Ačiū Silber418! Aš irgi ne Lietuvoje šiuo metu ir užsinknisau ieškot, kur LRT todo per internetą. Niekad nežiūriu, bet šįkart LT daina man labai patinka, tai juos bent pažiūrėsiu.
Smagu, kad naudinga informacija. Jeigu LRT transliacija su reklamomis nepatiks, galima žiūrėti tiesioginę transliaciją Eurovision Song Contest kanale YouTube arba kitų transliuotojų kanaluose. SVT taip pat transliuoja be reklamų ir, galbūt, švęs pergalę.
Žinau, bet at negalima išimties padaryti? Juk garantuotai šitą dainą norėtų girdėti žmonės labiau nei kokį keliasdešimt prasčiausiai vertinamų dabar grojamų formato dainų vien dėl to, kad tai mūsų Eurovizijos daina.
Ta prasme kodėl jie negali sugadinti formato su viena daina jei ta daina bus labiau klausoma nei kažkuri dalis jų grojamų formato dainų?
Čia klausimas radijo stočių savininkams ar redaktoriams
Šį vakarą 22 val. Lietuvos laiku vyksta Eurovizija 2025 transliacija iš Bazelio, Šveicarijoje. Finale dalyvauja 26 šalių atstovai iš 37 dalyvaujančių šį sezoną. Po netrumpos pertraukos, finale pasirodys visų šiaurės Europos ir Baltijos šalių atstovai.
Dauguma LT radijo stočių turi tokį dalyką kaip "formatas". T.y. tai turi būti arba bendro pobūdžio popsas, arba tai kas yra/buvo UK/USA topuose. Jokia kita muzika pakliūti į jų eterį negali.
Vienintelė didesnė (t.y. visoje LT girdima) išimtis yra LRT Opus. Kažkada senovėje dar buvo tokia Ultra Vires, bet neišsilaikė.
Žinau, bet at negalima išimties padaryti? Juk garantuotai šitą dainą norėtų girdėti žmonės labiau nei kokį keliasdešimt prasčiausiai vertinamų dabar grojamų formato dainų vien dėl to, kad tai mūsų Eurovizijos daina.
Ta prasme kodėl jie negali sugadinti formato su viena daina jei ta daina bus labiau klausoma nei kažkuri dalis jų grojamų formato dainų?
Beje kodėl negroja katarsio Lt radijo stotys?
Pernai mūsų dainą pastoviai girdėdavau per radiją, šiemet 0 kartų girdėjau mūsų dainą
Dauguma LT radijo stočių turi tokį dalyką kaip "formatas". T.y. tai turi būti arba bendro pobūdžio popsas, arba tai kas yra/buvo UK/USA topuose. Jokia kita muzika pakliūti į jų eterį negali.
Vienintelė didesnė (t.y. visoje LT girdima) išimtis yra LRT Opus. Kažkada senovėje dar buvo tokia Ultra Vires, bet neišsilaikė.
Biški juokingas tas pateikimas, iš vienos pusės, kad blogai nes čia alternatyva, iš kitos, kad jūs nieko nesuprantat ir čia gerai ir drąsu ir t.t., nes alternatyva. Visiškai ignoruojant faktą, kad ta so called alternatyva pati iš savęs nėra nei gerai nei blogai, ir reiktų vertint konkrečią dainą, o ne į kokio stiliaus rėmus ji įsipaišo. Aš, klausantis praktiškai, kaip turbūt daugumos įvardinama, tik alternatyvos, bandžiau paklausyt tos dainos kai išrinko, tai neiškenčiau iki galo. Patį eurovizijos pasirodymą pasistengiau iškęsti iki galo, tai ką, vis dar taip pat tragiškai blogai.
Įtakoja ką žmogus mėgsta.
Pvz jei žmogus nemėgsta alternatyvaus roko tai jam nepatiks net geriausi alternatyvaus roko gabalai.
Ir gali būti, kad mėgsta alternatyvų roką, bet nepatiks, nes gabalas blogas ne tik bendrai, bet blogas ir kaip alternatyvus rokas.
Laikas eina į priekį, kas vakar buvo alternatyva, šiandien, žiūrėk, jau beveik mainstrymas. Pamenu kokiais 2002 skambina klausytojas į M1 ir prašo Linkin Park. Vedėjų atsakymas - neformato negrojame. O net tačiau po kokių 5 metų LP jau sukosi radijo eteryje. Man Katarsis tiesiog roko grupė ir tiek.
Kažkodėl abejoju, kad Linkin Park globalus hitas "In The End" nebuvo grojamas pagrindinių radijo stočių eteriuose. Kiek prisimenu, topuose ši daina skambėjo.
Apskritai, ankstyvais 2000 -aisiais tokia muzika buvo populiari (Avril Lavigne, My Chemical Romance ir pan.).
Biški juokingas tas pateikimas, iš vienos pusės, kad blogai nes čia alternatyva, iš kitos, kad jūs nieko nesuprantat ir čia gerai ir drąsu ir t.t., nes alternatyva. Visiškai ignoruojant faktą, kad ta so called alternatyva pati iš savęs nėra nei gerai nei blogai, ir reiktų vertint konkrečią dainą, o ne į kokio stiliaus rėmus ji įsipaišo. Aš, klausantis praktiškai, kaip turbūt daugumos įvardinama, tik alternatyvos, bandžiau paklausyt tos dainos kai išrinko, tai neiškenčiau iki galo. Patį eurovizijos pasirodymą pasistengiau iškęsti iki galo, tai ką, vis dar taip pat tragiškai blogai.
Laikas eina į priekį, kas vakar buvo alternatyva, šiandien, žiūrėk, jau beveik mainstrymas. Pamenu kokiais 2002 skambina klausytojas į M1 ir prašo Linkin Park. Vedėjų atsakymas - neformato negrojame. O net tačiau po kokių 5 metų LP jau sukosi radijo eteryje. Man Katarsis tiesiog roko grupė ir tiek.
Galbūt ir geras dalykas, kad nebijome įvairovės ir siunčiame skirtingų žanrų kūrinius. Tiesiog trūksta daugiau įdirbio. Scenografija dažnai būna nyki, (beveik) be jokio wow efekto.
Kita vertus, jau gana aiški tendencija, kad žiūrovams (ir komisijai) patinka linksmesni LT kūriniai (LT United, Donny Montell, The Roop (buvo vieni favoritų, bet konkursas atšauktas), Monika Liu, Silvester Belt). Galėtume dar šiek tiek pasistengti su idėjomis, scenografija ir galbūt turėsime savo "Fuego" (Kipras, 2018 m., 2 vt.) akimirką.
Šių metų daina man visai nepatinka. Eilinį kartą, kas Lietuvos eurovizinėje istorijoje seniai tapo tendencija - alternatyvos, ieškojimai, net kažkokios depresyvumo gaidos (prisiminkim pilkus daugiabučius ir "kad tik nebūtų per ryšku"). Aišku, komisijai patiks, komisija visada mėgsta tai, kas daugumai neypatingai suprantama. Bet Europytė, žiūrovai vargu ar įvertins. Ne Montvydas čia, ne LT United (kurių ir vietos buvo atitinkamai aukštos).
Kodėl pas mus taip vengiama kažkiek mainstreamo, lyg tai būtų kažkas blogo? Kodėl vengiama tūso, ryškumo, kažkiek sveiko įžūlumo? O kada Lietuva Eurovizijoje buvo padariusi įsimenantį ir driokstelėjusį šou scenoje - nepamenu.
O štai tarkim praėjusių metų Silvester Belt daina - retas atvejis kai tikrai gerai, pataikoma kur reikia. Daug kartų po to ją girdėjau žmonių telefonuose, mašinose, per radiją, tūsuose, klubuose, baruose... Štai ir vakar buvau klube - tik paleido "Luktelk", visi šokinėjo kaip pasiutę. O šių metų eurovizinę dainą kur išgirsime? Nebent alternatyvūs, save kitokiais laikantys paaugliai vieni klausys. Viešumoje ji negros, nes neužkabins.
Silvester Belt daina yra EDM, šokių muzika, o kalantis danceable ritmas yra vienas iš stipriausių ginklų, norint paimti mases. Nes tai patinka daugumai.
Nebenoriu šokt, bet man reikia šokt!!! Na ir pabandyk ramiai išsėdėti, kai taip kala. Nenori, vis tiek šoksi
Beje kodėl negroja katarsio Lt radijo stotys?
Pernai mūsų dainą pastoviai girdėdavau per radiją, šiemet 0 kartų girdėjau mūsų dainą
Galbūt groja Opus? Šiemet mūsų daina labiau alternatyvaus stiliaus, todėl nelabai tinka pop/šokių muzikos/retro hitus grojančioms radijo stotims.
Spaudos atstovų balsavimai nėra rimtas indikatorius. Greičiau, vienas iš daugybės, padedančių atspėti tendencijas.
Manau, kad Tommy Cash surinks nemažai žiūrovių balsų, o kimisija daug balų neskirs.
Spaudos atstovų balsavimo rezultatai po finalo repeticijos..
15 vieta.
Šiaip aš nežiūriu 95 proc. dainų, pažiūriu LT, LV, EST ir UKR bei pažiūriu pusiau dvi laidas. Jau nuo kokių 2015 m. Aš čia kaip loterijų lošėjas, šaunu iš nuojautos.
Kol laukiame finalo ir, tikėkimės, neblogo rezultato Lietuvos atstovams, oficialiame ESC Youtube kanale galime žiūrėti visų laikų konkurso pasirodymų popuri. Komentaruose galima rašyti paklausimus. Video transliuojami 24/7 formatu.
Jeigu neklystu, toks translaivimas muzikos Tv kanalo principu vyks iki šių metų Eurovizijos sezono pabaigos.
Komentuoti: