Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tarptautinis futbolas. Čempionų ir Europos lyga, pasaulio ir Europos čempionatai etc

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Labai "gražiai" Liubinskas pašnekėjo apie šalį, kur dirbo ir gavo trenerio licenciją...

    "Apie Ukrainą ir jos futbolą Lietuvos futbolo specialistas 60 metų A. Liubinskas žino ne iš nuogirdų ar trumpų viešnagių šioje šalyje. Lietuvis su nacionalinę ekipa du kartus buvo įveikęs Ukrainos reprezentacinę ekipą, prieš porą metų treniravo vietos „Lviv" klubą, Kijeve baigė metinius UEFA PRO trenerių kursus ir gavo tarptautinę licenciją.

    A. Liubinskas išsakė savo nuomonę apie Ukrainos komandą, jos galimybės prasimušti į Europos čempionato olimpą bei pačią šalį.

    Apie ukrainiečių rinktinę.
    „Nacionalinės komandos vedlys Olehas Blochinas čempionatui vis dėlto nutarė pasitelkti senąją gvardiją ir komandą formuoti lipdant ją aplink senbuvius Andrijų Ševčenką, Maksimą Kaliničenką ir Anatolijų Timoščiuką. Visi supranta, kad tai jau vakarykštė diena, bet taip treneris nusprendė ir taip bus. Šiaip O. Blochinas yra laimės vaikis, tačiau aš netikiu, kad šįkart ukrainiečiai galėtų Europoje sukelti sensacija. Didžiausia Ukrainos blogybė – dalis stipriausių Ukrainos futbolo komandų žengė paprasčiausiu keliu: prisipirko brazilų, kurie ekipose groja pirmais smuikais, o ukrainiečiai yra jų pagalbininkai. Kaip tau atsiras gerų aukštos klasės žaidėjų, jei jie ekipose antraeiliuose vaidmenyse?

    Apie futbolo užkulisius.
    Ukrainiečiai patys griauna tai, ką taip ilgai statė – futbolo mokyklos žlugdomos, privačias futbolo mokyklas valdo olandai ar vokiečiai. Dėl valdžios šalies futbolo padangėje kaunasi Kijevo „Dinamo", Donecko „Šachtar", Charkovo „Metalist" ir dar kelių klubų prezidentai, kurie kartu yra ir ekipų savininkai. Kiekvienas tempia į savo pusę.

    Apie žiūrovus.
    Nors kalbama, kad visi bilietai į čempionato kovas Ukrainoje išpirkti, mano galva, pirmenybių metu jų atsiras. Mat ukrainiečiai įsitikinę, kad jų komanda sugebės perlipti Anglijos, Prancūzijos ir Švedijos barjerą ir pateks į atkrintamuosius mačus. Tačiau jei taip neįvyks, šimtai turimų bilietų vėl pateks į rinką. Ukrainos sirgaliai savo šalies čempionato rungtynes lanko tikrai prastokai: nėra taip, kad būtų užpildytos tribūnos, komandų aistruoliai į dvikovas eitų kaip į šventę. Yra nemažai aršių sirgalių, tačiau jie elgiasi tiesmukai ir policijos pareigūnams, jei šie sugalvotų sukelti riaušes, nebus sunku su susidoroti.

    Apie galimybę stebėti čempionato rungtynes.
    Nėra labai gerai ir su šiuo klausimu. Galiu kalbėti labiau apie Lvovą: nėra daug gerų viešbučių, yra sunku su viešuoju transportu pasiekti stadioną iš atokesnių miesto vietų. Kainos viešbučiuose jau tapo pasakiškos – dalis sirgalių, kurie nutarė žiūrėti Vokietijos, Portugalijos ar Danijos rinktinių dvikovas gyvens Lenkijoje ir vyks automobiliais į Lvovą. Sako, kad toliau, bet pigiau nei nuomotis butą Ukrainos mieste ar gyventi Lvovo viešbutyje."



    A. Liubinskas – apie griūvantį Ukrainos futbolą


    "Griūvantis Ukrainos futbolas" - tai turbūt penki per pastaruosius 2 metus pastatyti (arba rekonstruoti) tarptautinio lygio stadionai, tai rekordinis Ukrainos klubų skaičius Europos taurių grupių etapo varžybose (2 Čempionų lygoje ir 4 Europos lygoje).
    Lipdyti rinktinę aplink žaidusio šių metų Čempionų lygos finale Timoščiuko ir nuolat mušančio rinktinėje įvarčius Ševčenkos - irgi turbūt "griūvimo" požymiai
    Šiaip, panašu, kad Liubinskas net nepažiūrėjo Ukrainos rinktinės sudėties, nes ten tikrai daug jaunų žaidėjų...

    Kažkaip per daug žmogus turi nuoskaudų dėl savo atleidimo iš "Lviv" klubo, kai faktiškai dėl jo "strategijos" klubas, investavęs daug pinigų, liko be Ukrainos premjer-lygos...


    Na, dėl kainų sutinku, bet tai yra vargingų šalių ir jų žmonių mentaliteto problema.
    Paskutinis taisė oranger; 2012.05.30, 11:35.

    Comment


      Parašė zanaz Rodyti pranešimą
      šviežias BBC darbelis apie EURO2012

      Youtube video
      Labai geras atsakymas šiai "antirasistiškai" isterijai iš "The Telegraph":

      The fear of 'racist' Ukraine is itself xenophobic

      Comment


        Aš tai irgi nesuprantu kodėl pastoviai atsiranda tiek neigiamų straipsnių prieš artėjantį čempionatą, ypač apie Ukrainą. Tai prostitutės, tai teroristai, tai pedofilai, dabar dar aršieji sirgaliai, vos ne - gink dieve, tik nevažiuokit į Ukrainą. Gal čia lenkų sąmokslas už tai, kad finalas vyks Kijeve, o ne Varšuvoj?
        Esu įsitikinęs, kad čempionatas praeis puikiai ir pažadu parvežti to įrodymų šviežių įspūdžių ir nuotraukų pavidalu

        Comment


          Vakarų Europoje nėra tokio aktyvaus ir radikalaus ultrų judėjimo koks jis yra Lenkijoje, Rusijoje, Ukrainoje. Tiksliau, jei jis yra, tai arba smulkus ir nežymus, arba senoji filosofija pasikeitė ir komandos palaikymas apsiriboja tik palaikymu, o ne angažuota politine-kultūrine-socialine akcija. Daugumos dabartinių MU sirgalių tėvai buvo ne ka mažesni "razbaininkai" o skleisti baimę - žiniakslaidos žaidimas. Reikia masalo, numesti kokį kaulą, išpusti kokį burbuliuką. Beje, su tais rasistais kovojama, pvz, Lenkijoje Tuskas užsitraukė jų nemalonę. Antras dalykas, tiek Ukrainoje,tiek Lenkijoje dėl šios grėsmės dedamos milžiniškos pastangos ir galimas dalykas, dauguma tokių vaikėzų kaip tame video net nebus įleisti į stadionus. Matyt parašė/sukūrė nelabai pasidomėję...
          Paskutinis taisė D.P; 2012.05.30, 17:53.

          Comment


            šiaip ultros yra nejuokai Tačiau tiek Ukraina, tiek Lenkija situaciją geriau žino, o nenorėdamos susigadinti reputacijos ir viso čempionato, veiks opertatyviai ir užtikrins saugumą. Čia ir kalbų neturėtų būti.
            Mano giminaitis, gyvenantis Poltavoje, sakė, jog ukrainiečiai laukia čempionato kaip išganymo tai tikrai turėtų susidurti svečiai su draugiška aplinka. oo su ultromis kovos struktūros

            Comment


              Parašė surskis18 Rodyti pranešimą
              Jau kiek britų sirgaliai yra prikurę problemų, tai ne BBC kritikuoti.
              Iš vis, sukuriamas toks įspūdis, tarsi visuomenė palaiko ultras.
              Britų sirgaliai problemų prikūrė prieš daugiau kaip 20 metų. Bet ten po visų įvykių "nulinė tolerancija" iš tikrųjų reiškia nulinę toleranciją, o ne kažkokias skambias deklaracijas, ir rezultatas to yra akivaizdus.

              O šiaip reportažas, aišku, perspaustas, bet tiesos, ypač kalbant apie Lenkiją, nemažai. Tik tiek, kad ultroms ne jų rinktinės mačai neturėtų būt labai įdomūs, tai bent jau stadionuose nemanau, kad kažkokių rimtesnių problemų bus.
              Got sun in my face, sleeping rough on the road

              Comment


                Tai vat būtent, kad čempionate ultros reikšis mažiausiai, o čia rodo, kad jau tipo jeigu atvažiuosi tai tave iškart pridaužys, buvo gi ten visa serija britoškos dokumentikos apie futbolo chuliganus visam pasaulyje tai buvo ir apie anglus ir apie olandus - visokių baiskybių prirodė, bet kažkodėl į čempą Olandijoj niekas važiuot nebijojo, o anglų fanai tai tikrai ne prieš 20 metų apsiramino, ir dabar jie dar mėgsta šumą pakelt kartais, ir kiek pamenu dar ankstyvais 2000-aisiais ar porą metų prieš, Leeds'o fanai berods su turkais smarkiai susimušė ir susibadė prieš kažkurį finalą
                Istorijos nesuklastosi! P. B. Prūdas

                Comment


                  Ne dienos be geros naujienos. Šiandien jau visur (pradedant nuo delfi.lt) eina AIDS Ukrainoje tema ir kaip tai yra pavojinga atvykstantiems sirgaliams

                  Lauksiu straipsnių apie Ukrainos kanibalus, kurie persekioja žmones su ES pasais ir ypač britus!

                  Tikiuosi, Valiukas ir Maarko sugrįš gyvi ir sveiki
                  Paskutinis taisė oranger; 2012.05.31, 10:40.

                  Comment


                    Parašė Maarko Rodyti pranešimą
                    o anglų fanai tai tikrai ne prieš 20 metų apsiramino, ir dabar jie dar mėgsta šumą pakelt kartais, ir kiek pamenu dar ankstyvais 2000-aisiais ar porą metų prieš, Leeds'o fanai berods su turkais smarkiai susimušė ir susibadė prieš kažkurį finalą
                    Nu tai pavienių atvejų pasitaiko turbūt visose šalyse, bet jokio sisteminio futbolo chuliganizmo Anglijoje seniai nebėra, o kalbos apie baisius anglų sirgalius yra pasenęs stereotipas.

                    Kitas dalykas tas, kad akcentuojamas yra net ne chuliganizmas kaipo toks, o visų pirma rasizmas. Tema ir taip pakankamai jautri, o praėjusiam klubiniam sezone Anglijoj dar keli incidentai gerokai benzino į ugnį šliūkštelėjo, tai dabar šita tema taip ir eskaluojama.
                    Got sun in my face, sleeping rough on the road

                    Comment


                      Parašė Petrozilijus Cvakelmanas Rodyti pranešimą
                      Britų sirgaliai problemų prikūrė prieš daugiau kaip 20 metų. Bet ten po visų įvykių "nulinė tolerancija" iš tikrųjų reiškia nulinę toleranciją, o ne kažkokias skambias deklaracijas, ir rezultatas to yra akivaizdus.

                      O šiaip reportažas, aišku, perspaustas, bet tiesos, ypač kalbant apie Lenkiją, nemažai. Tik tiek, kad ultroms ne jų rinktinės mačai neturėtų būt labai įdomūs, tai bent jau stadionuose nemanau, kad kažkokių rimtesnių problemų bus.
                      Kas buvo prieš 20 metų buvo ne problemos, o tragedijos. Taip, šiuo metu anglų sirgaliai nebegriauna stadionų sienų, o žiūrovai lieka gyvi. Tačiau nereiškia, kad problemos išnyko. Jos tiesiog smulkesnės ir mažiau nušviečiamos žiniasklaidos.
                      Reportaže nuolat stebimasi, kad ultros ir skustagalviai labai organizuoti. Britams sunku tą suprasti, nes jų sirgaliai yra girta gauja be tvarkos. Nepiltų, gal ir daugiau pridirbt sugebėtų.
                      考纳斯, 立陶宛

                      Comment


                        Užskaitau

                        Taškas: Lietuvos futbolo rinktinė atrankos į pasaulio čempionatą starte nenusileido Slovakijai – 1:1

                        You might surprise yourself.

                        Miestai.net FB

                        Comment


                          Šauniai sužaidė, ypač pirmąjį kėlinį. Senokai jau nebuvo tokio strategiškai pagrįsto futbolo. Žinoma gaila D.Česnausko ir Labuko. Žodžiu buvo gražu žiūrėti
                          Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                          Comment


                            Gal tuom, jog latviams, kurie yra žemiau už slovakus vis 49 pozicijom, prakišom 0:5
                            Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                            Comment


                              Puiki apžvalga: http://suduva.wordpress.com/2012/09/...kitus-stebino/

                              Comment


                                Parašė rat
                                Nežinau kuo čia džiaugtis, kai didžiąją dalį kėlinio turėjo kiekybinį pranašumą ir neįmušė? Nebent pirmu įvarčiu ir plastmasine aikštele, kuria kamuolys per greitai rieda.
                                Slovakai, net ir neturdami vieno žaidėjo, yra pavojingesni nei galėjo pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Tad tas kiekybinis pranašumas tebuvo tik ant popieriaus. Dėl to rinktinės taktika neforsuoti žaidimo ir aklai nebėgti į puolimą buvo gera.
                                Supraskime vieną dalyką - skirtingai negu lietuviai, slovakai indivudaliai yra stipresni. Žaisti prieš tokią komandą palikus laisvą užnugarį, net ir turint kiekybinį pranašumą, yra pernelyg rizikinga.

                                Iš pradžių skeptiškau vertinau kai kurių žaidėjų pasirodymą startinėje sudėtyje. Pvz, jaunojo Andriuškevičiaus. Juk ant atsarginių suolelių buvo gerai šią dirbtinę aikštę pažįstantis Vaitkūnas, kuris be kita ko, yra vienas geresnių gynėjų A lygoje. Taip pat neaišku, kodėl davė tiek mažai laiko pasireikšti Novikovui. Kūrybingas, techniškas, individualiai stiprus ir jaunas žaidėjas, kuris galėjo įnešti daugiau energijos žymiai anksčiau. Dar neaišku, kodėl taip ir neišbando pvz, Buinickio. Praradus Labuką, Danilą, Stankevičių, reikia ieškoti šiokių tokių alternatyvų.Tačiau treneris žino ką daro. Trūko Stankevičiaus. Galima pagirti seną gerą Šemberą 0 užtikrintas žaidimas, gražu žiūrėti. Nepanašu, kad veteranui virš 30 metų.
                                Na šansų turime. Su graikais ir bosniais, mano nuomone, bus sunkiausia, bet kabintis "ant lygiųjų" Vilniuje laisvai galime. Tuo tarpu kitas komandas trūks plyš privalu įveikti.
                                Nustebino ir žiūrovai, kurių buvo gana daug, įvertinus, jog lauke oras tikrai nekoks, o bilietai kainavo, skaykim, brangiai.... Na, gerai, kad futbolas grįžo į Vilnių... o ultrom pagarba.

                                Comment


                                  Šiandien kažkaip skystai rinktinė sužaidė

                                  Comment


                                    Parašė oranger Rodyti pranešimą
                                    Šiandien kažkaip skystai rinktinė sužaidė
                                    Pritariu, ypac nuliudino smugiu i vartus skaicius...
                                    Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                                    Comment


                                      /\

                                      Norėčiau priminti, jog rinktinė ir nesiekė taškų šiuose rungtynėse, tikslas buvo palikti sausus vartus. Rinktinė žaidė škysčiau, bet tik todėl, kad graikai buvo visą galvą pranašesni. Pirmas kėlinys atitiko planą, o jau antrame rinktinė išsiblaškė po pirmojo įvarčio ir žūt būt bandė varytis į priekį.
                                      Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                      Comment


                                        Labai įdomus pirmasis CL turas. Ko vertos tik "Real" rungtynės su MC, "Barselonos" su Maskvos "Spartaku"... O dar baltarusiško BATE siurprizas

                                        Comment


                                          Neįtikėtina, bet tai tiesa. Pažiūrėkite į klubų sudėtis



                                          Mažo Baltarusijos miestelio klubas po 2 ČL turo turi 6 taškus ir pirmauja grupėje!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X