Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nedarbo lygis Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
    .... Garantuota darbo vieta nebent duobkasio — žmonės visais laikais miršta, darbui nereikia praktiškai jokios kvalifikacijos, o blogai užkasti klientai nesiskundžia
    Ir ten – konkurencija. Tvarkant tėvų kapą iš kart prisistatė iš abiejų pusių, tame tarpe ir kapinių sargas: „Kas toks, iš kur, kodėl?“. Net kokius tris „firmačius“ teko įtikinėti, kad aš čia sau darbuojuosi, o ne kitiems. Buvo ir tokių, kurie klausė, kiek už darbą imu....

    Beje, ir kapinėse verslas verda: eina „dileris“ per kapines, sužiūri labiau apleistus, ar pernelyg didelius užimamu plotu, organizuoja Savivaldybės komisiją, kapinių sargą ir kapą „atiduoda“ kitam žmogui. Kapavietės neoficiali kaina – nuo dviejų iki šešių tūkstančių LTL. Kapo neprižiūrėjimo maksimalus terminas, atrodo – du metai.
    Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
      Kaip tai nesi garantuotojas, kokioje Vilniaus mokykloje vaikų visada bus, čia net nėra ko lyginti su kai kuriais privačiais sektoriais, kai nežinai kas bus rytoj. Keista girdėti tokias demagogijas ir verkšlenimus, tuomet kitų sričių atstovai turi po 10 darbdavių. Valstybė ruošia per daug kokių 95% specialybių atstovų, šiuo atveju bent kalba mokama kas tikrai nepamaišys.
      Bus tai bus, bet ne visiems. Pradinukų jau trūksta. Kol kas gelbsti uždaromos mokyklos (vidutiniškai po vieną mokyklą kasmet Vilniaus mieste+rajone), tačiau iš esmės reikėtų mažinti pedagogikos studentų skaičių, bet to nedaroma, nes nerandama kur reikės įdarbinti pedagogikos dėstytojus. Be to, kur čia įžiūri verkšlenimus? Kritikuoju ne pačias mokytojų pajamas, o jų skyrimo būdą. Iš čia kyla apie pusė visų problemų. Kas dėl bendrai valstybės ruošiamų specialistų skaičiaus, tai panašu į lėšų švaistymą, kai paruošiamas nerealus skaičius vadybininkų-bedarbių, o techninių sričių specialistų net per krizės įkarštį chroniškai trūko.
      Mano supratimu, jeigu valstybė sau užsikrauna bedarbių išlaikymo misiją, ji negali atsiriboti ir nuo reikiamų, paklausių darbo rinkoje specialistų ir darbuotojų paruošimo prievolės. Pikčiausia, kad už politikų ir valdininkų klaidas moka visi mokesčių mokėtojai.
      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

      Comment


        Bet kokiu atveju, matome, kad laisvų darbo vietų Lietuvoje yra. Švietimo sistema dar sunkiai orientuojasi į realią darbo rinką. O mūsų verslas dar menkai dirba švietėjiškoje, mokslo veikloje ar mecenatų vaidmenyje.

        Comment


          Parašė Sula Rodyti pranešimą
          Bet kokiu atveju, matome, kad laisvų darbo vietų Lietuvoje yra. Švietimo sistema dar sunkiai orientuojasi į realią darbo rinką. O mūsų verslas dar menkai dirba švietėjiškoje, mokslo veikloje ar mecenatų vaidmenyje.
          Beabejo, visada bus laisvų darbo vietų tose srityse, kur reikia dirbti sunkiai ir už mažą uždarbį (pvz. Maximose visokiuose, taip pat valytojai ir pan.), taip pat ten, kur reikia labai specifinių žinių arba labai didelės patirties (su aukštosiomis technologijomis susijusiomis, pvz. saulės kelektorių gamyba). Bet taip tikrai nėra, kad kokioje nors srityje trūktų darbuotojų, pvz. tų pačių mokytojų, medikų, statybininkų, ekonomistų, teisininkų, pardavėjų ir pan. Rinka vis tiek sureguliuoja viską. Darbdaviai tikrai neturėtų skųstis, kad nėra kvalifikuotų specialistų, kurių net niekas nerengia, nebent jie galvoja, kad kokią mechaniką baigę turi apie visus pasaulio mechanizmus viską išmanyti. Praktiškai visuose darbuose reikia patirties norint įsigilinti ir kompetentingai atlikti užduotis, vien tik teorinių žinių neužtenka.
          Flickr

          Comment


            Parašė Wycka Rodyti pranešimą
            Kas dėl bendrai valstybės ruošiamų specialistų skaičiaus, tai panašu į lėšų švaistymą, kai paruošiamas nerealus skaičius vadybininkų-bedarbių, o techninių sričių specialistų net per krizės įkarštį chroniškai trūko.
            Jiems nėra jokių šansų pasimokyti techninių mokslų, jeigu net vadyboje perkasi elementarius darbus. Neužtenka net gerai pabaigti techninius mokslus, reikia tokiam darbui turėti noro, pasiryžimo, sugebėti jį gerai ir laiku atlikti.

            Comment


              Nedarbas kitą savaite turėtu gerokai sumažėti

              Mažeikius užplūs darbininkai

              Naftos perdirbimo bendrovė „Orlen Lietuva“ balandžio 30 d. pradeda kapitalinį naftos produktų gamyklos remontą. Laukiama per 4 tūkst. darbininkų. Remonto metu bus sustabdyti visi gamybos procesai. Degalų tiekimas vidaus rinkose bus užtikrintas iš sukauptų atsargų.

              Per 35 dienas iki birželio 3 d. bus įgyvendinta apie 50 skirtingų modernizacijos bei remonto projektų. Kaip teigia bendrovė, didžiausias gamyklos atnaujinimas leis geriau išnaudoti gamybos pajėgumus, sumažinti energijos sąnaudas ir užtikrinti sklandų įrenginių darbą ateityje.

              Pagrindinis „Orlen Lietuva“ naftos produktų gamyklos kapitalinio remonto projektas yra vidinės katalizinio krekingo reaktoriaus dalies keitimas, jį įgyvendinus bus geriau išnaudoti gamybos pajėgumai. Kapitalinio remonto metu visos gamyklos padaliniuose bus taip pat atliekami mechanikos, elektros, automatikos ir izoliacijos darbai, vykdoma įrenginių ir aparatų patikra, keičiami ir remontuojami vamzdynai, sklendės, vožtuvai. Remonto metu bus baigtos diegti ir šiuolaikinės automatinio įrenginių valdymo bei avarinio stabdymo sistemos.

              „Nuolatinės investicijos į gamyklos atnaujinimą yra būtinos tolesniam įmonės modernizavimui, siekiant užtikrinti bendrovės pelningumą ilguoju laikotarpiu. Be to, nepalankų dabartinį ekonominių aplinkybių poveikį galime sušvelninti tik didesniu gamybos efektyvumu ir mažesnėmis veiklos sąnaudomis“, – sakė „Orlen Lietuva“ generalinis direktorius Ireneuszas Fąfara.

              Darbus kapitalinio gamyklos remonto metu atliks „Orlen Lietuva“ specialistai, o taip pat pasitelkta 4 300 darbuotojų iš rangovinių organizacijų. Iš viso sudarytos 107 sutartys dėl remonto: 78 – su Lietuvos, 22 – su Lenkijos, dar 7 – su Estijos, Vokietijos ir Nyderlandų įmonėmis.

              Comment


                Darbo birža: šalyje darbo neturi 9,9 proc. žmonių, pastarąjį kartą toks bedarbių skaičius buvo 2009 metų birželį

                Pagaliau įveikėm tuos 10%!

                Comment


                  Šiaip darbo neturi, tik dykaduoniai arba iš kitų gyvenantys, ai dar bukagalviai irgi neturi. Darbštūs žmonės visada darbo turės ir turi.

                  Dėl to jaunimo. Aš nesuprantu kur ta problema yra. Jaunimas manau paprasčiausiai neina dirbti "už mažai", nori uždirbti dabar pat tiek kiek kiti dirba su patirtimi.
                  You've got one life! Live it!

                  Comment



                    Lietuvos darbo biržos duomenimis, spalio 18d. šalyje buvo registruota 197,4 tūkst. bedarbių — 9,79 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų. Per savaitę registruotas nedarbas sumažėjo 0,04 proc. punkto.
                    (...)
                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                    Comment

                    Working...
                    X