Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Mes – Piliečiai!

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Lietuvos teisėjui – pasaulio teisėjų pripažinimas
    2006 10 04



    Iš skandalų neišbrendančios Lietuvos teismų darbas pasaulyje vertinamas palankiai, rašo „Lietuvos žinios“.

    Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininkas Virgilijus Valančius buvo išrinktas Europos teisėjų asociacijos prezidentu ir Pasaulinės teisėjų asociacijos, vienijančios 69 valstybes, viceprezidentu.
    Tai didžiausias įvertinimas, kokių iki šiol yra sulaukę teisėjai iš Lietuvos.

    „Lietuvos žinių“ kalbintas V. Valančius teigė, jog labai nesureikšmina naujų postų, tačiau pripažino nesitikėjęs sulaukti tokio didelio įvertinimo vien dėl amžiaus.

    Daugelyje pasaulio valstybių teisėjais tampama tik nuo 40 m., o į aukštumas jie pakyla tik būdami solidaus amžiaus.

    Šaltinis: lrt.lt


    Comment


      #42
      Parašė Didmiestis Rodyti pranešimą
      As tai pilnai su tavim sutinku ir nematau cia nieko blogo. Nors pats ten jokiu plytu nenesiojau, bet jeigu kada gyvenimas priverstu, tai manau, kad rankos nenukristu Zodziu, jeigu yra darbas, kazkas ir turi ji dirbti. Tik mane juokina tam tikru zmoniu toks poziuris: jeigu gatves sluoji Lietuvoje, tai viskas normalu, bet ne duok dieve, sugalvosi gatves pasluoti uz Lietuvos ribu- nulinciuos tave liaudis
      Manau tai tiesiog poziurio dalykas. Vakaru kulturose "neprestizini" darba dirbantis zmogus nera zeminamas ir niekinamas, ka galima pastebeti Lietuvoje. Tai tiesiog visuomenes brandos ir poziurio dalykas.

      Comment


        #43
        O kas sakė, kad teisybės nėra?

        Šiandien LR Seimas vienbalsiai priėmė nutarimą, suteikiantį Panevėžio miestui metropolinio centro statusą Lietuvos Respublikos bendrajame plane.

        Ekspertų teigimu, pastaraisiais metais Panevėžys vystėsi sparčiau, nei tai rodė bendros šalies ir miesto raidos tendencijos, o metropolinio centro trūkumas šalies Šiaurės rytų regione menkino šios Lietuvos dalies vystymosi galimybes ir konkurencingumą.

        „Džiaugiuosi, kad šiandien Seimas įvertino Panevėžio miesto vystymosi perspektyvas ir suteikė metropolinio centro statusą. Tai buvo vienas strateginių miesto Tarybos tikslų, kuriuos aktyviai palaikė Panevėžio miesto visuomenė“, – teigė miesto meras Vitas Matuzas, dalyvavęs LR Seimo posėdyje.

        Metropolinių centrų statusą taip pat turi Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių miestai. Panevėžio, kaip metropolinio centro, vystymas teigiamai paveiks ne tik miesto bei apskrities, bet ir kitų Šiaurės Lietuvos teritorijų gyventojų socialinę aplinką. Jo įgyvendinimas prisidės prie migracijos mažinimo, darbo vietų kūrimo, geresnių darbo ir gyvenimo kokybės perspektyvų Lietuvos Šiaurės ir Šiaurės rytų regione. Atsiras daugiau galimybių pritraukti potencialius investuotojus, telkti verslo ir pramonės įmones, didinti darbo pasirinkimo galimybes, panaudoti aukštesnės kvalifikacijos specialistus.

        Irma Gritėnienė
        Ryšių su visuomene skyriaus vedėja

        Saltinis: panevezys.lt
        Paskutinis taisė auksellis; 2006.10.12, 21:22.

        Comment


          #44
          Iš delfi.lt
          Televizijos programų retransliuotojams gresia įpareigojimas dėl oficialių ES kalbų

          BNS
          2006 spalio mėn. 23 d. 16:08

          Lietuvos kabelinėms televizijoms ir kitiems retransliuotojai ateityje turės užtikrinti, kad bent viena kalba, kuria retransliuojama televizijos programa, būtų oficiali Europos Sąjungos (ES) kalba. Tokį įpareigojimą Radijo ir televizijos komisija (RTK) planuoja patvirtinti trečiadienį, pranešė RTK. Anot pranešimo, įpareigojimas būtinas įgyvendinant Visuomenės informavimo įstatymo reikalavimus dėl pirmenybės suteikimo oficialioms ES kalbos.

          Jei projektas bus patvirtintas, retransliuotojai jį privalės įgyvendinti iki lapkričio 30 dienos.

          Naujos redakcijos Visuomenės informavimo įstatymas Lietuvoje įsigaliojo rugsėjo 1-ąją.

          Šiuo metu ES turi 20 oficialių kalbų, o nuo 2007-ųjų šį sąrašą papildys ir airių kalba. ES piliečiai į ES institucijas gali kreiptis bet kuria iš oficialių kalbų, o jos privalo atsakyti ta pačia kalba.
          Šiaip tai nelabai supratau esmės. Ta prasme PAGALIAU nebegalės būti rodomi kanalai ne ES kalba (taip pat ir rusų kalba)? Ar dar per anksti džiaugtis?
          BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

          Comment

          Working...
          X