Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno "Žalgiris"

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    nu tai neblogas verslininkas tas Motiejunas, kad sugeba toki kluba islaikyti Kaip Ziemelis, praktiskai. Ir komanda turi, ir arena, ir Kauno stadiona tuoj tures. Ir dar Vilniaus.

    Comment


      Parašė liutass Rodyti pranešimą
      nu tai neblogas verslininkas tas Motiejunas, kad sugeba toki kluba islaikyti Kaip Ziemelis, praktiskai. Ir komanda turi, ir arena, ir Kauno stadiona tuoj tures. Ir dar Vilniaus.
      Turėti ir valdyti yra du skirtingi dalykai. Manau tai reikėtų labai aiškiai atskirti ir suprasti.
      Nereikia lyginti Motiejūno su Žiemeliu, tai nesulyginami dalykai.
      Motiejūnas klubo neišlaiko, jis ieško jam rėmėjų, taip pat klubui labai reikšmingą biudžeto dalį surenka arenos lankytojai ir renginiai kas yra būtent Motiejūno įdirbis rinkti pilnas arenas, parduoti brangiai bilietus į varžybas ir t.t.
      Bet visa tai jau offtopic..

      Comment


        Parašė iPhone Rodyti pranešimą

        Arenos savininkas yra Kauno miesto savivaldybė. Valdytojas - privati įmonė “Kauno arena". Kiek pamenu, Kauno arena priklauso Všį "Žalgirio rėmėjas". Všį "Žalgirio rėmėjas" priklauso mano minėtam Pauliui Motiejūnui. Visa tai buvo sudėliota ir susukta kai buvo periminėta viskas iš Ūkio banko.
        Visi gerai pamena, kai Kauno arena galėjo tapti Nacionalinio stadiono valdytoja ir t.t. Tada Vilniečiai piktinosi, kad eidami žiūrėti Vilniaus Žalgirio rungtynių, rems Kauno Žalgirį..
        Jei būt tiksliems tai: Všį "Žalgirio rėmėjas" priklauso ne P.M. o VŠĮ "Žalgirio krepšinio centras" - 1% ir Všį "Kauno Žalgirio klubas" - 99%
        Visose šiose Všį P.M. eina direktoriaus pareigas, kaip ir UAB "Kauno arena" bei UAB "Žalgiris group", pastarasis UAB užregistruotas prieš 25 dienas, tad matyt bus dar viena reorganizacija . Aukščiau minėtų Všį veiklos ataskaitų rasti nepavyko, nors jos turėtų būti skelbiamos viešai. Žalgirios svetainėje, ties finansinėmis atskaitomis, sudėta futbolo klubo veiklos ataskaitos. Dar yra UAB Delegatai - prekyba Žalgirio atributika. Kiek panaršęs sudariau nedidelį sąrašą įmonių/įstaigų, susijusių su Kauno "Žalgiriu".

        Všį "Žalgirio rėmėjas"
        Dalininkai: VŠĮ "Žalgirio krepšinio centras" - 1% ir Všį "Kauno Žalgirio klubas" - 99%
        Vadovas: Paulius Motiejūnas, direktorius

        Všį "Žalgirio krepšinio centras"
        Dalininkai: Paulius Motiejūnas - 100%
        Vadovas: Paulius Motiejūnas, direktorius

        Všį "Kauno Žalgirio klubas"
        Dalininkai: ?
        Vadovas: Akvilė Dagilytė

        Všį Futbolo klubas "Kauno Žalgiris"
        Dalininkai: - VŠĮ "Žalgirio krepšinio centras" - 33%, Paulius Motiejūnas - 33%, Laimis Bičkauskas - 33%
        Vadovas: Eimantas Pūras

        UAB Kauno arena
        Dalininkai: Všį "Žalgirio rėmėjas"
        Vavobas: Paulius Motiejūnas, direktorius

        UAB Delegatai - prekyba Žalgirio atributika
        Dalininkai: ?
        Vadovas: Mindaugas Narijauskas, direktorius

        UAB Žalgiris group
        Dalininkai: ?
        Vadovas: Paulius Motiejūnas, direktorius


        Vienintelis šalitinis, kuriame užsimenama apie Žalgirios savininkus, pabrėšiu - savininkus, ne vadovus:

        „Savivaldybė dalininkė nėra, mes atsisakėm tos praktikos, kadangi „Žalgirio“ klubo savininkas buvo tuo metu liūdnai pagarsėjęs iš Lietuvos iškeliavęs V. Romanovas. Jis nupiešdavo savo tariamą biudžetą ir reikalaudavo, kad savivaldybė dėtų trečdalį, todėl tos praktikos atsisakyta ir dabar savivaldybė dalininkė nėra, – aiškino buvęs Kauno meras. – Dabar „Žalgirio“ klubo dalininkai yra Arvydas Sabonis ir Paulius Motiejūnas. O tai nutiko todėl, kad nebankrutuotų pati arena, nes „Žalgirio“ klubas turėjo labai daug V. Romanovo paliktų skolų, ir savivaldybė kaip turto savininkė iškėlė sąlygą, kad klubas pereitų į patikimas rankas.“

        Plačiau: https://www.alfa.lt/straipsnis/50297...iria-milijonus
        Manau, kad atsakyti į klausimą, kam ir kokiomis proporcijomis priklauso Kauno Žalgiris, visų pirma reiktų rasti atsakymus į klausimus kas yra VŠĮ "Žalgirio krepšinio centras" bei Všį "Kauno Žalgirio klubas" dalininkai.

        P.S. diskusijos apie Kauno Žalgirį, arenų/stadionų valdymą neužilgo bus perkeltos į šią temą.
        Paskutinis taisė 99; 2020.12.21, 22:46.
        Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

        Comment


          Všį "Žalgirio krepšinio centras" buvusi "Sabonine", ja nupirko ir dabar 100proc. priklauso Kauno m. savivaldybei?

          Comment


            Parašė liutass Rodyti pranešimą
            Všį "Žalgirio krepšinio centras" buvusi "Sabonine", ja nupirko ir dabar 100proc. priklauso Kauno m. savivaldybei?
            Ne, savivaldybė nieko nepirko. Tavo minėta "Saboninė" yra likviduota: https://rekvizitai.vz.lt/en/company/...sinio_centras/ Savivaldybė yra Kauno Krepšinio mokykla „Žalgiris" 100% dalininkė: https://kmzalgiris.lt/ O pastaroji buvo suformuota iš dviejų krepšinio mokyklų: „Sabonio krepšinio centras“ ir „Aisčiai“

            Šaltinis: https://kauno.diena.lt/naujienos/spo...u-diena-879272

            ir dar atkreipkt ką aukščiau citatoje minėjo A. Kupčinskas: „Savivaldybė dalininkė nėra, mes atsisakėm tos praktikos, kadangi .."
            Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

            Comment


              tai kas Zalgirio savininkas?

              Comment


                Parašė liutass Rodyti pranešimą
                tai kas Zalgirio savininkas?
                Manau, kad A. Kupčinsko minėti P. Motiejūnas ir A. Sabonis. Tik šioj vietoj nėra aišku kokiomis Žalgirio dalimis jie disponuoja. Asmeniškai manau, kad didžioji dalis turėtų priklausyti A. Saboniui. Po V. Romanovo sukelto chaoso tikslas buvo stabilizuoti situaciją klube užtikrinant, kad klubas daugiau nepateks į rankas jokiam "minties gigantui", tad tuo metu, cituojant A. Kupčinską "..ir savivaldybė kaip turto savininkė iškėlė sąlygą, kad klubas pereitų į patikimas rankas..." klubo valdymas perėjom, matomai, į A. Sabonio rankas (ir galbūt, nedidelė dalis P. Motiejūnui, nors tuo metu jis tebuvo eilinis samdomas Žalgirio darbuotojas tad nenustebčiau, jog 100% priklausė A. Saboniui). Logiška būtų manyti, jog per pastaruosius metus, prikėlus klubą iš pelenų, P. Motiejūno dalis klubo valdyme turėjo išaugti - nesuprasčiau jei būtų kitaip. Tiek, kad apie šiuos dalykus niekada nebuvo komunikuota. Kiek keista, nes P. Motiejūnui perėmus Žalgirį jis stengėsi skaidriai komunikuoti visas finansines detales susijusias su klubu. Aišku, tuo metu ta skaidrumo taktika jam buvo palanki - derantis su skolomis žaidėjams, agentams, kitais įsipareigojimais, etc. Tačiau kuo toliau, tuo to skaidrumo matome mažiau. Šiaip, kažkodėl švetai tikiu, kad tam tikra informacija nėra viešinama tam, kad apsaugoti patį klubą (nors nežinau ar tai teisinga taktika). Matau link kur Žalgiris eina ir manau, kad tai labai gera kryptis - finansiškai stabili įmonė, kurios pelnas skirtas komandos(-ų) išlaikymui, juk krepšinis nėra tik emocija, tai tuo pačiu ir verslas. Pats P. Motiejūnas ne kartą yra sakęs, jog Žalgiris nenori būti tuo, ištiesusiu ranką, pinigų prašytoju. Ir aš jį puikiausiai suprantu, bei palaikau. Tiesiog norėtųs, jog ta klubo valdymo skaidrumo pusė išliktų nesutepta bereikalingomis spėlionėmis bei abejonėmis.

                Beieškodamas aukščiau sudėliotos informacijos aptikau 2015m. keliuose portaluose pasirodžiusią žinutę, jog Kauno m. savivaldybė taps Žalgirio dalininke, tiesa užsiminta, jog tokios žinios nėra oficialios. Vėliau jokių oficialių žinių apie tai nebuvo. Šaltinis: https://www.basketnews.lt/news-88658...is-miesto.html Anksčiau mano minėtame straipsnyje, rašytame 2018m. A. Kupčinskas sako, jog savivaldybė nėra Žalgirio dalininke, matyt, taip ir yra.

                Klausimai į kuriuos neradau atsakymų:
                • Kas yra Všį "Žalgirio krepšinio centras" dalininkas(-ai)?
                • Kas yra Všį "Kauno Žalgirio klubas" dalininkas(-ai)?
                Atnaujinimas: Benaršydamas aptikau štai ką:

                ..atstovavimą iš VšĮ „Kauno „Žalgirio“ rėmėjas“, kurios bent 50% dalis priklausė p. Romanovo žmonėms Angelei Dementavičiūtei ir Martynui Ugianskiui, tik dabar perima p. Motiejūno įsteigta ir įregistruota VšĮ „Žalgirio“ krepšinio centras, kurio vienintelis dalininkas yra p. Motiejūnas.

                Šaltinis: https://www.vz.lt/archive/blog/2014/...reigojo-myleti


                Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                Comment


                  urBONUSe klausė apie savininkus. Atsakymas buvo kad iš principo 75% Motiejūnui ir 25% Saboniui

                  Comment


                    Knygoje apie V. Romanovą, kurią išleido J.Miklovas kartu su Žalgirio klubu taip pat paminėta, jog pagrindinis dalininkas/savininkas yra P.Motiejūnas (50%), šalio jo - A. Sabonis (25%) ir Žalgirio garbės klubas (Všį "Kauno Žalgirio klubas"), kuris realybėje yra pavaldus P. Motiejūnui. P. Motiejūnui ir A. Saboniui Žalgirio akcijos buvo perduotos, kai griuvo V. Romanovo imperija, iš jo aplinkos žmonių - A. Dementavičiūtės ir M. Ugianskio. Vėliau oficialiai jie atsistatydino (https://m.kauno.diena.lt/naujienos/k...o-arena-424212), bet realybėje buvo išpirktos akcijos. Pridedu foto iš knygos.

                    Tad pagal popierius Paulius turi 50%, bet realybėje 75%. Šalia jo Sabonis su 25%.

                    Comment


                      Gavo akcijas dykai. Jei atsirastu investuotojas, gerai uzdirbtu. Beto, dirba samdoma darba uz alga. Nerizikuoja jokiu savo turtu. Neblogai prasisuko.

                      Comment


                        Parašė liutass Rodyti pranešimą
                        Gavo akcijas dykai. Jei atsirastu investuotojas, gerai uzdirbtu. Beto, dirba samdoma darba uz alga. Nerizikuoja jokiu savo turtu. Neblogai prasisuko.
                        O tu skaitai ką žmonės įdeda į pranešimus?

                        Iš A. Dementavičiūtės ir M. Ugianskio taip pat buvo IŠPIRKTOS klubą valdančios įmonės dalys - po čį proc. ĮSIGIJO P. Motiejūnas (padidinęs savo dalių skaičių iki 50 proc.) ir "Žalgirio" garbės klubas.
                        Kaip manai, kiek jis būtų gavęs už tas dalis tada, 2013-ais jei būtų sumanęs parduoti? Mano manymu, tą vertę, tarp 2013m ir 2020m. jis uždirbo savo darbu,

                        Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                        Comment


                          Bręsta stambus sandoris: Kauno „Žalgiryje“ laukiamas naujas dalininkas https://www.15min.lt/eurolyga/naujie...s-1134-1427156
                          15min žiniomis, P.Motiejūnas išliks pagrindiniu „Žalgirio“ klubo dalininku – netiesiogiai valdys apie 50 proc. komandos. Anot 15min šaltinių, T.Okmanas turėtų įgyti apie 25 proc. „Žalgirio“ dalių. Likę 25 proc. netiesiogiai priklauso Arvydui Saboniui. Iki šiol P.Motiejūnui priklausė 75 proc., A.Saboniui – 25 proc. klubo dalių. 15min šaltinių teigimu, šis sandoris bręsta jau keletą mėnesių. Įdomu, kad lapkričio 20-ąją P.Motiejūnas įsteigė „UAB Žalgiris Group“. Gali būti, jog tai susiję su naujo dalininko atėjimu. Nei P.Motiejūnas, nei T.Okmanas informacijos apie prisijungimą prie „Žalgirio“ dalininkų 15min nekomentavo. T.Okmanas yra vienas kibernetinio saugumo sprendimus kuriančios Lietuvos informacinių technologijų įmonės „Tesonet“ įkūrėjų. Šiemet „Verslo žinios“ išrinko jį metų CEO.
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                          Comment


                            Realiai yra tekę ne viena renginį dalyvauti, kuriame labai aiškiai buvo pasakyta, kad realiai didžioji dalis yra Motiejūno. Buvau pamiršęs apie Žalgirio garbės klubą (nors ir pats jame esu nuo jo įsteigimo).
                            Viešumo šioje vietoje nėra pagrinde dėl to kaip buvo perimtas Žalgiris iš Romanovo įtakos. Tai užtruko ilgai ir realiai teisiškai buvo labai sudėtingas procesas. Tai nėra tiesiog dalių perleidimas ir t.t. dėl to ir pat PM yra sakęs, kad apie tai nėra viešinama. Gali būti, kad tam tikri procesai dar nėra pasibaigę. Ir tai niekaip nesusiję su žaidėjų algom ar mokesčiais, tai labiau skirta tam, kad perimti viską iš VR "nepaliekant uodegų".

                            Kas dėl vertės - tai kai PM perėmė Žalgirį, jo vertė buvo apie - 15 mln €. Tad tai kokia jo vertė yra šiandien, yra tik vienintelio jo dėka. Tai PM sukūrė tą vertę, ne kas kitas.
                            Reikia tik džiaugtis, kad viskas yra ištraukta iš VR ir Ugianskių (tikiuosi jau nėra jokių galų su jais) rankų, nes kitu atveju neturėtumėme nieko..

                            Comment


                              Panašu, kad Motiejunas parduos 25% savo turimų akcijų Tomui Okmanui (Tesonet).

                              Comment


                                Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                Gavo akcijas dykai. Jei atsirastu investuotojas, gerai uzdirbtu. Beto, dirba samdoma darba uz alga. Nerizikuoja jokiu savo turtu. Neblogai prasisuko.
                                Kaip manai, kiek vertos būna akcijos įmonės, kuri sėdi dešimtimis milijonų eurų minuse ir yra ant bankroto ribos?

                                Comment


                                  Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                  Panašu, kad Motiejunas parduos 25% savo turimų akcijų Tomui Okmanui (Tesonet).
                                  Spėju parduos tą Žalgirio klubo dalį.

                                  Comment


                                    Jei parduos, tai pinigai nueis asmeniskai Motiejunui. Idomu, kiek Tesonet prisides butent prie Zalgirio remimo?

                                    Comment


                                      Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                      Jei parduos, tai pinigai nueis asmeniskai Motiejunui. Idomu, kiek Tesonet prisides butent prie Zalgirio remimo?
                                      O iš kur tu žinai kur jie nueis? Kaip suprantu nepatinka Motiejūnas ir matau bandymą prie jo prisikabinti kiekviename žingsnyje. Nu tiesiog vaikšką..

                                      Comment


                                        O tai kur nueis, jei parduodi turimą daiktą?

                                        Comment


                                          Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                          Panašu, kad Motiejunas parduos 25% savo turimų akcijų Tomui Okmanui (Tesonet).
                                          Kad Žalgiris yra VŠĮ, tai jokių akcijų ir gauto uždarbio iš to nėra. Iš VŠĮ Motiejūnui nauda tik tokia, kokią gauna oficialiai algą. Tesonet nauda taip pat tik netiesioginė - reklama, VŠĮ akcijų neturi ir dividendų nemoka.

                                          • VšĮ pelnas negali būti išmokamas dalininkams, todėl dalininkai pinigus iš įmonės gali gauti tik išmokant darbo užmokestį;
                                          • VšĮ negali būti pertvarkyta į UAB;
                                          Paskutinis taisė Lettered; 2020.12.25, 00:46.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X