Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

TH. Bankokas / Bangkok

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė John
    Man visvien nelabai "daeina" visa ta maisatis su Camry/Aurion/Avalon ir kodel kai kuriose rinkose Aurion (Australijoje) vadinamas Camry (Azijoje) ar Avalon (JAV), kuomet Camry (JAV) Australijoje yra taipogi Camry t.y. parduodamas greta Aurion'o, kuomet Azijoje jo nera (velgi, priklauso nuo kai kuriu konkreciu saliu, kur Aurion neparduodamas, bet parduodamas Camry-USA). Ar tai elementarus nemoksiskumas (ko tiesiog negali buti tokioje kompanijoje kaip Toyota) ar kazkoks ultra-efficient marketingas, skirtas kiekvienai rinkai su tikslu maksimaliai isnaudoti rinkos specifika ir ismelzti <$.
    Matyt kad tai susije su "lanksciai nelankscia" toyotos modeliu strategija.

    Pvz europoje corolla uzsitarnavo mirtinai nuobodzios pensininko masinos imidza. Vietoj to kad taisyti esama imidza toyota nusprende kad nauja corolla gaus jaunatviskesni dizaina ir nuo siol vadinsis Auris. Ir taip bandys atkovot jaunimo simpatijas. O corolla patapo sedanas, tarp pensininku vis dar megiama kebulo forma.

    Panasiai ir su Camry/Aurion/Avalon. Jei tiket http://en.wikipedia.org/wiki/Aurion tai Aurion buvo specialiai australu skoniui patiuninta prabangesne Camry modifikacija. Pries tai sita vieta uzemes Avalon uzsidirbo nekokia reputacija, todel buvo tiesiog ismestas per borta.
    Camry irgi paliko pardavime, bet apribojo prabanga, t.y. tik 4cyl varikliai ir t.t.. Matyt siekiamas rezultatas yra tas pats automobilis 2 skirtingose nisose: brangesne Aurion ir pigesne Camry.

    Na o azijoje turbut nusprende, kad tureti 2 "skirtingus" modelius kol kas nera reikalo (nes pvz nera atitinkamu pirkeju sluoksniu), Camry brandas pakankamai gerai issuktas ir prasidet su (brangiu) pervadinimu nera prasmes ir reikalo, bet auriono isore geriau parsidavines nei camry. Todel paeme Auriona ir priklijavo Camry zenkleli.

    Comment


      Parašė a_p Rodyti pranešimą

      Panasi istorija ir su Avensiu. Avensis I buvo tiesiog corola su uodega, didziausi varikliai buvo 2 litrai ir realiai konkuravo megane, vento, bora ir pan klaseje.
      Avensis II (t.y. tik ka nuejes nuo gamybos) staiga pasidare visa ismiera didesnis ir prabangesnis, nors pavadinimas nepasikeite.

      Europine corolla iki siol daugumoj buvo checbekai, nors buvo ir sedanu bei universalu. Amerikine corolla buvo isimtinai sedanas ir didesne uz europine.
      Dabar gi europine corolla patapo auris, corolla pasidare isimtinai sedanai (ir panasu analogiski i USA) beigi uzeme Avensio I vieta

      Nuuu, su senesniuoju Avensis, kurią Corolla čia lygini?
      Sprendžiant pagal išorinius gabaritus panašūs sąlyginiai palyginimai gal ir galimi, bet žvelgiant į salono erdvę, tai nei viena iš trijų europietiškų Corollų visai neprilygsta jam. O naujesnysis kažkuo irgi labai nesiskiria. Kuo naujesnė, tuo plastmasės močnesnės, o naudos iš to mizeris.
      Viskas bandyta, tikrinta, patirta.
      Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

      Comment


        Parašė praetor Rodyti pranešimą
        Nuuu, su senesniuoju Avensis, kurią Corolla čia lygini?
        Sprendžiant pagal išorinius gabaritus panašūs sąlyginiai palyginimai gal ir galimi, bet žvelgiant į salono erdvę, tai nei viena iš trijų europietiškų Corollų visai neprilygsta jam.
        Zinoma tai nera identiskos masinos, bet jos abi taike i Golfo/Megane/Focus/Astra klase. Tiek gabaritais, tiek varikliais, siuloma komforto iranga ir kaina.

        O naujesnysis kažkuo irgi labai nesiskiria. Kuo naujesnė, tuo plastmasės močnesnės, o naudos iš to mizeris.
        Viskas bandyta, tikrinta, patirta.
        Naujesnieji avensiai (2 ir 3 karta) yra zymiai didesni ir brangesni, ir priklauso Passat/Mondeo/Vectra/etc klasei. Jei netiki, pasiziurek i gabaritus, varikliu bei irangos gama beigi kainorasti

        Comment


          Parašė a_p Rodyti pranešimą
          Zinoma tai nera identiskos masinos, bet jos abi taike i Golfo/Megane/Focus/Astra klase. Tiek gabaritais, tiek varikliais, siuloma komforto iranga ir kaina.
          Naujesnieji avensiai (2 ir 3 karta) yra zymiai didesni ir brangesni, ir priklauso Passat/Mondeo/Vectra/etc klasei. Jei netiki, pasiziurek i gabaritus, varikliu bei irangos gama beigi kainorasti
          Galima čia prisifilosofuot, bet jaučiu, kad ne vieta.
          Jokiu būdu nepriskiriu Avensis senesniojo prie tavo minėtųjų modelių.
          Pastabėlė dar: japoniškų kompaktinių ar vadinamųjų aukštesniųjų klasių mašinų variklių gama ir apskritai komplektacija niekada ir nebuvo labai gausi lyginant su europiečiais (nors pats Avensis, tiesa, UK rinktas).
          Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

          Comment


            Parašė John
            Jei teisingai suprantu, Corolla konkuruoja su Golf, kuomet Avensis su Maxda 6, Mondeo, Passat and the likes. Is esmes skirtingos klases.
            Mondevos ir Passat'o klasej pirmas avensis neturi ne maziausio sanso. Net ir pati toyota neturejo ne maziausios iliuzijos, todel brangiausias pirmos kartos avensis kainavo mazdaug tiek kiek pigiausias passat'as, t.y. apie 20k euru. Tai mazdaug jetta/bora lygis.

            Cia panasiai kaip ir su skodos oktavija: nors ja daug kas laiko passat'o analogu, bet ji is tikro yra redizainintas golfas ir i passat'o klase netaiko.

            Beje, Avensis yra tiesiog nauja varda igavusi Toyota Carina, kuri tiek dydziu, tiek irangos lygiu visada buvo aukstesneje klaseje, nei Corolla (skirtingose rinkose irgi buvo vadinama skirtingais vardais ir su skirtinga isvaizda... Corona ir dar bala zino kas ir kur).
            Su Carina sita masina turi mazai bendro, sakoma ji yra pirmasis toyotos europos padalinio sukurtas modelis. Carina berods buvo pilnai kuriama japonijoje.

            O kad corolla kiek paprastesne uz avensi (jei tai apskritai imanoma ), tai dar nereiskia, kad avensis gali taikyti i aukstesne klase.

            Tarkim Audi A3 irgi prabangesnes uz Golf, bet tai nereiskia, kad jos aukstesnes klases.

            Comment


              Parašė John
              Na sorry, bet Avensis YRA aukstesne klase, nei Corolla. Dabartinis Avensis yra gan aiskus Passat'o, Mondeo ir pan. Konkurentas. Lyginti su Skoda Octavia irgi nereiktu, nes tai isties tera Golf'as/Jetta/Bora. Avensis nekonkuruoja su pastaraisiais.
              Dabartinis bei praeitas avensis yra zymiai didesnis ir prabangesnis nei pirmasis. Atsirado sitai klasei prideramos opcijos beigi varikliai, atitinkamai pakilo ir kaina. Todel sioje vietoje tavo teiginio visiskai neginciju. Bet pirmasis kaip jau sakiau toli grazu netraukia, net prie geriausiu noru.

              Comment


                Super
                "Neturtėlis- tai žmogus, manantis, kad idėja jam tinka tik tada, jei yra jo paties".

                Comment


                  O kiek kainuoja kelionė į šią vietą?
                  You've got one life! Live it!

                  Comment


                    Parašė John
                    laukia tesinys
                    Aš jo irgi laukiu

                    Super nuotraukos.

                    Comment


                      Lenkiu galvą prieš tokį reportažą. Urbanizacija neįtikėtinai chaotiškai ispūdinga - o su Jono taikliais ir informatyviais pasakojimais gali pajusti viską kuo šis miestas gyvena ir kvėpuoja turiu įtarimą, kad ne vienas iš mūsų, tokių reportažų dėka Bankoką įtrauks į sąrašą, vietų kurias būtina aplankyt.
                      Paskutinis taisė batman; 2009.04.28, 15:34.

                      Comment


                        ispudingas miestas, taciau jame nieku gyvu negyvenciau, per daug jau dirbtinas .. aisku dar ne tokiu dirbtinu mi8estu yra bet tokie man gyventi ne prie sirdies
                        http://ardarkrize.lt

                        Comment


                          Parašė bmw720 Rodyti pranešimą
                          ispudingas miestas, taciau jame nieku gyvu negyvenciau, per daug jau dirbtinas .. aisku dar ne tokiu dirbtinu mi8estu yra bet tokie man gyventi ne prie sirdies
                          Kur tu matai čia dirbtinumą ? mano nuomone jis kaip tik nedirbtinas. Va Dubajus, Bahreinas sakyciau tai tikrai dirbtini. o Bankokas net nelinksta į tą pusę.

                          Malačius John, kaip tik yra galimybė taip ir trauki į rytus. Gal jau darbo ar gyvenamos vietos sau ieškai?

                          Comment


                            Parašė John
                            Beje, aciu visiems. Dziaugiuosi, kad patiko. Bankokas tikrai gali atrodyti truputi sudarkytas ir negrazus, bet man tai pacius geriausius urbanistinius pojucius sukeliantis miestas. Kaip didele pekla, kur primaisyta visokio gerio ir blogio. Tik nereikia apsigauti, nes Bankoke tikrai netruksta labai ramiu ir jaukiu vieteliu, kur gali nesunkiai pabegti nuo triuksmo ir betono. Triuksmingos buna paprastai tik dideles gatves, o pasukus i skersgatvi aplinka alsuoja ramybe.
                            Man atrodo, kad kaip tik nėra jokio urbanistikio planavimo. Nors miestas tikrai įdomus. Norėtųsi pamatyti daugiau architektūros, mažiau tokių foto kaip 7,8,9. Suprantu, kad tai atskleidžia miesto dvasią, bet...
                            Beje, kaip ten reikalai su saugumu? Ar naktį vaikštant po visokius užkampius galima gauti į galvą?
                            Paskutinis taisė Lettered; 2009.04.28, 16:15.
                            Flickr

                            Comment


                              Įdomus miestas. Bet tik tiek. Kažkaip įsivaizduoju, jog visgi Pekinas, Makao ar Šanghajus daug egzotiškeni ir išlaikę kažko savito. Nes šiaip nuo kokio Sao Paulo ar Butribos neatrodo toks išskirtinis jau tas Bangkokas. Plius kažkodėl su visais greitkeliais ir infrastruktūros mazgais man Bangkokas labai jau priminė Brukliną, Niu Džersį ar Niu Arką arba net miestą iš "Ghost Shell" ne ta gražiąją puse Bet nuotraukos - tai liuks

                              Tik klausimas vienas kilo. Kokioje seisminio aktyvumo zonoje įsikūręs Bangkokas? Nes pasižiūrėjus į antrą gatvių aukštą ir visa tą betoną, per žemės drebėjimą nesinorėtų būti net gatvėje...
                              Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                              Dordrechtas/Haarlemas
                              Nesebaras/Plovdivas
                              Kiolnas

                              Comment


                                Geros nuotraukos! Ačiū už temą.



                                Rodos, kad tamstai pasiekti savo kelionių į Tailandą tikslą ateityje gali būti nebe taip lengva
                                You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                                Comment


                                  Suoliukai prie greitkelio - super ideja!Pasedet alaus isgert ten.
                                  Tiesa nieko panasaus Londone negaliu isivaizduot Health & Safety Crowd tuoj temptu visus atsakingus i teisma.

                                  Siaip apsitvarkyt Bankokui reiketu nes tie laidai kabantys virs galvos kazkaip nelabai graziai atrodo.

                                  Comment


                                    Puikus reportažas. Ačiu!

                                    Comment


                                      Parašė tivoli Rodyti pranešimą
                                      Įdomus miestas. Bet tik tiek. Kažkaip įsivaizduoju, jog visgi Pekinas, Makao ar Šanghajus daug egzotiškeni ir išlaikę kažko savito.
                                      Esu buves BKK ir ShangHai, ir BKK daug labiau patiko. Beje, abu miestai yra nauji, istorijos nedaug, bet SH yra tikrai labai futuristinis, BKK visgi daugiau autentikos. Budamas SH kartais net gali pagalvoti kad nesi Azijoje, BKK to jausmo tikrai nebuvo. Na bet SH ir yra ikurtas Europieciu, taigi nera ko stebetis.

                                      Comment


                                        Parašė John
                                        Kadangi "tikroje" Kinijoje buves nesu (Honkongas ir Macao nesiskaito), man pasidare idomu, kaip ten su zmoniu kultura? Bankoko oro uoste ir lektuve is Singapuro i Bkk (atskirais atvejais) teko matyti turistu is zemynines Kinijos grupeles. Smulkiai i detales eiti gal ir neverta, bet vienu zodziu apibudinti ju elgesi galima butu taip - zverys. Visiskas kontrastas su tuo, kaip elgiasi paprasti tailandieciai. Teko girdeti kalbas, kad zmones Kinijoje labai nemandagus, spjaudosi gatvese ir pan. Kazkaip visada praleisdavau tokias kalbas pro ausis kaip "mita", bet gal tikrai taip yra?
                                        Su kultura tikrai blogiau negu Tailande. Nezinau ar del komunizmo ar del to kad kinai, bet kartais elgiasi negraziai. Aisku, tos ju "nekulturos" toli grazu nereikia lyginti su Lietuvos buduliais: agresyvumo tikrai nemaciau (esu aplankes gal 10 Kinijos miestu), bet nemandagumo ir musu akimis bjauriu iprociu - sociai: masaziste proceduros metu gadina ora , zmones krenkscia ir skrepliuoja miesto centre ant saligatviu, taksistas prasiskalauja gerkle arbata is didelio stiklainio ir viska isspjauna per langa stovedamas prie sankryzos - gal cia jiem ir nieko tokio. Bet Kinija Kinijai nelygu. Siauriau (SH, HuangZhou, Suzhou) zmones tikrai kulturingesni uz pietus (GuangZhou ar Hainan sala). Pekine nebuvau, tai sunku ka pasakyti.

                                        Beje, pazistamas gyvenantis BKK 10 metu ir pamates komunistines Kinijos policininkus juos ivertino kaip "rude", nors mano akim jie zymiai mandagesni uz musiskius.

                                        Comment


                                          Bravo Nuostabus foto reportažas Lauksime sekančių dalių

                                          Comment

                                          Working...
                                          X