Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ar Kaunas tikrai yra antras miestas Lietuvoje?

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Del kursiniu etc.

    Na, is nuomoniu tikrai kursinio nesuregsi o ir mano specialybe nera sociologas

    Comment


      #22
      Prasideda... Kaip be butu yra vienas dalykas - SOSTINE! Viskas. Daugiau yra atskiri kriterijai. Be to man patiko tas faktas, kad kaune autobusai (menesiniai bilietai) per puse pigesni... Kita vertus jau netrukus kaunieciai mokes brangiausiai Lietuvoje uz viesaji transporta.

      Pagal uozsta vwelgi Klaipeda auksciau, pagal moksla Kaunas. Taciau stipriai iki ju lygio bando ir Klaipeda. 7mln.litu bus skirta Klaipedos Technologiju parkuiikurti ir vystyti.

      Na ir taip toliau. Is tiesu pagal vazida tai Vilnius, Klaipeda tada kiti miestai. Tie patys Siauliai neblogai atrodo. Nenoriu kazkaip peikti... Nes kiekvienas esam subjektyvus ar tai busim klaipediskis, ar kauniskis, ar dar is kazkur. Turime savo favoritus...
      %)

      Comment


        #23
        win2k3 o kada jai nepaslaptis paskutini karta Kaune buvai? jog sakai pagal bendra vazida tai Vilnius , Klaipeda ir gal dar Siauliai?

        Comment


          #24
          Hmm kažkoks senas tekstas apie Kauną:

          Apie Kauną


          Kaunas - antras pagal dydį ir reikšmę Lietuvos miestas, turintis turtingą istoriją, svarbus šalies mastu geografine padėtimi, bei ekonominiu požiūriu. Mieste gyvena 378,943 tūkst. gyventojų (2001 m. surašymo duomenimis). Bendras miesto plotas - 15,7 tūkst. ha. Tai - ne tik senų tradicijų miestas, bet ir stambus mokslo, verslo, pramonės ir kultūros centras. Kauno miestas atviras draugams ir bendradarbiavimo partneriams, imlus inovacijoms, bei patrauklus investicijoms.

          Rajoną kerta Europos transporto koridorius Rytai-Vakarai (Nr. 1) - magistralė Via Baltica, greitkelis Klaipėda-Vilnius-Minskas-Maskva, susikerta du tarptautiniai geležinkeliai 9B ir 9D, kurie sudaro Europos koridoriaus dalį.

          VIA BALTICA kelias eina per tris Baltijos šalis ir jungia Šiaurės valstybes su Centrine ir Vakarų Europa. Iš Talino per Rygą iki Varšuvos einantis kelias ties Kaunu sujungia Lietuvos kelius su Europos automobilių kelių tinklu. Bendras VIA BALTICA ilgis per Estiją, Latviją ir Lietuvą - 649 km.

          Planuojama nutiesti Europos standarto geležinkelio vėžę. Karmėlavoje yra valstybei reikšmingas oro uostas, netoli jo kuriama laisvoji ekonominė zona. Karmėlavos tarptautinis oro uostas yra nutolęs 12 km nuo Kauno centro.

          Kartą tapęs Laikinąja sostine, miestas ir šiandien yra vienas iš pagrindinių kultūrinių ir industrinių Baltijos regiono centrų. Virš 20000 įvairioms veiklos rūšims atstovaujančių ir sparčiai augančių firmų yra įsikūrusios Kaune ir aplink jį.

          Naujausiais statistikos departamento duomenimis, antrajame šalies mieste sparčiai kyla dauguma ekonominių rodiklių. 2002 m. bendra investicijų suma į Kauno įmones padidėjo iki 1,1 mlrd. Laikinoji sostinė Lietuvos kontekste yra tvirtai užėmusi antrąją vietą pagal užimtų gyventojų įvairiose ekonominėse veiklose statistiką. Kaune dirba dvigubai daugiau gyventojų nei uostamiestyje paslaugų, statybos, pramonės, įskaitant energetiką, sektoriuose. Kasmet didėja miesto statybos įmonių ir bendrovių atliktų darbų apimtis šalies teritorijoje. Restoranų, barų bei valgyklų skaičiumi Kaunas taip pat tvirtai užima antrą poziciją Lietuvoje. Kauno apskritis - prekių lyderė Lietuvoje, pralenkianti ne tik Klaipėdos, bet ir Vilniaus apskritis. Lyginant šalies apskričių įnašus į bendrą vidaus produktą (BVP), Kauno kraštas išlieka lyderių trejetuke.

          MATERIALINĖS INVESTICIJOS

          Materialinių investicijų Kauno mieste lyginamasis svoris bendrose šalies investicijose 1995-2000 metų laikotarpyje išaugo nuo 8.4 % iki 14.8 %. Ypač buvo sėkmingi 2000-ieji metai, kuomet investicijos šoktelėjo 45.6 %. 2002 m. bendra investicijų suma į Kauno įmones padidėjo iki 1,1 mlrd. Įvertinant investicijų apimtis pagal ekonomines veiklas, matosi, kad Kaunas išliko pramonės miestu, nes daugiausiai investuojama pramonėje.

          PASLAUGOS


          Ryšium su ūkio struktūros pokyčiais ir paslaugų lyginamojo svorio didėjimu, Kauno mieste, kaip ir visoje Lietuvoje, pradėjo veikti visa eilė komercinių įmonių paslaugų sektoriuje. Tai įmonės (firmos, agentūros), teikiančios ryšių, keleivinio transporto, juridinės veiklos ir paslaugas, susijusias su nekilnojamuoju turtu. Gyventojų aptarnavimo įmonių pokytis per pastaruosius trejus metus išaugo dėka individualių (personalinių) įmonių ir fizinių asmenų, įsigijusių patentus ir įsijungusių į aptarnavimo veiklą.

          Paslaugas teikiančių įmonių skaičiaus struktūroje didžiausią dalį sudaro verslo veiklos įmonės, antroje vietoje - įmonės, atliekančios nekilnojamojo turto operacijas, trečioje - sveikatos priežiūros ir socialinio darbo paslaugų įmonės.

          PREKYBA


          2002 metų pabaigoje mieste veikė 3548 prekybos įmonės, kurios sudarė 35,9 % visų Kauno įmonių, jose dirbo 30350 darbuotojų, t.y. 18,9 % užimtųjų miesto įmonėse. Pastaraisiais metais prekybos sektoriaus apyvarta sudarė apie 40 % bendrosios miesto įmonių apyvartos.

          PRAMONĖ


          Atlaikiusi ekonomines permainas ir gamybos nuosmukį, išliko vyraujančia pramonės veikla, tai tekstilės bei lengvosios pramonės gaminių gamyba (audinių gamyba, drabužių siuvimas, kailių apdaila, dažymas, avalynės gamyba). Kita pramonės veikla, aplenkusi minėtą, tai maisto produktų ir gėrimų gamyba. Perspektyvi yra besivystanti pramonės veikla - chemikalų ir chemijos pramonės gaminių gamyba.

          STATYBA


          Kauno miesto statybos įmonių ir bendrovių veiklą įtakoja bendra ekonominė situacija Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse. Miesto statybos įmonių ir bendrovių metinė atliktų darbų apimtis, lyginant su praėjusiais metais, iki 1998 metų turėjo tendenciją augti, 1999 metais sumažėjo 4,8 %, 2000 metais - 15,2 %, 2001 metais išaugo 12,7 %, tačiau nepasiekė 1999-ųjų metų lygio.

          Dirbančiųjų statybos sektoriuje skaičius per 1998-2002 metų laikotarpį sumažėjo 21,7 %, o įmonių, užsiimančių statybos veikla, skaičius kito įvairiai, pokyčių rezultate - 14 % išaugo. 2002 metų pabaigoje statybos - remonto darbus vykdė 449 įmonės, jose dirbo 10091 darbuotojas. Pagal darbuotojų skaičių Kauno statybos įmonės ir bendrovės yra smulkios ir vidutinės.

          Tebevykstant privatizacijos procesui, keičiant įmonių veiklos specializaciją, statybos darbų struktūroje žymesnę dalį (~ 60 užima remonto, restauravimo, rekonstravimo darbai; naujos statybos sudaro ~ 40 %. Naujos statybos vykdomos daugiausia statant individualius gyvenamuosius namus, tą lemia privataus sektoriaus lėšos.

          MOKSLAS IR KULTŪRA


          Kauno apskrityje yra 9 aukštosios mokyklos, įvairių mokslo įstaigų. Turime 9 profesionalius bei mėgėjiškus teatrus, iš kurių nacionalinėmis ir klasikinėmis tradicijomis pasižymi Kauno muzikinis, akademinis dramos ir lėlių teatrai. Yra 21 muziejus, eilė meno galerijų ir kultūros centrų, kuriuose organizuojami regioniniai ir tarptautiniai renginiai.
          www.donatas-mazeika.lt

          Comment


            #25
            Parašė SkeiTeriS
            Hmm kažkoks senas tekstas apie Kauną:

            Apie Kauną
            ...
            atrodo Kaunas jau palaidotas irgi uzkonservuotas. galima rasti tik senienas.

            Comment


              #26
              Manau Kaunas tikrai daugeli sriciu yra antras miestas... kaikuriose yra ir pirmas kai kuriose trecias ir t.t. bet manau Klaipedai iki Kauno tikrai daug ... Kauno ir Klaipedos dydziai tikrai labai skiriasi todel siu miestu beveik isvis negalime lyginti

              Comment


                #27
                Svarbu ne dydis, o kokybe!
                Vilnius? Kaunas?? Klaipėda!!!

                Comment


                  #28
                  Beje, sveikas atvykęs, Indigo
                  Mano galerija Flickr'yje

                  Comment


                    #29
                    Rusiško pigaus popso ir hip hopo klausytojų ratelio (ypač kavenskų) pažiūros tokios, kad Lietuvos valstybės gynimas, o gal net aplamai Lietuvos Vakarų krypties pasirinkimas yra toks pat absurdiškas veiksmas, kaip išgerti litrą aliejaus vakare prieš miegą.

                    ...ir vaikai norėtų dirbti gerose Drobės, Inkaro ar Cheminio pluošto fabrikuose, nereiktų verkiant išvykti vogti ar dirbt į UK'us, Norgę ar pan.
                    Kartais pagalvoju, kad čia dar galėtų būti kovų su kryžiuočiais palikimas, bet who knows... Putinistai tik rankutėmis trina nuo tokių minčių.
                    Paskutinis taisė PoDV; 2019.07.19, 15:42.

                    Comment


                      #30
                      Na, Kaune populiariausia daina yra Gazmanavo Sdelan v SSSR.
                      If a lion could speak, we could not understand him.

                      Comment


                        #31
                        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                        Na, Kaune populiariausia daina yra Gazmanavo Sdelan v SSSR.
                        Galvoju, Gazmanovas gal labiau visokių 50-mečių marozų Dievukas, bet man kažkaip dėl jų širdies neskauda, nes kartos keičiasi, kai kurie vilniečiai (fiziniai ir dvasiniai) ir visokios geros bobutės sako, kad "jaunimas jau kitoks turėtų išaugti"... (yeah, right...)

                        Labiau linkstu parintis dėl savo bendraamžių, kurie turi savo jaunų hip hopo ir popso artistų TOP'us. Paklausykit Ruskoe Radio labiau jaunų žmonių atliekamų dainų Šiaip ne tik jų klausoma muzika, bet ir elgesys, manieros, kalba yra tai, kas stabdo Lietuvos civilizuotėjimą ir šiaip normalėjimą, o tokiems NATO ir gal net ES nereikia, nes neduoda nieko gero...
                        Paskutinis taisė PoDV; 2019.07.19, 16:00.

                        Comment


                          #32
                          Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                          Na, Kaune populiariausia daina yra Gazmanavo Sdelan v SSSR.
                          Prisipažink gi pagaliau - su savo veideliu ir specifine preferencija moterims tinki Kaunui kaip žuvis prie vandens. Tai leistų paaiškinti šitą seksualizuotą froidišką dėmesį miestui, arba latentinę "kaunofiliją", tik deja, to Kauno, kurio ilgiesi jau seniai nebėra - visi kreivasnukiai ir fyfos šiais laikais emigracijoje, intelektualesni - Vilniuje, o vienas kitas gyvenimo krizės paliestas ir Šiauliuos nusėdęs. Kaip sakant - "arčiau dūšios".

                          Comment


                            #33
                            Parašė Justin Rodyti pranešimą

                            Prisipažink gi pagaliau - su savo veideliu ir specifine preferencija moterims tinki Kaunui kaip žuvis prie vandens. Tai leistų paaiškinti šitą seksualizuotą froidišką dėmesį miestui, arba latentinę "kaunofiliją", tik deja, to Kauno, kurio ilgiesi jau seniai nebėra - visi kreivasnukiai ir fyfos šiais laikais emigracijoje, intelektualesni - Vilniuje, o vienas kitas gyvenimo krizės paliestas ir Šiauliuos nusėdęs. Kaip sakant - "arčiau dūšios".
                            So tru.

                            Aš esu dvasios kaunietis - patinka pasileidusios moterys, o gyvenime laimingiausias etapas buvo kai už pinigus mušdavau žmones.

                            Kitą vertus, negaliu pakęsti treningų, auksinių grandinėlių ir rusiškos muzikos, tad Kaune taip pat nepatirčiau nirvaniškos gyvenimo pilnatvės.
                            If a lion could speak, we could not understand him.

                            Comment


                              #34
                              Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                              negaliu pakęsti treningų, auksinių grandinėlių ir rusiškos muzikos, tad Kaune taip pat nepatirčiau nirvaniškos gyvenimo pilnatvės.
                              Pasirašau pilnai po šituo.

                              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                              [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                              Comment


                                #35
                                Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                                tad Kaune taip pat nepatirčiau nirvaniškos gyvenimo pilnatvės.
                                Nepatirtum, nes Kaune tokių reškinių n(eb)ėra jau daugiau kaip dešimtmetį. Rudimentų, kita vertus, apstu visokių kompleksuotų durnelių galvose, kurie užstrigę 2000-uosiuose ir to laikmečio "bajeriuose". To paties nepasakytum apie Šiaulius - objektyviai miestą-gėdą, kurį net Panevėžys - labiausiai sovietmečio paveiktas ir urbanistiškai subjaurotas LT miestas - sugebėjo aplenkti augančia socialine sankloda ir pastarųjų kelių metų regeneracijomis. Šiauliai - pati ta vieta daugiavaikėm šeimom augint savo mažuosius zekiukus. Jei jau iš užsienių grįžti gyvent į Šiaulius, tai tikrai kažkokios psichologinės problemos yra galvoj neišspręstos.

                                Comment


                                  #36
                                  Parašė Justin Rodyti pranešimą

                                  Nepatirtum, nes Kaune tokių reškinių n(eb)ėra jau daugiau kaip dešimtmetį. Rudimentų, kita vertus, apstu visokių kompleksuotų durnelių galvose, kurie užstrigę 2000-uosiuose ir to laikmečio "bajeriuose". To paties nepasakytum apie Šiaulius - objektyviai miestą-gėdą, kurį net Panevėžys - labiausiai sovietmečio paveiktas ir urbanistiškai subjaurotas LT miestas - sugebėjo aplenkti augančia socialine sankloda ir pastarųjų kelių metų regeneracijomis. Šiauliai - pati ta vieta daugiavaikėm šeimom augint savo mažuosius zekiukus. Jei jau iš užsienių grįžti gyvent į Šiaulius, tai tikrai kažkokios psichologinės problemos yra galvoj neišspręstos.
                                  Vėl gi - tipiškas naivus mąstymas, kad urbanistinė regeneracija yra lygu miesto visuomenės emancipacijai.

                                  Į valdžią išrinktas oligarchas išasfaltavo kelias gatves ir oh kaip vėl pradėjo pūstis Kauno kaimiečių ego.
                                  If a lion could speak, we could not understand him.

                                  Comment


                                    #37
                                    Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                                    Rusiško pigaus popso ir hip hopo klausytojų ratelio (ypač kavenskų) pažiūros tokios, kad Lietuvos valstybės gynimas, o gal net aplamai Lietuvos Vakarų krypties pasirinkimas yra toks pat absurdiškas veiksmas, kaip išgerti litrą aliejaus vakare prieš miegą.

                                    ...ir vaikai norėtų dirbti gerose Drobės, Inkaro ar Cheminio pluošto fabrikuose, nereiktų verkiant išvykti vogti ar dirbt į UK'us, Norgę ar pan.
                                    Kartais pagalvoju, kad čia dar galėtų būti kovų su kryžiuočiais palikimas, bet who knows... Putinistai tik rankutėmis trina nuo tokių minčių.
                                    Išsikraustykite iš to Slabotkės bendrabučio bent jau į kokį provincijos mieselį, įgausit nors kiek optimizmo

                                    Comment


                                      #38
                                      Parašė Galys Rodyti pranešimą

                                      Išsikraustykite iš to Slabotkės bendrabučio bent jau į kokį provincijos mieselį, įgausit nors kiek optimizmo
                                      Na provincijos miestelių tipo žmonių kontingento pasitaiko ir mano rajone (ne Slabotkėje gyvenu, bet tokioj kaip ir Slabotkė 2.0), tik spėju dėl emigracijos šviesesnių žmonių miesteliuose turbūt (daug) mažiau.

                                      Seniai lankiausi jau tokiam miestelyje, kiek esu nakvojęs, tai labiausiai įsimena ne tai, kad žmonės daugiau/mažiau emancipuoti, o kokybiškų paslaugų trūkumas.
                                      Paskutinis taisė PoDV; 2019.07.19, 19:18.

                                      Comment


                                        #39
                                        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                                        vėl pradėjo pūstis Kauno kaimiečių ego.
                                        Tik nepasprink su savo įžvalgom, nes Kaunui nei šilta nei šalta nuo stereotipizuotų fantazijų. O šiandieninės miesto problemos ir "treningų bei grandinių" mitai turi tiek pat sąlyčio kiek politologija su svaigalais bare prie penkto bokalo. Antras dalykas - ant kiek reik tuščiam būti, kad savo vidurinės mokyklos lygio "poniatkes" demonstruoti virtualiems anonimams, kuriems (kaip pvz. man) visiškai įspūdžio nedaro proletariškas "bazaras". Ypač kai nebe paauglys esi, ir savo tapatybės neslepi nuo forumo (ir nuo žiniasklaidos).

                                        Išties, juokinga, kaip per daugiau nei 15 metų miestai.net "pulsas" nepasikeitė nei kiek - safe space forumas b**** lyginimui ir ego satisfakcijai.

                                        Comment


                                          #40
                                          Aš visą gyvenimą gyvenu Slabotkėje, baigiau gimnaziją Slabotkėje ir net laikau univero egzaminus Slabotkėje. Neklausau rusiškos muzikos, po rajoną vaikštau apsirengęs smart casual. Vatnikų nepažįstu.

                                          Ar mano gyvenimas žlugęs?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X