Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prie Sovietų buvo... (1961-1990)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
    Demagogija. Tuo metu pats dirbau Maximoje ir mačiau, kaip vadybininkai sekmadienį lakstė už galvų susiėmę, mes nebuvo užsakę papildomų prekių kiekių. Neužsakė, nes dar šeštadienį nieko nežinojo. Reklamuoti pradėta tik sekmadienį apie 13h. Visi faktai rodo, kad ši akcija buvo spontaniška ir nederinta su VRK.
    Beje, dvi dienas (kitaip nei visada) vyko rinkimai į Seimą 1940m. liepos 14-15 dienomis. Nežinojai?
    Kas dėl rinkėjų skaičiaus, ne tai svarbiausia, nors irgi labai svarbu. Svarbiausia, už ką balsavo atėję. O jų pasirinkimą visi žinome. Nebent aiškinsi, kad balsai buvo nesąžiningai skaičiuojami.
    Jokios demagogijos.
    Alaus ir parduotuvėje visada būna pakankamai. Paklausi prekė. Gal tik su skalbimo milteliais prasčiau. Nepaisant to akcija galėjo būti sugalvota naktį, kuomet po pirmosios dienos balsavimo pasimatė, jog dėl menko aktyvumo referendumas gali neįvykti. O eiliniai parduotuvių vadybininkai ir neturėjo nieko žinoti iki tam tikro momento. Užtat ryte jau žinojo, kad turi pasirūpinti kai kuriomis prelėmis. Kai tai buvo atlikta, jiems buvo nuleista informacija apie organizuojama akciją ir apie ją pradėta skelbti per TV bei radiją.
    Galiausiai paties lipduko davimas atėjusiems balsuoti kelia įtarimų, kad buvo planas B iš anksto sugalvotas. Juk nei iki tol per rinkimus, nei po to jokių lipdukų nedalino.
    Tokia akcija tai rinkėjų papirkinėjimas. Nesvarbu, kad nereikalaujama balstuoti vienaip ar kitaip. Tuomet buvo svarbiausia, kad žmonės ateitų. Galiausiai tokia akcija veikė kaip subtili psichologinė priemonė. Jei žmogui duoda daiktą už tai, kad jis aeina balsuoti, kai balsavimas vyksta dėl stojimo į ES, tai taip runkelių yra suvokiama kaip balsavimas "už", už gerą ES, kurion įstojus visi gyvens kaip rojuje.
    Aha, rinkimai į liaudies seimą, matai, neteisėti, nes viena iš priežasčių - dvi dienos, kas leido suklastoti rezultatus. O tai kaip dėl ES?
    O kodėl turėtū būti nesvarbu, kokių priemonių buvo imtais siekiant užtikrinti aktyvumą? Referendumas būtų neįvykęs, jei ne "Maximos" akcija. Kodėl organizacinės smulkmenos užkliūna Baltrausijoje ir tuo remiantis rinkimai laikomi nedemokratiniais, o čia neužkliuvo. Tuo labiau ir referendumo kampanija buvo tik vienpusė. T.y. ES priešininkai neturėjo jokios galimybės skleisti savo nuomonę, nes žiniasklaida juos ignoravo. O valstybės lėšos buvo skiriamos tik agitacijai už, ir dar į tą agitaciją įjungtas visas administracinis valstybės aparatas.

    Balsavimo rezultatų skaičiavimas irgi kelia įtarimų. Turiu vieną giminaitį, kuris nuolat dirba rinkimų komisijose. Dorbo ir tuomet, dirbo ir per pastaruosius savivaldybių tarybų rinkimus. Dažnai tenka su juo bendrauti. Neieško žodžio kišenėje ir nevengia varyti ant biurokratų ir jų darbo detalių, kurias jis gerai išmano, nes pats juo anksčiau buvo. Bet kai porą kartų bandžiau pakalbėti apie referendumo į ES detales iš rinkimų komisijos pusės, jis kažkaip ėmė išsisukinėti ir vengė pokalbio.

    Comment


      Parašė oranger Rodyti pranešimą
      Apie Sovietų sąjungą, apie lito įvedimą, apie emigraciją, apie referendumą dėl ES, apie Lietuvos karius Irake, apie prezidento rinkimus, apie viską, kur tik įmanoma parodyti savo revanšistines nuotaikas...
      Ar ilgai dar bus čia teršiamas forumas?
      Oranger, tai yra forumo dalyvio(ių) nuomonė ir jie ją gali laisvai reikšti (kaip ir tu) kol neprasideda asmeniškumai ir LR įstatymų pažeidinėjimai.

      O tai jau yra nenuginčijamas esamos santvarkos pranašumas, nes tokios diskusijos, kokia vyksta šiandien šiame forume, sovietų laikais net įsivaizduoti nebūtų galima

      Visi kiti tarybinio ūkio ir visuomenės "pasiekimai" buvo patikrinti laiko ir šiandien mes galime pažiūrėti, kokie tie "pasiekimai" pergyveno laiką ir politinę santvarką (ne tik Lietuvoje, bet ir kitose buvusiose ir esamose socialistinėse valstybėse). Būtų įdomu sužinoti tuos pasiekimus. Aš pats nelabai ką ir sugalvoju

      Comment


        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
        Balsavimo rezultatų skaičiavimas irgi kelia įtarimų. Turiu vieną giminaitį, kuris nuolat dirba rinkimų komisijose. Dorbo ir tuomet, dirbo ir per pastaruosius savivaldybių tarybų rinkimus. Dažnai tenka su juo bendrauti. Neieško žodžio kišenėje ir nevengia varyti ant biurokratų ir jų darbo detalių, kurias jis gerai išmano, nes pats juo anksčiau buvo. Bet kai porą kartų bandžiau pakalbėti apie referendumo į ES detales iš rinkimų komisijos pusės, jis kažkaip ėmė išsisukinėti ir vengė pokalbio.
        Tiesiog pribloškei mus su tokiu argumentu ir mes likom bejėgiai.
        Man viena, labai protinga bobutė irgi yra išdavusi valstybinę paslaptį.

        Comment


          Parašė oranger Rodyti pranešimą
          Niekas čia to nedaro. Kvailai atrodo, kai susikuri sau priešus ir pats su jais kovoji.
          Aš asmeniškai nerefleksuoju čia tarybinių laikų, reaguoju tik į nemotyvuotą "varymą" ant visko kas yra šiandien.
          Įdomu, kas gi dėl visko kas blogo dabar, kaltina tarybinius laikus kartais iki juodžiausio absurdo... Tai kas čia priešų ieško ne dabartyje, o praeityje?
          Kritika ir problemų dabartyje įvardijimas tau nemotyvuotas varymas?

          Comment


            Parašė Al1 Rodyti pranešimą
            Jokios demagogijos.
            Stebiuosi, kad išsilavinęs žmogus dėl runkelių mąstymo subtilumų kvestionuoja visą referendumą. Rinkimuose dalyvavo ~63,5% balso teisę turinčių piliečių. Kokia iš jų dalis runkeliai?
            Dabar jau pamiršau, koks procentas balsavo 1940m. liepos 14-15d. rinkimuose į Liaudies Seimę. Berods, tada vos ne vos įveiktas aktyvumo barjeras.
            I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
            Parama Siaurojo geležinkelio klubui

            Comment


              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
              T.y. ES priešininkai neturėjo jokios galimybės skleisti savo nuomonę, nes žiniasklaida juos ignoravo.
              Kiek prisimenu, tai mano požiūriu, jie dominavo. Per visus įmanomus (ypač neoficialius) kanalus buvo transliuojama, kad įstojus į ES Lietuva praras nepriklausomybę, buvo raginama boikotuoti referendumą.

              Aišku, kad "Maximos" akcija buvo klaida, o dar didesnė klaida - politikų nesugebėjimas (ir slepiamas nenoras) įtikinti rinkėjų. Praktiškai galima teigti, kad referendumas buvo pralaimėtas A|1 šalininkams (euroskeptikams). Prisiminkime, kas tuomet stovėjo už valstybės vairo.

              Comment


                Kadangi Lietuva patyrė 50 m okupacijos, todėl lietuviams ir kitoms panašaus likimo tautoms sunku kritiškiau pažiūrėti į visokias Europos Sąjungas. Viskas, kas tik ateina iš Vakarų, priimama su euforijos doze, aplipinama žodžiais "laisvė", "demokratija" net nesigilinant į turinį. Tai parodo vien atvejis, kaip Seimas ratifikavo stojimo į ES sutartį (skubiai ir nesigilinant). Galbūt ekonomiškai ir politiškai silpnoms šalims nelabai ir yra iš ko rinktis (prie kažko jungtis reikia, nes nesame nei Šveicarija, nei Norvegija), tačiau sveiko kritiškumo dozė nepamaišytų.
                Šiek tiek sovietų disidento (ne partinio veikėjo!) V. Bukovskio minčių apie Europos Sąjungą.
                Pagrindinis sovietų tikslas buvo sukurti naują istoriją, naują darinį, sovietų tautą, juosiančią visą Žemės rutulį. Šiandien to paties siekia ES. Ji siekia sukurti naują tautą, kuri vadinama „europiečių tauta“.
                Tikriausiai todėl globalistams žodis nacionalistas yra kaip keiksmažodis. Šiek tiek apie "savanorišką" šalių stojimą į ES. Lietuvoje daugkartinių referendumų neprirekė - liaudis paklusnesnė
                Pažvelkime į Daniją, kuri dukart balsavo prieš Mastrichto sutartį. Pažvelkime į Airiją, kuri vetavo Nicos sutartį. Pažvelkime į daugelį kitų šalių, kurios patiria žvėrišką spaudimą. Tai galima pavadinti šantažu. Šveicarija buvo priversta net penkis kartus stojimo klausimu rengti referendumą ir visus penkis kartus balsavo prieš narystę ES, tačiau nežinia, kas nutiks šeštą ar septintą kartą. Visuomet tas pat. Tai spąstai kvailiams. Žmonės verčiami balsuoti referendumuose tol, kol jie balsuoja taip, kaip kažkam naudinga.
                Apie institucijų panašumus:
                Tačiau pamatinė idėja, kurią jie pavadino konvergencija, buvo ta, kad Sovietų Sąjunga „suminkštės“ ir taps socialdemokratiškesnė, o Vakarų Europa – socialdemokratiška ir socialistine. Tada bus įgyvendinta konvergencija. Struktūros privalo atitikti viena kitą. Būtent todėl ES struktūros buvo sukurtos taip, kad atitiktų sovietines analogiškas struktūras. Taigi nenuostabu, kad jos ir panašiai funkcionuoja. Manęs visiškai nestebina tai, kad Europos Parlamentas taip primena sovietmečio Aukščiausiąją Tarybą. Taip yra todėl, kad jis sumodeliuotas Aukščiausiosios Tarybos pavyzdžiu. Atidžiau pažvelgę pamatysime, jog Europos Komisija kažkodėl tokia panaši į politbiurą. Kai žiūri į visą Europos Sąjungos veiklą, apvainikuotą 80 tūkst. puslapių reglamentų teksto, ji primena „Gosplaną“. Pas mus buvo tokia organizacija, kuri planavo visą ekonomiką iki paskutinio šapelio penkeriems metams į priekį. Lygiai tas pat vyksta ES.
                Aš atsargiai stebiu, kaip politinė korekcija sparčiai plinta ir pamažu tampa slegiančia ideologija. Net nekalbame apie tai, jog dabar beveik visur yra uždrausta rūkyti. Pažvelkime, kaip persekiojami žmonės, kaip antai švedų pastorius, pasakęs, jog Biblija nepritaria homoseksualiems santykiams. Prancūzija priėmė įstatymą, draudžiantį nepakančias kalbas apie gėjus. Didžioji Britanija rengia įstatymus, ribojančius rasistinių ir religinių pasisakymų laisvę ir t. t. Tai, ką jūs matote dabar, yra sistemiškas ideologijos integravimas, kuris vėliau gali būti vykdomas prievartinėmis priemonėmis.
                Straipsnis yra 2007-ų metų, kai kurios įžvalgos jau pasitvirtino:
                Toks įspūdis, lyg artėtume prie kažkokios pabaigos, prie didelės krizės. Veikiausiai tai pasireikš ekonominiu Europos žlugimu dėl nepaliaujamo išlaidų ir mokesčių augimo. Konkurencingos aplinkos nebuvimas, pernelyg didelis kišimasis į ekonomiką ir ekspansyvus biurokratizmas nuves Europą į ekonominio žlugimo prarają. Jau vien euro įvedimas buvo beprotiška mintis. Valiuta negali ir neturi būti politizuota.
                Gerai, kad ne visi spėjimai pildosi, nors galbūt tai tik laiko klausimas:
                Nė kiek neabejoju: Europos Sąjunga grius taip, kaip anuomet griuvo Sovietų Sąjunga. Tačiau neverta pamiršti, jog po tokių darinių žlugimo prireikia ištisos kartos, kad būtų galima atsitiesti. Tik pagalvokite, kas bus, kai Europą ištiks ekonominė krizė. Tautos kibs viena kitai į gerklę kaltindamos. Pažiūrėkite į milžiniškus migrantų iš Trečiojo pasaulio šalių, šiandien gyvenančių Europoje, skaičius. Tai Europos Sąjungos nuopelnas. Kas nutiks jiems, jei Europą ištiks ekonominė krizė? Veikiausiai, kaip kad buvo Sovietų Sąjungos žlugimo akivaizdoje, kils tokia etninė nesantaika, kad net šiurpiu pagalvoti.
                Verdiktas:
                Kuo greičiau pabaigsime su ES, tuo geriau. Kuo greičiau ji žlugs, tuo mažiau žalos padarys mums ir kitoms valstybėms. Turime nesnausti, nes eurokratai juda labai spėriai.
                Jei šiandien į Briuselį įžygiuos milijonas žmonių, eurokratai pabėgs į Bahamų salas. Jei rytoj bent pusė britų gyventojų atsisakys mokėti ES mokesčius, nieko nenutiks ir niekas nebus pasodintas į kalėjimą. Mes dar galime tai padaryti. Tačiau nesu tikras dėl ateities situacijos, kai mūsų imsis visiškai aprūpintas Europolas su buvusiais saugumiečiais ar Štazi pareigūnais priešaky. Tuomet bet kas gali nutikti.
                Buvęs sovietų disidentas įspėja artėjant Europos Sąjungos diktato grėsmę

                Comment


                  Parašė Perfect Rodyti pranešimą
                  Oranger, tai yra forumo dalyvio(ių) nuomonė ir jie ją gali laisvai reikšti (kaip ir tu) kol neprasideda asmeniškumai ir LR įstatymų pažeidinėjimai.
                  nelabai sutikčiau, tiksliau papildyčiau tuo, kad yra dar ir forumo taisyklės, kurios tikrai neleidžia konkrečioje temoje kalbėti apie viską, kas ateina į galvą...

                  Comment


                    Keisčiausia, kad mes vis minkomės sovietiniame palikime, ir dabar, pasirodo, dar dalyvaujame sovietiškoje degraduojančioje ES.
                    Kai tuo tarpu evoliucionavusios ex-komunistinės valstybės tokios kaip Rusija, Kinija, Kazachstanas, Vietnamas, Azerbaidžanas, racionaliai įvertinus, klesti

                    Comment


                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                      Keisčiausia, kad mes vis minkomės sovietiniame palikime, ir dabar, pasirodo, dar dalyvaujame sovietiškoje degraduojančioje ES.
                      Kai tuo tarpu evoliucionavusios ex-komunistinės valstybės tokios kaip Rusija, Kinija, Kazachstanas, Vietnamas, Azerbaidžanas, racionaliai įvertinus, klesti
                      Nepasakok čia pasakų. Klesti... Ir sugalvok tu man tokią nesąmonę. Klesti ten turbūt tik saujelė korumpuotų funkcionierių, kiti maudosi tokiame purve, kad tu jame mėnesio neištvertum.
                      Man jau bloga darosi nuo to homo-sovietizmo...

                      Comment


                        Parašė Sula Rodyti pranešimą
                        Keisčiausia, kad mes vis minkomės sovietiniame palikime, ir dabar, pasirodo, dar dalyvaujame sovietiškoje degraduojančioje ES.
                        Kai tuo tarpu evoliucionavusios ex-komunistinės valstybės tokios kaip Rusija, Kinija, Kazachstanas, Vietnamas, Azerbaidžanas, racionaliai įvertinus, klesti
                        Jei racionalius kriterijus apribosime tiktai BVP augimu, tada taip jos klesti. Vis dėl to Kinijos ir Vietnamo mesti į tą patį katilą su Rusija, Kazachstanu ir Azerbaidžanu nebūtų teisinga. Pirmosios savo gerovę kuria perimdamos Vakarų žinias ir praktiką, o antrosios stiebiasi tik dėl gamtinių resursų.

                        O jei taip racionaliai dar prisiminsime Tadžikistaną, Uzbekistaną, Kirgiziją, Moldovą, Armėniją, Baltarusiją, Mongoliją ir Š.Korėją...

                        Comment


                          Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                          Stebiuosi, kad išsilavinęs žmogus dėl runkelių mąstymo subtilumų kvestionuoja visą referendumą. Rinkimuose dalyvavo ~63,5% balso teisę turinčių piliečių. Kokia iš jų dalis runkeliai?
                          Dabar jau pamiršau, koks procentas balsavo 1940m. liepos 14-15d. rinkimuose į Liaudies Seimę. Berods, tada vos ne vos įveiktas aktyvumo barjeras.
                          Stebiuosi, kad žmonės prarado greitai tai (o dabartinė karta net nežino kas tai yra), ką gebėjo gan daug žmonių tais taip kai kurių nekenčiamais laikais: kritiškesnį mąstymą ir kvestionavimą to, ką pateikia žiniasklaida, gebėjimą skaityti tarp eilučių.
                          Bet juk runkelizacija ne savaiminis procesas. Tai elito sąmioningai vykdoma politika, kad bandą būtų galima lengviau valdyti. Kaip matyti, dabartiniam elitui pavyksta bandą suvaldyti lengviau, nei tai sekėsi sovietams...

                          O į pranešimą 449 atsakymas bus AŽ.

                          Parašė Sula Rodyti pranešimą
                          Kiek prisimenu, tai mano požiūriu, jie dominavo. Per visus įmanomus (ypač neoficialius) kanalus buvo transliuojama, kad įstojus į ES Lietuva praras nepriklausomybę, buvo raginama boikotuoti referendumą.

                          Aišku, kad "Maximos" akcija buvo klaida, o dar didesnė klaida - politikų nesugebėjimas (ir slepiamas nenoras) įtikinti rinkėjų. Praktiškai galima teigti, kad referendumas buvo pralaimėtas A|1 šalininkams (euroskeptikams). Prisiminkime, kas tuomet stovėjo už valstybės vairo.
                          Kada diminavo? Keli metai iki referendumo. Po to visą žiniasklaidą iki rajoninės užpildė gerai mokama iš valstybės lėšų ES privalumų ir agitacijos už stojimą propaganda. Euroskeptikai neturėjo resursų, todėl jų balsas per žiniasklaidą pasigirsdavo retai. Gal kiek dažniau per TV diskusijų laikas, kuomet būdavo pakviečiama viena ir kita pusė. Bet vėliau ir to nebuvo. Paskutinius metus iki referendumo euroskeptika iš viso turėjo menką balsą. Dar šiek tiek daugiau reiškėsi internete, bet oficialiuose naujienų portaluose mažai. Be to ir internetas tuo metu dar buvo gerokai mažiau paplitęs ir jo įtaka lyginant su įprasta žiniasklaida buvo mažesnė... O kur dar žydrasis autobusas, koncertai ir kitokie renginiai, agituojantys už. Skeptikai neturėjo jokių resursų skleisti savo nuomonei. Žinoma, panaudojant visą valstybės aparatą ir resusrsus, išplauti smegenis ir įtikinti buvo galima nemažai žmonių, kurie buvo prieš. O tokių buvo dauguma bent dar pora metų iki referendumo.

                          Parašė oranger Rodyti pranešimą
                          Nepasakok čia pasakų. Klesti... Ir sugalvok tu man tokią nesąmonę. Klesti ten turbūt tik saujelė korumpuotų funkcionierių, kiti maudosi tokiame purve, kad tu jame mėnesio neištvertum.
                          Man jau bloga darosi nuo to homo-sovietizmo...
                          O dabar pritaikyk savo žodžius Lietuvai Klesti tik saujelė korunpuotų funkcionierių prolitikanų, suktų verslininkų, o kiti maudosi tokiame purve, kad neištvėrę bėga į Vakarus...


                          Parašė oranger Rodyti pranešimą
                          nelabai sutikčiau, tiksliau papildyčiau tuo, kad yra dar ir forumo taisyklės, kurios tikrai neleidžia konkrečioje temoje kalbėti apie viską, kas ateina į galvą...
                          Todėl kviečiu nenukrypti nuo temos. Aš baigiau.

                          Comment


                            Prie Sovietų man buvo gerai, galbūt dėl to kad tai buvo vaikiste, buvau aš spaliukas ir pionierius.





                            "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                            Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                            Adam Mickiewicz

                            Comment


                              Parašė Edvard Rodyti pranešimą
                              Prie Sovietų man buvo gerai, galbūt dėl to kad tai buvo vaikiste, buvau aš spaliukas ir pionierius.

                              Atvaizdas


                              Atvaizdas


                              Atvaizdas
                              /\ Ištrink šitą šūdą savo.

                              Comment


                                Parašė LC. Rodyti pranešimą
                                /\ Ištrink šitą šūdą savo.
                                Tokia tema, "Prie Sovietų buvo... (1961-1990)" ką aš galiu padaryti, jeigu taip buvo......

                                Iš pionierių stovyklos gyvenimo.



                                Tai čia nors į temą.
                                Paskutinis taisė Edvard; 2011.04.20, 16:52.
                                "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                                Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                                Adam Mickiewicz

                                Comment


                                  Parašė Edvard Rodyti pranešimą
                                  Tokia tema, "Prie Sovietų buvo... (1961-1990)" ką aš galiu padaryti, jeigu taip buvo......

                                  Iš pionierių stovyklos gyvenimo.

                                  Atvaizdas


                                  Tai čia nors į temą.
                                  Čia bandoma kažką diskutuot, o ne daryt nuotraukų albumą. Prisižiūrėję mes tų ženkliukų ir simbolikos, taigi ne prieš šimtą metų viskas vyko.

                                  Comment


                                    Parašė LC. Rodyti pranešimą
                                    /\ Ištrink šitą šūdą savo.
                                    Kas tau nepatinka? Neteršk forumo.

                                    Comment


                                      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                      Kas tau nepatinka? Neteršk forumo.
                                      Pats terši temą savo runkeliškais pasisakymais. Nemanau, kad kam nors įdomu žiūrėti į to kultinio lavono veidą, nes visi jo jau atsižiūrėję iki vėmimo.

                                      P.S.: administratoriai, kur jūs? Išvarykit šitą beprotį iš čia.

                                      Comment


                                        Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                        Čia bandoma kažką diskutuot, o ne daryt nuotraukų albumą. Prisižiūrėję mes tų ženkliukų ir simbolikos, taigi ne prieš šimtą metų viskas vyko.
                                        Na tai ir diskutuojam, kame problema? Tarkim man labai buvo skani gira už 3 kapeikas, mažas bokalas, plombyras už 50, o eskimo už 20 kapeikas.
                                        "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                                        Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                                        Adam Mickiewicz

                                        Comment


                                          O taip. Gira. Prikdavau trilitrinį stiklainį ir gerdavau. Kartais per naktį rūgti pradėdavo - natūrali buvo, tai ne dabartinis šlamštas iš koncentratų. Vis tiek sueidavo, su laipsniais



                                          http://vilnius.borda.ru/

                                          Į bačkas mieste atveždavo specialiomis alaus - giros vežiojimo cisternomis ant GAZ sunkvežimio.


                                          http://www.autotruck-press.ru/archiv...r91/article848
                                          Paskutinis taisė Al1; 2011.04.20, 17:54.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X