Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kariniai paradai ir pan. - ar žavėtis ginklais?

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kariniai paradai ir pan. - ar žavėtis ginklais?

    Pastaruoju metu militarizmas tapo gana aktualia tema, taip pat ir tarp musu. Visi zinom, kad forume yra ir narystes NATO priesininku, ir salininku . As - salininkas.

    Taciau, ne apie tai noreciau padiskutuot (labai jau sunku kompromisu ieskot tokiais klausimais), mane erzina kiti dalykai. Siandien per deze maciau vaikuciu (turbut pradinuku) bureli, krykstaujanti "NATO..." ir pan., vienas is ju buvo uzsimoves kareiviska salma ir tvarkingai surepetuotais zodziais aiskino kaip eis i sventini parada. Truputeli nupurte ir primine sovietinius laikus, kuriuos ir taip mazai atmenu.

    O paradas bus berods penktadieni Gedimino pr. Vaikuciai ir teveliai mojuos veliavelemis, o kareiviai zygiuos atstate ginklus, grindiniu vaziuos zudymo masinos, visi didziuosis ir bus patenkinti.

    Labai gaila, kad gyvename pasaulyje, kuriame geriau buti NATO dalimi, nei nebuti, taigi, tenka tureti kariuomene. Noretusi, kad tie ginklai is tiesu vien savo egzistavimu apsaugotu nuo ju naudojimo. Taciau is kur kyla visas tas gerejimasis zudymo irankiais ir smurtinemis profesijomis?

    Tiesa, pripazistu viena isimti. Kariniai lektuvai dieviski, joks civilinis laineris jiems neprilygs. Tik nukabinkit, prasom, raketas.

    Ka jus apie tai manot?

    #2
    Kariniai paradai yra grazu, nors pas mus nieko ispudingo nebuna, nes nera ka demonstruot - neturim pakankamai graziu ir dideliu "zudymo masinu" . Cia geriausiai pasirodyt sugeba kinieciai, rusai ir... Siaures Koreja (tiesa, po tokio vieno parado puse S.Korejos badauja, nes maisto pinigus isleido benzinui... bet juk tai niekam nerupi) . Zodziu manes ypatingai nezhavi iprastiniai "paradai", nors penktadieni nueisiu... gal.

    Kitas dalykas apie karinius airshow, tai yra unreal, nors as nebuves tikrame airshowe, bet dar is ankstyvos vaikystes atsimenu, kai Siauliuose del kazkokiu priezasciu (mokymai?) pradedavo vienas po kito kilt kieciausi sovietiniai naikintuvai, vaizdas ir ypac garsas budavo unreal

    Zodziu, geras show visada yra geras show

    Comment


      #3
      As siaip esu UZ karinius paradus. As uz paradus tu kareiviu ir ginklu, kurie seja taika, o ne atvirksciai. Tad, be abejo, labai svarbu, ka ta parade dalyvaujanti ir apskritai salies armija "veikia".
      Armija, ginklai, technika, kareiviai ir tt. nebutinai turi buti karo ir agresijos simbolis. Daugelyje normaliu saliu, iskaitant ir Lietuva, tai yra karo prevencijos, taikos, zmoniu geroves, saugumo ir ramybes simbolis. Paradai taip pat yra labai GRAZU.
      Tad as UZ.
      Liepos 14osios paradas Eliziejaus Laukuose:




      Prancuzijos "sargybiniai" parado metu perskrenda Paryziaus istorine asi:



      Kavalerija:






      Zandarai:










      Bet manes jokiu budu nezavi, sakykim, Siaures Korejos kariniai paradai. Patys zinot del ko.

      Comment


        #4
        Aha... praeita vasara teko liepos 14 d. su ozeliu ir dar kruva draugu but Paryziuj, matem si bei ta.

        O seip, teisybe, kavaleristas man priimtiniau uz tanka, bet geriau pagalvojus, netgi garbes sargybos ideja man nelabai patinka.

        Comment


          #5
          Na cia gal ne visai "karo prevencijai", bet vaizdas is tiesu turetu buti stulbinantis

          Siaures Koreja



          Kinija






          argi negrazu?

          Comment


            #6

            OHO!!! As uz Ziaurez Goreja!!!

            Tiesa pasakius, slykstu. Kai zinai, kad tie visi zmones ir kareiveliai ten vos bestovi ant koju su gurgianciais pilvais ir iskritusiais dantim, tai nera labai jau malonu...

            Comment


              #7
              Ale pagalvojus, tai jie kazkokie sadomazochistai, rengia pompastiskus paradus, stato pompastiskus pastatus ir monumentus, stato miestus, kur niekas negyvena, tiesia gatves, kuriomis niekas nevazineja, stato olimpinius kompleksus, kur niekad nevyks olimpines zaidynes o patys misrsta is bado...

              Comment


                #8
                Na, mane ne tiek zavi, kiek domina militarizmas Siaip, domiuosi ginklais, o ypac domina spec.pajegos

                Comment


                  #9
                  Šeip norėjau jau rėkt, kad labai nepatinka kariniai paradai , bet va prisiminiau kai šiemet buvom Paryžiui kaip tik per lipeos 14'ają, net nežinodamas netyčia nuėjau į Champs Elysees ir ten buvo didžiulis paradas su daug tankų, lėktuvai vienas po kito skraidė virš galvų ir žinoma labai labai daug prancūzų su mažom (ir dideliom) Prancūzijos velevėlem. Tai va - negaliu sakyt kad pats paradas nepatiko. Patiko pažiūrėt kaip žmonės reaguoja ir kaip "didžiuojasi" savo armija, bet nuo pačių tankų, raketų, kareivių, naikintuvų tai biški šiurpu darėsi

                  Tiesa, pripazistu viena isimti. Kariniai lektuvai dieviski, joks civilinis laineris jiems neprilygs. Tik nukabinkit, prasom, raketas.

                  ir beje, tą naktį fejerverkai tai buvo dieviški (kaip tik sedėjom La Defence, kad nesibraut per tuos milijonus žmonių, kurie elizėjaus laukuose buvo)

                  Comment


                    #10
                    Parašė oželis
                    D

                    ir beje, tą naktį fejerverkai tai buvo dieviški (kaip tik sedėjom La Defence, kad nesibraut per tuos milijonus žmonių, kurie elizėjaus laukuose buvo)


                    Jo, blyn, pasedejom. Slitiniuodami grizom...

                    Comment

                    Working...
                    X