Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Jei Leksio, jei Leksio, jei Leksio dar forume būtų būtų būtų... ir parašytų, parašytų, parašytų, kad... visi investuojantys/žinantys kas yra tas VWCE yra psichiškai nesveiki... ir jei aš, Kristupas būčiau Dievas, tai... Aleksio gautų garbingiausią vietą rojaus vartuose danguje po manęs - priešais mane ar šone kur nors ant platininės kėdutės. Ir aukso raidėmis mano gyvenime būtų įrašyta - ALEKSANDR SAPOSNIKOV. Nu tiesiog jausčiau didelę pagarbą tam, kuris sugebėtų tai ištarti apie tuos, kurie kaip vieną iš papildomų pajamų šaltinių pasirinko investavimą į kažkokius ten ETF, Amerikos biržos akcijas ar pan. Kaip galima mokėti-žinoti tokius dalykus, kurių mokykloje nieks iš dėstančių vyresnio amžiaus bobelių tau nė žodeliu neužsimindavo?

Comment

Bet geras buvo LRT projektas "Šok su žvaigžde"? 3 nepakartojami sezonai, mes su mama vis svarstėme, kad nu jau šį sezoną tai tikrai laimės Katerina Voropaj - čia jai būtų kaip TV dovana padėti atsigauti už tai, kad aktorius Ramūnas Rudokas buvo su ja susimetęs, bet staiga paliko ir išėjo pas kitą. O kur dar tie 3 nepakartojami teisėjai - Virginijus Visockas, Lina KATKEVIČIŪTĖ (kaip nukrėsdavo šiurpas 2020 m. rudenį išgirdus šią pavardę!), Eglė Visockaitė.

Comment

Bet aš kažkaip neprieštarauju, kad socdemai užšaibins privačią mediciną, privačias gydymo įstaigas... Aš pvz. visą gyvenimą lankiau valstybinę mokyklą, gydausi tik valstybinėse poliklinikose - ir kažkaip nenumiriau. Kas per išpindėjimas pas žmones, kad eina privačiai? Ir kodėl šimonyčiai taip priešinasi tam, kad valdžia nori pagelbėti tiems, kurie negali iš piniginės išsikrapštyti centukų, kuriais galėtum susimokėti? Kuo blogai valdiškos mokyklos? Poliklinikos? Sotus alkano neužjaučia. Taip ir su tomis valstybinėmis/privačiomis įstaigomis. Gerai, jei dirbi kokiame nors iš tų vienaragių startuolių ir per mėnesį virini 5 tūkstančius eurų algos, tau vieni juokai. Bet ką daryti vargšėms bobulytėms, kurios negali sau to leisti ir priverstos laukti kilometrinės eilės mėnesiais į priekį valdiškoje gydymo įstaigoje, o dėl ko susidaro eilės? Ogi todėl, kad gydytojai, dėl geresnių algų dalį savo laiko praleidžia dirbdami privačiai. Ar tai teisinga? Jei moki suktis su pinigais ir gali susimokėti čia ir dabar - gausi paslaugą tą pačią dieną. O jei ne? Laukti savaitėmis, mėnesiais (jei nenusimirsi). Koks išvis privačių ligoninių tikslas? Biznis, geresnė gydymo kokybė? Tačiau ką daryti, jei nori gauti tą kokybiškesnį gydymą, tačiau negali įsidarbinti tame keturženklį atlygį siūlančiame startuolyje vienaragyje? Todėl gal gana tų privačių paslaugų, ir daugiau valstybinių, pvz. valstybinė draugų ieškančiųjų birža vienišiems jauniems žmonėms, pakol visokie liūtai 3 mėnesių išbaninimuose sėdi? O jei blinkevičiūčiū klanas užrauks nepaliaujamai besisteigiančias privačias įstaigas, ir įkvėps tautiečius grįžti prie "šaknų" - t.y. situacijos, kai viskas ir valstybiška, bet ir atitinkamai kokybiška. Pvz. mano pusseserė Liepa Domovina jau baigė privatų prancūzų licėjų ir išvyks studijuoti į tą šalį. Viskas gerai, tokios įstaigos, skatinančios domėtis konkrečia šalimi (aišku, su tėvelių paskatinimu) gali likti, bet kai prasideda visokios Karaliaus Saulės privačios gimnazijos ir Ežiuko Aštrevičiaus privatus odontologijos kabinetas - gal laikas baigti šitą privatizavimo šou? Tokie tikriausiai balsuoja už Liberalų sąjūdį, kuris atstovauja verslui, pasisako už privatizavimus. Bet Nemuno aušros imsiu nekęsti dar labiau, jei iš tiesų paaiškės, kad ten sėdi veikėjai, susiję su "belrauskalyyjj" vadovybe ir siekiantys atkurti tų trąšų, kurios yra kaip priedanga kontrabandiniams rūkalams užmaskuoti, gabenimo per mūsų teritoriją atnaujinimą. Greičiau ardykime bėgius su Rytais jei norime išvengti karo, sakė buvęs VSD vadas Gediminas Grina.

Comment

https://www.google.com/maps/@1.27113...oASAFQAw%3D%3D

Pasirodo, net ir pačios pažangiausios pasaulio valstybės turi atsilikėliškumo. Nežinau kaip tenai, bet nežinau, ar yra nors vienas šią transporto priemonę vairuojantis lietuvis, kuris būtų be žalingų įpročių. Nu nes ar prie savo namų, kur aplink vyksta statybos, ar kažkur mieste matau važiuoja savivartis, tai yra keli variantai:
          1) pas vairuotoją tarp dantų jau rūksta cigaretė vairavimo metu
          2) pas vairuotoją už priekinio stiklo padėtas šūdinų baltarusiškų cizų pakelis

Ir šiaip įdomu, kodėl kalbant apie įvairias vairuotojiškas profesijas, dar pastebiu taip, kad tokį sunkųjį grėsmingą transportą kaip vilkikai, sunkvežimiai, savivarčiai, kombainai - daugiausia vairuoja boomerių karta - tie kiek gyvenimu ir valdžia nusivylę priešpensinio amžiaus diedai. O štai jaunimą kažkaip traukia ne tokios masyvios technikos - visokie Barbora, Venipak mikroautobusiukai, kurjeriai...

Comment

Čia kur visi varo ant palucko - taip, jis yra blogas, bet jis kaip vienas iš 3 pirmųjų valstybės asmenų, disponuoja slapta informacija, todėl teoriškai, o gal ir praktiškai yra 10-čia galvų aukščiau už visus eilinius forumiečius kaip aš, kurie tokio leidimo neturi išvis, arba turi leidimus dirbti su žemesne nei pačia aukščiausia "Visiškai slaptai" grifu žymima informacija, kuri patiekiama premjerui. Ir nepamirškime, kad jo zodiako ženklas yra LIŪTAS. Po juo gimusieji dažnai jaučiasi pasaulio viešpačiais, niekada neklystančiomis dievybėmis. Taigi, manau, zodiakai visgi daro šiokią tokią įtaką žmogaus charakteriui. Ir dar vienas dalykas - jo žmona Ilma sakė, kad vyras namuose turi ypatingą besąlygišką visapusišką šimtaprocentinį palaikymą. Tai rodo, kad žmona gins savo vyrą, nei jis akivaizdžiai neteisus. Aš tai pvz. priešingai - tarkime, tu pažeidi TiŠ ar KE taisykles - ok, nuskandinsiu tave baudos pavidalu, užfiksuodamas tavo pažeidimą ir nusiųsdamas tarnyboms. Bet jei matysiu kad tu pats skęsti ežere - privalėsiu tave gelbėti, net jei giliai viduje ir nekenčiu tavęs už tai, kad nesilaikai tam tikrų taisyklių. Lygiai kaip ir tu privalai traukti mane iš deguto duobės, net jei giliai viduje nemėgsti manęs, už tai, kad kažkada praeityje esu paskundęs tave dėl tavo padaryto nusižengimo. Žmogau, pripažink, kad tuomet buvai neteisus ir aš pelnytai tave įskundžiau, bet va matai, koks dabar aš esu teisingas - gelbėju tave iš srutų duobės nepaisant to, kad praeityje kaip tik tau pakenkiau, priduodamas tave policijai. Vat toks va turėtų būti teisingas požiūris į kitus žmones ir gyvenimą!

Comment

O ta įslaptinta informacija realiai yra kažkas tokio baisaus ar ne? Nu sako, kažkokia jautri medžiaga - duomenys, planai, skaičiai... Kaip anksčiau baisėjausi keleivių kontrolės procesais, taip dabar - tais slaptais dalykėliais.

p.s. Bet tai kaip negerai ta valstybė daro, įsp(r)ausdama tave į kampą: teisėto būdo pasitraukti iš gyvenimo nėra, padėjimas nusižudyti irgi užtraukia baudžiamąją atsakomybę... vienintelė išeitis gyventi taip kaip nori ir ten kur tu nori - eiti dirbti. Bet o jeigu žmogus to nenori, nes jo mentalitetas šiuo klausimu nuo mažens tam tikra prasme sulaužytas, kur kreiptis? Kaip galima pakeisti žmogaus prigimtį? Ką sugebu ir gerai moku - fiksuoti smulkius nusižengimus - kas ant žolytės prisiparkavo, kad skelbimą ne vietoje užklijavo... Bet įsidarbinus į policiją ar viešąją tvarką, ten tau neduos važinėti vienam ir fiksuoti tokių mažareikšmių pažeidimų - ten tu tiesiog vykdysi funkcijas - saugosi Kaziuko mugę, Dainų šventę, LGBTLMNOPRST+ paradus... Ten ką tau pasakys, ko tavęs paprašys, tą ir darysi, gi nebus taip, kad atėjai į valdišką struktūrą ir darai tai, ką darei būdamas civiliu, tik už tai gausi atlyginimą. Pasakys šaudyti varnas - turėsi jas šaudyti. Reikia pagalbos keleivių kontrolieriams sulaikant pavojingą zuikį - lėksim tenai. Pasakys važiuoti nuimti pakaruoklio - pirmyyyyn su pasišokinėjimu tiktai...

Comment

O čia dainuoja "Patruliai". Tie patys, kur Romas praėjusių metų kalėdinio sezono įkarštyje klausė "Kas jie tokie?". Tai va, galite susipažinti, kaip gerai varo:
                https://www.youtube.com/watch?v=pBucemJv52I

Comment

Atsimenu, būdamas kaime vieną vasarą, per LRT radiją ryte, valgydamas košę girdėjau pranešant, kad "Regitra pritrūko...." pasų, saugiųjų dokumentų blankų ar ko ten, nu vienu žodžiu, kad sustojo vairuotojo pažymėjimų gamyba. Klausimas - per kiek laiko tas išsisprendė? Kai mano klasiokai 2018 m. pradėjo masiškai laikytis teises, neatsimenu kad kuris nors iš jų būtų susidūręs su šia kliūtimi. Ar tai reiškia, kad per 5 metus šios problemos nebeliko? Paprastai pranešama tik kai kažkas sutriko, sugedo, neveikia, o paskui kai viskas atsikuria ir vėl grįžta į savas vėžes - niekas skandalo nekelia, tipo, kam čia informuoti, ir taip susižinos. Tiesiog neatsimenu, kiek ta "Regitros krizė" tęsėsi ir dėl ko jie ten kažko pritrūko ir kas tai lėmė. Bet juokingiausia dalis, kurią paminėsiu - dabar: tai man rodos buvo 2013 m. vasara - ta pati, per kurią tokiu pat ryto metu, būdamas kaime ir valgydamas močiutės paruoštus pusryčius per tą pačią radijo stotį išgirdau tą durnai juokingą dainą su žodžiais: "...[kaukšt kaukšt kaukšt (su klumpėmis per parketą)] VAIKAI BAIKITE TREPSĖT! - AŠ TIESIOG NORIU... PAILSĖT!"

Comment

Nu akurat, gi tikrai 2013-ieji tai buvo:

„Regitra“ pritrūko vairuotojo pažymėjimų blankų

https://www.silutesnaujienos.lt/lt/r...mejimu-blanku/

„Regitra“ pritrūko 20 tūkst. pažymėjimų, nauji vairuotojai liks be dokumentų (papildyta)

https://www.lrytas.lt/auto/naujienos...ldyta--4936645

p.s. bet o koks siaubas būtų, jei atidžiau paskaičius nustatytume, kad vieną ar kitą straipsnį parašė Dumalakadzė! Nu kuo jis blogas, aš nesuprantu, kodėl visi jo taip nemėgsta? Ar jis rašo kažką antivalstybiško, kviečia į Lietuvą žaliuosius žmogeliukus? Ar tiesiog, kad jo rašymo stilius įdomesnis, kaip ir pvz. mano šioje temoje? Ar nejaugi visa tokia neapykanta dėl jo kiek įdomesnės išvaizdos?

Comment

Yep, antivalstybiškai, parašė BS šūdstraipsnį apie Žalimo gatvę, kurį iš karto pasigavo visokie udriai.

Comment

Tuomet reikia detaliau apsibrėžti (jei oficialiai niekur nėra) parašyta, kokia veikla laikoma antivalstybine. Juk Dūmalakis tai ne kokia nors Erika Švenčionienė, kuri atvirai kvestionuoja Lietuvos narystę tarptautinėse organizacijose ar net abejoja nepriklausomumu. A. Dumalakui tiesiog reikia pritraukti skaitytojų kuriant įdomias antraštes, be to, nemėgstamu jis tapo jau prieš kelis metus, tam net yra speciali jam sukurta tema. Jei pavažiuoti ant jo populiaru dėl išvaizdos, tai kodėl nieks nesikabinėja prie kitų žmonių, turinčių dideles nosis, pvz. dabartinis mūsų kariuomenės vadas, matematikos mokytoja Genovaitė, ar bet kuris kitas Seimo narys? Šiaip žurnalistai turi būti objektyvūs visiems - jei kritikuoja La!svės partijos narį, turėtų tiek pat tarkuoti ir Paluckį ar Remžemygą. Kaip ir aš - galiu tave ištraukti iš skęstančio laivo, ir taip įgyti mano pasitikėjimą, abipusę simpatiją, bet tai nereiškia, kad tau prisiparkavus ant žolytės aš tavęs nejudinsiu. Ir atvirkščiai - nenustebk, jei tave iš pragaro gelbėja žmogus, kuris anksčiau pats tave už kokį nors pažeidimą jau yra pridavęs policijai. Turėtų būti visapusiška teisybė, kurią aš ir stengiuosi skleisti.

Comment

Bet Izraelis gerai pelnytai duoda gazo visoms aplinkinėms laukinėms išprotėjusioms šalims - Iranui, Gazui, dabar jau ir Siriją gerai lupa. Šaunuoliai, va taip vat reikia tvarkytis su tais suradikalėjusiais granatiniais, kur moterys apart vaikų gimdymo daugiau nieko nemoka ir nesiekia, o vyriausybės vietoje savų problemų tvarkymo galvoja tik apie tai, kaip sunaikinti žydų valstybę. Netanyahu dar 2023 m., kai prasidėjo karas, pažadėjo "sunaikinti" Hamas visam laikui. Įdomu, kaip sekasi, dar tebetęsia puolimo operaciją? Jei būtų norėję, manau būtų gerokai greičiau vienu pagazavimu išgazavę visą Gazą lauk, už nuolatinį žymiai labiau pažengusios šalies terorizavimą.

Comment

Ten kažkokiame vertime iš vienos musulmoniškos tautos kalba atliekamos dainos į anglų kalbą buvo sakinys "There`s no God but Allah", tai man šioje vietoje, kalbant apie galimai ateityje įvyksiančią situaciją mūsų gyvenimuose, vietoje Dievo norėtųsi rašyti Didžiasalį. Kaip smagu - Blinkė su savo pažadais plius nemunoaušriečių balsais 88 prieš 16, susilaikė 5, faktiškai nuleido į unitazą 2-ąją pensijų pakopą, taip pažemindama tuos jos mylėtojus ir garbintojus, kurie dievino joje kaupdami ir sakydami, koks tai "gėris". Tai vat mano mama bus viena iš tų, kurie atsiims ką ten turi sukaupusi ir už tuos pinigus pasidžiazuosime butą Didžiasalyje. Gerai skamba, ane - Džiazas Didžiasalyje? Ten mamos jau praėjusį rudenį už 3,5 tūkst. eur paskolą nupirktas visiškai tuščias butas, kurį visiškai nuluptomis vonios plytelėmis, išskobta santechnika ir nuline elektra, paliko `90 aisiais iš jo bėgę prasigėrę zombiai, kurie ir išgarsino šią vietovę. Įdomu ir tai, ką Valdelis pasakys sužinojęs apie tai, kad jo meraujama savivaldybė neteko 2 nuostabių piliečių - Pučinsko ir Pučinskaitės? -2 (minus du) Vilniaus piliečiai persiregistravo į Ignalinos rajoną ir mokesčius moka ten, vietoje vis labiau besikemšančio ir įvairiais aspektais bjaurėjančio Vilniaus.

Comment

https://www.facebook.com/watch/?v=962878203757864

Le augi stipri und veseligi... ga dza lie pra da...

Bet rimtai baisoka reklama, ar ne taip? Man ji asocijuojasi su mano klasioke Herpija, nes šį klipuką rodydavo per TV3 televiziją 2015 m. rudenį, kai ėjau į 9 klasę į Viršuliškių mokyklą ir ten buvo irgi tokia naujokė Herpija, tai kai parėjus namo per TV išgirdau šitą nesąmonę, iškart pagalvojau, ar tos Herpijos po pamokų laisvu laiku irgi nelydėdavo spalvoti draugai (narkotikai). T.y. visokios ten tabletytės, ratai, guminiai "meškiukai"... Niekur neįmanoma prisikasti iki lietuviškos versijos, tai belieka dėti latvišką, kurią radau. Mes su mama gretimame bute turėjome kaimynus latvius, tai tokie nelabai valyvi pasirodė - turėjo tokį didžiulį grėsmingą juodos spalvos šunį, kuris rytais galingai sulodavo, koridoriuje pribarstydavo daug plaukų. Dabar jie persikraustė į kitą butą žemesniame aukšte. Įdomu, jiems ši reklama patiktų?
                              https://www.facebook.com/watch/?v=962878203757864

Comment

O čia apėmė kažkoks deja vu jausmas kad kažkur mačiau parašyta, jog LK vadas raimundas vaikš(t)noras irgi yra vienas iš tų susipirkusių NT Ispanijoje, tipo reikia suprasti - jei prasidės karas, jis irgi teps slides iš Lietuvos. Kai duoda interviu, tai atrodo toks rūstus ir ryžtingas - privalėsime smogti atgal jei pajusime grėsmę - kartoja jis dažnai į kameras. Aišku, kol viso to neatsitiko, ir tikėtina nebus (aišku, aš irgi už tai, kad geriau būtume šimtu procentų pasiruošę nei nedarytume nieko), sunku pasakyti kas kaip elgtųsi. Bet jei tai tiesa, tokie veiksmai iš tiesų kelia įtarimų. Nebent atsiras protingų žmonių, kurie tokius "teiginius" išvers į normalią kalbą, t.y. pasakys, kad tokius melus skleidžia priešiškų šalių tarnybos, siekdamos demotyvuoti mus gintis potencialios grėsmės atveju, kad lietuviai, sužinoję, jog net viena svarbiausių šalies figūrų - kariuomenės vadas irgi turi įsigijęs vilą ten kur šilta ir mangai auga, prarastų motyvaciją priešintis, nes "kam mums kovoti už savo šalį, jei net vadas potencialios grėsmės atveju pasiruošęs nusiplauti į šiltus kraštus?". Ir antra, nesuprantu, kodėl lietuvius taip traukia ispanija. Man tai visiška karšta, išdegusi skurdo žemė, kur, net patarimuose keliautojams sakoma, kad nerekomenduojama gerti vandens iš krano, nes jo skonis gali pasirodyti šiek tiek keistokas. Kaip kitų tokie dalykai neatgraso nuo noro keltis ten gyventi? Man vandentiekio vandens skonis/tinkamumas gerti yra vienas svarbiausių kriterijų - jei jis tinkamas tik rankoms nusiplauti, kaip galima norėti ten gyventi? Indijoje paragavus vandens iš čiaupo, tikriausiai ir mirtinai nusinuodyti gali...

Comment

Working...
                                X