Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė andyour Rodyti pranešimą
    Turkija gal ir nėra Vakarų Europa, bet lyg ir nepuldinėja aplinkinių šalių. Sunku taip iškart pasakyti, kaip ten Turkijoje yra.
    Taip, lyg ir nebuvo invazijos į vieną gretimą salą, ir iki pat dabar kartais neįsiveržia kaikur, neapšaudo ar nepabombarduoja Tau sunku pasakyti? Tai niekas ir netempia už liežuvio.
    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

    Comment


      Parašė kesylis Rodyti pranešimą
      Lettered: "Tai siūlote vėl sienas perbraižinėti, lyg Ukrainos būtų mažai?". Šiuolaikinė Sirijos teritorija tėra kolonijinio valdymo liekana, visiškai neatitinkanti gyventojų etninės sudėties, opastaruosius 45 metus valdžią uzurpavęs žiaurus mažumos rėžimas. Išsaugoti sienas- tai išvyti 18 mln gyventojų. Tikra rožinė Putino svajonė. Gal buvo galima galvoti apie sienų išsaugojimą 2011 metais- pakeinčiant Damasko valdžią nors kažkiek demokratiškai rinktu parlamentu- bet tam priešinosi labai Kremlius- dabar po 5 -kių metų turime dėsningą pasekmę. Ukrainos pvz. visai netinkamas: ten ukrainiečiai, ar ukrainietiškai mastatntys rusakalbiai sudaro daugumą- visiški maskviniai vienetai Krymas, LNR/DNR turi tiek kiek sugebėjo užgrobti RF armijos dėka. Siriojoje yra taip, kad Krymas,LNR/DNR stengtusi okupuoti visą UKR treritoriją...taigi visiška utopija (bet Rusijai tai tinkamas variantas- ji kažko panašaus siekė Ukrainoje- dabar veikia čia). Kaip minėjau- Kremlius yra pagrindinis nestabilumo veiksnys- provokuoja didelius srautus pabėgelių į EU ir destabilizuoją šia sąjungą, skatina vis aštrėjantį Šiitų/sunitų konfliktą artimuose rytuose- taip tikėdamasis sukelti chaosą naftą tiekiančiose šalyse.
      Kas ten turėjo kolonijas ir sienas braižė, Rusija? Bet ne tame esmė, iki tol, kol Vakarai nepradėjo neramumų Sirijoje jei ne tiesiogiai remdami įvairius IS, bent bent su tyliu pritarimu arabams ir nieko nedarymu, šalis gyveno taikoje. Aišku demokratijos nebuvo, bet jos taip pat nėra pas saudus ir kitose arabų šalyse, tik niekam kažkodėl tas nekliūna ir niekas neplanuoja ten demokratijos įvedinėti. Akivaizdu, jog buvo tikimasi, kad Assadas bus nuverstas panašiai kaip Gaddafis Libijoje, bet gavosi visiška nesėkmė, įsisiautėjo IS, šalis sugriauta, milijonai pabėgėlių ir žuvusių.
      Flickr

      Comment


        Kas ten turėjo kolonijas ir sienas braižė, Rusija?
        O Rusija iki pat šios dienos yra nedidelė metropolija ir prijungtos didžiulės kolonijos. Pavyzdžiui, tokia Jakutija tai čia Rusija?

        Comment


          Parašė J.U. Rodyti pranešimą
          O Rusija iki pat šios dienos yra nedidelė metropolija ir prijungtos didžiulės kolonijos. Pavyzdžiui, tokia Jakutija tai čia Rusija?
          Taip, Jakutija yra pasaulio pripažinta Rusijos dalis. Kaip Tibetas yra Kinijos dalis, Kalifornija - JAV dalis, Katalonija - Ispanijos dalis.
          Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

          Comment


            Parašė J.U. Rodyti pranešimą
            O Rusija iki pat šios dienos yra nedidelė metropolija ir prijungtos didžiulės kolonijos. Pavyzdžiui, tokia Jakutija tai čia Rusija?
            Beabejo, kaip ir pvz. Gibraltaras yra Jungtinė karalystė.
            Flickr

            Comment


              Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
              Taip, Jakutija yra pasaulio pripažinta Rusijos dalis. Kaip Tibetas yra Kinijos dalis, Kalifornija - JAV dalis, Katalonija - Ispanijos dalis.
              O kas gi iš tikro yra tas taip vadinamas pasaulis, kuris viską pripažįsta arba ne? Tai yra rusų, kinų ir jų satelitų komanduojama JTO, pasaulio pliurpykla kurioje Stalino palikimu, t.y. veto teise naudojasi Putinas. Tai absoliučiai neveiksni ir tik marginaliems režimams reikalinga organizacija. Pokario suokalbio su Stalinu produktas, kurį seniai laikas išvaikyti arba iš pagrindų reformuoti, kas nerealu.
              Juokinga ir graudu žiūrėti kaip po šiuo stogu pasaulio demokratijų vadovai spaudžia rankas patiems kruviniausiems diktatoriams.

              Comment


                Skaitantiems rusiškai:

                И где производственные мощности?
                http://www.kasparov.ru, 2015.10.28

                Trumpai - žurnalisto Arkadijaus Babčenko pastebėjimai, kad šalis, kuri neseniai grąsino paversti JAV radioaktyviais pelenais ir užimti Kijevą per kelias valandas, gana riboto mąsto karinės operacijos aprūpinimui Sirijoje turi pirkti 8 laivus iš Turkijos, o korporacija "Taktinė raketinė ginkluotė" turi pradėti dirbti 3 pamainomis, kad sugebėt aprūpint 2 (dvi) eskadriles Sirijoje raketine ginkluote.
                "Ребят, вы ж вроде как вставать с колен собирались..."

                Comment


                  Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                  Juokinga ir graudu žiūrėti kaip po šiuo stogu pasaulio demokratijų vadovai spaudžia rankas patiems kruviniausiems diktatoriams.
                  Ponas gal turėjot omeny JAV ir Saudo Arabiją?

                  Comment


                    Parašė Dadis Rodyti pranešimą
                    Ponas gal turėjot omeny JAV ir Saudo Arabiją?
                    Šituos irgi.

                    Comment


                      Aleppo Jaish al Islam (Aleppo pietus) ir toliau sekmingai byra:

                      Jei pavyks iveikt Al Quaeda (Ahrar + Nusra) pasipriesinima Hadir (pietvakariu Aleppo), bus galima atsikovoti is fanatiku visa Alepa, nes nukirs tiekimo grandine is Idlib sultonato, o kurdai ir taip neleidzia Jaish al Fateh, Jaish al Islam ir kitiem dzihadistam vezti ginklus per savo teritorijas is Turkijos

                      Hamas, siuncia linkejimus savo draugeliui Erdoganui


                      Kaip viskas prasidejo. Pukuoti teroristai saudo ir siam video nusauna viena is neginkluotu riausiu policiju. Ankstyvi 2011 metai ir pati konfliktu pradzia. Negi galima tiket, kad kai saudo i policija ir armija, pastarosios neatsakys ar tieisog susitaikys su ju zudimais?

                      https://twitter.com/HK2307/status/661144620668096512


                      Syrian Arab Army lazdavojasi is pastaruju dienu dzihadistu keliamu nuotrauku is fronto:



                      Vakar buvo atidarytas Khannaser kelias ir vyko siuksliu kuopimo darbai. Cia matome susirinktus pukuotus sukilelius is Daesh
                      Paskutinis taisė ViR2; 2015.11.03, 08:57.

                      Comment


                        Regis pasirodo vis daugiau įrodymų ir kalbų, kad Rusijos lėktuvo katastrofos pagrindinė priežastis buvo sprogimas lėktuve, nors dar ir per anksti darytis kažkokias vienareikšmes išvadas.

                        „Iš skrydžio pilotų pokalbių su dispečeriais aiškėja, kad likus keturioms minutėms iki lėktuvo dingimo iš radarų, padėtis lėktuve buvo normali, ekipažas su dispečeriais bendravo įprastai, nebuvo jokių ženklų, kad lėktuve kažkas genda, ekipažas apie kokius nors sutrikimus taip pat neskelbė“, – teigė šaltinis.

                        „Sprendžiant iš įrašo, neeilinė padėtis ištiko staiga ir lėktuvo įgulai buvo netikėta“, – sakė šaltinis.

                        „Nors negalime visiškai atmesti lėktuvo gedimo tikimybės, toks aiškinimas būtų neįprastas, atsižvelgiant į katastrofos aplinkybes“, – tikina ataskaitos autoriai.

                        Kaip rašo rbc.ru, ekspertų manymu, įrangos gedimo atveju lėktuvo pilotai greičiausiai būtų pajėgūs manevruoti ir iki susidūrimo su žeme lėktuvas būtų skridęs be kokių nors katastrofiškų padarinių.

                        „Atsižvelgiant į nedidelę alternatyvių scenarijų tikimybę labiausiai tikėtinu lėktuvo kritimo paaiškinimu atrodo sprogmuo lėktuve“, – daro išvadą ataskaitos rengėjai.

                        delfi

                        JAV palydovas, stebintis Žemės paviršių infraraudonųjų spindulių diapazone, Rusijos keleivinio lėktuvo „Airbus A321“ katastrofos virš Sinajaus pusiasalio metu šioje teritorijoje užfiksavo šiluminius žybsnius, pranešė televizijos kanalas „CBS News“.
                        Televizijos kanalo NBC šaltinis, dirbantis JAV vyriausybinėse struktūrose, pareiškė, kad tai gali liudyti sprogimą „Kogalymavia“ kompanijos lėktuve: sprogo arba į vidų įneštas užtaisas, arba degalų bakas.

                        15min
                        tuo tarpu tiek Rusija, tiek Egiptas aktyviai kartoja, kad 'lėktuvas nebuvo numuštas teroristų', tik tiek, kad kalbėdami apie teroristų ataką tiek vieni, tiek kiti visuomet pabrėžia, kad lėktuvas nebuvo 'numuštas', kas daugiau mažiau aišku buvo nuo pat pradžių, nes ISIS neturi tokių galingų ginklų. Tačiau nė žodeliu nėra paneigiama kita pagrindinė versija, kad lėktuve sprogo bomba. Jau eina 4 diena po katastrofos, tai yra pakankamas laiko tarpas, kad surinkti įrodymus arba bent jau išsiaiškinti ir paneigti bombos lėktuve teoriją. Tačiau niekas nepaneiginėja, tik vis pakartoja, kad 'lėktuvas nebuvo numuštas teroristų'. Jeigu lėktuvo katastrofos priežastis ištiesų yra ISIS padėta bomba - tokiu atveju tai labai blogos naujienos tiek Egiptui, tiek Rusijai. Egiptui tai labai svarbu dėl pagrindinio šalies pajamų šaltinio - turizmo, kuriam smarkiai atsilieptų naujienos sužinojus, kad ISIS Egipte sprogdina lėktuvus. Rusijai tai labai nenaudinga yra dėl to, kad didžiausia Rusijos istorijoje aviakatastrofa ir virš 200 žuvusiųjų būtų ne kas kita, kaip sąskaita Rusijai dėl jos veiksmų Sirijoje, tai Putinui būtų viena prasčiausių naujienų, kokia tik gali nutikti dėl Sirijos.

                        Ir nors sprogmens lėktuve versijos dar vis nereikėtų laikyti pagrindine, tačiau mano supratimu jos tikimybė tik didėja ir jeigu tai ir yra priežastis, ankščiau ar vėliau tiesa paaiškės, daug laiko slepiant priežastį veikiausiai ištempti nepavyktų.

                        Comment


                          kodel tai butu bloga naujiena Putinui? su tokiu visuomenes palaikymu ir parankia ziniasklaida operacija Sirijoje igaus tik dar didesni palankuma visuomeneje, nebutu nieko keisto jei atsirastu siulanciu pasiusti sausumos pajegas ir atkersyti uz lektuvo aukas.

                          Comment


                            Putinas išties turi didelį visuomenės palaikymą, beto valdo žiniasklaidą ir visą sistemą, dėl to jam norint pradėti karą Sirijoje nėra būtinas civilinio lėktuvo numušimas. Valdoma žiniasklaida Rusijoje gerai užmaskuoja rusų aukas Sirijoje, dėl ko eiliniams rusams atrodo, kad karas Sirijoje yra nemokamas, kaip kad nemokamai gavo ir Krymą. Tačiau supratimas, kad už viską galų gale reikia mokėti, gali ateiti pajutus ekonomines sankcijas dėl Krymo, o Sirijos atveju geriausias būdas paskatinti tą supratimą yra didžiausia Rusijos istorijoje aviakatostrofa, nusinešusi virš 200 gyvybių. Aš nesakau, kad tai yra koks nors game changeris ir kad rusai po tokio įvykio atsipeikės. Tačiau tai yra blogiausia, kas tik Putinui gali nutikti Sirijoje. Jeigu jis nori suaktyvinti ataką Sirijoje - jis tą laisvai gali padaryti ir be lėktuvų katastrofų, tačiau jeigu jis norės pasitraukti iš Sirijos - tai kaip tą reikėtų padaryti po to, kai teroristai ištaškė lėktuva su 200 rusų?
                            Taigi Putinui nereikia visuomenės leidimo karui su Siriją, jis leidimus išsidavinėja pats. O tada propagandinė žiniasklaida pradeda užmaskuoti jo tuos veiksmus ir tai išpradžių nėra sunku. Sunku užmaskuoti pasirado tada, kada žmonės pradeda suprasti tokių veiksmų kainą, kaip kad ekonominę krizę dėl Krymo, ar aviakatastrofą dėl Sirijos. Tik nesakau, kad tai būtinai persvers svarstykles į kitą pusę, tik tiek, kad ekonominė krizė už Krymą ir aviakatastrofa už Siriją yra ta didžiausia kaina, kurią Putinui reikia sumokėti, tiesiog nesugalvoju kas jo atveju galėtų būti blogiau.

                            Comment


                              Parašė Galis Rodyti pranešimą
                              kodel tai butu bloga naujiena Putinui? su tokiu visuomenes palaikymu ir parankia ziniasklaida operacija Sirijoje igaus tik dar didesni palankuma visuomeneje, nebutu nieko keisto jei atsirastu siulanciu pasiusti sausumos pajegas ir atkersyti uz lektuvo aukas.
                              Dieną prieš tai, kai 1989 metų gruodyje Rumunijos diktatorius Čaušesku buvo sušaudytas, jo oficialūs palaikymo reitingai buvo 99 proc.
                              Aš neliūdnas - aš blaivus

                              Comment


                                Beje, Putino atstovas spaudai šiandien pareiškė
                                "Any sort of hypothetical thoughts in regard to this are completely inappropriate. Again, these are completely different stories, absolutely different issues that don’t need to be connected," Peskov told journalists.
                                kitaip tariant, jeigu tai ir yra nelaimingas atsitiktinimus ar pan., tai Rusija tą vistiek iškart bando atskirti nuo operacijos Sirijoje ir parodyti kad tai du skirtingi dalykai, nei kad bandytų pasinaudoti situacija savo veiksmams Sirijoje pateisinti. Vadinasi iš propagandinės perspektyvos žiūrint lėktuvo katastrofa yra nieko gero Rusijai.

                                beto tolesnis jo pareiškimas skamba maždaug taip:
                                "There is a huge number of speculations on both of these [Russian airstrikes in Syria and the A321 crash]. We have said a number of times that while the investigation is ongoing, you can speculate as much as you’d like, but that doesn’t mean that there is any relationship to the actual situation. As soon as the investigation begins to reveal information, it will be provided to the public."
                                t.y. vėlgi, nepaneigia, jog tai galėjo būti teroristinis išpuolis, nepaisant to, kad jie jau neabejotinai žino bent jau tai, ar tai įvyko dėl techninės, ar dėl sprogimo priežasties. O jeigu žino priežastį ir ji nėra teroristinė, vadinas iškart tą žinutė ir turėtų ištransliuot pasauliui, o ne sakyt 'neskubėkim su diskusijomis, palaukim tyrimo'. Tai, kad lėktuvas nebuvo numuštas raketa, jie ištransliavo tikriausiai nepraėjus nė kelioms valandoms po katastrofos.
                                Paskutinis taisė Eidvis; 2015.11.03, 11:58.

                                Comment


                                  Parašė geriantis Rodyti pranešimą
                                  Dieną prieš tai, kai 1989 metų gruodyje Rumunijos diktatorius Čaušesku buvo sušaudytas, jo oficialūs palaikymo reitingai buvo 99 proc.
                                  O kokie buvo realūs?
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                    Regis pasirodo vis daugiau įrodymų ir kalbų, kad Rusijos lėktuvo katastrofos pagrindinė priežastis buvo sprogimas lėktuve, nors dar ir per anksti darytis kažkokias vienareikšmes išvadas.






                                    tuo tarpu tiek Rusija, tiek Egiptas aktyviai kartoja, kad 'lėktuvas nebuvo numuštas teroristų', tik tiek, kad kalbėdami apie teroristų ataką tiek vieni, tiek kiti visuomet pabrėžia, kad lėktuvas nebuvo 'numuštas', kas daugiau mažiau aišku buvo nuo pat pradžių, nes ISIS neturi tokių galingų ginklų. Tačiau nė žodeliu nėra paneigiama kita pagrindinė versija, kad lėktuve sprogo bomba. Jau eina 4 diena po katastrofos, tai yra pakankamas laiko tarpas, kad surinkti įrodymus arba bent jau išsiaiškinti ir paneigti bombos lėktuve teoriją. Tačiau niekas nepaneiginėja, tik vis pakartoja, kad 'lėktuvas nebuvo numuštas teroristų'. Jeigu lėktuvo katastrofos priežastis ištiesų yra ISIS padėta bomba - tokiu atveju tai labai blogos naujienos tiek Egiptui, tiek Rusijai. Egiptui tai labai svarbu dėl pagrindinio šalies pajamų šaltinio - turizmo, kuriam smarkiai atsilieptų naujienos sužinojus, kad ISIS Egipte sprogdina lėktuvus. Rusijai tai labai nenaudinga yra dėl to, kad didžiausia Rusijos istorijoje aviakatastrofa ir virš 200 žuvusiųjų būtų ne kas kita, kaip sąskaita Rusijai dėl jos veiksmų Sirijoje, tai Putinui būtų viena prasčiausių naujienų, kokia tik gali nutikti dėl Sirijos.

                                    Ir nors sprogmens lėktuve versijos dar vis nereikėtų laikyti pagrindine, tačiau mano supratimu jos tikimybė tik didėja ir jeigu tai ir yra priežastis, ankščiau ar vėliau tiesa paaiškės, daug laiko slepiant priežastį veikiausiai ištempti nepavyktų.
                                    Sprogimas lėktuve galėjo būti ir ne dėl bombos. Kaip Japan Airlines Flight 123.

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą
                                      Sprogimas lėktuve galėjo būti ir ne dėl bombos. Kaip Japan Airlines Flight 123.
                                      Ten parašyta, kad uodega jau buvo pažeista prieš 7 metus vieno nusileidimo metu.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                        O kokie buvo realūs?
                                        O kas yra realūs? Kas pasakys kiek realūs Putino reitingai?
                                        Aš neliūdnas - aš blaivus

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Sprogimas lėktuve galėjo būti ir ne dėl bombos. Kaip Japan Airlines Flight 123.
                                          Yra buvę ir daugiau tokių atvejų, pvz. https://en.wikipedia.org/wiki/China_Airlines_Flight_611

                                          Lėktuvas sensta, jei tinkamai neprižiūrimas - atsiranda nedidelių įtrūkimų, kurių iš pradžių gali nepastebėti, bet jie išplinta. Jei lėktuvas netinkamai remontuotas po avarijos, rizika dar didesnė. Skrendant ir esant perkrovoms įtrūkimai didėja kol galų gale lėktuvas tiesiog subyra ore nesant jokio sprogimo.
                                          Post in English - fight censorship!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X