Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Iš spaudos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Iš spaudos

    Spaudžiamas visuomenės EP atmetė ACTA





    Elta

    2012-07-04 15:47

    Trečiadienį Europos Parlamentas (EP) atmetė Prekybos susitarimą dėl kovos su klastojimu (ACTA). Tai pirmas kartas, kai EP nariai pasinaudojo Lisabonos sutartyje numatyta teise nepritarti tarptautiniam prekybos susitarimui. 478 europarlamentarai balsavo prieš ACTA, 39 - už, o 165 susilaikė, praneša EP spaudos tarnyba.
    "Labai džiaugiuosi, kad Parlamentas palaikė mano rekomendaciją nepritarti ACTA", - po balsavimo teigė EP pranešėjas Davidas Martinas. Jis kartu teigė esantis susirūpinęs dėl per daug miglotų šios sutarties nuostatų, kurios gali pažeisti piliečių laisves, todėl ragino rasti alternatyvių būdų apsaugoti intelektinės nuosavybės teises ES. Pagrindinis ACTA rėmėjas iš Europos liaudies partijos Christoferis Fjellneris prieš balsavimą prašė atidėti jį iki Europos Teisingumo Teismo sprendimo dėl ACTA atitikimo ES sutartims. EP tam nepritarė.

    Europos Parlamentas susidūrė su precedento neturinčiu tūkstančių ES piliečių spaudimu nepritarti šiam prekybos susitarimui. Masinės demonstracijos gatvėse, daugybė elektroninių žinučių ir skambučių EP nariams, galiausiai 2.8 mln. ES piliečių peticija atmesti ACTA lydėjo pasirengimą balsavimui Parlamente. ES, JAV, Australijos, Kanados, Japonijos, Meksikos, Maroko, Naujosios Zelandijos, Singapūro, Pietų Korėjos ir Šveicarijos suderėtas prekybos susitarimas dėl kovos su klastojimu buvo skirtas užtikrinti intelektinės nuosavybės teisių apsaugą, kovoti su piratavimu internete ir neleisti importuoti suklastotų prekių. EP sprendimas nepritarti ACTA reiškia, kad nei ES, nei jos valstybės negalės prisijungti prie šio susitarimo.

    Elta
    Rimgio foto

    #2
    Kai kieno nuostabai, pasirodė, kad EP nėra valdomų avinų banda.

    Comment


      #3
      Parašė Sula Rodyti pranešimą
      Kai kieno nuostabai, pasirodė, kad EP nėra valdomų avinų banda.
      aha
      Rimgio foto

      Comment


        #4
        Tiesiog ES nenori JAV kontrolės ir interesų gyvnimo - kas būtų, jei pritartų ACTA. Nieko, greitai ES sugalvos savo ACTA.

        Comment


          #5
          Liaudiškai tariant- ten jau buvio pereboras.. Net mūsiškiai, kurie pakankamai uolūs , nedasgodojo tokių priemonių primislyt..
          Rimgio foto

          Comment


            #6
            Mūsiškiai nieko nemislija. Jie tik nuolankiai priima tai, kas iš Vakarų. Netikrindami ir neskaitydami.

            Comment


              #7
              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
              Mūsiškiai nieko nemislija. Jie tik nuolankiai priima tai, kas iš Vakarų. Netikrindami ir neskaitydami.
              po tesybei- to nelaukiau.. kad ACTA NEPRAEIS
              Rimgio foto

              Comment


                #8
                Ir gerai. Cenzūra XXI a. kvepia neskaniai. Gal atsiras Europos ACTA, bet ir jai atsiras prieprieša ir viskas baigsis taip, kaip turi būti ir ką parodė ES ir prieš ją nukreipta protesto banga.
                ______________
                The Division Bell

                Comment


                  #9
                  Audros talžo Europą

                  Čekijoje smarkios liūtys sukėlė potvynius. Iškviestiems gelbėtojams teko pumpuoti vandenį iš rūsių ir namų. Užtvindytame name mirė 75 metų moteris. Dlouha Veso regione ugniagesiai iš stovyklavietės išgelbėjo 37 žmones.

                  Lenkijoje po smarkios audros gelbėtojai beveik tūkstantį kartų skubėjo gyventojams į pagalbą. Čia vėtra vartė medžius, plėšė namų stogus. Ugniagesių duomenimis, žaibai sukėlė mažiausiai 70 gaisrų.

                  Po karščio bangos kilusi audra didelių nuostolių pridarė ir Austrijoje. Čia siautėjo smarkūs vėjai, krito kruša, kilo žemių nuošliaužos ir potvyniai. Vanduo užliejo kelius, vėjas rovė su šaknimis medžius.

                  Žemutinėje Austrijoje iš degančio namo, į kurį trenkė žaibas, tik paskutinę akimirką išsigelbėjo 80-metė senolė.

                  Turkijoje per potvynius prigėrė aštuoni žmonės, tarp jų - šeši vaikai. Išsiliejusios Merto upės vanduo Samsuno provincijoje užtvindė gyvenamuosius namus, biurus ir ligoninę, pranešė Turkijos televizija.

                  Daugiau kaip 20 žmonių buvo sužeisti. Dėl nuošliaužų pavojaus ir apgadintų tiltų buvo uždarytas vienas pagrindinis kelias.


                  Šaltinis
                  Rimgio foto

                  Comment

                  Working...
                  X