Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Nedarbo lygis Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nedarbo lygis Lietuvoje

    Pasigedau temos, kurioje butų diskutuojama apie šią, mūsų šalies socialinę problemą.

    Apklausa: Kauno r.gyventojams labiausiai rūpi bedarbystės problemos

    Kauno rajono gyventojams aktualiausios bedarbystės, kelių ir gatvių remonto bei priežiūros, kanalizacijos ir vandens nuotekų problemos, jie pasigenda intensyvesnės turizmo infrastruktūros plėtros, rodo Kauno rajono gyventojų nuomonės tyrimų studija.

    Žmonės norėtų, kad daugiau dėmesio būtų skiriama jaunimo užimtumui, gyvenvietėse atsirastų daugiau prieinamų sporto aikštelių ir salių, vyktų daugiau kultūrinių renginių, būtų nutiesti dviračių takai, gražiau prižiūrima gyvenamoji aplinka, pranešė Kauno rajono savivaldybė...
    http://kauno.diena.lt/naujienos/mies...oblemos-315939

    #2
    Bedarbių Lietuvoje – kaip metų pradžioje

    Darbo biržos duomenimis, gruodį šalies teritorinėse darbo biržose buvo registruota 300,6 tūkst. bedarbių. Tai yra 13,9 proc. visų šalies darbingo amžiaus gyventojų – lygiai tiek pat buvo registruota šių metų pradžioje, skelbia darbo birža.

    Bedarbių dalis tarp darbingo amžiaus gyventojų lapkritį mažėjo 0,3 proc. punkto.

    „Palaipsniui nuo liepos kas mėnesį mažėjantis nedarbas rodo, kad po
    truputį stabilizuojasi situacija darbo rinkoje. Geroji žinia yra ta, kad palyginti su 2009 metais, išaugo laisvų darbo vietų įregistravimo, įdarbinimo, nusiųstų darbo ieškančių asmenų į aktyvias darbo rinkos politikos priemones rodikliai“, – pažymėjo Lietuvos darbo biržos direktorius Mindaugas Petras Balašaitis.

    „Lapkritį įregistruota 15,7 tūkst. laisvų darbo vietų – dvigubai daugiau nei pernai. Analogiškai daugiau yra įdarbintų ir nukreiptų į aktyvios darbo rinkos politikos priemones“, – sakė direktorius.

    Šiuo metu viena aktualiausių problemų – beveik 2,5 karto išaugęs ilgalaikių bedarbių skaičius. Kad jie kuo greičiau reintegruotųsi į darbo rinką, būtina ir toliau intensyvinti darbo biržos veiksmus aktyvinant šių bedarbių motyvaciją dirbti, nes darbingo amžiaus žmonės, užsibuvę rinkos užribyje, praras turėtus darbo įgūdžius ir profesinius gebėjimus“, – teigė Lietuvos darbo biržos vadovas.
    REKLAMA

    Per mėnesį į šalies teritorines darbo biržas kreipėsi ir buvo įregistruota bedarbiais 20,4 tūkst. asmenų.

    Lapkričio mėnesį dirbti pagal neterminuotas sutartis pradėjo 11,6 tūkst. teritorinėse darbo biržose registruotų darbo ieškančių asmenų.

    Labiausiai išaugo rinkodaros specialistų paklausa, taip pat viešosios nuomonės apklausos statistikų bei inžinierių paklausa. Palyginti su spalio mėn., sumažėjo draudimo agentų, buhalterių bei pardavimo agentų paklausa . Pardavimo vadybininkų, palyginti su praėjusiu mėnesiu, paklausa sumažėjo, tačiau šių darbo vietų lapkričio mėnesį buvo užregistruota daugiausiai.

    Lapkričio mėnesį į užimtumo rėmimo priemones nusiųsta 6,9 tūkst. bedarbių. Daugiausia jų – 3,4 tūkst. į remiamojo įdarbinimo priemones.

    Veiklą, įsigiję verslo liudijimus iki 6 mėn. laikotarpiui, pradėjo 3,2 tūkst. bedarbių

    Darbo biržoje registruotų bedarbių dalis nuo darbingo amžiaus gyventojų lapkričio mėnesį mažėjo keturiasdešimt vienoje iš šešiadešimties šalies savivaldybių, septyniose – nedarbo rodikliai per mėnesį nepakito, dvylikoje fiksuotas augimas.

    Gruodžio 1 d daugiausia darbingo amžiaus gyventojų buvo registruota bedarbiais Ignalinos (19,5 proc.), Mažeikių (19,2 proc.) ir Šalčininkų (19,0 proc.) rajonų savivaldybėse.

    Mažiausiai bedarbių – Neringoje (5,6 proc.), Birštone (10,4 proc.), Elektrėnuose (11,0) ir Šiaulių mieste (11,0 proc.). Iš didžiųjų miestų daugiausia bedarbių yra Panevėžyje (15,5 proc.).

    DELFI

    Comment


      #3
      Iš bedarbių sąrašų nebebrauks triskart neatsiliepus telefonu

      Lietuvos darbo birža (LDB) nusprendė atsisakyti prieš keletą mėnesių bedarbių atmintinėje atsiradusios taisyklės, kad tris kartus per dvi dienas neatsiliepęs paties nurodytu telefonu, bedarbis braukiamas iš sąrašų ir netenka socialinių garantijų. Šie pakeitimai įsigaliojo lapkričio pabaigoje. Taip pat atmintinėje nuspręsta įrašyti, kad bedarbis nesulauks sankcijų, jei į darbo biržą neatvyks sutartu laiku dėl pateisinamos priežasties. Anksčiau nebuvo taikomos jokios išlygos ir neatvykęs laiku jis tiesiog buvo braukiamas iš sąrašų. Taip pat nuspręsta pradėti teikti informaciją internete dėl privalomojo sveikatos draudimo, socialinės paramos, profesijos pasirinkimo ar perkvalifikavimo.

      DELFI primena, kad nuo liepos įsigaliojo sugriežtinta bedarbių registravimo tvarka, pavyzdžiui, per dvi dienas triskart neatsiliepęs telefonu, kai skambina darbo biržos darbuotojas, bedarbis galėjo netekti savo statuso. Jei bedarbis neturi telefono, jis tai turėjo nurodyti registruodamasis LDB.

      Minėtą tvarką bedarbis pusei metų bus išbraukiamas iš sąrašų, jei atsisako siūlomo darbo, tačiau Darbo birža darbą pagal specialybę siūlys tik pusę metų, vėliau siųs į bet kokį darbą.

      Taip pat bedarbiais negali tapti tie žmonės, kurie savo žemę yra įregistravę Žemės ūkio ir kaimo verslo registre, individualių įmonių savininkai, sustabdę įmonės veiklą.

      Anksčiau už tam tikrų pareigų nevykdymą bedarbiams buvo galima trims mėnesiams sustabdyti jų statuso galiojimą. Nuo šiol statuso sustabdymą pakeis išbraukimas iš sąrašų pusei metų.

      Kai bedarbis bus išbrauktas iš LDB sąrašų, nei jis, nei jo šeima negalės gauti socialinių pašalpų ir turi mokėti 72 Lt privalomąjį sveikatos draudimo mokestį.

      LDB griežtesnės bedarbių kontrolės ėmėsi siekdama išvengti piktnaudžiavimo. Anksčiau ji buvo suskaičiavusi, kad maždaug 100 tūkst. iš oficialiai registruotų daugiau nei 300 tūkst. bedarbių yra netikri – turi nedeklaruotų pajamų.

      Kai kuriems bedarbiams LDB pasiūlo pasirašyti sąžiningumo deklaraciją, kad jie niekur nelegaliai nedirba.

      Maždaug 40 proc. visų bedarbių yra ilgalaikiai, nedirbę daugiau nei metus.

      DELFI

      Comment


        #4
        Nedarbo statistika pagražinta

        Jei darbingo amžiaus gyventojas neturi darbo ir per paskutinius keturis mėnesius aktyviai jo neieško, vadinasi, jis nėra bedarbis, o viso labo neaktyvus gyventojas. Vadovaudamasis Europos tarybos ir Europos Komisijos reglamentais tokiu principu nedarbo lygį mūsų šalyje skaičiuoja Statistikos departamentas (SD). Pasak dienraštį „Respublika" konsultavusio eksperto, toks nedarbo lygio skaičiavimas gali būti netikslus, skirtas užtušuoti tikrąją padėtį darbo rinkoje. Ir ne vien Lietuvos, bet ir visos ES.

        Šalis viena - rodikliai skirtingi

        Padėtį darbo rinkoje šiandien apibūdina keli rodikliai, iš kurių bene svarbiausi yra du - nedarbo lygis ir registruotas nedarbas. Pirmąjį rodiklį apskaičiuoja SD, antrąjį - Lietuvos darbo birža (LDB).

        Paprastai rodikliai nesutampa. Pavyzdžiui, pagal oficialius duomenis, 2010 metų trečiąjį ketvirtį nedarbo lygis sudarė 17,8 proc., registruotas nedarbas - 14,8 proc.

        Statistikoje mažai susigaudančiam žmogui sunku suvokti, kuo skiriasi šie du rodikliai, kodėl jie yra skirtingi, kuris iš jų teisingas ir realiai atspindi situaciją Lietuvos darbo rinkoje?

        Paradoksą pasišovė paaiškinti SD Gyvenimo lygio ir užimtumo statistikos skyriaus vedėja Violeta Skamaročienė. Anot jos, abu rodikliai teisingi. “Nedarbo lygis vertinamas remiantis gyventojų užimtumo apklausos duomenimis. Tyrimas atliekamas visose Europos Sąjungos šalyse taikant bendrą metodiką", - tvirtino statistikė.

        Anot jos, Lietuvoje norint išsiaiškinti nedarbo lygį, atrenkama 8 tūkst. namų ūkių, kuriuose gyvena apie 14 tūkst., arba 0,5 proc., penkiolikos metų ir vyresnių šalies gyventojų. Atrinkus bedarbius, jų skaičius lyginamas su bendra darbo jėga, po to apskaičiuojamas bendras procentas.

        LDB savo tyrimą, V.Skamaročienės tvirtinimu, atlieka daug paprasčiau. Registruoto nedarbo lygis nustatomas biržoje registruotų bedarbių skaičių procentine išraiška palyginus su darbingo amžiaus gyventojais.

        Kita vertus, toli gražu ne visi piliečiai ieškodami darbo kreipiasi į darbo biržą. Todėl apklausos būdu surinkti duomenys tarytum ir turėtų būti tikslesni nei LDB skelbiama statistika. Tačiau abejonių kelia sąvokos, kuriomis atlikdamas savąją apklausą naudojasi Statistikos departamentas.

        Sąvokų skruzdėlyne

        Kas yra darbingo amžiaus gyventojai, lyg ir aišku, bendros darbo jėgos ir bedarbių sąvokos aiškinamos skirtingai, o nedarbo lygio tyrime - dar ir painiai. Birža bedarbiu laiko tą žmogų, kurio amžius - nuo 16 metų iki pensijos. Tačiau atlikdamas apklausą SD bedarbio sąvokai suteikia jau visai kitokią prasmę. Anot departamento Gyvenimo lygio ir užimtumo statistikos skyriaus vedėjos, apibūdinant bedarbį čia naudojamasi dar vienos pasaulinio lygio, šįkart - Tarptautinės darbo organizacijos (TDO) - apibrėžimu.

        „Bedarbis yra nedirbantis 15-74 metų amžiaus asmuo, kuris aktyviai ieško darbo (per paskutines keturias savaites kreipėsi į valstybinę darbo biržą ar privačią įdarbinimo agentūrą, darbdavius, draugus, gimines, žiniasklaidą, laikė įdarbinimo testą, dalyvavo įdarbinimo pokalbiuose, ieškojo patalpų, įrenginių savo verslui, bandė gauti verslo liudijimą, licenciją, kreditą) ir per apibrėžtą laikotarpį (dvi savaites) gali pradėti dirbti", - citavo TDO V.Skamaročienė.

        Keista, tačiau nedirbančių ir nesimokančių piliečių, kurie pagal pateiktą apibrėžimą aktyviai neieško darbo, tarp bedarbių nėra. “Tai - neaktyvūs gyventojai, tačiau jie - ne bedarbiai. Argi galime žmogų, kuris gali sau leisti nedirbti ir nedirba, pavyzdžiui, namų šeimininkę, vadinti bedarbe?" - retoriškai klausė SD Gyvenimo lygio ir užimtumo statistikos skyriaus vedėja.

        Tuo tarpu finansų analitikas Petras Navikas mano, kad atmetus tuos žmones, kurie TDO apibrėžime vadinami neaktyviais gyventojais, nedarbo lygio statistika bus nepilna. „Keista man ta ES praktika manipuliuoti sąvokomis. Galbūt šitaip stengiamasi nuslėpti tikrąją padėtį? Girdi, gyvename geriau, nei iš tikrųjų yra? Juk keista priskirti žmogų, kuris dėl kažkokių jam vienam težinomų priežasčių keturis mėnesius neieškojo darbo, ne prie bedarbių, o prie kažkokių mistinių neaktyvių gyventojų", - stebėjosi P.Navikas.

        Koks nedarbo lygis iš tikrųjų?

        P.Naviko tvirtinimu, nustatyti tik-rąjį oficialaus nedarbo lygį šalyje iš tiesų nėra paprasta. „Tačiau pažiūrėkime, ką bedarbiu laiko mūsų liaudis, - mano įsitikinimu, iš masių kilęs bedarbio apibrėžimas bus tiksliausias. Manau, bet kuris lietuvis patvirtins, jog oficialus bedarbis yra tas, kuris nėra vaikas, moksleivis, studentas, pensininkas ar neįgalusis (išskyrus tuos pensininkus, moksleivius, studentus ar neįgaliuosius, kurie dirba) bei neturi oficialaus darbo, kurio savaitinė trukmė yra įstatymuose numatytos 42 valandos", - dėstė finansų analitikas.

        Anot jo, žinant, koks bendras Lietuvos gyventojų skaičius ir iš jo atėmus dirbančiuosius, ikimokyklinio amžiaus vaikus, nedirbančius studentus, moksleivius, pensininkus ir neįgaliuosius, taip pat emigravusius iš šalies žmones, įmanoma tiksliau sužinoti, kiek žmonių nedirba oficialiai. „Manau, gautą skaičių reikėtų palyginti su galinčiųjų dirbti skaičiumi, nustatyti procentus ir tai galėtų puikiausiai atspindėti bendrą nedarbo lygį", - svarstė P.Navikas.

        „Respublika" pabandė suskaičiuoti, koks skaičius tai galėtų būti. Statistikos departamento duomenimis, 2010-ųjų pradžioje Lietuvoje gyveno 3254,6 tūkst. žmonių. Iš jų 1258,6 tūkst. yra dirbantieji, 910 tūkst. vaikai ir paaugliai iki 18 m. amžiaus (Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenys), 723,6 tūkst. - nedirbantys pensininkai ir nedirbantys neįgalieji (“Sodros" duomenys), dar apie 20 tūkst. piliečių emigravo iš šalies. Atėmus minėtuosius skaičius, išeitų, kad pas mus nedirba 342,4 tūkst. Lietuvos gyventojų, arba daugiau nei 23 proc. nuo bendro galinčiųjų dirbti skaičiaus.

        Žinoma, šis skaičius šokiruoja, palyginti su tais rodikliais, kuriuos skelbia SD ir LDB.

        „Be abejo, statistikai dėl tokio skaičiavimo pyks. Sakys, kad čia neįskaičiuotas neoficialus nedarbas - juk daug nelegalių darbuotojų dirba statybos, miškininkystės, kituose sektoriuose. Be to, nėra tikslių duomenų, kiek yra dirbančių moksleivių ir studentų. Tačiau tuomet galbūt atskirkime oficialų nedarbo lygį nuo neoficialaus ir duomenis skelbkime atskirai, - toks atskyrimas vis realiau atspindėtų tikrąją padėtį", - svarstė P.Navikas.

        Vidmantas Užusienis
        Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

        Comment


          #5
          Nesvarbu koks bedarbystes lygis lietuvoje,idiotas kubilius vis tiek dalina leidimus idarbinti cia baltarusus,kazachus ,ukrainiecius ir kitus piliecius ine is ES saliu,taip kenkdamas patiems lietuviams.

          Comment


            #6
            Na lietuviai neina dirbti prastai apmokamų darbų, tai už juos tai padarys kiti. Nieko stebėtina, tai vyksta visur. Šiaip aš irgi to nepalaukau, bet darbus reikia kažkam atlikti.
            Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

            Comment


              #7
              Parašė bebop Rodyti pranešimą
              Na lietuviai neina dirbti prastai apmokamų darbų, tai už juos tai padarys kiti. Nieko stebėtina, tai vyksta visur. Šiaip aš irgi to nepalaukau, bet darbus reikia kažkam atlikti.

              tegultai daro zmones is ES darbo rinkos ribu,o ne kazkas is kinijos ,babajyno ar dar kokiu treciojo pasaulio saliu. ES yra laisvas darbo rinkos judejimas,prasau tuo ir naudokites. O prie ko cia kazkokie baltarusai ,ukrainieciai ar rusai ,kuriu kaip tarakonu yra simtai milijonu?

              Comment


                #8
                Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                tegultai daro zmones is ES darbo rinkos ribu,o ne kazkas is kinijos ,babajyno ar dar kokiu treciojo pasaulio saliu. ES yra laisvas darbo rinkos judejimas,prasau tuo ir naudokites. O prie ko cia kazkokie baltarusai ,ukrainieciai ar rusai ,kuriu kaip tarakonu yra simtai milijonu?
                Iš ES nėra kam tuos darbus dirbti. Nes į Lietuvą niekas nevažiuos ne tik iš kokios Prancūzijos ar Vokietijos, bet ir iš Lenkijos ar Slovakijos.
                Flickr

                Comment


                  #9
                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                  Iš ES nėra kam tuos darbus dirbti. Nes į Lietuvą niekas nevažiuos ne tik iš kokios Prancūzijos ar Vokietijos, bet ir iš Lenkijos ar Slovakijos.
                  Iš Rumunijos ar Bulgarijos, imigrantų būtų ir dabar yra (Tiesa, pagrindinis jų "darbas" yra siųsti vaikus gatvėse ir autobusuose centų prašyt ). Bet nemanau, kad jie būtų geresni imigrantai už kiną ar ukrainietį.
                  Post in English - fight censorship!

                  Comment


                    #10
                    Parašė index Rodyti pranešimą
                    Iš Rumunijos ar Bulgarijos, imigrantų būtų ir dabar yra (Tiesa, pagrindinis jų "darbas" yra siųsti vaikus gatvėse ir autobusuose centų prašyt ). Bet nemanau, kad jie būtų geresni imigrantai už kiną ar ukrainietį.
                    Bet jiems ir tokį ,,darbą'' geriau dirbti kur nors UK manau.
                    Flickr

                    Comment


                      #11
                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                      Bet jiems ir tokį ,,darbą'' geriau dirbti kur nors UK manau.
                      Galbūt nesutelpa, o iš Prancūzijos net išprašo. Šiaip man asmeniškai teko susidurti su mažaisiais rumunų imigrantais su dūdelėmis, norinčiais centų.
                      Post in English - fight censorship!

                      Comment


                        #12
                        Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                        tegultai daro zmones is ES darbo rinkos ribu,o ne kazkas is kinijos ,babajyno ar dar kokiu treciojo pasaulio saliu. ES yra laisvas darbo rinkos judejimas,prasau tuo ir naudokites. O prie ko cia kazkokie baltarusai ,ukrainieciai ar rusai ,kuriu kaip tarakonu yra simtai milijonu?
                        Kartais, kai paskaitau tavo žinutes galvoju, kad tu gyveni kažkokioje bakūžėje, atsiskyręs nuo pasaulio Kas iš ES važiuos į Lietuvą, kur atlyginimai beveik mažiausi, dirbti prastai apmokamų darbų?
                        Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                        Comment


                          #13
                          Parašė bebop Rodyti pranešimą
                          Kartais, kai paskaitau tavo žinutes galvoju, kad tu gyveni kažkokioje bakūžėje, atsiskyręs nuo pasaulio Kas iš ES važiuos į Lietuvą, kur atlyginimai beveik mažiausi, dirbti prastai apmokamų darbų?
                          Teisingai,niekas nevaziuos . Ir todel reikia teisti kubiliu ir sodinti i belange uz tai,kad jis vietoj to ,kad apmokytu vietine darbo rinka (esant dabartinei badarbystes situacijai) kvieciasi darbuotojus ir ne Es saliu. Jusu akyse vykdomaafinansinieir tarptautine, o jus kaip teliukai tik mirksita akimis ir pritariate,kad cia viskas gerai.

                          Comment


                            #14
                            Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                            Teisingai,niekas nevaziuos . Ir todel reikia teisti kubiliu ir sodinti i belange uz tai,kad jis vietoj to ,kad apmokytu vietine darbo rinka (esant dabartinei badarbystes situacijai) kvieciasi darbuotojus ir ne Es saliu. Jusu akyse vykdomaafinansinieir tarptautine, o jus kaip teliukai tik mirksita akimis ir pritariate,kad cia viskas gerai.
                            "apmokytu vietine darbo rinka" gal isversi? i lietuviu ar kokia kita zmoniu kalba?

                            Comment


                              #15
                              Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                              Teisingai,niekas nevaziuos . Ir todel reikia teisti kubiliu ir sodinti i belange uz tai,kad jis vietoj to ,kad apmokytu vietine darbo rinka (esant dabartinei badarbystes situacijai) kvieciasi darbuotojus ir ne Es saliu. Jusu akyse vykdomaafinansinieir tarptautine, o jus kaip teliukai tik mirksita akimis ir pritariate,kad cia viskas gerai.
                              Ar neturi darbuotojai patys norėt apsimokyt? Visokių kursų (Ir nemokamų, beje) daugybė. Aišku, išgėrusių ten nelabai priima, todėl, matyt, dažniausiai ne kažkas ten ir eina. (Taip neretai žmonės nueina pas darbo biržos surastus darbdavius )
                              Post in English - fight censorship!

                              Comment


                                #16
                                Jusu akyse vykdomaafinansinieir tarptautine, o jus kaip teliukai tik mirksita akimis ir pritariate,kad cia viskas gerai.
                                Čia tai visiškai nesupratau, ką norėjai pasakyti. "vykdomaafinansinieir" kažkoks švediškas, norvegiškas žodis?

                                Šiaip girdėjau per žinias statistiką, kad didžioji dalis į Lietuvą imigruojančių ir dirbančių žmonių yra su aukštaisiais išsilavinimais. Todėl jeigu lietuvis su buteliu rankoje nesugeba konkuruoti, tai tegul. Mieliau matyčiau kitos spalvos ar tautybės veidą, nei girtą, bedantį lietuvio snukį.

                                P.s. Spėju imigrantas net tvarkingiau rašytų nei tu dabar...
                                Paskutinis taisė bebop; 2010.12.12, 20:35.
                                Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                                Comment


                                  #17
                                  Parašė bebop Rodyti pranešimą
                                  Čia tai visiškai nesupratau, ką norėjai pasakyti. "vykdomaafinansinieir" kažkoks švediškas, norvegiškas žodis?

                                  Šiaip girdėjau per žinias statistiką, kad didžiąją dalį į Lietuvą imigruojančių ir dirbančių žmonių yra su aukštaisiais išsilavinimais. Todėl jeigu lietuvis su buteliu rankoje nesugeba konkuruoti, tai tegul. Mieliau matyčiau kitos spalvos ar tautybės veidą, nei girtą, bedantį lietuvio snukį.

                                  P.s. Spėju imigrantas net tvarkingiau rašytų nei tu dabar...

                                  tai pasiziurek i tuos kebabu pardavejus,rie tau sukis peili tarp sonkauliu,jei pasakysi ,kad ju kebebas padarytas is suninos ar nudvesusiu kaciu-))

                                  Comment


                                    #18
                                    Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                                    tai pasiziurek i tuos kebabu pardavejus,rie tau sukis peili tarp sonkauliu,jei pasakysi ,kad ju kebebas padarytas is suninos ar nudvesusiu kaciu-))
                                    Kuo be išankstinio nusistatymo galėtum pagrįsti šią žinutę? Ir ar turi kokių įrodymų dėl šunų ir kačių?

                                    p.s. Kas čia tau su rašyba nutiko?..
                                    Post in English - fight censorship!

                                    Comment


                                      #19
                                      Parašė index Rodyti pranešimą
                                      Kuo be išankstinio nusistatymo galėtum pagrįsti šią žinutę? Ir ar turi kokių įrodymų dėl šunų ir kačių?

                                      p.s. Kas čia tau su rašyba nutiko?..
                                      Matyt po 5 klasės išmetė.

                                      Comment


                                        #20
                                        Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                                        tai pasiziurek i tuos kebabu pardavejus,rie tau sukis peili tarp sonkauliu,jei pasakysi ,kad ju kebebas padarytas is suninos ar nudvesusiu kaciu-))
                                        Taip pat ir bet koks lietuvis gali man man peilį sukišti. Tai koks skirtumas?
                                        Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X