Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prie Sovietų buvo... (1961-1990)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Tiesūs ir stiprūs tūno kažkur pogrindyje arba emigracijoje, į rinkimų sąrašus jie nepapuola.
    Jie tiesiog moka kažką daugiau ir jiems paprasčiau daryti tai ką moka ir daryt su malonumu. Seime gi sėdi nachališki rėksniai-nemokšos (tokiam Olekui, atseit chirurgui, nepatikėčiau nuospaudų išpjaut).

    Comment


      Sovietmreciu buvo skani slapia desra ir duona. Ko daugiau reikia homo sovietikus?
      ______________
      The Division Bell

      Comment


        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
        ...Mąstymo klaida, kad pasiturintiems sudaromos kažkokios sąlygos - jie patys tas sąlygas susikuria. Vis dar daug žmonių laukia, kad kas nors kitas sukurtų jiems sąlygas. Laukimas nepadės ....
        Būtent, kad susikuria.

        Buvau pagrybauti miškelyje už kiemo tvoros, tuom pačiu ir kaimynų kiemus „nužiūrėjau“. Netoliese statosi gal už kokį 1 mln. Žiūriu, kito žmogaus (namų valdos) naudoto ploto gabaliukas (gal kokie 2 arai) apsitvertas ir prisijungtas prie to 1 mln. Maniau, „dasipirko“ kaip neracionalų sklypą – žmogui kažkada išsipirkti daugiau nedavė, tai ir liko tokie gabaliukai. Dabar pardavinėja. Bet pirkti gali, jei sutinka visi gretimų sklypų savininkai, net jei jie per vieną tašką ribojasi (kampai). Apsiklausinėjau – niekas jokių sutikimų lyg ir nedavęs. Tiesa, namų valda šiek tiek apleista, mat mirė savininkas, bet vis vien kažkas ten retsykiais apsitvarko. O čia 1 mln pajuto, kad ten kol kas nieko nėra, tai ir imu!

        Šiaip, pagal nutylėjimą – kas už tavo sklypo galo, tas yra tavo. O čia naglai (bent jau toks įspūdis susidarė) atėjo kitas ir pasiėmė. Va taip jie kuriasi sau sąlygas – pastumdami, praspirdami kitus ir pasiimdami tai, kas jiems nepriklauso. Nemanyčiau, kad tokie metodai yra gerai.

        Parašė J.U. Rodyti pranešimą
        Rusai turi neblogą patarlę - "двадцать лет, ума нет, значит и не будет" . Todėl kai kurie Rusijos mylėtojai ir gynėjai atrodo visiškai beviltiški ir net neverti diskusijos, tokiems nieko neįrodysi.
        Na tai ir nediskutuok. Menkas čia nuostolis. Beje, o prie ko čia Rusija?
        Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

        Comment


          Parašė miestas
          Netinkamiem metodam pažaboti yra sukurti teismai.
          Aij, nejuokink. Arba esi labai naivus, arba niekada nesusidūręs.
          Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

          Comment


            O ką reiškia "pagal nutylėjimą"? Ar čia situacija, kai kas nors ką nors daro, o visi kiti tyli? Tai pats kaltas, kad tyli. Kvailas matyt esi. Sovietai matyt tylėt išmokė.
            N N N

            Comment


              Parašė miestas
              Nežinau, gal daug valgote delikatesų (mačiau maksimoj krokodilieną ir stručio paštetą ) ar kažkokių brangių malonumų turite, kolekcionuojat gal kokį antikvariatą. Šiaip tiekos tikrai per akis, kažkas su asmeniniais finansais.
              Na matyt. Is tokios sumos tikrai nepasiturintis nesijauciu ir nesiskundziu. Taciau 7-eriu metu automobili (nekalbu apie visokias sunkiai vadinamas "transporto priemonem" kaip kad Fiat Seicento, Hyundai Getz ir pan.) sau leist negaliu, nes jei jam ir sutaupysiu, zinau kiek kainuos islaikymas. Taip pat kartu su tokiu auto kartu ir paskolos namui jau leist tikrai negaleciau.

              Paprasta aritmetika: nuo 4t.lt atidedam kad ir 2t.lt savo "svajonems". Uz 2t.lt jau gyvent visai nelinksma...bet tarkim. Tai per metus turim 12x2=24t.lt. Kiek reikia kad bent pasistatyti nama uz ~240t.lt? 10 metu griezto taupymo. Kadangi nutinka ivairiu nenumatytu islaidu, be to ir remontui ar automobiliui per tuos 10 metu reikes,- tai geriausiu atveju sutaupytum per ~15m.
              Ir tarkim automobiliui bent uz 50t.lt - taupyti reiktu apie 2.5m. Bet po to kai ji nusipirksi, jau po 2t.lt per menesi atideti tikrai nesigaus - automobilio gamintojas pasirupino, kad ji paremtum bent 10 metu nuo tavo auto isleidimo... Cia sovietai elgesi kitaip - dalys buvo "unifikuotos" ir tiko beveik visiems modeliams, todel kaina buvo maza. Ir uzsidirbti nuo daliu nebuvo pagrindinis tikslas. Deja, taip buvo stabdomas progresas...

              Parašė miestas
              Už pusę milijono čia jau pilis.
              Na taip. Pilis. ~120-200kv.m. pilis, kuri greiciausiai dar bus tik su daline apdaila ir nesutvarkytu gerbuviu. Nors jei paieskojus, galima rast ir pusiau sutvarkytus... Arba as nemoku tinkamu pasiulymu ieskoti, arba Jus laikote 30-50km nuo Vilniaus sienos esancius kaimus "salia Vilniaus". Salia mano nuomone yra max 10km.

              Parašė miestas
              Gi nusiperki kokius 10-12 arų ir statais. Sklypai nebrangūs, o namą pasistatyt už 200 tūkst. drąsiai.
              Kadangi pats nesu statybininkas, tai zeme Vilniaus rajone, kuri tikrai salia Vilniaus, o ne uz ... kainuos ne taip ir mazai. Ir uz 200tukst. man pastatys greiciausiai tik dezute. Dar beveik tiek reikes kad tai dezutei irengti viska viduje ir komunikacijas. Var ir mano mineti puse milijono...

              Parašė miestas
              Red. past. Bet ir palyginimai. Sovietinis bendrabutis - gerai, o savas namas - "apgailėtinai kuklus". Jau ir sodo nameliai netinka, o kaip sovietmečiu jie buvo vertinami!
              Na cia nesigincysiu. Sovietiniais laikais visko iskart negalejai irgi sau leisti. Todel ir dabar sakau - net su palygint neblogu atlyginimu jei nesisuki is salies, viskam nepritaupysi - arba ilysi i skolas bankui, arba sedesi su tuom ka turi. Be to ir dabar manau pilnai pakaktu namo ~100kv.m., deja pasiula yra tik nuo ~150kv ir aukstyn. Pagrinde 150-250kv.m.

              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
              Visi gyveno daugmaž apylygiai (išskyrus patį elitą), todėl net ir mažiausiai uždirbantys nesijautė esantys dugne. Juk dažnai blogai jaučiamasi ne todėl, kad alga maža, o todėl, kad kaimyno alga trigubai didesnė .
              Vat del to sutinku - prie sovietu visi gyveno daug maz normaliai. Ir jei kas prasimusdavo - visi aplink iskart itardavo kazka negero. Tada buvo pavydas. O dabar jau nebe pavydas. Dabar jau graudu darosi kaip dabartinis elitas savo gerove per valstybines institucijas isiteisina...

              Comment


                Būtent, kad susikuria.
                Taip, nelegaliam susikūrimui turėtų būti uždėtas apynasris. Tačiau pas mus dar toli iki to. Vis tik tai nereiškia, kad kiekvienas turtingiau gyvenantis yra ką nors apgavęs ar apiplėšęs.
                Apskritai pasaulyje vertybės atsidūrusios ne visai pagarbioje vietoje - paklausą turi godumas ir įžūlumas. Užtai krizės ir kyla. Bet žmonės godūs buvo visais laikais, tik gal mastai skyrėsi. Užkariavimai ir noras gyventi geriau kitų sąskaita atsirado kartu su pirmaisiais žmonėmis.
                Paprasta aritmetika: nuo 4t.lt atidedam kad ir 2t.lt savo "svajonems". Uz 2t.lt jau gyvent visai nelinksma...bet tarkim. Tai per metus turim 12x2=24t.lt. Kiek reikia kad bent pasistatyti nama uz ~240t.lt? 10 metu griezto taupymo.
                O kodėl būtinai viskas turi būti iš karto? Dar galima pridėti, kad šeimoje ne vienas dirbantis, o du, galbūt gali padėti tėvai, jei ne - tada bankas ir laikotarpis gerokai sutrumpėja. Be to, santaupas galima investuoti - gal pasiseks, o gal ir ne . Galų gale atlyginimui irgi niekas lubų neuždeda. Paprastai jei poreikiai dideli ir labai norima juos patenkinti, tai ir būdų atrandama. Bet reikia labai norėti ir labai stengtis .
                Paskutinis taisė senasnamas; 2012.09.16, 00:36.

                Comment


                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                  ...Taip, nelegaliam susikūrimui turėtų būti uždėtas apynasris....
                  Taip turėtų būti, bet nėra. Jei TSRS už sunkius ekonominius nusikaltimus sušaudydavo, tai dabar tokie veikėjai atsiperka tik lengvu išgąsčiu: prokurorai, teisėjai ir valdantysis sluoksnis visada sėdi vienoje valtyje. Šito jie jau išmoko.

                  Jei visi valdantieji būtų persekiojami kaip Venckienė, Lietuva būtų jau senai išvalyta nuo to brudo, bet jie to nedaro. Klausiau aukšto policijos pareigūno: kodėl? Jis atsakė, kad nėra jokio tikslo plėšytis, nes prokuratūra visas valdžios žmonėms nepalankias bylas tiesiog nugesina, o policijos pareigūnai būna pradedami persekioti per visokias atestacijas, STT struktūros pagalba ir pan. Štai kodėl, mano manymu, LR generalinis prokuroras (nebūtinai teisinio išsilavinimo) turėtų būti žmonių renkamas. Kad būtų kam pasiskųsti, o dabar nėra kam ir kaip.

                  Visuomenė, ar atskiri jos nariai, neturi galimybės kontroliuoti prokuratūros ir teismų darbą. TSRS, pamenu, buvo „liaudies tarėjai“; kiek efektyvu tai buvo – nežinau. Kontrolė turi būti tokio lygio, kad „visuomenės kontrolės“ nuomonė turėtų įtaką prokurorų ir teisėjų skatinimui, kilimui pareigose.

                  Atskirus samdomus valstybės tarnautojus visuomenė, arba atskiros jos grupės, per didelius vargus „priploti“ gali, bet į teisėsaugą ir politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojus „neįkerta“ niekaip.

                  Dėl „labiau pasiturinčių“.

                  Krapščiau, krapščiau savo atmintį, bet niekaip neiškilo joks sąžiningo praturtėjimo (čia nekalbu apie tuos, kurie pinigus užsidirbo emigracijoje) pavyzdys. Visi vienaip ar kitaip „iškilo“ aplinkybes pakreipę savo naudai: turi nekilnojamąjį turtą Latvijos kurortinėje zonoje, statosi namą Lietuvoje, turi butą ir keletą parduotuvių, bet buvo vadukas pasienyje; kitas – vienu atveju dirbo įmonėje dviem pavardėm (buhalteriai susipainiojo), antru atveju, panaudodamas įmonės verslo brendą, „pasigaminio“ pinigų ir sau. Trečias – vežė darbuotojus į Stokholmą, mokėjo jiems po 2000LTL, padengdavo visas jų pragyvenimo išlaidas, o likusią liūto dalį sau pasiimdavo. Nepatenkintus ramino galingu smūgiu iš galvos į nosį; veikiausiai skaudėjo ir sutinę vaikščiojo. Kiti – naudojasi įmonės turtu (pvz., tolimųjų reisų vairuotojų kuro vagystės), susikaupia pinigų ir pradeda savo verslą. Bet žinau ir kitokius verslininkus – jie ir dabar prieskurdžiai gyvena, bet nežinau nei vieno atvejo, kad būtų situaciją kreipę savo naudos linkme. Žinau ir vieną pasiturintį – gamyklą turi, bet iš kur gavo pradinį kapitalą, taip ir neiškamantinėjau.
                  Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                  Comment


                    Parašė Combat Rodyti pranešimą

                    Dėl „labiau pasiturinčių“.

                    Krapščiau, krapščiau savo atmintį...
                    Kas buvo, tas jau buvo, geriau žiūrėti kaip dabar yra.

                    Comment


                      Parašė ZuluDrag Rodyti pranešimą
                      O tevai sovietu laikais sutaupe ~5000 rubliu galejo ir nuosava "koperatyvini" buta nusipirkti. Gaudavo vidutiniskai apie 100-150rub per men. ir atideti galejo, bo paskolas tuo metu kaipo tokias niekas nedalino. Ir auto tada pirko nauja. Taip, ne audi ar toyota, bet visi tuo metu vazinejo zaz, vaz, volga, moskvich ir buvo patenkinti. Juo labiau, jog auto buvo is gamyklos. Ar dabar daugelis gali sau leisti auto is gamyklos uz sukauptus pinigus?..
                      Tai kodėl kiemai ir gatvės buvo tuščios? Nors man taip labiau patiko, miestai buvo švaresni, mažiau triukšmo.
                      Sovietai nusipirkę technologijas iš vakarų, nesugebėjo jų valdyti, prekės buvo nekokybiškos. Aš neįsivaizduoju, koks turėtų būti planinės ekonomikos valdymo aparatas ir kiek ten turėtų būti motyvuotų darbuotojų, kad suvaldyti dabartinę ekonomiką, kupiną technologijų, ir visą tai dar vystyti...
                      Paskutinis taisė andyour; 2012.09.16, 11:30.

                      Comment


                        Parašė andyour Rodyti pranešimą
                        Sovietai nusipirkę technologijas iš vakarų, nesugebėjo jų valdyti, prekės buvo nekokybiškos. Aš neįsivaizduoju, koks turėtų būti planinės ekonomikos valdymo aparatas ir kiek ten turėtų būti motyvuotų darbuotojų, kad suvaldyti dabartinę ekonomiką, kupiną technologijų, ir visą tai dar vystyti...
                        Na del kokybes tai sakyciau 50/50% - dalis produkcijos ir dabar dar pagal kokybe stipriai atsilieka. Kita dalis, deja nepasieke tuometines Europos lygio... Jei sneketi apie automobilius, tai is Fiat'o paimtas VAZ tuo metu praktiskai prilygo VW Golf. Dar dabar jei nenumestas puti 2101 modeliukas nera nei puvekas nei subyrejas kledaras. Taip, tai nebuvo prabangus limuzinas. Bet tuo metu buvo orientuojamasi i paprasta automobili paprastam zmogui, o ne prabangos preke.
                        Apie dabartines prekes tai isviso patyliu- vietoje beveik nieko negaminame. Didesne dalis prekiu atvezama is Azijos, o ta kuri surenkama vietoje, komponentus gauna is Azijos... Todel dabartiniai automobiliai tikrai neisgyvens tiek, kiek isgyveno 80-90'ais isleisti modeliai. Graudu matyti, kaip pvz, ~2005-2008m. BMW5, nors ir solidiziai atrodantis, vaziuoja dumais apsipyles. Ir tai masinis reiskinys... Tas pats ir su statybom. Taip, dabar pastatyti pastatai atseit yra siltesni, jaukesni, geriau atrodantys... Paziuresim po 40 metu kas is ju liks. Statymo technologija kai "griauciai" yra isliejami o visa kita yra tik stiklo vata ir gipskartonis neapskaiciuoti pusei amziaus ir be kapitalinio remonto gerai jei 20 metu tarnaus taip, kaip tai numatyta... O jusu visi peikiami sovietiniai daugiabuciai tuo metu buvo technologine naujove, kuri pasiteisino. Tuo metu sildymas kainavo kapeikas, todel per daug nebuvo sukama galva del silumos laidumo. Konstrukcijos, jei buvo priziurimos, tai po nedidelio remonto atitarnaus dar tiek, kiek atitarnavo. O kas buvo pas mus iki tu dezuciu? Lusnos medines?.. Taip kad, pagal technologijas ne tiek daug ir atsilikinejo tuometine sajunga...
                        O del viso sio proceso suvaldymo - tai kaip pvz. ir musu kaimynai Baltarusija - jiem neduoda valdyti savo ukio kapitalistai, kaisiodami pagalius i ratus. Jei nieks nesikistu, tai su puse bedos ta ekonomika vaziuotu. Nors nesakau, jog aklai sutikciau tokioje salyje gyventi, bet toks modelis veiktu...

                        Comment


                          Parašė ZuluDrag Rodyti pranešimą
                          N
                          O del viso sio proceso suvaldymo - tai kaip pvz. ir musu kaimynai Baltarusija - jiem neduoda valdyti savo ukio kapitalistai, kaisiodami pagalius i ratus. Jei nieks nesikistu, tai su puse bedos ta ekonomika vaziuotu. Nors nesakau, jog aklai sutikciau tokioje salyje gyventi, bet toks modelis veiktu...
                          Baltarusijos ekonomika vis dar gyva tik dėl Rusijos šalpos, pigios naftos ir dujų, ir kažkiek dėl to pačio privataus kapitalo esančio šalyje. Manai, toks Lukašenka supranta ką nors apie bio ar nano technologijas, apie gamyklų įrengimus? TSRS dėl to ir žlugo, nes nebuvo motyvuotų žmonių, vystyti pramonę.

                          Comment


                            Parašė miestas
                            Gal nereik taip žiauriai nusišnekėt? Čia lūšnos? Sovietinis š*das, bendrabučiai - geriau už tobulus namus kaip šie????
                            Taip, mieste buvo pristatyta dar tarpukario laikais tokiu pastatu. Bet sovietiniai daugiabuciai statesi ten, kur buvo kaimai. Tokie kaip pvz. Zirmunai Be to kiek islaidu pastatymui siu tarpukario pastatu ir "dezuciu"? O silumos laidumas? Pvz. as gyvenu butent tarpukario daugiabutyje. Moku uz siluma vidurki tarp sovietines dezutes ir "siuolaikinio" stebuklo. 2012 sausi ~400Lt uz 54kv.m. Ir renovuoti toki daugiabuti principe neimanoma - langai ideti su stiklo paketu, nors ir tai pazeidziant taisykle - ideti plastikiniai, o turi buti mediniai. Tokiam daugiabuciui galima tik restauracija, o ne renovacija, nes namas yra kurturos paveldas. Tai kaip dar taupyti sildyma? O radiatoriai ir taip jau salti ziema... Tai kur tas gerumas?

                            Ir kuom geriau sitai:

                            Uz sitai:

                            Idejau butent renovuoto namo nuotrauka, nes vaizdinis skirtumas ir yra tik "padazyme"!.. O kaip buvo "skrusdelynai", tai ir liko.

                            Parašė andyour Rodyti pranešimą
                            Baltarusijos ekonomika vis dar gyva tik dėl Rusijos šalpos, pigios naftos ir dujų, ir kažkiek dėl to pačio privataus kapitalo esančio šalyje. Manai, toks Lukašenka supranta ką nors apie bio ar nano technologijas, apie gamyklų įrengimus? TSRS dėl to ir žlugo, nes nebuvo motyvuotų žmonių, vystyti pramonę.
                            Del Lukasenkos aplamai nera prasmes sneketi apie ji kaip atskiru sferu specialista. Jis tik "vadeles tampo". Yra specialistai kiekvienai atskirai sferai paskirti, tik gaila, jog ju ne visada klausoma... O salis ne vien del Rusijos duju ir naftos gyvena. Pvz. duona ir bulves patys tikrai sau uzsiaugina. O kas tuo tarpu pas mus? Musu laukai neisnaudojami, grudus perkam is uzsienio, kai tuo tarpu pas mus tiek uzderejo, jog net isvezt nebesugebam. Bet pagal laisvos rinkos desni kainos nenuleisim ir saviem neparduosim, verciau tegul supuna... Vat jums ir puikusis kapitalizmas.
                            Ekonomikos valdyme kazkiek zavi Kinija, kur socializmas sumaisytas su kapitalizmu - ekonomika visai kitokiame lygyje. Apie ideologinius salies ypatumus nesneku, bo grynam komunizmui irgi nepritariu.

                            Comment


                              Parašė ZuluDrag Rodyti pranešimą
                              Del Lukasenkos aplamai nera prasmes sneketi apie ji kaip atskiru sferu specialista. Jis tik "vadeles tampo". Yra specialistai kiekvienai atskirai sferai paskirti, tik gaila, jog ju ne visada klausoma...
                              Ir kas juos motyvuoja dirbti, iš kur jie galėjo atsirasti, tokie ten ir specialistai...

                              Parašė ZuluDrag Rodyti pranešimą
                              O salis ne vien del Rusijos duju ir naftos gyvena. Pvz. duona ir bulves patys tikrai sau uzsiaugina.
                              Nesakiau, kad vien dėl Rusijos naftos gyvena, bet tai jiems padeda pratemti, nes jie ir taip vos laikosi.

                              Comment


                                Parašė miestas
                                O dėl tos renovacijos. Tai juk butui kainuoja po keliasdešimt tūkstančių. O jei padorią atlikus - kaina panaši kaip pusė naujo buto. Tai kur čia tas sovietinis pastatų gerumas?
                                Kuriame čia daugiabutyje renovacija tiek kainavo vienam butui, ir kas pardavinėja naujus butus po keliasdešimt tūkstančių?
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė miestas
                                  Iš medžio nukritai? http://www.atnaujinkimebusta.lt/index.php/9984 tokia paprasta renovacija - 1,4 mln. litų. O jei visiškai viską ir aukščiausiu lygiu renovuot (tinklai ir kt.) tai ir per 2 mln. perkoptų.

                                  Langų, durų keitimas, pašiltinimas - 1,8 mln. http://www.atnaujinkimebusta.lt/index.php/9882

                                  Toliau tęst?
                                  Vienam butui ne tiek ir daug gaunasi, iki 20.000, jokio naujo už tiek nenusipirksi, o atrodo praktiškai kaip nauji daugiabučiai pašilaičiuose arba fabijoniškėse, plius dar vieta geresnė, jei kokie žirmūnai ar antakalnis ir namai ne tiek sugrūsti
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Parašė miestas
                                    ....Kas leidžia įtarti, kad be TSRS Žirmūnai ir liktų lušnynu.....
                                    Na, jei Ržečpospolita būtų gerai prasiinvestavusi, tai Wilno rajonas, pavadintas pan. Josef Pilsudskij vardu, pan przepraszam, Žirmūnų, gal ir būtų prabangiai apstatytas. Memel irgi būtų išsiplėtęs iki kokių 300 000 tūks. gyventojų, na, o Lietuvai būtų likęs tik nedidelis bobų pliažas palei Šventosios miestelį.
                                    Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                                    Comment


                                      Kol nesuvoksite, kas yra laisvė, kad tik laisvas žmogus gali kurti, būti laimingas ir laimingais daryti kitus, tol dairysitės ir toliau ieškosite šeimininko. Aklai beieškodami ir toliau iki užkimimo ginčysitės prie kurio šeimininko gyvenote geriau, prie kurio šilčiau, o kuris geriau šėrė.

                                      Negi nesuprantate, kad tik laisvas nuo pačio susikurtų užtvarų žmogus yra Žmogus?
                                      Skrydis- lyg amžinybės blyksnis

                                      Comment


                                        Parašė dr. Rodyti pranešimą
                                        Kol nesuvoksite, kas yra laisvė, kad tik laisvas žmogus gali kurti, būti laimingas ir laimingais daryti kitus, tol dairysitės ir toliau ieškosite šeimininko. Aklai beieškodami ir toliau iki užkimimo ginčysitės prie kurio šeimininko gyvenote geriau, prie kurio šilčiau, o kuris geriau šėrė.
                                        Negi nesuprantate, kad tik laisvas nuo pačio susikurtų užtvarų žmogus yra Žmogus?
                                        Tai kad panasu jog jau susiradome naujus seimininkus - ES... Neilgai ir pabuvome laisvi...
                                        O uztvarai buvo ir bus, kaip tai bepriestarautu gamtai, taciau be ju zmogus matomai negali.

                                        Comment


                                          Parašė ZuluDrag Rodyti pranešimą
                                          Tai kad panasu jog jau susiradome naujus seimininkus - ES... Neilgai ir pabuvome laisvi...
                                          O uztvarai buvo ir bus, kaip tai bepriestarautu gamtai, taciau be ju zmogus matomai negali.
                                          Tik vergiško mentaliteto žmogus gali sulyginti pilnavertę partnerystę ir priklausomybę. Čia kas, saviplaka?

                                          Narystę ES vertinu kaip strateginę partnerystę. Visiško lygiavertiškumo tarp mūsų ir senųjų ES narių nėra, ir kalta čia ne ES, o mes patys, į partnerius žiūrėdami kaip į šeimininkus, patys save pastatome tokioje rolėje ir tada kyla nepasitenkinimas, nukreiptas išorėn.
                                          Paskutinis taisė dr.; 2012.09.17, 08:28.
                                          Skrydis- lyg amžinybės blyksnis

                                          Comment

                                          Working...
                                          X