Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė tomtom Rodyti pranešimą
    Sunku pasakyti, turbūt ir patys nežino. Lietuvai tiesiog reikia naujos liberalios partijos su šviežiu požiūriu ir be istorijos.

    O kur nauji lyderiai? Išmetinėjant žmones su laiku tiesiog partijos neliks.

    Aišku dalis balsuos, dalis vis dar balsuoja ir už Zuoką, bet aš drįsiu paprognozuoti, kad jeigu TS nepasims tų balsų, tai tuomet juos perims žalieji, o liberalų rinkėjų skaičius bet kokiu atveju kris į savo įprastą lygį arba dar žemiau.

    tas 'reikia naujų liberalų, nes šitie jau blogi' posakis man nelabai patinka Apskritai man nepatinka idėja kurti naujas partijas, nes partijos esmė turėtų būti kiek gali atsijoti tinkamus ir netinkamus žmones į politiką. Tas sijojimas vyksta taip: tampi jaunuoju liberalu, priklausai visokiems būreliams ir visuomeninėms iniciatyvoms. Pasižymi -> išrenkamas į savivaldybę. Pasižymi -> išrenkamas į Seimą. Pasižymi -> gauni atsakingas pareigas partijoje. Atsižymi -> išrenkamas partijos pirmininku. Politiko kelias turi būti grįstas evoliucija, o ne revoliucija, kaip dabar su valstiečiais kurie pririnko iš visų pakampių neaiškių žmonių, su neaiškiom pažiūrom, neaiškia patirtimi ir neaiškiais gebėjimais.

    Žinoma liberalai suklupo su korupciniu skandalu, bet tiek to, tai jau praeitis. Dabar jiems reikia žiūrėti į ateitį ir tą bando daryti - pirmieji Lietuvoje skelbia pirminius rinkimus, t.y. dėl kandidato į Jonavos merus galės balsuoti visi jonaviškiai. Kurie iš kelių liberalų išrinks tą, kuris varžysis dėl mero posto. Panašiai, kaip USA yra. Ir manau sveikintina strategija, nes tokiu būdu daugiau žmonių įtraukiama į dalyvavimą politiniame gyvenime.

    Comment


      Parašė J.U. Rodyti pranešimą
      Gabrielius yra užaugęs visai kitoje aplinkoje ir balsuočiau už jį.
      Gabrielius užaugęs nedarnioje šeimoje. Tėvai išsiskyrę, pats gyveno su seneliais. Jaunuoliui aiškiai stigo motinos meilės, todėl jam dar nepilnamečiui (?) vyresnė moteris užstatė vaiką. Žinant šią istoriją ne toks keistas ir Gabrieliaus, kaip nuskriausto vaiko, elgesys per paskutinius rinkimus.
      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

      Comment


        Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
        Norėčiau, kad jūs būtumėt teisus, bet deja nemanau, kad čia tokia situacija... Taip jie laimėjo ant populizmo bangos. Bet darbo partija 2004 taip laimėjusi nesužlugo per 3 metus.
        Ką valstiečiai populistiškai žadėjo daugiau nei konservatoriai, liberalai, socdemai ir tie patys darbiečiai? Kiek pamenu tai kaip tik konservatoriai siūlė didžiausius atlyginimus ir pensijas, bet žmonės ant to neužkibo. Valstiečiai laimėjo dėl to, kad rinkėjams atsibodo ir nusivylė socdemais ar konservatoriais valdžioje ir nusprendė ką nors naujo pabandyti, nors tie nauji nieko ypatingo net nežadėjo.
        Paskutinis taisė Lettered; 2017.01.10, 10:26.
        Flickr

        Comment


          Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
          Norėčiau, kad jūs būtumėt teisus, bet deja nemanau, kad čia tokia situacija... Taip jie laimėjo ant populizmo bangos. Bet darbo partija 2004 taip laimėjusi nesužlugo per 3 metus.
          Na, gal aš kiek perdėtai išsireiškiau Darbo partija ant populizmo bangos laimėjusi 40 vietų 2004 metais ir pirmą vietą rinkimuose, per sekančius rinkimus gavo vos 10 vietų, t.y. vos išsilaikė nesužlugus. Valstiečiai turbūt irgi nežlugs, galbūt netgi kokia 20 vietų laimės per sekančius rinkimus, tačiau tikrai nemanau, kad jie galėtų pakartoti savo šių metų sėkmę. Tiesiog jau toks tas jų rinkėjas, kad per kiekvienus rinkimus vis naujų gelbėtojų ieško.

          Comment


            Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
            TSLKD reikia laimėti atgal pensininkus, pripažinti komunikacijos klaidas per krizę, gražinti bent pensijas į jų buvusį lygį ir komunikuoti, kad čia mes jas ir gražinome, nes jei pensininkai sukurs priežastinį ryšį tarp pensijų padidėjimo ir LVŽS buvimo valdžioje - TSLKD neturi jokių šansų kituose rinkimuose. Vertibes tos pačios, bet vieni atėmė, o kiti davė.
            Tai kad jūsų močiutė nebalsavo už TS yra labiau išimtis. Konservatorių pensininkai yra viena patikimiausių rinkėjų grupių.

            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
            tas 'reikia naujų liberalų, nes šitie jau blogi' posakis man nelabai patinka .... Politiko kelias turi būti grįstas evoliucija, o ne revoliucija, kaip dabar su valstiečiais kurie pririnko iš visų pakampių neaiškių žmonių, su neaiškiom pažiūrom, neaiškia patirtimi ir neaiškiais gebėjimais.
            Tai jūs turbūt nematėt ir prieš rinkimus koks milžiniškas politinis vakuumas buvo Lietuvoje susidaręs. Naujas judėjimas nebūtinai turi būti revoliucinis, priešingai, mums dabar reikia, kad pagaliau būtų atsigręžta į vertybes.
            Aš tikiu, kad pvz. toks asmuo kaip V.Lašas (kuris jau parodė, jog turi politinių ambicijų) galėtų labai sėkmingai suburti aplink save progresyvių pažiūrų žmones, kurių tarpe būtų ir labai nemaža dalis liberalių pažiūrų rinkėjų.

            Comment


              Parašė tomtom Rodyti pranešimą
              Tai kad jūsų močiutė nebalsavo už TS yra labiau išimtis. Konservatorių pensininkai yra viena patikimiausių rinkėjų grupių
              Ne išimtis! Pensininkai masiškai nebebalsavo už TSLKD. Pažiūrėkit į Kauną pvz. Konservatoriai laimėję visą Vilnių gavo tik VOS VOS daugiau balsų nei 2012. Tai jeigu Vilniaus dalis marginaliai išaugo, tai kažkuri reiškia smarkiai susitraukė, atspėkite kuri.
              Taigi paaiškinau mechanizmą kaip tas vyko. Čia yra wishful thinking galvoti, kad tie pensininkai nejudinami ir visada balsuos vienodai - juos irgi galima daėsti. Be to anksčiau nebuvo jiems alternatyvos, o dabar buvo puiki - Matijošaitis Kaune (tapatinamas su Karbauskiu) ir Skvernelis provincijoje (užstojo pareigūną, kuris nušovė kontrabandininką, pasiuntė Graužinienę, davė atkirtį prezidentei ir t.t.)

              Comment


                jeigu Kauno pensininkai dar kažkiek už konservatorius balsavo, tai provincijos pensininkai jau seniausiai už konservus nebebalsuoja. Čia man rodos toks daugiau stereotipas yra ir tai gerai matosi ir pagal tai, kad tose vietose, kur gyvena daugiausiai pensininkų, konservatoriai gauna mažiausiai balsų, o daugiausiai gauna ten, kur yra daugiausiai jaunimo - t.y. didžiuosiuose miestuose, ypač Vilniuje. Tačiau būtų labai gerai, jei visgi konservams pavyktų atgauti tuos pensininkų balsus.

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                  Na, gal aš kiek perdėtai išsireiškiau Darbo partija ant populizmo bangos laimėjusi 40 vietų 2004 metais ir pirmą vietą rinkimuose, per sekančius rinkimus gavo vos 10 vietų, t.y. vos išsilaikė nesužlugus. Valstiečiai turbūt irgi nežlugs, galbūt netgi kokia 20 vietų laimės per sekančius rinkimus, tačiau tikrai nemanau, kad jie galėtų pakartoti savo šių metų sėkmę. Tiesiog jau toks tas jų rinkėjas, kad per kiekvienus rinkimus vis naujų gelbėtojų ieško.
                  Heh... Ką darė DP laimėjusi? Verslą iš valdžios, korumpuoti šunsnukiai buvo ir tiesiogiai blogino gyvenimą. Ką darė socdemai 2012? Vaidino, kad stengiasi, bet realiai puikiai tebevyko nepotizmas, tvarkė savo biznio reikalus, nesirūpino šalimi.
                  Kas kritiškai pasikeitė dabar? Vyriausbė suburta ne pagal partinį bilietą, tikrai profesionaliausia iš visų buvusių. Jie tikrai neturi jokio intereso būti korumpuoti, ne tokie žmonės. Jie stengsis ir dirbs, kad tikrai pagerinti gyvenimą. Gal jiems nesiseks, bet a) jie tikrai vogs mažiau, jei išviso vogs, b) yra realių galimybių, kad bus pradėta normali aukštojo mokslo reforma ir pajudinta medicinos sistema. Kukuraitis su Majausku ir Šakaliene daug dėmesio skiria socialinėms problemoms ir t.t.
                  Jeigu jiems pavyks (o tikiuosi, kad pavyks, nes jau laikas pradėti daryti 25 metus vėluojančius darbus) 2020 LVŽS laimės DAR daugiau balsų nei dabar. Ar norėčiau vėl matyti LVŽS? Ne. Bet taip bus. Kalčiausias čia vienareikšmiškai - Masiulis.

                  Comment


                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                    Konservatoriai renka naują lyderį. Kandidatai: G. Landsbergis, Ž. Pavilionis, P. Saudargas, M. Majauskas.

                    Ką rinktumėtės jūs? (trolių nuomonė neįdomi)
                    Mano eiliškumas man rodos būtų toks: Pavilionis, Landsbergis, Majauskas, Saudargas.

                    edit: pasirodo dar ir A. Bilotaitė kandidatuoja.
                    Pavilionis arba Landsbergis Majauskas ir Saudargas tradiciniam elektoratui neitiktu. Tiek vienas tiek kitas yra gan silpni ir greiciausiai atbaidytu tradicinius pensininkus. Landsbergis pernelyg anksti isivele ir jam butu buve daug geriau pabuti antru numeriu ir uzsiauginti palaikyma.

                    Visgi noreciau pamatyti Pavilioni. Tai vienas is nedaugelio LTU politiku, kuris kisasi i reikalus uz sienos beveik tiek pat, kiek ir salies viduj + turi nemaza palaikyma Briuselyj ir tarp JAV demokratu

                    Comment


                      O šiaip TSLKD vedami Landsbergio irgi yra egoistai ir dar kvaili. Patys nenuėjo į koaliciją dėl GL ambicijų. Nors žmonės norėjo juos matyti. Buvo aiškiai parodyta, kad senoji valdžia įgrįso, bet dėl pačių TSLKD ambicijų (GL), LVŽS turėjo paimti į koaliciją smarkiai nukraujavusius socdemus. Kad jie ėjo, aišku, irgi patys durni, nusprendė išnykti, bet gal ir laikas komunistams į kapus.

                      Ką dabar bando daryti TSLKD man labai nepatinka, jie išėjo į opoziciją ir nusprendė palikti naujokus vienus, kad jie sufailintų ir dar specialiai daužyti juos iš opozijos. Nors LVŽS vyriausybė turi realių vilčių padaryti taip reikiamų pokyčių. Kai tuo tarpu galėjo eiti kartu į koaliciją kaip mažasis brolis, pertvarkyti komunikaciją, kartu gerinti Lietuvą ir rodyti, kad jie profesionalesni ir jie atsakingi už geruosius darbus pabrėžiant LVŽS nepatyrimą. Bet bent kartu siekti bendro rezultato. Atsiprašyti pensininkų ir dėti visas pastangas (turint tam galią), pensijų atstatymui ir pakėlimui. 2020 gautų daugiau balsų (arba tiek pat), liberalų dalis išaugtų, nes auga jaunimas ir būtų galima formuoti dešniųjų vyriausybę. O dabar - LVŽS triumfas 2020 užprogramuotas. Landsbergis tikrai sudegė.

                      Comment


                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                        jeigu Kauno pensininkai dar kažkiek už konservatorius balsavo, tai provincijos pensininkai jau seniausiai už konservus nebebalsuoja.
                        Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                        Ne išimtis! Pensininkai masiškai nebebalsavo už TSLKD.
                        Apie tuos, kurie niekad nebalsavo aš ir nekalbu. Jūs statistiką pažiūrėkit, TS gavo rekordiškai daug balsų, nesuprantu, apie ką kalba eina? Vienamandatėse suveikė naujos politinės jėgos sugebėjusios suvienyti balsuojančiuosius prieš efektas ir tiek.

                        Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                        Ar norėčiau vėl matyti LVŽS? Ne. Bet taip bus. Kalčiausias čia vienareikšmiškai - Masiulis.
                        Išvardinot gerus dalykus apie žaliuosius ir tuomet, kad nenorėsit vėl jų matyt ir apkaltinat vieną asmenį. Tai tik parodo kokioj tragiškoj padėtyje (iš jūsų ir tokių rinkėjų kaip jūs taško) Lietuvos politika.
                        Aišku galima vadovautis emocijomis, bet šiuo metu žalieji yra geriausia, kas galėjo realiai (o ne kažkieno svajonėse) nutikti.

                        Aš matau kelias dideles bėdas: 1. pasikartosiu, bet reikia šviežios naujos liberalios partijos aplink kurią galėtų burtis progresyvūs žmonės ir ateities kartos.
                        2. TS susiskaldymas ir jų tikėjimas dabartiniais liberalais.
                        Paskutinis taisė tomtom; 2017.01.10, 11:00.

                        Comment


                          Parašė tomtom Rodyti pranešimą
                          Tai jūs turbūt nematėt ir prieš rinkimus koks milžiniškas politinis vakuumas buvo Lietuvoje susidaręs. Naujas judėjimas nebūtinai turi būti revoliucinis, priešingai, mums dabar reikia, kad pagaliau būtų atsigręžta į vertybes.
                          Aš tikiu, kad pvz. toks asmuo kaip V.Lašas (kuris jau parodė, jog turi politinių ambicijų) galėtų labai sėkmingai suburti aplink save progresyvių pažiūrų žmones, kurių tarpe būtų ir labai nemaža dalis liberalių pažiūrų rinkėjų.
                          Lasas atraktyvus tik didmiesciu gyentojams, deja valdzia Lietuvoj renka bambaliniai ir kaimas, o jiems reikia mesaju, tokiu kaip Karbauskis, Vyktariukas, Prietaisas, Paxas ir panasus tipazas. Liberalizmo ar progresvymo mintis tokiam rinkejui yra svetima ir suprantama, kaip nuodai

                          Comment


                            Taip, bet aš ir nekalbu apie politinę jėgą, kuri galėtų iškart paimti daugumą seime. Yra labai blogai, kai eilinis gyventojas, neturi už ką balsuoti, arba turi balsuoti už mažesnę blogybę (nors rinkimuose dalyvauja jau penktą kartą), ir yra labai tragiška, kai taip turi daryti žmonės, kurie tiki visąpusiškai turtingos Lietuvos vizija.

                            Comment


                              Pedigree, jūsų citata:

                              "Apie jaunimą pamirškit, jaunimas (normalus) balsuoja už liberalus ir visada balsuos, kaip ir nemažai vidurinio amžiaus žmonių."

                              Jūs aišku esate visažinis ir geriausiai žinoti, kas už ką TURI balsuoti. Aš nebalsuoju ir nekada nebalsuosiu už šiuolaikinius liberalus, nes man absoliučiai liberalizmo politinė doktrina (arba tai į ką ji šiandien išsigimė) nepriimtina kaip primytivi ir minkštakūniška. Už tai mane ant ešafoto ir pakarti! O jeigu dar greitai nemirsiu ant jo, tai užmėtyti akmenimis už telerancijos neturėjimą. Šlyšktu skaityti ir kažką čia sakyti. Neveltui neoliberalizmas daugelyje plotmių tas pats bolševizmas. Balsuokite už kyšininkų partiją, kuri gerai mūsų švietimą iškastravo. Priminsiu, vienam posėdyje G. Steponavičius (tuomet švietimo ministras (sic!) sakė: "svariausia įsisavinti lėšas". Štai ko verta visa toji "ideologija". Ai, ir dar galima rinkti visur visą gyvenimą prakištą žmogų. O mes, mirtingieji, būsime buduliai, nes nebalsavome už "progresyvistus". Tiesiog apgailėtina.
                              Paskutinis taisė R.D.; 2017.01.10, 11:23.

                              Comment


                                ir iskart ir ne iskart, bet nepaimtu Kur pasaulyj yra normali ir protinga valdzia, kuria isrinko del jos progresyvumo, politiku geru CV, proto ir t.t.? Visus renka del populizmo, net tokios salys, kaip JAV (turiu omenyj Obama) isplaukia vien del to, kad nemazai populizmo itraukia i rinkimus Visi politikai renkami per populizma, vieniem jo reikia daugiau (kai vietoj koses galvoj - vakumas), kitiems maziau (kai turi ir taip, ka pasiulyt). Bet dar nei vieno neisrinko del progresyvumo, proto ir t.t.

                                Kiek pazistu Lasa - populizmas ne jo arkliukas ir tikria jis ant jo nejotu

                                Comment


                                  Normaliame pasaulyje turėtų būti taip kad niekas nebalsuoja už velniukus iššokančius ant spyruoklės iš tabokinės. Normalu būtų taip, kad į aukštus postus patenka žmonės praėję žemesnius laiptelius, sakykim savivaldybėse ar panašiai ir ten gerai užsirekomendavę, nesusitepę. Dabar gi ką mes turime - ogi misterius X valdžioje. Dėl tos priežasties kiekvieni rinkimai tai lygtis su daugeliu sprendimų, nieko tvirto ir konkretaus.

                                  Comment


                                    Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                                    Pedigree, jūsų citata:

                                    "Apie jaunimą pamirškit, jaunimas (normalus) balsuoja už liberalus ir visada balsuos, kaip ir nemažai vidurinio amžiaus žmonių."

                                    Jūs aišku esate visažinis ir geriausiai žinoti, kas už ką TURI balsuoti. Aš nebalsuoju ir nekada nebalsuosiu už šiuolaikinius liberalus, nes man absoliučiai liberalizmo politinė doktrina (arba tai į ką ji šiandien išsigimė) nepriimtina kaip primytivi ir minkštakūniška. Už tai mane ant ešafoto ir pakarti! O jeigu dar greitai nemirsiu ant jo, tai užmėtyti akmenimis už telerancijos neturėjimą. Šlyšktu skaityti ir kažką čia sakyti. Neveltui neoliberalizmas daugelyje plotmių tas pats bolševizmas. Balsuokite už kyšininkų partiją, kuri gerai mūsų švietimą iškastravo. Priminsiu, vienam posėdyje G. Steponavičius (tuomet švietimo ministras (sic!) sakė: "svariausia įsisavinti lėšas". Štai ko verta visa toji "ideologija". Ai, ir dar galima rinkti visur visą gyvenimą prakištą žmogų. O mes, mirtingieji, būsime buduliai, nes nebalsavome už "progresyvistus". Tiesiog apgailėtina.
                                    Na gal persistengiau kiek su tuo "visi normalūs". Atsiprašau. Neoliberalizmas ir man labai nepatinka. Bet priminsiu jums, kad tai daugiau konservatorių idealogija, labiausiai stumta Thatcher ir Reagano. Liberalai lietuvoje mano nuomone per daug ekonomiškai konservatyvūs, galėtų turėti daugiau kairumo ir būti centre. Steponavičius visiškas nulis, pilnai Jums pritariu, jo reforma tikrai apgailėtina iki šiol demoralizavusi ir sugriovusi visą aukštąjį mokslą.

                                    Kai sako kyšininkų partija yra labai skaudu, nes kyšininkavo tik viršūnėlės, kai didžioji dalis partijos pokyčių ir permainų norintys progresyvūs žmonės. Bet liberalai, kad ir kokie jie yra, - vienintelė politinė liga Lietuvoje atvirai pasisakanti už mažesnius mokesčius (kurie yra per dideli, priešingai nei JAV liberalai nori didinti mokesčius, kurie yra per maži), gėjų partnerystės įteisinimą, religijos įtakos mažinimą, marihuanos dekriminalizaciją, normalų, o ne davatkišką pagalbinio apvaisinimo įstatymą ir kitus gyvenimo klausimus, kurie svarbūs renkantis kiek valstybėje yra viduramžių ir kiek joje galima gyventi. Visi liberalų siūlymai šiais klausimais yra paremti mokslu, kontraargumentai beveik visada yra emociniai arba religiniai, valstybėse, kuriose gyvenimo kokybė pasaulyje geriausia yra būtent taip, o ne kitaip.

                                    Dėl to joks normalus progresyvus žmogus, kuris yra laisvas ir nesukaustytas religinių tiesų, bei nori gyventi modernioje valstybėje niekada nebalsuos už kitą partiją, negu liberalai, kad ir kokie jie netobuli būtų. Nes visuomenė visada yra linkusi į konservatyvizmą, žmonės sensta, smegenys tampa demensiškos. Protas politiniame gyvenime atsiranda retai, ir dar rečiau jam suteikiama galia, tam turi gerai sušokti daugybė faktorių. Jei atsirastų nauja stipri partija pasisakanti už šiuos dalykus, kaip siūlo vienas kolega - tuomet pagalvočiau.
                                    Paskutinis taisė Pedigree; 2017.01.10, 11:41.

                                    Comment


                                      Čia ir vaikams aišku, kad niekas nebalsuos už tuos, kurie įsivazduoja yra protingi (arba iš tikrųjų tokie yra), bet niekaip to neištransliuoja rinkėjui. Kam tai gali būti įdomu. Iš kur žmogui žinoti ką jis renka, jeigu kandidatas sėdi sau protingu veidu ir sako, kad žino ką daryti (o tai yra realus variantas). Vimdo tas maždaug: ~~mūsų protinga chebra balsuoja už liberalus ir gal konservus, jeee~~, o visi kiti, kas balsavo ~~ buduliai, atsilikeliai, kaimas ~~. Ir dar nepamatuotas LVŽS bandymas maišyti su š. Suprasčiau, kad turėtume čekišką variantą, kaip kaimas išrinko Milošą Zemoną prezidentu, kuris juokina ne tik čekus, bet ir visus kitus europiečius. Sutinku, galima pasityčioti, bet dabartinėje padėtyje (net nieko nežinant apie politinius interesus, apie nešvarius dalykus) bandyti įsivazduoti, kad vėl tie patys (su nauju prakištu veidu) gelbės šalį. Atsiprašau, naivu. Nebalsavau už juos, mano kandidatas (kaip vilniečio, kuriam malonu buvo žiūrėti Vilniaus tarybą) buvo A. Maldeikienė. Žiūriu aš čia į visokius progresyvistus ir galvoju: blemba, kokie jie protingi, žino ką daryti, o aš apsimesiu, kad esu idiotas ir nežinau, kad konservai su socdemais buvo visą laiką valdžiuoje (rotacijos principu tarpusavyje) ir rezultatą matome. O aš sąžiningai džiaugiuosi LVŽS (sakau, nebalsavau už juos), bet atiduočiau dabar balsą. Nepasant to, niekas man netrukdo jų kritikuoti, pašiepti dėl kvailų (mano akimis) poelgių.

                                      Comment


                                        Maldeikienė labai gerai, aš irgi už ją būčiau balsavęs. Ji yra uraganas, kuris įneša gyvumo ir diskusijos, bei labai greit reaguoja į kvailystes ir neteisumus. Konservatoriai valdžioje buvo, priminsiu, du kartus, abu per krizę. Ir abu kartus vistiek sugebėjo priimti teisingus sprendimus ir po jų sekė ekonomikos augimo ir gerėjimo periodai. Didžiąją dalį laiko valdė komunistai LSDP ir nusikaltėliai DP. Tai dėl jų mes matome rezultatus. Liberalai buvo valdžioje vieną kartą, su švietimu labai susimovė, kitais klausimais viskas buvo neblogai, o taip pat atstovavo sveiką protą įvairiais socialiniais klausimais.

                                        Comment


                                          Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                                          Dėl to joks normalus progresyvus žmogus, kuris yra laisvas ir nesukaustytas religinių tiesų, bei nori gyventi modernioje valstybėje niekada nebalsuos už kitą partiją, negu liberalai, kad ir kokie jie netobuli būtų.
                                          Kas tai yra normalus ir progresyvus žmogus? Daug kam ir Zuokas yra normalus ir progresyvus žmogus.
                                          Niekas nežino kas ta moderni valstybė, bent šiame pasaulyje tokios nematau. Matau tik vienokius arba kitokius kraštutinumus, kada viena ar kita piliečių dalis yra geresnė nei kiti. Tvirto atskaitos taško nėra.
                                          Tose taip vadinamose moderniose valstybėse yra taip, kad visuomenės interesai paminami dėl "individo laisvės" interesų.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X