Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

IT. Roma

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Tiem patiem italų komunistams komunizmas reiškia visai ką kitą, ką reiškia mums. Tiesa, ne paslaptis, kad rusų komunizmo pradininkus jie laiko šiokiais tokiais idealais, bet nei jiems, nei jų tėvams negyvenus tiems laikams, atminties kaip ir nėra...Tiesiog tokių dalykų jie nežino.

    Comment


      #62
      Parašė Magician Rodyti pranešimą
      Tiem patiem italų komunistams komunizmas reiškia visai ką kitą, ką reiškia mums. Tiesa, ne paslaptis, kad rusų komunizmo pradininkus jie laiko šiokiais tokiais idealais, bet nei jiems, nei jų tėvams negyvenus tiems laikams, atminties kaip ir nėra...Tiesiog tokių dalykų jie nežino.
      Vat gaila, kad Al1 pašalintas, smagu būtų padiskutuoti su juo. O šiaip, manau, kad iš žmogaus nepadarysi naujo žmogaus, kitaip nebūtų sugriūvusi Sovietų sąjunga. Žmonės palaikantis komunizmą, dažniausiai, arba nesuvokia to kas yra apibrėžiama sąvoka komunizmas, o tiksliau mato tik sau naudingas puses arba siekia išnaudoti viską savo labui.
      Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

      Comment


        #63
        Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
        Žmonės palaikantis komunizmą, dažniausiai, arba nesuvokia to kas yra apibrėžiama sąvoka komunizmas,
        Nežinojimas neapsaugo nuo atsakomybės.
        Aš tai manau, kad už komunizmo skleidimą bausmė turi būti analogišką nacizmo skleidimui.

        Comment


          #64
          Parašė oranger Rodyti pranešimą
          Nežinojimas neapsaugo nuo atsakomybės.
          Aš tai manau, kad už komunizmo skleidimą bausmė turi būti analogišką nacizmo skleidimui.
          Tai žninoma, kad turi būti baudžiami. Kiekvienas už savo klaidas privalo atsakyti.
          Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

          Comment


            #65
            Tenka ir man pagaliau prisidėti prie to būrio žmonių, kurie įkelia čia savo keliones. Tikrai norėčiau padėkoti šio forumo dalyviams, kad nepatingi ir pasidalina savo įspūdžiais. Šis ruduo kaip niekada gausus įspūdingų kelionių. Ačiū visiems

            Vasarą teko pabūvoti savaitę Romoje ir 2 dienas Milane, todėl pasistengsiu kuo įdomiau pasidalinti informacija. Vertėtų pradėti nuo to, kad pats Romos senamiestis (jeigų jį galima taip pavadinti) yra padalintas į 16 zonų. Kiekviena kažkuom ypatinga ir turi savo istoriją. Deja visų nepavyko aplankyti, nes trūko ir taip laiko. Todėl pradėkime.

            Palatine. Pavadinimas kilo nuo Palatino kalno, kur ir randasi ši zona. Galima sakyti, kad su Forumu (lot. Forum Romanum), ji yra pati pačiausia, pati seniausia Romos dalis. Legenda byloja, kad čia Romulas ir Remas buvo vilkės atgabenti į olą. Šioje vietoje buvo rasta geležies amžiaus (siekiančių 9 amžių prieš Kristų) namukų. Čia gyveno ir imperatoriai, Tiberijus, Kaligula, Domicianas, Tiberijus, bei žymusis oratorius Ciceronas.

            Tik įėjus pro bilietų kasą supranti, ko reikia laukti - daug daug antikinių griūvėsių.



            Čia vertėtų duoti patarimą, kad jeigu būsite Romoje ir norėsite aplankyti Forumą su Palatina, žinokite, kad bilietas galioja dvi dienas ir juos vertėtų pirkti būtent čia, Palatinoje, nes Forume būna milžiniškos eilės (kadangi ten randasi Koliziejus).

            Nors ši vieta yra pačiame Romos centre, tačiau ji dvelkia kažkokia keista ramybe ir tyla.











            Užlipus į pačią Palatino kalvos viršūnę prieiname Stadijoną, bent jau jį taip vadina Tačiau dar nėra tiksliai aišku, kas čia tiksliai būta antikinės Romos laikais: ar viešasis stadijonas, ar privatus hipodromas, ar tiesiog didelis sodas. Niša rytinėje sienoja tarsi byloja, kad iš jos imperatoriai galėjo stebėti varžybas. Žinoma tik tai, kad ostgotų karalius, Teodorikas, 6 amžiuje šį stadijoną naudojo lenktynėms.





            Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

            Comment


              #66




              81 metais po Kristaus, Domiticianas sumąstė pastatyti rūmus ant Palatino kalvos. Tačiau vakarinė viršūnė, Germalus (nežinau lietuviško atitikmens) buvo apstatyta namais ir šventyklomis, o rytinė viršūnė, Palatina, buvo labai stati. Todėl imperatoriaus architektas Rabirijus palygino Palatiną ir iškasta žeme užpildė tarpą tarp dviejų viršukalnių (ar geriau vadinti viršukalvių ), taip užkasdamas daugybė Respublikos eros namų. Rūmai turėjo du sparnus, vieni oficialūs (Domus Flavia), o kiti privatūs (Domus Augustana). Tai buvo pagrindiniai Imperijos rūmai 300 metų. Bijodamas nužudimo jis liepė savo kiemą iškloti blizgančio marmuro plytelėmis, kurios veiktų kaip veidrodis. Taip jis galėtų pastebėti, jeigu kas nors bandys į jį pasikėsinti. Galiausiai jis buvo nužudytas savo savo miegamajame, manoma savo žmonos. Nuotraukoje matome Domus Flavia. Domus Augustana pasistengsiu parodyti kitose nuotraukose, kurios bus iš kitų sričių, nes tuomet ši rūmų dalis geriausiai matosi. Taigi, Domus Flavia











              Keliaujam toliau



              Panorama nuo kalvos







              16 amžiaus viduryje Kardinolas Alessandro Farnese nusipirko Imperatoriaus Tiberijaus rūmus. Jis liepė architektui Vignola , kuris kūrė Gesu bažnyčios interjerą (vėliau parodysiu), sukurti jam sodus. Iš viso to išejo vienas pirmųjų botanikos sodų Europoje. Į šiuos sodus buvo atgabenta nemažai naujų Italijai augalų. Manoma, kad šiuose soduose buvo rengiamos orgijos. Deja tik keletas nuotraukų, šiaip nieko nebuvo per daug ypatingo. Spėju visas didingumas dingo per amžius.





              Panorama matoma iš šių sodų





              Šie koridoriai vadinami - Cryptoporticus. Juos pastatė Neronas, kad sujungtų savo Domus Aurea su kitų buvusių Imperatorių rūmais ir aišku savo meilužėmis. Aišku koridoriaus dydis kaip ir pridera imperatoriui padarytas toks, kad galėtų ir arkliai jodinėti.



              Dar kai kur matomas koridoriaus dekoro detalės. Dauguma orginalių dekoro detalių yra saugoma Palatino muziejuje.



              Kadangi dabar esu ganėtinai užsiėmęs, neprižadu, kad labai reguliariai atnaujinsiu temą. Tačiau tikiuosi, bent kažkiek per dieną ją vis papildyti.
              Paskutinis taisė bebop; 2011.10.26, 22:51.
              Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

              Comment


                #67
                Forumo manau daug nereikia pristatinėti - čia buvo pats politinio, teisinio ir prekybinio gyvenimo centras antikinėje Romoje. Kuomet Romos populiacija išaugo kaip ant mielių, Forumas tapo per mažas. Todėl Julijus Cezaris 46 metais prieš Kristų įkūrė dar vieną, tai aišku sukūrė precedentą kitiems imperatoriams padaryti tą patį. Vos ne kiekvienas imperatorius sau pasistatė po triumfo arką, na o Vespasianas pastatė Koliziejų. Iki pat 18 amžiaus, kuomet prasidėjo archeologiniai kasinėjimai, daug svarbiausių objektų buvo iki pusės palaidotų. Aišku kąsinėjimai ir toliau vyksta ir vis dar atrandama griūvėsių iš įvairių Romos istorijos periodų.

                Iš Palatino kalvos nusileidžiam šiuo keliuku







                Romulo šventykla buvo pastatyta apie 4 amžiuje po Kristaus. Nuo 6 amžiaus ji tarnauja kaip Santi Comsa e Damiano bažnyčios vestibiulis. Manoma, kad ši šventykla buvo skirta imperatoriui Maxentius.









                Kitoje šventyklos pusėje



                Antoninus ir Faustina šventykla. Laikoma viena iš keisčiausių vietų dėl savo barokinio fasado, kuris slepiasi už šventyklos kolonų. Pastatyta 141 metais imperatoriaus Antoninus Pius savo žmonai Faustinai. 11 amžiuje šventykla buvo paversta bažnyčia. Deja tuo metu ji buvo gana stipriai restoruojama.











                Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                Comment


                  #68
                  Vienos iš Forumo gražiausių griūvėsių liekanų - trys Kastoro ir Polukso šventyklos kolonos. Pirmoji šventykla buvo pastatyta 484 BC mitinių dvynių Kastoro ir Polukso (iš kurių kilo dvynių zodiako ženklas ir žvaigždynas). Romos diktatorius Postumius Regillus ežero mūšyje prižadėjo pastatyti šventyklą šiems dvyniams jeigu jie laimės. Sakoma, kad dvyniai pasirodė mūšio lauke, padėjo romėnams ir materializavosi Forume. Ši šventykla žymi šio įvykio vietą.







                  Priekyje matome Phocas koloną. 1816 smalsioji anglė Elizabeth Foster sumąstė atkasti šios kolonos pjedestalą. Paaiškėjo, kad tai yra pati jauniausia kolona forume - 608 AD. Už jos Santi Luca e Martina bažnyčia, statyta viduramžiuose



                  Ta pati bažnyčia ir Septimus Severus arka. Viena iš geriausiai išsilaikiusi forume. Pastatyta 203 AD. Skirta imperatoriaus Septimus Severus valdymo dešimtmečiui. Joje atvaizduoti imperatoriaus pergalės mūšiuose. Pradžioje arkos viršuje buvo įrašyti Septimus Severus ir jo sūnų, Caracalla ir Geta, vardai. Tačiau mirus tėvui, Caracalla nužudė Getą, ir pašalino jo vardą nuo arkos. Viduramžiuose arkos centrinė dalis, kadangi ji buvo iki pusės palaidota buvo naudojama kaip kirpykla.





                  Saturno šventyklos liekanos



                  Vespasiano šventyklos liekanos



                  Grįžtam ir keliaujam link Koliziejaus











                  Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                  Comment


                    #69
                    Koliziejaus daug pristatinėti manau nereikia. Pastatytas 72 AD imperatoriaus Vespasijano ant Nerono rūmų - Domus Aurea. 80 įėjimų leisdavo greitai įeiti/išeiti 55 000 žiūrovų. Iki 19 amžiaus Koliziejus buvo stipriai apaugęs. Skirtingi mikroklimatai skirtingose griūvėsių vietose leido užsiveisti įvairioms augalų rūšims. Botanikai išleido dvi knygas apie Koliziejaus augalų rūšis. Jų buvo suskaičiuota 420





                    Pačiame viduje tuo metu vyko paroda apie Neroną



                    Pats viršutinis aukštas











                    Vaizdas į miesto pusę







                    Aukštu žemiau









                    Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                    Comment


                      #70
                      Trestavere. Trestavere gyventojai laiko save pačiais autentiškiausiais romėnais. Ši sritis pasižymi gana gražiomis gatvelėmis, kurios dar gana mažai paliestos komercijos. Labai pravartu užukti, jeigu pavargai nuo Romos šurmulio.

















                      Santa Maria bažnyčia. Manoma, kad tai buvo pirmoji oficiali krykščionybės praktikavimo vieta. Pagal legendą, Popiežius Callixtus I įkūrė bažnyčią 3 amžiuje. Dabartinė bažnyčia pagrinde pastatyta 12 amžiuje. Įžymi savo Pietro Cavallini mozaikomis. 22 granito kolonos buvo paimtos iš senosios Romos pastatų. Į vidų nėjau, nes tuo metu vyko laidotuvės.





                      Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                      Comment


                        #71






























                        Meniniko dirbtuvė





                        Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                        Comment


                          #72
                          Capitol. Antikiniais laikais tai buvo visos Romos imperijos centras. Čia stovėjo šventykla Jupiteriui. Pagal Capitol buvo pavadintas ir US kongreso pastatas. Dabar čia vyksta miesto tarybos, Comune di Roma, posėdžiai. Taip pat čia įsikūręs ir Romos registras. Dabartinis pastatų išsidėstymas ant kalvos siekia 16 amžių, kuomet Mikelandželas sukūrė laiptus, kuriais užkylame į kalvos viršų, Cordonata, pagrindinės aikštės, Piazza del Campidoglio, grindinį ir pastatų fasadus.

                          Cordonata


                          Nuo laiptų matosi Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II dalis


                          Pati aikštė su jos pastatais. Palazzo Sanatorio buvo naudojamas Romos senato nuo 12 amžiaus.


                          Palazzo dei Conservatori


                          Palazzo Nuovo. Pastaruosiuose dviejuose pastatuose yra įsikūrę muziejai.




                          Viduje Palazzo dei Conservatori.
















                          Vaizdai pro langus.




                          Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                          Comment


                            #73
                            Kylame į kalvos viršūnę.




                            Panorama nuo kalvos.




















                            Kartu ant kalvos yra ir Basilica di Santa Maria in Ara coeli. Iš išorės atrodo labai jau kukliai, tačiau viduje didžiulė prabanga. Bažnyčia pastatyta apie 6 amžių. Laiptai į baziliką yra vadinami Araceoli. Jie buvo užbaigti 1348m. Tironas Cola di Rienzo nuo šių laiptų skaitydavo savo kalbas. 17 amžiuje ant šių laiptų miegodavo svetimšaliai. Bet galiausiai princui Caffarelli tai įgriso ir jis juos išvaikė ridendamas statines su akmenimis nuo laiptų . Sakoma, kad jeigu keliais užlipsi per laiptus iki viršūnės, laimėsi nacionalinę Italijos loteriją.

                            Čia pati bazilika su laiptais


                            Vaizdas nuo viršaus


                            Na ir vidus






                            Nusileidus nuo kalvos į Piazza Venezia, randame senosios Romos "komiblokus" - Insulae. Čia gyvendavo varguomenė.











                            Kur problema?


                            Palazzo Venezia




                            Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II nuo aikštės visu gražumu. Pradėtas statyti 1885 ir baigtas 1911. Ši pastatą dažnai pravardžiuoja - vestuviu tortu arba spausdinimo mašinėle. Specialiai buvo pastatytas, kad užblokuotų Kapitolijų ir jo nesimatytų nuo aikštės (ši informacija gali būti ir klaidinga ).

                            Paskutinis taisė bebop; 2011.11.10, 22:36.
                            Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                            Comment


                              #74
                              Jonai, as nesakiau, kad tai nera kokios nors dideles kelionės dalis O atskira tema sukuriau, nes nenoriu as savo nuotrauku deti su kitais (gali tai vadinti arogancija, narcizismu), nes tada jos tiesiog pasimeta bendrame sraute.

                              Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

                              --------------------------------------------------

                              Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

                              Comment


                                #75
                                Parašė Ežiukas Rodyti pranešimą
                                Jonai, as nesakiau, kad tai nera kokios nors dideles kelionės dalis O atskira tema sukuriau, nes nenoriu as savo nuotrauku deti su kitais (gali tai vadinti arogancija, narcizismu), nes tada jos tiesiog pasimeta bendrame sraute.
                                O nuotraukos nepasimes, kai kiekvienas prikurs naujų temų krūvas? Juk labai nepatogu, neaišku ir paieška sunku naudotis, kai kiekvienas pavadinimas unikalus...(pvz. ,,Ispūdžiai iš nuostabiausio miesto pasaulyje''. Temų ir taip labai daug, sunku visas peržiūrėti, kam dar be reikalo apsunkinti naudojamąsi forumu?
                                P.S. nuotraukos super
                                Flickr

                                Comment


                                  #76


                                  Jau dabar forumas temu "siukslynas". Is kitos puses, noredamas rasti nuotraukas tam tikros salies tema, visada gali ieskoti pagal salies koda, kuris yra priesais kiekviena unikalia tema

                                  Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

                                  --------------------------------------------------

                                  Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

                                  Comment


                                    #77
                                    Šiaip Ežiuko nuotraukos gal ir būtų gražios, bet betvarkė su formatais - viena stačia, kita išlenda už plačiakampio ekrano....
                                    Ne vakar atsidūrė forume - galėjo susiprasti, kad plačiakampes nuotraukas reikia dėti bent į atskirą pranešimą


                                    Parašė John
                                    Šiaip jau "Už sienos" pertvarkymo idėja ir buvo būtent tokia: atskiriems miestams, atskiros temos, o ne daug temų apie tą patį miestą. Kaip suprantu, tu siūlai grįžti prie anksčiau buvusios betvarkės.
                                    Per daug buvo investuota Jono laiko į tvarkos palaikymą, kad vienam miestui būtų tuzinas temų.
                                    Jei tai buvo kelionė per kelis miestus, galima kurti atskirą temą apia kelionę.
                                    Paskutinis taisė Romas; 2011.11.10, 22:10.

                                    Comment


                                      #78
                                      Sudirbote visa mano tema, ir visa nora deti daugiau nuotrauku is kitu italijos miestu, kad ir pratesiant buvusia tema ... Tokios bendros vieno miesto nuotrauku temos tiesiog misraine kazkokia. Jei kam yra noras tiesiog miesto nuotrauku paziureti visada galima pasinaudoti Bing ar Google paieskomis. Tokios misrainiskos temos mano nuomone neturi jokio patrauklumo. Bet jums geriau zinoti, jusu "smeliio deze" jusu ir taisykles.
                                      Paskutinis taisė Ežiukas; 2011.11.11, 13:06.

                                      Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

                                      --------------------------------------------------

                                      Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

                                      Comment


                                        #79
                                        Parašė Ežiukas Rodyti pranešimą
                                        Sudirbote visa mano tema, ir visa nora deti daugiau nuotrauku is kitu italijos miestu, kad ir pratesiant buvusia tema ... Tokios bendros vieno miesto nuotrauku temos tiesiog misraine kazkokia. Jei kam yra noras tiesiog miesto nuotrauku paziureti visada galima pasinaudoti Bing ar Google paieskomis. Tokios misrainiskos temos mano nuomone neturi jokio patrauklumo. Bet jums geriau zinoti, jusu "smeliio deze" jusu ir taisykles.
                                        Pilnatis daro savo.
                                        Got sun in my face, sleeping rough on the road

                                        Comment


                                          #80
                                          Piazza della Rotonda. Sritis pavadinimą gavo nuo tuo pačiu vardu pavadintos aikštės, kurioje yra garsusis Panteonas. Čia įsikūrę Italijos parlamentas ir vyriausybės biurai. Čia taip pat randasi nemažai bankų pagrindinės būstinės ir akcijų birža.

                                          Pradėsime nuo pačio pagrindinio objekto čia - Panteono. Jį pastatė imperatorius Hadrianas 118 - 125 AD. Jis pakeitė prieš tai buvusią šventyklą, pastatytą Markuso Agripos. Panteono viduje galima rasti Italijos karalių ir Rafaelio kapus.





                                          Čia matomi dar senosio Agripos šventyklos liekanos.





                                          Oculus



                                          Rafaelio kapas





                                          Daugiau išorės detalių









                                          Piazza della Rotonda randasi ir mano mėgstamiausia bažnyčia Romoje - Gesu. Pastatyta 1568 - 1584. Ji yra pirmoji jėzuitų bažnyčia pastatyta Romoje. Ši bazilika įkūnija kontrreformacijos baroko architektūrą, kurią plačiai naudojo krikščioniškasis pasaulis. Vidaus lubų dekoracijos aiškiai perteikia pagrindinę mintį - tikintieji katalikai, bus su džiaugsmu paimti į dangų, kuomet protestantai ir kiti ateistai - keliaus pragaran













                                          Veidrodis skirtas apžiūrėti lubas

                                          Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X