Parašė Al1
Rodyti pranešimą

Nors dėl kitų, nelabai. Nebent bijai kokių nors kultūrinių implikacijų (pvz. su musulmonais). Dėl kitų Azijiečių nematau jokių problemų. Bent jau protinio genofondo prasme jokios žalos čia nepadarysim. O ir maišyti žmonės dažnai būna gražesni už nemaišytus.

O tavo teiginys dėl to, kad lietuviai turėtų poruotis tik su lietuviais iš esmės yra nepagrįstas. Ne nuo to priklausys lietuvybės išlikimas. Apskritai lietuvybės (t.y. lietuvių kalba, kultūra, papročiai ir pan.) išlikimas visiškai nepriklauso nuo genų išlikimo. Tai priklausys nuo to, kaip lietuvišką kultūrą pateiksime žmonėms, kurie čia gyvena. Iš esmės, kaip prisistatysime pasauliui, nes šiais laikais marketingas yra viskas.
Aš niekada nesidomėjau savo genetika ir man tai nerūpi. Gal ir aš turiu kokių graikiškų ar dar bala žino kokių genų? Nuo to juk nepriklauso mano pasaulėžiūra ir elgesys. Tai priklauso nuo mano auklėjimo šeimoje, mokykloje ir savišvietos (visų pirma Interneto). Taigi, net jeigu genetiškai esu koks nors ufonautas, visvien esu lietuvis, ar ne?
Komentuoti: