Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip įdomu

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vienoje ištraukoje matosi statybos, kitose ne.


    Policija Atlantoje, dėl kažkokios priežasties su lazdomis, tazeriais ir peiliu į padangas puola juodaodžius jaunuolius.

    Comment


      Kai kur gali vogti kiek nori, nes policijai įsakyta nekelti dar daugiau agresijos. Px visi verslai, ar jiems draudimas padengs ar nepadengs nuostolius už riaušes.
      Paskutinis taisė RokasLT; 2020.06.03, 15:01.

      Comment


        Comment


          Comment


            Comment


              Pagal geriausias fašizmo-nacizmo tradicijas, RUS architektūra kaip ideologinis, propagandinis įrankis.

              Comment


                JAV kandidatas į prezidentus, irgi geras Twiterio meistras, įdomiai pasireiškė. Sėkmės bandant suprasti, ką jis ten norėjo pasakyti.

                EDIT: dar kartą perskaičiau tą minčių srautą ir pastebėjau, kad jis turi bipolinį sutrikimą, tai perkėliau postą iš "Šiaip linksma" į "Šiaip įdomu“ - na, juoktis gi nedera. Bet kandidatas įdomesnis net už Trumpą ir kažkodėl nenustebčiau, net jeigu išrinktų
                Snowflakes will attack U <3

                Comment


                  Kanye kartais užplaukia visokių variantų ir jis šiaip nelabai gerai moka reikšti savo mintis, bet šiaip nėra kvailas viakis, tik dažnaui lieka nesuprastas.

                  Comment



                    Traditional Japanese joinery techniques that don't require any nails, glue or power tools

                    Comment


                      Ima pildytis gandai apie ypatingus B. Clintono pomėgius - teisme atskleista naujų dokumentų

                      Court unseals trove of documents from Ghislaine Maxwell investigation

                      https://www.washingtonexaminer.com/n...t8_72SOmfDltUk

                      Jei kas nežino, apie ką eina kalba

                      Kalėjime rastas negyvas JAV milijardierius Jeffrey Epsteinas

                      Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1186642?copied

                      Comment


                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                        Ima pildytis gandai apie ypatingus B. Clintono pomėgius - teisme atskleista naujų dokumentų
                        O Donaldas netratino vaikų? Gal net threesomino su Billu, kol Hillary stebėjo

                        Comment


                          Jei būtų pagrindo, demokratai šitą temą būtų išnarstę dar 2016 m

                          Comment


                            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                            Jei būtų pagrindo, demokratai šitą temą būtų išnarstę dar 2016 m
                            Gal tu ir teisus, o Billas šiaip mėgsta košės prisivyrt

                            Comment


                              Gana įdomus straipsnis apie pasaulinę utopiją.
                              Ką manot? Man tai toks pasaulis visai patiktų, atkristų labai daug nesąmonių.
                              Snowflakes will attack U <3

                              Comment


                                Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                Gana įdomus straipsnis apie pasaulinę utopiją.
                                Ką manot? Man tai toks pasaulis visai patiktų, atkristų labai daug nesąmonių.
                                Šitą straipsnį paskirsiu apmąstymams apie save. Tikrai įdomus straipsnis.


                                Deja, visuomenė kažkodėl priešiška. Dar mokykloje tokie vaikai dėl neaiškių priežasčių būna atskiriami nuo draugų būrio, daugiau nei 90 proc. jų tampa kasdieninių įkyrių patyčių aukomis. Tikriausiai tai yra pavydas, nes aspergeriai gerai mokosi, labai lengvai įsisavina informaciją, yra labai paklusnūs, pavyzdingi, visų taisyklių griežtai besilaikantys vaikai, kurie niekad nepuls kvailai elgtis, išdykauti ar muštis. Kai bendraamžiai kvailioja, aspergeriai skaito knygas, domisi platesniais dalykais. Daug genialumo bruožų Tai – tas retas vaikų tipažas, kurie gali išmokti skaityti 4 metų, būdami 5 metų gali žemėlapyje parodyti bet kurią pasaulio šalį ir atmintinai išvardinti jų sostines, savo tėvams papasakoti žemės plokščių tektonikos teoriją su visomis smulkmenomis, o vos atėję į pirmą klasę, per pačią pirmą piešimo pamoką nupiešti namą 3D vaizdu – su perspektyva ir visomis detalėmis kaip schemoje, kai tuo metu jų bendraamžiai piešia plokščius namus, kurių matosi abu galai (jokio sugebėjimo atvaizuoti 3D erdvę ir perspektyvą popieriaus lape).
                                Vaikystėje buvau laikomas protingu, bet buvau laikomas keistuoliu. Dėl to labai išgyvendavau. Dabar ant savęs pykstu, kad per daug praradau dėl išgyvendamas, nes daugiau mažiau koks buvau keistuolis, toks ir likau, tik gal daugiau patyręs apart normalius meilės santykius ​Nemanau, kad ten buvo pavydas, gal aš tiesiog buvau (ir esu) šlykštukas, kuris nusipelnė, kad su juo būtų elgiamasi šlykščiai, nors savo intencijomis kaip tik nenorėjau elgtis šlykščiai, bet aplinkiniai suuosdavo mano šlykštuko prigimtį, nes buvau nesunkiai susinervinantis narcizas, kuriam trūksta tvarkos ir aiškumo

                                Taip, jie neturi emocijų (tiksliau – turi, bet kur kas mažiau, nei eiliniai neurotipiniai žmonės). Jie pasaulį suvokia kitaip iš pačių pagrindų – ne kaip chaotišką emocionalų gyvą „organizmą“, o kaip griežtai logišką „sistemą", panašią į laikrodžio mechanizmą ar kompiuterio mikroschemą. Viskas, kas nepaaiškinama logika ir sistema, aspergeriams neegzistuoja – taip pat ir emocijos, visokios sociumo „nerašytos taisyklės‘, intuityvūs pajautimai „kas buvo nepasakyta tarp eilučių“, kūno kalbos šifravimas ir panašūs dalykai. Gal šalia bendraamžių pavydo, nesusikalbėjimas su jais nuo pat vaikystės prasideda dar ir dėl to. Tiek vaikai, tiek netgi suaugę neurotipiniai žmonės labai daug dėmesio skiria instinktyviam elgesiui, pojūčiams, akimirkos impulsams ir emocijoms.
                                Nors aspergeriai yra gana ramūs, bet aš laikau save labai emocionaliu žmogumi. Vaikystėje dažnai pakliūdavau į nepatogias socialines situacijas, kuriose galioja nerašytos elgesio taisyklės, kurių tiesiog nemokėjau, todėl bijodavau žmonių, neretai susinervindavau, tik vėlyvoje paauglystėje kažkiek tų taisyklių įsisavinau Taip pat labiau pradėjau gilintis į psichologiją, kėliau teoriją, kad esu aspergeris, bet nesupratau, ar tik kažkoks lopelis-mėmė, ar vis tik rimtai aspergeris. Kažkada dariausi internetinį testą, tai nusistačiau, kad esu borderline aspergeris, dabar prieš keletą dienų vėl pasidariau testą tai esu lyg ir normos riboj, nors ir ne per toli borderline aspergerio. Anksčiau normali socializacija kaip ir gąsdindavo, nes su posovietinį bardaką mėgstančiais tipais gana sunku rasti bendrą kalbą. Dabar, kai pramokau, atrodo visai smagi mintis, tik niekas nekviečia, o gal ir ne viskas man ten pačiam patinka, greitai atsibosta/pavargstu o su kitais neįdomu, nes man nedalykiškai nusiteikusi tikrai intelektuali publika yra kažkiek atgrasi.​

                                Jokių pokalbių kolektyvuose prie kavutės, jokių mandagumo frazių „kaip sekasi?“ (nors klausiančiajam gal nė kiek neįdomu, kaip ten tau iš tikrųjų sekasi), jokių banalių standartinių „pokalbio palaikymo“, „dėmesio parodymo“ frazių ir šimtus kartų girdėtų juokelių, kuriuos išgirdus susijuokiama tik iš mandagumo, aspergeriai netoleruotų.
                                Už tą "kaip sekasi?" mane ne vienas žmogus nurašė, netgi meilios intelektualios panelės, kurių išvaizda man imponuoja ​ Klausia "kaip sekasi?", tai norisi atsakyti "Iš kur man žinot kaip į šitą klausimą atsakyt, čia lyginant su kuo?"

                                Kalbi – tai kalbėk kažką įdomaus ir produktyvaus, kas turėtų kažkokią naudą ir intelektualinę apkrovą smegenims. Neturi ką gero pasakyti – tai nekalbėkime visai.
                                "Žinau, kad tu mano būdo nepakeLsi, aš liksiu tau pakampių keistuoliu, tai pavaidinsiu, kad aš esu toks kaip tavo draugai, bet jau dabar matai, kad aš nedrąsus ir tu nori nueiti kitur..."
                                Turiu omeny, taip taip atsakysiu į tavo konkretizuotus klausimus, bet jei mane tikrą pažinotum, tai nuo manęs laikytumeis atokiau.

                                Aspergeriai taip pat neturi poreikio save „įtvirtinti", žemindami kitus – jų intelektui yra prieinami kur kas geresni būdai. Išnyktų ir socialinė hierarchija. Aspergeriai nesupranta daugumos tų logiškam protui nepavaldžių, grynai tik intuityviai ir emociškai pagaunamų „nerašytų sociumo taisyklių“, todėl jiems nė kiek nesvarbu, kokią padėtį prieš juos esantis patinas ar patelė užima bandoje. Jiems rūpi tik tai, ką tas individas moka, sugeba ir kiek yra produktyvus bei efektyvus.
                                Iš esmės tos hierarchijos nuo vaikystės mane labai gąsdindavo. Kadangi tėvams labai buvo svarbi tėvų-vaikų vertikalė, aš laikausi nuomonės, kad į savo vaikus žiūrėsiu kaip į lygius, bent jau toks tikslas. Mokykloje buvo šūstriakai, aš labai bijojau būti lopeliu, bet likdavau lopeliu, tai jausdavausi dar didesniu lopeliu.

                                Šeimos būtų kuriamos visai kitokiu pagrindu, ir gal būtų net tvirtesnės? Daugumos žmonių jausmų pagrindu sukurtos šeimos neatlaiko visokių emocinių audrų ir kas antra iš jų griūna. Aspergeriai vadovautųsi grynai logišku supratimu, kad tas partneris/partnerė yra geras atsakingas žmogus ir man tinka, ir aišku, lytiniu potraukiu (kurį aspergeriai turi, tokį grynai biologišką, nepridengtą emocijomis).
                                Man patinka grynai labai specifinių veido bruožų panelės, kurios natūraliai pasižymi aukštu intelektu, reiškia, kad tai potencialiai įdomus žmogus būti
                                Buvau įsimylėjęs panelę, beveik nepažinodamas jos kaip asmenybės, tik nuspėdamas, tai pasižiūrėjęs per Facebook gavau kažką ne to, ką lengvai priimčiau į savo širdį.


                                Sumažėtų filmų apie meilę ir žmonių santykius, padaugėtų dokumentikos ar pažintinių laidų. Reklama taptų nutaikyta ne į emocijas, o į realų prekės privalumų išdėstymą papunkčiui. Naujienų portaluose būtų mažai emocingų sensacijų, daug analitinių straipsnių. Būtų mažai politinio fanatizmo ir aklos meilės kažkokiai vienai idėjai ar partijai, o daugiau visapusiško, daugiaplanio požiūrio. Mažėtų alkoholio ir rūkalų naudojimas, labiau populiarėtų sveikas gyvenimo būdas. Bestseleriais taptų ne pigūs meilės romanai, o knygos apie kosmoso užkariavimą ar klimato kaitos stabdymą.
                                Būtų gerai, bet "klimato kaitos stabdymą" reiktų pakeisti į "energinio efektyvumo gerinimą ir atsinaujinančių šaltinių vystymą".

                                Humoras taptų ne banaliai nuvalkiotas, o daugiau sarkastiškas, kartais net juodas.
                                Akademikams tėvams nepatinka, kaip jų vaikai keikiasi, nors augino sovietiniame daugiabučių darbininkų rajone. Še jums juodas humoras iš moksliukų, kurie kerta Kvantinės mechanikos uždavinius (ne aš, bet vis tiek).

                                daugiau motyvacinių filmukų apie pasaulio pertvarkymą ir savęs tobulinimą.
                                Ne, nereikia, manau. Man Shia LeBouf "Just Do It" is savęs yra juodas humoras. Galima gyventi ir be to. Geriau ištirtų smegenis, ir taikytų emocinę terapiją, jei kažko reikia, o savo mėgstamas veiklas žmogus pats atras dar 5 metų

                                Mažiau apkalbų apie garsenybes, daugiau frazių apie motyvaciją, tokių kaip „siek neįmanomo – pasieksi maksimumą“. Na ir aišku, išnyktų sąmokslo teorijos apie plokščią žemę ir reptiloidus! Taigi, ar norėtumėte gyventi tokiame tobulame ir pavyzdingame pasaulyje? Dauguma tų, kurie tyčiojasi, nė neįsivaizduoja, kas iš tiesų yra šis sindromas.
                                Aš geriau jaučiuosi be tų kličių "siek neįmanoma", nes kai jų prisiskaitau, tai susuka vidurius. Sakyčiau "būk toks kokį tave nuliejo genai, jei bloga nuotaika, pabandyk išsimiegot, jei miego sutrikimai, kreipkis dėl gydymo".

                                Ar norėčiau gyventi tokiame pasaulyje? Nežinau, gal labiau norėčiau gyventi kokiame nors utopiniame sapne, kur keliaut galėčiau po pasaulį ir patirt visus jo įspūdžius taip kaip kad esu ...
                                Paskutinis taisė PoDV; 2020.08.21, 01:00.

                                Comment


                                  Comment


                                    Įdomu pasidarė, kas būna tose kapsulėse ir koks jų tikslas įkasinėti prieš kiekvieną didesnį statybos projektą? Yra kažkoks įkastų kapsulių registras? Įkasa jas po pastatu ar šalia pastato? Čia iš vakarų kultūros atėjo tas kapsulių įkasinėjimas?
                                    AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba

                                    Comment


                                      Parašė booraz Rodyti pranešimą
                                      Įdomu pasidarė, kas būna tose kapsulėse ir koks jų tikslas įkasinėti prieš kiekvieną didesnį statybos projektą?
                                      Projekto priešininkų pelenai.
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                      Comment


                                        Čia gal iš kokių mitų apie senovės lietuvius, prieš statant po pamatu paaukodavusius vaidilutę.
                                        Lietuva visiems.

                                        Comment


                                          Parašė abruo Rodyti pranešimą
                                          Čia gal iš kokių mitų apie senovės lietuvius, prieš statant po pamatu paaukodavusius vaidilutę.
                                          Tai kad senovės lietuviai su mūru nedraugavo.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X