Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Eurovizija 2013. Malmö

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Gegužės 8 dieną vyko pirmųjų antrojo pusfinalio dalyvių repeticijos. Pirmi antrąjame pusfinalyje dainuos latviai.

    Latvija



    Trečiąją asmeninių repeticijų dieną Malmės arenoje pradėjo Latvijos atstovai — grupė „PeR“. Antrąjį pusfinalį atidarysiantys vaikinai, panašu, stengsis priversti visus pakilti iš savo vietų.
    Scenoje iš viso matome keturis žmones — be pagrindinių vokalistų dar du vyrai groja muzikos instrumentais. Vaikinų sceninė apranga yra panaši į matytą nacionaliniame finale: Ralfs vilki pilkos, o Edmunds — juodos spalvos blizgančių drabužių derinį.
    Daugiausiai violetine ir alyvine spalvos apšviestoje scenoje vaikinai daug juda po visą sceną, tad pasirodymas yra pakankamai dinamiškas. Ir nors lažybininkai Latvijai finalo neprognozuoja, verta prisiminti, jog „Eurovizija“ neretai pateikia įvairių staigmenų.

    Video:

    San Marinas



    Antroji scenoje pasirodė konkursinės patirties jau pernai Azerbaidžane įgavusi San Marino atstovė Valentina Monetta. Pernai Europai atlikusi kūrinį apie socialinius tinklapius, šiemet mergina pristato visiškai kitokį kūrinį.
    Dainos pradžioje mėlynai apšviestoje scenoje Valentina ir dvi šokėjos pasirodo su raudonomis suknelėmis, kurias gaubia juodos skraistės. Prasidėjus greitajai kūrinio daliai, skraistės numetamos, ir visa scena kartu su merginomis sutviska raudonai.
    Šiame pasirodyme bus naudojamos vėjo mašinos, kurios plaikstys Valentinos suknelę. Dainininkės vokalas skamba nepriekaištingai.
    Ketvirtą kartą „Eurovizijoje“ dalyvausiantis San Marinas dar nė karto nepateko į finalą. Visgi šiemet tiek fanai, tiek lažybų bendrovės mano, jog pusfinalio barjeras bus peržengtas, o ar prognozės išsipildys, paaiškės kitą ketvirtadienį.

    Video:

    Makedonija



    Antrajame pusfinalyje tretieji pasirodysiantys Makedonijos atstovai Lozano ir Esma šiandien taip pat pirmą kartą lipo ant Malmės arenos scenos. Duetas net trimis kalbomis — anglų, makedonų ir romų — atliks kūrinį „Pred da se razdeni“. Šiandien atlikėjai pasirodė ne su sceniniais kostiumais, tačiau ir eurovision.tv prasitarė, jog pusfinalio metu Esma vilkės raudoną Swarovski“ kristalais puoštą suknelę, o Lozano vilkės juodos ir baltos spalvų drabužių derinį. Makedonijos pasirodymo metu scenos apšvietimas primena neseniai matytą Latvijos pasirodyme. Dominuoja tamsiai mėlyna ir violetinė spalvos, tačiau tam tikrais momentais fone atsiranda ir geltonų blyksnių. Kartu su dvejomis pritariančiosiomis vokalistėmis dainavusios Esmos, kaip ir solinę partiją atlikusio Lozano, balsai skambėjo ne itin gerai. Visgi, laiko pasitaisyti dar yra, o ar Makedonijai pavyks antrus metus iš eilės dalyvauti konkurso finale, Europa spręs kitą savaitę.

    Video:

    Azerbaidžanas



    Ketvirtas šiandien prieš kameras Malmėje žengė lyriškasis Azerbaidžano atstovas Farid Mammadov. Vaikino balsas, atliekant kūrinį „Hold Me“, kaip visada, skamba ganėtinai gerai. Už scenos jam talkina trys pritariantieji vokalai, scenoje — dėmesį prikaustanti choreografija su šokėju permatomoje dėžėje, ant kurios stovėdamas Farid pradeda savo dainą.
    „Stiklinė dėžė simbolizuoja musų gyvenimą lydinčią logiką. Tačiau logikos viduje yra visas kitas pasaulis, pilnas aistros, emocijų ir meilės. Kai įsimylima, kartais meilė atsiduria aukštyn kojomis,“ — portalui eurovision.tv teigė idėjos autorius graikas Fokas Evangelinos, anksčiau statęs pergalingus pasirodymus Helenai Paparizou bei Dimai Bilanui.
    Lažybininkų bendrovės Azerbaidžanui šiemet tradiciškai prognozuoja eilinę vietą viršutiniame konkurso dešimtuke, tačiau ar Azerbaidžanas iš tiesų išlaikys geriausius rezultatus per pastaruosius metus pelnančios šalies titulą, sužinosime jau kitą savaitę.

    Video:

    Suomija



    Po pietų pertraukos Malmės arenoje atėjo metas energingajai suomei Kristai Siegfrieds. Nuotaikingas merginos pasirodymas kupinas judesio. Su ja scenoje kartu yra trys šokėjai bei dvi į choreografiją papildančios pritariančiosios vokalistės. Pati Krista vilki vestuvinę suknelę, o dainai įsibėgėjus jai uždedamas nuometas, darbą pradeda vėjo mašina. Fone vyrauja rožiniai violetinė bei mėlyna spalvos bei kartais pasirodantis užrašas „To Fabulous DING DONG Krista“.
    Per pastarąjį dvidešimtmetį Suomija tik vieną kartą pelnė vietą „Eurovizijos“ viršutiniame dešimtuke (ir tuo pačiu pergalę), panašu, jog Kristai tapti antrąja didvyre neteks. Vis dėlto išankstinės prognozės suteikia nemažai vilčių Suomijai po metų pertraukos vėl būti konkurso finale.

    Video:

    Malta



    Pirmąją repeticiją šiandien turėjo ir Maltos atstovas Gianluca Bezzina. Vaikinas scenoje savo kūrinį „Tomorrow“ atlieka su dvejomis pritariančiosiomis vokalistėmis ir trimis mušamaisiais, gitara ir ukulele grojančiais vyriškiais.
    Pasirodymo metu keičiasi scenoje esančių žmonių išsidėstymas. Pirmiausia visi sėdi ant suoliuko kartu, vėliau išsiskirsto po visą sceną. Gianluca taip pat pasinaudoja ir tarp žiūrovų esančia scenos dalimi.
    Scenos apšvietimas gan tamsus, tačiau šviesiame fone galime matyti atliekamo kūrinio žodžius. Pasirodymo dalyviai vilki pakankamai paprastais, tačiau tvarkingai atrodančiais drabužiais.
    Nors pasirodymas atrodo pakankamai gyvas ir be jokių efektų, ar gydytojo profesiją turinčiam Gianlucai Bezzinai pavyks iškovoti bilietą į finalą, kol kas nuspręsti sunku.

    Video:

    Bulgarija



    Priešpaskutiniai scenoje šiandien pasirodė Bulgarijos atstovai — antrą kartą šalies garbę ginsiantys Elitsa & Stojan. Pasirodymo metu su duetu yra trys dainuoti padedančios vokalistės, kurios vilki nacionaliniais motyvais papuoštus kostiumus, bei dūdmaišiu grojimą įmituojantis vaikinas. Pastarasis dėmesį atkreipia ir milžiniška kauke ant veido.
    Fonas pasirodymo metu gan tamsus, scena daugiausiai apšviesta raudonos ir mėlynos spalvų šviesomis. Kaip įprasta, šio dueto pasirodymuose svarbūs būgnai — daugybė jų pastatyti scenoje, taip pat vieną nuolatos muša Stojan Jankulovas.
    Visgi, nors kūrinys „Samo Shampioni“ galbūt atras savąjį klausytoją, tačiau 2007 metais pasiektos penktos vietos pagerinti greičiausiai nepavyks.

    Video:

    Islandija



    Paskutinis šiandien scenoje pasirodė aštuntuoju numeriu kitą ketvirtadienį pasirodysiantis islandas Eyþór Ingi. Kartu su juo scenoje keturi pritariantys vokalistai, vilkintys juodus drabužius. Pats Eyþór repeticijos metu išbandė dviejų spalvų — juodos bei baltos — švarkus, o su kuriuo pasirodys pusfinalyje, matyt, apsispręs vėliau.
    Tamsiai mėlynai apšviestos scenos fone galime matyti įvairius Islandijos vaizdus, tarp kurių daugybė namelių ir švyturys. Lyrinį kūrinį atliekantis Eyþór labiausiai koncentruojasi į vokalinį atlikimą ir, panašu, jog jokių problemų jo stipriam balsui nekyla.
    Visgi, išlieka klausimas, ar toks pasirodymas sužavės komisiją bei žiūrovus, ir Islandijai pavyks šeštus metus iš eilės patekti į konkurso finalą.

    Video:

    Pirmojo pusfinalio dalyvių repeticijos: I ir II.
    Paskutinis taisė Silber418; 2013.05.11, 00:01.

    Comment


      Kitų antrojo pusfinalio dalyvių repeticijos vyko gegužės 9 dieną:

      Graikija



      Pirmieji šiandien scenoje pasirodė devintuoju numeriu pusfinalyje dainuosiantys Graikijos atstovai – grupė „Koza Mostra“ ir Agathonas Iakovidis. Jie vietą finale sieks iškovoti su kūriniu „Alcohol is free“.
      Pasirodymo metu scenos centre stovi Aganthonas, tuo tarpu likę vaikinai yra aplink jį. Jeigu vyriausiasis dalyvis apsiriboja minimaliais judesiais ir tik groja styginiu muzikos instrumentu, tai kiti keturi „Koza Mostra“ nariai, išskyrus būgnininką, nuolatos daug juda, tad pasirodymas neatrodo statiškas.
      Scenoje vyrauja įvairios spalvos, priedainio metu pilkame fone nuolatos slenka daugybė geltonų vertikalių juostų. Šiandien vyrai pasirodė su paprastais drabužiais, tad kaip graikai atrodys pusfinalio metu, kol kas išlieka paslaptis.
      Nuo 2004 metų Graikija „Eurovizijoje“ demonstruoja puikius rezultatus. Šalis aštuonerius metus iš eilės užėmė vietas pirmajame dešimtuke, deja, pernai šią rezultatų seką nutraukė vos 17-oje vietoje likusi Elefteria Eleftheriou. Kaip Europa įvertins šį energingą pasirodymą, sužinosime jau po savaitės.

      Video:

      Izraelis



      Po energingų graikų Malmės arenos scenoje pasirodė lyrinę baladę „Rak Bishvilo“ atliksianti Moran Mazor. Mergina vilkėjo juodą, žemę siekiančią, nuo kelių platėjančią, blizgučiais papuoštą suknelę su itin didele iškirpte. Su šiuo drabužiu Moran dalyvavo ir Izraelio nacionaliniame finale.
      Moran dainuoti padeda trys vokalistai – viena mergina ir du vyriškiai, iš kurių vienas dar groja ir scenoje pastatytu juodu fortepijonu. Pasirodymo metu vyrauja tamsus apšvietimas, tik iš viršutinių prožektorių sklinda balta šviesa. Merginos vokalas skamba stipriai ir užtikrintai, tad komisijos palaikymo Moran turėtų sulaukti. Visgi, ar emocionali baladė pakankamai įtikins ir žiūrovus, nuspėti gan sunku.

      Video:

      Armėnija



      Vienuoliktu numeriu kitą ketvirtadienį vyksiančio antrojo pusfinalio metu lipsiantys Armėnijos atstovai jau pirmosios repeticijos metu atskleidė visas pasirodymo detales.
      Penki grupės „Dorians“ nariai kūrinį ƒ„Lonely planet“ atlieka beveik nejudėdami, scenoje vyrauja mėlynas ir raudonas apšvietimas. Vyrai vilki pakankamai paprastus, daugiausia džinsinius drabužius. Visi grupės nariai, išskyrus pagrindinį vokalistą Gor, groja įvairiais muzikos instrumentais. Pasirodymą kiek gyvina naudojama pirotechnika ir po sceną pasklindantys dirbtiniai dūmai.
      Vokaline prasme kūrinys atliekamas užtikrintai, tačiau kyla nemažai abejonių, ar pasirodymas pakankamai sužavės komisija ir žiūrovus.

      Video:

      Vengrija



      Po Armėnijos atstovų šiandien į sceną lipo Vengrijai atstovaujantis ByeAlex. Vaikinas savo pasirodymo metu scenoje yra su dviem pritariančiaisiais vokalistais – viena mergina ir vaikinu. Pastarasis be dainavimo dar groja gitara. Kalbant apie atlikėjų įvaizdį, šiandien komanda nusprendė dar neatskleisti, kaip pusfinalio metu jie atrodys. Scenoje matome vieną spalvingiausių ir gražiausių fonų šių metų pasirodymuose. Daugiausia žalia ir geltona spalvomis apšviestos scenos fone rodomi įvairūs animuoti vaizdai, kuriuos matyti galėjome ir Vengrijos nacionalinio finalo metu ar vengrų ir švedų kalbomis atliekamo kūrinio „Kedvesem (Zoohacker remix) “ vaizdo klipe. Visgi ar šiltas ir pakankamai paprastas pasirodymas nepasirodys per daug nuobodus, sužinosime po savaitės.

      Video:

      Norvegija



      Po pietų pertraukos į „Eurovizijos“ sceną žengė Norvegijos komanda. Viena iš kandidačių į konkurso pergalę laikoma šalies atstovė Margaret Berger Europai dovanos panašų pasirodymą į tą, kuris jai lėmę pirmą vietą nacionaliniame konkurse „Melodi Grand Prix“. Atlikėja vilki jau matytą, tačiau šiek tiek patobulintą aptemptą baltą suknelę; scenoje – dainos ritmą puikiai perteikiančios mėlynos ir baltos spalvos vizualizacijos, baltos šviesos.
      Kartu su soliste scenoje yra būgnininkas bei trys juodai vilkinčios pritariančiosios vokalistės. Tiesa, ne viskas šiandien Norvegijai sekėsi puikiai. Kaip pastebi portalo escxtra.com apžvalgininkai, Margaret repeticijos metu nuolat turėjo problemų su aukštomis natomis, tačiau pasirodymo tobulinimui Norvegijos delegacija turi beveik visą savaitę.

      Video:

      Albanija



      14 numeriu antrajame pusfinalyje pasirodys energingieji Albanijos rokeriai Adrian Lulgjuraj bei Bledar Sejko. Vyrai scenoje kuria ugningą pasirodymą – pradedant geltonomis bei raudonomis spalvomis ekranuose, baigiant įvairiausia pirotechnika bei dūmais. Scenoje jiems talkina keturi būgnais, elektrine gitara bei klavišais grojantys muzikantai. Pats Bledar soliniam pragrojimui žengia ant scenos tiltelio.
      Iš vokalinės pusės numeris yra stiprus, tačiau ar kūrinys „Identitet“ sužavės Europą taip, kad nuskambėtų dar kartą finale, sužinosime tik po savaitės. Savo ruožtu, lažybininkai Albanijai prognozuoja apytiksliai 10 vietą pusfinalyje.

      Video:

      Gruzija



      Pirotechnikos kiekiu albanams šiemet nenusileidžia ir Gruzijos komanda. Užtikrintą Nodi ir Sophie pasirodymą aktyviai papildo dūmai, liepsnos, „auksinio lietaus“ efektas. Scenos fone naudojama mėlyna spalva bei žvaigždžių galaktikas primenantys šviesos spindulių tinklai. Eilės numeris tarp trankesnių Albanijos bei Šveicarijos pasirodymų neabejotinai Gruzijai suteiks kontrasto bendrame viso pusfinalio kontekste.
      Negana to, Gruzijos pasirodymą šiemet galima drąsiai laikyti švedišku. Švedų autorių kūrinį „Waterfall“ atlikti padeda trys patirties „Eurovizijoje“ bagažą turintys vietiniai pritariantieji vokalistai. Tarp jų – Johanna Beijbom, pernai Azarbaidžane už scenos kartu su Loreen atlikusi kelias „Euphoria“ eilutes.
      Ar sceniniai efektai, kuriantys dainos-nugalėtojos įspūdį, iš tiesų padės Gruzijai kovoti dėl vienos aukščiausių vietų, paaiškės jau po 9 dienų.

      Video:

      Šveicarija



      Priešpaskutiniai šiandien savo 30 minučių scenoje praleido Šveicarijos atstovai „Takasa“. Visas šešetas scenoje atrodo vientisas, tiek kalbant apie atlikimą, tiek apie vizualinę pusę – nariai išsirikiavę viena eile, vilki baltais marškiniais bei tamsiomis džinsinėmis kelnėmis.
      Nors Šveicarijos pasirodymas yra ganėtinai tvarkingas ir nekeliantis ypatingų priekaištų, o įsimenama kelių taktų daina jau turi savo gerbėjų, Šveicarija, priklausomai nuo sėkmės, turi nemažai šansų atsidurti tiek vienoje, tiek kitoje finalo barikadų pusėje.

      Video:

      Rumunija



      Ketvirtadienio repeticijas Malmės arenoje užbaigė siurrealistiškoji Rumunija. Šalies atstovas Cezar pradeda pasirodymą ant specialios pakylos, vilkėdamas pompastišką juodą kostiumą su atvira krūtine. Priešais jį visos dainos metu pačiais įvairiausiais būdais juda keturi šokėjai bei jų plaikstomas didelis medžiagos gabalas. Šviesos nudažo sceną sodriai raudona spalva.
      Nors Rumunijos spektaklis neabejotinai paliks žiūrovus be žado, ar tai juos privers atiduoti savo balsus, vargiai tikėtina. Lažybininkų prognozėmis, Cezar bei jo „It’s my Life“ pusfinalyje neliks paskutiniai, tačiau iki viršutinio dešimtuko nekils. Kaip bus iš tiesų, sužinosime ketvirtadienį.

      Video:

      Kitų antrojo pusfinalio dalyvių repeticijų apžvalgą rasite čia.
      Pirmojo pusfinalio dalyvių repeticijos: I ir II (t.p. ir Lietuvos atstovo repeticija).

      Informacija ir komentarai iš www.eurodiena.lt.
      Kitų pirmojo pusfinalio dalyvių repeticijų apžvalgą galite rasti čia.
      Jau šiandien, gegužės 10 d., vyks antrosios visų pirmojo pusfinalio dalyvių repeticijos.
      Paskutinis taisė Silber418; 2013.05.11, 00:00.

      Comment


        Antroji Lietuvos atstovo repeticija:

        Andrius Pojavis - Something

        Comment


          Kitų valstybių atstovų, dalyvaujančių pirmame konkurso pusfinalyje, antrosios repeticijos:

          Slovėnija



          Šiandien prasidėjo antrosios pirmojo pusfinalio dalyvių repeticijos. Pirmoji scenoje pasirodė Slovėnijos atstovė (susikeitusi repeticijos laiku su Austrija). Šios šalies pasirodyme išvengta didesnių pakitimų nuo pirmosios repeticijos. Hannah dainuoja mėlynai apšviestoje scenoje, su ja dvi pritariančiosios vokalistės ir gan įdomų choreografijos numerį atliekantys „Maestro“ šokėjai; visi vilki juodos spalvos drabužius. Scenoje pakankamai daug veiksmo, tad pasirodymas neturėtų pasirodyti nuobodus, tačiau ar to pakaks sužavėti Europą, paaiškės tik kitą antradienį.

          Video: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=Ib0oixkrPNI

          Estija



          Antroji scenoje pasirodė Estijos atstovė Birgit. Mergina vilki jau pirmadienį matytą baltą suknelę, scenoje jai dainuoti padeda trys pritariantieji vokalistai. Lyrinę baladę atliekanti mergina pradžioje kūrinio beveik nejuda, vėliau nevengia vaikščioti po sceną. Tamsiame fone nuolatos šmėžuoja žalsvos spalvos netaisyklingos linijos, sudarančios įvairias figūras. Vokalo prasme Birgit dainą atlieka puikiai ir turbūt sulauks nemažo palaikymo iš komisijos, tačiau gan sunku prognozuoti, kaip šį kūrinį įvertins žiūrovai.

          Video: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=D5OCKxCkRgs

          Austrija



          Po Estijos atėjo metas repetuoti pirmuoju numeriu kitą antradienį dainuosiančiai Austrijos atstovei. Mergina, kaip ir pirmosios repeticijos metu, ir pritariantieji vokalistai pasirodė su sceniniais drabužiais. Pasirodymo metu dominuoja violetinė spalva, kūrinio pradžioje ant scenos iš viršaus yra nuleistos baltai šviečiančios pailgos stačiakampės figūros, tačiau vėliau jos pakyla. Kalbant apie Natalios, vokalą jokių problemų nekyla, o apibendrinant visą pasirodymą galima teigti, jog Austrijos šansai patekti į finalą yra dideli.

          Video: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=XqfMf8smnCw

          Kroatija



          Po pertraukos į „Eurovizijos“ sceną žengė kroatų šešetas. Vyrai „Klapa s mora“, kaip visada, savo kūrinį atliko nepriekaištingai. Scenoje, kaip ir pirmos repeticijos metu, vyrauja mėlyna bei raudona spalvos. Vidury dainos, pragrojimo metu, atlikėjus apšviečiantys prožektoriai pritemsta, sukurdami prieblandos įspūdį, pabaigoje įjungiama vėjo mašina. Tikimybė, kad išvysime Kroatijos atstovus kitą šeštadienį finale, yra gan nemaža. Kaip bus iš tikrųjų, sužinosime jau už kelių dienų.

          Video: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=gXA6hFXe82I

          Danija



          Po Kroatijos į sceną žengė danė Emelie ir jos „Only Teardrops“. Merginos pasirodymas išlieka panašus į jau matytą Danijos nacionaliniame finale. Šios dienos repeticijoje buvo naudojama vėjo mašina. Kaip praneša portalas eurovision.tv, palaikyti kūrinio nuotaikai žiūrovai salėje laikys Danijos vėliavos spalvomis žybsinčias šviesas, kurios bus išdalintos įeinant į areną.

          Video: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=wbwijempmcs

          Rusija



          Rusijos atstovė Dina Garipova antrosios repeticijos metu pasirodė su šviesa suknele, kurią vilkės ir pusfinalio metu. Merginai dainuoti padeda keturi pritariantieji vokalistai, kurie, kūrinio pradžioje stovėję atokiau, dainai bėgant priartėja prie Dinos. Scenoje vėlgi matome daugybę apvalių žibintų, fone vaizduojami į viršų kylantys balionai. Pagrindinės vokalistės balsas skamba užtikrintai ir visuomet pusfinalio barjerą peržengiančios Rusijos, panašu, šiemet laukia dar vienas pasirodymas finale.

          Video: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=o8QthPkcJaI

          Ukraina



          Septintu numeriu į sceną antradienį žengsianti Ukrainos atstovė Zlata Ognevič antrosios repeticijos metu padarė minimalius pakeitimus. Pirmiausia, milžinas, atnešantis merginą ant scenos, nelieka sėdėti šone, o visiškai pasišalina. Taip pat Zlata šiandien vilkėjo blizgančią mėlynos, vyšninės ir violetinės spalvų suknelę, įdomią apranga dėvėjo ir aukštaūgis Igoris Vovkovinskis. Scena daugiausia apšviesta mėlyna spalva, didžiąją kūrinio dalį leidžiami dirbtiniai dūmai. Pasirodymui įspūdingumo prideda ir puikiai skambantis Zlatos balsos. Lažybininkai Ukrainai žada itin aukštą vietą, o kaip bus iš tikrųjų, sužinosime jau po keturių dienų.

          Video: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=KNkwa5cYnkI

          Nyderlandai



          Po Ukrainos savo antrajai repeticijai į Malmės areną atvyko Nyderlandų atstovė Anouk. Mergina visą pasirodymą stovi priekinėje siaurojoje scenos dalyje, tam tikromis vietomis su ja dainuoja ir trys pritariantys vokalistai. Savo galingu balsu Anouk dainą „Birds“ atlieka apsiribodama minimaliais judesiais, tačiau scenoje atrodo visiškai atsipalaidavusi. Fonas nuo pirmosios repeticijos nepasikeitė – tamsiai apšviestos scenos galinėje dalyje didžiąją kūrinio dalį šmėžuoja debesys, paukščiai.

          Video: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=bNczfF3YI7k

          Juodkalnija



          Juodkalnijos atstovai, grupė „Who See“ ir vokalistė Nina Žižič, antrosios asmeninės repeticijos metu nieko nauja neparodė. Be abejo, vaikinų dėvimi kosmonautų kostiumai privers atkreipti žiūrovų dėmesį. Scenoje daugiausia dominuoja žalia ir geltona spalvos, pasirodymo metu leidžiami dirbtiniai dūmai. Savo plačias vokalines galimybes rodanti Nina nevengia ir judesio. Visgi, Juodkalnijos šansai patekti tarp dešimties laimingųjų finalistų neatrodo labai dideli.

          Video: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=CFXfebu7RqY

          Lietuva



          Ketvirtadienio vakarą savo paskutinei asmeninei repeticijai į sceną žengė Andrius Pojavis. Atlikėjo pasirodymas nesiskiria nuo matyto pirmadienį. Vaikinui talkina keturi pritariantieji vokalistai. Scenoje dominuoja violetinės bei mėlynos spalvos abstrakcijos, visa Lietuvos komanda vilki juodais drabužiais. Tiesa, pats Andrius, lyginant su pirmąja repeticija atrodė kiek labiau atsipalaidavęs. Kaip pastebi eurovision.tv portalas, visas 3 dainos „Something“ minutes Lietuvos atstovas išlaiko žvilgsnį nukreiptą į kameras.

          Video: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=FTra9YtkyTQ

          Informacija ir komentarai iš www.eurodiena.lt.

          Comment


            Eurovizija 2013 svečiai



            Švedijos nacionalinis transliuotojas paskelbė visus atlikėjus, per kitą savaitę vyksiančios „Eurovizijos“ vakarus dovanosiančius savo pasirodymus pusfinalių bei finalo pradžioje ir balsuojant žiūrovams. Ankstesniuose konkursuose ne visuomet pusfinalių pradžioje dalyvaudavo svečiai, tačiau šiemet, esant nedideliam dalyvių skaičiui pusfinaliuose, dviejų valandų eterį tenka papildyti įvairiais intarpais.

            Pirmojo pusfinalio pradžioje išvysime praeitų metų nugalėtoją Loreen. Tai kiek neįprasta, kadangi dažniausiai buvę nugalėtojai pasirodo konkurso finale. Mergina su kurčių vaikų choru atliks kūrinį „Euphoria“. Panašų pasirodymą šiemet galima buvo pamatyti ir Švedijos nacionalinės „Melodifestivalen“ atrankos finale. Tuo tarpu žiūrovams balsuojant, scenoje pasirodys garsus šalies muzikantas bei būgnininkas Andreas Kleerup.

            Antrąjį pusfinalį pradės „Dance Orchestra“ šokėjai; pasirodymui choreografiją kuria Jennie Widegren ir Fredrik Rydman. Pasirodžius visiems konkursinės programos dalyviams, sceną užims dvi Švedijos muzikos žvaigždės – Darin ir Agnes Carlsson.

            Didįjį finalą pradės legendinės grupės „ABBA“ narių Benny Andersson ir Björn Ulvaeus bei didžėjaus ir muzikos prodiuserio Avicii pasirodymas. Jie atliks pačių sukurtą šiųmetinės „Eurovizijos“ himną „We Write The Story“. Žiūrovų balsavimo metu dar vieną įspūdingą pasirodymą surengs viena populiariausių ir garsiausių Švedijos atlikėjų, šaliai „Eurovizijoje“ net 3 kartus atstovavusi, trečią, pirmą ir penktą vietas konkurse iškovojusi, Carola.

            Užkuliuosiuose atlikėjus kalbins 2011 m. Švedijos atstovas 'Eurovizijojs' konkurse Eric Saade.
            Epizodiniuose vaidmenyse pasirodys britų kilmės daininkė Sarah Dawn Finer, kuri atliks šmaikščiosios Europos Transliuotojų Sąjungos (EBU) narės Lynda Woodruff vaidmenį. Atlikėja ne kartą dalyvavo Švedijos nacionalinės atrankos konkurse 'Melodifestivalen'. Taip pat kai kuriuose epizoduose galėsime pamatyti vieną iš praėjusių ir šių metų nacionalinės atrankos konkurso 'Melodifestivalen' vedėjų, jauną aktorę, Gina Dirawi.
            Paskutinis taisė Silber418; 2013.05.11, 01:54.

            Comment


              Šį savaitgalį vyko jau žinomų finalo dalyvių repeticijos:

              Ispanija



              Šeštadienio rytą Malmės areną išbandė pirmoji „didžiojo penketo“ šalis – Ispanija. Grupė „ESDN“ (El Sueño de Morfeo) pasirodė kartu su dūdmaišiu, o vėliau būgnais grojančiu vyru bei dviem pritariančiosiomis vokalistėmis. Viena iš jų taip pat imitavo grojimą smuiku, kita – gitara.
              Grupės solistė Raquel vilkėjo lengvą geltoną suknelę, kolektyvo vaikinai buvo apsirengę kasdieniu stiliumi. Įsibėgėjus dainai Raquel žengia scenos tilteliu, tačiau vėliau grįžta ir kūrinį „Contigo Hasta El Final“ užbaigia kartu su visais. Pasirodymo metu virš publikos ir scenos nuleidžiami šviečiantys daugiakampiai.
              Konkurso gerbėjai bei lažybininkai šiemet Ispanijai prognozuoja mažesnę sėkmę, negu pernai. Savo ruožtu, vos 2 proc. „Eurodienos“ skaitytojų prieš tai mūsų vykdytoje apklausoje, mano, jog būtent Ispanija iš finale jau esančių šešių šalių, pelnys geriausią rezultatą.
              „ESDN“ bei kitų finalistų pasirodymo eiliškumas finale paaiškės tik naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Prieš tai „didžiojo penketo“ šalys, trečiadienį, po savo antrųjų repeticijų, trauks burtus, kurie nulems, pirmoje ar antroje finalo dalyje jiems teks pasirodyti.



              Prancūzija



              Po Ispanijos į sceną žengė Prancūzijos atstovė Amandine Bourgeois. Gan emocingą pasirodymą atlikėja scenoje kuria viena, pasitelkdama savo išraiškingą balsą bei judesius. Jai scenoje talkina trys juodai apsirengę pritariantieji vokalistai. Pati Amandine, ko gero, šiandien vilkėjo ne tikruosius sceninius rūbus. Scenos fone vyrauja aliuzijas į liepsnas keliančios vizualizacijos.
              Sužinoti, apie ką gi taip emocingai dainuoja Prancūzijos atstovė, galite ankstesniame mūsų straipsnyje, paspaudę čia.



              Vokietija



              Trečia sekmadienį į „Eurovizijos“ sceną techninei pusvalandžio repeticijai žengė Vokietijos komanda. Jau 9 metus sceninę patirtį kartu su „Cascada“ kaupianti solistė Natalie atrodo užtikrintai. Pasirodymą ji pradeda ant permatomos pakylos, panašios į matytą „Unser Song für Malmö“ nacionaliniame finale. Šalia jos, apačioje, stovi dvi pritariančiosios vokalistės.
              Dainai įsibėgėjus Natalie nulipa laiptais žemyn ir lydima fone naudojamo „auksinio lietaus“ pirotechnikos efekto, eina scenos tilteliu. Apšvietime vyrauja violetinė bei balta spalvos.
              Vokietija šiemet yra įvardijama tarp „Eurovizijos“ gerbėjų bei lažybininkų favoritų, šalis turi didelius šansus jau ketvirtus metus iš eilės pelnyti vietą viršutiniame konkurso dešimtuke.



              Švedija



              Po pietų pertraukos Malmės arenoje atėjo metas prieš kameras stoti šalies-šeimininkės atstovui Robin Stjernberg. Vaikino pasirodymo koncepcija išlieka panaši į matytą „Melodifestivalen“ metu, tačiau kai kurios detalės neišvengė pokyčių. Atlikėjas vilki kiek šviesesnę aprangą. Vietoj 5 ankstesnių šokėju liko tik trys, kitus du pakeitė prie choreografijos prisidedantys pritariantieji vokalistai.
              Scenos viduryje yra nedidelė pakyla, ant kurios Robin stovi iki pat dainos pabaigos. Vaizdo projekcijose ir šviesose iš pradžių dominuoja mėlyna spalva, tačiau per priedainį areną persmelkia raudonumas. Pasirodymo metu naudojami dūmų bei „auksinio lietaus“ efektai.



              Didžioji Britanija



              Po pietų pertraukos Malmės arenoje atėjo metas prieš kameras stoti šalies-šeimininkės atstovui Robin Stjernberg. Vaikino pasirodymo koncepcija išlieka panaši į matytą „Melodifestivalen“ metu, tačiau kai kurios detalės neišvengė pokyčių. Atlikėjas vilki kiek šviesesnę aprangą. Vietoj 5 ankstesnių šokėju liko tik trys, kitus du pakeitė prie choreografijos prisidedantys pritariantieji vokalistai.
              Scenos viduryje yra nedidelė pakyla, ant kurios Robin stovi iki pat dainos pabaigos. Vaizdo projekcijose ir šviesose iš pradžių dominuoja mėlyna spalva, tačiau per priedainį areną persmelkia raudonumas. Pasirodymo metu naudojami dūmų bei „auksinio lietaus“ efektai.



              Italija



              Šeštasis šiandien prieš kameras Malmės arenoje stojo Italijos atstovas Marco Mengoni. Tik šįryt į Švediją atvykęs Italijos atstovas buvo ramus ir eurovision.tv reporteriams prieš žengdamas į sceną pripažino, jog jaučiasi mieguistas. Pasirodymo metu Marco, kuris šiandien sceninių rūbų dar nevilkėjo, yra visiškai vienas. Kartu su Kipru tai yra vieninteliai atvejai šių metų „Eurovizijoje“.
              Dainai „L’Essenziale“ „talkina“ mėlynas fonas. Kūrinio pabaigoje atlikėjas pajuda tilteliu iki mažesnės scenos ir ten užbaigia pasirodymą. Nors Italijos atstovo vokalinis atlikimas yra nepriekaištingas, ar itin minimalistinis numeris gali pretenduoti į pergalę, kol kas sunku pasakyti.
              Antrosios repeticijos „didžiojo penketo“ bei Švedijos laukia trečiadienį.



              Informacija ir komentarai iš www.eurodiena.lt.
              Paskutinis taisė Silber418; 2013.05.12, 20:38.

              Comment


                Lietuvos atstovo Andriaus Pojavio pasirodymas pirmojo pusfinalio generalinėje repeticijoje:



                Ką manote apie A.Pojavio pasirodymą?

                Šiandien Malmės arenoje vyksta generalinės pirmojo pusfinalio repeticijos, kurių metu atlikėjų dainavimą vertina Eurovizijos konkurso žiuri, kurios balsai lems pusę galutinio rezultato.

                Comment


                  Eurovizija 2013: pirmas pusfinalis

                  Jau šį vakarą 21.00 (22.00 val. Lietuvos laiku), milijonus žiūrovų Europoje ir už jos ribų 58-uosius metus iš eilės prikaustys „Eurovizijos“ dainų konkursas. Pirmajame pusfinalyje dėl dešimties kelialapių į šeštadienio finalą kovos 16 valstybių atstovai. Tarp jų — Lietuvos viltis Andrius Pojavis. Vaikinas 10 numeriu žiūrovus bandys sužavėti savo autorystės kūriniu „Something“.
                  Šio vakaro favoritus taip pat rinks ir komisija, kurią kiekvienoje šalyje sudaro 5 muzikos industrijos profesionalai. Tiesa, žiuri nariai dalyvius vertina dienos metu, stebėdami pirmadienio vakarą vykusios antros renginio generalinės repeticijos įrašą. Kiekvienoje šalyje komisija surikiuos šio vakaro pasirodymus nuo geriausio iki prasčiausio, tą patį balsuodami padarys žiūrovai, o susumavus rezultatus kiekviena šalis dešimčiai dalyvių skirs bendrus taškus nuo 1 iki 12.
                  Šį vakarą balsavimo teisę turi visos šiame pusfinalyje dalyvaujančios šalys, o taip pat Italija, Jungtinė Karalystė bei Švedija. Telefono numerius, kuriais 15 minučių po visų pasirodymų galėsite balsuoti už savo favoritus būdami Lietuvoje, matysite stebėdami renginį per LRT televiziją.

                  Vedėja komikė Petra Mede



                  Ekrane tradiciškai pasirodžius Europos Transliuotojų Sąjungos vinjetei, žiūrovų laukia įvadinis filmukas, vaizduojantis kūrinio „Euphoria“ kelią iš Baku iki Malmės, su trumpais sustojimais keliose šalyse, tų šalių dainos interpretacijomis. Vaizdui persikėlus į Malmės areną, scenoje laukia Loreen, kuri kartu su vaikų chorų atliks (dalis — gestų kalba) kitokią, panašią į „Melodifestivalen“ metu girdėtą, „Euphoria“ versiją.
                  Po šio pasirodymo, žiūrovus, pakildama iš po scenos pasveikins sąmojingoji renginio vedėja Petra Mede, kuri taip pat trumpai pristatys konkurso taisykles.

                  Pertraukos:
                  • Tarp Danijos ir Rusijos: trumpas vedėjos pašmaikštavimas bei priminimas apie balsavimą
                  • Tarp Airijos ir Kipro: teletiltas su konkursą stebinčia Australija.




                  Balsavimas vyks tik pasibaigus konkursinei renginio programai. Balsavimo metu — du kart parodomos visų pasirodymų ištraukos, „žaliajame kambaryje“ pakalbinami dalyviai, apžvelgiama konkurso istorija.
                  Po balsavimo žiūrovams savo energingą pasirodymą „Šiaurės pašvaistė“ dovanos šokėjų trupė. Taip eteryje laukia vienas iš reportažų, kuriuose komiškas personažas Lynda Woodruff „Eurovizijos“ žiūrovams bandys atskleisti Švedijos subtilybes.
                  Galiausiai, stilizuotų drugelių pagalba bus viena po kito atskleistos 10 šalių, kurioms teks garbė dar kartą pasirodyti finale.

                  Renginį stebėti internetu galite oficialioje „Eurovizijos“ svetainėje, paspaudę čia (būtina turėti specialų transliacijos įskiepį).
                  Paskutinis taisė Silber418; 2013.05.14, 19:50.

                  Comment


                    Nu negi rimtai, kam nors idomi ta Eurovizija? Netikiu...

                    Comment


                      Esant įsitikinus, kad mūsų atstovas šiemet nepateks į finalą, mano domėjimasis šiemetine Eurovizija yra labai žemo lygio
                      You might surprise yourself.

                      Miestai.net FB

                      Comment


                        Parašė liutass Rodyti pranešimą
                        Nu negi rimtai, kam nors idomi ta Eurovizija? Netikiu...
                        Žiūrint tą renginį metai iš metų, tai jau kaip ir tradicija tampa praleisti kelis vakarus prie televizoriaus stebint šalių pasirodymus.

                        Comment


                          Žiūriu viską per eurovision.tv. Ten rodomi twitter komentarai, kaip ir tikėjaus, rodo į tai kad Pojavio šansai yra artimi nuliui
                          You might surprise yourself.

                          Miestai.net FB

                          Comment


                            Šiaip niekad nesidomiu ir nežiūriu, bet šiemet iš pradžių net nepatikėjau, kad čia Lietuvos daina tokia. Nesu vokalo specialistas, tai nevertinsiu, kaip ir pats pasirodymas ginčytinas gal, bet kad pati daina geriausia per visą Lietuvos dalyvių Eurovizijos istoriją, tai faktas. Nepalyginsi su pernykšte to Montvydo nesamone ir visu kitu šlamštu - Lt United, paskui tuo gotu/hipiu, gėjum su skrybele, triusikų pasirodymu ir visais kitais apgailėtinais klounais. Šita daina N kartų geresnė. Čia bent jau klausyt galima ir nekyla noras perjungt kitą radijo stotį kai išgirsti.

                            Comment


                              Patys pagalvokit, su LT united pasiekėm 6 vietą, o ten buvo geriausia ką turim - tai su kitais atlikėjais mum nėra išvis jokių šansų.
                              Words in English always mean something...

                              Comment


                                O man irgi visai neblogai susiklause, netgi geriau nei tikejausi Nustebes truputi esu, prabalsuoti reiks jauciu
                                Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                                Comment


                                  Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                                  Šiaip niekad nesidomiu ir nežiūriu, bet šiemet iš pradžių net nepatikėjau, kad čia Lietuvos daina tokia. Nesu vokalo specialistas, tai nevertinsiu, kaip ir pats pasirodymas ginčytinas gal, bet kad pati daina geriausia per visą Lietuvos dalyvių Eurovizijos istoriją, tai faktas. Nepalyginsi su pernykšte to Montvydo nesamone ir visu kitu šlamštu - Lt United, paskui tuo gotu/hipiu, gėjum su skrybele, triusikų pasirodymu ir visais kitais apgailėtinais klounais. Šita daina N kartų geresnė. Čia bent jau klausyt galima ir nekyla noras perjungt kitą radijo stotį kai išgirsti.
                                  Kad Eurovizijos konkursas yra labiau ne dainų, o pasirodymų konkursas, tai nelabai verta tikėtis, kad bus įvertinti vokaliniai sugebėjimai
                                  www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                  Comment


                                    Parašė Ametistas Rodyti pranešimą
                                    Kad Eurovizijos konkursas yra labiau ne dainų, o pasirodymų konkursas, tai nelabai verta tikėtis, kad bus įvertinti vokaliniai sugebėjimai
                                    Būtent. Pojavio pasirodymo metu buvo daug komentarų twitter'yje su žodžiu "boring"

                                    P.S. Net nežinojau, kad serbai turi Nicki Minaj giminaitę
                                    Paskutinis taisė spirit; 2013.05.14, 22:19.
                                    You might surprise yourself.

                                    Miestai.net FB

                                    Comment


                                      Dainavimą vertina žiuri, o pasirodymus - žiūrovai.

                                      Comment


                                        Kuklus pasirodymas, bet gal tuo kazka suzavesime. Grazi daina, o ne triusiku rodymas. Is kitu tai Airis patiko
                                        You've got one life! Live it!

                                        Comment


                                          Parašė spirit Rodyti pranešimą
                                          Esant įsitikinus, kad mūsų atstovas šiemet nepateks į finalą, mano domėjimasis šiemetine Eurovizija yra labai žemo lygio
                                          Man tai visai nesvarbu, kad ir ne lyderiai ar aukštos vietos nepaims, palaikau saviškį, šaunuolis jis!

                                          Tiesa, Belgijos daina man visai patiko. O daugumos net neįpusėjus nusibosta klausytis
                                          *******
                                          Miestai.net Fb

                                          Comment

                                          Working...
                                          X