link Misratos laivą. Riesta dabar likusiems Misratoje – maisto ir medikamentų atsargos senka, miestas nebegyvenamas. Tik bandidtų grupuotės, kurios niekam niekaip nepavaldžios ir neataskaitingos, siautėja (pvz., rekvizuoja gyventojo sunkvežimį kovai su Gadafio pajėgomis). Gadafis nesivargina dėl to miesto (nelabai, matyt, jis jam dabar reikalingas), bet ir neatiduoda iki galo, kad JAV ir Vakarai neskalambrytų apie Gadafio pralaimėjimus.

                                        Dėl kariuomenės. Tie daliniai, kurie buvo Bengazyje, yra nebe Gadafio. Išdavikai vadai pasirinko kitą pusę.

                                        Gentis apie Bengazį visada buvo priešiškai nusiteikusi Tripolitanijai. Gal todėl Gadafis ir numojo ranka į tą miestą, nors armija jau praktiškai buvo Bengazio priemiesčiuose, bet netikėtai atsitraukė. Spėju, kad tausoja resursus atremti NATO įsiveržimą sausuma, arba bent jau nutolinti tą datą. Kad nėra įsiveržimo sausuma, liudija, kad NATO įvertina tai, jog vis dar dantis atsipjautų į Gadafiui ištikimas jėgas. Todėl jas ir bomborduoja nepaliaujamai. Ir dar skundžiasi, kad trūksta lėktuvų – atstumai tolimi ir Libija nemenka savo teritorija.

                                        Pasižiūrėjau Tripolį per Youtube. Normaliausias miestas. Vilnius tokios tvarkos dar galėtų pavydėti. Įsivaizduoju, kaip būtų, jei Gadafis ir jo aplinka nusileistų. Miestas būtų nusiaubtas ir sunaikintas, o neužilgo būtų kai Bengazyje – separatistinė vyriausybė prašo paramos maistu, nes gegužio pabaigoje jis baigsis. Taip pat ir pinigai. O tie uždurininti idiotai Bengazyje galvoja, kad jei nuvers Gadafį ir panaikins socialistinę santvarką, tai gyvens geriau, nei prie Gadafio ir visai negalvoja kodėl NATO ir JAV taip pluša tų „sukilėlių“ naudai.

                                        Ką tik atradau naują video, kaip Gadafiui lojalios pajėgos sutrynė sukilėlius, net tankais ginkluotus, į miltus. Nežinau, kaip įkelti video; nuoroda: http://www.youtube.com/watch?v=T11L1...eature=related. Libijos vėliava – žalia.
                                        Paskutinis taisė Combat; 2011.05.06, 23:38.
                                        Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                                        Comment


                                          Įdomus straipsnis, apie politinę kovą Irane tarp Ajatolų ir Ahminedžado:
                                          http://www.lenta.ru/articles/2011/05/06/magic/
                                          Žodžiu, anas pasaulis aktyviai dalyvauja toje kovoje: į trasą eina džinai, netolima pasaulio pabaiga, šeitanas ir tt.
                                          Seniai taip nesijuokiau.
                                          Конечно, так просто взять и арестовать руководителя президентской администрации затруднительно. Для этого требуются какие-то доказательства инфернальности его натуры. Но в иранских тюрьмах, куда уже попали колдуны рангом помельче, умеют разговорить любого - никакие джинны не помогут. Показаний против Машеи долго ждать не придется. Тем более что он и сам ранее говорил немыслимые вещи, вроде "иранцы - друзья всех народов мира, даже израильтян". Ну очевидно же, что в него вселился шайтан.
                                          Paskutinis taisė kzinas; 2011.05.07, 15:27.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X