Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

"Greitasis maistas" Lietuvoje ir kitur

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• John
    replied
    O tai Jammi geriau ar blogiau, negu, pavyzdžiui, Azerai? Jei blogiau/geriau, tai ant kiek? Nes jei jau tai yra naujas up and coming lietuviškas fast foodo chainas, tai tubūt reiks neišvengiamai pabandyti. Tik ko tikėtis?

Komentuoti:

• Ignalina
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

Praktiškai visose kebabinėse gauni tiek pat kiek tikiesi, nebent ne taip kažką supratau.
    Gan dažnai visokiose noname'inėse kebabinėse kartas nuo karto tenka nusivilt, nes tai daržovės pastovėjusios, tai daugiau/mažiau padažo nei įprastai ideda, tai prastai susuktas ir viskas varva, tai dar kas.
    Jammi, visiškai nesvarbu kuriame restorane, visada gausi lygiai tą patį.

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė Ignalina Rodyti pranešimą

Gan basic kebabas, tačiau sistema atidirbta tiek, kad niekada nenuvilia - visada gauni lygiai tiek, kiek tikiesi. Rekomenduočiau pabandyt arba naktį, kuomet kitų variantų nelabai ir būna.
    Praktiškai visose kebabinėse gauni tiek pat kiek tikiesi, nebent ne taip kažką supratau.

Komentuoti:

• Ignalina
    replied
    Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
    Ar rekomenduotumėte tą Jammi? Ir ką jų maistas primena?
    Gan basic kebabas, tačiau sistema atidirbta tiek, kad niekada nenuvilia - visada gauni lygiai tiek, kiek tikiesi. Rekomenduočiau pabandyt arba naktį, kuomet kitų variantų nelabai ir būna.

Komentuoti:

• John
    replied
    Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
    Gal ne tiek apie McDonalds kiek apie maisto pristatyma. Galbut kazkas turi patirties, kiek realu kitose EU didmiesčiuose is namu uzsakyti pietus dviems zmonems i namus ir gauti juos 15-20 min begyje uz maziau nei bendra 20 euru kaina su pristatymu? Be to turint toki pietu pasirinkima kaip pas mus. Daznai dirbu is namu ir negaliu atsidziaugti lietuvisko Wolt servisu (nekalbant apie restoranu klaidas, visiem pasitaiko). Idomu, tie kas gyvena užsienyje kaip pas jus su tuo reikalai?
    Sprendžiant pagal vaizdą miestų gatvėse, tai panašiai su maisto pristatymu yra visur Europoje, nekalbant apie Aziją. Samoška savo vidosikuose dažnai irgi užsisako į viešbutaną maisto ir, panašu, kad tas servisas veikia labai gerai praktiškai visur, kur įmanoma šiais laikais nukeliauti.

Komentuoti:

• RokasLT
    replied
    Ar rekomenduotumėte tą Jammi? Ir ką jų maistas primena?

Komentuoti:

• SoulMulticast
    replied
    Gal ne tiek apie McDonalds kiek apie maisto pristatyma. Galbut kazkas turi patirties, kiek realu kitose EU didmiesčiuose is namu uzsakyti pietus dviems zmonems i namus ir gauti juos 15-20 min begyje uz maziau nei bendra 20 euru kaina su pristatymu? Be to turint toki pietu pasirinkima kaip pas mus. Daznai dirbu is namu ir negaliu atsidziaugti lietuvisko Wolt servisu (nekalbant apie restoranu klaidas, visiem pasitaiko). Idomu, tie kas gyvena užsienyje kaip pas jus su tuo reikalai?

Komentuoti:

• John
    replied

Tai aš suprantu, kad apie big Mac.
    Aš stebiuosi kaip tu gali pajausti jautienos skirtumus kai ta jautiena yra apdorojama iki tokio lygio kaip mcd paplotėlis. Dar suprasčiau jei jautienos kepsnius lygintum, bet ne iki tokio lygio "suprocesintą" mėsą.
    Man big makas visose šalyse vienodas.
    Tai vat aš irgi nustebau, kaip tai įmanoma, bet galiu nebent tik dar kartą pasiūlyti pačiam atkreipti dėmesį ir įsitikinti asmeniškai, o ne skaitant kažkieno kito patirtis forumuose. Jeigu važiuosi kada į Ispaniją paatostogauti, suvartok paprastą BigMacą Kaune prieš kelionę, atkreip dėmesį į paplotėlį ir jo skonį (gal net nusifotografuok), po to, vos tik nusileidęs Madride ar Barcelonoje, pirmu numeriu padaryk tą patį bet kuriame vietiniame McD ir pamatysi, ką turiu omeny. Skirtumai yra labai dideli, bet aš nežinau, kodėl taip yra. Spėju, kad tiesiog labai skirtinga jautiena mūsų regione vs Ispanijoj (Švedijoj, Tailande etc.). Gal ir kitų faktorių yra, kaip kad požiūris į kokybę, kainą ir t.t. Anyway, nesiimsiu spėlioti, kaip ir kodėl, bet tiesiog konstatuoju faktą, kad skirtumas yra labai didelis.

Komentuoti:

• John
    replied

Aš per gyvenimą turbūt apie 200-300 kartų valgiaiu mcd, BK, hes. Nepamenu nei karto, kad būtų neteisingas užsakymas. Jei kažką pamiršau tai turbūt Max 1 ar 2 kartai.
    Gal priklauso ir nuo to, ką paprastai valgai Makuose. Pastebėjau, kad dažniau sumaišomi užsakymai, kurie yra labiau nutolę nuo klasikinių McD patiekalų ir rutininių užsakymų. Pavyzdžiui, kažkada kokius tris kartus iš eilės esu gavęs pusryčių McMuffin su kiaušiniu ir kiauliena, vietoj McWrap su kiaušiniu ir kiauliena, kurį užsakiau. Tai tą kartą jau po antro karto pradėjau viską tikrinti iškart vos atsiimdamas užsakymą. Užsakant gyvai iš darbuotojo (per Covidą būdavo atvejų, kad ryte neveikdavo užsakymo kioskai ir dar nebuvo appso), tik iš trečio karto pavykdavo paaiškinti, kad noriu McWrap, o ne McMuffin. Ir taip irgi keletą dienų ioš eilės. Tai gali būti, kad kai užsakai BigMac ar "čyzą su dideliu kola ir bulvytėm", šansai supainioti užsakymą yra maži, nes darbuotojai šitą rutiną kartoja tūkstančius kartų ir tai įauga į kraują, bet kai imi dideli McWrap su kava ir bulvių paplotėliu, arba McMuffiną su su papildomu kiaulienos paplotėlius, ir papildomai vieną bulvytės paplotėlį (= viso 3 bulvyčių paplotėlius), tikimybė, kad darbuotojas susipainios, padidėja daug kartų. Kadangi pats labai retai perku tuos "įprastus" McD mealus su "čyzais", "makais" ir "kolom", gali būti, kad ir supainoja man viską žymiai dažniau, nei tau ar Chiuvakui.

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

Atsiprašau, jei mano patirtis su McD Jums, gerbiamas pone, įgėlė. Tikiuosi Jūsų prakilnybės nuolankaus atleidimo.
    Anyway, išties keista dėl 0% klaidų LT McD tavo patirtyse, nes mano patirtis su neteisingais užsakymais yra labai consistent, susidedanti iš šimtų, jei ne tūkstančių užsakymų, skirtingų McD branchų skirtinguose miestuose (Vilniuje, Kaune) ir ji iš esmės nekinta jau daugelį metų. Dabar jau priimu tai kaip neišvengiamą realybę, kuri turbūt nepasikeis. Būtų keista, jei tik man taip nutinka
    Aš per gyvenimą turbūt apie 200-300 kartų valgiaiu mcd, BK, hes. Nepamenu nei karto, kad būtų neteisingas užsakymas. Jei kažką pamiršau tai turbūt Max 1 ar 2 kartai.

Komentuoti:

• Gator
    replied

Kalbu apie BigMacą. Siūlau pačam pabandyti skirtingose šalyse ir įsitikinti pačiam, kad nereiktų vadovautis ar tikėti/netikėtu vien kažkokių John aiškinimasis forumuose. Kaip suprantu, nesi to daręs.
    Tai aš suprantu, kad apie big Mac.
    Aš stebiuosi kaip tu gali pajausti jautienos skirtumus kai ta jautiena yra apdorojama iki tokio lygio kaip mcd paplotėlis. Dar suprasčiau jei jautienos kepsnius lygintum, bet ne iki tokio lygio "suprocesintą" mėsą.
    Man big makas visose šalyse vienodas.

Komentuoti:

• John
    replied
    Parašė Chiuvakas Rodyti pranešimą
    Būtų keisčiau pasaulinio fastfoodo etalonui/standartui mcd turėti toleruotiną 10%+ pastovią neatitikimo paklaidą, kai šiuolaikiniai milijoninės vertės statybos projektai įgyvendinami su mažesne finansinių nuostolių paklaida. Kur aiškūs, išdirbti, sukategorizuoti, pastovūs, riboti, kartoniniai veiksmai, ir kur vienkartinis unikalios darbo procedūrų objektas.
    Ne McD, o vietoje veikiančiai frančizei. Na o 10% klaidingų užsakymų nebūtinai yra labai blogai blogai, nes tai nėra finansinis nuostolis, o tik neteisingai atliktų užsakymų dalis. Turbūt dauguma jų yra tiesiog ignoruojami iš klientų pusės, dalies klientai išvis nepastebi, o ta nedidelė dalis (kokie 1,5-2%?), dėl kurios klientai nusprendžia aiškintis, yra nedelsiant adekvačiai kompensuojama be jokių diskusijų ar nuostolio klientui, kas rodo teisingą požiūrį į customer service ir gerą pasiruošimą tokioms situacijoms (ko negalėčiau pasakyti, pavyzdžiui, apie Burger Kingo frančizę Lietuvoje). Galų gale, ir klientas patenkintas ir McD realaus nuostoliau nelabai patiria, nes, kaip žinia, patenkintas, lojalus ir ateityje vėl ir vėl sugrįžtantis klientas yra žymiai svarbiau, nei to momento buhalterinis euro ar dviejų "nuostolis". Overall, faktiniai buhalteriniai nuostoliai McD dėl klaidingų užsakymų kažin ar sudaro kokius 0,3%-0,5% nuo visų pardavimų.

Komentuoti:

• Chiuvakas
    replied
    Būtų keisčiau pasaulinio fastfoodo etalonui/standartui mcd turėti toleruotiną 10%+ pastovią neatitikimo paklaidą, kai šiuolaikiniai milijoninės vertės statybos projektai įgyvendinami su mažesne finansinių nuostolių paklaida. Kur aiškūs, išdirbti, sukategorizuoti, pastovūs, riboti, kartoniniai veiksmai, ir kur vienkartinis unikalios darbo procedūrų objektas.

Komentuoti:

• John
    replied

Kažkaip įžvelgiu poraštinę gėlimo intenciją atsakyme. Kad net stilistika paremta tu, o ne jūs (bet taip, atsimenu jūsų ankščiau išdėstytą tu/jūs poziciją forumo kultūroje).
    Valgau per metus periodiškai. Nedidelį, bet dviženklį skaičių. Užsieny kiekvieną kartą, bet po 1 kartą, nes to man užtenka išragaut naujadarus nepasiekiamus LT.
    Nežinau kaip paiškinti, bet ne, LT mcd/bk/kfc (hes nevalgau) nesusiduriu su klaidingo produkto pateikimu. Nežinau kodėl taip skiriasi nuo Jūsų statistikos. Padažo neįdėjimo nevertinu, tokių yra buvę. Tai iš mano pusės gaunasi 0% paklaida, bet dėl tebunie kažkokio neatsiminto neįvertinto faktoriaus, pateiksiu savo klaidų experience, kaip 1% tikimybę. :/
    Atsiprašau, jei mano patirtis su McD Jums, gerbiamas pone, įgėlė. Tikiuosi Jūsų prakilnybės nuolankaus atleidimo.
    Anyway, išties keista dėl 0% klaidų LT McD tavo patirtyse, nes mano patirtis su neteisingais užsakymais yra labai consistent, susidedanti iš šimtų, jei ne tūkstančių užsakymų, skirtingų McD branchų skirtinguose miestuose (Vilniuje, Kaune) ir ji iš esmės nekinta jau daugelį metų. Dabar jau priimu tai kaip neišvengiamą realybę, kuri turbūt nepasikeis. Būtų keista, jei tik man taip nutinka

Komentuoti:

• Chiuvakas
    replied

Kaip dažnai valgai McD, kad tai buvo "vienintelis" kartas, kai gavai "ne tą", ką užsisakei? Kartą per 10 metų?

Aš esu gavęs ne tai, ką užsisakiau, tikrai bent keliasdešimt, o gal ir virš šimto kartų. Iš akies sakyčiau, bent Lietuvoje (kur, žinoma, valgau dažniausiai), klaidų proporcija yra maždaug 10% McD ir 15% BK. Gana erzinantis dalykas, ypač kai valgai ne vietoje, o imi išsinešimui ir tada paaiškėja, kad trūksta ar tai kokio paplotėlio, ar bulvyčių ar išvis supainiotas užsakymas. McD, beje, tokius nutikimus išsprendžia labai gerai ir aiškiai turi veikiantį procesą. BK kaip kada.
    Kažkaip įžvelgiu poraštinę gėlimo intenciją atsakyme. Kad net stilistika paremta tu, o ne jūs (bet taip, atsimenu jūsų ankščiau išdėstytą tu/jūs poziciją forumo kultūroje).
    Valgau per metus periodiškai. Nedidelį, bet dviženklį skaičių. Užsieny kiekvieną kartą, bet po 1 kartą, nes to man užtenka išragaut naujadarus nepasiekiamus LT.
    Nežinau kaip paiškinti, bet ne, LT mcd/bk/kfc (hes nevalgau) nesusiduriu su klaidingo produkto pateikimu. Nežinau kodėl taip skiriasi nuo Jūsų statistikos. Padažo neįdėjimo nevertinu, tokių yra buvę. Tai iš mano pusės gaunasi 0% paklaida, bet dėl tebunie kažkokio neatsiminto neįvertinto faktoriaus, pateiksiu savo klaidų experience, kaip 1% tikimybę. :/

Komentuoti:

• Stadionas
    replied

Tikėtina, kad tiesiog nelabai kreipei dėmesį, galvoje buvo visai kas kita, arba darei tai su dideliais laiko tarpais, kai skonio atmintis jau išblėsusi. Aš irgi kažkaip nelabai kreipdavau dėmesį į tokius dalykus, kol tai netapo savotišku mini-hobiu. Tai skirtumas, šiaip, yra labai didelis, būtent pačios mėsos. Pradėti geriausia nuo mėsos paplotėlio minkštumo palyginimo Lietuvoje ir Ispanijoje (arba Švedijoje). Skirtumas yra tikrai didelis ir, tiesą sakant, gana šokiruojantis, turint omeny, kad McD turi reputaciją dėl "standartizavimo". Tiesiog pabandyk į tai atkreiupti dėmesį, kai kitą kartą valgysi būtent tose šalyse.
    na aš irgi stengiuosi naujoje šalyje apsilankyti make (žinoma labiausiai įdomu asortimentas ir kainos), bet visa laiką pradedu nuo pigiausio (anksčiau standartas buvo apie 1eurą) burgerį būtent palyginimui.

Komentuoti:

• dondc
    replied
    Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
    Beje, Sibylla veiklą pradėjo anksčiau negu McDonald's.

Plačiau : https://www.sibyllashopinshop.com/about-sibylla/history.
    Bet burgerius konstravo vėliau.
    • 1972 Sibylla's hamburgers are launched

Komentuoti:

• John
    replied
    Subjektyvi patirtis aišku, bet ironiška vienintelis iš visos europos mcd, kuriam gavau ne tą, ką užsakiau ir patį nerespektabiliausios išvaizdos mėsainį buvo Švedijos random Norrkoping miesto centre pustuščiam apkrovime priešpiety. Tai beabejo iššaukė ir papildomą pirmąjį kartą, eiti su mcd vadovybė aiškintis wtf čia nutiko. Skonis, tai psihologiškai jau nebuvo įmanoma būt skaniai. Ttamsesnieji darbuotojai, su kuriais dialoginau, nebuvo patenkinti mano nepasitenkinimu :/
    Kaip dažnai valgai McD, kad tai buvo "vienintelis" kartas, kai gavai "ne tą", ką užsisakei? Kartą per 10 metų?

Aš esu gavęs ne tai, ką užsisakiau, tikrai bent keliasdešimt, o gal ir virš šimto kartų. Iš akies sakyčiau, bent Lietuvoje (kur, žinoma, valgau dažniausiai), klaidų proporcija yra maždaug 10% McD ir 15% BK. Gana erzinantis dalykas, ypač kai valgai ne vietoje, o imi išsinešimui ir tada paaiškėja, kad trūksta ar tai kokio paplotėlio, ar bulvyčių ar išvis supainiotas užsakymas. McD, beje, tokius nutikimus išsprendžia labai gerai ir aiškiai turi veikiantį procesą. BK kaip kada.

Komentuoti:

• John
    replied
    Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

Esu valgęs 24 Europos valstybėse ir 5 JAV valstijose (Azijoje nesu gal ten labiau skiriasi) tai kartais skiriasi po skonis mėsos, bet realiai skirtumo nėra (kaikuriems mano pažistmėm atvirkščiai lietuviškas po skonis mėsos labiau patinka). pagrindinis skirtumas yra asortimentas, nes lietuviškas makas yra kaip demo versija.
    Tikėtina, kad tiesiog nelabai kreipei dėmesį, galvoje buvo visai kas kita, arba darei tai su dideliais laiko tarpais, kai skonio atmintis jau išblėsusi. Aš irgi kažkaip nelabai kreipdavau dėmesį į tokius dalykus, kol tai netapo savotišku mini-hobiu. Tai skirtumas, šiaip, yra labai didelis, būtent pačios mėsos. Pradėti geriausia nuo mėsos paplotėlio minkštumo palyginimo Lietuvoje ir Ispanijoje (arba Švedijoje). Skirtumas yra tikrai didelis ir, tiesą sakant, gana šokiruojantis, turint omeny, kad McD turi reputaciją dėl "standartizavimo". Tiesiog pabandyk į tai atkreiupti dėmesį, kai kitą kartą valgysi būtent tose šalyse.

Komentuoti:

• Chiuvakas
    replied
    Subjektyvi patirtis aišku, bet ironiška vienintelis iš visos europos mcd, kuriam gavau ne tą, ką užsakiau ir patį nerespektabiliausios išvaizdos mėsainį buvo Švedijos random Norrkoping miesto centre pustuščiam apkrovime priešpiety. Tai beabejo iššaukė ir papildomą pirmąjį kartą, eiti su mcd vadovybė aiškintis wtf čia nutiko. Skonis, tai psihologiškai jau nebuvo įmanoma būt skaniai. Ttamsesnieji darbuotojai, su kuriais dialoginau, nebuvo patenkinti mano nepasitenkinimu :/

Komentuoti:

Working...
X