Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Orai, stichinės nelaimės, gamta, ekologija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    „Geležinė karščio uždanga“

    Click image for larger version

Name:	44oaoidmvlu21.jpg
Views:	62
Size:	257,8 kB
ID:	1718056

    Comment


      Tik šį kartą geroji uždangos pusė yra į rytus.
      If a lion could speak, we could not understand him.

      Comment


        Graikija ir Pietų Italija už šitos geležinės uždangos.

        Comment


          Per windy.com sužinojau, kad Lietuvoje šiandien bus šilčiau nei Los Andžele, CA.

          Comment


            Labai puiku tokie orai. Galėtų kaip ir pernai - laikytis iki rugsėjo.
            Snowflakes will attack U <3

            Comment


              Meteo.lt šiandien rodė Kaune 5, Vilniuje 14 laipsnių. Kažin ar čia ne rekordinis temperatūrų skirtumas tarp šių miestų? Nepamenu kada daugiau nei 5 laipsnių skirtumą esu pastebėjęs.

              Comment


                Nežinau kiek lokalus buvo šis reiškinys, bet šiandien prieš pat pietus trumpam pradėjo kristi šlapdriba Kaune, Dainavos rajone.

                Comment


                  Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                  Graikija ir Pietų Italija už šitos geležinės uždangos.
                  Bet Rytų Vokietija vis pataiko tiksliai pakliūti


                  Click image for larger version

Name:	bi4bg1hzjv331.jpg
Views:	66
Size:	212,6 kB
ID:	1728302

                  Comment


                    Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                    Bet Rytų Vokietija vis pataiko tiksliai pakliūti


                    Click image for larger version

Name:	bi4bg1hzjv331.jpg
Views:	66
Size:	212,6 kB
ID:	1728302
                    Na taip. Tik galime pasidžiaugti kad šį kartą į rytus viskas geriau nei Vakaruose.
                    If a lion could speak, we could not understand him.

                    Comment


                      Protestai dėl medžių nėra tik senų bobelių išsigalvojimas, jei apie tai jau rašo net tokie autoritetai (kai kuriems) kaip L. Andriulis? Rokiškis Rabinovičius (kitas autoritetas) irgi yra tapęs medžių gynėju.

                      Liudvikas Andriulis, FB
                      Šiandien pirmą kartą pagalvojau, kad Lietuva yra tikra Bananų Respublika. Kaip Gvatemala.

                      Aš stoviu Lavoriškių miške, Baravykinės ypatingame super apsaugotame kraštovaizdžio draustinyje, trim kilometrų už Vilniaus, prie ežero, apsupto penkto amžiaus pilkapynų, kur baltai laidodavo žmonės su ietgaliais, pentiniais kirviais ir žalvariniais papuošalais, o baltų ainiai dar prie Brežnevo pasakė, kad čia ne tik gamtos, bet ir kultūrinis draustinis, kuriame negalima grybauti, skinti gėlių, kasti, arti ir čiaudėti - čia galima tik žiūrėti. Čia gali gauti baudą ne tik neturėdamas asmens dokumento - čia negali net nuo keliuko nusukti.
                      Čia ką tik kažkoks tuteišas Vladikas ar Genadijus, turintis vzio zakonno popierius, nufigarino huskvarnom plynai porą sau nuosavybės teisėn įgytų hektarų, tiesiai prie superapsaugotų baltų pilkapio. Ketvirtos kategorijos miškas - tak, drausynis, no pagal įstatymas galyma kirsti, sako jis maloniai, nepiktai, blykst auksinis dantis.
                      There is no way Vladikas ar Stasikas kirto tuos Baravykinės hektarus legaliai. Jis turi popierius, bet visi suprantam, kad jis gavo juos už kyšį, pažintį, ar tiesiog pasinaudamas korupcijos gleivėmis parašyto įstatymo raide.
                      Aš gerus metus iš šono stebiu Lietuvos medžių ir miškų dramą: miestų medžių dramą, Labanoro medžių dramą, Sapiegų medžių dramą, dabar Punios medžių dramą. Nerašiau savo nuomonės - nesijaučiu kvalifikuotas diskutuoti apie medžių kategorijas, įstatymus - iš esmės aš vengiu lįst, kur nemoku pist, ir nemėgstu, kai dilentantai lenda pas profesionalus ir aiškina apie 5G žalą man ir skiepų žalą Chirurgas Ciniškas.
                      Fuck it, pagalvojau šiandien. Aš turiu nuomonę apie miškus, medžius ir jų kirtimą, ir turiu ją pasakyti.
                      Jei būčiau Visatos ir Visos Lietuvos Imperatorius, aš uždrausčiau kirsti medžius, miškus ir medžioklę bent dešimčiai metų - kol atsirinks, atsifiltruos žmonės, ir ateis visiškai nauji.
                      Aplinkos apsaugos ministerija, urėdijos, miškininkai yra žemiausio šliaužiojimo bebriniai kirminai, persisunkę korupcijos sultimis, ir tomis sultimis įstatymus rašantys.
                      Todėl reikia visiškai stabyti bet kokią miškininkystę Lietuvoje dešimtmečiui. Miškininkystė yra žemiausio lygio, mažiausios (neigiamos) pridėtinės vertės veikla. Miškininkytės verslas yra ruskio verslas - iškirsk, iškask, parduok, pragerk. Taaaip, keli procentai ekonomikos, taip, žmonių įdarbinta, taip, eksportas.
                      Ne, man nereikia tokio eksporto ir tokios žemo lygio ekonomikos naudos. Man nereikia neigiamos pridėtinės vertės verslo, verslo, kuriam reikia mažiausio įmanomo proto - net Karbo koncernas daro protingesnį verslą, augina ten kažką, tręšia, pjauna, viską ten.
                      Man net medienos nereikia - jei Lietuvai reikia medžio baldams ar statyboms, ar dar kam nors, jį reikia importuoti iš durnelių, o ne eksportuoti protingiems.

                      Aš labai mėgstu protingus švedus, ir mažai gerbiu kvailus baltarusius - dėl to noriu, kad mano šalis būtų protinga, kaip švedų šalis - importuojanti, o ne eksportuojanti medį.

                      Dešimties metų moratoriumas bet kokiems miško kirtimams yra būtinas - jį įvedus, iš to sektoriaus per pusmetį išsilakstys visi bebrai, medžiotojai ir žemo intelekto rąstų eksportuotojai, nes jame neliks pinigų.

                      Tada ateis mokslininkai, naujos kartos gamtininkai, girininkai, kurie jau ašarodami sakys - leiskite iškirsti plotelį, nes ten liga, nes ten ant namo užkris, ant laidų, ten invazinis ar ten koks nors jaunuolynas. Aplinkos apsaugos ministru, tiesiogiai pavaldžiu tik dievui, būtų Marius Čepulis - neabejoju, jis surinktų komandą, kuri profesionaliai suvaldytų dešitmetį nekertamus Lietuvos miškus.

                      Ta pati taisyklė galiotų ir miestams. Labai mėgstu naujai tiesiogiai išrinktą Vilniaus miesto merą Povilas Poderskis, nes jis klausosi ir kiek stabdo kirtimus.

                      Bet kiekvienas žmogus, kuris savo sklype yra pasodinęs kūdą ąžiuoliuką žino - proanūkius tu gal ir pamatysi, jei prižiūrėsi sveikatą, bet drūto tavo sodinto ąžuolo tu nepamatysi niekad. Jei medis nekrenta ant žmogaus, laidų, pastato, jo kirsti negalima. Nes tai, ką tu kerti, sodino tie, kurio jau antkapis sutrūnijęs. Visi tai supranta, bet visi tyli.

                      Costa Rica nebuvo apdovanota mūsų istorija, mentalitetu, legendomis ir didžiavalstybiškumu. Bet net jiems užteko proto suprasti, kad ne kava, bananai ar cukrus jų šalį padarys turtinga.

                      Costa Rica padarė tai, ką aš siūlau - du trečdalius šalies paskelbė nacionaliniu parku, uždraudė bet kokią medžioklę, ūkininkams pradėjo mokėti kompensacijas už scenic value (gražų vaizdą), kad jie nieko neaugintų, ir neklausė žemės ūkio oligarchų dejonių, kad šalis be bananų eksporto bankrutuos.

                      Dar devyniasdešimtų pradžioje Costa Rica pajamos iš turizmo viršijo sumą pajamų iš visų trijų cash crops - bananų, kavos ir cukrašvendrių. Ir net LatinoKarbauskis neverkė - užkalė daugiau šaibų iš vaizdų, nei iš bananų.

                      Kirsdami ir eksportuodami medį esame tiksliai Bananų Respublika - Nikaragvą, Gvatemalą ir Kosta Riką apibūdinantis terminas atsirado ne veltui, jos gyveno iš bananų eksporto. Šiandien mes esame labiau bananų respublika, nei anksčiau taip vadintos šalys. Ir kaip ir tose šalyse būdavo - įstatymus rašo ir juos vykdo bananų plantacijų savininkai.

                      Prie to Baravykinės draustinio yra Medeinos tėvų sodyba, ten žmonės gyvena šimtemčiais. Sodybos esmė - gigantiškas kokių 300 metų senumo ąžuolas minkštai samanotomis, už subrendusį klevo kamieną stambesnėmis šakomis. Tai yra musų neįtikėtinai brangių kvepalų debesis, levandų laukas, raudono granito uola, kanjonas, ugnikalnis ir geizeris - mūsų šalies pridėtinė vertė. Galbūt neunikali, medžių turi visi - bet mes nelabai kažko daugiau turime, nei ežerai, samanotos ąžuolų šakos ir geriausi pasaulio duomenų analitikai. Reikia saugoti tai, ką turime, o ne pjauti.

                      Ir čia, gerbdamas profesionalus, kurie supranta miškų kategorijas ir įstatymus, užduodu tris Haroldas Mackevičius tipo klausimus:

                      a) Ar tikrai yra normalu, kad Vladikas (pavardė žinoma) draustinyje išsikirto plynai savo hektarus, ir neturi sėdėti kalėjime, nes kažkoks kevirtos kategorijos miškas? Ar galime viešai pakarti minėtą Vladiką baudžiamąja nutartimi už hektarus draustinio miško?
                      b) Ar tikrai labai nukentės Lietuvos ekonomika uždraudus komercinę miškininkystę ir medienos eksportą?

                      c) Ar tikrai miestuose senus medžius reikia keisti naujais, jei jie nėra uosialapiai klevai išpuvusiu vidumi, grasinantys mirtimi? Ar galime kiekvieną liepą/klevą/uosį/ąžuolą mieste paskelbti šventais ir neliečiamais, nebodami jų formų?

                      Comment


                        Mūsų kaime irgi didelis vajus dėl medžių kirtimo. Ir nors visada skeptiškai žiūrėjau į tuos murzius medžių mylėtojus su barzdom ir neplautais plaukais, bet jų pozicija šiaip ar taip gana solidi.

                        Tiesa, kai paklausai mūsu amebos mero kliedesių medžių kirtimą -
                        „ar išsaugome 130 liepų bulvare, bet atsisakome algų kėlimo, mokyklų ir darželių atnaujinimo, socialinių programų, senelių namų statymo, žvytuotų gatvių asfaltavimo, miesto parkų atnaujinimo, neįgalių vaikų stovyklų, žaidimų aikštelių, dviračių takų ir t.t. (…) Vargšės nusikaltusios liepos, tiek atsakomybės joms užkrauta, algos, pastatų atnaujinimas, neįgaliųjų gyvenimo kokybė…“
                        tai darosi koktu. Jei nenori kad iškirstų sveikus, gerus medžius, reiškia esi prieš žaidimų aikšteles, dviračių takus ir neįgaliuosius vaikus. Ubliūdkas totalus.
                        If a lion could speak, we could not understand him.

                        Comment


                          Rabinovičius yra nukvakęs senis ir realiai blogiausias medžių saugotojų pavyzdys, kuris gadina bendrą jų vaizdą ir neigiamai įtakoja kitų žmonių požiūrį į juos.

                          Comment


                            Vladimiras Laučius. Ekologinis iškrypimas: apmokestins automobilius, bet iškirs miškus

                            Žmonių godumas, padaugintas iš valdžios durnumo, pakeitė Lietuvos kraštovaizdį taip, kad ten, kur dar palyginti neseniai ošė gamtosauginio ir rekreacinio dėmesio vertos girios, dabar stūkso lietuviškos miškininkystės Černobylis.
                            O kas realiai vyksta? Miškai toliau naikinami, bet mes, šventai tikėdami savo ekologine misija, žaidžiame suvaikėjusių žaliavalgių hipsterių žaidimus: dienas be automobilio, neskalbiau-savo-rūbų-mėnesį-ir-man-nesmirdi, trankome praeivius elektriniais paspirtukais, siurbiame kokteilius makaronų šiaudeliais, draudžiame dyzelius, gaminame niekam tikusius automobilius, kuriuos dėl menko variklio resurso tenka vis dažniau keisti ir, vadinasi, dar labiau teršti aplinką. Ir jaučiamės šitaip saugantys Žemę nuo atšilimo.
                            https://m.delfi.lt/ringas/article.ph...VChIbAGQ52On9Q
                            Paskutinis taisė senasnamas; 2019.07.23, 13:46.

                            Comment


                              Susik..kime dar labiau



                              Comment


                                Radau temos pavadinime ekologija, todėl įdėjau čia:
                                Prekybos tinklai pradeda „Grigeo“ gaminių boikotą – atsisako jais prekiauti https://www.lrytas.lt/verslas/rinkos...euru-13181520/
                                Prekybos tinklas „Iki“ stabdo „Grigeo“ pagamintos produkcijos pirkimą, kol visuomenei nebus atsakyta į visus klausimus dėl įtarimų „Grigeo Klaipėda“ gamyklai nevalytomis atliekomis teršus Kuršių marias.
                                Lietuvos vartotojų organizacijų aljansas ir Aplinkosaugos koalicija pakvietė Lietuvos vartotojus susilaikyti nuo „Grigeo“ įmonių grupės gaminių įsigijimo, iš esmės taip paskelbiant produkcijos boikotą.
                                „Vartotojai turi susimąstyti kiekvieną kartą, kai iškyla tokie faktai – nesvarbu, ar tai susiję su tyčine oro tarša iš automobilių, kaip „Volkswagen“ „dyzelgeito“ skandalo atveju, ar aptikus didžiulio masto vandens teršimą kaip Klaipėdoje, kuris, kaip įtariama, buvo daromas tyčia ir ilgą laiką. Vienintelis greitos reakcijos ginklas, kurį turi savo rankose vartotojas – tai jo piniginė. Rinkdamasis produktus dėčiau atgal į lentyną tas prekes, kurių gamintojai daro žalą aplinkai,“ – kviečia boikotui Lietuvos vartotojų organizacijų aljanso viceprezidentas Kęstutis Kupšys. Anot Aplinkosaugos koalicijos pirmininkės Linos Paškevičiūtės, galima stebėti akivaizdų pasikartojantį valstybės institucijų aplaidumą.
                                Siūlyčiau visiems paremti boikotą ir nepirkti Gritė ir kitos Grigeo produkcijos.
                                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                Comment


                                  Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                  Radau temos pavadinime ekologija, todėl įdėjau čia:
                                  Prekybos tinklai pradeda „Grigeo“ gaminių boikotą – atsisako jais prekiauti https://www.lrytas.lt/verslas/rinkos...euru-13181520/


                                  Siūlyčiau visiems paremti boikotą ir nepirkti Gritė ir kitos Grigeo produkcijos.
                                  Aš kažkaip būčiau priešingos nuomonės. Manau, kad reikia pirkti Grigeo produkciją, kad jie turėtų pinigų pilnai kompensuoti žalą gamtai ir sutvarkytų viską iki blizgėjimo ir daugiau.

                                  O nuo to, kad pinigus sumokėsi už lenkišką ar vokišką popierių tai vargu ar kas pagerės.

                                  Comment


                                    O kodėl tu turi kompensuoti kažkieno kito padarytą žalą? Tegu akcininkai kompensuoja.
                                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                    Comment


                                      Parašė tajus3 Rodyti pranešimą
                                      Aš kažkaip būčiau priešingos nuomonės. Manau, kad reikia pirkti Grigeo produkciją, kad jie turėtų pinigų pilnai kompensuoti žalą gamtai ir sutvarkytų viską iki blizgėjimo ir daugiau.
                                      O nuo to, kad pinigus sumokėsi už lenkišką ar vokišką popierių tai vargu ar kas pagerės.
                                      Manau įmonės turto tikrai užteks sumokėti baudą ir būtų tai pamoka ir kitiems panašiai besielgentiems. Geriau pirkti lenkišką ar vokišką, negu toleruoti gamtos teršimą. Papasakok tai dar tiems žmonėms, kurie gyvena Klaipėdoje negalėdami atverti langų ir išsimiegoti nežiaukčiodami.
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                      Comment


                                        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                        Manau įmonės turto tikrai užteks sumokėti baudą ir būtų tai pamoka ir kitiems panašiai besielgentiems. Geriau pirkti lenkišką ar vokišką, negu toleruoti gamtos teršimą. Papasakok tai dar tiems žmonėms, kurie gyvena Klaipėdoje negalėdami atverti langų ir išsimiegoti nežiaukčiodami.
                                        2017 metai. Kiek teko girdėti Grigeo apimtys apie 1/10 Klp miesto nuotekų, o čia š per šoną tekėjo iš dukart didesnio Kauno. Kai tokie pažeidinėjimai vyksta metų metais, tai čia gana akivaizdu, kad blogiausia padėtis yra su prižiūrinčiomis institucijomis.

                                        Skandalas: „Kauno vandenys“ nuotekas leido į Nemuną, tarša viršyta net 400 kartų

                                        Surinkus duomenis, bus galima pasakyti, kiek laiko nepilnai išvalytas vanduo tekėjo į Nemuną, tačiau jau dabar svarstoma, kad tai galėjo vykti kelerius metus. D.Valkavičius patikino, kad už padarytą žalą gamtai gresia iki šešerių metų nelaisvės.

                                        Skaityti daugiau: https://kauno.diena.lt/naujienos/kau...-i-neri-803659

                                        Comment


                                          Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                          Manau įmonės turto tikrai užteks sumokėti baudą ir būtų tai pamoka ir kitiems panašiai besielgentiems. Geriau pirkti lenkišką ar vokišką, negu toleruoti gamtos teršimą. Papasakok tai dar tiems žmonėms, kurie gyvena Klaipėdoje negalėdami atverti langų ir išsimiegoti nežiaukčiodami.
                                          Aš įmonės savininkams uždirbto turto visai nepavydžiu, popieriaus rinka neabejoju, kad labai konkurencinga ir ten verslą išlaikyti sudėtinga. O tokios įmonės kaip Grigeo teikia itin didelę naudą ir reikšmę Lietuvos ekonomikai.

                                          Toleruoti gamtos teršimo neketinu, viskas kas buvo užteršta privalo būti išvalyta ir kompensuota su kaupu. Taip pat jeigu pavyksta įrodyti, kad šį nusikaltimą liepė vykdyti įmonės vadovai, tai jie turi atsakyti ir pagal baudžiamąją teisę.

                                          O boikotuoti įmonės produkciją visai nematau reikalo. Kaip tik, esu įsitikinęs priešingai, kad kiek rodo patirtis , jog įmonės išgyvenusios tokias krizes dažnai tampa gerokai uolesnėmis geresnių pokyčių skleidėjomis. Kad ir tas pats VW ir jų investicijos į elektromobilius.

                                          Kaip ten bebūtų, aš pirksiu Grigeo popierių, jūs pirkite vokišką, jei jums atrodo, kad nuo to pasaulis taps geresnis.

                                          Edit: Turiu giminių, kurie gyvena gana netoli nuo Klaipėdos kartono, tai taip kvapas specifinis tikrai būdavo, bet, kad lango atsidaryti nežiaugčiojant, kad negalima tai čia pasakos.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X