Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

BY. Minskas / Мінск

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Artas
    replied
    Tęsiu.
    Infrastruktūra ir transportas

Kelių infrastruktūra ir jos būklę, geriausiai atspindi mašinų srautai ir „kamščiai“, tad srautai yra, o kamščių beveik nemačiau (man kyla įtarimas kad mašinų skaičiumi 1000 gyventojų mes gerokai lenkiame baltarusius).
    Bet kuriuo atvejų miestą yra išraižytas, šešių arba keturių juostų keliais (estetikos tame jokios, bet 5 km. atstumą, minskietis ryte įveikia gerokai greičiau nei vilnietis). Tokios didėlės erdvės, keliams, estakadoms atsirado turbūt ne dėl kelių projektuotojų sumanumo, o dėl karo padarinių.

Pagrindinė gatvė

Viešojo transporto sistema išvystyta tikrai neblogai. Naudojamos keturios transporto rūšys: troleibusai, autobusai, tramvajai ir metro.
    Tramvajaus nuotraukų deja nepavyko padaryti, bet nieko per daug ir nepraradote (Rygos tramvajus, bent man, estitiškesnis)

Troleibusai (vietinės gamybos)

Autobusai (irgi savi)

Viduje. Beje iš išorės jie atrodo tikrai neblogai, viduje prasčiau, bet važiuoti nelabai smagu, pamenate kaip ankščiau įlipus į Ikarus nuo jo vibracijų, dantys kalendavo, tai šį problema neišspręsta iki šiol. Beje kiek supratau pavarų dėžės mechaninės.

Metro

Dėl šių kadrų teko pasiaiškinti trys kartus metro apsaugai. Kas ir kaip ir t.t. pažeidžiau 18 str. berods

Panelė iš kaires irgi nebuvo labai patenkinta, kad fotogravau, bet vėliau išgirdus kad aš nevietinis visa kelia šypsojosi (beje panelės gražios ir drąsios)

Bus dar

Komentuoti:

• julius
    replied
    nedidelis pastebėjimas:

Parašė Artas Rodyti pranešimą

Vietinis cirkas, tikrai gražios architektūros pastatas

man kažkodėl čia šitas šriftas su architektūra nelabai rišasi.

ar nebus čia taip- kad kai dizaineriai ant corel-draw darė užrašą "BELARUSKI DZIARŽAUNYJ CYRK", pamiršo tekstą paversti į kreives, todėl darbininkai ne tą pagamino...

Komentuoti:

• Edd
    replied
    Parašė Ariella Rodyti pranešimą
    Būtų per karą išgriovę Vilnių - būtų toks pat.
    Jei ant Paryžiaus numestumėm atominę bombą, Minskas už jį būtų gražesnis.

Parašė enigma Rodyti pranešimą
    Naujoji biblioteka nėra jau toks baisus statinys, tik labai jau vienišas pilkoje ir nykioje Minsko panoramoje...
    Kas kaip supranta. Man jis baisus. Ypač apatinė dalis.

Komentuoti:

• Guest's Avatar
    Guest replied
    Parašė Edd Rodyti pranešimą
    Viena iš negražiausių Europos sostinių. Stalinizmas + komiblokai.

Būtų per karą išgriovę Vilnių - būtų toks pat.
    Paskutinis taisė Ariella; 2007.05.13, 20:20.

Komentuoti:

• enigma
    replied
    Naujoji biblioteka nėra jau toks baisus statinys, tik labai jau vienišas pilkoje ir nykioje Minsko panoramoje...

Komentuoti:

• Edd
    replied
    Viena iš negražiausių Europos sostinių. Stalinizmas + komiblokai. Naujoji biblioteka - baisu.
    Beje, pagal oficialią statistiką Minskas yra didesnis už Varšuvą, tačiau to visai nesijaučia. Atrodo priešingai - kad Varšuva yra n kartų didesnė už Minską.

Komentuoti:

• arun'
    replied
    ačiū. Maniau, kad Minskas yra kur kas prastesnis.

Komentuoti:

• Artas
    replied
    Parašė deep'as Rodyti pranešimą
    Puikios nuotraukos Artai. Maždaug prieš metus ir man teko šitam mieste apsilankyti, bet tik vienai dienai. Gal žinai kokia ten situacija su nakvyne, kainos, kokybė ir t.t.?
    Pats apsistojas buvau pas pažystamus, bet tuo pačiu teko domėtis ir kainomis viešbučiuose, beje kaip ir daugelyje NVS šalių ten galioja „dvigubo apmokestinimo sistema“ t.y. užsieniečiai moka daugiau tad ir viešbučiai taiko atskiras kainas jiems, buvau gavęs kelėta viešbučių kontaktinių telefonų, tad kainos prasideda nuo 60-80 lt. Kiek suprantu kokybės jokios

Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
    Nuolaidos studentams šio traukinio bilietui turbūt nėra?
    Nuolaidos studentams tarptautiniais maršrutais netaikomos, kiek aš žinau

Parašė Underground Rodyti pranešimą
    Dekui. Idomus reportazas. Laukiu daugiau
    Greit įmesiu

Parašė F!R3S7ON3 Rodyti pranešimą
    Wow, Minskas tikrai atrodo žymiai tvarkingiau ir gražiau nei tikėjausi Tie jų nauji stikliniai dangoraižiai visai nieko, manau ir Vilniui tokie gėdod nepadarytų. Keista matyti tokius vaizdus, nes iš pasakojimų buvau susidaręs visai priešingą tos šalies įvaizdį
    Šiaip miestas yra tikrai prižiūrimas ir blizginamas (sostiniai skiriamas didžiulis dėmesys ir pinigai, beveik kaip ir pas mus )
    Beje lyginant Minsk vs.Vilnius, tai kelėta iš su manim keliavusių asmenų didžiulio skirtumo tarp šių miestų ir nepamatė....

Patiko kad prižiūrimos viešosios erdvės ir parkai, kurių tikrai netrūksta ne tik centre, beje tai turbūt pats švariausias miestas kuriame man teko būti.

Komentuoti:

• lietuvis ataina
    replied
    Visi tik ir galvoja, kad nuvaziave i Baltarusija ras kazka kas buvo pries penkiolika metu..deja, visi lieka maloniai arba kam nors ir nemaloniai nustebinti.

Komentuoti:

• Tomizmas
    replied
    Wow, Minskas tikrai atrodo žymiai tvarkingiau ir gražiau nei tikėjausi Tie jų nauji stikliniai dangoraižiai visai nieko, manau ir Vilniui tokie gėdod nepadarytų. Keista matyti tokius vaizdus, nes iš pasakojimų buvau susidaręs visai priešingą tos šalies įvaizdį

Komentuoti:

• Rolandas.
    replied
    Dekui. Idomus reportazas. Laukiu daugiau

Komentuoti:

• Eimantas
    replied
    Nuolaidos studentams šio traukinio bilietui turbūt nėra?

Komentuoti:

• enigma
    replied
    Dėkui. Įdomu pasižvalgyti po "batiuškos" Aleksandro valdas.

Komentuoti:

• deep'as
    replied
    Puikios nuotraukos Artai. Maždaug prieš metus ir man teko šitam mieste apsilankyti, bet tik vienai dienai. Gal žinai kokia ten situacija su nakvyne, kainos, kokybė ir t.t.?

Komentuoti:

• Artas
    replied
    Pastaruoju metu daug šaunių reportažų užderėjo

Nesvarbu, supratau ką norėjai pasakyti

Ačiū už nuotraukas, lauksim likusių
    Ačiū pataisyta

Komentuoti:

• Eimantas
    replied
    Pastaruoju metu daug šaunių reportažų užderėjo
    Šis miestas yra taip arti, bet tuo pačiu ir labai arti.
    Nesvarbu, supratau ką norėjai pasakyti

Ačiū už nuotraukas, lauksim likusių

Komentuoti:

• Artas
    replied
    BY. Savaitgalis Minske

Praeitą savaitgalį teko praleisti Minske. Tiesa pasakius, tai nebuvo pirmoji kelionė į šį miestą, tačiau draugų įkalbėtas, nusprendžiau dar kartelį jame apsilankyti.

Šis miestas yra taip arti, bet tuo pačiu ir labai toli. Savaime aišku tai ne Ryga (beje tam tikrų panašumų atrodome) ar tuo labiau tūkstančiais turistų besididžiuojanti Praha, Minske turistų matyti tiesa pasakius neteko, bet įspūdžių ir peno pamastymams “atsiveži“ nemažiau.

Tad 6:45 traukinių stotis, išvykstame link Minsko, kelionės neprailgsta trunka tik 3 val. Beje bilieto kaina į abi puses apie 40 litų (reikalinga ir viza už kuria turizmo agentūrai sumokėjome apie 50 litų).

Traukinys Vilnius-Minskas

Kertam Baltarusijos sieną, pirmas skirtumas labai daug apdirbamų laukų

Nors traukinių išorė nepakito nuo Žalgirio auksinių laikų 80’s Tačiau traukinio vagono salonu, buvome gan nustebinti

Įvažiuojant į Minską, mus pasitinka turgus (panašus į tą, kuris mus pasitinka įvažiuojant į Vilnių).

Taigi pravėrus traukinių stoties durys mus pasitinka toks vaizdas, kiek pamenu panašus jis ir Varšuvoje

Norėčiau savo reportažą truputi padalinti į kelėta dalių. Tad pirmoji:
    Miestas ir architektūra

Koncertų ir visokių kitų pagrindinių masinių švenčių minėjimų vieta.

Minsko kanalas (kiek suprantu). Tolumoje esantis apžvalgos ratas, mūsų tikslas

Pačiame miesto centre „įsikuriąs“ televizijos bokštas... beje ji vienas pilietis (turbūt asmeniškai) ruošiasi griauti, ir statyti patį moderniausią (aukščiausią) Europoje ar pasaulyje Nors kiek suprantu, TV bokštų tikslingumu pastarais metais pradėdama abejoti

Taigi

Miestas tikrai didžiulis

Vietinis cirkas, tikrai gražios architektūros pastatas

Oro uostas (panašus į mūsų), bet šitas šiuo metu beveik nenaudojamas, kyla krovininiai lėktuvai arba prezidentas karts nuo karto aplanko viena iš penkių šalių į kurias jį įleidžia 

„Novastroike“

Svarbiausia Baltarusijos „Novastroike“, beje ji man pradėjo patikti, dėja nepavyko papulti į vidų (biurokratinės kliūtys)

Renderis ant statybų aikštelės tvoros (beje jų netrūksta)

Senamiestis, kurio po karo liko tik fragmentai

Ašarų sala (žuvusiems Afganistane atminti) labai svarbi vieta baltarusams

„Big city“ jausmo, tikrai daugiau negu Vilniuje

Paveldo sergėtojų, ten nėra

Didžiausią įspūdį paliko, naktinis apšvietimas ir jo kokybė, tam geriau pinigų nepagailėjo (beje apšviesta pagal prancūzų projektą). Kai kam naktininis Minskas priminė, naktinį Madridą  (sorry kokybė prasta nes neturėjau trikojo)

Gatve

Stadionas Dinamo, kuris yra didžiulis ir gan neprastai sutvarkytas, beje gaila teko ji pamatyti tik pro tvoros plyšį

Bus daugiau... (apie "verslą", transporto sistemą ir pan. )
    Paskutinis taisė Artas; 2007.05.12, 16:27.

Komentuoti:

• Eimantas
    replied
    Parašė ANDRIUS Rodyti pranešimą
    Gali tiksliau pakomentuoti kur tasai atkurtasis fragmentas Mesinu g?

Komentuoti:

• ANDRIUS
    replied
    Parašė vytauc Rodyti pranešimą
    Dabar jau nebeatsimenu tiksliai, bet regis autentikos ten tiekpat, kiek nesenai "atstatytame" Vilniau žydų kvartalo fragmente Mėsinių g.
    Gali tiksliau pakomentuoti kur tasai atkurtasis fragmentas Mesinu g?

Komentuoti:

• vytauc
    replied
    O tie namai atstatyti kokie stovėjo ar šiaip iš lemputės?
    Dabar jau nebeatsimenu tiksliai, bet regis autentikos ten tiekpat, kiek nesenai "atstatytame" Vilniau žydų kvartalo fragmente Mėsinių g.

Komentuoti:

Working...
X