Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
    O liutass esate kaip suprantu labiau už tradicinę šeimą? Tie visi vaivorykštiniai paradai biski ne jūsų skoniui, ane?
    tikrai ne mano skoniui. Tiesiog nekreipiu demesio, kaip ir i daugeli dalyku

    Comment


      Parašė liutass Rodyti pranešimą

      tikrai ne mano skoniui. Tiesiog nekreipiu demesio, kaip ir i daugeli dalyku
      O pats turite tradicinę šeimą? Jei taip, ar realybėje visi gyvenate kartu, ar vaikai gimė tik prieš tai sudarius santuoką?
      O taip pat...

      Kablelis į kitą pusę
      Gal kokios 6 ar tai 7 klasės matematikos kurse buvo kažkokia tema, kur mokytoja dažnai vartodavo frazes kaip „kablelis eina į dešinę pusę“ ar tai „į kairę“ arba „per kiek vietų perėjo kablelis?“. Nu tai aš šitą temą suprasdavau visai kitaip - kad tai reiškia, jog užrašant kablelį jo apačią reikia išriesti ne į kairę, kaip kad dabar, bet kad jo uodėgėlė būtų pasukta į dešinę pusę - taip ir rašydavau per kontrolinius darbus, mat kažin kaip galima interpretuoti tą pasakymą „kablelis eina į X pusę...“


      Comment


        Jei aš Vilniuje gyvenu kokioje gatvėje, kurios vienas iš galų atsiremia į Žalgirio gatvę (pvz. Oršos, Kernavės, Giedraičių, Kintų), tai aš niekaip nesuprantu kaimynų, kurie į namus sugrįžta nuo Kalvarijų gatvės pusės, kurie lankosi toje Žalgirio Maximoje. Juk ta Žalgirio gatvės galis arčiau Kalvarijų gatvės yra labiau bomžų landynė, visur šiukšlės, prie praeivių besikabinėjantys narkomanai , didesnis mašinų susigrūdimas aikštelėje, purvas, senos ištrupėjusios iškrypusios šaligatvi plytelės, vienžo savo atmosfera labiau primena gūdžią Rusijos provinciją. Va visai kas kita - atvažiuoti į namus nuo Geležinio Vilko gatvės pusės, o prieš parvažiuojant namo apsipirkti Žalgirio Rimi - ten aikštelėje daugiau laisvos vietos, besišlaistančių bomžų - nė kvapo, aplinka tvarkingesnė, mažiau (arba visai nėra) priteršta, nauji tvarkingi šaligatviai, mažiau liumpenproletarus pritraukiančių taškų - kebabinių, lombardų... Aplinka prie tos Rimi kur kas labiau primena auksu tviskantį vakarų šalies miestą. Taigi norėčiau tų kaimynų pasiklausti - ar jums nėra ne lygis vien tranzitu pravažiuoti tą Kavarijų gatvę? Juk patys gyvenate naujos statybos namuose, o savo automobiliuką kažkodėl pravėžinate, pramurkdote pro tą su skurdu besiasocijuojančią gatvę. Vat visai kas kita - atvažiuoti nuo Geležinio Vilko gatvės - tai jau aukštais pilotažas, šiuolaikiškumas. Kita šiuolaikinė alternatyva - į šį rajoną patekti nuo Konstitucijos pr. pusės, į rajoną įkrypuojant pro tą Kernavės g. žieduką.

        Comment


          Tai aišku kad per Kernavės g. reikia namo braukt, ten vabše Skandinavija.
          Snowflakes will attack U <3

          Comment


            O jūsų iki ašarų nesukrečia toks dalykas, kaip netyčinis, atsitiktinis pravažiuojančios šalia gyvenančio kaimyno mašinos pamatymas kur nors toli nuo jo gyvenamosios namų vietos, kad ir tame pačiame mieste, arba dar kraupiau - kitame Lietuvos gale? Aš tai kone kiekvieną savaitę važiuodamas troleibusu prasilenkiu-užmatau kokio nors šalia gyvenančio ar dirbančio žmogaus mašiną - atrodo, žmogus gyvena anoje vietoje, o čia pasirodo turi kažkokių reikalų tokiame miesto taške. Atrodo stovi prie namo prisišvartavusi ramiai kokia nors juoda BMW, o kažkuriuo metu jos savininkas su žmona nusprendė palėkti į Druskininkus pasigydyti į SPA, ir ta pati mašina, kuri prieš keletą valandų dar ramiai rymojo prie daugiabučio namo, o vienądien tu atsitiktinai pamatai ją skrendančią uraganiniu greičiu magistraliniu keliu A4 ties Palukniu, kur aplink daugiabučių nė kvapo, kad net kraujai taškosi*.
            Arba šalia mano namų esančioje teritorijoje krovėsi tentinė puspriekabė dėvėtus drabužius vežti į Kazachstaną. Tai atrodo taip sunkiai išpuškavo pro tą siaurą gatvelę pro visas mašinas, kad tik ko nors neužkliudytų, ir galima tik įsivaizduoti kaip už keletos dienų tas pats, iš lėto tarp gyvenamų namų bei mašinų suspaustą teritoriją pralingavęs vilkikas visu greičiu prašvilpia pro Kazachstano stepių tyrlaukį vedantį kelią, su tokiu greičiu, kad oro gūsis šalia stovintį žmogų dar gal ir nupūstų nuo šalikelės. Nublokš tave nuo vaizdo, ir nieks tau nepadės, nepakels...

            * - taip aš vadinu transporto priemonės važiavimą greitkeliu - mat jei prieš mašiną iššoktų koks nors psichas, vairuotojas tikrai nespėtų sustoti ir partrenkus tą žmogų oj kiek kraujo tekėtų per asfaltą. Galėtų būti mirties bausmė vykdoma tokiu novatorišku būdu - partrenkiant greitai lekiančios transporto priemonės.

            Comment


              liutass ir kitiems apie Pečeliūną - prisiminiau dainą, kurioje ypač ryškiai nuolat kartojamas ir rodomas tas mano minėtas judesiukas, kurį per Dviračio žinias kažkada rodė parodijuojant minėtą politiką. Tai grupės "The Bangles" daina "Walk Like an Egyptian". Dėl viso pikto pridedu nuorodą.
              Beje, tai kas nors iš forumiečių pamenate, kad tas Peckeliūnas kažkada iš tiesų Seime ar dar kur viešai yra parodęs tą "antytę", kad paskui per humoro laidas jį mėgdžiodami parodijavo?

              https://www.youtube.com/watch?v=Cv6tuzHUuuk

              Comment


                Gal liutass atsakys, kodėl dauguma socialinių būstų pasižymi prasta būkle, antisanitarinėmis sąlygomis, prastu gyventojų kontingentu? Gi ne per seniausiai buvo straipsnis apie situaciją ir kvapus Ukmergėje...

                Comment


                  Nes ten gyvena daugiausiai žemesnio intelekto ir išsilavinimo žmonės, kuriems tas tinka.

                  Comment


                    O jums iš moralinės pusės kaip atrodo tas dalykas, kad įvairių sporto šakų varžybose lietuviai varžosi su ukrainiečiais. Mes juk tiekiame karinę ir humanitarinę pagalbą tai šaliai, o štai sporte prieš juos dažnai laimime. Argi tai gražu - lietuviai prieš ukrainiečius? Pamenu kaip dar vasarą krepšinio 3X3 rungtyje lietuviai tapo čempionais, paskutinę sekundę įmetę lemiamą metimą prieš Ukrainos rinktinę. Lietuviai kad šoko džiaugtis, o o ukrainiečiai stovi tokie it sustirę iš siaubo... Kažkaip net neskanu žiūrėti buvo, kuomet laimima prieš karo niokojamą šalį. Gal reikėjo leisti jiems laimėti?

                    Comment


                      Turetume būti viena bendra komanda.

                      Comment


                        O kokiais 2009 m., kuomet Lietuvą užgriuvo ta ekonominė krizė, ir per TV žinias nuolat rodydavo, kaip žmonės ištisai varsto medines klibančias nežydinčias (™ - Juozas Erlickas) Darbo biržos duris, man tuomet buvo kilęs klausimas, kaip jie tą pašalpą žmogui išmoka? Tuomet buvau susigalvojęs, kad ateini į tarnautojo kabinetą, atsisėdi, o jis iš po savo stalčiaus ištraukia pluoštą banknotų, juos perriša gumyte (kad neišsisklaidytų benešant) ir įteikia į rankas. Retorinis klausimas - ar realybėje tas pašalpos išmokėjimas atrodydavo būtent taip?
                        Neee, reikia gi ateiti, pasakyti savo vardą pavardę, asmens kodą, tada jie pas save pirmiausia patikrina, ar toks žmogus tikrai egzistuoja, paskui - ar išvis tau ta pašalpa priklauso, na ir galiausiai ją suteikia, bet ir tai turbūt pavedimu į banko kortą, o ne grynais. Nors palyginus su šiais metais, 2009-ieji atrodo kaip gūdus atsilikimas, akmens amžius - tuomet nebuvo jokių Boltų ir Woltų ar šmoltų, nebuvo tokia populiari DPD kurjerių paslauga, mažiau visokių interneto programėlių, lengviau duoti/imti kyšius, Vilniuje kursavo bele kur sustojantys maršrutiniai taksi ir pan.

                        Comment


                          darbo birza pasalpu nemoka. Mokama tik draudimine ismoka del darbo netekimo sesis menesius nuo darbo netekimo. Jei nesiregistruoji darbo birzoje, tai ir negausi tos ismokos, nes niekas nezinos, kad tu netekai darbo. Tuo paciu ir paknisa tau prota del visko, nes juk turi pateisinti savo buvima ir uz ka alga gauna is mokesciu moketoju pinigu

                          Comment


                            O grynais niekada nemokėdavo? O tų asmens kodų ir kitų duomenų padiktavimas tai elementariai todėl, kad neateitum kiek nori kartų ir neimtum daugiau pašalpų, negu tau skirta/leistina? Nes jei sėdi koks nors darbuotojas ir visiem įteikinėja tuos gumytėmis surištus pluoštus litų, tai jei kiekvieną dieną juos išdavinėja vis kitas tarnautojas, tai tas darbo netekęs pašalpinis ateidinės kasdien ir pasiiminės, tai prisikraus tiek daug, kad jo turtas bus didesnis už tuos sąžiningai dirbančius, tuoj žmona pradės šaukti: "Baik tu čia nešt į namus tuos pinigus su maišais, jau nebeturim kur laikyti!".

                            Comment


                              ne, grynais niekada. Viskas tik per banka i saskaita

                              Comment


                                A, tada neįdomu, galvojau pas juos į stalčius sukrauta pilna banknotų ir užtenka pasakyti, jog neturi darbo ir tau noriai duoda. Ateini kitą dieną - vėl duoda.

                                Žemiau prisegu 2 straipsnius apie vieną aktualią problemą, kuriai skiriama per mažai dėmesio. Galėtų koks nors visuomenininkas padaryti akciją prie Susisiekimo ministerijos ar LG būstinės su plakatais "OPKIS - Ne!" ar "OPKIS - duomenų mainų bazė su velniu"


                                Bando nutylėti didelę gėdą: Lietuvos bambagyslė su Rusija bado akis, tačiau nenukerpama

                                https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...rpama-25293587

                                Rusijos karo grobis – ant lietuviškų bėgių: stebisi jau ir baltarusiai

                                https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...usiai-25699582

                                Comment


                                  darbo birzoje labai linksma ir be pasalpu. bent jau man tai vienintele pramoga gyvenime

                                  Comment


                                    Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                    darbo birzoje labai linksma ir be pasalpu. bent jau man tai vienintele pramoga gyvenime
                                    O kokia ten pramoga? Girdėjau, jog ten visados skamba buteliai... Beje, tai jūs ten užsiregistravęs ar ne? Pvz. aš nė karto nebandžiau to daryti, o PSD moku savarankiškai. Net atėjus į polikliniką, mano grafoje "Darbovietė, pareigos" buvo parašyta "Moka įmokas"

                                    Comment


                                      siuo metu uzsiregistraves, bet tik del komunaliniu mokesciu kompensacijos. Buteliu ten skambant negirdejau, ten dirba isskirtinai tik moterys ir merginos, kas man visai tinka. Pakalbam apie gyvenima, anekdota viena kita ir linksmiau
                                      Kol nebuvau birzoje, tai psd nemokejau. Lietuvoje gydymas yra nemokamas pagal konstitucija

                                      Comment


                                        Butelius skambina atvykę "bedarbiai" einantys ten atsižymėti dėl išmokų ar dėl PSD. O nors jūs ir nemokėjote jo, taip - būtinoji pagalba teikiama nemokamai, tačiau prireikus mokamų, nebūtinų plastinių operacijų ar pan. - susimokėti reiks, t.y. padengti skolą, kuri buvo susikaupusi už iki tol nesumokėtą sumą.

                                        Comment


                                          O kada yra būtina pagalba, o kada jau nebūtina? Jei operacija būtina tai turi gydyti nemokamai, nes žmogus gali numirti be tos operacijos

                                          Comment

                                          Working...
                                          X