Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Žiūrėkite, prisiminiau 8 kl. fizikos pamokos temą "Laisvojo kritimo pagreitis". Tuomet man ji taip nepatiko ir niekaip nesupratau, kodėl ten mokytoja Rima K. liepdavo viską padauginti iš 9,8. Pasirodo, vidutiniškai tokiu greičiu skrenda žemyn krentantys daiktai. Kadangi mokytoja Rima man nebedėsto, gal kas nors padėsite apskaičiuoti - jei koks savižudis šoka nuo aukščiausio pasaulyje pastato - Burj Khalifa (kurio aukštis - 1 kilometras (1000 m į dangų) pačios viršūnės, per kiek sekundžių/minučių nuo nušokimo momento jis tėkšis į grindinį, jei žinoma, kad taip skrisdamas žemyn per valandą jis iš viso nuskrieti galėtų net 9,8 kilometro?

Atsakymą rašyti čia:

Comment

Bet aš pagalvoju, kuo skiriasi keleivių kontrolieriai prieš 10 -20 m. ir dabar: metodai tie patys: bausti ir disciplinuoti žmones. Tačiau anuomet nenustebdavau, jei jie kokį bomžą jėga ištempia iš troleibuso, užlaužia rankas, prispaudžia prie žemės. Dabar demokratijos pas juos jau daugiau - nieks fizinės jėgos nenaudoja (išskyrus būtinąją gintį), dabar protokolą gauni tik jei pats sutinki tuo mėgautis, (nepasinaudojęs galimybe pabėgti), kuomet jie tavęs vytis neturi teisės. Dabar jų uniformos dengia dar didesnę dalį kūno, anksčiau taigi galėdavo vaikščioti ir su džinsais ir su asilo operetėmis ant galvos... Na ir nebeliko galimybės susimokėti vietoje grynais, bet DŽUDU kažkodėl sako nekaupiantys ir nearchyvuojantys duomenų apie anksčiau taikytą praktiką. Viskas lieka tik žmonių atsiminimuose ir nuotraukose kaip tas Celiuk Teliuk baudos kvitas. Anksčiau bandant nuo jų bėgti gal net vydavosi, o dabar leidžia pabėgti jei labai nori. Bet jei jau dokumentą davei - viskas, tavo duomenis jau turime, o jei nesumokėsi susitaikymo su valstybe - 8 eurų baudos, miegok ramiai- tau ją pabrangins 3 melioratorės - Lakštutienė, Vaitkunskienė arba Vaišnoraitė. Įdomu, kaip jos 3 pasiskirsto baudų dalijimu, nuo ko priklauso, kurios iš jų pavardė figūruos ant pašto dėžutėje gauto laiško (gal lošia kortomis iš baudų paskirstymo?) ir kodėl įmonė atsisako pateikti pavyzdį, kaip atrodo toks laiškas, jo forma, turinys?

Comment

Aš galvoju, kas labiausiai nemėgsta šitos temos, taip pat aprašau labiausiai patikusį kiekvieno jų pranešimą, už kurį juos labiausiai dievinu (nuo labiausiai nekenčiančio nesąmonių ir kliedesių iki mažiausiai):

Eidvis (...kodėl forumas yra spaminamas kliedesiais. <> ...tų spamintojų yra vos keletas ir aš nesuprantu, kodėl jiems leidžiama laisvai teršti forumą, kai net Delfis pamėgino nuo tokių apsivalyti")
        rmss (kaip padaryti kad<>konkrečios temos nerodytų<>prie naujų pranešimų)
        Stadionas (o jei dauguma forumo nubalsuotų, kad Kristupas0220 yra nesveikas?)
        Košutas (...rikšos judriausiuose miesto šaligatviuose)
        Arunasx (HIMARS naikins chuilo tankus bet chuilo tipo yra adekvatus, kad per 2018 m. Pasaulio futbolo čempionatą neužpultų Kroatijos, kuri ketvirtfinalyje eliminavo jo šalį iš kovos dėl medalių)
        Ignalina (kolekcionuoju vatnikų ašaras)
        Romas (prašom susirasti specializuotą platformą tokiems reikalams)
        Aleksio (Kai pamatau tarp juostų pirmyn kelią besiskinantį motociklą, specialiai užkertu jam kelią)

Palankiausiai į šią temą žiūrintys (nuo labiausiai iki mažiausiai šią temą mėgstančio nario):

liutass (autobusais ir troleibusais važinėja bei stotelėse jų laukia tik didžiausi nevykėliai, bėdžiai ir ubagai. Nenoriu tarp tokių trintis, nes nuo jų atsiduoda neviltimi. Nemalonus kvapas.)
        Medinis Strazdas (prie raudono laukiantys pėstieji sukvėpuos visas dulkes ir paliks miestą švarų)
        10.000 (kodėl persekioji savo klasioką?)
        dondc (Iš ko gyveni ir ką dirbi?)
        Austras (Jums priklausytų invalidumas)
        dr. (įžeidinėjimai rodo žemą kultūros lygį)
        gerietis ("Tai žiniasklaidos palaikymą jau turi" - apie mano dėka Dumalako parašytą šunstraipsnį)
        digital (žmogus ne žmogumi gali būti nebent trečiadieniais po pietų")
        RokasLT (UKR dronai šaudo ruZZ dronus)
        enigma ("Kristupas, kokius vaistus geriate?")
        Sula ("Smooth Operator")

Comment

Jeigu valstybei iš tiesų rūpėtų kiekvieno piliečio ilgaamžiškumas, tai manau ji seniai, seniau už mane turėjo pagalvoti apie valstybinės pažinčių biržos steigimą. Nes tikrai, sakoma, kad vienatvė trumpina gyvenimą, vieniši žmonės miršta anksčiau. O ši gyvenimo situacija-savybė negaliai kol kas dar nepriskirtina, tad tokiems kaip aš, dėl tam tikrų aplinkybių neturintiems su kuo pažaisti ar pakalbėti, manau, Vyriausybė siekdama stiprinti piliečių sveikatą turėtų įsikišti, savo vardu skelbdama kažką panašaus į viešojo pirkimo konkursą, kurio metu būtų suvedami jauni vieniši žmonės. Šiuo metu tokią galimybę turi tik senoliai (Sidabrinė linija). Nes, kaip suprantu, juridinio asmens Lietuvos Respublikos siekis yra kad jos žmonės gyventų kuo ilgiau, kad būtų sotūs, stiprūs ir sveiki. Tai ar tai būtų kokiu 10 m. ankstesnė mirtis nei kad tas žmogus būtų gyvenęs jei būtų turėjęs daugiau žmogiškų ryšių ar, ypač. savižudybės, kurios įvyksta didele dalimi todėl, kad žmogų užgriūna situacijos, kuriose valstybė nelabai gali už tave viską padaryti, pvz. nurašyti visas tavo antstoliams prirašytas skolas už kelis gyvenimus į priekį. Tad jei norime iš tiesų stiprinti savo piliečių sveikatą, jei siekis yra kiekvieno žmogaus gyvenimas kuo daugiau metų, kad jis kuo ilgiau dirbdamas įmokėtų daugiau pinigų į šalies biudžetą, mes turime jam valstybės vardu susitelkę suteikti ir tokius dalykus, kaip partnerio radimas, na, ir galbūt universalios bazinės pajamos, kad norinčiam įpirkti toookį https://m.aruodas.lt/butai-vilniuje-...329214#gallery būstą netektų skristi "sodos" miltukų skirtais lagaminais į kokį Činkapūrą, kur tau per porą dienų bus surengtas formalus inscenizuotas teismas, kurio metu būsi pripažintas kaltu už psichotropinių medžiagų įvežimą į šalį bei pakartas. Kaip žinia, tų šalių valdžios šiuo klausimu tokios griežtos, kad net sužinoję ir tenai manęs gelbėti valstybinio vizito nuskridę Nausėda ar Paskoluckas nieko nepeštų - :
          - Lįsk į kilpą tiktai, lįsk, nesimuistyk po galais! - rėks tau Changi Prison kalėjimo budeliai, užmovę juodą maišą ant galvos. Ot gera netektis Lietuvos Respublikai būtų: -1 šalies pilietis utilizuotas. Kaip jaustis valstybei, kad vienu paso turėtoju mažiau? Gal reikėjo laiku pagalvoti apie pačių žemiškiausių jo poreikių patenkinimą, ir tik tuomet kalbėti "kodėl jis niekur nedirba, nesimoko ir neturi draugų"?

Comment

Ten kur per LRT transliuojama ta akcija "Ištark, išgirsk, išsaugok", tai ten kur kas nori tas skaito tremtinių pavardes, tai ateina visokie jaunuoliai, kur nemoka taisyklingai kirčiuoti tam tikrų rečiau pasitaikančių pavardžių ar įvairių, dabar nunykti baigiančių senovinių vardų. Tai mano mama tą pastebėjo dar praeitais metais, kad kas tik nori, visokios jauniklės ateina, pasinaudoja kažkieno pavarde ir viskas, jau kaip koks šou gaunasi. Tai nepagarba tų nukentėjusių žmonių atminimui, kai kažkas užsikerta skaitydamas arba nemoka taisyklingai sukirčiuoti vardo ar pavardės. Va kai į trasą grįš Liūtas Marcelijus, aš esu prikepęs begalę testų tiek su savais žodžiais atsakytinais klausimais, tiek su pasirenkamais atsakymų variantais, tai ten bus ir testukas, kur reiks žinoti, kaip taisyklingai kirčiuojami tam tikri tikriniai daiktavardžiai. Kaip laukiu nesulaukiu, kai valstybinės šventės proga, Mindaugo karūnavimo dieną po jo slapyvardžiu dings raudona žvaigždutė (nors ne faktas, kad jis tą pačią dieną prisijungs).

Comment

Gerai, kad Izraelis ginasi taip kietai, jog dar metų senumo aktualume, konflikte su gaziečiais, sakė, kad smogs į bet kurią pasaulio vietą, iš kurios kyla grėsmė jų šaliai. Manau, tai turėtų įkvėpti mus nerinkti tokių, kaip Žemyga, kuris linksta labiau remti tuos laukinius islamistus, kur moterys gimdo nežmoniškus kiekius vaikų, kurie užaugę taps teroristais-raketų paleidinėtojais. Taigi, jei nenorime gauti pelnyto smūgio nuo žydų valstybės, metas nustoti balsuoti už visokius kraštutinius populistus, kurie nusiteikę antisemitiškai. Nes jei Lietuvos prezidentu taptų tas bulvinių blynų mėgėjas, darbo biržoje prieš rinkimus registruotas ūkininkas (įdomu, kombainą valdyti moka?) iš Šilutės ir nuspręs paremti Palendricą (Palestiną), tai tikėtina, kad tokiu atveju mes iš Izraelio irgi gausime pelnytą smūgį - gal tada už Nemuno aušrą balsuojantys supras, koks pavojus Lietuvos valstybingumui yra rinkti į valdžią visokius šiukšles, konslibų ir laisviečių skandintojus rudais bezdalais, kurie palaiko ne Izraelį, bet Iraną/Palestiną ir kitus laukinius. Tokiu atveju, reiktų palinkėti, kad smūgio atvejų kuo labiau nukentėtų tie Kelmės-Šilalės, Telšių, Tauragės, Šilutės, ir ypač Rietavo (kuriame vietoje teisingo-pažangaus konservo išrinktas kažkoks 4 kartus teistas Pirst-Fursas ar kas ten...) gyventojai, kurie į valdžią renka tokius rudmarškinius. Kuo jie taip patiko tų kraštų gyventojams? Kad drauge su Blinke sugalvojo ir pažadėjo apipilti visus pinigais - dirbantiems - galimybė išstoti iš 2 pakopos, o senukams - pakelti pensijas? Bet kaip galima balsuoti už partiją, kurios pirmininkas stoja į blogo ašies pusę? Vat kai Mossad dėka, raketa jį pasivys ir įkąs jam į jo paties ašį, tuomet supras, kokią klaidą daro tie nesveiki, kurie rėkauja "Stand with Gaza".
              Paskutinis taisė Kristupas0220; 2025.06.14, 21:16.

Comment

https://www.youtube.com/watch?v=8zhMRCplDfY vakarykščių rungtynių santrauka
                Bet tai kaaaaaip nemalonu bus rytiečiams artimiausią dieną "Žalgirio arenoje". Oj bliaus ten jiems broileriai, oj pils lauk "Rytą". Pirmosiose rungtynėse kažkaip įveikė kauniečius svečiuose, tačiau "Rytas" namų arenoje susimovė - finalinė rungtynių sirena tarsi užblūdyjo, užglūdyjo, užglušino, užskuto saviškių nenaudai finalinį rezultatą ir serijos rezultatas lygus 1-1. Dabar jau kauniečių eilė - savų sirgalių akivaizdoje Trinchierrrri padarys viską, kad sugadinti šventę rytfaniams, o tuomet galima paskutinės rungtynės - Vilniuje, kuomet žalgiriečiai priešiškų sirgalių akivaizdoje šoks pergalės šokį. Tokiu atveju, iš arenos dėl saugumo galimai bus išlydėti su apsauga. Bet ta apsauga taigi bus vilnietiška, kas reiškia, kad Kauno "Žalgirio" žaidėjus saugantys apsauginiai patys patyliukais turbūt palaiko "Rytą", todėl varžovus, išsivežančius pergalę iš sostinės tikriausiai saugos ne itin noriai. Panašiai kaip šalyse, garsėjančiose itin agresyviais sirgaliais, pvz. Graikijoje, ten aikštelę irgi saugo ginkluoti smogikai. Bet jie patys juk yra graikų tautybės, didelė tikimybė, kad ir patys tyliai pritaria tokiai agresijos kupinai rungtynių atmosferai, gal ir patys savo giminių tarpe turi tokių įžūlių sirgalių. Vienu žodžiu, LKL apsikeista pergalėmis svečiuose - žalgiriečiai namų arenoje ant savęs užsileido broilerį, kuris išdžeržgė, išpylė, išskuto savus lauk, na o žalgiriečiai Vilniuje padarė atitinkamai - kad rytiečiam skambėtų nevilties sirena, užleidžianti tokį "Džuuuuuuuuuunkšt!". Oj kad verksit jūs nuo Trinchierio derinių, oj bliausit, kai ten 2011 m. gimimo (sulig arenos atidarymu) užgimęs sirenos garsas tik "Džiudžiuuurgžt!". Vakar eilinį kartą žiūrėjau tas LVKR rungtynes su makedonais, Eurobasket 2011 ketvirtfinalio, tai ten Kaune irgi gerai bliaudavo anūkas boileris (tuomet dar jokių įtakingų pareigų neužimdavęs), kai įvykdavo keitimas ar kas nors imdavo time-outą, jau nekalbant apie atakos ar kėlinių pabaigas. Bet kaip įskaudinti pralaiminčią komandą gali tas jo džiuržgimas, toks lyg žmogaus balsu sakantis varžovams - kokie jūs nevykėliai esate, kad šitaip pasidergėte (t.y. pralaimėjote) prieš mus. Ir nepamirškite - visi, patys teisingiausi, patriotiškiausi ir pažangiausi lietuviai turi balsuoti už bene labiausiai patyčių "kultūrą" propaguojančią partiją - TS-LKD. Na gal dar liberalus ar laisviečius. Kitu atveju esi Tėvynės išdavikas.
                Paskutinis taisė Kristupas0220; 2025.07.12, 16:49.

Comment

Nors apie tai išgirdau dar tą pačią dieną, po šio įvykio, kuriame nutekėjo daug konslibų sielų kraujo, pirmąkart jį išvydau šiandien (nuo 2:53:55 sekundės):
                  https://www.youtube.com/watch?v=yJKR14Vjrvg
                  Tai rudoji Kelmės-Šilalės šaiba Tėvynės Sąjungai-Konservatorių Partijai, gazo`filinių pažiūrų veikėjas, savo juodu darbu, važinėjimu po visą Lietuvą skersai ir išilgai prieš rinkimus, pravirkdęs ir paskandinęs prieš tai koalicine buvusią La!svės partiją, kurios nei vienas raskilininkas nepateko į šį Seimą. Labiausiai man dėl šito kažkodėl gaila net ne pačios partijos, bet vienos iš mano buvusių mokyklų direktorės, kuri Facebooke netiesiogiai davė užuominą, jog balsuos būtent už tą šaltibarštinę partiją. "<... kai.... - pasirinkimas - daugiau negu aiškus" - rašė ji. Deja, deja, nei vieno laisviečio Seime, užtat - net 19 aušriečių. Tų regresinių, kurie privertė į stalčių kuriam laikui padėti tiek partnerystę, tiek konvenciją Stambulo, žolytės rūkymo įteisinimą - taip pat. Bet, nors Žemaitaičio nemėgstu labiausiai už tai, kad jis Bibi Netanyahu vadina "Gazos skerdiku" ir palaiko tų palestiniečių teisę "gintis" (nuo ko gintis?), man vis tiek tai yra įrodymas, kad galbūt kada nors kur nors panašiai išsišoksiu aš - t.y. nieks iš manęs nieko nesitiki, visi manęs nekenčia, mane nurašo kaip durnelį - ir čia tik pyst ir aš nušluostau visiems nosis, o mano priimti sprendimai pravirkdo... kažką, kažką kas elgiasi ne pagal įstatymus, ar tiesiog, neįprasta, pvz. įsteigiu valstybinę paieškų ir pažinčių biržą, LR Sentimentų įstatymas, kuris leistų man nemokamai gyventi tame šeimininkės bute, iš kurio mama nusprendė bėgti, nes aš tiesiog esu geras žmogus, apsirėdęs tautinį kostiumą su sijonu ir išėjęs į gatvę dainuodamas komanduoju fūristams, pamokslauju su ten dirbančiais ir kartais eilėmis auklėju blogai mašinas statančius kaimynų svečius. Kodėl nesudarius man išskirtinės teisės į pasilikimą toje gatvėje, tame bute AMŽIAMS? Vat ir kažkada ateityje gal aš nuskandinsiu, sukrėsiu žmones, kuriems toks teisės aktas pasirodys pragaištingu, kaip kad su išėjimu iš II pakopos. Ot prasmirsite visi nematomomis vandenilio sulfido dujomis, kai Seimas, tikėtina, iki šio birželio galo leis pasitraukti iš tų fondų, ir pusė kaupiančiųjų masiškai pabėgs ir bus suardyta "gerai" veikusi sistema. Nė velnio ne gerai, mano mamos pavyzdys tą puikiai įrodo, jei turite argumentų prieš - pirmyn į trasą!

Comment

Bet, aš kaip nevairuojantis, užtat belieka pasidžiaugti, kad bent jau yra taip, kad žmogus, kuris atsakinėja į pačius durniausius mano klausimus, su savo betmenu ir lietais ratlankiais važinėja 2 pagal dydį Lietuvos miesto gatvėmis ir per jo pervažiuotas vietas eina kiti miesto gyventojai ir svečiai. Tarp tų, pastatančių koją ant liūto pervažiuotos vietos, manau yra ir tokių, kurie itin nekenčia šitos temos. Bet tuo aš ir didžiuojuosi - kad kauniečiai eidami per kelią, padeda savo bato padą ant asfalto, per kurį prariedėjo liutass BMW, taško. Pirmas į galvą šovęs durnas mano klausimas, iš daugybės, į kurį jis atsakinėjo - "Kas yra Obradai?". Ir atsakyta jau yra - Obradai - tai Serbijos kaimo vietovėse esantys laukai, kuriuose ganosi šis treneris (pagal jo pavardę). Čia varžovų sirgaliai padarė jam tokį antiplakatą, kur užfiksuotas vienas iš daugybės jo pykčio momentų. Patį žodį "Obradas" sugalvojau pažiūrėjęs šį video, kur minėtas treneris visiškai ramiai reagavo, kai žaidžiant Stambule, Kerem Tunceri į jo vadovaujamos komandos krepšį paskutinę sekundę pataikė pergalingą metimą ir tuomet lentos apvadai iškart pasipuošė raudonomis lemputėmis. Tai po šio metimo arenoje iškart užgrojo "Efes Pilsen" klubui skirta melodija, kur man pasigirdo, jog turkiškai dainuojama kažkas panašaus į "Obrado, obrado, zapadlo, zapadlo!". https://www.facebook.com/watch/?v=648930025696586
                    Attached Files

Comment

Kauno visvaldybė norėjo paimti vilkų licenciją, bet pavėlavo.
                      Paėmė Širvintų živiliukas su visais 4 sirgaliais (Broliai, Mia ir Maslobojevas) už dyką iš Žiemelio.
                      Pranešė LRT 21:45
                      Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Bet kaip tokį tyrą ir nesugadintą autistą tipiniai neurotipiniai žmonės gali sugadinti.
                        Pvz. pradinėse klasėse turėjau tokią klasiokę Mileną. Tai man rodos kokiais 2010 m. vasarą būdamas kaime, kuomet su močiute ėjome užkurti laužą prie "*Surūdijusio kibiro*", kuriame reguliariai sudegindavome savo buitines atliekas, įvairias šakas, sugrėbtą šieną, tai kol močiutė ten ugningai nešiojo "degamąjį kurą", aš aplinkui strakaliojau, stoviniavau ir man mintyse prieš smegenis iššoko toks sakinys: "Milenos Liaudies Respublika". Net nusišypsojau Tačiau, kai užkūrus laužą ne tik parūko juodi ir suodini dūmai, bet ir į orą nuo laužo į viršų pasklido daugybė juodų atplaišų, aš dar garsiai ištariau "oho, kiek čia daug jų skraido!", tai močiutė man atsakė trumpai: "Suskaičiuok!". Va toks suaugusiųjų cinizmas gali būti. Na, kita vertus, kaip man sakė senelis, ji tremtyje gyveno sudėtingomis sąlygomis, gal todėl ir charakteris toks rūstus.
                        Jie nesupranta, kad tam tikrame veiksme (darbe) man patinka tik tam tikra konkreti detalė, o ne visuma, kas atkratina vieną ar kitą darbą? Pvz. troleibuso negalėčiau vairuoti, nes trūksta drąsos su tokia lėtai šliaužiančia transporto priemone lįsti į žiedinę sankryžą ir stabdyti iš paskos riedančius dyzelius. Užtat vienas šioje profesijoje patinkantis dalykas - kartoninių trafaretų apvertimas senose škodos, grįžtant į parką. Bet atskiro etato trafaretų vartytojams gi nėra.
                        * - ten kaime bendraudami apie tam tikras vietas, turėdavome kaip kokį šaukinį, tai kadangi mano aprašomas laužas buvo šalia medžio, ant kurio šakos aukštai viršuje kažkas įsigudrino pakabinti kibirą, kurio dugnas buvo jau išpuvęs, o likusi kibiro dalis - surūdijusi, tai taip ir gimė toks pavadinimas. Ir kai ją pasakydavome, visuomet vieni kitus suprasdavome, apie kokią vietą eina kalba.

Comment

Gal ir Siemens išprievartovičių vardą nukabins?

Comment

Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                            Kauno visvaldybė norėjo paimti vilkų licenciją, bet pavėlavo.
                            Paėmė Širvintų živiliukas su visais 4 sirgaliais (Broliai, Mia ir Maslobojevas) už dyką iš Žiemelio.
                            Pranešė LRT 21:45
                            Čia tokia bombinė žinia, kad labai keista, kad ne tik nei vienas portalas to neparašė, bet net ir pačiam LRT.lt sporto ar krepšinio skirsnyje nėra naujienos.

Comment

Parašė Gator Rodyti pranešimą
                              Čia tokia bombinė žinia, kad labai keista, kad ne tik nei vienas portalas to neparašė, bet net ir pačiam LRT.lt sporto ar krepšinio skirsnyje nėra naujienos.
                              Blogai ieškai, žiūrėti nuo 11min
                              https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/...r-kauno-wolves

Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

O, pradėjom dviračio reportažais vadovautis kaip realiomis naujienomis?

Comment

Parašė Ignalina Rodyti pranešimą
                                  O, pradėjom dviračio reportažais vadovautis kaip realiomis naujienomis?
                                  Jumoro jausmą visada reikia turėti. Vien ko vertas terminas Kauno VisValdybė
                                  Ar aš patekau kartu po Romo Utenos kelio temoje?
                                  Paskutinis taisė Arunasx; 2025.06.17, 11:17.

Comment

Kažkaip pasirodė, kad naujiena pateikta kaip rimta. Pardon me

Comment

Nors Aleksio forume n(eb)ėra, gal atsiras, kas paaiškins ar "lokomotyvas" tai lygiai tas pats, ką nuo mažens aš žinodavau kaip "garvežį"? T.y. ta traukinio dalis, kuri tempia likusius vagonus, ta kurioje priekyje sėdi mašinistas, o likusioje dalyje - variklių skyrius? Nuo kada garvežiai tapo lokomotyvais, ar aš kažką praleidau?

Taip pat, dar man įdomu, ką vadiname riedmenimis - ar bet ką, kas važiuoja bėgiais (vagonas, platforma jūriniam konteineriui gabenti, kontrabandinių belaruskalyyjj trąšų griozdai), ar būtent tie metaliniai traukinio "ratai", kurie po jais (ne)tyčia palindusį žmogų kaip peilis perskelia kiaurai?

Comment

O, į mano temą atkelti visiškai normalūs pranešimai! Kažin, ar tokie forumo asai kaip Arūnas, norėtų, kad jų išmintis atsidurtų tokioje niekingoje temoje? Ar jie davė tam sutikimą būti sulyginti su tokiu, kaip aš? Įdomu, Arūnas X tikriausiai neatsakytų į tradicinius mano klausimus kaip "ar ne jis ten 2011 m. gegužės mėnesį, man einant į 4 klasę zirzindavo po Vilnių 11 maršrutu su tuo savo Škoda 14Tr, garaž. nr. 2478?". (nuotrauka https://transphoto.org/photo/131609/) . Sakau, tą mėnesį, kai eidavau į tuometę Šeškinės vidurinę mokyklą Rygos-Buivydiškių gatvėmis, dažnai būdavo taip, kad pereinu sankryžą iki pusės, o tuomet jau Sašai užsidega žalias ir jis varo Laisvės prospektu link Antakalnio. Arba ar Ignalina džiaugiasi, kad mano mama paėmė bene pigiausią šalyje būstą jo kaimynystėje - Didžiasalyje. Arba ką galvoja Gator, kad nuolatos kvestionuoju "Žalgirio arenos" sirenų garsus per krepšinį, vadindamas juos įvairiais epitetais, tokiais kaip boileris/broileris, ar itin gerai prigijęs tiūra liūra... Arba ar be liūto SS, rasis bent vienas, kuris pabandytų nuspėti, iš kokios dainos paėmiau, kada sugalvojau ir su kokia tuomet ateityje įvyksiančia situacija sulyginau kažką tokio kaip: niaury-nachou, Astat mychou... ciu-yyyyy...

Comment

O kodėl Reddite toleruojami visokie keiksmažodžiai ar jų santrumpos? Ten esu daugybę kartų kažko paklausęs, po ko mano paskyras uždarydavo, arba, visokie jaunimas, su savo durnu rašymo stiliumi, nesuprantantys maniškio. Jų už tai nieks nesuspenduoja. Taip kaip šiame forume visi žino, kas yra vairuotoja Janina, taip tame žemo lygio forume bene populiariausia frazė, kurią visi supranta - 5/10 boba. Aš jau nekalbu apie tai, kad ten normalu žeminti aukštojo mokslo įstaigą, vadinant ją univieru... Pvz. tas mano buvęs klasiokas, aš nežinau, kaip jis bendrauja su kitais savo aplinkos žmonėmis, bet kai manęs tada prieš 2 metus užprašė nebesirodyti, jis su manimi pabrėžtinai rašė taisyklinga lietuvių kalba: ...<jeigu pamatysiu ar gausiu informacijos, kad mane stebi - esi prie mano namų, mašinos, universiteto...>. Kitas dalykas, šiandien pagalvojau - kodėl, jei gerai atsimenu, nė karto gyvenime nėra tekę būti pravežtam su BMW markės automobiliu. Kur rasti, kas pravežtų bent ant galinės sėdynės? Ar yra kokia birža, kur šios markės automobiliais norintys pravažiuoti asmenys suvedami su jų savininkais, ar viskas turi gautis savaime - t.y. turi kažkur mokytis, kažkur įsidarbinti ar įsitrinti, taip megzis pažintys, ryšiai ir vieną dieną paaiškėjus, kad gyvename kažkur pakeliui viens kito atžvilgiu, jis man sakys: Žinai, Kristupai, o nenori, kad aš tave pavežčiau? Kaip suprantu, būtent taip ir veikia, o čia, kai iš namų išeinu tik 1,5 karto per mėnesį, natūralu, kad su niekuo nesusivedu, nieks nepasiūlo. Vat anoje gatvėje pažinojau gal net kelių įdomesnių markių automobilių vairuotojus, bet dažniausiai pasisveikindavome ir tiek, o kažkokių kalbų apie bendras išvykas ko gero nelabai. Bet jau grįžus Marcelijui Tomui Liūtsui, tai jo lauks tikras išbandymas su daugybe įvairiausių testukų, kur klausimai bus geroookai sudėtingesni, nei [iš 3 karto] atspėti G. Palucko zodiako ženklą.

Comment

Working...
                                          X