Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Alus Lietuvoje ir svetur

Collapse
X
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #81
    Parašė John
    Taip, kuo daugiau gersi alaus, tuo busi sveikesnis
    Žinoma, visko su saiku... O jeigu dar "gyvą" alų gert...
    Paskutinis taisė 99; 2007.02.03, 19:55.
    WWW.FOTOR.LT

    Comment


      #82
      Nuspirkau vakar Tuborg skardine, importuotas is Danijos realiai. Butu gal ir nieko, bet jau tiek nesveiko burbuliavimo daug, kaip kokiam limonade ir manau jis tikrai dirbtinai padirbtas (an pacios skardines tai nenurodyta).
      Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

      Comment


        #83
        Parašė vap Rodyti pranešimą
        Aš tai renkuosi čekišką juodą, nes lietuviško pasirinkimo nelabai yra.
        Spėju, kad esi tiesiog iš principo nusistatęs prieš vietinę produkciją
        Mano galerija Flickr'yje

        Comment


          #84
          @Mantaz, tikrai ne. Gerdavau Švyturio Degintą, Horno Light (juodą). Žinoma kartais išgeriu Utenos Porterio ar Švyturio Baltijos, tačiau yra skirtumas tarp čekiško <4 stiprumo ir lietuviško 6+ Dabar vėl mačiau pargrįžusį Black'ą Kalnapilio, bet deja jis tik didesnėse maksimoes yra.

          Taip pat patiko Biržiečių Stotusis (ar kažkaip panašiai vadinas), bet ir vėl 7 stiprumo.

          Kiek esu matęs, tai šiuo metu tamsaus alaus lietuviško yra gal 3-5 rūšys, o kad neieškant nusipirkt yra tik 2.

          p.s. ne visas čekiškas man patinka.
          P.

          Comment


            #85
            Parašė vap Rodyti pranešimą
            @Mantaz, tikrai ne. Gerdavau Švyturio Degintą, Horno Light (juodą). Žinoma kartais išgeriu Utenos Porterio ar Švyturio Baltijos, tačiau yra skirtumas tarp čekiško <4 stiprumo ir lietuviško 6+ Dabar vėl mačiau pargrįžusį Black'ą Kalnapilio, bet deja jis tik didesnėse maksimoes yra.

            Taip pat patiko Biržiečių Stotusis (ar kažkaip panašiai vadinas), bet ir vėl 7 stiprumo.

            Kiek esu matęs, tai šiuo metu tamsaus alaus lietuviško yra gal 3-5 rūšys, o kad neieškant nusipirkt yra tik 2.

            p.s. ne visas čekiškas man patinka.
            Tai tau laipsnių per daug, ar kaip čia suprast?
            Mano galerija Flickr'yje

            Comment


              #86
              Galima sakyti taip, nes man patinka "lengvesnis" alus.
              P.

              Comment


                #87
                Parašė vap Rodyti pranešimą
                Galima sakyti taip, nes man patinka "lengvesnis" alus.
                Na tada nieko keisto, < 4 alūs Lietuvoje paklausos beveik neturi.
                Mano galerija Flickr'yje

                Comment


                  #88
                  Taip. Už tai ir renkuosi tokį alų, kurį pasiūlo. Kadangi maksima sugeba importuoti tamsų alų ~4 stiprumo, tai ir renkuosi tokį.

                  p.s. IKI galima įsigyti tikrai neblogo Krušovica.
                  P.

                  Comment


                    #89
                    Bent jau man atrodo, kad visi populiarieji alus Lietuvoje visiskai niekuo neypatingi ir neidomus tas pats sh... koki gali nusipirkti betkur. Anksciau kai alu virdavo pagal senas ir speju isskirtines technologijas, alaus per juros svente net pritrukdavo, o dabar? toks ispudis kad dabartisnis alus tai: alaus skonio sirpas + alkoholis+CO2 tiesiog maisai ir kiek nori alus gauni beje investave i greita alaus gamyba kai ne kurie fabrikai galetu atsisakyti ir aliuminio alaus talpyklu, kaip zinia aliuminio jonai sukelia vezi.... Bet as ta birzgala visvien geriu...

                    Comment


                      #90
                      Parašė tadux Rodyti pranešimą
                      Bent jau man atrodo, kad visi populiarieji alus Lietuvoje visiskai niekuo neypatingi ir neidomus tas pats sh... koki gali nusipirkti betkur. Anksciau kai alu virdavo pagal senas ir speju isskirtines technologijas, alaus per juros svente net pritrukdavo, o dabar? toks ispudis kad dabartisnis alus tai: alaus skonio sirpas + alkoholis+CO2 tiesiog maisai ir kiek nori alus gauni beje investave i greita alaus gamyba kai ne kurie fabrikai galetu atsisakyti ir aliuminio alaus talpyklu, kaip zinia aliuminio jonai sukelia vezi.... Bet as ta birzgala visvien geriu...
                      Lietuviškos alaus tradicijos yra nebent Biržų krašte. O tie "tradiciniai lietuviški alūs" parduotuvėje (Švyturys, utena, hornas, kalnapilis) su tradicijom neturi nieko bendra - pvz. nors ant Švyturio etiketės puikuojasi "1784", tačiau faktiškai gamykla pastatyta po karo, o paskui nepriklausomybės laikais rekonstruota. Žodžiu, ant priekinės etiketės parašyta "tradicijos 1784", o ant galinės etiketės - "verdamas pagal MODERNIAUSIAS technologijas". Žodžiu, akių dūmimas, marketingas, reklama.

                      Apskritai man atrodo, kad "myžalinio" segmento alūs daugmaž vienodi visame pasaulyje. Dauguma lietuviškų alų į šitą kategoriją irgi patenka.

                      O štai aš pastaruoju metu mėginu išragauti 500 belgiško alaus rūšių Paragavus belgiškų, nustojau galvoti kad Švyturys geriausias alus. Tiesa, jie smarkiai skiriasi nuo "pilsner" alų, dažniausiai yra stiprūs.

                      p.s.: lietuvoje belgiško alaus pirkti nebūna (išskyrus Stella Artois, kuris irgi yra 'myžalinio kategorijoj").
                      p.p.s: Vilniuj Naugarduko gatvėj buvo kontora, prekiavusi skaniu Biržų alum - bet, atrodo, užsidarė...
                      Paskutinis taisė c2h5oh; 2007.02.05, 11:10.

                      Comment


                        #91

                        Ka vadini "myzalinio" alaus segmentu? Kuo jis pasizymi?
                        Flickr || 2014 in retrospect: Minsk|Wien|Bangkok|Hong Kong|Shenzhen|Shanghai|Beijing|Guangzhou

                        Comment


                          #92
                          Parašė John Rodyti pranešimą

                          Ka vadini "myzalinio" alaus segmentu? Kuo jis pasizymi?
                          Daugiausia tai šviesus nestiprus alus gaminamas panaudojant High Gravity technologiją (kai užraugiamas "high gravity" t.y. tirštas ir stiprus alus, kuris paskui skiedžiamas vandeniu iki reikiamo stiprumo ir papildomai prisotinamas angliarūgšte).
                          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                          Comment


                            #93
                            Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                            Daugiausia tai šviesus nestiprus alus gaminamas panaudojant High Gravity technologiją (kai užraugiamas "high gravity" t.y. tirštas ir stiprus alus, kuris paskui skiedžiamas vandeniu iki reikiamo stiprumo ir papildomai prisotinamas angliarūgšte).
                            Tiesiai ir aiskiai
                            Tiesiog norejau pasitikslinti, nes pastebejau, kad kai kurie svaistosi tokiais terminais be jokio pagrindimo.
                            Flickr || 2014 in retrospect: Minsk|Wien|Bangkok|Hong Kong|Shenzhen|Shanghai|Beijing|Guangzhou

                            Comment


                              #94
                              Jei sviesus, nestiprus alus yra "myzalinis", tai kaip butu visokie 9.5, Tornadai, Rykliai ir King Kongai? Triedaliniai?

                              Comment


                                #95
                                Yra dar Amsterdam MAXIMATOR 11,6%.

                                Comment


                                  #96

                                  Gali buti pavojinga gyvybei
                                  Flickr || 2014 in retrospect: Minsk|Wien|Bangkok|Hong Kong|Shenzhen|Shanghai|Beijing|Guangzhou

                                  Comment


                                    #97
                                    Teko ragaut, dar gyvas...

                                    Comment


                                      #98
                                      Kaip skaičiau, natūralaus rūgimo alus būna 6-7&#37;.

                                      Jei neklystu stipriausias natūraliu būdu pagamintas alus ~24% turėjo.
                                      P.

                                      Comment


                                        #99
                                        Parašė Quack Rodyti pranešimą
                                        Jei sviesus, nestiprus alus yra "myzalinis", tai kaip butu visokie 9.5, Tornadai, Rykliai ir King Kongai? Triedaliniai?
                                        Esmė ne stiprume, o gamybos technologijoje.
                                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                        Comment


                                          Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                          Esmė ne stiprume, o gamybos technologijoje.
                                          Ačiū Tomui, kad labai tiksliai paaiškino terminą "myžalinis alus" - turbūt pats tiksliau nebūčiau parašęs.
                                          Žodžiu, toks šviesiai šviesiai gelsvas, beskonis, gazuotas...

                                          Comment

                                          Unconfigured Ad Widget

                                          Collapse
                                          Working...
                                          X