Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Eurobasket 2011. Pasiruošimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Placiau ?
    Paprasčiausiai kai graikai sužino, kad esi lietuvis pirmi žodžiai būna "Macijauskas, Jasikevičius", o po to jau Europos čempionatas.

    Aš ir pats pareklamuot nepraleidžiu progos, aišku.
    Post in English - fight censorship!

    Comment


      Per civilinės saugos pratybas Panevėžio arenoje - mokytasi malšinti riaušes
      Video

      Comment


        http://www.lrytas.lt/-13055492321305...nuotraukos.htm

        kaip ir sakiau - Šiauliuose nekils problemų

        Comment


          Ar krepšinio čempionato metu neketinama pakartoti šio dalyko? Manau būtų puiki reklama krepšinio šaliai, savotiškas čempionato simbolis.
          Berods vokiečiai per futbolo čempionatą ant Berlyno tv bokšto uždėjo futbolo kamuolį


          http://www.erdves.info/images/tv_bokstas.jpg

          http://www.krepsinis.net/news.php?news_id=66752
          http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

          Comment


            Panevėžyje lankėsi Europos krepšinio čempionato komandų atstovai
            2011-05-16 15:39
            AINA


            Šiandien Panevėžyje lankėsi Didžiosios Britanijos, Turkijos ir Lietuvos nacionalinių krepšinio federacijų atstovai. Jie apžiūrėjo „Romantic“ viešbutį, kuriame gyvens Europos vyrų krepšinio čempionato komandos, treniruočių salę (Aukštaitijos sporto rūmus), "Cido" areną.

            Po Panevėžio mero Povilo Vadopolo surengtų pietų svečiams, miesto šeimininkas sakė:

            „Turkijos ir Didžiosios Britanijos komandų vadovai gerai įvertino Panevėžio pasirengimą Europos čempionatui. Jie akcentavo nedidelio miesto privalumus - į visus objektus iš viešbučio galima nuvykti per keliolika minučių. Svečiai liko patenkinti apgyvendinimo, treniruočių sąlygomis, puikiai įvertinta ir Panevėžio arena", - sakė meras P.Vadopolas.

            Didžiosios Britanijos rinktinės vadovas Krisas Spaisas (Chris Spice) tvirtino, kad liko patenkintas visomis sąlygomis, kurios bus suteiktos šios šalies rinktinei.

            „Vietinio organizacinio komiteto darbas puikus, miestas jaukus, gražus, sporto infrastruktūra atitinka visus lūkesčius ir reikalavimus", - tvirtino K.Spaisas.

            Panašiai kalbėjo ir Turkijos krepšinio federacijos atstovas Korėjus Erdemiras (Koray Erdemir).

            „Iškart matome, kad Lietuva - krepšinio šalis. Organizacija puiki, tikiuosi, kad Panevėžys bus geras tramplinas mūsų rinktinei į kitą čempionato etapą", - vylėsi K.Erdemiras.

            Prieš mėnesį Panevėžį buvo aplankiusi ir Ispanijos krepšinio federacijos delegacija. Jos atstovai taip pat nepareiškė jokio nepasitenkinimo ir tvirtino, kad sąlygos priimti krepšinio grandus Panevėžyje tinkamos.

            Lenkijos atstovai organizaciniam komitetui atsiuntė raštą, kad neatvyks, tačiau užtikrino, jog visiškai pasitiki Vietinio organizacinio komiteto darbu.

            2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatas Lietuvoje vyks rugpjūčio 31 d. - rugsėjo 18 d. Pirmasis etapas vyks Panevėžyje, Klaipėdoje, Alytuje ir Šiauliuose. Rugpjūčio 31 d. - rugsėjo 5 d. mūsų mieste dėl patekimo į kitą čempionato etapą rungsis Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Turkijos, Ispanijos, Lenkijos rinktinės ir komanda, užėmusi antrą vietą kvalifikacinėse rungtynėse.

            Comment


              Krepšininkai sės į autobusus paskutiniai

              Keleivių vežėjai jau sukruto ruoštis sutikti turistus, atvyksiančius stebėti Europos krepšinio čempionato varžybų. Bet kaip reikės vežioti svarbiausius renginio dalyvius – krepšininkus, vis dar neaišku, rašo „Lietuvos žinios“.

              Rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis Lietuvoje vyksiančių „EuroBasket 2011“ pirmenybių organizatoriai visus kylančius nesklandumus teisina tuo, kad jiems teko didesnis iššūkis nei ankstesnius Europos vyrų krepšinio čempionatus rengusiems kolegoms. Lietuvoje laukiama ne 16, kaip įprasta, bet net 24 rinktinių. Visiems dalyviams prireiks ne tik apgyvendinimo, maitinimo paslaugų, bet ir patogaus transporto kelionėms tarp didžiųjų Lietuvos miestų.

              Vežėjo išrinkti nepavyko

              Dėl to kovo pabaigoje buvo paskelbtas 24 autobusų ir 24 lengvųjų automobilių (dešimčiai dienų) bei 16 autobusų ir 16 lengvųjų automobilių (13 dienų) nuomos, įskaitant vairuotojų paslaugas, konkursas. Šio sandorio vertė gana solidi – 800 tūkst. litų.

              Vežėjų pasiūlymų vokai turėjo būti atplėšti pirmadienį, tačiau kol kas organizatoriai negali atsakyti, kam bus patikėta svarbi užduotis vežioti 24 sportininkų komandas ir svarbius svečius. Mat tik baigiantis oficialiam paraiškų teikimo terminui jie susigriebė, kad į konkurso sąlygų dokumentą esą įsivėlė techninė klaida, dėl kurios vežėjai negali tinkamai pateikti savo pasiūlymų. „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto transporto ir apgyvendinimo grupės vadovas Martynas Račkauskas tikino, jog tai smulki klaida, bet dėl jos konkurso pabaiga atidėta neribotam laikui, greičiausiai dviem savaitėms.

              Organizuotas transportas – tik krepšininkams

              Šio konkurso rezultatų su nekantrumu laukia ne vien šalių rinktinės (mat joms reikia žinoti, kaip galės keliauti), bet ir transporto paslaugų įmonės. Laimėtojai ar jų grupei atitektų pelninga sutartis, nes ieškoma ne pigiausias paslaugas siūlančių vežėjų, o vadovaujamasi didžiausio ekonominio naudingumo kriterijais.

              Siekti vien mažiausios kainos šio konkurso organizatoriai neketino. Juk priimant užsienio komandas svarbi ir autobusų išorė, ir komforto lygis. Pasak Račkausko, vežėjų įmonėms nekeliama labai didelių reikalavimų, pakanka, kad jos būtų sėkmingai įvykdžiusios bent vieną panašią sutartį.

              Didesni reikalavimai keliami patiems autobusams. Pageidaujama, kad jie būtų ne senesni nei 8 metų, bent 3–4 žvaigždučių komforto lygio ir reprezentatyvios išorės. Šie reikalavimai – lietuvių sumanymas, o ne FIBA nurodymas.

              Parinktos transporto priemonės bus skirtos vien komandų reikmėms. „Yra 24 rinktinės, jos visos gaus po autobusą ir lengvąjį automobilį buitiniam aptarnavimui, kad prireikus vienam kur nors nuvykti, nereikėtų gainioti autobuso. Vėliau liks 16 ekipų, o kai varžybos persikels į Kauną ir žais tik 8 komandos, kiti autobusai bus panaudoti svarbiems svečiams vežioti“, – aiškino Račkauskas. Rinktinių kelionės Lietuvoje bus apmokamos iš lėšų, skirtų čempionatui rengti, ir pinigų, gautų pardavus bilietus.

              Žiūrovai orientuosis kaip išmano

              Krepšinio čempionato rengėjų pareiga – pasirūpinti tik sportininkų transportu. Tuo metu tūkstančiams žiūrovų teks savarankiškai orientuotis, kaip nusileidus Kauno oro uoste patekti į Panevėžį arba pasiekus Vilnių nusigauti į Šiaulius. Laukiama, kad į varžybas atvyks apie 30 tūkst. užsieniečių, o kiek dar žmonių gali nuspręsti palaikyti jiems kompaniją, nežinoma. Tačiau aišku, kad tarpmiestiniams keleivių vežėjams teks neįprastas darbas, nes turistai pasklis po visą kraštą. „EuroBasket 2011“ rungtynės vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Alytuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje, todėl užsieniečiai šįkart neapsiribos vien šalies sostine.

              Pasak Račkausko, krepšinio mėgėjai Lietuvą pasieks dviem būdais. Vieni jau yra įsigiję kelionės paketus, į kuriuos įeina ne tik bilietai į rungtynes ir kitos paslaugos, bet ir transportavimas. Kiti atvyks neorganizuotai – nuosavais automobiliais, autobusais arba atskris lėktuvais. Būtent pastariesiems ir prireiks daugiausia papildomos informacijos bei vietų viešojo transporto priemonėse. „Tai nėra mūsų pareiga, bet būdami lietuviai stengsimės sukurti tinkamą infrastruktūrą“, – tikino pašnekovas.

              Račkausko teigimu, jau sutarta, kad bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ čempionato laikotarpiu padidins reisų tarp Vilniaus oro uosto ir geležinkelio stoties skaičių. Jis kalbėjo, jog artimiausiu metu reikėtų imtis ir kitų transporto priemonių eismo suderinimo, tačiau nieko konkretaus dar negalėjo pasakyti. Svarstoma, ką daryti, kad žiūrovams į varžybas nereikėtų vykti savais automobiliais ir nesusidarytų spūsčių. Manoma, jog tarpmiestinius autobusus valdančios bendrovės turėtų savo iniciatyva ruoštis sutikti svečius iš užsienio.

              Turistus sveikins rusiškai

              Kai kurios privačios tarpmiestinio keleivių vežimo įmonės jau aplenkė „EuroBasket 2011“ organizatorius ir pasiruošė šiam renginiui. Kaip LŽ teigė Kaune įsikūrusios bendrovės „Kautra“ rinkodaros direktorius Gintautas Pakusas, per Europos krepšinio čempionatą bus atidaryti vėlyvi reisai Kaunas–Panevėžys ir Kaunas–Alytus, o maršrutai į Vilnių pratęsti iki sostinės oro uosto. Į Karmėlavos oro uostą daugiau autobusų užsuks jau nuo birželio 1 dienos. Pasak pašnekovo, šie pokyčiai susiję su artėjančiu krepšinio čempionatu, bet skirti ir kitais tikslais atvykstantiems turistams.

              „Kauno ir Alytaus stotyse norėtume turėti savanorių ir įkurti informacijos postus, kad vienoje vietoje būtų galima suteikti informaciją ne tik apie krepšinio varžybas, bet ir kur Lietuvoje verta apsilankyti. Čempionatas – tai tik vienas kelionės tikslų. Po rungtynių žmonės du trečdalius laiko praleis kaip paprasti turistai“, – aiškino jis.

              Bendrovės „Busturas“ direktorius Vilius Laužikas taip pat patvirtino, kad šiauliečiai ruošiasi turistų antplūdžiui. Anot jo, naujų reisų atidaryti neplanuojama, bet į miestus, kuriuose vyks varžybos, „EuroBasket 2011“ dienomis kursuos didesni autobusai. Dar viena pagalba užsieniečiams turėtų būti informacija užsienio kalbomis autobusų stotyje. Tik kol kas nenuspręsta, kokiomis kalbomis ji bus teikiama, nes vežėjai nežino, iš kokių valstybių atvyks daugiausia krepšinio gerbėjų.

              „Esame sutarę, kad pasibaigus bilietų prekybai arenos šeimininkai pasakys, kokiose šalyse jų nupirkta daugiausia. Tada žinosime, kokios kalbos aktualiausios“, – sakė Laužikas. Įmonės direktoriaus manymu, Šiauliuose pagrindinė užsienio kalba per čempionatą greičiausiai bus ne anglų, o rusų, nes laukiama daug svečių iš gretimos Latvijos – mieste suplanuotos šios šalies sportininkų varžybos. Pasak Laužiko, rusiškai gerai šneka beveik visi autobusų stoties darbuotojai ir vairuotojai, o dauguma gali susikalbėti ir angliškai, todėl užsieniečiams neturėtų kilti problemų.

              „Juk Prancūzijoje mums niekas neverčia į lietuvių kalbą, reikia patiems mokėti susitarti, – juokavo pašnekovas. – Stotyje labai svarbu susikalbėti, kad pavyktų bilietą parduoti ten, kur norima vykti.“

              Laukia pelningo užsakymo

              „Busturo“ vadovas neslėpė, kad įmonė ne tik ruošiasi sutikti turistus, bet ir pateikė paraišką dalyvauti čempionato rengėjų paskelbtame transporto paslaugų konkurse. Laužikas atskleidė, jog įmonė siekia gauti vertingą užsakymą susivienijusi su keliomis kitomis bendrovėmis ir tikisi vežioti Šiauliuose žaisiančias komandas, tačiau išsamiau to nekomentavo, nes konkursas vis dar nesibaigęs.

              „Kautros“ atstovas Pakusas užsiminė, kad jų įmonė taip pat dalyvauja čempionato vežėjų konkurse ir tikisi sėkmės. „Žinoma, komercinė nauda yra, kitaip nedalyvautume. Bet mums ne tas pats, ir kokį įspūdį komandos išsiveš iš Lietuvos“, – tikino jis.

              Comment


                "Šiauliuose pagrindinė užsienio kalba per čempionatą greičiausiai bus ne anglų, o rusų, nes laukiama daug svečių iš gretimos Latvijos"

                O slabo latviškas nuorodas padaryti ir pasamdyti savanorius, žinančius latvių kalbą?
                Be to, labai abejoju, kad latviai labai džiugaus, jei su jais tik rusiškai bus šnekama.

                Comment


                  baikit jūs žliumbt dėl visko iš eilės! Jau net juokas nebeima Iš asmeninės patirties sakau, jog visiem dzin kokia kalba kalbės, rusų anglų ar prancuzų, svarbiausia, jog eitų susikalbėt ir paklaust, atsakyt rūpimus klausimus aiškiai. Tie patys latviai visi laisvai kalbės tiek angliškai, tiek rusiškai. O beto, ir patys jie visada mieliau kalba rusiškai... Didžiausia problema tokiuose renginiuose beveik visada būna su rusais, kurie kalba tik rusiškai. Nors čia vyrų rinktinės ir garantuoju, jog visos turės vertėjus, jei jau nieks viduj nekalbės angliškai arba rusiškai.

                  Comment


                    Lietuvos arenas ir viešbučius apžiūrėję „Eurobasket 2011“ rinktinių atstovai: „Galime gyventi ir palapinėse, jei žaisime finaliniame etape“
                    2011 gegužės 18d. 13:42
                    Aurimas Tamulionis
                    15min.lt




                    Per tris dienas „Eurobasket 2011“ arenas ir viešbučius Lietuvoje apžiūrėję būsimojo Europos krepšinio čempionato dalyviai priekaištų nerado. „Labai graži šalis, labai džiaugiamės, kad čia vyks Europos čempionatas, nes Lietuva – krepšinio šalis. Puikios arenos, o visi išmano apie krepšinį“, – džiaugėsi Izraelio rinktinės atstovas Shlomas Lutsky.

                    „Visiems dažnai rūpi, gal kas blogai, gal kokių problemų yra? Nesijaudinkite – viskas puiku!“ – pritarė Rusijos atstovas Olegas Ušakovas. Jo teigimu, svarbu užbaigti Kauno areną ir Lietuva čempionatui bus pasiruoši.

                    Pasak organizatorių, daugiausia komplimentų skambėjo čempionato arenoms, o priekaištų neišgirdo ir opiausia problema – viešbučiai.

                    „Davėme tai, ką Lietuva šią dieną turi geriausio. Grupių etapuose viešbučiai atitinka minimalius standartus, o antrajame ir finaliniame etapuose buitiniai dalykai lieka antrajame plane. Čia jau visi galvoja tik kaip laimėti. Sakė, jog gali gyventi ir palapinėse, jei žais finaliniame etape“, – šypsojosi „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas.

                    Anot jo, nei atstovai, nei rinktinės nereiškė ir jokių specialių pageidavimų.

                    „Dar kartą visi atstovai patvirtino, jog į čempionatą atvyks geriausi žaidėjai. Jų tikslai tikrai nebus apžiūrėti Lietuvą, jos gražias arenas ar kraštą – visi nori iškovoti kelialapius į olimpiadą. Tačiau tai priklausys ir nuo traumų. Kaip mūsų komandoje – norai dideli, bet žaisti galės ne visi“, – pabrėžė M.Špokas.

                    Comment


                      Špokas kalba kaip koks internetinis komentatorius. Tokias pareigas užimantis žmogus turi normaliai atsakinėt į klausimus, o ne pasakot kokius juokelius girdėjo.

                      Comment


                        Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                        Špokas kalba kaip koks internetinis komentatorius. Tokias pareigas užimantis žmogus turi normaliai atsakinėt į klausimus, o ne pasakot kokius juokelius girdėjo.
                        Nematau problemos, kad kalbėdamas įterpia ir girdėtą juoką. Va jei kokį "poshlą" anekdotą skeltų, tada gal ir nekaip atrodytų...

                        Comment


                          Garastas: "Šiškauskai, prašau sugrįšk, mums ž**pa"

                          http://www.lrytas.lt/-13058801891305...4%99-video.htm


                          PS. Nuojauta kužda, kad sugrįš.

                          Comment


                            Na, dabar Šiškauskas tikrai jaus didelį spaudimą. Aš tai nesmerkčiau jo, jei ir negrįžtų, tuo labiau, kad ir jis pats jau ne toks, kaip buvo prieš porą metų. Bet aišku vis dar galėtų būti vienas lyderių, taigi, jei sugrįš, labai džiaugsiuos.

                            Comment


                              Radau youtube:





                              Comment


                                sprendžiant iš lietuviškų titrų gale reklamų jos skirtos tik mums, užsieniui ir vėl nieko?

                                p.s. pirma žiūrėjau be garso, tai tik titrus lietuviškus ir temačiau, pažiūrėjęs su garsu supratau, kad reklama tikrai tik mūsų rinkai skirta tiesa sakant panašiau į tv3 anonsą nei į reklamą

                                ir be garso jos man netgi geriau žiūrėjosi...
                                Paskutinis taisė Maarko; 2011.05.20, 20:49.
                                Istorijos nesuklastosi! P. B. Prūdas

                                Comment



                                  Grandiozinės arenų statybos atsiėjo gerokai daugiau nei planuota. Vien Panevėžio arena per kiek daugiau nei dvejus metus pabrango 43 mln. litų, Šiaulių arenos kaina statybų eigoje išaugo daugiau nei 12 mln. litų, dar nebaigtos Klaipėdos arenos statytojams ketinama primokėti arti 5 mln. litų, o jau baigtoje Alytaus arenoje taip pat prisireikė papildomų darbų.
                                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                  Comment


                                    Parašė Maarko Rodyti pranešimą
                                    sprendžiant iš lietuviškų titrų gale reklamų jos skirtos tik mums, užsieniui ir vėl nieko?

                                    p.s. pirma žiūrėjau be garso, tai tik titrus lietuviškus ir temačiau, pažiūrėjęs su garsu supratau, kad reklama tikrai tik mūsų rinkai skirta tiesa sakant panašiau į tv3 anonsą nei į reklamą

                                    ir be garso jos man netgi geriau žiūrėjosi...
                                    Tikėkimės užsieniečiams kažką geresnio ir informaciškesnio paruošę...
                                    You've got one life! Live it!

                                    Comment


                                      Vakar važiavau nuo "Villon" viešbučio į miestą - labai prastos kokybės kelio atkarpa būtent važiuojant į Vilnių nuo to taško. Tikiuosi, kelininkai atsižvelgs į tai, kad ten gyvens visos rinktinės. Būtų neblogai paremontuoti kažkiek . Ir dar labai užkliūna man pats įvažiavimas į miestą, maždaug nuo "BIG'o" iki Ateities gatvės. Pasvirę stulpai, viena pusė prospekto visai neapšviesta, jokio žymėjimo ant kelio, šaligatviai apgailėtini... Reikia ten Zuoką nusiųsti ant riedžio

                                      Comment


                                        Parašė fredis Rodyti pranešimą
                                        Tikėkimės užsieniečiams kažką geresnio ir informaciškesnio paruošę...
                                        o šiaip bilietų dar likę? (kad užsieniečius kviest, kurt reklamas jiems)
                                        You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                                        Comment


                                          Parašė zanaz Rodyti pranešimą
                                          o šiaip bilietų dar likę? (kad užsieniečius kviest, kurt reklamas jiems)
                                          Iki „EuroBasket 2011” likus 100 dienų beveik visi bilietai jau yra parduoti.

                                          „Iš 100 tūkst. prekybai skirtų bilietų parduota beveik 96 tūkst. Už juos gauta apie 14,5 mln. litų, – sakė M.Špokas. – Taip sparčiai bilietai nebuvo parduodami nė į vieną Europos krepšinio čempionatą.”

                                          Pasak M.Špoko, Europos krepšinio bendruomenė nuoširdžiai nustemba išgirdusi, kad bilietų į čempionatą jau beveik neliko.

                                          „Panevėžyje parduoti visi bilietai į Lietuvos rinktinės rungtynes.

                                          Šiauliuose ir Klaipėdoje liko neparduota mažiau nei 10 proc., o Alytuje – apie 35 proc. bilietų”, – sakė „EuroBasket 2011” bilietų pardavimo grupės vadovė Dovilė Lukavičiūtė.

                                          Europos čempionato rengėjų pateikti duomenys apie bilietų pardavimą pagal šalis įvairiuose miestuose (procentais).

                                          Panevėžys (Lietuvos rinktinės rungtynės): Lietuva – 70 proc., Ispanija ir Turkija – po 9, Didžioji Britanija, Lenkija, kitos šalys – po 4.

                                          Panevėžys (ne Lietuvos rinktinės rungtynės): Lietuva – 40, Ispanija ir Turkija – po 18, Didžioji Britanija ir Lenkija – po 7, kitos šalys – 10.

                                          Šiauliai: Lietuva ir Latvija – po 30, Prancūzija – 12, Vokietija ir Italija – po 10, Serbija – 6, kitos šalys – 2.

                                          Klaipėda: Gruzija – 40, Lietuva – 20, Rusija ir Slovėnija – po 15, kitos šalys – 10.

                                          Alytus: Lietuva – 40, Graikija, Kroatija, Makedonija – po 15, Juodkalnija – 5, kitos šalys – 10.

                                          Vilnius (antrasis etapas): Lietuva – 50, Turkija, Ispanija, Vokietija, Slovėnija – po 7, Rusija, Graikija – po 5, kitos šalys – 12.

                                          Kaunas (finalinis etapas): Lietuva – 46, Ispanija – 9, Turkija – 8, Slovėnija – 7, Rusija, Graikija, Serbija po 5, Vokietija – 4, Kroatija – 3, Italija – 2, Lenkija – 1, kitos šalys – 5.



                                          Šaltinis: http://www.lrytas.lt/-13061255371305...smarkesnis.htm

                                          Comment

                                          Working...
                                          X