Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Indai pradejo statyti gamykla:

    http://www.rokiskiosirena.lt/naujien...ti-gamykl-foto

    Comment


      Eidvis gi aiskiai buvo pasakes - kad NEBUS

      Comment


        Balandžio 1

        Comment


          Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
          Eidvis gi aiskiai buvo pasakes - kad NEBUS
          Net tada, kai apie tą gamyklą kalbėjo rimtai - tai skambėjo kaip balandžio 1-os bajeris

          Comment


            Durnystes su tais “pokstais”

            Comment


              JAV farmacijos gigantė „McKesson“ patvirtino kurianti paslaugų centrą Vilniuje https://madeinvilnius.lt/verslas/uzs...ntra-vilniuje/ .
              JAV didmeninės vaistų prekybos gigantas „McKesson“ BNS patvirtino kuriantis finansinių paslaugų centrą Vilniuje – kompanija įkūrė įmonę „McKesson Business Services Lithuania“. Mūsų naujasis paslaugų centras Vilniuje bus aiškiai orientuotas į finansinius procesus – mes į Vilnių perkelsime tam tikrus finansinius procesus“, – BNS sakė „McKesson Europe Holdings“ atstovas. Pasak jo, planuojama, kad paslaugų centras duris atvers dar šiemet. „McKesson“ yra viena didžiausių farmacijos įmonių Jungtinėse Valstijose, o pagal 2018 metų pajamas didžiausių pasaulio įmonių sąraše ji yra 13 vietoje, šalia „Apple“, „Glencore“ ar „Samsung“ ir kitų.
              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
              [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

              Comment


                V. Bumelio įmonė su 50 mln. Eur investicija įsitvirtins 70 mlrd. USD rinkoje


                Po rekonstrukcijos bendras pastato plotas padidės 2 kartus – nuo 3.958 iki 8.253 kv. m. Virš esamo pastato bus pastatyti trečias ir ketvirtas aukštai. Taip pat šalia esamo laboratorijos pastato, vietoje esamos asfaltuotos aikštelės, planuojama pastatyti 1.786 kv. m priestatą. Nauji plotai bus skirti švarioms laboratorijoms.

                „Šiuo projektu „Biotechpharma“ ketina išplėsti veiklą, susijusią su ląstelių gausinimu ir tolesniais gryninimo technologiniais procesais laboratorijoje ir švariose klasių patalpose“, – rašoma PAV.

                Giedriaus Žundos, „Biotechpharmos“ generalinio direktoriaus, straipsnyje leidinyje „Pharma‘s Almanac“ teigiama, kad būdama vidutinio dydžio kompanija „Biotechpharma“ savo klientams gali pasiūlyti lankstumą ir greitį, jeigu staiga keistųsi kliento poreikiai ar reikalavimai.

                „Esame pasiruošę tapti tarptautiniu vidutinio dydžio biotechnologinės farmacijos lyderiu, nes mūsų stipri integracija leidžia teikti visas paslaugas, reikalingas biotechnologijų kompanijoms“, – leidinyje cituojamas p. Bumelis.


                Plačiau: https://www.vz.lt/pramone/2019/04/16...#ixzz5lEUiHQxx

                Comment


                  Aviacijos ir finansų magnatas J.Isaacmanas atvežė gerų žinių ir naują pavadinimą: Vilniuje plės verslą https://www.15min.lt/verslas/naujien...as-662-1138226
                  Šiaurės Amerikos atsiskaitymų sprendimų lyderė „Shift4 Payments“ Lietuvą regi kaip vartus plėstis į Europą ir kitas pasaulio rinkas. Šalyje apsilankęs multimilijonierius, mokėjimų verslo ir aviacijos magnatas Jaredas Isaacmanas neslepia, kad Vilniuje pasiekti rezultatai pranoko lūkesčius, todėl čia planuojama investuoti daugiau ir plėsti kolektyvą. Mokėjimų technologijų kompanija „Harbortouch Payments Lithuania“ pakeitė pavadinimą ir tapo „Shift4 Payments Lithuania“.
                  Bendrovės pavadinimo keitimas atliekamas po penkių kompanijų įsigijimo, kuris įvyko pernai. 2016 m. veiklą pradėjusi įmonė Lietuvoje pradžioje planavo pusę aukšto užimantį biurą, dabar jau neišsitenka dviejuose aukštuose: jau turi 92 darbuotojus, jų vidutinis atlyginimas siekia 3354 eurus per mėnesį (apie 2030 Eur „į rankas“), rodo „Sodros“ duomenys.
                  JAV verslininkas, pilotas, filantropas Jaredas Isaacmanas atvirauja, kad Lietuviai jo bendrovėje atlieka pačius pagrindinius programavimo darbus, kurie vėliau naudojami JAV. Jis spėja, kad dar šiemet teks plėstis ir samdyti 30-50 darbuotojų, o ateityje jis viliasi, kad per Vilnių kompanija išsiplės į Europą, Aziją ir visą pasaulį.
                  – Ką pirmiausia svarbu suprasti, „Shift4“ rinkoje veikia jau beveik 30 metų. Mes nusipirkome „Shift4“ prieš 18 mėnesių. „Shift4“ padėjo iš esmės transformuoti visą organizaciją – mes anksčiau galėjome aprūpinti tik mažą dalį mokėjimų restoranuose rinkos, o dabar mes darome viską restoranų ir viešbučių verslo erdvėje Šiaurės Amerikoje. Turiu galvoje didelę rinkos dalį. Dabar mūsų klientai dabar yra ir „Hilton“, „Four seasons“, „Mandarin Oriental“, „Caesars“ ir kiti.
                  Kai įsigijome „Shift4“ buvo idėja padaryti šį prekės ženklą pagrindiniu organizacijos prekės ženklu – nes tai signalizuoja stiprumą, patirtį, įvertinimą. Turiu galvoje – tai 100 milijardų dolerių apyvartos per metus mokėjimų kompanija.
                  Mūsų Vilniuje atliekamas darbas padengia 4 iš 5 pagrindinių technologijų investicijų, kurias atliekame organizacijoje. Dauguma mūsų samdomų darbuotojų yra susiję su plėtra (development angl.). Tai inžinieriai, kokybės specialistai, verslo analitikai, turime ši So inžinieriai, qa, business analysts, turime nedidelę palaikymo komandą, trečio lygmens, kuri skirta mūsų sudėtingesniems produktams.
                  Mes ir pritraukiame žmonių dirbti į JAV, bet yra daug galimybių ir jiems atvykti iš JAV dirbti į Lietuvą. Vienas mūsų projektų vadovas, kuris gyvena Kalifornijoje, dabar čia yra dviem savaitėms. Taip pat dvi savaites čia dirbs viceprezidentas plėtrai. Mes palaikome stabilią darbuotojų rotaciją, turbūt tiek pat liaudies atvažiuoja iš Vilniaus, kiek iš JAV atvažiuoja čia dėl informacijos mainų ir bendradarbiavimo. Tai dvipusis eismas. Po mėnesio mes rengiame didžiulį pristatymą JAV Nacionalinėje restoranų asociacijoje – tai didžiulis šou, beveik milijonas žmonių, įskaitant restoranų savininkus ir kt. Mes ten pristatysime „Skytab“, tai mūsų mokėjimų prie staliuko sistema, sukurta Vilniuje. Ten turėsime ir daug darbuotojų iš Vilniaus.
                  Tokio masto įmonėms ypač reikalingi skrydžiai iš normalių oro uostų, ne iš kokių šiknaskylių kur skraido LCC.
                  Paskutinis taisė Arunasx; 2019.05.02, 11:08.
                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                  [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                  Comment


                    Panevėžio LEZ atidaroma norvegų baldų gamykla ir distribucijos centras https://www.vz.lt/pramone/2019/05/07/panevezio-lez-atidaroma-norvegu-baldu-gamykla-ir-distribucijos-centras
                    Norvegijos baldų gamintojo „Ekornes Group“ antrinė įmonė „IMG Group“ AS šiandien atidaro savo pirmosios Europoje bendros baldų gamyklos ir distribucijos centrą, kuris veiks Panevėžio laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ).
                    Pirmuoju investiciniu etapu pastatyta „IMG Lithuania“ minkštų baldų gamykla įsikurs 17.000 kv. m. gamybinėse patalpose. Norvegijos kompanija į kompleksą investavo virš 10 mln. Eur, įdarbins daugiau nei 125 darbuotojus. Pradėjus veikti baldų fabrikui, Panevėžio LEZ įsikūrusiose įmonėse dirbs beveik 500 darbuotojų.
                    „Panevėžys pasižymi stipria tiekimo grandine daugumai pramonės šakų, ypač baldų gamybai. 50 km spinduliu pasiekiami visi aukščiausių standartų ir kokybės medžio, porolono, tekstilės, metalo ir kitų komponentų gamintojai“, – spranešime spaudai ciituojamas Rokas Krivonis, Panevėžio LEZ direktorius. Pradėjus veikti „IMG Group“ fabrikui, Panevėžio LEZ įsikūrusiose įmonėse dirbs beveik 500 darbuotojų, iš jų daugiausiai „Devold“ gamykloje – 317 darbuotojų.
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                    [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                    Comment


                      Lietuvos miestams parašė nuosprendį – dviem nepaliko vilčių https://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-pulsas/2019/05/14/news/lietuvos-miestams-parase-nuosprendi-kai-kuriems-nepaliko-vilciu-10349644/
                      Kaunas ir Vilnius ateityje turės susijungti, nes konkuruoti europiniu mastu vien Vilniaus pajėgumų nepakanka. Klaipėda kol kas turi du pasirinkimus, o Šiauliams ir Panevėžiui vilčių pritraukti užsieniečių iš viso nėra. Tokias prognozes Lietuvos didmiesčiams dėliojo „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas konferencijoje „Motivated @work“.
                      Jo teigimu, ateityje žmonėms bus normalu keisti savo gyvenamąją vietą, keisti miestus. Tie miestai, kurie nesugebės išleisdami dalį savo talentų priimti kitų talentų, praras dalį žmonių. Pavyzdžiui, Stokholmas (Švedija) turi tikslą tapti 5 mln. miestu, nors dabar turi perpus mažiau gyventojų. „Dabartinėje globalinėje erdvėje, jei miestas neauga, jis stovi vietoje“, – tvirtino M.Katinas. Todėl, jo įsitikinimu, Kaunas ir Vilnius ateityje turės susijungti, nes konkuruoti europiniu mastu vien Vilniaus nepakanka. Klaipėdai M.Katinas rašo du scenarijus: ji arba susitapatins su Šiauliais ir Panevėžiu ir taps miestu, kuris neturės galimybės pritraukti tarptautinių talentų, arba susiformuos trečia koja Lietuvoje. „Dėl Šiaulių ir Panevėžio kol kas vilčių pritraukti užsieniečių neturiu, nebent ekonominio pakilimo laikotarpiu čia pavyktų privilioti išvykusius lietuvius“, – pastebėjo M.Katinas.
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                      Comment


                        Kaip ir vieša paslaptis

                        Comment


                          Investicijos į LEZ skatins Danijos įmonės plėtrą
                          Marijampolės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikianti Danijos investuotojų langų ir durų gamybos bendrovė „Dovista“ svarsto pradėti antrą plėtros etapą. LEZ būtina plėsti lietaus nuotekų surinkimo tinklų sistemą, jei norima statyti naujus gamybinius pastatus, kaip planuoja prieš metus šioje zonoje įsikūrusi Danijos kapitalo įmonė.

                          Ekonomikos ir inovacijų ministerija skyrė 1,347 mln. eurų, kad Marijampolės LEZ būtų atlikti užsienio investuotojo plėtrai itin reikalingi darbai – paklota 1800 metrų paviršinių nuotekų surinkimo tinklų, įrengta 1200 metrų melioracijos tinklų ir išplėsta perteklinio vandens išlyginamoji talpa. Visus parengiamuosius darbus ketinama baigti iki šių metų gruodžio 1 dienos...
                          Daugiau skaitykite: https://www.lzinios.lt/Ekonomika/inv...-pletra/287534
                          © Lietuvos žinios
                          Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                          Comment


                            Rekordinis „Girteka Logistics“ augimas – pajamos kilo 37%


                            Pasak „Girteka Logistics“ vadovo, pernai augti sparčiau nei rinkos vidurkis leido du dalykai.

                            „Pirma – mes dirbame be tarpininkų, tiesiogiai su stambiausiomis kompanijomis. Tai yra unikalu, nes mažesnės bendrovės dirba per tarpininkus. Antra – mes sugebame pritraukti ir išlaikyti absoliučiai geriausius darbuotojus. Išlaikyti darbuotojus yra daug svarbiau nei pritraukti. Pas mus 60% žmonių ateina pagal pažįstamų rekomendacijas“, – aiškina jis.

                            Sparčiai augantis darbuotojų skaičius privertė papildomais 3.800 kv. m praplėsti biuro Vilniuje patalpas ir įkurti vietas 540-iai darbuotojų.

                            „Pernai šiame biure įdarbinome apie 500 naujų darbuotojų, o šiais metais palaikome panašų tempą, įdarbindami maždaug po 10 darbuotojų per savaitę“, – VŽ sako Paulius Dambrauskas, bendrovės „Girteka Logistics“ vykdomasis direktorius. Dabar 9.500 kv. m ploto biure Vilniuje paruošta apie 1.800 darbo vietų.

                            „Turime čia išsitekti dar porą metų, nes 2021 m. kelsimės į visiškai naują grupei priklausantį pastatą Liepkalnio gatvėje“, – sako bendrovės vadovas. Šiuo metu „Girteka Logistics“ nuomoja patalpas iš prekybos tinklo „Norfa“ valdytojų.


                            Plačiau: https://www.vz.lt/transportas-logist...#ixzz5ojABqswd

                            Comment


                              Pirmoji „Brexit“ auka Lietuvoje: britų investuotojai nestatys gamyklos Alytuje
                              Neaiškumas dėl „Brexit“ pasiekė ir Lietuvos investicijų lauką. Alytaus pramonės rajone britai nestatys minkštųjų baldų gobelenų gamyklos „Sofa Brands“ – Lietuvoje veikiantys komerciniai bankai atsisakė suteikti paskolą. Dar kovo mėnesį žadėta, kad naujoje gamykloje bus įdarbinti 500 žmonių.

                              „Taip, projektas yra stabdomas, nes taip nutarė bendrovės valdyba“, – 15min patvirtino „Sofa Brands“ direktorius Saulius Bitinas. „Investuok Lietuvoje“ vadovas Mantas Katinas sako, kad „Brexit“ poveikis Lietuvai sukuria ir galimybių, ir apribojimų...
                              Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                              Comment


                                Kėdainių LEZ jau projektuojama orą skaidanti gamykla
                                Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje projektuojama pirmoji Lietuvoje oro skaidymo dujų gamykla, į kurią investuoja pramoninių ir medicininių dujų bendrovė AGA...
                                Plačiau: https://www.vz.lt/pramone/2019/06/03...#ixzz5poCTBpsK
                                Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                                Comment


                                  „Neo Group“ pajamos viršijo 540 mln. Eur, sumokėta 86 mln. Eur mokesčių https://www.vz.lt/pramone/2019/06/10...n-eur-mokesciuL
                                  Užbaigtas trečios gamybos linijos projektas, plečiamos naujos rinkos ir klientų diversifikacija Klaipėdos LEZ veikiančios PET granulių gamintojos UAB „Neo Group“ pajamas išaugino 33% iki 541 mln. Eur. Dar vieną plėtros etapą bendrovė planuoja 2020 m.
                                  Ruslanas Radajevas, „Neo Group“ generalinis direktorius, komentuoja, kad praėjusių metų rezultatui didžiausios įtakos turėjo trečiosios PET granulių gamybos linijos projekto įgyvendinimas, leidęs 50% padidinti „Neo Group“ gamybinį pajėgumą ir tapti didžiausia PET gamykla Europoje.
                                  „Šiuo metu rengiami tolesnio pajėgumų didinimo planai, kurių įgyvendinimo pradžią numatome 2020 m.“, – tvirtina „Neo Group“ vadovas.
                                  Praėjusiais metais PET granulių gamintoja iš Lietuvos tiekėjų įsigijo prekių ir paslaugų už 80 mln. Eur – bendrovė naudojosi Lietuvos transporto ir logistikos, krovos, statybos, remonto ir kitų kompanijų paslaugomis.
                                  Šiuo metu įmonėje dirba daugiau kaip 200 profesionalų ir skaičiuojama, kad kiekviena tiesioginė darbo vieta gamyboje lemia dar 5 kartus tiek darbo vietų tiekėjų ir verslo partnerių įmonėse.
                                  „Neo Group“ priklauso tarptautinei plastikos pakuočių gamybos grupei „Retal“. 1994 m. įkurta grupė šiuo metu valdo 17 gamyklų 10-yje šalių ir eksportuoja produkciją į 60 pasaulio valstybių.
                                  Iš 1.500 „Retal“ darbuotojų pasaulyje daugiau kaip 600 dirba Lietuvoje. 2018 m. grupės pajamos sudarė 1,2 mlrd. Eur, iš kurių 60% (723 mln. Eur) sugeneravo Lietuvos įmonės – „Neo Group“, „Retal Lithuania“ ir „Retal Baltic“.
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                  [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                  Comment


                                    Lietuvos pramonė augo sparčiausiai ES, skelbia „Eurostat“
                                    Metinis pramonės augimas Lietuvoje balandį buvo didžiausias Europos Sąjungoje, skelbia Eurostatas.

                                    ES statistikos tarnybos duomenys rodo, kad pramonės gamyba per metus – balandį, palyginti su 2018 m. balandžiu – Lietuvoje išaugo 13,8%. Latvijoje pramonės gamyba per metus sumenko 2,4%, Estijoje – 0,4%.

                                    Per mėnesį – balandį, palyginti su kovu – Lietuvoje pramonė sumenko 0,3%, Latvijoje – 2%, Estijoje – 1,5%.

                                    Visoje ES pramonė per metus mažėjo 0,1%, per mėnesį – 0,7%.
                                    Plačiau: https://www.vz.lt/pramone/2019/06/13...#ixzz5qjK7QAu1
                                    Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                                    Comment


                                      Neprastai visai Click image for larger version

Name:	mmm.png
Views:	50
Size:	253,6 kB
ID:	1728476

                                      Comment


                                        „Utenos trikotažas“ siuvėjų dairosi Vietname, Indijoje
                                        Tekstilės gamybos bendrovė „Utenos trikotažas“ balandį įdarbino pirmuosius šešis siuvėjus iš Vietnamo ir planuoja, kad iki metų pabaigos jų skaičius išaugs iki 40 ir kadangi bandymas pasiteisino, kvalifikuotų specialistų bus dairomasi ir Indijoje, rašo „Verslo žinios“...
                                        Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/verslas....d?id=81462555
                                        Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                                        Comment


                                          Darbo sąlygos turbūt tokios, kad net ukrainiečiai jau nesutinka dirbti.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X