Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Alus Lietuvoje ir svetur

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Lettered
    replied
    Parašė Magician Rodyti pranešimą


    Chm, labai padėtų vien jau koks nors legalus birzgaliuko už 99 centus išstūmimas ir suvaldytas pigių spirituotų vynų prastūminėjimas. Bet suomių stiliumi barų spausti nereikėtų, manau, kad barų kultūra turėtų plėstis, žmogus bare, viešoje vietoje vistiek išgeria mažiau, negu kur nors su draugeliais bute pasiėmęs dėžę gėrimų. Ir skirtingi mokesčiai baram bei parduotuvėm galėtų kiek suvaldyti situaciją.
    Beabejo, baruose alkoholikų beveik nėra. Na neskaitant visokių ten landynių ir kioskelių...

    Komentuoti:


  • Magician
    replied


    Chm, labai padėtų vien jau koks nors legalus birzgaliuko už 99 centus išstūmimas ir suvaldytas pigių spirituotų vynų prastūminėjimas. Bet suomių stiliumi barų spausti nereikėtų, manau, kad barų kultūra turėtų plėstis, žmogus bare, viešoje vietoje vistiek išgeria mažiau, negu kur nors su draugeliais bute pasiėmęs dėžę gėrimų. Ir skirtingi mokesčiai baram bei parduotuvėm galėtų kiek suvaldyti situaciją.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė Magician Rodyti pranešimą
    Kiek yra pasakoję keli pažįstami suomiai, aludarių ir kitų alkoholio gamintojų plėtra spaudžiama (apie mokesčius nieko neteko girdėti), turbūt labai linčiuojami barai, nes teko pastebėti, jog alus, kurio skardinė parduotuvėje kainuoja apie 1.20 euro, netoliese esančiame bare kainuoja kokius keturis eurus, įmantresnės rūšys - iki šešių eurų. Tiesa, suomiai, ypač Helsinkio gyventojai savaitgaliui dažnai su keltu traukia pagerti į Taliną, todėl būtent ten sistema nelabai veikia . O ir straipsnyje paminėta, kad parduotuvėse nepardavinėja stipresnių negu 4.7 procento stiprumo alkoholinių gėrimų.
    Nieko čia tragiško, atsiželgiat į pajamų skirtumus, kainos dar visai nedidelės. Galėtų ir pas mus paspauti, nes girtuoklystė tai masiška, nuo vaikų iki senelių.

    Komentuoti:


  • Magician
    replied
    Kiek yra pasakoję keli pažįstami suomiai, aludarių ir kitų alkoholio gamintojų plėtra spaudžiama (apie mokesčius nieko neteko girdėti), turbūt labai linčiuojami barai, nes teko pastebėti, jog alus, kurio skardinė parduotuvėje kainuoja apie 1.20 euro, netoliese esančiame bare kainuoja kokius keturis eurus, įmantresnės rūšys - iki šešių eurų. Tiesa, suomiai, ypač Helsinkio gyventojai savaitgaliui dažnai su keltu traukia pagerti į Taliną, todėl būtent ten sistema nelabai veikia . O ir straipsnyje paminėta, kad parduotuvėse nepardavinėja stipresnių negu 4.7 procento stiprumo alkoholinių gėrimų.

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Uždraus stiprų alų, padidės išgeriamos degtinės kiekiai. Ir ne Suomijoje. Vėl plauks keltais į Estiją.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Tikriausiai estai palobavo Suomijos mokslo rate, kad gautų daugiau turistų

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė Magician Rodyti pranešimą
    Suomijos mokslininkai rekomenduoja uždrausti prekybą (stipriu) alumi



    Žinant, kaip suomiai jau dabar yra užspaudę alkoholio pramonę, velnias žino, ar tokios idėjos nevirs realybe. Įtariu, kad ši idėja palaikymo forume nelabai susilauktų? Ar visgi aš klystu?
    O kaip ten ta alkoholio pramonė užspausta? Suomiai bet kokiu atveju tikrai negarsėja kaip abstinentai.
    Aš tai pritarčiau, nematau dėl ko reiktų labai priešintis.

    Komentuoti:


  • index
    replied
    Parašė Magician Rodyti pranešimą
    Suomijos mokslininkai rekomenduoja uždrausti prekybą (stipriu) alumi



    Žinant, kaip suomiai jau dabar yra užspaudę alkoholio pramonę, velnias žino, ar tokios idėjos nevirs realybe. Įtariu, kad ši idėja palaikymo forume nelabai susilauktų? Ar visgi aš klystu?
    Draudimais nieko nepakeisi, tuo labiau kai Suomija yra ES su laisvu prekių judėjimu. Pats kaip turintis šiek tiek "Tallink" akcijų tokiu sprendimu tik džiaugčiausi.

    Komentuoti:


  • Magician
    replied
    Suomijos mokslininkai rekomenduoja uždrausti prekybą (stipriu) alumi

    Tai būtų naudinga ir ekonomikai, ir sveikatos priežiūros sistemai. Atsirastų daugiau darbo jėgos, sumažėtų išlaidos sveikatai. Alaus virimo pramonėje sumažėtų darbo vietų, tačiau restoranams prireiktų daugiau personalo dėl pasikeitusių klientų įpročių
    Žinant, kaip suomiai jau dabar yra užspaudę alkoholio pramonę, velnias žino, ar tokios idėjos nevirs realybe. Įtariu, kad ši idėja palaikymo forume nelabai susilauktų? Ar visgi aš klystu?

    Komentuoti:


  • Chernius
    replied
    Būtent, nors Lietuvos didieji aludariai (o gal tiksliau Danijos) atkakliai neigia High Gravity naudojimą. Kaip ten bebūtų dėl gyvo alaus manau čia būtent stambiųjų užsakymu yra smaugiami mažieji.
    Dėl alaus skonio, šiaip jau gal 3 metai kaip verdam alų namuose, išbandėm ne vieną receptūrą, tai aš galiu jums atsakingai pareikšti, geriausias alus ir yra tas pats paprasčiausias variantas - vanduo, salyklas, apyniai (daugiausia varijuoja skonį, neskaitant koks salyklas - miežis ar kvietys). Visa kita, gurmaniški nukrypimai. Tokį paprasčiausią nusipirkti parduotuvėje galima Ponoro alų (deja kaip ir visi su laiku kažkiek suprastėja).
    Kalbant apie Švyturį, Uteną ir t.t., na, čia sunku būt poytyviam, nes kaip ten bebūtų tai tik verslas, alų jie gamina prastą. Pirmiausia tai naudoja pigius vokiškus ar tai čekiškus apynius, o tai pirmas dalykas kuris kerta per skonį. Antra kaip bebūtų gamybos procese dirbtinai prisotina angliarūgšte. Nors ir vėlgi neigia, bet juk naudoja kad išvengt kontakto su oru pripildydami CO2 kai perpila iš fermentatorių. Ir panašiai ir taip toliau...
    Kažkada pavydžiai žiūrėdavau į britų CAMRA iniciatyvą, bet va ėmė ir lietuvaičiai po truputį prakuto. Gal tik per daug isijautė su tuo gyvu, net didieji suodė, kad ant bangos ir patys pradėjo pilstyt. Šiaip tai žinoma, viskas skonio reikalas, gal kažkam ir š extra geras alus, bet tik kuriam tikslui, jei nusismeigt - gal, jei paskanaut - abejoju .

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Kai zmones kalba apie tuos miltelius tai as suprantu, kad jie kalba apie high gravity budu daroma alu.

    Komentuoti:


  • Valiukas
    replied
    Gal nustokit jūs pagaliau apie tuos "miltelius" nusišnekėt Gal kažkur ir yra naudojami dažikliai, priedai, paspartinantys fermentaciją, bet esmė visur ta pati - vanduo, apyniai, salyklas, mielės. Ir jokie ne milteliai.
    Bet kai pagalvoji, būtų jėga, jei galėtum nuspirkt Maximoj "alaus miltelių". Kaip JUPI koks - užpili vandeniu ir pyst, putoja ant stalo puslitris "Extros"

    Komentuoti:


  • Sefas210
    replied
    Kuris kitas Europoje masiniu būdu alus yra gaminamas natūraliai?

    Komentuoti:


  • liutass
    replied
    Kuris is lietuvisku alu nera gaminamas is milteliu?

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą


    Alaus šventėje „Oktoberfest“ – ir gėjams skirti renginiai
    http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=49948818
    Kur tik fegtonikai, ten zurnaliugos nepamirs prikept straipsniu...Kazin ar Europos krepsinio cempionate nebuvo kokio vakarelio geju klube? Labai idomu...

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė Sefas210 Rodyti pranešimą
    Per ta GYVO alaus buma, aš specialiai nekreipdavau dėmesio į prekiautojų viliojimos "tipo gyvo alaus", jeigu norit gyvo alaus nuvažiuokit pas bobute kuri verda alų tai gausit savo išsvajotojo "gyvo".
    Aš alų renkuosi pagal kokybės ir kainos santikį.
    Na gyvas alus reiskia tiesiog nepasterizuotas alus. Viskas teisinga.

    Komentuoti:


  • Sefas210
    replied
    Per ta GYVO alaus buma, aš specialiai nekreipdavau dėmesio į prekiautojų viliojimos "tipo gyvo alaus", jeigu norit gyvo alaus nuvažiuokit pas bobute kuri verda alų tai gausit savo išsvajotojo "gyvo".
    Aš alų renkuosi pagal kokybės ir kainos santikį.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą


    Alaus šventėje „Oktoberfest“ – ir gėjams skirti renginiai
    http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=49948818
    http://www.theatlantic.com/infocus/2...t-2011/100151/

    Komentuoti:


  • spirit
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    O kas tiksliai blogai su tuo pranešimu?
    Matai, susidaro toks įspūdis, kad kai nebedės ant etikečių tų "gyvas" užrašų, žmonėms bus sunkiau atskirti miltelių birzgalą nuo bent kiek kitokio alaus.

    Komentuoti:


  • John
    replied


    Alaus šventėje „Oktoberfest“ – ir gėjams skirti renginiai
    http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=49948818

    Kiekvienais metais Miunchene vykstanti tradicinė alaus šventė „Oktoberfest“ į miestą pritraukia per 6 mln. žmonių – šis festivalis tapęs ir tikru homoseksualų bendruomenės magnetu. Faktas, jog festivalio metu vyksta tokie išskirtinai gėjams ir lesbietėms skirti renginiai kaip „Rosa Wiesn“ arba „Rožinis Oktoberfest“, demonstruoja homoseksualų šiame konservatyviame regione pasiektą progresą integruojantis į visuomenę, rašo „Spiegel“.

    Komentuoti:

Working...
X