Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Europos šalių konkurencingumas 2006

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Europos šalių konkurencingumas 2006

    Kam aktualios tokios temos bei reitingai, turetu patikti



    Straipsnis Omni:
    Lietuvos galimybės konkuruoti menkesnės nei pernai
    http://www.omni.lt/?i$9359_16007$z_387775

    Ir info is paties World Economic Forum
    Trumpas raportas apie kai kurias salis:



    Lietuva gal ir neatrodo katastrofiskai (visgi lenkiame Graikija ir Italija t.y. senasias EU salis), bet vietos kilti aukstyn - daugiau, nei pakankamai:


    Daugiau detaliu ir palyginimas su JAV ir Rytu Azija (siuo atveju, tai 5 pazangiausios Azijos ekonomikos: Japonija, Honkongas, Korejos Respublika, Taivanas ir Singapuras). Atrodo, kad ES daugelyje sriciu "gauna" nuo abieju (jei ne Estija, turbut ES apskritai liktu dugne ):


    Paskutinis taisė John; 2006.12.14, 13:09.

    #2
    Na bet Estija tai duoda garo. Negi visa tai tik dėl dydžio?

    Comment


      #3
      Estija išties galima tik stebėtis, kaip jie tvarko savo ūkį. Rašant kursinį darbą, radau tokį įspūdingą faktelį: 2005 m. 86,5 proc. visų tiesioginių užsienio investicijų Estijoje atėjo į Finansinį tarpininkavimą. Ir per visus 2001 - 2005 praktiškai šiame sektoriuje daugiausiai investuota. Tad ir nebekeista, kad šioj šaly paeitais metais pridėtinė vertė augo apie 30 proc. Lietuvoj - apie 6 proc.

      Tuo tarpu Lietuvoje blaškomasi nuo apdirbamosios pramonės iki mažmeninės prekybos. O konkurencingumas šioj srityje tai.... Bet keisčiausia, kad pernai Latvijoje pridėtinė vertė sparčiausiai kito žvyro kasime

      Bet lietuviai galėtų dar labiau pasistengti su "mobiliakais", žiūrėk ir užlipsim į pirmąją vietą pasaulio konkurencingiausiųjų

      Comment

      Working...
      X