O as turiu senuka Prestigio laptopa:Intel(R) Pentium(R) M Procesorius 1400Mhz,1.4 Ghz,248 ram,40gb HDD,64 mb Intelio vaizdo korta.Muzikai,filmams,internetui,photoshopui pakanka Tik photoshopa kartais ziaurei uzstabdo
Adobe Premiere Pro nerealus blogis. Bandziau kokias 3is versijas ant dvieju skirtingu kompu ir ne viena neveikdavo normaliai. Visu pirma, pasikartojantys luzimai renderinimo metu. Dar tai butu ne taip baisu, bet svarbiausia tragiska kokybe - retas renderinimas apsieidavo be raudonu/zaliu tasku - artefaktu. Ir bandziau keleta kodeku. Nesu ir nebuvau niekad video editinimo meistras, taciau, paemus sony vegas tokiu problemu nebeturedavau. Viskas susirenderindavo is pirmo karto be jokio broko, nors abi programos beveik identiskos savo funkcionalumu.
Luzimu su Premiere Pro ant Vistos kol kas patirti neteko ir viskas veikia nepriekaistingai, nors ant XP kazkodel apskritai net nepasileisdavo. O ir kitos video programos luzinedavo. Labai keista, nes abiem atvejais visi draiveriai ir kodekai buvo is tu paciu saltiniu. Ziuresiu, kaip bus toliau.
Analitike, pabandyk Adobe Elements. Tai kaip ir supaprastinta Adobe Premiere Pro versija paprastiems namu useriams. Tiesa, turejau problemu su Adobe ant savo x64 Win XP (tiesiog luzdavo kompas arba pati Adobe programa). Bet pries kelias dienas perejau prie Vista Ultimate x64 ir visos problemos tiesiog isnyko. Negalvojau, kad video editinimas gali buti toks lengvas
Del "freeware", priklauso tik nuo paties: ar esi pasirenges moketi ar gauti "freeware" savais keliais. Teko girdeti, kad UK yra ne vienas ikliuves besisiunciantis piratinius torrent'us. Nors Lietuvoje, ko gero, sia prasme kur kas saugiau
Adobe Premiere Pro nerealus blogis. Bandziau kokias 3is versijas ant dvieju skirtingu kompu ir ne viena neveikdavo normaliai. Visu pirma, pasikartojantys luzimai renderinimo metu. Dar tai butu ne taip baisu, bet svarbiausia tragiska kokybe - retas renderinimas apsieidavo be raudonu/zaliu tasku - artefaktu. Ir bandziau keleta kodeku. Nesu ir nebuvau niekad video editinimo meistras, taciau, paemus sony vegas tokiu problemu nebeturedavau. Viskas susirenderindavo is pirmo karto be jokio broko, nors abi programos beveik identiskos savo funkcionalumu.
Kad jau apie video editinima prabilom.. Gal gali kas, pvz. visų PC reikalų guru - 99, parekomenduoti gerą freeware DVD ripperį ir kokį geresnį user friendly freeware video editoriu? Jokia piratine veikla neužsiimsiu, pažadu, buitiniams šeimos pasižaidimams reikia.
Analitike, pabandyk Adobe Elements. Tai kaip ir supaprastinta Adobe Premiere Pro versija paprastiems namu useriams. Tiesa, turejau problemu su Adobe ant savo x64 Win XP (tiesiog luzdavo kompas arba pati Adobe programa). Bet pries kelias dienas perejau prie Vista Ultimate x64 ir visos problemos tiesiog isnyko. Negalvojau, kad video editinimas gali buti toks lengvas
Del "freeware", priklauso tik nuo paties: ar esi pasirenges moketi ar gauti "freeware" savais keliais. Teko girdeti, kad UK yra ne vienas ikliuves besisiunciantis piratinius torrent'us. Nors Lietuvoje, ko gero, sia prasme kur kas saugiau
Kad jau apie video editinima prabilom.. Gal gali kas, pvz. visų PC reikalų guru - 99, parekomenduoti gerą freeware DVD ripperį ir kokį geresnį user friendly freeware video editoriu? Jokia piratine veikla neužsiimsiu, pažadu, buitiniams šeimos pasižaidimams reikia.
Gal kas nors is labiau nusimananciu zino, kas geriausiai tinka AVCHD (.MTS), naudojamo Panasonic HD camcorder'iuose, konvertavimui i video editoriams suprantamus formatus? Su Roxio Creator 2009 nieko nepavyko. Isbandzius keleta mazu nezinomu programeliu paeme nervai, nes del kazkokiu priezasciu kas nors vis blogai: strigineja konvertuotas vaizdas, kencia kokybe ar tiesiog isvis neveikia, nors codec'us perinstaliavau kelis kartus ir is skirtingu saltiniu. Atrodo, kad pagaliau bent is dalies issprendziau problema su AVS Converter, nes viskas lyg ir daugmaz tvarkoje. Bet gal yra daugiau paprastu ir efektyviu programeliu, skirtu sito formato konvertavimui/redagavimui?
Nenoriu naujos temos kurti, bet manau aktualus dalykas. Savo flash atmintyje recycler folderyje radau porą viruso failų:
usbv.exe ir dektop.ini. Aišku pačiam gražume failas yra autorun.inf
internete daug apie jį neparašyta, atrastas tik prieš kokį mėnesį, tai atkreipkite dėmesį.
Beje, aš jį pamačiau ant linuxų, ant windowsų universitete kažkodėl to nerodė.
Nerodė, nes jis paslėptas.
Kai bus "švarus" flashas, sukurk jame autorun.inf folderį (ne failą), visos problemos dėl virusų flashuose išsispręs.
ateityje aš būtinai turėsiu Macintosh... būtinai būtinai būtinai
jungengg, ko gero tu naudoji Linuxuose Adobe Photoshop, tai noriu žinoti ar tau veikia clone stamp tool? Man pastoviai išmeta Alt-click to define a source point, tarytum aš to nedaryčiau. Taip pat negaliu dirbti su Lasso- tool, nes vėl gi reikia naudoti klavišą alt, o paspaudus jį įsijungia hand tool... tad "ratunku, na pomoc, mam depresje'
Nenoriu naujos temos kurti, bet manau aktualus dalykas. Savo flash atmintyje recycler folderyje radau porą viruso failų:
usbv.exe ir dektop.ini. Aišku pačiam gražume failas yra autorun.inf
internete daug apie jį neparašyta, atrastas tik prieš kokį mėnesį, tai atkreipkite dėmesį.
Beje, aš jį pamačiau ant linuxų, ant windowsų universitete kažkodėl to nerodė.
Ne, nenaudoju Photoshopo. Kol kas buvau jo užsigeidęs vienakart -va šitam reikalui. Bet ir čia išsiverčiau su Gimp, nors teksto įrankiai Gimpe silpnoki dar. Photoshopas be abejo galingesnis, bet man tiek galios nereikia. Visa kita įpratimas. Dar naudoju RawTherapee ir DigiKam.
(...)Kadangi daugiausia, ką veikiu su kompu, veikiu su nuotraukomis, pradžioje galvojau pirkt 17“ notebooką (...) Kol kas naudoju Ubuntu 8.04
jungengg, ko gero tu naudoji Linuxuose Adobe Photoshop, tai noriu žinoti ar tau veikia clone stamp tool? Man pastoviai išmeta Alt-click to define a source point, tarytum aš to nedaryčiau. Taip pat negaliu dirbti su Lasso- tool, nes vėl gi reikia naudoti klavišą alt, o paspaudus jį įsijungia hand tool... tad "ratunku, na pomoc, mam depresje'
Pasirinkęs MacBook'ą būtum išvengęs panašių nesuderinamumo problemų, bet praradęs žavesį krapštantis su visomis iškilusiomis problemomis
Aha, ir vietoj £400 sumokejes koki £1000?
Beje, dabar viskas sukasi nepriekaistingai ir visos reikiamos programos vaikia taip pat. O patirtis draiveriu ieskojime ir derinimuose tik gerina IT zinias, kurios visada poravercia tvarkantis bent jau savo kompa (pries 4 dienas nezinojau, nei kas yra x64 ar ka daro AHCI, ar kaip kompiliuoti savo boot'ini OS CD su draiveriais... dabar jau zinau ir vietoj keliu dienu viska padaryciau per 20 min.)
Nors visgi knieti isimesti ir Linux'a, nes paskutinikart kazka panasaus bandziau pries kokius 6 metus
Na, o pas mane ne itin geriausias variantas, bet jis neblogai man tarnauja:
Dėžėje yra AMD Sempron 2600+, kuris buvo 1,6 GHz greičio, bet aš jį paspartinau iki 2,13. RAM atmintinės taip pat buvo 512 MB DDR, taigi vėl pridėjau dar 256 (nes tik tiek turėjau atliekamų), visa magistralė dabar veikia 333 MHz dažniu. Taip pat šita dėžė turi integruotą GeForce 6100, kuris nors ir yra 256 MB 128-bit, bet iš jo absoliučiai nieko gero, jei norint žaisti žaidimus. Na ir kas čia dar... Įsidėjau Creative 5.1 garso plokštę, kurią naudoju su taipogi Creative 5.1 kolonėlėmis.
Monitorių naudoju Samsung SM940N 19'', kuriuo esu tikrai patenkintas.
Na štai tiek esminių faktų...
O XP man patiko nuo pirmos dienos, kai isbandziau ji 2001. Sistema, kuri daro savo darba ir tiek
Tai yra geriausia, kada nors MS sukurta operacinė sistema. Dėl pasiekto stabilumo, patikimumo, statyčiau ją į vieną eilę su Mac OS X Tiger.
Parašė John
Vista taip uzkniso, kad teko instaliuoti sena gera Win XP... tik tam, kad gauciau "melyna ekrana" del neatpazinto AHCI HDD... bet per pora dienu pavyko viska iveikti (iskaitant draiveriu paieska ir XP CD kompiliavima su nLite). Dabar susiprotejau, kad pilnam sistemos isnaudojimui reikia 64bit OS, taigi, ko gero, vel teks viska perknisti is naujo.
Pasirinkęs MacBook'ą būtum išvengęs panašių nesuderinamumo problemų, bet praradęs žavesį krapštantis su visomis iškilusiomis problemomis
Labai šaunu turėt du ekranus – viename desktopas su shortcutais, skypas, Audacious (~winamp) ir pan., kitame (didžiajam-pagrindiniam) tik užduočių juostos (taskbars), Firefoxas, nuotrakų programos ar pan. – į kurį pelytę pervarai – tas tampa aktyvus, jame klaviatūra veikia.
Dabar neįsivaizduoju darbo su vienu monitoriumi. Dirbant su PS viename monitoriuje laikau visas paneles, kitas monitorius - skirtas tik PS'o darbinei erdvei.
Prieš pora puslapių ir ~4 mėn šioje vietoje prašiau patarimų dėl kompo pirkimo.
Taigi, mano trumpas review apie tai, ką susipirkau ir jau ne taip mažai laiko naudoju.
Kadangi daugiausia, ką veikiu su kompu, veikiu su nuotraukomis, pradžioje galvojau pirkt 17“ notebooką. Laimei, užteko proto ir beveik už tą pačią sumą nusipirkau 15“ notebooką ir 20“ monitorių. Kompas vienas pigiausių rinkoje Acer Aspire 5720 su T2390 1,9 GHz procu, 9300M vaizdu, 250 HDD. Dasipirkau 2 GB RAM‘o: iš viso kompas kainavo ~2000.
Monitorius LG L2000CP-SF. 1600x1200, 8 ms, S-IPS, DVI, 1100 Lt (taigi irgi turbūt pigiausias iš S-IPS, o dabar dar atpigęs)
Kaip veikia
Monitorius mane džiugina. Pradžioje grožėjausi savo senom nuotraukom (Anksčiau naudojau kokio 10 m. 19“ CRT). Tikrai triskart geriau nei notebooko ekranas: ir dydis, ir spalvos, ir kontrastas, ir dar kažkas. Tiesa, jį susireguliavęs esu rankom – taip kaip man atrodo gražu, bet gal nebūtinai visai teisinga. Monitorius ne widescreen, tad dažniausiai filmus reikia arba zoomint arba palikt juodus kraštelius. (O youtube per visą ekraną). Monitoriuje jau yra du „mirę“ taškai, kol kas į garantinio sąlygas nesigilinau – realiame gyvenime tie taškai nepastebimi, bet ateity gali kilt problemų, jei jų daugės ir jie didės.
Filmus kompas veža kol kas visus, nors vienas DVD lyg ir truputį lagino – gal softo problema. Nuotraukas (6 Mpixelių RAW) varto spėriai, be jokių problemų, su didesnėm – dar nežinau kaip bus. Kadangi kompas atėjo be Windowsų, tai jų ir nedėjau. Kol kas naudoju Ubuntu 8.04 (Ubuntu 8.10 neveikė compiz ant dviejų monitorių– nesigilinau ir grįžau prie 8.04). Nesugebėjau užkabint wireless ir mikrofono skypui, kol kas to nepasigendu, bet pasiknisus, aišku būtų kažkoks sprendimas.
Labai šaunu turėt du ekranus – viename desktopas su shortcutais, skypas, Audacious (~winamp) ir pan., kitame (didžiajam-pagrindiniam) tik užduočių juostos (taskbars), Firefoxas, nuotrakų programos ar pan. – į kurį pelytę pervarai – tas tampa aktyvus, jame klaviatūra veikia.
Tai va tokie mano įspūdžiai su daiktais iš dvejų firmų, kurių dvejus prietaisus užskaitau, ir kurių vardai man iki šiol kelia šiokį tokį įtarimą.
Pats jau porą mėnesių naudoju HP Compaq 6715b ir tikrai juo nesiskundžiu. Na nebent Višta, kurią artimiausiu metu galvoju keist į Ubuntu, nes keičiant į XP reikia keist ir visokius draiverius
na, jūs čia ir pavarėt ant HP... vot spasyba charasho
turiu jau antri meteliai kuklų ir mielą HP Compaq nx7400 Core 2 Duo T5500 512MB 60GB http://cnettv.cnet.com/2001-1_53-18471.html,
kurį naudoju netui, skype, redaguoti nuotraukas ("Lightroom") ir turėti kelionėse. Jo man tokio pilnai pakanka. Bet kuriuo atveju, Rimtiems Foto - Video Darbams atlikti joks notebookas netinka, tai būtų turbūt tas pats, kas fotografuoti su mobiliuoju telefonu, taigi, tenka naudoti ir stacionarųjį.
Komentuoti: