Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Daugiabučių renovacija Panevėžyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Vidma
    replied
    Gražės ir šiltės Panevėžio lopšeliai-darželiai bei mokyklos
    http://www.panevezys.lt/DesktopDefau...35&NewsID=7019
    2009-05-12
    Ryšių su visuomene skyrius


    Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) informavo Panevėžio miesto savivaldybę, kad šios pateiktiems šešių ikimokyklinio ugdymo įstaigų renovacijos projektams bus skirta daugiau kaip 7,5 mln. Lt ES struktūrinių fondų parama. LR ūkio ministro įsakymu skirta beveik 5,5 mln. Lt ir kitiems Panevėžio miesto savivaldybės administracijos projektams – Skaistakalnio pagrindinės ir M.Karkos vidurinės mokyklų rekonstrukcijai.

    „Dar pernai, suformavę valdančiąją daugumą ir eidami vadovauti, sakėme, kad mūsų prioritetai – miesto infrastruktūros (ypač kelių ir gatvių) gerinimas, didesnis dėmesys švietimo įstaigoms. Ypač ilgą laiką pamirštiems vaikų lopšeliams-darželiams. Todėl džiaugiuosi, kad pavyksta realizuoti mūsų užsibrėžtus tikslus“, – sako Savivaldybės mero pavaduotojas Ramūnas Vyžintas.

    Kaip informavo Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Statybos ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Mykolas Buzys, už gautas lėšas bus atliktas lopšelių-darželių „Puriena“, „Kastytis“, „Žvaigždutė“, „Kregždutė“, „Vyturėlis“, „Vaikystė“ remontas. „Purienai“ skirta per 1,43, „Kastyčiui“ – 1,1, „Žvaigždutei“ – 1,22, „Kregždutei“ – 1,17, „Vyturėliui“ – 1,43, „Vaikystei“ – 1,19 mln. Lt.

    „Šiose įstaigose bus diegiamos šilumos taupymo priemonės – šiltinami ir keičiami stogai, keičiami langai ir durys, šiltinamos sienos“, – teigia M.Buzys.

    M.Karkos vidurinės mokyklos pastato rekonstrukcijai skirta daugiau kaip 3,52, Skaistakalnio pagrindinės mokyklos – 1,96 mln. Lt ES parama. Be šiltinimo priemonių, čia numatoma atlikti ir kai kuriuos vidaus remonto darbus. Viešųjų pirkimų konkursą renovuoti M.Karkos vidurinę mokyklą laimėjo UAB „Kriautė“, „Skaistakalnio“ – Panevėžio statybos trestas.

    Numatoma, kad visų 8 įstaigų remontas bus baigtas iki gruodžio 18 dienos.

    Komentuoti:


  • Vismantas
    replied
    Keista kad niekas dar neidėjo nuotraukų renovuoto J. Basanavičiaus 3 namo liaudyje vadinamo "sasyska".
    Kaip ir visuose temose yra įvairiausiu pasisakymų nuo kažkas kažkam kažka sakė. Apie kosmines kainas irgi prisiklausiau vat tik kad kas tiek moka kaip buvo rašyta anksčiau dar neteko sutikti.
    Rašau apie ši namą nes pats jame gyvenu. Kokia nauda iš renovacijos ? sunku buti net ir ivertinti. Dažniausiai pasitaikantis skaičiavimas yra kiek moki mažiau už šildymą. Padaugina iš šildymo mėnesių ir nustato kad per metus sutaupo 600 lt. O už renovacija sumoka daugiau. Ir prasideda tada kalbos.
    Iš tikro šiame name 1m2 ploto bendrastatybiniai darbai kainavo 134Lt. Padaugini iš buto kvadratų ir sužinai kiek mokėti.
    Atlikta : Pakeistas šalto vandens magistralinis vamzdynas D80 einantis per visa namo ilgį (du kartus per mėn prakiurdavo ir visas namas likdavo be vandens ); Pakeista visa uždaromoji armatūra (dabar galima uždarynėti vandentiekio stovus, nebereikia uždaryti viso namo); apšiltintas ir sutvarkytas stogas (nebereikia penktuose aukštuose per lietų indu statyti); pakeisti butuose langai (kainavo puse kainos); apšiltintos sienos (žiema šilta, vasara vėsiau); pakeisti supuvę laiptiniu langai (kas matė nama iš kiemo pusės tai žino kokio jie dydžio); sustiprinti ir sutvarkyti balkonai (kai kuriems dali demontavo ir pakeitė konstrukcijas naujom); balkonus istiklino (kai kuriu balkonų senas istiklinimas pats iškrito, o istiklino už puse kainos); pakeistos lauko durys (senos medinės nebeužsidarė).
    Dar plius estetinis vaizdas.
    Kalbama kad pensininkai neturi iš ko susimokėti - pasakos. Jiems kompensuojama. Kai babulės sužinojo kad nereiks mokėti senus langus pasikeitė į langus su trimis stiklais, pilna apdaila, medinėm plačiom palangėm. Šeimoms su mažomis pajamomis taip pat kompensuojama pagal pajamų dydį.
    Vėliau ir nuotraukas imesiu.

    Komentuoti:


  • LinS
    replied
    aš per maža pieška kad žinočiau kaip reguliuojama viskas Lenkijoje, aš remiuosi štai šiuo straipsniu kas liečia pvz apie Lenkiją. Kaip įsivaizduoju jie tokią informaciją turi. Kainos Lietuvoje aš imu pagal tėvukų namo pavyzdį.

    http://www.atvirai.lt/straipsniai/va...-modernizuoti/

    paskaitykite jei netingit komentaruose taip pat daug įdomių minčių
    Paskutinis taisė LinS; 2009.04.23, 15:31. Priežastis: sulietuvinau

    Komentuoti:


  • Wycka
    replied
    /\ O kaip Lenkijos valstybė prižiūri daugiabučių renovacijas?

    Komentuoti:


  • LinS
    replied
    Ir dar trumpai. Bandė mano tėvukas (visą gyvenimą pradirbęs statybų sektoriuje) išsireikalaut sąmatas peržiūret, kad susidaryt bendrą vaizdą kainų... rezultatas nieko jis negavo, o pirmininkė tėvuką po teismus užvalkiojo atseit dėl orumo ir garbės įžeidimo taigi jei mastot kad galit tą procesą kontroliuot iš vidaus kaip gyventojai labai klystat
    Paskutinis taisė LinS; 2009.04.23, 15:30. Priežastis: sulietuvinau

    Komentuoti:


  • LinS
    replied
    kagi kagi kaip jau rašiau anksčiau tai tik pinigų plovimas kalbu ne iš lubų kaip sakoma, o iš patirties. tėvukų namą "renovavo", 75 kvadratų butas kainavo be kompensacijų 56 000 lt. taigi tai yra ~750Lt už kvadratą. statistika rodo kad Lenkijoje vidutiniškai kainuoja apie 200-230 lt už kvadratą ir šildymo sutaupymo efektas jauciamas, o tuo tarpu Lietuvėlėje kainos išpūstos trigubai ir apie kažkokį efektą taupymo reikia pamiršt . Bet tas niekam neįdomu... Kompensavo pusę valstybė (ar tai ne švaistymas valdiškų pinigų?) ir tėvukams tas malonumas kainavo nei daug nei mažai 28 000Lt. ir tai be procentų... tėvukas pensininkas, mama priešpensijinio amžiaus... klausimų turbūt nekyla kad oi kaip sunku jiems dabar. renovacija pradėjo nors dalis prieštaravo jai, mat surinko 51%. dabar jau ir tie kurie norėjo čiaudo nuo skolų daugiatūkstantinių. kokybė? taip viskas gražu ir blizga, bet palaukim keletą metelių ir kaip rašiau anksčiau namas pradės pūti iš vidaus oi nepaminėjau kad renovavo ne blokinį, o 20 metų plytinį namą AFERA ir TIEK ir mano giliu įsitikinimu kad pirmininkei tai nekainavo nė cento... atkatas
    dar pora žodžių apie valstybės gaivinimo planą kurio ašis namų renovacija... jei renovacijoms valstybė skirs ar tik ne 2 milijardus litukų, antra tiek be žmonių sutikimo (51% taisyklė) išlups iš gyventojų. gaunasi apvali 4 milijardų sumelė. kaip jau rašiau kainos išpūstos kažkur 2-3 kartus taigi nusės statybų rangovų kišenėse pelno ne mažiau pusė šios sumos, taigi 1 milijardas valstybes ir 1 milijardas mūsų pinigelių ir tai vėl kaip minėjau AMŽIAUS AFERA. Ką daryt kad to nebūtų, sudaryti tipinius projektus (dauguma namų vienodų), sudaryti tipines griežtai kontroliuojamas sąmatas (kas norės tas dirbs ir pagal normaliom kainom sudarytas sąmatas) bei stipri kokybės kontrolė iš valstybės pusės (nes valstybė ikiša pusę sumos). to rezultatas dvigubai mažesnės išlaidos statybom ir geresnė kokybė. kas prieštaraujat prašom argumentų
    Paskutinis taisė LinS; 2009.04.23, 15:28. Priežastis: sulietuvinau :)

    Komentuoti:


  • Vidma
    replied
    Renovavimo kaina – kiauras stogas
    http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=21804040
    Vaida Repovienė, „Panevėžio balsas“
    2009 balandžio mėn. 23d. 00:10


    Panevėžio miesto Vilties gatvės 12-ojo namo gyventojai sujudo, kai daugiabučio renovavimo darbai prasidėjo šaltuoju metų laiku. Praėjusių metu lapkritį uždengta nauja stogo danga jau leidžia – užlietos kai kurių namo gyventojų neseniai suremontuotų kambarių lubos. Gyventojai kreipėsi į įmonę, kuri dengė stogą, tačiau išgirdo, kad namo pirmininkės išrinkta uždaroji akcinė bendrovė bankrutuoja. .......


    .......Pasišiaušė prieš renovavimą

    Prieš kelerius metus entuziastingai panorėję renovuoti daugiabučius namo gyventojai pastaruoju metu neretai norėtų šių darbų atsisakyti. Pasirodo, kad kainos už namo renovavimą nėra jau tokios nekaltos, o ir namo renovuojamos vietos ne itin tenkina gyventojus.

    Sunkmečiu žmonėms prarandant darbus ir jiems tapus nemokiems ne vienas ima galvoti, ar iš viso namo renovavimas reikalingas. Iki šiol tikėję, jog renovavus namą už šildymą reikės mokėti mažiau, gyventojai jau tuo abejoja. PB pakvietę Vilties gatvės 12-ojo namo gyventojai pasišiaušė sužinoję, jog balkonų renovavimas, turėjęs kainuoti apie 3 tūkstančius litų, jau kainuoja iki 4 tūkstančių litų.

    Vamzdžiais rūpinsis patys

    Vilties g. 12-ojo namo gyventojai, patikėję pirmininke, laukė, kada bus pradėtas vamzdžių renovavimas, tačiau išgirdo, jog jais privalės pasirūpinti jie patys. Svarbiausia, kad namas bus gražus iš išorės.

    Nesuprasdami, kokiu tikslu namo pirmininkė panoro bemaž žiemos metu renovuoti stogą, kai kieme drėgna, oro temperatūra minusinė, krenta sniegas, namo gyventojai jau jaučia tokio skubaus darbo rezultatus. Atšilus orams per stogo plyšius pradėjo bėgti vanduo. Nerasdami bendros kalbos su Danguole Šlapakauskiene namo gyventojai kreipėsi į bendrovę, kuri keitė stogo dangą, kad šie pataisytų darbo defektą.

    „Įdomiausia ne tik tai, jog namo pirmininkė labai skubėjo, kad kuo greičiau būtų padengtas stogas, tačiau ir tai, kaip vėliau išaiškėjo, jog jos pasamdyta bendrovė bankrutuoja“, – PB tikino kieme susirinkę kaimynai. .......

    ..... daugiau „Panevėžio balsas“

    Komentuoti:


  • L33T
    replied
    Tulpiu gatves daugiabučiai




    Is kitos puses


    Jau renovuotas namas



    Kaip atrodė jie seniau

    Komentuoti:


  • kesioks
    replied
    Renovuotas Molainių g. 50 namas.





    Komentuoti:


  • Vidma
    replied
    Pakeistos daugiabučių namų modernizavimo sąlygos
    http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=17048177
    www.DELFI.lt
    2008 gegužės mėn. 16 d. 10:16


    Šiandien Vyriausybė pritarė „Dėl daugiabučių namų modernizavimo programos ir valstybės paramos daugiabučiams namams modernizuoti teikimo ir investicijų projektų energinio efektyvumo nustatymo taisyklių patvirtinimo“ pakeitimams, praneša Vyriausybės spaudos tarnyba.

    Pakeitimai parengti siekiant subalansuoti valstybės įsipareigojimus pagal skiriamus biudžeto asignavimus ir kitas lėšas valstybės paramai teikti.

    Nustatyta investicijų projektų priėmimo tvarka pagal skelbiamus kvietimus, atsižvelgiant į einamiesiems metams skiriamas lėšas valstybės paramai teikti.

    Valstybės paramos daugiabučiams namams modernizuoti teikimo sąlygų sutartyje nustatyti Būsto agentūros ir daugiabučių namų savininkų santykiai.

    Sutartyse bus numatomos valstybės paramos teikimo sąlygos ir terminai bei kiti šalių įsipareigojimai.

    Nustatyta, kad valstybės parama neskiriama juridiniams asmenims nuosavybės teise priklausančioms gyvenamosioms patalpoms, esančioms daugiabučiame name (išskyrus savivaldybės gyvenamąsias patalpas), modernizuoti.

    ,,DELFI''

    Komentuoti:


  • liutass
    replied
    Man atrodo, kad Panevezys pirmauja salyje pagal renuovuotu daugiabuciu skaiciu.

    Komentuoti:


  • Valiukas
    replied
    Update. Tulpių g. 13 namas.





    Prie laiptinės:


    Laiptinės viduje:


    Komentuoti:


  • Nerius5
    replied
    Kokia tragedija laiptineje Molainiu g. 26, kaip tarybiniais laikais, tas siuksliu vamzdis dar paliktas. As nesuprantu apie ka galvoja zmones, juk idejus dar kokius 5k i laiptine, vaizdelis butu kitoks. O tie pinigai ant visu padalinus, nebera taip daug.

    Komentuoti:


  • auksellis
    replied
    <...>tai tampa aisku, kad visos tos renovacijos afera dydziule<...>
    Renovaciją afera (apgaule, neracionaliai panaudotomis lėšomis ir pan.) pavadinčiau tik tada, jei darbų kokybė ir panaudojamos medžiagos neatitinka kainos, t.y. brangiai sumokama už blogą kokybę per neapsižiūrėjimą ar apgaulę. Todėl namų bendrija ir jos nariai prieš pasirinkdami turėtų pasidomėtis galimais kandidatais atlikti renovaciją, naudojamomis medžiagomis, galų atsiliepimais iš buvusių klientų.

    O daugiabučių renovaciją vadinti aferą tikrai netikslinga ir neteisinga.

    Ačiū, kolegos, už čia pateikiamas nuotraukas

    Komentuoti:


  • dalmaska
    replied
    Renovuoto Molainių g. 26 namo nuotraukytės:







    Komentuoti:


  • Valiukas
    replied
    Ne nu rimtai, duodat jūs, vien aferos vaidenasi O kokią alternatyvą pasiūlytumėt vietoj renovacijos? Tuo labiau, kad renovacija neapsiriboja tik fasadais, juk pakeisti visi supuvę vamzdžiai, kurie bet kurią akimirką galėjo subyrėt (kiek tada kainuotų remontas?), plastikiniai langai sudėti tiems, kurie patys to nebuvo anksčiau pasidarę (su 50 proc. kompensacija - ką blogai?), patys langai tikrai kokybiški ir ne pigiausi, šarvuotos ir sandarios laiptinės bei rūsio durys - vėl blogai? Bendrųjų patalpų elektros instaliacija sutvarkyta - sumažėja gaisro tikimybė - kas čia blogo? Ir visa tai tikrai už nedidelę kainą. Kaip minėtame pavyzdyje - visa tai gauni tik už papildomus 30 Lt per mėnesį (-50 už šildymą + 80 už renovaciją). Verskit kaip norit, bet tikrai nieko blogo tame nėra. O tuo labiau - nėra geresnės alternatyvos.

    Kalbant apie pinigus - mano tėvų butas yra "padarytas" iš dviejų butų (2 kambariai + 1 kambarys), taigi, gaunasi kaip 3 kambarių butas, tik kiek didesnis. Taigi, už dviejų san. mazgų vamzdžių pakeitimą, vieno balkono durų ir lango pakeitimą, jau minėtus bendrus darbus (laiptinė, stogas, durys ir t.t.) kol kas yra sumokėta 3500 Lt, o kadangi buvo sumokėta visa suma iš karto - tai be jokių palūkanų. Nu aišku, ta suma dar didės, bet kaip ir minėjau - bendroj sumoj gausis kokių 50 Lt per mėnesį viršaus. Už visiškai kitą gyvenimo kokybę. Čia daug? Manau, kiekvienas pensininkas sugebės tiek surasti.

    Sutinku, kad tuos geltonus fasadus reikės dažyti po kelerių metų, bet apsidairykit - turbūt daugiau nei pusė visų naujos statybos namų fasadų yra būtent tokie, pažiūrėkit į Šiaurės miestelyje statytus namus prieš 5-6 metus - lygiai tas pats. O be to, mano tėvų namo apdaila nėra dažytas putplastis - ten laminatas, kurio savybės nepalyginamai geresnės.

    Žodžiu, nevykit Dievo į medį, renovacija yra gėris.

    Komentuoti:


  • URBANISTAS
    replied
    Parašė Andree Rodyti pranešimą
    Bendradarbis gyvena renovuotame name Aukstaiciu gatvej tai snd i darba atsinese saskaita, tai pas ji uz sildyma 50lt maziau, nej kad pas mane nerenovuota bet kai visi pamatem kad jam uz tai reik i menesi moket 80lt paskolos ir palukanu, tai tampa aisku, kad visos tos renovacijos afera dydziule
    Čia tai nesąmonę pasakei didžiulę....

    Komentuoti:


  • LinS
    replied
    reikia tik langus sudėt, konstrukcijų siūles sutvarkyt, bei šildymo sistemą pertvarkyt ir efektas bus panašus, o pinigai nebus išmesti į balą. Šalta tiems pas ką langai kiauri... O plytinių namų renovacija tai masinis valstybės pinigų švaistymas!

    Komentuoti:


  • Andree
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
    Kokia afera? Nereiktu buti paranojikais, kad aplink vien aferos. Juk mes patys pasirenkam renovuoti busta ar ne. Ir ar estetika skaiciavot? O busto vertes (kainos) padidejima? Beto paskola ir palukanas mokes ne visa gyvenima, o jums anksciau ar veliau vistiek reikes renovuotis nama, nes kuo toliau, tuo labiau ten vejai svilpaus. Beto siluma dar brangs, del to bendradarbis dar daugiau sutaupys. Siek tiek keista, kai valstybe uz aciu kompensuoja 50% busto renovacijos vertes, o atgal yra apsaukiama aferiste Man pvz niekas jokiu kompensaciju nedave, o uz paskola moku desimtim kartu daugiau. Buciau labai laimingas jeigu tokias 'aferas' ir mano adresu pradetu vykdyti
    Tie namai be vintiliacijos is vidaus put prades, o kol ta paskola tu ten baigsi per 20metu issimoket, tai tuos namus prades greiciau griauti, kaip kad daroma visame pasaulyje...Po penkiu metu tuos geltonus namukus vel reiks dazyt, kai visos sienos bus juodos ir t.t

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied
    Parašė Andree Rodyti pranešimą
    Bendradarbis gyvena renovuotame name Aukstaiciu gatvej tai snd i darba atsinese saskaita, tai pas ji uz sildyma 50lt maziau, nej kad pas mane nerenovuota bet kai visi pamatem kad jam uz tai reik i menesi moket 80lt paskolos ir palukanu, tai tampa aisku, kad visos tos renovacijos afera dydziule
    Kokia afera? Nereiktu buti paranojikais, kad aplink vien aferos. Juk mes patys pasirenkam renovuoti busta ar ne. Ir ar estetika skaiciavot? O busto vertes (kainos) padidejima? Beto paskola ir palukanas mokes ne visa gyvenima, o jums anksciau ar veliau vistiek reikes renovuotis nama, nes kuo toliau, tuo labiau ten vejai svilpaus. Beto siluma dar brangs, del to bendradarbis dar daugiau sutaupys. Siek tiek keista, kai valstybe uz aciu kompensuoja 50% busto renovacijos vertes, o atgal yra apsaukiama aferiste Man pvz niekas jokiu kompensaciju nedave, o uz paskola moku desimtim kartu daugiau. Buciau labai laimingas jeigu tokias 'aferas' ir mano adresu pradetu vykdyti
    Paskutinis taisė Eidvis; 2008.03.27, 09:01.

    Komentuoti:

Working...
X