Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

RO. Salina Turda / Turda druskos kasyklos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    RO. Salina Turda / Turda druskos kasyklos

    Jei kada keliausite per/pro Rumuniją, rekomenduoju užsukti į Turda druskos kasyklas.
    2010 metais keliaudami į Rumunijos Karpatus kelionės paįvairinimui į programą įtraukėme šias kasyklas. Atvykę į miestelį gerą pusvalandį sukinėjomės jo gatvelėmis beklausinėdami vietinių - kur gi tos druskos kasyklos, nes normalių nuorodų niekaip nesisekė aptikti. Galų gale pasistatėme autobusą miestelio centre ir išlipę patraukėme ieškoti pėsčiomis. Su vietinių pagalba šiaip ne taip suradome kelią ir nepraėjus nė pusvalandžiui pėstute pasiekėme įėjimą. Tiesa, net ne pagrindinį, bet senąjį, esantį kitoje kalvos pusėje.
    Karštis tą dieną buvo nerealus ir vienu metu netgi svarsčiau neiti, nes kažkaip nesitikėjau pamatyti nieko naujo ar įdomaus (du kartus buvau Wieliczkos druskos kasyklose Lenkijoje), bet mintis, kad kasyklose bus gaiviai vėsu, bei jausmas, kad nei šis nei tas būtų atvykus į šalį neaplankyti visko, ką įmanoma, nugalėjo.
    Taigi, didžioji dalis ekskursijos buvo kaip ir priklauso - po įvairius kasyklos užkaborius bepasakojant istoriją, beaiškinant apie įvairius druskos išgavimo ir transportavimo mechanizmus, žmonių darbo sąlygas ir pan. O štai antroji dalis, visiškai mane sužavėjusi - laisvalaikis didžiausioje kasyklų menėje, kurioje įspūdingo dydžio erdvėje po žeme įkurtas futuristinis pramogų parkas. Keletu jo nuotraukų ir noriu pasidalinti su jumis.

    Vaizdas iš viršaus (kaip visada, nuotraukos negali perteikti to įspūdingo erdvės pojūčio):






    Į menės apačią veda standartiniai kasyklos laiptai, bet tinginiams (kažkodėl tokių buvo dauguma ) - įrengtas ir liftas:


    Ar matėte kada apžvalgos ratą giliai po žeme? Prašom




    Muziejaus autoriai pabandė įsiteikti ir lietuviams. Gal krepšinį?


    Arba vaizdingas takelis pasivaikščiojimui, bei galimybė pasiirstyti valtele (nuotraukoje nelabai matosi, bet aplink požeminis ežerėlis:


    Ten pat taip pat turėsite galimybę pažaisti boulingą, pasiklausyti koncerto įrengtame amfiteatre, ar atsigerti arbatos, o gal ir ko stipriau..
    Tai tiek šiam kartui. Daugiau informacijos apie kasyklas - oficialiame puslapyje.

    #2
    Oho - tarsi is kokio fantastinio filmo...
    ______________
    The Division Bell

    Comment

    Working...
    X