Radzivil holl, reikia suprasti kaip Radvilų rūmai? Beje gal prieš pusmetį per baltarusų tv žinias, rodė eilinį kažkokį susirinkimą kur "batka" Lukašenka duoda pylos ir aiškina kaip kur ką daryt, kalbėjo ir apie dangoraižių statybas, tai kaip supratau sunkiai jiems ten gaunas, investuotojų mažai atsiranda.
Arenos galima pavydėt tokios, statoma ledo ritulio čempionatui, antra čempionato arena Babruiske ir nemaža, bet jei gerai pamenu, tai baltarusiai buvo užsimoję ir antrą čempionato areną Minske pastatyt.
Dar šalia dviračių trekas ir greitojo čiuožimo trasa.. Žiemos sportą propaguoja Baltarusijoj, trūksta Lietuvai tokių arenų, galbūt todėl mes niekad nieko Žiemos Olimpinėse neiškovojame- tik Vasarą sugebam laimėti
Man tą jų architektūra, tai tiesiog gilių komiblokinių tradicjų tąsa ir tiek. Mums įpratusiems prie stiklinių pastatų, kažkaip visa tai nelabai limpa, bet jei jiems gerai - jų reikalas ką pas save statyti. Man asmeniškai nieko gražaus.
Radzivil holl, reikia suprasti kaip Radvilų rūmai? Beje gal prieš pusmetį per baltarusų tv žinias, rodė eilinį kažkokį susirinkimą kur "batka" Lukašenka duoda pylos ir aiškina kaip kur ką daryt, kalbėjo ir apie dangoraižių statybas, tai kaip supratau sunkiai jiems ten gaunas, investuotojų mažai atsiranda.
Arenos galima pavydėt tokios, statoma ledo ritulio čempionatui, antra čempionato arena Babruiske ir nemaža, bet jei gerai pamenu, tai baltarusiai buvo užsimoję ir antrą čempionato areną Minske pastatyt.
Asmeniškai man kompleksas Nugalėjojų prospekte atrodo įspūdingai baisiai. Nors nenustebino, tokio tipo baisuokliai statomi Maskvoje/Minske/Kijeve ir pan.
Tavo pamineti pastatai baisiai tikrai neatrodo. Ne sedevras, bet ir ne slykstybe kokia.
Vat kas tikrai baisiai atrodo, tai tokio tipo daugiabuciai:
Asmeniškai man kompleksas Nugalėjojų prospekte atrodo įspūdingai baisiai. Nors nenustebino, tokio tipo baisuokliai statomi Maskvoje/Minske/Kijeve ir pan.
/\ Daugiafunkcinis kompleksas Nugalėjojų prospekte atrodo išties įpūdingai. Dar gražiau atrodys, jei "Kempinskio" fasado spalva bus pakeista į padoresnę, kitaip Minskas bus panašus į eilinę Vidurio Azijos valstybės sostinę.
Apskritai, mane pritrenkia naujos architektūros derėjimas prie komiblokų. Jie tarsi papildo vienas kitą. Žinoma, iš gerosios pusės
O apskritai, tai aš švelniai tariant nesuprantu kai kurių čia komentuojančių susižavėjimo švariais šaligatviais, lygiomis gatvėmis, padažytais ir apšviestais pastatais ir mašinų kamščių nebuvimu. Kiekvienas diktatorius mėgsta puikuotis, o Minskas - Lukašenkiaus kūrinys visos likusios Baltarusijos sąskaita.
Nieko nuostabaus - sako, Pchenjanas ir Ašchabadas dar švaresni ir dar labiau blizga.
Pribloškėte tokia sparčia Minsko transformacija ir gražus, ir "big city feeling" ir "nightlife"... Buvau ten vos prieš metus, vieną ilgą savaitgalį... Nykios architektūros, provincialaus naktinio gyvenimo, sovietmečio kvapo tikrai sočiai... Aplankiau visus 4-5 vertesnius dėmesio naktinius klubus... Viską, kaip paprastai, gelbsti mielos ir geranoriškos vietinės merginos. Dėl to gal ir vertėtų ten traukti kas antrą savaitgalį, visgi netoli... Tačiau prisiminus Baltarusijos pasienio kirtimo procedūras...), primygtinai rekomenduočiau Kijevą... 1 val. lėktuvu...
Ten pabuvus labai pasimato tautos vado priemonės dėmesiui nuo problemų nukreipti - pigus alkoholis, toleruojama ir vos ne skatinama girtuoklystė (siejama su tradicijomis ir "kultūriniu paveldu"), labai daug dėmesio skiriama sportui, žmonės skatinami sportuoti - vėlgi, turi ko siekti, kuo užsiimti, tada sukuriamas kažkoks dirbtinis priešas - ale vakarų kapitalizmas ir valio. Tauta patenkinta, nepatenkintų yra, tačiau ne tiek, kad kažką padarytų.
Ačiū už reportažą.
Patiko šviesoforai.
O dėl kito... Pavyzdinė švara dažnai yra tiesiog baimės išraiška ir tiek... Žinant, kad šimtai baltarusių sėdi kalėjime už savo įsitikinimus, man tiesiog nesmagu skaityti kai kuriuos pranešimus.
Įvertinant, kad jų sostinė blizgėte blizga, nors BVP vienam gyventojui vos 3800 žalių, o pas mus šitas rodiklis 3-4 kartus didesnis, nors ir pas mus, atrodo iš pasakymų neina iš š*do išbrist einant šaligatviu tai nesuprantu susižavėjimo gražiais šaligatviais. Neracionalus biudžeto naudojimas ir tiek.
Gali drąsiai ta BVP daugint minimum iš 1,5-2 kartų, šešėlis ten didelis, nors oficialiai deklaruojama priešingai, neva jo iš viso nėra. Be to, kas jau kas, o pinigai ten panaudojami gerokai skaidriau nei pas mus, su mūsų BVP Vilnius turėtų atrodyti n kartų geriau ir tvarkingiau, kaip ir kiti miestai, deja, nenaudojami jie tvarkingai, daug jų išvagiama, iššvaistoma. O bus dar įdomiau, kai Baltarusija atsivers užsienio investicijoms, kas jau ir vyksta po truputį, nes jiems nėra kito kelio. Jei ne nyki sovietinė pilkuma architektūroje, neaskirčiau, kur vilniečiai, o kur minskiečiai ir jų mašinos. Išoriškai gyvenimo kokybė labai panaši. Dar geriau yra tai,kad ten jų elitas nesiafišuoja per daug, nelenda visokios Dzvonkės ir Verslovai visur kur iki nusibodimo, nesidemonstruoja, nevaizduoja pasaulio bambų, o tyliai sau gyvena savo turtingus gyvenimus Batkos pažastyje.
Jei prisiruošiu, įdėsiu ir kelių kitų miestelių/kaimų nuotraukų - Gardino, Lydos, Krėvos (kuri apskritai mažiukas kaimelis su 800 gyventojų). Tai pvz. Gardinas taip pat yra labai gražus, švarus ir prižiūrėtas. Na, bent centrinė dalis. Kiti tai jo, ne tokie prižiūrimi..
O šiaip tai Minske komunalininkai dirba pavydėtinai. Nes visą naktį labai didelė masė žmonių leidžia pagrindinėse gatvėse ir po savęs palieka krūvas bambalių, nuorūkų ir kitokių šiukšlių. O jau kokią 7 ryto, sekmadienį (!) viskas švaru, išplauta, tvarkinga.
Komentuoti: