Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vynas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vynas

    Taigi, alaus gerbėjų forume pakanka. O kaip dėl vyno?
    Kokių tamstos turite prioritetų?
    Kas jūsų manymui gali būti pasaulyje geriau už tiesiog gerą Cabernet Sauvignon? Rašydamas, padariau porą gurkšnių
    Paskutinis taisė oranger; 2012.07.12, 00:40.

    #2
    Aš už Shiraz'ą.
    N N N

    Comment


      #3
      Monikutės naktys.

      Comment


        #4
        Ar labai skiriasi vynai is tu paciu vynuogiu rusies pagaminti skirtingose vyno ukiuose? Zinau, kad ekspertai ir metus ir tt. skiria, taciau zvelgiant is eilinio zmogaus skonio receptoriu puses?

        Comment


          #5
          Aš asmeniškai nejaučiu skirtumo
          N N N

          Comment


            #6
            Jau apie kokį pusmetį masčiau apie tokios temos sukūrimą, tačiau vis dvejodavau, nes maniau, kad tokia tema nebus aktyvi ir gulės Prospekto skylties dugne.

            Comment


              #7
              Mano mėgstamiausias. Kas baisiausia tai šiais laikais sunku gauti net ir prabangiausiuose Kauno restoranuose - kur priima kamščio mokestį tai nusinešu pats porą buteliukų. Asmeniškai labiau esu balto vyno žmogus, bet jeigu su dama einu, tai dar ir vieną raudono prigriebiu. Puikus vakaras su šiuo šiaurietišku šedevru garantuotas, tik su rytų azijos virtuve nelabai derinasi.

              „O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas

              Comment


                #8
                Parašė LC. Rodyti pranešimą
                Monikutės naktys.
                Viens iš geriausių

                Comment


                  #9
                  Mano patirtis su vynu nelabai kokia. Teko pora kartų apsivemti, kelis kartus apturėti smarkiai skaudančią galvą bei skrandyje sukilusią rūgštį. Galų gale nusprendžiau, kad kad fak vyną ir alus da best.

                  Nebent reikia gerti kokį tai brangesnį, o ne tą £5-6? Jeigu kas rekomenduotų gero (tegul ir brangaus) vyno, gal netgi būčiau linkęs pabandyti.

                  Comment


                    #10
                    Bet idomu kuo tie brangesni skirsis is esmes, nemanau, kad kazkokia kokybe (skrandzio dirginimo prasme) bus didesne, juk ir ten ir ten tarkim tos pacios Cabernet Sauvignon vynuogiu sultys panasiu principu brandintos ir taip toliau.

                    Comment


                      #11
                      Parašė Taut. Rodyti pranešimą
                      Mano mėgstamiausias. Kas baisiausia tai šiais laikais sunku gauti net ir prabangiausiuose Kauno restoranuose - kur priima kamščio mokestį tai nusinešu pats porą buteliukų. Asmeniškai labiau esu balto vyno žmogus, bet jeigu su dama einu, tai dar ir vieną raudono prigriebiu. Puikus vakaras su šiuo šiaurietišku šedevru garantuotas, tik su rytų azijos virtuve nelabai derinasi.

                      Atvaizdas
                      Jei kankina drebulys, reikia gerti Šaltupys.
                      Got sun in my face, sleeping rough on the road

                      Comment


                        #12
                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        Mano patirtis su vynu nelabai kokia. Teko pora kartų apsivemti, kelis kartus apturėti smarkiai skaudančią galvą bei skrandyje sukilusią rūgštį. Galų gale nusprendžiau, kad kad fak vyną ir alus da best.

                        Nebent reikia gerti kokį tai brangesnį, o ne tą £5-6? Jeigu kas rekomenduotų gero (tegul ir brangaus) vyno, gal netgi būčiau linkęs pabandyti.
                        Vyno negalima "gerti", nes dideliais kiekiais organizmui jis tikrai nėra gerai. Vyną reikia skanauti nedideliais kiekiais su maistu arba be.

                        p.s. Ypač vasarą tai tikrai negali būti nieko geresnio už taurę atvėsinto balto sauso vyno.
                        Post in English - fight censorship!

                        Comment


                          #13
                          Parašė Gator Rodyti pranešimą
                          Ar labai skiriasi vynai is tu paciu vynuogiu rusies pagaminti skirtingose vyno ukiuose? Zinau, kad ekspertai ir metus ir tt. skiria, taciau zvelgiant is eilinio zmogaus skonio receptoriu puses?
                          Gali skirtis. Vynui įtaką daro ir dirvožemis, ir saulės kiekis vienuogėms, ir naudojamos statinės ir t.t. ir pan. Procesas visur panašus, tačiau skirtumai - milžiniški.
                          Hm, yra toks pabandymas. Nusipirk du vyno butelius arba nueik į kokią degustaciją (dažniausiai specializuotose vyno parduotuvėse jos vyksta) ir paragauk pvz, kokio Riesling už 10-15lt ir už 30lt. Didžiausias skirtumas - pats skonis. Pirmu atveju vynas bus toks nepilno skonio, a la vandenėlis + vynuogių sultys, antru atveju - jausi skonį ir greičiausia pasijus tam vynui būdingi poskoniai, t.y. jausi vadinamąjį vyno kūną, tai nebus tik vadeningas gerimėlis. Sunku apibūdinti.

                          O vyną, kaip jau vienas forumietis minėjo, reikia gerti su maistu. Pvz, prancūziškas batonas tinka.

                          Parašė Gator Rodyti pranešimą
                          Bet idomu kuo tie brangesni skirsis is esmes, nemanau, kad kazkokia kokybe (skrandzio dirginimo prasme) bus didesne, juk ir ten ir ten tarkim tos pacios Cabernet Sauvignon vynuogiu sultys panasiu principu brandintos ir taip toliau.

                          Kokybė skiriasi kaip diena ir naktis. Geram vynui reikia n savybių ir jo kokybę veikia n faktorių. Visa esmė manau yra skonis.
                          Aišku, dar yra tam tikra regioninė speicfika. Pvz, kokių tai gruzinų, armėnų vyne jausi tokį alkoholiškumą, kiniečių "vyne" - irgi.



                          Parašė John Rodyti pranešimą
                          Mano patirtis su vynu nelabai kokia. Teko pora kartų apsivemti, kelis kartus apturėti smarkiai skaudančią galvą bei skrandyje sukilusią rūgštį. Galų gale nusprendžiau, kad kad fak vyną ir alus da best.

                          Nebent reikia gerti kokį tai brangesnį, o ne tą £5-6? Jeigu kas rekomenduotų gero (tegul ir brangaus) vyno, gal netgi būčiau linkęs pabandyti.
                          Hm...dažniausiai galvą skaudą nuo raudono vyno, ypač jei išgeriama per daug, pvz 1-1,5 butelio ant galvos, bet priklauso nuo geriančiojo masės. Svarbu yra kažką valgyti, geriausiai yra tai, kas tinka prie vyno. Minėtas prancūziškas batonas gelbėja nuo rūgščių. Čia kaip ir alaus atveju - reikia kokio tai maisto.
                          Taip pat galvą gali skaudėti ir dėl vadinamosios "kamščio ydos" - kai atsidaręs butelį užuodi kamštį ir daugmaž tas jo kvapas jaučiasi ir geriant vyną. Vadinasi, tokį vyną geriausia pilti lauk ir negerti arba panaudoti mėsos marinavimui ir pan.

                          o +/- 30lt-40lt, pasak vyno konsultatų, yra ta kaina, už kurią galima įsigyti ir labai gero vyno Lietuvoje.

                          Comment


                            #14
                            D.P, tai tu turbut ir esi tas gurmanas, nes pavyzdziui LBP parase, kad skirtumo nejaucia.

                            Comment


                              #15
                              Aš asmeniškai tikrai nesu didelis poskonių ekspertas, bet iš patirties galiu pasakyti, kad pvz. skirtingų gamintojų Cabernet Savignon be abejo skiriasi. Ir pagal šalis, ir pagal netgi to paties gamintojo metus. Bet šiaip tai, mano manymui, yra normalu. Kažkaip baisiai nuobodu būtų gerti to paties skonio vyną visą gyvenimą.
                              Pats mėgstu paragauti vis kitokių markių bei šalių vynus. Šias metais labai nustebino Australijos vynai (pirkau kelis kartus pagal akcijas hypermarketuose, kai butelio kaina nuo kažkur 40-50 litų buvo sumažinta iki 25-30, kitaip sau nelabai galėčiau leisti). Tiesiog anksčiau jų niekad nepirkdavau ir man tų australiškų vynų skonis labai patiko.

                              Vienas Australijos vynas, kurį tikrai įsiminiau (kaina kažkur apie 25 lt)

                              Wolf Blass Yellow Label Shiraz


                              Šiaip bet kuri TOP-10 vyno šalis (Prancūzija, Ispanija, Italija, JAV, Pietų Afrika, Argentina, Čilė, Australija, Vengrija, Gruzija) turi be galo daug pasiūlymų.

                              O visokią pornografiją tipo "monikutės" uždrausčiau. Kaip galima tuos nuodus gerti?
                              Paskutinis taisė oranger; 2012.07.12, 16:31.

                              Comment


                                #16
                                Dar vienas gan paprastas ir nebrangus vynas iš JAV (apie 20-25 lt), kuris man tikrai patinka:

                                Comment


                                  #17
                                  Dažnai tenka ragauti šio raudonojo vyno iš Gruzijos. Nebrangus variantas, ir skonis sodrus. Puikus pasirinkimas tokioje kainų kategorijoje. Baltasis vynas irgi skaniai geriasi, bet man pasirodė per daug sausas. Jų galima įsigyti visuose didesniuose šalies prekybos centruose.





                                  Savaitgalį teks paragauti rimtesnio raudonojo vyno iš Ispanijos Rioja regiono (2004 m. derliaus). Jei nepamiršiu trumpai parašysiu savo nuomonę apie šį vyną.



                                  http://www.vynoteka.lt/lt/vynai/Ispa...ALTA_EXPRESION
                                  Paskutinis taisė groundzer; 2012.07.12, 16:44.

                                  Comment


                                    #18
                                    O kaip del metu, sakai, kad to paties gamintoju ir pagal metus skiriasi, ar nebuna taip, kad patinka kazkoks, o veliau perki ta pati, bet kitu metu ir jau ne toks geras buna?

                                    Comment


                                      #19
                                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                      O kaip del metu, sakai, kad to paties gamintoju ir pagal metus skiriasi, ar nebuna taip, kad patinka kazkoks, o veliau perki ta pati, bet kitu metu ir jau ne toks geras buna?
                                      Daug ką lemia koks tam tikrais metais buvo vynuogių derlius. Tai daro irgi nemažą įtaką skoniui ir kvapui.

                                      Comment


                                        #20
                                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                        O kaip del metu, sakai, kad to paties gamintoju ir pagal metus skiriasi, ar nebuna taip, kad patinka kazkoks, o veliau perki ta pati, bet kitu metu ir jau ne toks geras buna?
                                        Jei tu su ta pačia moterimi po metų susitiktum toje pačioje vietoje tą pačią valandą - ar viskas būtų lygiai taip pat kaip buvo prieš metus?

                                        Comment

                                        Working...
                                        X